Epäkohtia?

| Julkaistu 5. 7. 2012 8:26

Virka-ajan aihevarasto on karttunut tasaisesti. Laarissamme on tällä hetkellä kymmenkunta mahdollista aihetta odottamassa toteutusta, joten kiitos kaikista arvokkaista vihjeistä.

Listalla ovat muun muassa omakotitalojen rakennusmääräykset, terveyskeskuslääkärien käyttäjätunnusviidakko, työpaikkojen laskutusjärjestelmät (Travel ja kumppanit), julkisten tahojen käyttämien numerosarjojen ääretön pituus (viitenumerot, virkapuhelimet, jne.) ja pienten kalastusmaksujen hankaluus, vain muutamia mainitakseni.

Kommentteja, ajatuksia? Olemme myös erityisesti pieniä arjen ongelmia vailla. Sopii ilmiantaa.

Alla vielä lyheysti vapaaehtoistyöstä Ulla Siippaisen lähettämä posti:

“Mielestäni on erikoista, että kaikenlaista vapaaehtoistyötä on alettu syynätä ikään kuin kyseessä olisi vakava kriminalisaation muoto tai suunnaton eduntavoittelu. Yleensähän työstä saa palkan. Vapaaehtoistyöstä saa hyvän mielen ja joskun jonkin pienen luontaisedun. Ilman vapaaehtoisia moni tärkeä työ jäisi tekemättä ja moni apua tarvitseva jäisi vaille apua. Tuntuu, että virallinen järjestelmä odottaakin vapaaehtoisten kansalaisten hoitavan monet vähäpätöisinä pitämänsä”pikkutyöt” kuten mielenterveyskuntoutujien tukemisen, vanhusten auttamisen, osan maahanmuuttajien kotouttamista jne. Vapaaehtoinen itse ei saisi kuitenkaan kouluttautua ja saada pienintäkään virkistystä ilman huonoa omaatuntoa. Olen työssä käyvänä tehnyt jonkin verran vapaaehtoistyötä eri järjestöissä ja kokenut sen mielekkäänä tapana osallistua yhteiskuntamme eriarvoisuuden poistamiseen. Aion jatkaa, kahveilla tai ilman.”

2 vastausta artikkeliin “Epäkohtia?”

 1. Ihmettelijä kirjoittaa:

  Tämä aihe sopisi tänne erinomaisesti:
  http://yle.fi/uutiset/pitaisiko_tassa_olla_nopeusrajoitus_vai_ei/6214935

  Päätös merkistä on, mutta kukaan ei ole vaivautunut asentamaan.

  Nyt ei ole tietoa, kun lomaillaan (kai tietojen pitäisi olla laajemmin saatavilla, kuin yhdellä koneella). Lomat kestääkin kauan, kun joskus syksyllä päästään hommiin.

 2. Jenni Sademies kirjoittaa:

  Kommentti Ulla Siippaisen tekstiin

  Kiitokset Ulla! Vapaaehtoistyöllä on todella suuri merkitys hyvinvoinnin luojana, ja sitä pitäisi myös arvostaa sen mukaisesti. Jos kerran ihmiset haluavat käyttää aikaansa hyvän tekemiseen, yhteiskunnan tulisi tukea sitä tekemällä osallistumisesta mahdollisimman helppoa ja arvostettua.

  Onneksi nyt löytyi veroasiantuntija (HS 2.7.2012), joka on sitä mieltä, että kahvit ja ruuat saa vapaaehtoiselle tarjota.

  Vielä kun Työ- ja elinkeinoministeriö saataisiin tekemään jotakin sille, että työttömät voisivat osallistua vapaaehtoistyöhön ilman pelkoa karenssista. Varmasti sielläkin ymmärretään, että työttömälle on parempi osallistua johonkin yleishyödylliseen toimintaan, kuin istua sohvalla. Pelottelun sijaan työtöntä pitäisi kannustaa vapaaehtoistöihin. Vapaaehtoistyössä saadut kontaktit ja opitut taidot voivat auttaa myös työllistymään.