Vahingoniloinen viikonloppu ja Wimbledon

| Julkaistu 19. 8. 2012 22:45

Valioliiga-avaus on antanut kaunaisille ihmisille tai muuten vaan katkerille pilkkakirveille mitä mainioimpia mahdollisuuksia vahingoniloon.

Luiz Suarezia inhoavat saattoivat naureskella, kun mies ei West Bromwichia vastaan saanut palloa mistään sisään. Kokemattoman Brendan Rodgersin Liverpool-pestiä ihmetelleet ovat jo viritelleet ”mitä minä sanoin” -grammariaan.

Harry Redknappia symppaavat nyökyttelevät tietäväisesti, kun André Villas-Boasin Tottenham-ura alkoi kuten Chelseassa loppui, tappio hataralla puolustuspelaamisella.

Arsenalilla ei enää ole pelaajaa, joka viime kaudella teki eron Mestareiden liigaan oikeuttaneen sijoituksen ja keskikastin välillä. Tuloksena siis 0-0 kotona Sunderlandia vastaan vaikka maalipaikkoja piisasi, hi-hii, haista Wenger sammankonhajuinen kukkanen!

Brittiläisten jalkapallotoimittajien näkökulmasta on liigan ensimmäinen kierros ollut erinomainen, koska kertaheitolla rakentui tai pikemminkin tiivistyi monta jännitettä. Liverpool pelaa viikon päästä kotonaan Manchester Cityä vastaan, murskatappio tuossa matsissa ihan oikeasti vavisuttaisi Rodgersin uskottavuutta ainakin King Kenny Dalglishille uskollisten silmissä.

Villas-Boasilla taas ei uskottavuutta Britanniassa edes ole. Monet Spurs-fanit vastustivat hänen nimitystään. Tottenhamilla ovat seuraavaksi vastassa West Bromwich, Norwich, Reading ja QPR, kaikki muut paitsi Reading kohdataan kotona. Jos noista peleistä ei tule vähintään seitsemää pistettä, niin kansa huutaa ’Arrya takaisin.

Tällaisten juttujen pohtiminen yhden liigakierroksen (joka vieläpä on maanantaista Evertonin ja ManU:n matsia vajaa) jälkeen voi tuntua hassulta. AVB:tä ja Rodgersia tuskin kuitenkaan naurattaa.

Eilinen Wimbledon – Chesterfield oli kuuma ottelu. Ei niinkään vertauskuvallisesti, vaan konkreettisesti. Varjossa oli lämpöä 28 astetta, mutta saavuimme ystäväni kanssa sen verran myöhään, että pääsimme seuraamaan pelin paljaan taivaan eli porottavan auringon alta. Ei voi valittaa, niin harvoin tässä maassa pilvettömästä sinestä paahtaa.

AFC Wimbledonin ollessa menneiden aikojen jalkapallohengen ja talkootyön majakka nykyisessä Englannin liigajalkapalloilussa (jolla siis perinteiseen tapaan tarkoitan tarkoitan neljää korkeinta sarjatasoa) olisi mukava sanoa, että ottelukokemus olisi ollut erityisen mieleenpainuva.

Ei ollut, mutta varsin mukava kuitenkin. Esimerkiksi Aldershotin – jossa kävimme keväällä – kaltaiseen hurmokseen ei kotikannattajien pääty yltänyt, eikä stadionissa ole alasarjojen mittapuulla mitään erityisen sympaattista. Valioliigastadioneiden kliinisiin puitteisiin tottuneille olisi Wimbledonin yhteishenkeä sykkivä ja hyvinkin viidellätoista eri hanaoluella varustettu klubihuone (jonne siis on kaikilla kotikannattajilla vapaa pääsy) epäilemättä elämys.

Ystävällinen ja rempseä meininki Kingsmeadow’lla toki vallitsi, ja itse ottelu oli kiinnostava.

Chesterfield dominoi ensimmäistä puolituntista totaalisesti ja olisi manageri John Sheridanin ottelun jälkeen antamaa kommenttia mukailleen voinut johtaa 4-0. Maalin teki kuitenkin Wimbledonin Jack Midson ja sillä osumalla Dons ottelun voitti. Futiksen ikuisia lainalaisuuksia; jos et hyödynnä hallintaasi niin vastustaja jossain vaiheessa rankaisee.

Käytännön vinkkejä AFC Wimbledonin otteluihin matkaaville:

Lontoon keskusta-alueelta on kätevintä matkustaa paikallisjunalla, määränpää on Norbitonin asema. Matkustusasiakirjaksi kelpaa viitosvyöhykkeelle oikeuttava paikallisliikenteen lippu. Matka-aika esimerkiksi Waterloon asemalta on vajaat puoli tuntia. Asemalta on stadionille kilometrin kävelymatka.

Aikuisten lippu seisomakatsomoon maksaa viisitoista puntaa, liput voi ostaa etukäteen seuran verkkosivuilta löytyvän linkin kautta. Fanituotekauppa löytyy, ja siellä myydään kaikkea mahdollista avaimenperistä seuran toppatakkeihin.

Stadion sijaitsee hivenen epämääräisellä alueella vuokrataloineen ja strippiklubeineen, mutta heti niiden kyljessä on Kingston-niminen pikkukaupunki, josta löytyy elegantteja ravintoloita Thamesin rannassa.

Upeita jokinäkymiä, niittyjä, laidunmaita lehmineen, miljoonien puntien arvoisia taloja ja hippihenkisiä asuntolaivoja pääsee näkemään kävelemällä Kingstonista Lontoon suuntaan. Kingstonin ja Richmondin – josta yhtenäisempi kaupunkialue alkaa – yhdistävän kymmenen kilometrin mittaisen kevyen liikenteen väylän varrella ei ole kauppaa, kioskia saati pubia, mutta nähtävää sitäkin enemmän.

Wimbledonin faneja harmittaa, että seura joutuu pelaamaan kaukaisesessa lähiössä eli landella, mutta satunnaisen futismatkailijan kannattaa ottaa tilanteesta ilo irti.

25 vastausta artikkeliin “Vahingoniloinen viikonloppu ja Wimbledon”

 1. juha kirjoittaa:

  Well !

  Kaksi hyvin erilaista viidenmaalin tappiota jäi mieleen Avauskierroksen Otteluista.
  Norwich joka vaikutti jo Sarjastaputoajalta ja QPR jonka ajoin vahva Hyökkäyspeli antoi tuloksen 0 – 5.

  Maanantai – illan kaakku on vielä näkemättä ja lukematta:
  – Sir Alex tulee ja ottaa median haltuun,sanoo jotain ,joka on huomisen otsikoissa.
  -Ei unohda mainita , jos joku steppailee manun punaisille mokkakengille.
  Viihdearvo ei häviä mihinkään vaikka toppatakki on on vaihtunut hillitympään huopaiseen.
  Purukumi jauhaa samaan tahtiin kuin matsi etenee.

  Ja sitten on vielä Jalkapalloakin.

 2. Riba de Sella kirjoittaa:

  RVP on tietenkin parempi maalintekijä kuin Giroud, mutta Giroud on parempi pääpelaaja kuin RVP. Enää Arsenalin ei tarvitse pelkästään yrittää syötellä palloa maaliin, vaan niiden keskityksillekin löytyy kunnon kohde. Santi Cazorla on myös selkeä vahvistus verrattuna Rosickyyn tai Ramseyhyn, samoin Podolski verrattuna Gervinhoon tai Alex Ox-Ceehen. Gervinho jatkoi lauantaina sitä mitä viime kaudella niin monesti nähtiin. Se kuljettaa palloa hienosti, mutta viimeinen silaus – kunnon veto tai nappisyöttö – jää puuttumaan.

  Songia jäädään kaipaamaan. Frimpongista ei ole sen korvaajaksi, Wilsherestä voisi olla, mutta siitä ei tiedä, koska se pääsee taas pelaamaan. Diabykin on parempi hyökkäys- kuin puolustussuuntaan ja se kuitenkin loukkaantuu kohta. Saa nähä, käykö Wenger vielä markkinoilla.

 3. Arsun miäs kirjoittaa:

  Joo kyllähän oli paljon huutelua kuinka Arsenal totta kai jäi nolla-nollaan kun RVP on poissa. Uskon että Giroud ja Podolski onnistuvat RVP:n korvaamisessa, mutta vaativat hieman aikaa uudessa joukkueessa.

  Song lähti, mutta tilalle on nyt tulossa ilmeisesti Nuri Sahin. Erityylinen, mutta aivan loistava pelimies. Bundesliigan vuoden pelaaja toissakaudella. Realissa loukkaantuminen vei ison osan viime vuodesta.

  Kyllä Arsenal on (jos Sahin tulee) vahvempi kuin viime kaudella. Giroud, Podolski, Cazorla ja Sahin yhdessä ovat vahvempia kuin RVP ja Song kaksistaan. Aikaahan se tietysti vaatii, toivottavasti kun joukkue klikkaa yhteen ei kärki ole karannut liian kauas.

  Santi Cazorla on muuten pelimies!

  Mielenkiintoista nähdä miten ManU:n hyökkäys toimii tänä iltana ja ketkä pelaavat. Variaatioita riittää. Liigan vahvin hyökkäyskalusto mielestäni: Rooney, RVP, Kagawa, Young, Nani, Valencia, Welbeck, Hernandez ja vielä Berbatovikin riveissä.

 4. Kristian kirjoittaa:

  Mielestäni ManU:ssa joukkueen balanssi näyttää ainakin tällä hetkellä kummalliselta. Hyökkääviä pelaajia tosiaan on pilvin pimein ja mitä erilaisimpiin variaatioihin, mutta keskikentälle on vaihtoehtoja selvästi vähemmän.

 5. TOT kirjoittaa:

  Jaa-a, enpä naureskelisi Arsnealin pelille tässä vaiheessa. Voi olla, että kauden edetessä pilkka osuu vielä omaan nilkkaan, Kristian. Song, Sagna ja Koscielny poissa, ykköskärkimies puolen tunnin pelikunnossa, ja ainoa mikä yski, oli viimeistely. Kyllä se saadaan kuntoon, Podolski ja Giroud ovat molemmat hyviä viimeistelijöitä. Giroud’n laukauksesta näyte:

  http://www.fanfoot.com/video/70/Superbe-but-d-olivier-Giroud

  Arsenalilla oli eniten laukauksia ensi kierroksella. turnauksissa voidaan menestyä parkkeeraamalla bussi maalin eteen ja hakemalla kahta kolmea laukausta ottelussa, mutta mitä pidempi aika kuluu sitä vääjäämättömämmin hallinta muuttuu maaleiksi. Pitkälle kaudelle on hyvin lupaavaa, että syöttöpeli kulkee saumattomasti ja maalipaikkoja saadaan luotua. Paljon huolestuttavampaa on, jos maalipaikkoja ei saada luotua, kuin että niistä ei saada sisään. Sama koskee Suarezia, en olisi huolissani. 8 laukasta. Kyllä ne alkavat jossain vaiheessa upotakin.

  Sekä Podolski että Giroud ovat parempia kuin RVP oli Arsenaliin tullessaan ja Arsenalin hyökkäys kokonaisuudessaan näyttää paljon viimevuotista paremmalta. Kun joukkueen hyökkäyskalustoa on uusittu rankalla kädellä, niin ei ole odotettavissa, että se toimisi heti. Kristian ehti ilkkua jo Chelsealle ja Hazardille hävityn City pelin jälkeen (come on, he pelasivat suuren osan pelistä mestareita vastaan vajaalla), mutta jo liiga-avauksessa Hazard oli pitelemätön. Arsenalin pitää saada Podolski, Giroud ja Cazorla samaan aikaan kentälle ja näiden pitää löytää yhteys keskenään ja muiden pelaajien kanssa, sitten voi tulla pahaa jälkeä.

  Songin lähtö tekee hyvää, hän oli eräänlainen false 6, keskikentän alin mies, joka ei sitten oikeasti puolustanutkaan. Mutta vaikka Diaby nyt hoitikin puolustustehtävänsä kurinalaisesti, vanhassa muistissa on, että hän voi olla ihan yhtä hasardi kuin Songkin eikä välttämättä ihan oikealla paikalla DM:nä, koska hänellä on noita hyökkäysavujakin. Coquelin olisi hyvä mies sille paikalle, pelasi mainiosti viime kaudella, sekä toissa kaudella ollessaan lainalla.

  Songin korvaajan pitäisi saapua kai jo tänään. Real Madridista lainataan (osto-optiolla) Sahin, joka onkin parempi, varmempi pelaaja. Hänenkin täytyy ensin sopeutua joukkueeseen, mutta kun kaikki nämä uudet miehet on ajettu sisään, joukkue näyttää paljon viime vuotista vahvemmalta.

  Kiinnitin Arsenalin pelissä huomiota siihen, ettei se yrittänyt pelata korkeita palloja edes sitten, kun Giroud oli otettu Podolskin tilalle. Ymmärrän Podolskin ollessa kärjessä, ettei se ole optimaalista, mutta Giroudin vahvaa pääpelaamista olisi pitänyt hyödyntää. Giroud pääsi välittömästi Podolskia paremmin palloihin rangaistusalueella, ja olisi päässyt useampiin, jos olisi pelattu keskityksiä. Podolski ei oikein päässyt paikkoihin kärjessä. Häntä olisi optimaalista pelauttaa vasemmalla, tai sitten toisena hyökkääjän 4-4-2 systeemissä.

  ManU:n kohdalla jään odottamaan, mitä Fergie tekee Kagawalla. Vaikka Kagawa on merkitty kaikkialle hyökkääväksi keskikenttäpelaajaksi, hän on ehdottomasti support striker, eli pelaa heti ylimmän kärjen takana, kärkkyen maalintekopaikkoja siinä viitisen metriä Lewandowskin alapuolella. Unitedilla on jo tälle paikalle Rooney. Kyse ei myöskään ole mistään pelintekijästä: hän antoi viime kaudella n. 25-30 syöttöä per ottelu. Hän ei myöskään tuo mitään kaukolaukausuhkaa kärkien taakse: ei yhtään maalia rangaistusalueen ulkopuolelta, lähes kaikki matalia ja melko hiljaisia sijoituksia hänen hiivittyään kaikessa hiljaisuudessa avopaikkaan puolustuksen pitäessä Lewandowskia. Dortmundissa hän ei myöskään osallistunut puolustamiseen juuri muuten, kuin häiritsemällä puolustajien avauksia.

  Kagawa ei siis ole 4-4-2 systeemin keskikenttäpelaaja, ja Unitedille voi käydä huonosti jos he pelaavat Valencia-Carrick-Kagawa-Nani keskikentällä niin kuin on uumoiltu, ainakin CL:ssä voi taas tulla tukkapöllyä, kun nanin ja Kagawan puoli vuotaa kuin seula. Dortmundilla oli kuitenkin oikeastaan aina 2 hyvin puolustavaa keskikenttämiestä Kagawan alapuolella.

 6. TOT kirjoittaa:

  Niin joo, kyllähhän se kuitenkin on todennäköisempää, että ManU pelaa Young-Carrick-Kagawa-Nani keskikentällä. Se on vielä huonompi vaihtoehto.

 7. Riba de Sella kirjoittaa:

  Veikkaan ManUn kokoonpanoksi:

  ………………..Rooney
  ………………..Kagawa
  Young, Cleverley, Scholes, Nani
  …Evra, Vidic, Carrick, Valencia

  Jos RVP aloittaa
  ……………………RVP
  …………………Rooney
  Kagawa, Cleverley, Scholes, Nani
  …..Evra, Vidic, Carrick, Valencia

 8. TOT kirjoittaa:

  Lisätään nyt vielä, että Dortmundin keskikenttävaihtoehtojen Kehlin, Benderin ja Gundoganin, jotka siis kaikki ovat hyviä nimenomaan puolustavina pelaajina, myös oikealla laidalla juossut Kuba on varsin pystyvä puolustussuuntaan, eikä Grossgreutzkaan nyt mikään Nani ole. Kun Götze tai Perisic oli kentällä, niin sitten oli tavallaan kolme pelaajaa poissa alhaalta, Kagawa mukaan luettuna, mutta sekään ei ole mitään verrattuna siihen, jos ManU:lla joskus on kentällä samanaikaisesti Young, Kagawa, Nani, Rooney ja RVP. Ja sitten vielä oikeana laitapakkina Rafael.

  Saa nähdä, millä kokoonpanolla Ferguson lähtee kauteen. Itselläni on sellainen tunne, ettei Kagawa ole avauksessa, mutta sitten herää uudestaan kysymys siitä, kuka siellä keskikentällä oikein pelaa?

  On puhuttu, että Ferguson hankkisi vielä keskikenttäpelaajan tai laitapakin. Jotkut huhut vievät aiemmin Lontooseen matkalla ollutta M’Vilaa Old Traffordille. Silloin Sir Alexilla olisi heittää 4-2-3-1 systeemissä kaksi puolustavaa keskikenttämiestä Nanin, Rooneyn ja Kagawan taakse, jolloin Roo pelaisi vasemmalla, Nani oikealla ja Kagawa lempipaikallaan, heti RVP:n takana. Young ja Valencia vaihtomiehinä. Mutta kannattaako yhden Kagawan takia muuttaa koko pelisysteemiä vai olisiko parempi pitää häntä vain hyvänä vaihtomiehenä?

 9. TOT kirjoittaa:

  Onko Ferdinand loukkaantunut?

 10. Kristian kirjoittaa:

  Nivusvamma. http://www.bbc.co.uk/sport/0/football/19240566

 11. Riba de Sella kirjoittaa:

  @TOT, joo, kyllä se varmaan on loukkaantunut, kun se on avautunut aiheesta twitterissäkin :-)

  http://www.dailymail.co.uk/sport/football/article-2190872/Rio-Ferdinand-Twitter-anger-new-injury.html

 12. TOT kirjoittaa:

  Kagawan mukainen pelitapa sitten. Ja hyvin menee 😉

  Väitän kuitenkin, että kauden mittaan RVP on vakkari avauksessa, ja Kagawa saattaa tehdä tilaa.

 13. TOT kirjoittaa:

  No niinhän siinä kävi, että Kristianin pilkka osui omaan nilkkaan. United hävisi avauksensa, eikä pelkästään hävinnyt, vaan ei vakuuttanut lainkaan. Everton olisi voinut voittaa suuremminkin luvuin. Yksi tolppa, yksi ylärima, ennen maalia. Unitedilla ei oikeastaan edes kunnon tekopaikkoja.

  Kristian oli vahingoniloinen, kun Arsenalilla oli maalintekovaikeuksia ensimmäisessä pelissä RVP:n myynnin jälkeen, mutta hän voinee arvata vahingonilon palautuvan moninkertaisena hänen suosikki-ManU:aan kohtaan, kun RVP ei onnistu maalinteossa. Koko EPL historian aikana vasta neljäs avauskierroksen tappio ManU:lle. Kolmas kausi putkeen ilman voittoa liiga-avauksessa tarkoitti myös sitä, että United menetti kärkisijansa valioliigan avauskierrostilastoissa Chelsealle.

 14. Riba de Sella kirjoittaa:

  Mää luulen, että Kagawa pelaa kaikki pelit jotka se jaksaa ja eilisen perusteella näyttää siltä, että se jaksaa pelata aika monta peliä. RVP pelaa valioliigan isot pelit ja saa levätä joissakin helpommissa peleissä samoin kuin joissain Champions Leaguen alkuvaiheen höntsyissä. Varmaan “ykkös” hyökkäysnelikko on

  ………………RVP
  Rooney, Kagawa, Valencia

  Valencia jumittaa oikeassa laidassa, Kagawa liikkuu isolla säteellä keskellä, mutta RVP:n ja Rooneyn paikat ovat lähinnä viitteellisiä, ne vaihtelee paikkoja tilanteiden mukaan.

  Oli kyllä hieno peli kattoo. Jotenkin pakko olla tyytyväinen Evertonin ja Moyesin puolesta, toivottavasti ne ny kerrankin saa kauden käyntiin onnistuneesti.

 15. ReDevil kirjoittaa:

  @TOT Eiköhän ole aika ennenaikaista väittää mitään RvP:n maalintekotaidoista 20 min perusteella. Ei Robin ikinä ole ollut mikään supersub, ja uudessa seurassa ei peli varmasti ole aivan vielä uomissaan ensimäisissä peleissä. Selkeästi huomasi ettei hänelle palloja juuri edes syötelty, vaatii sen pari peliä että luottamusta syntyy.

  Taisit myös katsoa hieman anti-united lasit silmissä peliä jollet nähnyt että Unitedilla oli kaksi aivan loistavaa paikkaa, ensimmäisessä Welbeck menetti tasapainonsa puolittaisessa läpiajossa eikä saanut laukausta maalia kohti, toisessa Everton puolustaja pelasti maaliviivalta Cleverleyn laukauksen. Muuten toki peli ei vakuuttanut, ja Everton ansaitsi voiton. Ja jotkut avauskierrostilastot eivät merkitse kenellekkään juuri mitään, joillakin kausi alkaa tahmeasti ja joillakin peli luistaa heti alusta.

 16. TOT kirjoittaa:

  Arvelet siis, Riba, että Nani ja Young ovat ykkösmiehistössä penkillä? Melkoinen siirto Fergusonilta, jos näin käy.

 17. Arsun miäs kirjoittaa:

  Marouane Fellaini, aikamoinen ottelu! Voitti likipitäen jokaisen kaksinkamppailun ja pääpallon ja iski vielä päälle voittomaalin. Oli hienoa katsoa kun Evertonin koko joukkue pelasi ajoittain kuin hurmoksessa ja mm. Jagielka onnistui loistavasti puolustuksessa.

  Ei ManU kuitenkaan surkea ollut ja tämä oli vasta yksi ottelu. Niin RVP kuin muutenkin joukkueen peli varmasti paranee, ehdottomasti yksi mestarisuosikeista, sitä ei sovi kenenkään epäillä. Mutta kyllähän se on myönnettävä, kyllä miellytti Arsun miästä kun RVP:n debyyttiottelu ei mennytkään aivan ruusuilla tanssien.

  On muuten mielenkiintoista huomata, että vaikka brittimediassa on paljon puhuttu kuinka Arsenal menettää parhaat pelaajansa, ei tilanne ole kuitenkaan useimpien fanien mielestä aivan niin epätoivoinen.

  Moni ManU-fani on tiedostanut joukkueessa olevan tarvetta aivan muille paikoille, kuin hyökkäykseen. RVP:n hankinta oli tavallaan “luxusta”, mutta keskikentälle ja puolustukseen kaivataan ennemmin hankintoja.

  Samoin ymmärtääkseni Barcelonassa, seuran puhemiehet tietysti kehuvat vuolaasti Alex Songia, mutta moni fani ei pidä hankintaa niin neronleimauksena.

  Arsenal-fanit taas tuntuvat olevan luottavaisia uusiin hankintoihin.

  Aika näyttää, miten Songille ja van Persielle käy uusissa seuroissa, liian aikaisin ei parane tehdä lopullisia arvioita kenenkään kohdalla.

 18. TOT kirjoittaa:

  “@TOT Eiköhän ole aika ennenaikaista väittää mitään RvP:n maalintekotaidoista 20 min perusteella.”

  Luepa tarkemmin äläkä kiihdy. En minä mitään hänen maalintekotaidoistaan väittänytkään. Hän on ne jo todistanut. Totesin vain faktan, ettei mies onnistunut maalinteossa (ei päässyt edes yhteenkään tekopaikkaan) Evertonia vastaan. Tämä oli vain kuittaus Kristianin vahingoniloiselle huomiolle, ettei Arsenal tehnyt yhtään maalia ensimmäisessä matsissa post-RVP. RVP:kään ei tehnyt yhtään maalia ja United jopa hävisi, joten voin kuvitella vahingonilon olevan suurempaa Arsenalin kuin ManU:n fanien keskuudessa tällä hetkellä.

  Ei ole mikään salaisuus, että en ole suuri ManU:n ystävä, mutta eipä tässä nyt mitään anti-laseja tarvittu tosiasioiden huomaamiseen: en minä ole sen paremmin myöskään Evertonin tai Arsenalin ystävä. Kunhan palautan Unitedia fanittavan ja Arsenalia syvästi inhoavan Kristianin pilkat hänen omaan nilkkaansa, kun se kerran tuli heti mahdolliseksi. Tekisin saman varmasti myös toisin päin, jos hänen kirjoittamisensa olisi yhtä yksipuolisesti Arsenal-mielistä ja United-vastaista kuin se nyt on United-mielistä ja Arsenal-vastaista.

  Kyllä on taidettu enneminkin siellä katsoa ManU-lasit päässä peliä. Cleverleylla oli tosiaan yksi paikka, mutta Welbeck kaatui, koska joutui kurottamaan käytännössä jo menettämäänsä palloon kolmen puolustajan keskellä. Kaksi näistä pakeista oli Wellbeckin edellä ja jos Wellbeck olisi yrittänyt saada aikaiseksi paremman laukauksen toinen heistä olisi vienyt pallon. Se ei ollut mikään hyvä tekopaikka. Sitä vastoin Everton olisi vähän paremmalla onnella tehnyt 3 maalia (niukasti maalikehikkoon kaksi kertaa), ja paremmalla viimeistelyllä vaikka 5 tai 6 maalia, sellaisiin paraatitorjuntoihin De Gea joutui venymään. Lisäksi vähän kyynisemmällä pelillä he olisivat saaneet varhain rankkarin ja mahdollisesti punaisen vaikeuksissa olleelle Carrickille.

  ManU:n kannalta positiivisinta oli varmasti De Gean loistava peli heti kauden alkuun. Toiseksi se, että Kagawa pelasi hyvin.

  Pointti noissa avauskierroksen tilastoissa oli, että ManU on yleensä juuri se joukkue, jonka peli lähtee luistamaan heti alusta pitäen. Nyt on helponlainen alkukauden ohjelma, joten jos tällä kertaa takeltelee, voi mestaruus olla mennyttä pian.

  Ei niin yllätyksellisesti Ferguson syytti tappiosta tuomaria. Hänen mukaansa yleisö vaikutti tuomariin, jolta jäi huomaamatta että Jagielka rikkoi Wellbeckia (ehkä boksissa) ja torjui pallon maaliviivalta. Filmiltä näkyy, että Wellbeck kaatui boksin ulkopuolella ihan itsekseen kurottaessaan palloa ja Jagielka blokkasi pallon oikeaoppisesti jalalla.

  Fergusonilta jäi näemmä huomaamatta myös se, että Fellaini-Jelavic kaksikko tuhosi hänen puolustuksensa. Carrickia kävi melkein sääliksi. Hän oli vähällä aiheuttaa rankkarin (ja ottaa punaisen) heti alkuun roikkuessaan Fellainin olkapäissä ja yrittäessää taklata pallon takaa selvästi myöhässä. Lähes jokainen hyökkääjä olisi tuossa tilanteessa kaatunut ja tuomari olisi viheltänyt rankkarin.

 19. ReDevil kirjoittaa:

  @TOT “Pointti noissa avauskierroksen tilastoissa oli, että ManU on yleensä juuri se joukkue, jonka peli lähtee luistamaan heti alusta pitäen”

  Viimeiset vuodet olen aktiivisesti seurannut Unitedin pelejä ja pakko oli tarttua tähän väittämään. Muistaakseni vain viime vuonna Unitedin peli oli uomissaan heti kauden alusta, muina kausina se on yleensä aloittanut kaudet pelillisesti kehnosti kuten eilen. Esim. kaudella 2007-08 United ei voittanut kolmeen ensimmäiseen otteluun mutta sen jälkeen peli parani ja ManU vei lopulta sekä liigamestaruuden että mestareiden liigan.

 20. Riba de Sella kirjoittaa:

  @TOT, joo, niin mää arvelen, SAF luottaa Valenciaan enemmän kuin Naniin tai Youngiin. Valencia kyllä sopii perinteisenä kulmalippua kohti juoksevana ja sieltä keskittävänä wingerinä paremmin 4-4-2:een kuin 4-2-3-1:een, joten Nani voi hyvinkin olla 4-2-3-1:ssä oikealla, josta se tulee koko ajan keskelle kohti rankkarialueen kulmaa. Valencia voi silloin pelata nousevana oikeana pakkina, miltä paikalta se löytyi yllättävän useasti viime kaudella. Rooney, RVP ja Kagawa ovat kuitenkin ykkösessä ennen noita kolmea.

  Toinen, tosin ihan erilainen, vaihtoehto ryhmitykseksi on 4-3-3 (tai 4-2-1-3). Kagawa on keskikentän kärjessä hyökkääjien alla ja Rooney, RVP sekä Welbeck ovat alituiseen paikkoja vaihtavina hyökkääjinä, samaan tapaan kuin Ronaldo, Rooney ja Tevez pelasivat männävuosina. Tämä vaihtoehto voisi olla aika hienoa katsottavaa ja voisi jopa toimiakin.

  Muuten olen sitä mieltä, että eilisen pelin lopputulos oli enemmän seurausta Evertonin hyvyydestä kuin ManUn huonoudesta. Moyes iski ManUn heikkoon kohtaan, Fellaini vs. Carrick ja Evertonin puolustus toimi tosi hyvin.

 21. somebody think of the children! kirjoittaa:

  Mietin tässä juuri että futisfanit ei ole ainoastaan vahingoniloisia (monelle kilpailijan tappio tuottaa enemmän iloa kuin oman nipun voitto) vaan myös lapsellisia. Aikuiset äijät puhuu Loserpoolista, Manuresta, Shitystä, Farcelonasta, Uefalonasta, Chavskista. Mitä hiekkalaatikkojengiä. “Loserpool”? “Shitty”?

  Lätkäfanit voi olla aika matalaotsaista porukkaa, mutta ei ole futisfanit sen fiksumpia. Foorumeilla käytävä sananvaihto on tosi typerää.

  Myöskään vastustajan pelaajan loukkaantumista toivominen (tai oman entisen pelaajan, esim RVP) ei ole ihan kaikkein älykkäintä toimintaa.

  Krisu, jos sulla olisi lapsi (tietääkseni ei ole?) niin veisitkö sitä futismatseihin? Kun tietää stadionkäyttäytymisen ja ne huudot ja chantit.

 22. TOT kirjoittaa:

  “Viimeiset vuodet olen aktiivisesti seurannut Unitedin pelejä…”

  Ehkä tässä syy perspektiivin puuttumiseen. Itse olen seurannut Unitedin(kin) pelejä enemmän tai vähemmän 90-luvun alkupuolelta saakka. Kuten ensimmäisen kierroksen tilasto kertoo, United on ollut EPL:n keskimäärin parhaiten kauden avannut seura sen koko historian aikana. Ennen Everton tappiota 20 peliä, 42 pistettä. Sen jälkeen tietenkin 21 peliä, yhä 42 pistettä.

  “Muistaakseni vain viime vuonna Unitedin peli oli uomissaan heti kauden alusta, muina kausina se on yleensä aloittanut kaudet pelillisesti kehnosti kuten eilen. Esim. kaudella 2007-08 United ei voittanut kolmeen ensimmäiseen otteluun mutta sen jälkeen peli parani ja ManU vei lopulta sekä liigamestaruuden että mestareiden liigan.”

  Pelinhienous tai kehnous on eri asia kuin tulokset. Alku oli vahva: vain kolme ensimmäistä peliä meni tuloksellisesti huonosti, sen jälkeen 8 ottelun voittoputki. Peli näytti samalta läpi kauden: United puolusti 0-0:n ja Ronaldo voitti pelin heille 1-0 tai 2-0. ManU oli 8-4-4, jos Ronaldo ei tehnyt maalia ja 3-1-2 kun Ronaldo ei pelannut. Ei mitään voittajalukuja.

  Viimeiset kolme kautta:

  09/10: WLWWW (vierasvoitto 3. sijoittuneesta Arsenalista, kotivoitto 4. Spursista)
  10/11: WXWWW
  11/12: WWWWW (Spurs 3-0, Chelsea 3-1, Arsenal 8-2, maalisuhde 21-4)

  Vain 1 tappio ja 1 tasapeli yhteensä näissä 15:a ottelussa!!! Tästä tahti kuitenkin hyytyi joka kaudella, ja vain yksi kausi päättyi Unitedin mestaruuteen. Näiden kausien tasoiseen aloitukseen (4 voittoa viidestä) United on yltänyt EPL:ssä 7 aiemmin, 4 kertaa näistä se on myös voittanut mestaruuden.

 23. TOT kirjoittaa:

  Laskin tuon Ronaldo-tilaston käsin, voi olla että joku matsi on jäänyt laskematta. Kausien alkuja koskevat tilastot EPL-otteluista, en huomioinut muita.

 24. Riba de Sella kirjoittaa:

  Yks parhaista jalkapallojutuista, mitä olen lukenut pitkiin aikoihin löytyy tuolta:

  http://gingers4limpar.com/?p=2017

  Otsikko:

  “Do Arsenal need a defensive midfielder to replace Alex Song?”

  Hauska, täys asiaa ja vielä ketjun keskusteluun liittyvä.

 25. ReDevil kirjoittaa:

  @TOT se että en ole seurannut yhtä kauan kuin sinä ei tarkoita sitä ettenkö tietäisi miltä Unitedin pelit on viime vuosina näyttäneet. Ja voin sanoa että viime kaudella United aloitti pelillisesti vahvemmin kuin moneen muuhun kauteen verrattuna, ja se näkyi myös tilastoissa. En laittaisi kovin suurta painoarvoa juuri ensimmäisen ottelun tilastoihin, koska viime kaudesta poiketen Unitedin peli on usein ollut pelillisesti hakemista tai jopa kehnoa kauden alussa, vaikka usein tilastot väittävät toista. Tällä kertaa vain vastustaja oli sen verran hyvä ja valmistautunut kauteen että tällä kertaa Manun rutiini ei riittänyt jauhamaan niukkamaalista voittoa kuten niin monesti aiemmin. Sanon vain ettei tilastoihin kannata silmittömästi uskoa, ne eivät kerro koko totuutta.

Kommentoi

You must be logged in to post a comment.