Espanja teki minustakin uskovaisen

| Julkaistu 1. 7. 2012 23:44

Lapsuuteni ala-asteella, pikkuisella Pietarsaaren Choraeuksen koululla pelattiin välituntisin aina futista. MiPS (Mikan palloseura) voitti kaikki tärkeät matsit, KriPS (Krisun palloseura) jäi lopulta tappiolle.

Näin siitäkin huolimatta, että MiPSin pelin välillä yskähteli ja näytti peräti virkamiesmäiseltä, jos moista adjektiivia yhdeksänvuotiaista innokkaista pojista paranee käyttää.

Espanjan pelitapaa ja ylivoimaa ja ylivoiman syitä on blogissammekin viime päivinä kiivaasti pohdittu. Tänään Espanja oli vahva juuri niillä kritisoiduilla osa-alueilla. Loistavasti ajoitettuja juoksuja vastustajan linjan läpi yritettiin ja niissä onnistuttiin, satunnaiset katsojat nukuttava loputon jauhaminen loisti poissaolollaan (koska sitä ei tarvittu). Tämä Espanja todellakin liittyi kaikkien aikojen suurimpien maajoukkueiden galleriaan.

Myönnän, käännyn. Espanjan masturbaatiofutikseksi nimittämäni pelaaminen oli tänään penetraatiofutista, eikä lainkaan tylsää.

Miten tästä eteenpäin, del Bosquen pojat?

MiPS – KriPS -taisteluissa kykenin tuolloin vaikuttamaan (toisella ja kolmannella luokalla) voimasuhteisiin rahan voimalla. Olin nimittäin perheemme Rodoksen-lomalta säästänyt tukun drakmoja, joiden arvon monikymmenkertaiseksi valehtelemalla ostin MiPS.n parhaat pelaajat itselleni.

Espanjan mahtavaa armadaa ei moisin tempuin upoteta, vaikka drakma voi tehdä paluun.

Miksi ala-astemuistelut?

Siksi, että Espanja lopulta osoittautui joukkueeksi, joka koskettaa kuin koskettaakin kovettuneen jalkapallosieluni herkimpiä, lapsuusajoista saakka muistojen harsolla hellittyjä kieliä. Joukkueeksi, jonka esityksiä imitoisin, jos menisin huomenna potkimaan palloa takakujalle tai läheiseen puistoon. Ehkä menenkin, hiljaisena kunnianosoituksena.

Olemme kisojen aikana pohtineet muun muassa sitä, mikä on joukkue ja mikä Joukkue. Espanja on leimallisesti viimeksi mainittu, joten yksittäisten pelaajien nimeäminen on tällä historiallisella hetkellä turhaa.

Mainitsen silti Fernando Torresin. Tuskin koskaan on yhtä vähäisillä peliminuuteilla jaetustikaan voitettu EM- tai MM-kisojen maalikuninkuutta.

MiPSin tunnuslause oli ”turha koittaa. MiPS voittaa”. Kääntyisikö tuo sujuvasti espanjaksi, MiPS tietysti Espanjalla korvaten?

Blogimme kisaveikkauksen tulokset lasken tiistaina. Kiitosta ja kunniaa jo tässä vaiheessa kaikille veikkanneille ja kaikille blogimme EM-kisakeskusteluihin osallistuneille kommentaattoreille sekä lukijoille. Hattua en kuitenkaan tänään – poikkeuksellisesti näin – nosta ensisijaisesti teille, vaan Espanjan maajoukkueelle.  Heitä kumartaa nyt jokainen kuningaspeliä rakastava. Eviva Espanja!

32 vastausta artikkeliin “Espanja teki minustakin uskovaisen”

 1. albiceleste kirjoittaa:

  Niin onnellinen Fernando Torresin puolesta. Elegi creer on maailman parhaan futarin Leo Messin hyväntekeväisyysjärjestön tunnuslause, ja sitä olen yrittänyt noudattaa siitä asti kun he minut kolme vuotta sitten värväsivät. Ja Torresin suhteen en koskaan menettänyt uskoa. Absolutely golden. :)

  Espanjasta viis, olen vain iloinen että arvaukseni maalikuninkaasta meni oikein. Paistaa se päivä risukasaankin. Absolutely deserved.

 2. Isävalkku kirjoittaa:

  Italian kunniaksi on sanottava, että se uskalsi lähteä avoimeen peliin vaikka tiesi, että voittoon kaiken olisi onnistuttava täydellisesti. Kun vastaan tuli haukuttu ja lytätty Espanja, joka nousi tässä pelissä ohi Barcan ja Real Madridin tasonkin, niin jälki oli näköistänsä. Harmi, että loukkaantumiset veivät matsin loppuosasta lopunkin terän.

 3. Jyrki kirjoittaa:

  Espanjan neljäs maali taitaa kuvata voittanutta joukkuetta parhaiten. #9 olisi voinut pistää senkin, mutta halusi antaa maalin turnauksen ekoja minuuttejaan pelanneelle kaverilleen. Torres, que grande!

 4. Emmi kirjoittaa:

  “MiPSin tunnuslause oli ‘turha koittaa. MiPS voittaa’. Kääntyisikö tuo sujuvasti espanjaksi, MiPS tietysti Espanjalla korvaten?!

  Quédate en casa, España gana!

 5. Pele kirjoittaa:

  Näin siinä taas kävi että Espanja vei voiton, aivan kuten arvelinkin ennen kisoja. Euroopan ulkopuolelta Espanjan ainoat potentiaaliset haastajat ovat Brasilia ja Uruguay (jos ylläpitävät viime vuosien virettä). Uskon vakaasti että Brasilia vie seuraavat MM-kisat mahtavan kotiyleisönsä edessä , kunhan saavat peliesityksiinsä vakautta ennen kisoja. Muistetaan kuitenkin vanha sanonta: kaikki hyvä loppuu aikanaan, niin myös Espanjan valtakausi jalkapallomaailmassa.

 6. Homer kirjoittaa:

  Samaa mieltä Jyrkin kanssa – Torresin syöttö Matan maaliin kertoi paljon Espanjan joukkueen hengestä. Ei voi kuin ihailla.
  Tästä Espanjan täydellisestä pelistä tulee elävästi mieleen Brasilian joukkue Pelen aikoina. Ylivoimainen taitotaso, tanssi pallon kera ja ilo. Junnut, ottakaa mallia Espanjan pelaajista niin taidossa, taktiikassa kuin joukkuehengessäkin.

 7. Marski kirjoittaa:

  Kaikki oli eilen Italiaa vastaan, mutta Espanja pelasi hyvää futista. Onnittelut heille.

 8. somebody think of the children! kirjoittaa:

  No niinhän siinä kävi kuten edellisessä ketjussa pelkäsin: mestari otti omansa. Ja olis ottanut vaikka Italialta ei olis puuttunut yhtä pelaajaa. Murskavoitto La Furia Rojalle. Minkä sille voi. Ei ollut Italiasta haastajaksi.

  4 – 0.

  Torresin puolesta täytyy kyllä olla iloinen. Kaiken sen pilkanteon jälkeen hän näytti olevansa oikea pelimies. Toivottavasti haukkujat nyt hiljenevät hetkeksi.

  Voi Italiaa.

 9. Yacce kirjoittaa:

  Espanja…äärimmäisen tarkkaa,tylsää ja tehokasta hobittien neppailua jalkapallokentällä.Onhan se hienoa katsella millintarkkoja syöttöjä ja pallottoman pelaajan liikkumista Espanjan pelisysteemissä mutta minusta vähän halventavaa lajia ajatellen että toi “treenifutis” oli kumminkin EM-finaali.Sääliksi vähän kävi Italiaa kun vielä Motta loukkaantui jo muuten Italian ollessa vaikeassa tilanteessa.Turnauksen paras ottelu ja Espanjan tiukin paikka ja todellinen haaste oli ottelu Portugalia vastaan jonka pelityyli on kaikkea mitä huippufudis minusta edustaa.Tiedän että Ronaldo ärsyttää monia mutta Portugali joukkueena oli taidokas,vauhtia riitti,ennakkoluuloton,ja hyvä henki tuli kotikatsomoon asti.Espanjan “pikkupojat”olivat hätää kärsimässä kun Portugali prässäsi pallon heiltä pois.Sääli että ottelu käytiin jo välierävaiheessa.Se oli finaalin arvoinen peli ja näytti että Espanja ei ole täydellinen ja oikeana päivänä täysin voitettavissaTäytyy kuitenkin vielä lopuksi kehua Casilliasia ja puolustuksen Sergio Ramosia joka pelasi kyllä kuin mies,tuli tilanteisiin kovaa ja puhtaasti,monipuolinen,periksiantamaton eikä kaatunut heti kun joku hipaisi paidan helmaa.Mielestäni turnauksen paras toppari!Ja toivoin todella että Torres olisi saanut peliaikaa enemmän.Loistava,vahva ja taidokas hyökkääjä mutta oliko Pelitavan uhri?

 10. Stadi kirjoittaa:

  Yaccella huonoja kokemuksia lyhyistä ihmisistä? 😉

  Filmaamista ja selvää ajan pelaamista oli finaalissa selvästi vähemmän kuin pelkäsin (varsinkin huomioiden finalistit), eli en menisi syyttämään espanjalaisia turhasta kaatuilusta. Tähän tosin luonnollisesti vaikutti se, että voittaja oli selvillä jo hyvän aikaa ennen pelin loppua.

  Siitä olen samaa mieltä, että Portugalin peliä oli näissä kisoissa ilo katsoa. Myös sen paljon parjatun Ronaldon. Huikea pelaaja.

 11. Antti kirjoittaa:

  Minusta tuli uskovainen siinä vaiheessa, kun Venäjä, Ukraina ja Ruotsi putosivat pelistä. Kisojen tuo vaihe oli minusta kiistaton osoitus Jumalan olemassolosta. Loppuratkaisu vahvistaa käsitystäni entisestään.
  Veikkasin Torresia kisojen maalikuninkaaksi, ja jos menestyn muuten veikkauksessa samaan tapaan, minusta taitaa tulla fundamentalisti.

 12. Marski kirjoittaa:

  “Torresin puolesta täytyy kyllä olla iloinen. Kaiken sen pilkanteon jälkeen hän näytti olevansa oikea pelimies. Toivottavasti haukkujat nyt hiljenevät hetkeksi. ”

  Vaaditaanhan siihen kieltämättä pelimies iskemään naula lyödyn joukkueen arkkuun. Esimerkiksi Llorente tai vaikka katkaisuhoidosta karannut Matti Nykänen ei olisi tähän saavutukseen millään kyennyt.

 13. Marski kirjoittaa:

  Olisi kyllä ollut kiva nähdä olisiko esimerkiksi Saksa pystynyt parempaan suoritukseen kuin eiliset joukkueet. MM-karsintoja kohti, vaan onhan tässä välissä olympialaiset. Tabárez on nimennyt kisoihin vahvimman mahdollisen joukkueen, vaikka heti kisojen jälkeen karsinnoissa tulee vastaan pikkuveli Argentiina. Mielenkiintoista nähdä millaiset joukkueet Espanjasta, Brasiliasta ja Meksikosta näihin skaboihin lähtee, kenen peli on taitavinta (garra charrúa, jogo bonito vai katalonialaisten totaalitiqui-taca) ja kuka syö kenet.

 14. TOT kirjoittaa:

  Eikö Torres voittanut virallisesti maalikuninkuuden ihan yksinään? Lasketaan ensin maalit, tasatilanteessa maalisyötöt ja sitten pelatut minuutit, joita Torresilla oli vähiten. Tosiaan, koskaan ei varmasti ole maalikuninkuutta voitettu yhtä vähäisellä suorituksella. Kaksi lahjamaalia kisojen heikointa joukkuetta vastaan, maali ja maalisyöttö 2-0 johtoasemassa alivoimalla pelaavaa vastustajaa vastaan.

  Ainoa, mikä tässä Espanjan voitossa jäi kaihertamaan oli Kroatian kohtalo. Sanotaan, että finaalissa kisojen kahdesta parhaasta joukkueesta toinen osoitti olevansa selvästi se paras, ja tämä olisikin muuten totta, paitsi että Kroatia oi keskinäisissä otteluissa näitä molempia parempi, mutta hävisi erotuomarien räikeiden virheiden takia. Varsinkin Espanjaa vastaan Kroatia oli selvästi parempi, Italia oli ehkä vähän vahvempi Kroatiaa vastaan, vaikka olisikin varmasti hävinnyt, jos Webbin aivot eivät olisi tehneet oikosulkua ratkaisevalla hetkellä. Ja varsinkin Espanjaa vastaan erotuomari Stark todella murhasi Kroatian.

  Molempia, Webbiä ja Starkia, pidetään maailmaan parhaina erotuomareina. Väkisinkin ihmetyttää, että heillä oli näin mustat ottelut saman joukkueen kohdalla. Varsinkin Starkilla. Ei vain ne kaksi rankkaria, jotka aivan ehdottomasti olisi pitänyt viheltää, mutta lisäksi hän ei oikein millään koko ottelun aikana suostunut antamaan Kroatialle edes vapareita. Keltaiset kortit: Kroatia 6, Espanja 0, mutta kun peliä katsoi, oli tunne, että espanjalaiset tekivät enemmän varoituksen arvoisia rikkeitä kuin kroaatit. Se oli ylivoimaisesti huonoin peli tuomarilta näissä kisoissa, ja tuomari oli kuitenkin yksi maailman arvostetuimmista. Toisaalta, Starkilla on ollut näitä todella huonoja pelejä ennenkin. 2007 U-20 MM-kisoissa hänet piti saatella kentältä poliisien toimesta Chile-Argentiina välierän jälkeen ja hän tosiaan ansaitsi niskaansa saamansa vihat sillä kertaa.

  Olisiko Kroatia voinut voittaa kisat? Vähän harmillisesti jää sellainen tunne, että juuri nämä olisivat voineet olla tuon porukan kisat, ja he menettivät ne nyt tuomarin takia.

 15. Kristian kirjoittaa:

  TOT:

  Jep, Torres siis on “virallinen” maalikuningas. Kisaveikkauksemme (jonka tulokset siis lasken huomenna, siinä voi jokunen hetki vierähtää) sääntöjen mukaan kuninkuus on jaettavissa, ts. jokainen kolmeen maaliin yltänyt on oikea vastaus.

  Kroatian huonosta onnesta tuomarityöskentelyn osalta samaa mieltä, monissa kisoissa harmillista kyllä on yksi joukkue joka tällaisen kohtalon kokee.

 16. Mikko kirjoittaa:

  Espanja koneesta löytyi sitten näköjään vaihde tai pari lisää. Hieno kollektiivisen liikkeen ja henkilökohtaisen pallonhallinan ja syöttöpelin taidonnäyte.

  Näin jälkiviisaana voisi ehkä todeta, että Del Bosque lähti voittamaan turnausta, ei pelejä, valitessaan taktiikkansa. Tätä voisi ehkä verrata pokeriin. Alussa Del Bosque pelasi tiukkaa ja varmaa, valiten aloituskorttinsa tarkkaan. Lopussa oli iskun paikka ja peli avattiin, enemmän riskillä.

  Espanjan runkopelaajat Barcasta ja Realista pelasivat pitkän kauden. Copa del Reyn finaali oli 25.5. – vain parisen viikkoa ennen Espanjan ekaa peliä 10.6. Espanja säästeli, lepäsi pallollisena kunnes pellit avattiin lopussa?

  Tähän on kai parempi totutella jatkossakin. Espanjan joukkueessa on vain 4 pelaajaa, jotka ovat yli 30v MM2014 aikaan. Näistä kaksi on maalivahteja, joille tuo ikä ei ole mikään ongelma. Toiset kaksi ovat Alonso ja Xavi. Espanja on hallitseva Euroopan mestari myös U19 ja U21 tasoilla.

 17. sevillano kirjoittaa:

  4-0 EM-finaalissa puhuu omaa selvää kieltään, eikä matsi tarvinne kommentointia. Itse pidän mestaruutta ennen kaikkea del Bosque’n saavutuksena. Hän on erinomainen valmentaja. Jokainen näki TV:stä ennen peliä tunnelissa, kuinka hän nauratti pelaajiaan vitsailemalla kädet taskussa leveästi hymyillen. Olen satavarma, että hän tarkkaan laski sen kohdan, missä “esiintyä”. Se oli nimittäin juuri kokemattomien laitapuolustajien ja Silvan kohdalla. Hän kaiketi halusi saada heidät rennoiksi ja hyvälle tuulelle, ja tietysti saikin; pelaajat naureskelivat makeasti. Oli tiedossa, että Italian kookkaat ja taiturimaiset laiturit tulevat heti alusta todella kovaa.

  Toinen seikka oli Torresin mukaanotto koko jengiin. Torres on mestaripelaaja erityisesti taktisesti ja tietty del Bosque tietää tämän. Hän kai tarvitsee vain oikeanlaisen ohjauksen, ympäristön ja kaverit menestyäkseen.

  Itse olen eniten mielissäni Juan Matan pääsystä kentälle finaalissa ja kaiken huipuksi hänen onnistumisensa. Matasta on suunniteltu pääosan esittäjää Espanjan olympiajengiin, ja ainakin hän nyt sai lentävän lähdön hommaansa.

  Pidin itse Espanjan voittoa päivänselvänä sen jälkeen kun näin del Bosque’n harmistuneen ilmeen sen avuttoman Portugal-rämpimisen jälkeen. Pelaajilla ei ollut kuin yksi tie kuljettavana sen jälkeen; parantaa ja roimasti. Sen he tekivät. Del Bosque ei koskaan huuda eikä rähise pelaajilleen, sillä hänellä on niin valtava auktoriteetti, ettei hänen tarvitse kuin hiukan vetäistä suupieliään alaspäin, niin pelaajat menevät hämilleen.

 18. Marski kirjoittaa:

  Ja kaksissa viime kisoissa ne joukkueet ovat, kas kummaa, pelanneet tulevaa mestaria vastaan…

 19. Riba de Sella kirjoittaa:

  Ylivoimainen oli myös EM-fantasyn Brittifutisblogi -liigan voittaja, Moskovan Valot, pisteitä 343. Kakkonen, Tamperkeler, keräsi 306 ja kolmonen, Gammt’s dream team, 299 pistettä. Hienon Valojen kokonaissuorituksen kruunasi Jordi Alban laittaminen kapteeniksi finaalipeliin, ei jääny selittelyille tilaa. Onnittelut voittajalle!

  Fantasy Premier League starttaa joskus heinä-elokuun vaihteessa ja perustan sinne koko kauden kestävän Brittifutisblogi -liigan. Alan mainostaa sitä heti siinä elokuun alussa. Kaikki sitten vaan mukaan kampittamaan Valoja ja katkaisemaan Brittifutisblogi -liigojen historiassa ennätyksellistä voittoputkea!

 20. Messinvihaaja kirjoittaa:

  Oli taas kerran kaameat kisat. Espanja jatkoon alkulohkosta tuomariavuilla. Ranskaa vastaan Riberyn paita revittiin riekaleiksi, eiväthän Espanjan puolustajat muuten pärjää. Portugalia vastaan jäi viheltämättä Portugalille kolme rankkaria ja kaksi ulosajoa Espanjalle. Aivan uskomatonta tuomarityöskentelyä. Eikä sitä muuta muuksi YLE:n Espanjaa fanittava raati joka ei tällaisia asioita “huomaa”.

  TOT: Torresista maalikuningas kyllä. Tarkista vaikka UEFA:n sivuilta.

  Olen täysin samaa mieltä tuomaritoiminnasta Kroatia-ottelussa. Espanja saa aina tarvittaessa tuomariapuja, ne unohtuvat kun saavat loppuottelussa hakata väsyneen ja vajaamiehisen joukkueen. Sitten selitetään kuinka finaalissa pelasi 2 parasta ja Espanja oli silti ylivoimainen LOL.

 21. abdroop kirjoittaa:

  Messinvihaaja: “Olen täysin samaa mieltä tuomaritoiminnasta Kroatia-ottelussa. Espanja saa aina tarvittaessa tuomariapuja…”

  Minäkin olen sitä mieltä, että Espanja sai jatkopaikkaan tuomariapua Kroatia-matsissa.

  Sen sijaan, olen eri mieltä siitä, että tuomarit ovat aina Espanjan apuna: Etelä-Afrikan MM-finaalissa jo aiemmin mainittu maailman huonoin tuomari Howard Webb jostain käsittämättömästä syystä ei nähnyt punaisen kortin arvoiseksi edes Nigel de Jongin karatepotkua Xabi Alonson rintaan. Hetkeä aiemmin van Bommel olisi myös ansainnut ulosajon.

 22. Messinvihaaja kirjoittaa:

  abdroop: De Jongin potku oli vahinko eikä potku rintaan ole läheskään yhtä paha kuin potku esim polveen tai naamaan.

  Siinä ja tässä oliko punaisen paikka huomioiden ottelun luonteen. Muutenkin Espanjalaiset filmasivat kyseisessä ottelussa, katso vaikka Youtubesta 9gZy2agnHfU

 23. Marski kirjoittaa:

  @abdroop

  Antaa kaikkien trollien kukkia. Tämä tapaus taitaa olla aika lailla menetetty.

 24. vanhailves kirjoittaa:

  Voimakas isku rintaan voi aiheuttaa sydämen pysähdyksen. De Jongin tempun selittäminen vahingoksi osoittaa hyvin luovaa mielikuvitusta.

  Filmaamisen ja tuomarille itkemisen vuoksi inhoan Välimeren maiden jalkapalloa. Tosin osataan sitä muuallakin, esim. Steven Gerrard on tässä hyvin taitava. Uskottavuuden lisäämiseksi hän ei kieriskele eikä irvistele kuten eteläisemmät pelaajat.

  Espanjan voitto oli selvä eikä siinä ole tilaa jossittelulle. Toisaalta Espanjan puolustuksen todellinen taso jäi testaamatta. Saksa ja Kroatia ehkä olisivat saaneet jotain aikaan, mutta se jäi näkemättä. Saksa hävisi Italialle ennenkaikkea korvien välien takia ja Kroatialta tuomarit veivät jatkomahdollisuuden.

  Päällimmäiseksi jäivät kuitenkin mieleen maalivahdit, joista mielestäni ehdoton ykkönen on Manuel Neuer. Mihin vielä ehtiikään.

 25. sevillano kirjoittaa:

  No niin, kyllähän se palstallakin joskus parjattu “tiki-taki” näytti voimansa. Jo niinkin varhain kuin 60. min. kohdalla entinen mestaripelaaja, matsin TV-kommentaattori Morientes huomautti eka kertoja, että Italian energiavarat alkavat hupenemaan. Kovia matseja vuosia tahkonnut kundi sen kai huomaakin heti. Kun toisella puolella pallo tekee sen saman työn kuin toisella puolella jalat, niin lopputulos lienee vääjäämätön. Jos peliä olisi vielä jatkettu, kai Espanja olisi tehnyt maalin joka toisesta hyökkäyksestään. Italia oli puhki.

  Arvostelijan kannattaisi ehkä uhrata ajatus sille, että Barcan Guardiolan saavutus – 14 titteliä 17 mahdollisesta kolmessa kaudessa – on “järkyttävä”. Isoja pyttyjä kaikki. Tietysti toisinkin (kuin tiki-taki) voitaisiin pelata, mutta jos ei menestystä tulisikaan, mm. maan futislehdistö savustaisi vaikkapa nyt del Bosque’n kylmästi ulos, kysymyksen kuuluessa: “Miksei erinomainen esimerkki kelpaa?” Varsinkin, kun saatavilla ovat Barcan pelin sielut Iniesta ja Xavi. Mm. Madrid pelaa kyllä toisin, mutta siellä peli perustuukin paljolti ns. vierastyöläisiin (ja seuran mahtavien taustavoimien joskus outoihin vaatimuksiin, joka olisi liian pitkä tarina selittää).

  Silti del Bosque painottaa koko ajan, että hän pelaa Luis Aragonin (Saksassa v. 2008 voittaneen valmentajan) viitoittamaa peliä ja aikoo jatkaa sillä ainakin Brasiliaan asti. Eli hän haluaa antaa – sivistyneenä miehenä – tunnustuksen saavutuksistaan myös aikaisemmille valmentajille ja heidän työlleen. Pelin ratkaisuna del Bosque mainitsi TV:ssä kolmen p:n hallinnan; paine, pallonhallinta ja pelin syvyys (presión, posesiòn, profundidad). Painetta vastapuolelle rakennettiin tauotta, palloa pyrittiin hallitsemaan ja pelillä oli syvyyttä. Pallo saattoi käydä sekunnissa kaukaa kärjestä omalla rankkarirajalla ja saman tien takaisin. Sivulliset ovat lisänneet siihen vielä solidaarisuuden, joka tietysti kruunautui Torresin “lahjoittamalla” maalilla; jopa maalikuninkuuden häämöttäessä. Solidaarisuus näyttäytyikin koko pelin ajan toisen pelaajan tukemisena, auttamisena ja varmistamisena omia askeleita säästämättä.

  Itse katselimme tuttavien kesken matsin kotona kuten aina hyvien juomien ja ruokien kera. Espanjalaiset taas järjestään ulkona ravintoloissa, joilla oli iso TV ulkona monillakin. Makeaahan sellainen on yli 30 asteen lämmössä pimeässä yössä ja suuressa porukassa, vaan mm. selostus ja muu jää haaveeksi siinä silmittömässä hälyssä. Pelin jälkeen kyllä lähdimme ulos istuskelemaan puiston betoniportailla ja katselemaan sitä silmitöntä menoa ja mm. pytynjakoa lähiraflan ulko-TV:stä. Nuoriso ajeli ympäriinsä torvet soiden, raketit lentelivät ja meteli oli kakofoninen.

 26. Messinvihaaja kirjoittaa:

  Marski: Et ilmeisesti ymmärrä trollaavasi itse? Kannattaa olla hiljaa ellei ole aiheeseen mitään sanottavaa.

  Myös tarkistuksessa voisi jättää pois tuollaiset turhat provoviestit.

 27. Tristan kirjoittaa:

  Espanja on saanut kautta historian aina tuomareilta apua, kuten Etelä-Koreaa vastaan 2002… Espanja teki maalin jatkoajalla, mutta sitä ei hyväksytty. Miksi? Pallo kävi päätyrajan yli. Hidastus tosin näytti näin ei ollut ja maali hylättiin väärin perustein. Muistaakseni kisojen jälkeen yksi tuomareista jäi kiinni lahjuksien ottamisesta oman maan pääsarjassa.

  Tässä kooste vielä Etelä-Korean kahdesta ottelusta Italiaa ja Espanjaa vastaan.

  http://www.youtube.com/watch?v=Z4iW8pDnft8&feature=related

 28. Kuukuna kirjoittaa:

  Itsekin rupesin uskovaiseksi, meinaa sille että maajoukkue futis on kuolemassa. Kisat kuitenkin kalpenivat niin pahasti seurafutiksen tasosta. Alkuerät vedettiin rantafutis meiningillä, puolivälierät oli taka kireää vääntämistä suurelta osin, välierissäkin sama meininki jatkui ja finaali oli taas tylsyyden huippu. Tosin taloudellinen lama tulee pitämään selvänä ettei uusia nousijoita nähdä, sen sijaan komeita romahduksia voi olla edessä.

 29. Messinvihaaja kirjoittaa:

  Tristan: Tuohan todistaa ettei Espanja pärjää ilman tuomariapuja. Espanjan peli hajoaa heti kun tuomarit vähän ovat vastustajan puolella.

  Totta, noissa kisoissa isäntämaata suosittiin koko ajan. Ne kisat olivatkin ennen kuin Espanja alkoi pärjäämään.

 30. sevillano kirjoittaa:

  “Messinvihaaja kirjoittaa:
  3. heinäkuuta 2012 kello 12.35

  Marski: Et ilmeisesti ymmärrä trollaavasi itse? Kannattaa olla hiljaa ellei ole aiheeseen mitään sanottavaa.

  Myös tarkistuksessa voisi jättää pois tuollaiset turhat provoviestit.”

  Tämä kommentti osui – ettenkö sanoisi – todella naulan kantaan! Tosiaankin!
  Kuten sanotaan, “taisi osua seppää sääreen”!

  Mutta asiasta kolmanteen. Moni ei tiedä, kuinka tärkeä pelaaja Espanjalle on Liverpoolin Reina. Hän pitää itsensä täydessä tikissä (jo monet turnaukset), vaikka tietää, ettei kentälle juuri ole asiaa. Ainahan nimittäin yli satakiloinen Balotelli tai muu voi katkaista Casillakselta törmäyksessä vaikka molemmat koivet.

  Reina on todella tärkeä hahmo pukukopissa ja pelin aikaan kentän laidalla johtohahmo, kuten TV:stäkin olemme nähneet joskus välähdyksiä. Ja hän on juhlallisuuksissa joukkueen “virallinen seremoniamestari”. Kuten oli eilenkin Madridin valtavassa toritapahtumassa. Moni pelaaja on kuitenkin ujonpuoleinen, täysillä futisammattiinsa keskittynyt, hiljainen kaveri.

  Ei jengi mitään ulkopuolista juontajaa tarvinnut ja tarvitse; Reina hoiti yksin koko illan mm. esittelemällä numero kerrallaan jokaisen pelaajan humoristisilla kommenteilla maustettuna ja tietty kehuen maasta taivaisiin. Vauhti oli hirveä. Eiköhän jatka Brasiliaan asti.

 31. Kristian kirjoittaa:

  Trollaamisesta ylipäätään (harjoitti sitä kuka tahansa) sen verran, että se on blogimme keskusteluissa tietyissä rajoissa OK – trollausta voi tehdä viihdyttävästikin ja typerät trollaukset pitää nettimaailmassa osata ohittaa, jos niihin ei erikseen halua tarttua.

 32. Riba de Sella kirjoittaa:

  @Kristian, väittäisin blogin kommenttiosaston olevan ilahduttavan trollivapaa internetvyöhyke. Siihen vaikuttaa varmasti paljolti se, että keskustelunavauksesi ovat kärkevimmilläänkin ennemminkin kokolailla maltillisia kuin väenvängällä kiistoja herättämään pyrkiviä. Kiitos siitä.

Kommentoi

You must be logged in to post a comment.