Belfastin kautta brittifutikseen

| Julkaistu 16. 8. 2012 22:16

Ensiksi lähetetään terveisiä! Eli terkkuja mukaville Huuhkaja-faneille, joihin törmäsin tiistai-iltana Belfastin Amelia Streetin mainiosta pizzeriasta myöhäistä hiukopalaa hakiessani. Eipä tainnut tulla heillekään tylsää Pohjois-Irlannin ja Suomen keskiviikkoisen maaottelun katsomossa, sen verran hurjia kentällä tapahtui.

Mixu Paatelaisen, Perpa Hetemaj’n sekä lisää Teemu Pukin mietteitä ja omaa analyysinpoikastani löytyy perjantain painetusta Hesarista. Ottelu kyllä herätti enemmän kysymyksiä kuin vastauksia.

Huomenna perjantaina palataan blogissamme brittifutikseen, ja onhan se aikakin. Tämä on EM-kisoineen, suomalaisjoukkueiden europeleineen ja olympialaisineen ollut futiskesä, josta hengähdystaukoa ei juuri ole löytynyt. Takaisin brittipalloilun ja etenkin niiden rakkaiden alasarjoen maailmaan hyppäämiselle keskiviikkoinen maaottelu toimi oivana porttina.

Ottelustadion eli Windsor Park kun on hurja ulkomuseo, karuista karuin 1970-luvulle jäänyt brittistadion, vaikkei Belfast Iso-Britanniassa sijaitsekaan. Leikkaavalla piikkilangalla ympäröidyt sisääntuloväylät, pääkatsomon sydämenä rujo seisomakatsomo, aaltopeltiä, linnunpaskaa, graffiteja. Stadion huokuu epämääräistä uhkaa.

En tiedä, kuinka montaa blogimme seuraajaa kiinnostavat tällaisten juttukeikkojen käytännön toteutukseen liittyvät asiat. Ehkä ei kovinkaan monia; minä en ole koskaan jaksanut katsoa yhdenkään elokuvan making of -dokumenttia loppuun, vaikka itse leffasta olisinkin kovasti pitänyt. Kerron silti pienen tarinan eiliseltä.

Olin alunperin varustautunut brittiläisellä mokkulalla, jolla tarkoitukseni oli lähettää ottelujuttu stadionilta sillä hetkellä kun matsi loppuu. Mokkula ei kuitenkaan toiminut Pohjois-Irlannissa roaming-sopimuksesta aiheutuneiden riitojen vuoksi. Niinpä ostin paikallisen mokkulan ja läksin ottelustadionille.

Hämmästyksekseni stadionilla teoriassa oli langaton verkko, ja touhukas press officer jakeli verkon salasanaa. Verkko ei – yllättäen – kuitenkaan todellisuudessa toiminut. Neljänkymmenen minuutin pelin jälkeen lakkasi upouusi mokkulanikin toimimasta. Yhteys päätti palautua ennen loppuvihellystä ja juttu pääsi HS:n viimeiseen painokseen.

Hiljattain Islannissa jouduin työskentelemään roskakoria työalustana käyttäen ja rintamasuunta sivuttain kentälle. Viimekesäisessä Bangor City – HJK -matsissa minulle ja IS:n Janne Oiviolle kannettiin työpöytä suoraan kentän viereen, melkein kosketusetäisyydelle avustavasta erotuomarista. Belgradissa istui viereiseillä lehdistöpaikalla humalainen, joka vahingossa tiputti tupakastaan tuhkaa koneeni näppäimistölle.

Nämä ovat pieniä seikkailuja, ja mikäpä sen mukavampaa, jos kaikki menee lopulta hyvin.

Leppoisasta katsomoseikkailusta käynee myös blogimme lauantainen sarja-avaus eli Wimbledon – Chesterfield. Siitä on raporttia luvassa sunnuntaina.

7 vastausta artikkeliin “Belfastin kautta brittifutikseen”

 1. MK kirjoittaa:

  Kyllä noille making offeille löytyy tilausta. Eihän niitä muuten siellä dvd:lläkään olisi. Ja onhan jopa CNN:llä Backstory-ohjelmaosio, jossa vissiin päivittäin tulee uutisjuttujen making of -roinaa.

 2. Riba de Sella kirjoittaa:

  Jotenkin omituiselta tuntuu, että Roman Eremenko on keskikentän alin pelaaja, kun sen parhaimmat ominaisuudet ei kuitenkaan varmaankaan ole pallonriisto ja vastustajien pelin rikkominen. Oliko tämä jokin poikkeus vai pelaako se aina sitä paikkaa?

  Jos ny miettii tommosta 4-3-3:sta (johon ne ainakin eilen välillä puolustuksessa ryhmittyi) niin kyllä kai keskikentän kolmonen ainakin monesti koostuu rikkojasta, rakentajasta ja juoksijasta niin Roman voisi toimia paremmin rakentajana? Mites sitten 4-3-2-1:ssä, joka noin puolustuksellisesti kai perustuu enemmän laidoille ohjaamiseen, niin sen kolmosen keskimmäiselle ei pitäisi ainakaan noin periaatteessa, jos siis homma toimii, tulla aivan kauheasti puolustamista, joten Roman olisi sille paikalle ihan ok vai kuinka se ny menee?

  Noo, onneksi lauantaina alkaa FPL

  http://fantasy.premierleague.com/

  ja on vielä pari yötä aikaa koota joukkue, jolla voi tavoitella menestystä esimerkiksi Brittifutisblogi -liigassa, jonne liittymiskoodi on

  49339-16785

  Ittee on mietityttäny, kuinka paljon Swansean puolustusvirettä Rodgers vei mukanaan Liverpooliin. Liverpoolilla ei ole maailman helpoin alku, ManC, Arsenal ja ManU kotona viiden ensimmäisen pelin aikana, joten niiden puolustusta kerkiää tässä vähän aikaa seurailla ja sitten vasta ostaa Jose Enrique tai Skrtel, jos hyvältä näyttää. Swansean puolustaja pitäisi sen sijaan ostaa ihan heti, niillä on niin hyvä alkukausi, mutta kun joku Neil Taylorin aloitushinta oli viime vuonna 4,0 mil, niin se oli helppo ostos tämänvuotiseen 5,0 milliin verrattuna. Swansealta joku Michu tai Dyer tai Graham on kyllä kai pakko ostaa heti joukkueeseen.

  Toinen juttu, mikä on kiva nähdä, on Aston Villan peli-ilme tällä kaudella, kuinka onnistuneesti Lambert tuo Norwichin reippaan hyökkäyspelin mukanaan. Viime kaudella Norwich teki seitsemänneksi eniten maaleja ja päästi neljänneksi eniten, elikkä Norwichin peleissä molemmissa päissä soi. Aston Villan peleissä puolestaan oli, kun lasketaan AVL:n tekemät ja päästämät yhteen, keskimääräisesti kolmanneksi vähiten maaleja, joten aikamoinen muutos lienee tiedossa. AVL:n puolustajiin minen koske, mutta pitäiskö sittenkin ostaa Bent tai N’Zog tai Ireland tai jopa Holman? Tietenkin jos Enda Stevens (4,0) vakiinnuttaa paikkansa vasempana pakkina, niin sitä voisi harkita, mutta mutta…

  Entäs RVP sitten? Aloittaako se maanantaina? Mihin Rooney menee, RVP:n alle vai Carrickin viereen? Vai oisko Kagawa (8,5) sittenkin “in the hole”? Entäs ne laiturit sitten? Young vasemmalla, Nani oikealla ja Valencia oikeana pakkina? Entäs jos Jones on terve ja oikeana pakkina, niin ketäs pelaa laitureina? Ihan hirviä sotku. ManC:stä voi kuitenkin suhteellisen luottavaisin mielin laittaa Agueron kärkeen. Mutta loput onkin ihan sotkua, ihan ny siitä lähtien, että pelaako Mancini 4-4-2:lla vai 3-4-1-2:lla?

  Mutta joo hei, kaikki mukaan pelaamaan FPL:ää, mukava näitä on miettiä.

 3. juha kirjoittaa:

  Mun enimmät odotukset on Newcastlen ja Tottenhamin Otteluissa että toivottavasti nousevat haastamaan todella
  4. Isoa Seuraa.
  Putoaako Pool kymmenen kärjestä ?
  Swansea ?
  Kuinka käykin niin eniten vastinetta saa Maksukortille Englannin Liigoista .
  Eikä se johdu huonoista Säistä tai Kentistä että mikä tahansa Liigan Joukkueista voi tarjota vastuksen paremmin menestyneelle Joukkueelle.

 4. Pessimisti kirjoittaa:

  @Juha “Putoaako Pool kymmenen kärjestä?”

  – En millään lähde tätä uskomaan (vaikka punaiset lasit onkin päässä). Hankintoja tulee ja kaikki on nykyisen bossin Rodgersin näköisiä. Tämä johtuu varmaankin siitä, että “urheilujohtajan” paikkaa ei täyetty edellisen potkujen jälkeen. Kun katsoo Poolin starting-XI:ä niin näyttää ainakin mielestäni vakuuttavalta (Taatusti top 10 tasoa).

  Ensimmäiset viisi ottelua (West Brom (v), ManC (k), Arsenal (k), Sunderland (v), ManU (k). (k)=kotiottelu (v)=vierasottelu) tulevat antamaan suuntaviivat tulevalle kaudelle, mutta vaikka pistetili näyttäisi 0-5p niin en ole valmis heittämään kirvestä kaivoon.

  Toivon ja uskon että Pool omaksuu Rodgersin edustaman tiki-taka pelityylin ja sitä kautta päätyy Top-4:n joukkoon.

  Keeping my hopes up!

 5. Ready kirjoittaa:

  Minulla tuo mielenkiinto Valioliigassa keskittyy keskikastiin ja putoamistaisteluun, siellä on jäljellä vielä pieni ripaus vanhaa perinteistä brittijalkapalloa.

  Ja tietenkin Rangers…

 6. Isävalkku kirjoittaa:

  Maajoukkueen peli Irlannissa oli positiivista pallonhallinnan
  ja hyökkäyksien rakentelun harjoittelua. Miesten maajoukkue totuttelee olemaan vastustajan kenttäpuoliskolla muullakin kuin perisuomalaisella sissitaktiikalla tai kuten futiskielellä sanotaan vastahyökkäyspelillä.

  Tappiotilanteestakin noustiin vallan miehekkäästi. Sulat ei kastuneet. Maajoukkuepelaajien yhteisö on myös kasvanut eli penkiltä tulee kelpo vaihtomiehiä peliin. Eikä Mixukaan tunnu olevan kategorinen joulukuusimies. Varastossa on muitakin taktisia rakennuspuita.

  Yleensä on helpompaa kirjoittaa kritiikkiä, mutta kyllähän maajoukkue on mennyt eteenpäin. Paketti kuntoon Ranska peliin niin lintupelissä pärjätään. Suomen Huuhkaja voi hyvänä päivänä pistää Gallian kukon kiekumaan häviötään.

 7. Terno kirjoittaa:

  Tänään se alkaa!!!

  Sitä on odotettu siitä asti kun viimekausi laitettiin pakettiin. Stoutit jääkaapissa, punainen paita pestynä ja viikattuna. Kausiennakot luettu. BR luooto.

  YNWA

  P.S tämmöiset taustoittavat jutu on Krisu aivan loistavia. Kiitos

Kommentoi

You must be logged in to post a comment.