Loppukiri alkakoon

| Julkaistu 8. 8. 2012 9:54

Mukavaa elokuista huomenta. Virka-aika toimi pari viime viikkoa vajaavirkamiehisenä, ja tekijät olivat velvoitettuja keskittymään lähinnä lehden yleiseen uutisaineistoon.

Nyt palaamme täällä blogissakin tiheämmälle agendalle. Virka-aika-sarja pyörii vielä elokuun loppuun asti, joten otamme viimeisiä juttuvinkkejä tältä erää ilolla vastaan, olkaa hyvät. Kommentit voi jättää tämän postin kommenttikenttään.

5 vastausta artikkeliin “Loppukiri alkakoon”

 1. iines kirjoittaa:

  http://omakaupunki.hs.fi/paakaupunkiseutu/uutiset/helsinki_korjasi_mokansa_salamavauhtia/

  miten olis? vasen käsi ei tiedä mitä oikea tekee.
  ja vaikka tietäisi niin kun ei niin ei
  yli 10 v vanhaa päätöstä on pantu toimeen
  sulka kynä näkyy olevan vielä käytössä tieto kone aika kaudella

 2. Martin Gylling kirjoittaa:

  Työnteosta vaaditaan rangaistuksia, isoja rosvoja ovat Lassila&Tikanojan johtajat kun ovat hoitaneet roska-asiat kansalaisten kannlta hyvin. Suomessa suositaan vain niitä jotka potkivat työmiehiä kilometritehtaalle ja siirtävät tuotantoa halvempiin maihin. Onko järki kateissa?

 3. Jouni Martikainen kirjoittaa:

  Järjetön lääkehinnoittelu on kallis yhteiskunnalle

  Lääkärin reseptin vaativa 100 tabletin paketti halvinta 10 mg setiritsiini-antihistamiinia sisältävää lääkettä maksaa lähiapteekissa 8,32 €. KELA korvaa ostoksesta 3,49 €, jolloin asiakkaan itsensä maksettavaksi jää 4,83 €. Setiritsiiniä voi toki ostaa myös ilman reseptiä. Suurin ilman reseptiä myytävä pakkaus on 30 tabletin, joka maksaa halvimmillaan 9,00 €, eli enemmän kuin 100 kappaleen pakkaus, vaikka KELA-korvausta ei edes huomioitaisi!

  Minimoidakseen lääkekustannuksensa ja saadakseen reseptin 100 tabletin setiritsiinipakkauksille asiakas kuormittaa terveydenhoitojärjestelmää lääkäritasolle asti. Päivittäin lääkettä tarvitseva kroonikko joutuu tekemään sen vähintään reilun vuoden välein.

 4. Eero kirjoittaa:

  Vaimolleni kirjoitettiin jokunen vuosi sitten jotakin antihistamiinia (ei setiritsiiniä) sadan tabletin pakkaus. Apteekki myi hänelle 3 kpl 30 tabletin pakkauksia ja yhden 10 tabletin pakkauksen. Farmaseutti selitti, että näin on edullisempaa, koska sadan tabletin pakkauksesta ei saa Kela-korvausta, mutta näistä pienemmistä saa. Siinä sitten riitti kotona ihmettelemistä.

  Olin yli 40 vuotta Kelassa töissä, mutta en koskaan oppinut noita “hyväksyttyjä tukkuhintoja” ja ties mitä “viitehintoja” ja niihin liittyviä sääntöjä. Ne tosin tulivat käyttöön vasta muutama vuosi ennen eläköitymistäni. Kysäisin kahvipöydässä asiantuntijalääkäriltä, mikä tuossa vaimon tapauksessa kiikasti. Hän siis oli sellainen paljon parjattu vakuutuslääkäri, joka potilasta näkemättä “hylkää” eläkehakemuksia. Hän tutkiskeli omia tietolähteitään ja kertoi, että sadan tabletin pakkaukselle ei ole hyväksytty tukkuhintaa, mutta noille pienemmille on. Hän vaikutti vähän närkästyneeltä apteekin menettelyyn, mutta totesi sitten kuitenkin, että onhan tuo ollut asiakkaalle edullisempaa.

  Meni pari kolme viikkoa ja hän tuli kertomaan, että nyt se sinun vaimosi sadan tabletin pakkauskin on hyväksytty korvattavaksi. Noita hinnoitteluja ja korvauksen piiriin kuulumista tai kuulumattomuutta kun tarkistetaan parin viikon välein, ja seuraavassa tarkistuksessa sadan pakkaus oli sitten saanut hyväksytyn tukkuhinnan.

 5. Mikko kirjoittaa:

  http://blogit.tietokone.fi/lexoksanen/2012/08/23/kopiostolla-keulii/