EM-kisaveikkauksen voittajat julki, valitusaikaa viikko!

| Julkaistu 3. 7. 2012 16:39

Jos kukaan ei muuta kykene osoittamaan, niin blogimme kisaveikkauksen voitti Mikko tällä rivillään. Mikko siis veikkasi oikein mestarin, finalistit ja kolme neljästä semifinalistista. Lisäksi hänellä (toisin kuin monella muulla) oli alkulohkoistaan jatkoon menneiden joukossa sekä Tshekki että Englanti.

Mikon kokonaispistemääräksi (pistelaskun perusteet löytyvät itse veikkauksesta) räknäsin 35. Pahin haastaja oli Portugalin semifinaaleihin yhtenä harvoista veikannut EAG, joka sai myös maalikuninkaan oikein. Hänen pistemääräkseen tuli 34, eli hyvin tiukalle meni. Pronssitilalle löysin 32 pisteeseen yltäneen Jaskan.

Koska formaatti ei mahdollista koneellista laskemista olen päätynyt ylläolevaan tulokseen neljän tunnin sekä lukuisten vahvojen teekupillisten jälkeen. Inhimillisten virheiden uhka on ihan todellinen, kun laskijana on ollut yksi ihminen ja menetelmä täysin manuaalinen. Voitosta selkeästi taistelemattomien rivien pisteitä en laskenut.

Niinpä julistan tämän kirjoituksen julkaisuhetkestä eteenpäin tasan viikon kestävän protestiajan, jonka jälkeen voittaja vahvistetaan ja palkitaan. Kisa oli tietysti leikkimielistä viihdettä, mutta mukavaa silti olisi, että oikea voittaja saa palkintonsa. Eli jos olet sitä mieltä, että voittaja on joku muu kuin Mikko, niin pistä viestiä kommenttiosioon!

Pääpalkintona on HS-kirjojen Suomessa julkaisema Jonathan Wilsonin Pelien peli – jalkapallon taktiikan historia eli se kuuluisa ja blogissamme usein ylistetty Inverting the Pyramid.

Kuten luvattua arvoin kaikkien vastanneiden kesken kaksi tuoretta Aku Ankan taskukirjan erikoisnumeroa Kymppipaikka, johon olen kirjoittanut esipuheen. Arvonnan hoiti tietokone.

Onnekkaat voittajat ovat nimimerkit Tom Finney sekä Leikkikalu. Lähetän heille samoin kuin Mikolle sähköpostia osoitteita tiedustellakseni. Palkinnot lähtevät postiin viikon kuluttua, kunhan voittaja tosiaan saadaan lopullisesti vahvistettua.

Kiitokset vielä kerran kaikille kaikille noin 250:lle veikkaukseen osallistuneelle. Kisassa kävi kuten näissä usein käy, eli voitosta taisteleminen edellyttää jonkin yllätyksen haistamista!

28 vastausta artikkeliin “EM-kisaveikkauksen voittajat julki, valitusaikaa viikko!”

 1. Kristian kirjoittaa:

  Kannustan vielä mahdollisen virheen (eli tilanteen, jossa voittaja olisikin joku muu kuin Mikko) löytämiseen sillä, että moisen bongaavalle on luvassa yllätyspalkinto!

 2. teit kirjoittaa:

  Voittajaa se ei muuta – mikäli Mikko sai 35 pistettä kasaan – mutta katsoin tarkemmin, oman veikkauksen ohella, nimimerkki Maijan ( joka puolipakolla teki oman veikkauksensa :) riviä saaden 34 pistettä kasaan, 5.kesäkuuta klo 22.20…Jotenkin kuvaavaa, että jalkapalloa vain hyvin satunnaisesti seuraavaa henkilö tulee jaetulle kakkossijalle lähes kahden ja puolen sadan arvuuttelijan joukosta :) Itse en kuitenkaan pitänyt näitä kisoja kokonaisuudessaan erityisen yllätyksellisinä, joten noin isosta otannasta olisi odottanut parempiakin tuloksia…

 3. Kristian kirjoittaa:

  teit:

  No niinpä on, Maijan veikkaus todellakin sai 34 pistettä ja tietenkin ehdottamasti täyttää ne kriteerit joiden perusteella veikkaukset varsinaiseen laskentaan valikoin. Jotenkin kuitenkin meni ohi, vaikka sen ennakkoharavoinnin kahteen kertaan tein. Kertoo siitä, että inhimillisiä virheitä voi olla ja jos tuntuu, että oma (tai tässä tapauksessa ehkä puolison? :) ) rivi voisi olla kilpailukykyinen niin todellakin kannattaa tarkistaa!

 4. Hah kirjoittaa:

  Kertoo suomalaisten junttimaisesta futis tietämyksestä kun harva veikkasi Kreikkaa jatkoon. Blogissani sanoin että Kreikka menee varmasti jatkoon ja näin kävikin, selvähän se.

 5. K.Kaos kirjoittaa:

  Joo, olipahan sitten tylsää töissä, holvasin tuon koko roskan exceliin ja pyörittelin hetken. Sijoitus 27. ei mairittele….

 6. Kristian kirjoittaa:

  K.Kaos:

  Hienoa duunia (tai duunin ohessa tehtyä tylsyydentappoa!). Kopioi ihmeessä koko tuloslista tänne, jos sellaisen excel-taidoillasi olet onnistunut taikomaan (en kyllä ymmärrä miten tässä ajassa tuosta aineistosta, mutta enpä kyllä kunnon humanistina hallitse exceliäkään kuin perusteiltaan)…

 7. Elina kirjoittaa:

  Piti oikein tarkistaa oma rivini. No, alkuerien jatkoonmenijöistä sain sentään 5/8 oikein. Muistan, että kauan mietin Kreikan ja Puolan välillä, mutta valitsin lopulta Puolan. Välieräjoukkueista arvasin oikein enää 2/4 ja loppuottelujoukkueista en kumpaakaan. Eikä paras maalintekijäkään mennyt oikein. No, jos kahden vuoden päästä olisi parempi tuuri. =)

  Muistan, kun kahdeksan vuotta sitten työpaikan vastaavassa futisveikkauksessa pärjäsivät parhaiten henkilöt, jotka eivät tienneet lajista mitään. 😉

 8. TOT kirjoittaa:

  “Muistan, kun kahdeksan vuotta sitten työpaikan vastaavassa futisveikkauksessa pärjäsivät parhaiten henkilöt, jotka eivät tienneet lajista mitään.”

  Näinhän se on, että parhaita pörssisijoittajia ovat apinat (tämä ei siis ole loukkaus futiksesta tietämättömiä kohtaan, vaan tosiasia, että tiedostamattomat valinnat osuvat useammin oikeaan arvioitaessa jokseenkin satunnaisia ilmiöitä). Samoin nuo ennustaja-elukat (sellaiset kuin tämä suomalainen sonni ja kaksi vuotta takaperin se saksalainen mustekala) ovat urheiluveikkauksessa ylivoimaisia.

  Lajista tietävät vedonlyöjät tekevät rahansa usein yksittäisissä peleissä ja varsinkin pelin jo käynnissä ollessa lyödyillä vedoilla, jolloin he ovat jo nähneet jotain ratkaisevaa ottelun luonteesta ja osaavat lyödä vetoa jonkin yllättävän todennäköisen tuloksen puolesta. On vaikea ennustaa oikeita yllättäjiä paljon etukäteen ja vedonlyöjäthän hakevat aina yllätyksiä. Nyt ehdottomasti ei olisi kannattanut.

 9. AjK kirjoittaa:

  Omat pisteet olivat 20, joten ei kai tässä ihan voi kehuskella (paitsi englannin jatkoon menolla lohkovaiheesta). Mutta taitaa kyllä olla niin että K. Kaoksen excelille olisi käyttöä, sillä käsittääkseni kisojen maalikuningas on Torres (toinen vaihtoehdoista jota pohdin, mutta jokin “järjen ääni” sanoi että tämä vuosi olisi Huntelaarin vuosi). Näin ainakin UEFAn sivujen mukaan…

  Kun kävin kurkkimassa Jaskan ja EAG:n veikkauksia heillä taasen maalikuninkaana on Mario Gomez. Eli heillä pisteytys menisi uusiksi… (Sori vaan).

 10. Mikko kirjoittaa:

  Kappas.

  Katselin omia pisteitäni ja näyttäisivät olevat oikein. Samalla tuli kelailtua pikasilmäyksellä veikkauksia. Taisin olla ainoa, jolla oli molemmat finalistit arvattu nappiin.

  Italia vaikutti olevan ‘silmämääräisesti’ ehkä viidenneksi tai kuudenneksi suosituin finalisti. Edellä ainakin Espanja, Saksa, Hollanti ja Ranska, Venäjäkin saattoi olla suositumpi.

  Noin veikkaamisesta ja vedonlyönnistä yleensä. Se on taitolaji, jossa voi menestyä pitkässä juoksussa, jos on taitavampi kuin vedonvälittäjät ja/tai muut veikkaajat. Vedonlyöjät eivät ihan varmasti hae _aina_ yllätyksiä, vaan joko muiden veikkaajien tai vedonvälittäjien virhearviointeja.

  Intuition ‘onnistuminen’ pohjaa usein kokemuksen ja tiedon _tiedostamattomaan_ käyttöön. Jos ilmiö on täysin satunnainen, ei ole väliä tekeekö arvauksen apina, sonni vai ihminen pohjaten sen intuitioon tai pohdintaan. Onnistuminen on satunnaista.

  Tälläisessä useampia kohteita sisältävässä, yksittäisessä veikkauksessa voittajaksi selviytyy toki tuurilla enemmän kuin taidolla.

 11. Kristian kirjoittaa:

  AjK:

  Kisaveikkauksemme säännöissä ja siinä mallivastauslomakkeessa lukee, että “Turnauksen maalikuningas (jos kuninkuus jaetaan, niin jokainen tittelin jakaja on oikea vastaus, veikata voi silti vain yhtä maalikuningasta)”

  Eli jokainen kolmeen maaliin yltänyttä veikannut sai siis tuon kohdan oikein sääntöjemme mukaan, vaikka Uefa (mielestäni aika keinotekoisesti) näemmä nykyään julistaa tasatilanteessa yhden maalikuninkaan.

  Kisaveikkauksen voittajaanhan tuo ei kuitenkaan vaikuta, kunhan kasvattaisi Mikon voittomarginaalia jos asian tulkitsisi Uefan tapaan.

 12. TOT kirjoittaa:

  “Vedonlyöjät eivät ihan varmasti hae _aina_ yllätyksiä, vaan joko muiden veikkaajien tai vedonvälittäjien virhearviointeja”

  Vedonvälittäjien (ja muiden vedonlyöjien siinä määrin kuin se vaikuttaa kertoimiin) virhearvioinnit ovat juuri niitä yllätyksiä. Vai miten sinä yllätyksen ymmärrät?

  Veikkaaminen on tosiaan taitolaji. Toisin kuin pörssissä, veikkaamalla umpimähkään jatkuvasti häviää pitkällä aikavälillä takuulla, koska vedonvälittäjä asettaa kertoimet tarpeeksi alas (50/50 on kertoimina esim. 1.95/1.95, jopa 1.90/1.90). Ainoa tapa voittaa pikässä juoksussa, on veikata vain yksittäisiä tilanteita, joissa jokin olosuhde nostaa mahdollisuutta ennaltaodottamattomaan tulokseen. Mikä tarkoittaa, että täytyy etsiä yllättäviä todennäköisyyksiä tai potentiaalisia yllätyksiä.

  Toki yksi vaihtoehto on etsiä yksinkertaisesti ylikertoimia antavaa vedonvälittäjää. Joskus joku välittäjä antaa jollekin kohteelle selvästi muita korkeamman kertoimen.

 13. K.Kaos kirjoittaa:

  Virheitä voi toki olla tässäkin, varsinkin jos joku veikkasi Madzukicia kuninkaaksi, tai kirjoitti kuninkaan nimen väärin, mutta menkööt, valittakaa sitten perään:

  1 Mikko 35
  2 Maija 34
  2 EAG 34
  4 Jaska 32
  5 petrif 31
  6 EHH 29
  6 qwerty 29
  6 Devil 29
  6 ToastSkagen 29
  10 somebody think of the children! 28
  11 qwerty 27
  11 Ilaros 27
  11 Niklas 27
  14 albiceleste 26
  14 Gorbatsovi 26
  14 kj 26
  14 Antti 26
  14 Veturi 26
  14 Inksu 26
  14 Maippe 26
  21 Hellevi 25
  21 ilpo 25
  21 Drake 25
  21 Hanuri 25
  25 Jalkapallon ystävä 24
  25 Gammt 24
  25 K.Kaos 24
  25 Hande 24
  25 Joni 24
  25 Kutyakaparo 24
  25 Bufflehead 24
  32 Joonas 23
  32 Kalle 23
  32 Wellman 23
  32 JCE 23
  32 Janne 23
  32 sampo 23
  38 Nina 22
  38 Jyrki 22
  38 Oskari 22
  38 ex-Amarillo 22
  38 Carl 22
  38 NFNR 22
  38 FC_Ramones 22
  38 sevillano 22
  38 Aukku 22
  38 vilunki 22
  38 vilzu 22
  38 Jerchw 22
  38 Jari Marjelund 22
  38 THudd 22
  52 Maza 21
  52 Ovelus 21
  52 pMan 21
  52 OOOH 21
  52 Morjes 21
  52 Essu 21
  52 kyttyra 21
  52 Domppa 21
  52 hoopeevee 21
  52 barbarian 21
  52 Futaaja_pallonpotkija 21
  52 Pobo 21
  52 Zurga 21
  65 ex-AL 20
  65 Mauno P 20
  65 R10 20
  65 Lapinukko 20
  65 SJM-SJK 20
  65 Shrike 20
  65 Hanrahan 20
  65 bänhäminSukka 20
  65 PM 20
  65 Nyrkkijake 20
  65 Stapleton 20
  65 boost 20
  65 VMV 20
  65 AjK 20
  65 Pave 20
  65 Niksu 20
  81 Kuukuna 19
  81 Lass 19
  81 Ölgömbö 19
  81 ManUlle illallinen 19
  81 Harri V 19
  81 St.Michael 19
  81 Mullet 19
  81 AnttiWalker 19
  81 Iso-Jorma 19
  81 Finnspur 19
  81 Puti-Ukko 19
  81 Kalle 19
  81 Pampula 19
  94 Elmo 18
  94 Ready 18
  94 Lauri 18
  94 Bogaskärin Balloseura 18
  94 Joni 18
  94 Silppuri 18
  94 Tristan 18
  94 eskomörkö 18
  94 Semenko 18
  94 OllipagOlli 18
  94 wilder 18
  94 Maukka 18
  94 Matts 18
  94 Preben 18
  94 Daniel 18
  94 Seppo 18
  94 Boniek 18
  94 Urpo 18
  94 Pasaus 18
  94 kunkku69 18
  94 Minttu 18
  115 Marski 17
  115 Repe 17
  115 Leikkikalu 17
  115 Kopites 17
  115 Matti 17
  115 Isävalkku 17
  115 Daniel 17
  115 MisTeR 17
  115 mage 17
  115 APOEL Nicosia 17
  115 pomppu 17
  115 Tarton Mika 17
  127 Oraakkeli 16
  127 Souvari 16
  127 kokistuoppi 16
  127 Elina 16
  127 teit 16
  127 Niksu 16
  127 Ben Savant 16
  127 VTVH 16
  127 Tomppa 16
  127 pallopää 16
  127 Pietsa 16
  127 Ppoova 16
  127 Olli 16
  127 Harri 16
  127 Eetu 16
  127 Samu 16
  127 Watambabumba 16
  127 Ilkka 16
  127 Al 16
  127 Lasse 16
  127 Yön Kostaja 16
  127 Jukkapoika 16
  127 Liamola 16
  127 Arsun miäs 16
  127 Hesus 16
  127 Ars van Dale 16
  127 MEISON 16
  127 JuhaM 16
  127 heksa 16
  127 VM 16
  127 Teppo 16
  127 Petri 16
  159 Chrisse*9 15
  159 Lankinen 15
  159 Raffi 15
  159 Jesse 15
  159 Peukku 15
  159 Jukka 15
  165 masi 14
  165 Riba de Sella 14
  165 Liiton kätyri 14
  165 Aasian ihme 14
  165 von Vepsis 14
  165 ilmo 14
  165 Harri 14
  165 JR Ewing 14
  165 Mr.Liverpool 14
  165 Pelaaja_13 14
  165 Ilmari 14
  165 Johannes 14
  165 Casi 14
  165 Kurppa 14
  165 konrad 14
  165 Visa 14
  165 Rasputin 14
  165 Zide 14
  165 Jopo 14
  165 eki 14
  165 Usu 14
  165 Tommi H 14
  165 LFCbacker 14
  165 Sepsi 14
  189 Eero 13
  189 Pessimisti 13
  189 Vanha valittaja 13
  189 Twilight 13
  189 LeGod 13
  189 LeGod 13
  189 sw 13
  189 lexton 13
  189 JFV 13
  189 Jihuuu 13
  189 OH 13
  189 io 13
  201 100 12
  201 Mäkki 12
  201 Animal 12
  201 KMi 12
  201 Jeux 12
  201 Janne 12
  201 MAX 12
  201 savolaene 12
  201 PäiviP 12
  201 DudeO 12
  201 dilball 12
  201 Lassi 12
  201 Joja 12
  201 3Tuoppi 12
  201 Joder 12
  201 Havelange 12
  201 juk 12
  201 #67 12
  201 Baffa 12
  201 Tom Finney 12
  201 Etxeberria 12
  201 Hvirtanen 12
  201 Fox 12
  224 Ville 11
  224 Balthasardi 11
  224 settled_dust 11
  224 kuhmon poppamies 11
  224 ahven 11
  224 Goonerator 11
  224 Vesa 11
  224 Öyvind 11
  224 TOT 11
  224 Lauri A 11
  234 Joy Division Utd 10
  234 Mansetti 10
  236 Kolmosvaihtoehto 9
  236 alex1s 9
  236 jussinpussit 9
  239 Moksa 8
  240 Miihkali 6
  240 Saksa ftw 6
  240 Mort 6
  243 Suomi vie 0

 14. Kristian kirjoittaa:

  Kiitos!!!

 15. Ready kirjoittaa:

  Katos 100 joukossa sentään :) Aika hyvin tällaiselta kiakko / rugby puusilmältä.

 16. Mikko kirjoittaa:

  @TOT: “… Vedonvälittäjien (ja muiden vedonlyöjien siinä määrin kuin se vaikuttaa kertoimiin) virhearvioinnit ovat juuri niitä yllätyksiä. Vai miten sinä yllätyksen ymmärrät?”

  Sain kirjoituksestasi käsityksen, että tarkoittaisit yllätyksellä esim. (pelkästään) altavastaajan voittoa tjsp.

  Lähinnä halusin korostaa, että virhearviot ovat mahdollisia myös todennäköisimmän tapahtuman (~suosikin) todennäköisyyden arvioinnissa. Todennäköisimmän tapahtuman toteutumista harvemmin pidetään yllätyksenä.

 17. JFV kirjoittaa:

  Jee jee. Tämähän meni ihan yhtä hyvin kuin kaveriporukankin veikkausrinki. Onneksi tämä tappio ei maksa singlemalttia…

 18. Kristian kirjoittaa:

  Oma kommenttini yllätysten haistamisesta tarkoitti juuri tämänkaltaisia kisaveikkauksia, joissa voi jopa tulla – ja tässä tulikin – täysin identtisiäkin rivejä.

  Futiksesta paljoa tietämättömiä (enkä nyt viittaa tämän veikkauksen menestyjiin, vaan kommentoin yleisesti) päätyy usein kisaveikkausten kärkisijoille juuri siksi, että he ovat mahdollisesti täysin tietämättään veikanneet yllätystä, jollaista hakemalla eivät paremmin asioista selvillä olevat ole halunneet riviään sabotoida.

  Toki tällainen kisa tietysti on leikkimielinen, jos sen tosissaan ottaisi kannattaisi rivinsä jättäminen tietysti jättää viime hetkelle mahdollisten loukkaantumisuutisten vuoksi jne. Täytyy kyllä myöntää, että rahaa sisältävien kisaveikkausten osalta teen juuri niin. :)

 19. sevillano kirjoittaa:

  Niin no, 22 pongoa ja 38. sija. Meni niin yläkanttiin kuin vaan voi mennä tosi marginaalisella futistietämyksellä. En tiedä pelaajien enkä edes kaikkien seurajoukkueittenkaan nimiä, enkä tiedä paljon mitään aikaisemmista peleistä elikkä futishistoriasta. Kun meni maailmalla useampi vuosikymmen pois esim. suomal. lehtien ulottuvilta.

  Oma variaationi oli yrittää jotenkin hyödyntää taannoisia logiikan opiskelujani. Jälkeenpäin ajatellen kenties vielä suurempi moka kuin kuvitella omaavansa jotain tietämystä. Nojaan vaikkapa nyt Arsenalin Wengerin ja Barcan Guardiolan lausuntoihin, “ettei futis urheilua sitten enää olisikaan, jos asiat voisi tietää ja ennakoida”. Tarkoitus on ainoastaan pelata niin hyvin kuin pystyy joka pelipäivä. Tämä selittänee myös oman kiinnostukseni enempi pelitaktiikoihin kuin yksitt. pelaajiin ja seuroihin; taktiikka futiksessa kiehtoo (ja ylimmällä tasolla ratkaisee aina!).

  Ainoa onnistuminen oli aavistus Hollannin epäonnistumisesta! Sen luki vaikkapa nyt Robbenin otsanahasta Mestari-finaalin jälkeen ja hänen kummallisista lehdistölausunnoistaan (esp.urheilulehtien mukaan). Toinen jonkinlainen onnistuminen oli aavistus siitä, ettei Portugal pelaa finaalissa, oli oma kokemukseni Madridin tosi kuluttavasta pelitaktiikasta, joka tietty kohdistuu heidän runkopelaajiinsa. Kundit ei voi jaksaa loputtomiin. Se, että semifinaali meni tiukaksi, johtui lähinnä Espanjan kurittomuudesta ja tosi huonosta päivästä (joka taas saattaa selittää finaalin ylivoiman).

  Muu päättely meni täysin pieleen. Luotin mm. Paatelaisen kommentteihin Ranskan tiukasta otteesta. Maalikuninkaaksi päättelin jonkin toppijengin kärjen, joka satavarmasti saa minuutteja: Benzema (ei tehnyt maaliakaan!). Torres kävi kyllä mielessä, mutta tiesin, ettei pelaa paljon ja muutenkin Silvan sanottiin olevan “meidän Messi”. Toinen paha moka oli luulo itä-euroopan rynnistyksestä; pelattiinhan siellä päin. Vaan meni pieleen. Muutoin ei ole valittamista; Ranska olisi vaihtunut Saksaan (ilman Paatelaisen “viettelyjä”), joka olisi antanut saman tuloksen.

 20. albiceleste kirjoittaa:

  14 onkin suosikkinumeroni. :) Sekä maajoukkueessa (La Albiceleste) että seurassa.

  Onnea voittajille!

 21. somebody think of the children! kirjoittaa:

  Grazie K.Kaos! Kymppipaita hiukan lohduttaa Italian tappion jälkeen. Sijoitus olis ollut vielä parempi jos oisin jaksanut uskoa Azzurriin. No, ei ihan rahkeet riittäneet loppuun asti. (Kummallakaan)

 22. K.Kaos kirjoittaa:

  Hehe, eipä mitään. Tuli vain sellainen “Challenge Accepted!” olo kun luin Kristianin avauksesta kohdan: “Koska formaatti ei mahdollista koneellista laskemista olen päätynyt ylläolevaan tulokseen…”

 23. Antti kirjoittaa:

  Taannoin kuvasin kokemustani uskovaistumisessa, ja lupasin/uhkasin tulla fundamentaliksi, jos veikkaukseni napsahtaa kohdilleen. No, 14. sija tyydyttää ja huojentaakin minua. Voin säilyä entisenä omana itsenäni eli epäsosiaalisena kyynikkona.

 24. TOT kirjoittaa:

  “Lähinnä halusin korostaa, että virhearviot ovat mahdollisia myös todennäköisimmän tapahtuman (~suosikin) todennäköisyyden arvioinnissa. Todennäköisimmän tapahtuman toteutumista harvemmin pidetään yllätyksenä.”

  Mutta merkittävä yllätys on oltava sen todennäköisyydessä, eikö vain? Jos todennäköisimmän tuloksen todennäköisyys tiedetään jo liian hyvin, ns. varman veikkaamisella ei tee rahaa. Esim. Barcelonan 1.12 kertoimet muita Espanjalaisia vastaan ovat pelikelvottomia, ne käyvät korkeintaan apukertoimeksi, jollakorotetaan varsinaisen vedon kerrointa. Vaikka tietäisit mitä ottelusta etukäteen ja kykenisit arvioimaan, että Barcelonan voitto on todennäköisempi kuin kerroin antaisi ymmärtää, ei tällaisia tuloksia pelaamalla rikastu (no, vedonlyönnissä on kaksi tapaa oikeasti _rikastua_: ryhdy pankiksi tai pelaa isolla rahalla tupla tai kuitti systeemillä siihen saakka kunnes onni potkaisee ensimmäisen kerran ja lopeta pelaaminen siihen). Jotta todennäköisempänä pidettyä tulosta kannattaisi veikata, täytyy olla niin, että se on arvioitu selvästi liian tasaiseksi muiden tulosten kanssa.

  Esim. nyt JJK pelaa kotonaan Stabaekia vastaan. Todennäköisimpänä tuloksena pidetään Stabaekia, joka saa eri välittäjiltä n. kerrointa 2.5. Se voi olla vielä paljon todennäköisempi (minulla ei ole asiantuntemusta ko. joukkueita koskien, joten en tiedä), jolloin tässä oltaisiin siellä minimialueilla, missä todennäköisenä pidetty tulos muuttuu pelikelpoiseksi. Silloinkin sille on pakko laittaa aika paljon rahaa, jotta se tuottaisi, ja tässä tapauksessa on oltava suuri varmuus (tyyliin 1.5 kertoimen oikeuttava), jotta se olisi pitkällä tähtäimellä kannattava kohde. Ja silloin tämä varmuus on yllätys, sinun pitää olla huomannut jotain, mikä on välttänyt yleisen arvioinnin tässä kohteessa. Aidoimmillaan tässä olisi kyse “ei-yllätyksestä” silloin, kun tietäisit että tasoero joukkueiden välillä on niin suuri, ettei kotietu riitä tasoittamaan mahdollisuuksia noin läheisiksi.

 25. somebody think of the children! kirjoittaa:

  Laitapa Krisu Arsusta blogia. Kiinnostava tilanne.

 26. EAG kirjoittaa:

  Wau!
  Tein veikkauksen ja unohdin sen suurin piirtein saman tien… nyt nousi sitten puna kasvoille, kun töissä aloin lukemaan blogia ja oma nimi(merkki) komeilee arvoisan blogistin kirjoittamana!

  Kisat meni, mutta onneksi olympialaisiin ei ole enää aikaa juuri mitään.
  Kristian, minkä verran siellä näkyy olympialaiset katukuvassa, Lontoon ulkopuolella?

 27. Kristian kirjoittaa:

  EAG:

  Jonkin verran näkyvät Union Jack -lippuina ikkunoissa, autoissa ja niin edelleen, mutta tähän on oikeastaan alkuperäisenä syynä kuningattaren alkukesäinen Diamond Jubilee. Jotkut ovat siis päättäneet juhlistaa Britanniaa koko kesän, mitäpä niitä lippuja Jubileen ja kisojen välillä pois ottamaan!

  somebody think of the children!:

  Totta, hyvin kiinnostava. Tässähän on muutaman päivän – siis niiden muutaman päivän kun ajattelin vähän tuulettaa päätä futiksesta kisojen jälkeen ja keskittyä muihin asioihin – aikana muutenkin tapahtunut vaikka mitä: skottifutiksen kriisin eskaloituminen, maaliviivateknologia (jota koskeva päätös tosin ennakoitiin blogissamme jo toukokuussa!), kolmen suomalaisjoukkueen eurotaipaleen alku…

  Palaan osaan tai kaikkiin näistä aiheista vielä tämän vuorokauden puolella, pysykää linjoilla! :)

 28. Mikko kirjoittaa:

  Arsenalissahan tapahtuu samaa mitä aina ennenkin, parhaat pelaajat lähtevät, luultavasti hyvää korvausta vastaan siihen nähden, että montako vuotta uraa on jäljellä ja mikä jälleenmyyntiarvo olisi paria kautta myöhemmin.

  No, onhan siellä nyt tietysti kabinettipelikin taas kiihtynyt.

  Lisäksihän tässä on tullut uutinen ManU:n listautumisesta takaisin pörssiin ja yhtiön rekisteröinti Cayman-saarille. Vaikka Gill vielä keväällä väitti, että ‘velka ei ole ongelma’ on listautumispapereissa teksti, että osakeannin tulot on tarkoitus käyttää velan lyhentämiseen. Jos velka on sittenkin oikeasti ongelma, on varojen hankkiminen niiden maksuun ManU:n kannalta varmaan ihan positiivinen juttu.

Kommentoi

You must be logged in to post a comment.