Hengähdetään hetki

| Julkaistu 17. 7. 2012 1:35

Blogimme jää keskustelunavausten puolesta lomalle loppuviikoksi. Keskustelu kaikin mokomin jatkukoon tuonkin ajan, eli moderoin palstaamme normaaliin tapaan. Mutta jotenkin tuntuu, että nyt on hyvä vetää henkeä. Uusien avausten osalta siis palaan linjoille viikon kuluttua, ellei jotain mullistavaa aiemmin satu.

Blogimme kesään on mahtunut hirmuisen isoja asioita. Tunteikkaat ja asiantuntevat väännöt Espanjan pelityylistä ja kauneuden sekä tehokkuuden käsitteistä ylipäätään. Maaliviivateknologia. Viimeisimpinä Terry-tapaus kaikkine ulottuvuuksineen ja blogin historian ensimmäinen Futisforum-aiheinen keskustelu, johon liittyy monet asiat mittakaavaan pistävä inhimillinen ulottuvuus.

Niin ja EM-kisaveikkaus, jonka kirjapalkinnot ovat häpeällisesti vieläkin toimittamatta. Hoidan asian tällä viikolla, lohduttaudun sillä, että kirjat eivät viikossa tai parissa vanhene.

Kunpa voisin sanoa, että tällä viikolla välillä vedetään lonkkaa auringossa. Täällä Swindonissa ei ole ollut yhtään perinteisessä mielessä hienoa kesäpäivää toukokuun jälkeen, jatkuvasti joko sataa tai tuulee tai molempia.

Aurinko näyttäytyy joinain päivinä muutaman minuutin jaksoissa, ei enempää. Takapihan pelargonit kuolevat juurimätään, jalkojen alla rusahtelevat etana-armeijat. Laihat viemärirotat pakenevat veden valtaamista viktoriaanisista onkaloistaan, onneksi pelkäävät kissaa.

Peribrittiläisestä itseironisesta huumorista kertoo, että olympialaisten avajaisiin on suunniteltu miljoonia maksava keinotekoinen sade siltä varalta, ettei sattuisi satamaan oikeasti. Britit, bless them.

15 vastausta artikkeliin “Hengähdetään hetki”

 1. juha kirjoittaa:

  Lainasin pitkästä-aikaa taas luettavaksi P.Therouxin Saarivaltakunta nimisen Matkakirjan .
  Nyttemmin on lisäksi netin Google streetwiew palvelu , jonka kautta voi sitten tutkailla Paikkakuntien näkymiä Tietokoneella.
  Kansakoulussa Karttakirjanlehdeltä luin Liverpool ja jäin miettimään että kuinka Jalkapalloseuran nimi lukee Karttakirjassa ?
  Silloin kai ensi siemenet Britti-innostukseen sain.
  Ensimmäinen Englanninliiganpeli, jos sen oikein muistan, oli
  Everton-Chelsea ja Puoliajalla toinen joukkueista johti 2-0,
  mutta taipui sitten 2-3 tappioon.
  Visionkuva oli harmaa , se harmaus nykyään ihmetyttäisi että
  kuinka tuosta saa mitään selvää.
  Ja silloinkin Joukkueet eroittuivat joskus vain vaaleammista pelihousuista.

  Suomessa on hienoa näin Kesä-aikaan ,että Juhannuksen jälkeen on Futiskentillä hiljaisempaa ja muutamin päivin ei yhtään Ottelua löydy Piirin ohjelmistosivulta.
  On aika muiden Kesäisten asioiden.

  Heinäkuun loppupuolella taas Otteluiden määrä kasvaa ja niitä riittää pitkälle Syksyyn.
  Ja Marraskuullakin kun vesisade näkyy Katulamppujen valokeiloissa ja Maksu tv – futis on pop ,voin ikkunasta ulos katsomalla nähdä kuinka Harjoitukset ovat käynnissä iltamyöhään saakka Keinonurmella.

  FC Twente tulee kylään ensiviikolla …

 2. Pele kirjoittaa:

  Chelsean omistaja on nähtävästi saanut Brasiliaiskuumeen, sen verran tiuhassa tahdissa Chelsea on yhdistetty kesän aikana Brasiliaisiin pelaajiin (Oscar, Maicon, Hulk, Willian) :). Seurasta löytyy jo brassit David Luiz ja Ramires, reservistä myös Lucas Piazón.

 3. FCLahti kirjoittaa:

  Jos sadetta tosiaan halutaan, on ihan viisasta varautua siihen jo etukäteen. Kesäolympialaisten historiassa kun vain kerran on käynyt niin että avajaisissa olisi satanut. Ja siitä on muuten kulunut tänään 60 vuotta. Vain meillä Suomessa sataa olympialaisten avajaisissa.

 4. Nyrkkijake kirjoittaa:

  Moro Kristian,

  voisit tauon jälkeen vetästä jonkin syväluotaavan analyysin suomalaisten seurajoukkueiden euroliigojen karsinnoista. Vois vatvoo taas mahdollisia lohkovaiheeseen pääsemisiä.? Huikeita tuloksia pojat saanut aikaiseksi.. Twente-Inter ainakin pomppaa silmille. Sieltä saattaa muutama jäbä ponkasta taas isolle viheriölle jos tää trendi jatkuu.

 5. Riba de Sella kirjoittaa:

  Nyt ei enää ehdi hengähtää hetkeäkään, sillä Fantasy Premier League

  http://fantasy.premierleague.com/

  on avattu. Perustin sinne koko kauden kestävän classic leaguen, Brittifutisblogi, liittymiskoodi liigaan on

  49339-16785

  Sitten vaan kaikki liittymään FPL:ään ja Brittifutisblogi-liigaan, hopi hopi!

  Noo, onhan tässä aikaa lähes kuukausi säätää paras mahdollinen joukkue kasaan tai ainakin semmoinen, joka voittaa Moskovan Valot. Oishan se prkll, jos Valot voittaisi kolmannen Brittifutisblogi -liigan putkeen. Edessä olevan kuukauden odotuksen voikin käyttää tosi hyödyllisesti lukemalla vinkkejä joukkueen kasaamiseen tuolta:

  http://www.fantasyfootballscout.co.uk/

  Pelkästään kyllä näidenkin

  http://www.fantasyfootballscout.co.uk/2012/07/18/fpl-player-list-analysis-goalkeepers-and-defenders/

  http://www.fantasyfootballscout.co.uk/2012/07/19/fpl-player-list-analysis-the-midfielders-2/

  kahden jutun lukemisella saa vähällä vaivalla varmaan kohtuullisen iskukykyisen ryhmän läjään.

 6. Kommentoija kirjoittaa:

  Albille, jos et ole sattunut jo katsomaan:

  http://www.youtube.com/watch?v=AiPlPp6SKD0&feature=related

  http://www.youtube.com/watch?v=rRm6doBd0mk&feature=related

 7. Pele kirjoittaa:

  Brasilia kyykytti harjoituspelissä Iso-Britanniaa aika lailla, vaikka tulos oli vain 2-0. Toki myönnettäköön että Iso-Britannian joukkue on hieman sekavasti koottu ja etenkin puolustuksessa näki etteivät ole juuri pelanneet yhdessä. Brasilian ei kuitenkaan tarvinnut laittaa vielä viimeistä vaihdetta kehiin, joten lupaavalta näyttää olympiakisoja varten :).

 8. Riba de Sella kirjoittaa:

  Laitan vielä linkin FPL:n hyökkääjiä käsittelevään juttuun:

  http://www.fantasyfootballscout.co.uk/2012/07/20/fpl-player-list-analysis-the-forwards/

  Näissä kolmessa (kts. ylempi kommentti) linkissä mainituista pelaajista saa koottua esim: tämmöisen joukkueen FPL:ään:

  Jussi (WHM), Ruddy (NOR)

  Cole (CHE), Jenkinson (ARS), Walker (TOT), Tierney (NOR), Fonte (SOU)

  Sinclair (SWA), Nolan (WHM), Bale (TOT), Hazard (CHE), N’Zogbia (AVL)

  Bent (AVL), Torres (CHE), Graham (SWA)

  Jussi ja Ruddy ovat kaksi halpaa maalivahtia, joilla on kotiottelut vuoroviikoin ainakin ensimmäiset 6 kierrosta. Puolustajista Tierney ja Fonte on budjettivaihtoehtoja, kuin myös Jenkinson siihen asti, kunnes Sagna on pelikunnossa. Colella on tuplapeliviikko (wig ja RDG) heti eka viikolla ja jos Chelsea jatkaa yhtään siitä, mihin ne lopetti viime kaudella, eiköhän ne saa ihan hyvän määrän nollapelejä kauden aikana. Walker painaa kuin hirvi Tottenhamin oikeaa laitaa ja oppii jossain vaiheessa kautta keskittämään oikein kunnolla, syöttöpisteitä ropisee.

  Keskikentän ja hyökkääjien valintaan vaikutti joukkueiden kuuden ensimmäisen ottelun helppous (linkkien sivuilla oikealla “Next six ticker”). Helpointa näyttäisi sen syvällisemmin asiaa pohtimatta olevan Aston Villalla, Swansealla, West Hamilla ja Tottenhamilla. Valitsin näistä joukkueista varmoja avauksen ja aiemmin hyvin FPL-pisteitä keränneitä pelaajia. Heistä Graham, Nolan, N’Zogbia tietyin varauksin Sinclair ovat myös suhteellisen halpoja pisteodotuksiin nähden.

  Chelsealla puolestaan on siis eka viikolla tuplapeliviikko, mutta kolmannella ei ole peliä ollenkaan. Kassaan jää sen verran rahaa, että kahden peliviikon jälkeen voi Torresin tilalle vaihtaa vaikkapa Rooneyn ja Hazardin tilalle vaikka jonkun ManUn keskikenttäpelaajan, jos niiden pelaamisesta on siihen mennessä jotain selvennyt. Toinen vaihtoehto on Hazardin tilalle on Tottenhamin Sigurdsson tai VdV, eiköhän noittenkin tilanne ole siihen mennessä selvinnyt.

 9. albiceleste kirjoittaa:

  Gràcies, Kommentoija. Hienoja videoita. Erityisesti VV:n pelipaita aina jaksaa ilahduttaa. 😉

 10. albiceleste kirjoittaa:

  Ja Pepin poika Marius on ilmielävä Harry Potter 😉

  Aiheesta kiinnostuneille: Tiistai-iltana Barça pelaa ensimmäisen pre-season friendlynsä, Hamburg SV:tä vastaan.

 11. Isävalkku kirjoittaa:

  Ja se pointti miksi on menty oikeuteen on varmaan siinä, futispäättäjät ovat katsoneet etteivät he ole enää päteviä tällaisia asioita tällä tarkkuudella arvioimaan ja on haettu ammattimaiset laintulkitsijat apuun.

 12. Kristian kirjoittaa:

  Isävalkku siis tarkoitti yo. viestinsä Terry-ketjuun, en nyt jostain syystä onnistu sitä siirtämään!

 13. Messinvihaaja kirjoittaa:

  Kommentoija: http://www.youtube.com/watch?v=AiPlPp6SKD0&feature=related&t=9m56s

  Onpa yllättävää että höntsässäkin pitää filmata.

 14. Leikkikalu kirjoittaa:

  Kiitos Riba de Sellalle. Taas pääsee liittymään valmiiksi katettuun virtuaalipöytään.

 15. albiceleste kirjoittaa:

  Iloisia Barça-uutisia edellisiin linkkeihin liittyen… Mascherano uusi sopparin vuoteen 2016. :) Aivan loistavaa.

Kommentoi

You must be logged in to post a comment.