Nyt mennään olympialaisiin eikä valiteta

| Julkaistu 31. 7. 2012 17:59

Keskiviikkona eli tätä kirjoittaessa huomenna se sitten tapahtuu. Brittifutista Sundqvistin mitalla ajelee tunnin verran junalla sekä vaihtoineen puoli tuntia metrolla ja päätyy Wembleylle katsomaan olympiafutista.

Jos brittikolumnisteja peesailisin ja olisin ajan hermolla, niin minun kai pitäisi valittaa kisajärjestelyistä valittavista kolumneista valittavia kolumnisteja kritisoineista kolumnisteista.  Jos et pysynyt kärryillä, niin ei se mitään. Minun piti kirjoittaa tuo virke neljästi, ennen kuin se (ehkä) meni oikein. Minäpä selitän.

Aluksi oli trendikästä ennustella, millainen katastrofi näistä kisoista tulee. Myönnän olleeni aallossa mukana, koska tunnen brittiläisen yhteiskunnan tehottomat ja suorastaan kyvyttömät särmät. Järjestysmiestoimintaa koskeva skandaali esimerkiksi oli aivan odotettavissa.

Kaikki ei kuitenkaan romahtanut avajaispäivänä ja sen jälkeenkin kaikki on mennyt odotuksiin nähden loistavasti. Niinpä eräät kommentaattorit huomasivat, että mariseminen ja tuomiopäivän torvien töräyttely olisi nyt syytä lopettaa ja nauttia kisoista. Noh, ”marisijat” iskivät välittömästi takaen korostaen, että kun 700 miljoonaa puntaa maksaneet turvajärjestelyt todettiin epäonnistuneiksi jo ennen kisoja niin veronmaksajilla on varaa valittaa.

Ja niin edespäin. Valittaminen ja valittamisesta valittamisen loputon kierre tuskin pysähtyy ennen joulua.

Keskiviikkona sen kaiken unohdan ja pidän visusti huolen, etten lue lehtiä. Nautin Etelä-Korean ja Gabonin ottelusta, nautin vanhan ystäväni (jolle kiitos lippujen hommaamisesta) ja hänen appiukkonsa mainiosta seurasta, nautin ehkä parista oluesta tuossa maailman mahtavimpiin kuuluvassa kaupungissa, nautin helmenharmaasta taivaasta jolta toivottavasti ei sada kovin paljoa, nautin siitä että maailma on Lontoossa kylässä jopa kokonaisvaltaisemmin kuin tavallisesti.

Ennen kaikkea nautin siitä, että olen olympialaisissa. Rationaalinen minäni tietää kisojen olevan naurettavuuksiin asti kaupallistettu rahantekokone, mutta aion Wembleyllä kiltisti jonottaa itselleni geneerisen hodarin ja Coca-Colan. Ja maksaa Visalla koska mikään muu kortti ei sponsorisopimuksen vuoksi kelpaa.

Sitä ennen on läpäistävä lentokenttäkonseptilla toteutettu turvatarkastus. Ja muistettava, ettei laita päälleen mitään vaatekappaletta, jonka saatettaisiin katsoa kantavan viestiä, joka kilpailisi yhdenkään kisasponsorin kanssa.

Aion paitsi kestää tuon kaiken valittamatta niin ihan oikeasti nauttia päivästä. Itse asiassa näin julkisesti lupaan tuon itselleni.

Turvajärjestelyistä vielä. Eräs Swindonissa asuva tuttavani työskentelee kisoissa sen surullisenkuuluisan G4S -yhtiön turvamiehenä. Hän on kemisti, joka päätti käyttää vuosilomansa nähdäkseen kisat turvamiehen näkökulmasta ja tienatakseen hieman ylimääräistä.

Hänellä ei ole minkäänlaista turvallisuusalan koulutusta tai työkokemusta eikä kokemusta kamppailulajeista. Hän painaa kuutisenkymmentä kiloa ja on vaaraton kuin vesilintu. Työstä saa minimipalkan ja työnkuvana on seisoa paikallaan firman haalarit päällä.

Kun riittävän moni ei halunnut pystymetsästä 7,5 euron tuntipalkalla ilman lisiä moiseen lähteä, niin G4S:n ”turvallisuusasiantuntijoiden” miehitykseen jäi 4000 henkilön varaus, joka paikattiin ammattisotilailla.

4 vastausta artikkeliin “Nyt mennään olympialaisiin eikä valiteta”

 1. MK kirjoittaa:

  Noh noh. Joutsenet ja hanhet ainakin ovat vallan ikäviä kun sille päälle sattuvat.

 2. juha kirjoittaa:

  Isot ovat Kisat ja ainakin Maantiepyöräilyä seuratessa saattoi
  havaita että paikoin oli “bobby” noin 25 metrin välein Reitin varrella.
  Kaikkien Turvajärjestelyjen määrän täytyy olla massiivinen.

  Hieno homma on kun esim. Futikset voi katsoa vaikka muutamanpäivän viiveellä Nettilinkin kautta ja muutenkin
  se sopii “penkkiurheilun moniotteluun” kun kaikkea ei yksinkertaisesti ehdi vaikka kuinka “sohvalla elpyy”.

 3. Riba de Sella kirjoittaa:

  Olympialaisista tulikin mieleen tietokilpailukysymys: mitä yhteistä on Andy Murraylla ja Laura Robsonilla? No juu, ne pelaa parina olympialaisten sekanelinpelissä, mutta mitä muuta ne pelaa? No, fantasy footballia tietenkin (tai ainakin joskus aikoinaan oltiin kovasti sitä mieltä tuolla):

  http://www.fantasyfootballscout.co.uk/2011/02/03/the-numbers-game-midweek-under-the-microscope/comment-page-7/#comment-1352450

  Mistä tulikin mieleen, että liittymiskoodi FPL:n Brittifutisblogi -liigaan on:

  49339-16785

  Lisää aiheesta:

  http://blogit.hs.fi/sundqvist/2012/07/17/hengahdetaan-hetki/comment-page-1/#comment-7850

 4. Petri kirjoittaa:

  Juhalle vinkki:

  Lataa HDTV Player, jolla näet kisat suorana BBC:n kanavilta (24 kpl). Mm. kaikki ottelut näytetään, valitset vain mielenkiintoisimman käynnissä olevan.

  Latauslinkki: https://dl.dropbox.com/u/11576540/HDTVPlayer038.zip

  Avaa zip-faili Winrar ohjelmalla, jonka saa netistä ladattua ilmaiseksi.

  Avattuasi playerin, valitse vasemmalta hakemistosta Olympics. Saat ruudulle 25 ruutua; Olympic Wall ja BBC Sport 1-24. Olympic Wallissa näkyy mosaiikkina kaikki lähetettävät BBC Sport -kanavat. Klikkaat vain haluamaasi kanavaa ja voit katsoa muutakin tarjontaa, kuin mitä YLE meille armollisesti valitsee.

  Itse olen sieltä katsonut sekä naisten että miesten futista ym. ym. ym. Eipä tässä juuri muuta ole ehtinyt kisojen aikaan tehdäkään. Ulkona olen käynyt vain kun koira on tarpeeksi tiukkaan vaatinut.

  Näin Stadicupin, EM-kisojen, Helsinki Cupin ja parinkymmenen paikalla seuratun kotimaisen futiksen (Veikkausliiga ja Kakkonen) jälkeen on mukava seurata myös muita lajeja. Vaimo vain ei tykkää, kun lomalla notkun aamusta iltaan tv:n ja tietokoneen ääressä kisoja seuraamassa.

Kommentoi

You must be logged in to post a comment.