Ei voi ymmärtää

| Julkaistu 14. 6. 2012 14:41

Käsityskyvyn puutteeni johtunee käytössä olevan tiedon rajallisuudesta, mutta Harry Redknappin potkut Tottenhamista eivät mene jakeluun. Tällä hetkellä vallitseva käsitys potkujen perusteesta ainakin on on älytön.

Syynä kun huhutaan olevan, että Redknapp vaati seurapomo Daniel Levylta vuoden jatkoa sopimukseensa, joka oli katkolla ensi kauden päätteeksi. Noh, oletetaan, että Levy ei olisi ollut ollenkaan varma, haluaako ’Arryn jatkavan kaudelle 2013-14. Silloin hän olisi halutessaan voinut antaa potkut ensi kauden päätteeksi, jolloin maksettavaa olisi jäänyt vuoden palkka, kuten nytkin.

Tämä vaihtoehto olisi antanut mahdollisuuden katsoa Redknapp-kortti loppuun saakka. Nyt jää ikuiseksi arvoitukseksi, olisiko Redknapp kyennyt yhä vahvemmin stabilisoimaan Spursin aseman Valioliigan kärjen tuntumassa tai jopa nostamaan seuran mestaruustaistoon.

Pyhimysmäiseen asemaan White Hart Lanella nousseen vanhan punanenän (ja kyllä, Valioliigan punanenäisimmän managerin titteli kuuluu ’Arrylle, ei Sir Alexille!) sädekehä toki himmeni keväällä. Tottenhamin urheilulliset tulokset romahtivat samaan aikaan, kun Redknapp julkisesti haikaili Englannin päävalmentajan pestistä. Mestareiden liigan paikka karkasi Chelsean sensaatiomaiseen CL-mestaruuteen.

Mutta ei vuosien menestyksestä työtä voi dissata hetkellisellä fokuksen katoamisella. Eikä ole Redknappin vika, että Chelsea kaatoi Barcelonan ja Bayern Münchenin.

Redknapp on iästään (65) huolimatta edustanut modernia ja pelaajien luovuutta ruokkivaa futista ja saavuttanut tyylillään menestystä joukkueelle. Mitähän esimerkiksi Gareth Bale hänen potkuistaan miettii?

Valmentajan potkuilla on usein muitakin kuin puhtaasti urheilullisia ja taloudellisia seurauksia. Redknapp on pidetty ja profiilikas englantilainen valmentaja, joka osaltaan antoi kasvot Tottenhamin uudelle menestykselle Mestareiden liigoineen. Totta kai monet englantilaiset – tässä tapauksessa Spursin fanit – näkevät sen oman seuransa managerina mielellään englantilaisen ja Spursin osalta vieläpä lontoolaisen siinä kun esimerkiksi Kataloniassa ollaan mielissään, jos joukkuetta valmentaa katalaani.

Valmentaja ei saa koskaan olla suurempi kuin seura, mutta joukkue voi henkilöityä valmentajaansa. Ja tämä nykyinen Tottenhamin joukkue on paitsi pelaajistoltaan niin identiteetiltään Redknappin luomus, vaikka hän ei ehtinyt olla seurassa kuin runsaat kolme ja puoli kautta.

Redknapp voisi jäädä hyvin ansaitulle eläkkeelle, mutta kovasti yllättyisin moisesta ratkaisusta. Viimeistään ensi vuoden helmikuussa ’Arry valmentaa taas Valioliigassa ja kiskoo jonkun joukkueen kuiville putoamistaistelusta. Tai jos Brendan Rodgersille käy Liverpoolissa villas-boasit, niin eiköhän Redknappin taskussa pian piippaa.

Tänä iltana on sitten luvassa härkätaistelu, kun Espanja kohtaa Irlannin. En tiedä kestänkö katsella, liian julmaa.

34 vastausta artikkeliin “Ei voi ymmärtää”

 1. Mikko kirjoittaa:

  ESPN Soccernet arvelee, että Arry olisi vaatinut kolmevuotista sopimusta…

  Ehkä Levy katsoi, ettei Redknapp onnistu nostamaan Spursia enää seuraavalle askelmalle. Kolme kautta mentiin kuitenkin 15-20p kärjen takana.

  Harryn pelaajaostoista ollaan montaa mieltä. Seassa on huteja ja erityisesti vanhempien pelaajien hankinta isoilla palkoilla ilman jälleenmyyntiarvoa hiertää osaa arvostelijoista. Spursin nuoren puolen runkopelaajat ovat enimmäkseen edelleen Comollin hankintoja, tärkeimmät näistä Bale ja Modric eivät ole Redknappin hankkimia.

  Toki Parker, Adebayor, Friedel ja Van Der Vaart ovat onnistuneita hankintoa, mutteivat pitkän aika välin (ehkä RdV lukuunottamatta, tosin jo 29v hänkin). Sahasta, Nelsenista, Pienaarista, Keanesta, Palaciosista ja Bentista (myynnistä) ei niin paljon pidetä meteliä.

  Nuoremmista hankinnoista Harry toki onnistui Walkerin ja Kaboulin suhteen, Sandrokin on onnistuneiden kastissa.

  Redknappin taktisen osaamisen puutteesta – tai välinpitämättömyydestä – on kirjoitettu myös paljon. Siinä mielessä häntä tuskin voi luennehtia moderniksi valmentajaksi. Toki hän antaa pelaajien luovuuden kukkia varsin vapaasti.

 2. jkl kirjoittaa:

  täs on 2 aika hyvää blogia kaikille jalkapllosta pitäville

  http://kurajoukkue.blogspot.fi/
  http://antibfc.blogspot.fi/

 3. Sir Leftfoot kirjoittaa:

  Mielestäni aivan oikea ratkaisu Levyltä. En tietystikään tunne kaikkia yksityiskohtia taustalla, mutta kyllä kevään romahdus menee Redknappin piikkiin. En usko, että Valioliigasta löytyy montakaan manageria, jotka olisivat antaneet joukkueen romahtaa niin totaalisesti ratkaisevalla hetkellä.

  Redknappin hälläväliä-tyyli toimi aikansa, mutta tiukassa paikassa taktiset kyvyt osoittautuivat auttamattomasti vajavaisiksi.

  Kuka tahansa puikkoihin tuleekin joutuu kyllä hankalaan paikkaan ja jos avainpelaajista joudutaan luopumaan, voi mennä vuosia ennenkuin CL:ää nähdään taas Lanella, jos koskaan. Sitten sopii tietysti jossitella olisiko sinne menty ensi kaudella Redknappin johdolla… Oma näkemykseni on että ei. ‘Arry on nähty, kiitos kaikesta ja näkemiin!

 4. Leikkikalu kirjoittaa:

  Sikälimikäli olen oikein ymmärtänyt, niin Levykin on haikaillut pidempään Evertonissa hyvää jälkeä tehneen Moyesin perään. Kokonaan toinen juttu onkin sitten se, että lähteekö Moyes mihinkään.

  Voi olla, että itsekin olisin Levyn housuissa ollessani antanut potkut Harrylle. Ei kesken kauden ruveta huutelemaan, että ollaan kiinnostuneita maajoukkueen vetämisestä. Ei kukaan tavallisessa toimistoduunissakaan huutele avokonttorikarsinastaan, että on kiinnostunut toisen firman paikasta. Vai olenko väärässä?

  Jos ja kun Moyes ei saavu Lanelle, niin kuka sinne penkin päähän löydetään. Martin Jol kävi jo potkut ottamassa. Neil Warnock voisi olla tarpeeksi hullu siihen hommaan, ja joku lehti nostikin miehen nimen esiin. Toivon, että mies pysyy Leedsissä. Jos minun pitäisi veikata, niin uusi valmentaja on joko Moyes tai hollantilainen. Loppupeleissähän Tottenhamin on hyökkäävää potkupalloa. Vaikka joukkue voittaisi puolustavalla taktiikalla Valioliigan, niin fanit olisivat tyytymättömiä.

 5. juha kirjoittaa:

  “Äri” on Jalkapallomies !”Äri” sai lähteä. Onneksi emme tiedä asiaan vaikuttavia taustatekijöitä.
  Ajattelen että on varmaa kuinka Tottenhamin Managerin tointa
  moni tuumii “kalifinvirkana” , jonne on mukava päästä “kalifinpaikalle” siis yleisesti ottaen.
  Lisäksi Luka lähti Manuun.

  Koheesion syntyyn on yleensä monia eri tekijöitä , mutta seuraus on yhteisvaikutus jossa hyvät asiat kertautuvat ja se tietenkin näkyy kaikessa ja vetää katsetta puoleensa , siinä on “magneettia”.
  Lippurahat on kaavittava jotenkin kokoon tai vedettävä viikko
  kaurapuuroa että saa TV-kortin.
  Onneksi sellaistakin futista on.

 6. Mikko kirjoittaa:

  Noista romahtamisista, ManU:lla oli vielä huhtikuussa 8p johto, kun pelejä oli jäljellä kuusi.

  Kyllä näitä ‘romahtamisia’ sattuu, paremmissakin piireissä.

 7. Marski kirjoittaa:

  @jkl
  noi on aika hyvii blogei. mistä löysit?

  Villas Boas, Pep ja spekulaatio. Ah, kun tulee loppukesästäkin herkullinen.

 8. Arsun miäs kirjoittaa:

  Heippa vaan Arry!

  Pitkäaikaiselle vihulaiselle ei löydy sympatiaa, mutta mielenkiintoinen tilanne Spursissa tänä kesänä.

  Kevään romahdus oli todella vakava kolaus seuralle. Arsenalin tapauksessa on huomattu kuinka valtava ero kesän siirtomarkkinoilla toimimiseen on taatulla Mestareiden Liiga -paikalla (3. sija) ja vaihtohtoisesti karsintapeli+mahdollisuus CL:ään (4. sija). Tänä vuonna toki tuolla neljännellä sijalla ei saanut edes karsijan paikkaa, mutta siinäkin tapauksessa se CL-paikka ei ole taattu ja potkut olisivat olleet mahdolliset.

  Tuloksellisesti Arryhän teki loistavaa duunia Spursissa, seura oli putoamisviivan alla silloin kun Arry astui puikkoihin ja nosti seuran muistaakseni kahdeksanneksi. Seuraavina kausina 4. , 5. ja 4. sija. Ehdotonta ylärajoilla suorittamista Spursilta. Sikäli vaikea kuvitella että kukaan saisi parempaa jälkeä aikaan.

  Tottenham ei tule taistelemaan Valioliigan mestaruudesta tulevina vuosina, eikä siitä taistelisi Redknappin alaisuudessakaan. CL-paikka on heille mestaruus, ja jos sen pystyisivät saavuttamaan useana vuona peräkkäin, toisi tämä rahaa, vetovoimaa ja parempia pelaajia. Vasta sitten olisi Tottenhamilla mahdollisuus yhdellä huippuonnistuneella kaudella yllättää ja napata mestaruus, tämä kuulostaa siis todella utopistiselta tällä hetkellä.

  David Moyes on ollut yksi nimistä ketä on heitetty ilmaan, ja hän olisikin loistava vaihtoehto. Hän on joka vuosi tuonut tasaisia tuloksia Evertonille lähes minimi-budjetilla, ja jopa vei seuran neljännelle sijalle kertaalleen. Vertauksena Redknappiin, joka vaatii rahaa käyttöönsä joka seurassa. Miten esimerkiksi kävi Portsmouthille Redknappin lähdön jälkeen? David Moyes on manageri, joka voisi saada pidettyä tämän tason jos seura saisi pidettyä kiinni parhaista pelaajistaan. Olisi mielenkiintoista nähdä Moyes siirtomarkkinoilla kerrankin isomman raha-arkun kanssa. Pelkään, että Moyes voisi olla menestyksekäs Spursissa, siksi toivon että hän pysyy symppaamassani Evertonissa.

  Redknapp ei totisesti ole tunnettu taktisesta valmennuksesta ja neroudesta, hän on nimenomaan “man-manager”. Hänhän ei tunnetusti piirtele liiemmin taktiikoita taululle, ja sanoi aikanaan Pavlyutsenkolle kun pisti hyökkääjän vaihdosta kentälle: “Go facking run around”. Ei taktiikkanero, mutta pelaajien pitämä ja saanut ryhmästään lähes maksimin irti. Kevään romahduksessa kenties jotain taktista muutosta olisi tarvittu, sitä ei Arryltä löytynyt.

  Saa myös nähdä miten pelaajat reagoivat. Lähteekö Bale? Lähteekö Modric? Lähteekö Van der Vaart? Miten käy Adebayorin? Ryhmässä ei ole leveyttä nytkään, todella vahva avaus XI, mutta heikot varamiehet.

  Itse veikkaan, että Tottenhamin parhaat kaudet menivät juuri ohi. Joku huipuista lähtee seurasta, ja tämä saattaa johtaa toisenkin huipun lähtöön. On todella vaikea nähdä, että Tottenham yltäisi neljän joukkoon enää ensi vuonna. Manchesterin seurat taistelevat mestaruudesta aivan varmasti, Chelsea on jo nyt vahvistunut huomattavasti, Arsenal on ollut aktiivinen ja näyttänyt halua tuoda Podolskin lisäksi muita (Giroud & M’Vila). Liverpool parantanee viime kaudesta. Everton, Newcastle ja Tottenham taistelevat tasaväkisesti.

  Siinä, ERITTÄIN punavalkoisin lasein, oma mielipiteeni.. :)

 9. TL kirjoittaa:

  Harryn potkut olivat minullekin iso yllätys, mutta ehkä kuitenkin varsin looginen lopputulos. Redknappin ja Levyn vaikeista väleistä on kirjoitettu aina silloin tällöin, ja kyllähän mies lähti esimerkiksi West Hamista 2000-luvun alussa nimenomaan riitauduttuaan seuran puheenjohtajan kanssa. Harryn iän ja sitoutumisenasteen huomioiden valmentajan vaihdos olisi kuitenkin voinut tulla eteen jossei ensi niin sitä seuraavana vuonna.

  Ja mitä tulee noihin vaatimuksiin jatkokaudesta niin ilmeisesti Harry oli aikaisemmin keväällä kieltäytynyt uudesta sopimuksesta, kun oli Englannin valmentaja spekulaatioissa vielä korkealla. Jos näin on, en yhtään ihmettele, että Levy hermostui Harryn julkisista vaatimuksista saada uusi sopimus. Siinähän ei sinänsä ole mitään uutta, että Harry yrittää käyttää mediaa hyväkseen oman uransa edistämiseksi. Klassikoiksi ovat muodostuneet etenkin avonaisesta auton ikkunasta Harryn antamat lukemattomat haastattelut.

  Managerina Harrylla on kyllä ansionsa, enkä olisi yhtään varma, että Spurs löytää ketään parempaa.

 10. Petri kirjoittaa:

  @Marski: Jälkimmäinen on täälläkin Barca-vihaansa vyöryttävän Messinvihaajan oma blogi. Taitaa blogia mainostava nimimerkki jkl olla saman kaverin kaksoisnikki…

 11. albiceleste kirjoittaa:

  Daniel Levy on kova mies. Siinä teki Harry pahan virheen haastaessaan hänet. Ei sillä voinut olla kuin yksi seuraus.

  Pep ei mene minnekään seuraavaksi kaudeksi, sitten on kaikki mahdollista. En usko että Levy ottaisi Villas-Boasia valmentajaksi. Ei varmasti ota.

 12. albiceleste kirjoittaa:

  Surullista on kyllä katsoa kuinka yhden miehen unelmat valuvat hiekkaan. Ensin näytti olevan tie taivasta asti auki, ja nyt ollaan saatu kenkää. Kohtalo on arvaamaton. Niinhän se on kun katsoo mitä on tapahtunut myös Hodgsonille ja King Kennylle. Mutta Harry saa myös syyttää itseään. Niin makaa kuin petaa.

  P.S. Aiheen vierestä: Ronaldo on säälittävä pikku pelle.

 13. Riba de Sella kirjoittaa:

  “Purgatory’s kind of like the in-betweeny one. You weren’t really shit, but you weren’t all that great either. Like Tottenham.”

  -In Bruges

  (http://www.youtube.com/watch?v=t4CGJEGTbpk)

 14. TOT kirjoittaa:

  ‘Arry jättää Spursin hankalaan tilanteeseen. Tuhlailu on ollut CL-luokkaa, vaikkei siellä pelattukaan eikä pelata ensi kaudellakaan. Levyä ilahduttanee EPL:n uusi tv-soppari, joka vetänee Norwichinkin maailman 50 rikkaimman seuran joukkoon, jos kestävät liigassa edes pari kautta lisää. Pelastanee joukkueen rahahuolilta. Voisivat palkata Comollin takaisin, nyt kun tämä sai kenkää Poolista. Siis ei valmentajaksi, vaan hankkimaan pelaajia. Teki hyvää työtä Spursissa aikoinaan (esim. Kaboul, Bale, Boateng). Voisivat olla siirrot taas vähän voitokkaampia. Bale ja Modric lähtevät varmaankin, mutta molemmilla on hyvä rahastaa.

  Mitenkä on, ulottuuko brittifutisblogi kommentoimaan eurokisojakin, kun Englantikin kuitenkin tänään pelaa, tai ainakin estää peliä?

 15. Kristian kirjoittaa:

  TOT:

  Onhan tässä jo ulotuttu ja jatkossakin ulotutaan, enköhän kirjoittele keskustelunvausta illan ottelusta sen päätyttyä tai viimeistään huomenna!

  “… tai ainakin estää peliä”, höh! Murjaisin toisaalla, että joidenkin mielestä hienointa futista varmaan olisi Barcelona vs. Metsässä halvaantuneiden partiolaisten veteraanijoukkue. Peli päättyisi 211-0 ja Messi tekisi 144 maalia. Mutta kukaan ei sabotoisi hienoja hyökkäyskuvioita. 😉

 16. TOT kirjoittaa:

  “Barcelona vs. Metsässä halvaantuneiden partiolaisten veteraanijoukkue.” Kuulostaa erehdyttävästi eiliseltä Espanja-Irlannilta 😉 …ja se oli tylsää katseltavaa, jos mikä.

  Mutta tosissaan, “ainakin estää peliä” juuri siksi, etteivät englantilaiset muuta Ranskaa vastaan tehneet. He eivät yrittäneet pelata ensinkään, ehkä ihan alkua lukuunottamatta, missä he myös saivat ainoat hyökkäyksensä. Ja niistäkin yksi tuli vaparista ja toinen siitä, että Ranskan puolustaja liukastui kentällä. Englannin ainoa kunnon hyökkäys koko ottelussa oli Milnerin läpiajo.

  Jos Englannin kokoinen jalkapallomahti saa ottelussa aikaiseksi vain kolme maalintekoyritystä ja muutoin seisottaa käytännössä koko 90 minuuttisen ajan 8:a jätkää maalinsa edessä kahden roikkuessa ylhäällä koskematta palloon oikeastaan kertaakaan, niin onhan se nyt kamalaa katsottavaa. Hävettävää oikeastaan. Ihan sama kuka on vastassa.

 17. sevillano kirjoittaa:

  “P.S. Aiheen vierestä: Ronaldo on säälittävä pikku pelle.”

  Ehkä saattaa hiukka ollakin arvon nimim. “albiceleste”. Päivän AS-futislehdessä oli sivullinen kommentteja Ronaldosta. Oli sekä Argentiinan lehdistön (luonnollisesti) hieman pilkallisiakin huomautuksia Ronaldon vuodatuksista (täysin em. peliin liittymätöntä) Messiä vastaan Tanska-pelin prensa-tilaisuudessa. Mm. kyseltiin: “Oletko mustasukkainen?”, ja vihjailtiin, että kenties sitten tämä itkeminen onkin hänelle nykyään ainoa mahdollisuus vastata Messin tekemisiin.

  Saksalainen mestarimolari Kahn arvosteli Ronaldoa diivaksi ja lisäsi, ettei koskaan ollut nähnyt tämän pelaavan niin huonosti kuin Tanskaa vastaan.
  Espanjalainen lehtiväki kommentoi sanaleikillä:”Portugal vence, pero Cristiano no convence”! Eli Portugal voittaa, mutta C. ei vakuuta ketään.

  Itse kyllä olisin hiukan armollisempi Ronaldoa kohtaan ja vain kehottaisin tätä lähtemään lepäämään pikimmiten. Muuten voi hyvinkin olla mahdollista, että ensi kausi on hänelle täysi katastrofi. Kuitenkin hän lähes yksin kiskoi perässään Madridin kauden mestariksi ja lienee lepoon oikeutettu.

 18. albiceleste kirjoittaa:

  arvon nimimerkki “sevillano”,

  Se oli täysin turha, ilkeä ja katkera kommentti Messistä Ronaldolta. Eihän se Leo siellä “Messi Messi Messi” laulanut vaan Tanskan fanit. Siis ei edes blaugrana-jengi tai argentiinalaiset! Tällaista oman nimen chanttaamista voisi odottaa vain tietyltä portugeesilta.

  Messi Messi Messi! 😀

 19. abdroop kirjoittaa:

  @albiceleste: “Pep ei mene minnekään seuraavaksi kaudeksi, sitten on kaikki mahdollista….”

  Luulenpa, että menee; korvaa nimittäin itsensä V. Del Bosquen.

 20. albiceleste kirjoittaa:

  Ehei, abdroop. Ehei. Muutenkin luulen, ettei Pep haluaisi valmentaa Espanjaa. Kataloniaa taas valmentaa Cruyff.

  Oli muuten hieno tämä Englanti – Ruotsi! Upean viihdyttävä matsi. Katsoin sen parin englantilaisen kaverini kanssa ja oli todella hauskaa.

 21. juha kirjoittaa:

  Yli kaksitoista tuntia jo Englannin Voitosta Ruotsista eikä tähän blogiin ole vielä tullut siitä mitään :-)

  Slatan arvostus laski kerralla kun meni heti Ruotsin maalin jälkeen kuittailemaan Hartille. Toisaalta sai kyllä sitten mitä ansaitsikin. Yes !

 22. sevillano kirjoittaa:

  “Ehei, abdroop. Ehei. Muutenkin luulen, ettei Pep haluaisi valmentaa Espanjaa. Kataloniaa taas valmentaa Cruyff. ”

  Kyllä joo, ei Guardiola voi lähteä Madridiin duuniin. Ja vielä vähemmän Madridin herroille kelpaisi joku katalaani. Sitten vaikka joku ulkomaalainen – esim. latino – jos mitat täyttäviä espanjalaisia ei ole tarjolla.
  Mutta on hyvin ymmärrettävää, ettei suomalaiset tiedosta ongelmaa; ei siitä Suomessa juuri puhuta. Mm. viime Etelä-Afrikan MM-turnauksen aikaan katalonialaisia ei liiemmin kiinnostanut Espanjan menestys. Vasta loppuottelu herätti enempi kiinnostusta lehdissäkin. Näin oli.

  Vaan tiedoksi Suomeen; minuutti sitten päättyi 5. – ja ratkaiseva – loppuottelu toisesta maan suuresta pokaalista, koriksen mestaruudesta Real Madridin ja Barcan välillä. Barca vei maan korismestaruuden tänä vuonna neljällä pinnalla.

 23. Leikkikalu kirjoittaa:

  Kun valmentajista on nyt puhetta, niin olen todella iloinen, että nuoruuteni yksi suosikkipelaajistani Michael Laudrup nimettiin Swansean manageriksi. Sopivampaa manageria tuskin oli markkinoilla tarjollakaan.

 24. albiceleste kirjoittaa:

  Del Bosque just uusi sopparin vuoteen 2014.

 25. abdroop kirjoittaa:

  @albiceleste ja @sevillano

  Mihinkähän maajoukkueeseen Pep viittasi?: http://www.sport.es/es/noticias/barca/20100218/guardiola-gustaria-ser-seleccionador/852637.shtml

  Puyol, Xavi, Cesc, Piqué ja monet muut ovat nielleet karvaan kalkin ja puolustavat espanjan paitaa. Eiköhän se Pepiltäkin onnistu semmitenkin kun puolet johdettavista on katalaaneja.

 26. Marski kirjoittaa:

  @abdroop

  Jutussa sanotaan
  “aunque sin especificar el nombre del país en el que le gustaría hacerlo”
  Lisäksi puhutaan “seleccionador nacionalista”, ei “estatalista”. Katalonialaisessa kontekstissa ‘nacional’, kansallinen, viittaa katalonialaiseen. Kaikki espanjalainen on ‘estatal’, valtiollien.

  @sevillano
  “Mutta on hyvin ymmärrettävää, ettei suomalaiset tiedosta ongelmaa; ei siitä Suomessa juuri puhuta.”

  Mitä ongelmaa?

 27. Marski kirjoittaa:

  Ja onhan se Mourinhokin mässäillyt Portugalin valmentamisella, mutta harva siihen jaksaa uskoa.

 28. albiceleste kirjoittaa:

  Ei Pep Espanjan valmentajaksi ryhdy. Hän ei ole erityisen hyvissä väleissä Espanjan federaatioon, ja on intohimoinen katalaani. Hänelle on tosiaan tarjottu Qatarin valmennustehtäviä, Brasilian valmennustehtäviä, ja Argentiinastakin on puhuttu. Jos Julio Grondona kupsahtaa, on täysin mahdollista että AFA lähestyy Guardiolaa, riippuen tietysti siitä miten nykyisellä valmentajalla Sabellalla menee maajoukkueen kanssa. Nythän näyttää taas aika hyvältä. Mutta Pep ja Leo tulevat hienosti toimeen keskenään, samoin Pep ja Mascherano, joten olisi helppoa kuvitella Pepiä kiinnostavan La Albicelesten valmentaminen, kun joukkueen nykyinen ja entinen kapteeni arvostavat häntä niin paljon ja päinvastoin.

  Maajoukkueen valmentaminen on joka tapauksessa vähemmän stressaavaa kuin seurajoukkueen, joten loppuunpalaneelle Guardiolalle se voisi olla ihanteellinen pesti. Myös Italia kiinnostanee. Tässähän Pep lähinnä vinkkaa että kiinnostuneet ottakaa yhteyttä.

 29. sevillano kirjoittaa:

  “@sevillano
  ”Mutta on hyvin ymmärrettävää, ettei suomalaiset tiedosta ongelmaa; ei siitä Suomessa juuri puhuta.”

  Mitä ongelmaa?”

  No, yksinkertaisesti sitä ongelmaa, etteivät katalaanit ole espanjalaisia, vaikka niin Suomessa saatetaan ajatellakin. Eivät vaan ole.
  Jos sitten esim. Barcan katalaanipojista monet pelaavat ao. turnauksessa, niin totta kai pelaavat. Kuinka voisi ajatella, että jäisivät ao. geimeistä pois? Tietysti jokainen tietää sen perimmäisen syyn, miksi esim. pahasti epäonnistuneen Hollannin niin monille tähtipelaajille oli ensiarvoisen tärkeää päästä joka kerta avauskokoonpanoon. Asiasta tapeltiin jopa. Futis on elinkeino toisille; näin vaan on.

 30. abdroop kirjoittaa:

  @Marski

  Pep sano jutussa myös: “Me gustaría vivir esta experiencia. Vivir el día a día de un Europeo o un Mundial”.

  Siis Kataloniasta ei voi olla kysymys, jos Pep on kiinnostunut MM- tai EM-kisoista.

  Mutta…. erehdyin karkeasti ennustuksessani!! Del Bosquen jatkopesti oli minulle yllätys, samoin kuin sen julkistaminen kisojen aikana.

 31. Marski kirjoittaa:

  @sevillano
  “No, yksinkertaisesti sitä ongelmaa, etteivät katalaanit ole espanjalaisia, vaikka niin Suomessa saatetaan ajatellakin. Eivät vaan ole.”

  Niin siis kenelle se on ongelma ja miksi?

  @abdroop

  Juu niin kirjoittaa. Katalonian “valmennus” on lähinnä tuollainen kiva pieni virka, jonka ei luulisi nelikymppistä sälliä erityisemmin kuumottavan. Ainakin São Paulossa on huhua/toivetta Pepin tulemisesta Brasilian peräsimeen. Menezes kuulemma suosii Santosia ja muitakin suhteiden kautta valittavia pelaajia sen verran valinnoissa, että Coringãot ja muut isot ovat aliedustettuja. Siksi toivotaan ulkomaalaista valmentajaa, jolla ei ole sidospintaa Brasilian jalkapalloon (tai Brasilian rikollisuuteen). Tuleepa melkein mieleen koosteet ’50 kisoista, joissa paulistalaisyleisö vihelsi omilleen, koska kentällä oli liikaa riolaisia.

 32. Marski kirjoittaa:

  Asian vierestä:

  Niille jotka tasaisin väliajoin jaksavat päivitellä, ettei blogia löydy, niin laittakaapa hakukoneeseen ‘sundqvist’. Aika lailla näppärämmin pääsee paikalle kuin hesarin linkkejä surffaamalla. Vaikka me kaikki olemme joskus uusavuttomia.

  Tuo catchpa-lauseke on muuten melkein puolissa tapuksista virheellinen.

 33. Marski kirjoittaa:

  Aika paljon tuohon paulistojen tyytymättömyyteen taitaa tällä kertaa vaikuttaa nimenomaan tuo Corinthiansin menestys sekä Paulinhon ja Ralfin puuttuminen maajoukkueesta. Vaikkei Manu varmistavista taida muutenkaan erityisemmin perustaa.

 34. albiceleste kirjoittaa:

  Kun nyt Etelä-Amerikassa ollaan, niin sanon minäkin asian vierestä. Sunnuntaina vietettiin Argentiinassa isänpäivää ja kaikki argentiinalaiset ystäväni (useat) laittoivat isilleen Naamakirjassa viestejä joissa kiitettiin “viejoa” siitä että oltiin synnytty Riverin / Bocan / Estudiantesin / Newell’sin jne faniksi. Siinä sitä mallia Suomeenkin, futiskulttuuriin. Toki minun ystäväpiirini on erityisen futishullua, mutta kaikki argentiinalaisista sitä jalkapalloa elävät ja hengittävät. Toiset vain vielä enemmän.

  Vaikea olisi kuvitella täällä isänpäiväonnittelussa kiitosta siitä, että oltiin synnytty jonkun seuran faniksi. Mutta mikä ettei? :)

  Täytyy muuten kiittää argentiinalaisia laajakatseisuudesta ja ystävyydestä. Minkään muun kansan kohdalla en ole kokenut olevani samalla lailla osa porukka vaikken ole maassa syntynytkään (useassa olen asunut). Joten mikäli argentiinalaisia kuulolla niin gracias. :) He ovat ottaneet minut aivan omakseen, jo kauan sitten.

Kommentoi

You must be logged in to post a comment.