Valtava valtasiirtymä

| Julkaistu 25. 4. 2012 0:04

Myönnän auliisti, minulla ei tauolla ollut uskonmurustakaan, että Chelsea voisi alivoimaisena tiputtaa Barcelonan. Saati, että näin olisi tapahtunut varsin suvereenin esityksen jälkeen; Barcelonalla oli toisella jaksolla yksi tolppakuti, mutta Chelsealla tukku hyviä paikkoja. Tapahtui valtasiirtymä.  Barcelona on laulussa eikä tästä CL-kaudesta tullutkaan floppia Valioliigalle.

Uskonpuutettani sovittavana katumusharjoituksena pistän julki keskustelunavauksen, jonka kirjoitin tauolla ja toisen puoliajan ensimmäisen vartin aikana. Seison tekstin takana täysin, tulosennuste vain meni mönkään.

Boldauskursiivit ovat nyt matsin päätettyä tekemiäni huomioita. Ja juu, hiljattaiseen keskustelunavaukseeni viitaten, kyllä se pieni englantilainen minussa nyt iloitsee.

Terry on todella tyhmä poika

Ei John Terry ole mies oikein millään mittarilla, jos otsaa halkovia potkukelkanjälkiä ei lasketa.

Yökerhotappeluita, okei. Epämääräinen ja nuhjuinen naisseikkailu joukkuetoverin puolison kanssa, okei. Rasistiseksi epäilty möläys kentällä, no joo, kentällä huudetaan joskus mitä sattuu.

Nuo voisin antaa anteeksi, jos olisin Chelsean fani. Mutta täysin järjetön polvitökkäys vastapelaajan persposkeen kauden suurimman ottelun avausjaksolla? Eihän Terry vahinkoa aikaan saanut (kuten välittömästä reaktiosta näki), mutta antoi tälle perustellun mahdollisuuden heittäytyä maahan kierimään ja hankkia Terrylle punaisen kortin.

Hyvin oikeutetun punaisen kortin millä tahansa mittarilla, koska takareiteen osuessaan tuollainen tökkäys voi aiheuttaa niin sanotun puujalan. Epäurheilijamaista ja suoranaisen törkeää.

Ennen Terryn ulosajoa ei Barcelona koko otteluparissa onnistunut tekemään maalia pitkien pallonhallintasessioidensa päätteeksi. Avausmaali syntyi kulman jälkitilanteesta tavalla, joka joka olisi voinut toteutua Swindon Townin matsissa.

Mutta Terryn punaisen jälkeen kului vain muutama minuutti, ennen kuin ensimmäinen ”Barca-maali” toteutui. Sattumaa? Ei tietenkään, Cahillin loukkaantumisen ja Terryn ulosajon jälkeen Chelsealla ei enää ollut toppareita. Barcaa vastaan Camp Noulla vajaalla ja sattumatoppareilla, miten käy?

Kävi kuten näimme, eli aivan toisin kuin ennakoin!

Fabregas filmasi Barcalle tyylikkäästi pilkun, jonka koko otteluparin heikosti pelannut Messi missasi. Mutta ei kukaan – tai ainakaan minä – tuolloin uskonut, etteikö Barcelona lopulta hoitaisi hommaa kotiin täysin reilullakin pelillä. Hyvin tiukille se lopulta meni.

Chelsean tragedia on, että Barcelona oli tässä otteluparissa hyökkäyspäässä tehoton ja puolustussuuntaan hutera. Isäntien peräpää oli hämmästyttävän epävarma Chelsean pitkien pallojen kanssa kamppaillessaan, Bluesin ensimmäinen puolittainen maalipaikka tuli kahdeksantoista sekunnin pelin jälkeen.

Jos Terry olisi ollut mies eikä kuriton pikkupoika, niin..?

Niin mitä, Blues taisteli kapteeninsa idioottimaisuudesta huolimatta jatkoon! Terrylle jos kenelle tämä tulos oli taivaanlahja!

Kysymys jää ikuisiksi ajoiksi ilmaan, mutta yksi asia on varma. Tällä kertaa ei Chelsea voi syyttää Barca-tappiostaan erotuomaria vaan kapteeniaan.

Ei voi, koska tappiota ei tullut!

Terryn keskenkasvuisuutta alleviivaavat hänen kommenttinsa (annettu Sky Sportsin kentäntasatoimittajalle toisen puoliajan alussa) :

”En todellakaan tehnyt sitä tahallani, juoksin vain eteenpäin ja hän blokkasi minut.”

”En ole tällä kaudella saanut Mestareiden liigassa edes varoitusta, miksi muka nyt menisin tekemään jotain tuollaista?”

Niinpä. Tuohon kysymykseen vaativat Chelsean kannattajat nyt vastausta. Ja miltä tuntuu, Johnny-boy, että sinä hyvin mahdollisesti lapsellisuuttasi kusit sinun sukupolvesi Chelsean viimeisen mahdollisuuden voittaa Champions League?

Et kussut, mutta tekosi tyhmyyttä tulos ei poista.

41 vastausta artikkeliin “Valtava valtasiirtymä”

 1. Pele kirjoittaa:

  CL-futiksen kannalta hyvä juttu ettei Barca viennyt kahta peräkkäistä mestaruutta :). Mutta Chelsealle tulee erittäin vaikea finaali ilman Ivanovicia, Terryä, Ramiresia ja Meirelesiä jotka olivat tässä otteluparissa tärkeissä rooleissa. Vastaan kun tulee joko valmentajavelho Mourinhon Real joka osoitti viikonloppuna olevansa todella varteenotettava voittajakandidaatti tai mahdollisesti Bayern, joka pelaisi ottelun kotikentällään ja siitä olisi valtava etu.

  Chelsean mestaruus olisi yksi kaikkien aikojen yllätyksistä, etenkin kun katsoo minkälainen kausi heillä on ollut valioliigassa. Nyt jälkeenpäin kun katsoo niin Villas-Boasin potkut pelastivat Chelsean kauden täydellisesti, ja kaikkien yllätykseksi se voi päättyä tupla-mestaruuteen, kukapa olisi uskonut tähän?

 2. Minna kirjoittaa:

  Kyllä täällä huudettiin chelsealle niin että kurkku kähisee. Torres oli muuten ihan paska mutta nousi sitten sankariksi. Finaalissa voi tapahtua ihan mitä vaan oli vastassa kumpi tahansa.

 3. Pekka kirjoittaa:

  “Fabregas filmasi Barcalle tyylikkäästi pilkun”

  Kiinnostavuutta hakeva blogi vaatii tiettyä provokaatiota, mutta parempi pysyä totuudessa, olihan tuo selvä pilkku. Drogban hölmöilyä ja Kirpun olisi pitänyt ratkaista ottelupari.

  Olisi, olisi ja olisi… Juuri tässä toteutuu jalkapallon hienous. Toisaalta OLISI ollut hauska nähdä 3-1 tilanteen jälkeen koskeeko Chelsea kertaakaan palloon.

  Itse otteluhan näytti aivan pöytäfutikselta. Vierasjoukkueen symmetrinen 5-4- muodostelma suojelia kypäräpäätä mahtavalla tehokkuudella ja tuurilla.

  Bussi voitti, pulinat pois.

 4. Kristian kirjoittaa:

  Pekka:

  “Filmaus” on toki arvolatautunut ilmaus, olisi voinut muotoilla että Drogba ojensi jalkansa tavalla joka antoi Fabregasille mahdollisuuden kaatua. Kontaktiahan tilanteessa oli vähän jos ollenkaan. En mitenkään tuomitse Fabregasia, koska näinhän suuri tai jopa suurin osa taklaustilannepilkuista nykyfutiksessa tulee.

 5. Manu kirjoittaa:

  Kertakaikkisen hieno matsi! Harvoin on jalkapallopeli herättänyt noin suuria tunteita. Luultavasti ottelupari olisi päättynyt Barcelonan jatkoon menemiseen 9/10 kerrasta mutta nyt sattui juuri se yksi kerta. Henkilökohtaisesti uskon että Barcan dynastia tulee jatkumaan. Veikkaan että tämän kauden pettymykset kasvattavat joukkuetta ja saavat työskentelemään entistä kovemmin. Joukkue olisi nyt kaivannut sitä inhottavaa ja rumia maaleja tekevää kärkimiestä joka niin monelta muulta joukkueelta löytyy. Ilmeni että myös Messi on vain ihminen muiden joukossa, toivotaan että hymy löytyy taas ensi kaudella. Ei pidä kuitenkaan unohtaa miehen euroopan ennätys maalisaldoa tältä kaudelta. Yksi mies oli tässä otteluparissa aivan ylitse muiden. Taidolla ja tuurilla suvereeni Cech.

 6. Morjes kirjoittaa:

  “Kiinnostavuutta hakeva blogi vaatii tiettyä provokaatiota, mutta parempi pysyä totuudessa, olihan tuo selvä pilkku.”
  Olen kannattanut Chelsea noin 11 vuotta ja minunkin mielestäni pilkku oli ansaittu.
  Loistava matsi kaiken kaikkiaan, mikä käänne Ramiresin maali olikaan! Chelsean pääsy ensi kauden Mestareiden liigaan näyttää jo todennäköiseltä. Se vaatii joko Bayernin kaatamisen finaalissa tai nelossijan Valioliigassa. UCL-voitto on mahdollinen, sen pitäisi olla selvää kaikille kyynikoillekin. Valioliigan nelossijakin näyttää täysin mahdolliselta, Chelsea tulee voittamaan loput pelinsä, toivottavasti Tottenham jatkaa rämpimistään.

 7. Työmatkapyöräilijä kirjoittaa:

  Voiko filmata pilkkua tyylikkäästi? Mielestäni filmaaminen on aina epäurheilijamaista, oli Cescin tapauksessa sitten kysymys filmaamisesta tai ei.

 8. Pete Pohjoinen kirjoittaa:

  Barcelonan peli oli yllättävän mielikuvituksetonta. Eilen sitä olisi voinut nimittää jopa tylsäksi. Ensimmäisellä jaksolla oli pari väläystä luovuudedsta, mutta siihen se jäi.

  En ole aivan samaa mieltä siitä, että Barcelona olisi tästä parista mennyt jatkoon 9 kertaa kymmenestä. Kyllä heillä pallon pitämisestä huolimatta oli yllättävän vähän kunnollisia maalipaikkoja. Chelsea joutui tuomaan Drogban alas ulosajon jälkeen, mutta sitä ennen Barcelona ei miehen pääpelivoimalle mahtunut juuri mitään. Ei ole sanottua, etteikö tasamiehistöin pelatessa Chelsea pystyisi tekemään vastahyökkäyksistään maalin tai pari ottelua kohden.

  En edes yritä olla asiantuntija, mutta Barcelonassa yllätti oikeastaan yksipuolisuus. Joukkue on tosi hyvä vahvuuksissaan, mutta ainakin näiden välierien perusteella sillä on myös selviä puutteita. Pääpelissä jopa valioliigan keskitason joukkueet todennäköisesti veisivät sitä mennen tullen, eikä laitureistakaan eilen ollut joukkueelle mitään apua. Nuo puutteet helpottavat vastustajan puolustamista melkoisesti. Se räkämaaleja tekevä hyökkääjä tietysti puuttuu myös.

 9. Lass kirjoittaa:

  Haluan käyttää Kristianin hieman vanhempaa otsikkoa:
  Onnea?

  Oliko Chelsealla eilen onnea? Mielestäni ei. Samaa dominointiahan Barcan peli oli ja tällä kertaa tuli maalejakin. Kaksi tolppaa/ylähirttä (taas), mutta niistä kumpikaan ei ollut kyllä tuurista kiinni. Kuten muistaakseni Kristian aiemmin jo totesi, pilkku on enemmän päästä kiinni, kuin onnesta. Ja siitä että joskus parhaatkin epäonnistuvat.

  Mitä tolppaosumaan tulee, niin mielestäni maalin takaa -kuvakulmasta näkyi että tsekkiläinen nakkipipopää sai sen verran sormiaan väliin, että pallo ei mennyt tolpasta sisään, vaan ulos. Ei tuuria, siis, vaan Cechin loistavaa maalivahtipeliä.

  Cech on kyllä näissä kahdessa pelissä taas näyttänyt, että hän on yksi parhaista ellei paras maalivahti tällä hetkellä. Ja joukkuepelaaja vielä, kun meni ensimmäisenä rauhoittelemaan Terryä punaisen jälkeen. Hieno mies!

  YLEn kisastudiossa peräänkuulutettiin Barcalle miestä, joka pystyisi Koemanmaisesti ratkaisemaan otteluita kauempaa. Kyllähän Barcan jätkät vetää osaa, mutta kysymys kuuluu, että miksi eivät kokeilleet? Pelifilosofiaan ei sovi? Chelsean lihamuuri? Monesti pallo pelattiin vapaalle miehelle ihan rankkarialueen rajalle, mutta siitä paikasta miltei aina haettiin vielä ainakin yksi syöttö boksiin sisään.

  Toinen, jota kaivattiin oli romuluinen hyökkääjä, mallia Ruud van Nistelrooy. Kuinkahan paljon Pep kaipaili Zlatania näiden kahden matsin aikana, kun keskeltä ei päästykään läpi.

 10. TOT kirjoittaa:

  Pakko kompata Morjesta ja Pekkaa, kyllä se pilkku oli ihan selvä ja Drogba, joka muuten pelasi aivan loistavan ottelun, kaatoi Fabregasin. En hirveästi moittisi Drogbaa tuostakaan tilanteesta. Hän on hyökkääjä, joka oli tekemässä mahtavaa puolustustyötä omalla alueella: hän teki virheen, mutta virhe liittyi ankaraan työhön roolissa, missä hän ei ole tottunut pelaamaan. Hän teki paljon upeita pallonriistoja ja katkaisi varmaankin enemmän Barçan hyökkäyksiä kuin yksikään joukkuetoverinsa.

  Samoin oli helposti ansaittu Terryn punainen, hänen selitykselleen nauravat Chelsea-fanitkin. Kyllä on tyhmä jätkä.

  Mutta kumpikaan oikea tuomio ei muuta sitä, että Barçan peli toisella puoliajalla oli todella aneemista. Se ei näyttänyt siltä, että he olisivat tekemässä maaleja. Hyvin puolustettu Chelsealta, mutta kummallisen aseettomalta Barcelona vaikutti. Itse ihmettelen, miten vähän he lähtivät haastamaan Chelsean pelaajia, mikä olisi selvästi ollut ainoa keino saada paketti auki ja maalipaikkoja aikaiseksi.

  Ihmetyttää muuten, miten Messi yhä vetää pilkut Barcelonalle. Joukkueessa on monta melko varmaa vetäjää, ainakin Fabregas on muistaakseni aika tarkasti osunut niistä, ja Xavi. Messin rankkaritilastot ovat yhdet maailman huonoimmista, huippuammattilaisfutiksessa varmaankin huonoimmat, jos lasketaan vain jonkin järjellisen rajan ylittäneet, esim. vähintään 5 pilkkua vetäneet. En nyt ala etsiä tilastoja, mutta Messi on epäonnistunut aika merkittävässä prosentissa vetämistään rankkareista, toisin kuin selostaja eilen antoi ymmärtää.

 11. albiceleste kirjoittaa:

  Onnea Chelsealle, hienoa puolustuspeliä.

  Laitan tähän pari kommenttia pressitilaisuudesta.

  Fernando Torres: “This is football. Th best doesn’t always win. You can’t play beautifully against Barça, they’re the best team in the world. This is our way of playing. It’s not the nicest way but this is what we can offer. Barça are proud of their style. This is not the end of an era for Barcelona. This team can continue to win for 15 more years.”

  Ja Guardiola: “It wasn’t meant to be this year. The first thing that goes through my head is immense sorrow. Forgive me if I’m not clairvoyant, but I have the perception that with time I’ll say: ‘we played an excellent tie’. I want to thank Messi for everything he’s done, my admiration for him is insurmountable. He’s an example to us all on how to be better each day.”

  :)

  Torresin puolesta ei voi olla olematta iloinen. Minulla oli jo kauan etiäinen että hän tekee maalin tässä matsissa. Mitä taas
  Barçaan tulee, niin kun ei rullaa peli niin ei. Se lähtee kaikki Messistä. Kuten El Diez sanoi, ja kuten Pep on sanonut, kaikki on helpompaa kun latigazo on onnellinen. Onnellisuudesta puheenollen: ainakin oma pieni sisäinen katalaanini olisi hyvin iloinen jos Pep jäisi Barçaan. Neuvottelut tällä viikolla. Guardiolan pysyminen koutsina on tärkeämpää kuin yksikään pysti.

  No, toivotaan että Lineker on oikeassa, ja saksalaiset voittavat tänä iltana. 😉

 12. Juha Malinen kirjoittaa:

  En tietenkään voi tietää, kuinka asia on, mutta Terry oli seuraamassa Pujolia kun Barcelona teki ensimmäisen maalin.
  Jospa se virhe oli vaan mielessä niin vahvasti että horisontissa näkyi punaista…
  Kuitenkin Terry on ollut Joukkueen taistelunilmentymä ja välillä olkapää sijoiltaan kun on vain hänen päästävä sinne missä on kaikkein kiivain kamppailu pallosta…
  Ja sitten eilinen …
  Mieleen tuli vanhuuttaan äksyyntynyt ja siksi arvaamattomasti lokaiseva koira.
  Scholes teki kerran vastaavaa, yhtäkkiä vain potkaisi edellään olevaa pelaajaa takaapäin reiteen ja silloinkin seurauksena tietenkin oli suora punainen.

  Jos Median kertomat Guardiolan lausunnoista ennen ottelua ovat tosia , niin Barcelona “sai mitä tilasi”
  “emme missään tapauksessa tule häviämään toista ottelua” kerrotaan hänen sanoneen.
  Sellaisessa asenteessa on jotain samaa kuin Titanicin uppoamattomuudessa.
  Kaksi maalia yhden miehen vajauksella ja 2-0 tappiosta tasapeli vieraskentällä kun vastassa on Maailman parhaaksi Jalkapalloseuraksi tituleerattu seura.
  Osui ja upposi.

  Median asenne oli ennalta tuomitseva kun Mourinho ja Miljoonat
  tulivat Seuraan ja kuitenkin Premier-mestaruudet ja FA-cup voitot tulivat myös.
  Ja Manchester City ei ole vielä onnistunut vuosien yrittämisen
  jälkeenkään pääsemään yhtä Cup-voittoa pidemmälle samantyylisellä satsauksella.

  Chelsea on toista kertaa CL-finaalissa .

 13. vanhailves kirjoittaa:

  Olin juuri hakemassa oluttölkkiä jääkaapista, kun Terry hölmöili. Tapahtuiko siinä mitään sellaista, mikä olisi tavallaan oikeuttanut John Terryn käytöksen? Hidastuksista ja uusinnoista näkyi vain itse hölmöily ja sen jälkeinen kalabaliikki.

  Itselleni suurin uutinen näissä kahdessa ottelussa oli, kuinka aseeton ja yksipuolinen Barcelona oli. Luulisi ensi kesänä visan vinkuvan siirtomarkkinoilla, kun Barça hankkii pari kolme Jallu Rantasta tai Shefki Kuqia hoitamaan maalinedustapainit kulmapotkutilanteissa. Lähinnä tulee mieleen Horst Hrubesch tai vaikkapa Gerd Müller esimerkkinä pelaajasta, joka olisi ehkä kääntänyt ottelun Barcelonalle. Ronald Koeman jo mainittiinkin vapaapotkujen ja kaukolaukausten osaajana. Joka tapauksessa olisi odottanut jonkinlaista taktiikan muutosta toisella puoliajalla.

 14. Mikko kirjoittaa:

  Terry seilaili alimpana miehenä pilaten paitsion, kun Barca pelasi pallon laitaan ekan maalin kohdalla. Taisi sylettää sen verran paljon, että se purkautui äärimmäisen typerästi.

  Idiootti mikä idiootti, kentällä ja kentän ulkopuolella. Osaahan Terry pelata, ei siinä mitään.

 15. Isävalkku kirjoittaa:

  Vallansiirtymät ovat aika kutkuttavia. Barca jalosti oman pelityylinsä melkein itsetarkoitukseksi. Kun kaikki tuntui toimivan kuin unelma, tulikin käänne. Suoraviivaisempi rujompi pelitapa nousi haudastaan ja voitti. Kaksi kertaa peräkkäin ei enää liene sattumaa.

  Toivottavasti tämä tuo uutta uskoa myös suomalaisen voittavan pelitavan esiinmarssille. Maajoukkuekatsojahan katsoo kentälle kuin peiliin. Suomalaisen vähäeleistä, vähän karuakin, mutta tehokasta. Onhan se vähän hassua, että jos Chelsea uskaltaa noinkin pelata, niin Suomen maajoukkueen mahdollisesti niin tehdessä nousisi iso älämölöö.

  Jos tarve vaatii, miksei suomalaisetkin osaa pysäyttää tukkirekkaa maalin eteen, ja kun tilaa tulee niin käynnistetään koneet ja ajetaan pallorallia maaliin.

 16. cfc fan kirjoittaa:

  Barca pelasi juuri nii kun RDM haluasi kun seinillä ei pääse poksiin nii chippaillaan ja chelsean puolustus nappasi kun karkin lapselta ja barca sai myllyttää liika unohtunu oma kentän puolisko kokonaan chelsea teki 3sta kunnon paikasta 3maalia barca ei siksi mentiin finaaliin

 17. Marski kirjoittaa:

  Kristian lienee siis samaa mieltä myös Drogban filmauksista Bridgellä Barcelonaa vastaan 2009? Jos Fàbregas filmasi niin Drogba kyllä tepasteli Cannesissa punaisella matolla.

  Outo peli eilen. Käteen jäi heikon joukkueen (ei millään pahalla Chelsea – Argentiina ’90 uusinta) Euroopan cup-taipaleen kliimaksi, hermoja raastavat 90 minuuttia, di Matteon tuoreet kannukset päävalmentajana sekä upea culer-laulukuoro.

 18. Marski kirjoittaa:

  @Malinen

  Pep sanoi että Barcelona tulee menemään finaaliin. Kyseesä on siis ensimmäinen kerta kun Pep näin itsevarmasti puhuu ja uskoisin syyn löytyvän kuluneen viikon takaiskuista. Barcelona oli vihainen. Näkyihän se 3-3-4 peliryhmityksestäkin. Suoranaista paskaa ei Guardiola jauhanut, sen verran kovan myllyn Blaugrana sai aikaan, varsinkin ensimmäisellä puoliajalla. Aina se ei riitä. Olisiko isokokoinen kärkipelaaja voinut ratkaista ottelun Barcelonalle? Tiedä häntä. Aika lailla kaikki aseet joukkue eilen käytti, ja se melkein riitti voittoon.

  Kun Barcelona johti 2-0 ja taukoon oli pari minuuttia, olisi pitänyt tappaa peli – Barcelonalle täysin vieras käsite. Mylly jatkoi jauhamistaan tuloksenaan takaisku. Joukkue kaatui saappaat jalassa, kuten hienon joukkueen kuuluukin.

 19. Marski kirjoittaa:

  @TOT

  Mitä selität Messin pilkuista? Messi on Barcelonan varmin vetäjä. Epäonnistunut liigassa tällä kaudella kerran (7. pilkusta liigassa), mestareiden liigassa ei kertaakaan.

 20. Messinvihaaja kirjoittaa:

  Marski: Messi on tällä kaudella muutenkin mokannut rankkareita. Sevillaa ja Valenciaa vastaan kovassa paikassa, joten eipä tuo sulaminen mikään ihme ollut.

  Tämä ottelu osoittaa miten riippuvainen FC Barcelona on tuomariavuista. Tällä kertaa ei auttanut edes lahjaksi saatu rankkari ja punainen kortti vastustajalle.

 21. Kristian kirjoittaa:

  Eli Bayern – Chelsea siitä finaalista tuli. Onpa kotijoukkueellakin nyt pelikieltoja, lähtökohtaisesti hyvin tasaveroiset lähtökohdat pl. kotikenttäetu.

 22. Minna kirjoittaa:

  Muorinholta hieman vitun noloa paeta pukukoppikäyttävään kättelemättä vastustajan manageria. 😀

  Juuri ennen oli jätkä hakenyt photo opportunityä rukousasennolla. Realia vastaan ei mitään mutta onhan toi kundi nolo tapaus.

 23. albiceleste kirjoittaa:

  @Minna,

  Jose ON nolo jätkä.

  Mutta olipahan matsi taas. En ole nauttinut rankkuskabasta näin paljon sitten sen brassien eeppisen rankkukisan viime kesänä, Paraguyata vastaan. Ei yhtään maalia. Neljä yritystä, KAIKKI epäonnistuivat. (Hola Pele! 😀 Alahan taas se “Brasilia maailmanmestari” -rallatus) Ja se Ramosin pallo juuri putosi tuonne pihamaalle.

  Uskoni futikseen on palautunut.

 24. somebody think of the children! kirjoittaa:

  ‎”Football is a simple game; 22 men chase a ball for 90 minutes and at the end, the Germans always win.”

  – Gary Lineker.

  Chelsealla on lumipallon tsänssit helvetissä Bayernia vastaan sakemannien kotikentällä. Mutta aika hulppean double deckerin ne parkkeerasi maalinsa eteen Camp Noulla. Rumaa futista se oli. Nyt jos joku englantilaisfani vielä dissaa italofutista, niin katsokoon peiliin. Se oli niin catenacciota, niin catenacciota.

  Ei voi olla nauramatta Mourinholle polvillaan nurmen pinnassa.

 25. sevillano kirjoittaa:

  No joo, tuli ei-espanjalainen finaali. Vaikka itse olenkin “espanjalainen”, tuntemuksissani on kyllä hiukan tyytyväisyyttäkin ao. tilanteen johdosta. Espanjallahan on tunnetusti lähes kaikki tavoittelemansa tittelit hallussaan ja lisäksi aikaisemmin maailman parhaimmiksi jengeiksi arvioidut Barca ja Madrid. Tästä johtuen sitä omahyväisyyttä on saanut joskus kuunnella ja katsella liiaksikin asti. Ehkä nyt “ilma puhdistuu” ainakin hiukan, kun ainakin seuratasolla jäivät ilman finaalipaikkaa. Palataan ns. maan pinnalle.
  Mutta Eurooppa-cupin finaalissa on sensijaan espanjalainen edustus varmasti; kenties jopa kaksi. Itselleni se liiga onkin ollut – mm. suosikkini Bilbaon ollessa edustettuna – se mielenkiintoisin seurattava koko vuoden. Liiga on myös aina meidän omien jengiemme FC Sevillan ja Real Betiksen hyvin saavutettavissa. Saamme mielenkiintoisia vieraita toivottavasti myös jatkossa.

 26. TOT kirjoittaa:

  @Marski:

  no tuossa on juttu vielä viime lokakuulta:

  http://www.goal.com/en/news/1717/editorial/2011/10/24/2725209/paying-the-penalty-lionel-messis-spot-kick-conversion-rate

  6/22 = 27% mikä on ihan hiton iso prosentti mokattuja pilkkuja. Kyllä minä olisin valmentajana tuossa vaiheessa jo vaihtanut vetäjää. Useimmissa seuroissa olisikin jo vaihdettu, mutta Barcelonassa Messi on ilmeisesti sen verran koko joukkueen yläpuolella, ettei häntä voida vaihtaa. Vielä tälläkin hetkellä hän on mokannut 8/34, eli 23,5%, mikä on todella paljon.

  http://www.goal.com/en-gb/news/2914/champions-league/2012/04/25/3059252/get-off-the-spot-messi-shows-the-world-his-weakness-with

  Onko hän todella vetänyt lokakuun jälkeen 12 pilkkua?! Ehkä tuossa tilastossa ovat mukana myös pilkut Argentiinan paidassa.

  Sanopas, Marski, kuka muu Barcelonalle vetää pilkkuja ja ennen kaikkea kuka muu heillä on niitä mokannut, jos kerran Messi on kaikista varmin vetäjä. Onko todella niin, ettei Barcelonalla ole yhtäkään pelaajaa, joka pistäisi pallon pilkulta verkkoon suuremmalla kuin 76,5% todennäköisyydellä? Aika huono tilanne, jos näin on. Muistan Fabregasin mokanneen Arsenalin paidassa vain kerran, Citya vastaan tässä pelissä:

  http://www.zonalmarking.net/2010/10/24/manchester-city-0-3-arsenal-tactics/

  …mutta se on ainoa kerta, joka tulee mieleen, ja mistään tarkistamatta uskoisin hänen vetäneen nyt ainakin enemmän kuin 5 rankkaria (mieleeni tulee nopeasti CL-rankkarit Bragaa ja Barcelonaa vastaan, sekä Cup-pilkku Leedsiä vastaan, eiköhän niitä muutama ole liigassakin tullut, mutta en nyt muista). Jos niitä oli edes viisi ja hän mokasi vain tuon yhden, on hänen osumatarkkuutensa ainakin parempi kuin Messillä.

 27. oligarkki kirjoittaa:

  @Minna

  Pakko nyt huomauttaa, kun mitä ilmeisemmin et tietyllä hetkellä tv-ruutuun katsonut, että Mourinho kyllä kätteli Heynckesia jatkoajan jälkeen varsin kunnioittavasti ja taisi jonkin sanankin vaihtaa. Eli kiitokset ottelusta, pilkuille meneminen ei ole enää sama asia. Tuollaisen rankkarikisan aikana hermot olivat niin jännityneet, että reaktiomaista poistumista on vähän haljua miestä tuomita, olipa “vitun nolo” tai ei.

 28. Kristian kirjoittaa:

  Oligarkki:

  Saman olin itsekin huomaavinani. Monilta saattoi mennä tuo ohi, kun on ennen rankkarikisaa pistäydytty vessassa tai jääkaapilla.

  Toinen asia sitten on, että Mourinho jos joku tietää miltä asiat näyttävät ja kyllähän tuo välitön singahtaminen sai hänet näyttämään huonolta häviäjältä.

 29. Kristian kirjoittaa:

  Kevennyksenä (eihän tämän touhun aina niin vakavaa tarvitse olla) mainittakoon futisforumilla tehty huomio: Jose on on alkanut vuosien kertyessä ja poskien pyöristyessä ulkoiselta olemukseltaan muistuttamaan Avram Grantia. Joka ei usko, niin tässä kuvamateriaalia: http://futisforum2.org/index.php?topic=102588.msg6674062#msg6674062

 30. albiceleste kirjoittaa:

  Josella on kyllä uskomaton tuo naama. Aina saa nauraa sen ilmeille. Mou myös ilmoitti jatkavansa Madridissa (kun ei sitä CL-voittoa kerran tullut…)

  Tänään muuten selvinnee Guardiolan jatko, kun hän neuvottelee seurapresidentti Rosellin kanssa. Saa nähdä nyt. Medialähteet väittävät ettei Pep jatkaisi, mutta ei tuota taida tietää kuin mies itse, ja hän ei juuri lausuntoja jakele. Todennäköisiä jatkajakandidaatteja (jos Pep lähtee) ovat Bielsa, Luis Enrique, AVB (!), Sabadellin Carreras jne. Mutta toivon, että Pep jatkaa.

 31. Marski kirjoittaa:

  @TOT
  I stand corrected.

  Loistavat nuo Mourinho-gifit 😀

  Olen melko varma että Guardiola jatkaa Barcelonan peräsimessä, koskapa siellä ei ole mitään jatkoa varten pedattu valmiiksi. Luís Enrique on raakile, samoin Vilanova, Bielsalla on projekti pahasti kesken (ainakin jos pääsee Euroopan cupiin). Muita en tällä hetkellä edes ottaisi huomioon. Guardiolalla ei ole tapan jättää hommia puolitiehen.

 32. Marski kirjoittaa:

  @TOT
  Pohjatyö ei näköjään ollut kohdillaan http://www.as.com/futbol/video/penaltis-fallados-messi/20120425dasdasftb_19/Ves

 33. hintola kirjoittaa:

  Torresin metakommentti paras yllä olevista. Itsellä ei ole ollut fanisuhdetta juuri mihinkään, paitsi muinaiseen KPT:hen, siksi aina häuiritsee kommentointin yleinen värisokeus.

  Tykkään futiksesta. Chelsean peli ei ollut futista. Bayern-FCB olisi ollut yhden illan nautinto maailman parhaan futiksen parissa, nyt tulee vain puolittainen pakkopulla, kun Bayern hoitaa homman saksalaisella varmuudella (johon ei ei FCB pysty).

 34. albiceleste kirjoittaa:

  @hintola,

  Arvostan todella Torresia. Niin pelaajana kuin ihmisenä. Rehellinen, vaatimaton ja aito, näin ovat kertoneet kaikki jotka ovat hänet tavanneet, myös Chelsea-fani ystäväni Lontoossa. Tuo oli todella upea kommentti, varsinkin kun ottaa huomioon miten vaikeaa Fernandolla on ollut sitten Chelseaan siirtymisen. Maali CL:n semeissä kaiken sen jälkeen voisi tuoda ilmi ihan toisenlaisia ajatuksia, mutta Torres on Torres. Ja hän puhuu lisäksi kauniisti.

  Ja somebody jne. on oikeassa, tuo on catenacciota sen puhtaimmassa muodossa. Tehokasta, mutta ei kestävä tie, eikä varmasti se mitä Roman haluaa. Jonkun on yhä siirettävä se vanha kaarti syrjään. Onko se Di Matteo vai joku muu, en tiedä.

  Nyt näyttää erittäin vahvasti siltä, että Guardiola lähtee. Hä puhui Rosellin, Zubin ja Bartomeun kanssa jo keskiviikkoiltana matsin jälkeen kotonaan, kolmen tunnin ajan. Aina aikaisemmin ilmoitus on tehty heti kun sopimus on syntynyt, ja juuri nyt se olisi piristänyt varmasti alamaissa olevien pelaajien mieltä, Piquekin kun vasta pääsi sairaalasta eikä muista pelistä mitään.

  Pep kuitenkin haluaa puhua pelaajien kanssa ensin, kun he palaavat perjantaina harjoituksiin. Tämä viittaisi siihen, että Pep lähtee, koska kaikki haluavat hänen jäävän. Toisin sanoen hän haluaisi antaa huonot uutiset ensin.Syitäkin lähtöön on: hän on vanhentunut ja rasittunut Barçan koutsina silminnähtävästi, ja vuosi on ollut äärimmäisen vaikea. Abidalin sairastuminen, Villan loukkaantuminen, ja erityisesti hänen kakkosmiehensä Vilanovan sairastuminen. Lisäksi hän on aina sanonut että Barçan luotsin tehtävä ei ole paria vuotta pitempi. Ja edessä on myös vaikeita valintoja. Puyol ei voi jatkaa enää kauan, ei myöskään Xavi. Aika tekee tehtävänsä. Jos työssä on sydämellä mukana, kuten Barçan entinen pallopoika ja myös kapteeni väistämättä on, se voi olla hyvin raskasta. Hän voi myös ajatella, että hänen lähtönsä on seuralle parasta (mistä en ole ollenkaan samaa mieltä).

  Lisää nimiä on myös tullut mahdollisten seuraajien listaan: Bielsa, AVB, Laurent Blanc, Ernesto Valverde.

  Toivottavasti olen väärässä ja Pep jatkaa, mutta juuri nyt se toinen vaihtoehto on todennäköisempi. Tuo “suunnaton suru” hänen kommentissaan viittaisi myös siihen. Ja kun häneltä kysyttiin mitä hän sanoisi nuorelle Barça-fanille, joka itkee ensimmäistä kertaa tappiota, hän sanoi: Tervetuloa kerhoon. Niitä kertoja tulee vielä monta.

 35. albiceleste kirjoittaa:

  Ykkösnimi on Valverde. Hän ilmoitti tässä kuussa jättävänsä valmennustehtävänsä Olympiacosissa kauden lopussa.

  Taitaa tulla Barçan pojille ja meille faneille suru puseroon kun Pep lähtee.

 36. Kepuli kirjoittaa:

  Mourinhosta vielä: Hän kävi vielä ottelun jälkeen onnittelemassa vastustajajoukkuetta heidän pukukopissaan josta sai ansaitun tunnustuksen myös saksalaisilta ja lehdistöltä. Ei siis aina kannata tuomita vanhojen tekojen perusteella…

 37. vanhailves kirjoittaa:

  Katselin tämän ottelun saksalaiselta sat1-kanavalta. Sikäläisillä kanavilla ovat selostajat ymmärtäneet, että kyseessä on tv-lähetys, eivätkä he pyri tekemään radioselostusta. Ilmeisesti myös selostajan palkkaus perustuu kuluneeseen aikaan eikä puhuttujen sanojen lukumäärään. Kun pelissä tapahtuu jotain mielenkiintoista, ei ääni kohoa falsettiin, kuten kotimaisilla eunukeilla on tapana. Sat1 käyttää asiantuntijakommentaattorinaan sellaista suurelle (suomalais)yleisölle tuntematonta vanhempaa herrasmiestä nimeltään Franz Beckenbauer.

  Ottelun jälkeen sat1 oli onnesta mykkyrässä ja selostus jatkui erilaisin kommentein ja haastatteluin n. kello kahteen asti. Tunnustan kyllä loppuvaiheessa hieman torkkuneeni, mutta syynä oli tietenkin ottelun aikana nautitut saksalainen olut ja espanjalainen makkara. Täytyyhän sitä tunnelmaan päästä.

  Muutaman viikon ajan on Saksassa näytetty jalkapallolähetysten yhteydessä erään vedonlyöntifirman mainosta, jossa Bayern Münchenin pelaajat pohtivat täydellisen jalkapalloilijan määritelmää. Yhtenä kommenttina Thomas Müller sanoo ymmärtävänsä, että muut pelaajat eivät mielellään puhu hänestä. Paras huomautus tulee kuitenkin Manuel Neuerilta. Hän sanoo, että loppujen lopuksi täydellisen pelaajan tulee päästä hänen ohitseen. Kylläpä oli Manuel oikeassa.

  Ottelu oli hieno ja tarjosi draamaa koko rahan edestä, niinkuin tavataan sanoa. Haastatteluissa sekä Karl-Heinz Rummenigge että Uli Hoeness sanoivat, että toisen maalin jälkeen tuntui pahalta. Usko palasi sitten lähempänä ensimmäisen puoliajan loppua.

  Itse hieman pelkäsin, että ottelusta tulee väkivaltainen sukellusnäytös. Onneksi olin väärässä. Toisaalta kentällä oli puolet Saksan maajoukkueesta ja pari Ranskan tärkeintä pelaajaa, joten ehkä sekin rauhoitti tilannetta. Paha loukkaantuminen nyt, niin em-kisat jäävät haaveeksi.

  Jupp Heynckes sanoi, että José Mourinho kävi Bayernin pukukopissa onnittelemassa joukkuetta. Ja hänhän onnitteli Heynckesiä jatkoajan jälkeen. Herroilla on yhteistä historiaa Benfican ajoilta. Heynckes taisi käyttää sanaa ‘Assistent’, siis apuvalmentaja. Joku varmaan viitsii googlettaa.

  Eihän tuo bussin parkkeeraaminen kovin kaunista katseltavaa ole, mutta maalit ratkaisevat, eivät tyylipisteet. On valmentajan ja joukkueen hyvyyttä pystyä muuttamaan taktiikkaa vastustajan ja tilanteen mukaan. Barcelona ei nyt siihen pystynyt. Loppuottelussa ei busseja nähdä.

  Kaikki haastateltavat olivat sitä mieltä, että vaikka Ronaldon toinen maali oli paitsio, sillä ei ollut merkitystä. Muutenkaan tuomareita ei moitittu, vaikka Alaban rankkari näytti hyvin kyseenalaiselta. Franz Beckenbauer taisi sanoa, että luultavasti maalituomari sanoi, että pallo osui käteen ja päätuomari, joka ei nähnyt tilannetta kunnolla, antoi sitten rankkarin. Suurempaa murhetta kannettiin siitä, että Alaba ei pääse loppuotteluun.

  Loppuottelu ei missään nimessä ole läpihuutojuttu. Saksalaiset ovat suosikkeja, mutta Chelsealla ei ole mitään hävittävää. Näiden välierien upeinta katsottavaa oli Neuerin ohella Drogban puolustustyöskentely. Sen kaltaista raatamista ei usein näe. Vahinko, että hän on pilannut maineensa ja arvostuksensa niin vähällä.

  Kotikaupungin Prisma pitää valikoimissaan kolmattakymmentä erilaista englantilaista olutmerkkiä ja saksalaista makkaraa saa ainakin Lidlistä. Tulossa on hieno jalkapalloilta.

 38. albiceleste kirjoittaa:

  Guardiolalle on luvattu blankko sekki… Huomenna se selviää. Ehkä kun hän tapaa pelaajat uudelleen, hän päättää sittenkin jäädä. Joka tapauksessa me Culé-kansa olemme kiitollisia oli päätös mikä vain. Gràcies Pep.

  @vanhailves, esimerkiksi Tuomas Virkkunen on aivan täydellinen futisselostaja. Mieluiten kuuntelen kuitenkin (tietysti) argentiinalaiselta striimiltä maajoukkuematsien selostuksia. Niillä kavereilla on hieno huumorintaju (kuten täytyy sanoa Virkkusella myös). Ei sen tarvitse niin vakavaa aina olla.

  Mourinhosta sen verran, että vaikka hän olisi ostanut kaikille Münchenin sekä Madridin lapsukaisille jätskit, niin olen silti äärimmäisen kiitollinen ettei ole mitään mahdollisuutta “saada” Josea Barçaan, koska häntä ei sinne oteta. Ärsyttävä pikkumies.

 39. albiceleste kirjoittaa:

  Pep lähtee. Uusi valmentaja on kakkoskoutsi Tito Vilanova. Hyvä.

 40. TOT kirjoittaa:

  @Marski:

  onnistuit kaivamaan videon sitten. :) Minäkin etsin sitä hetken, mutten löytänyt. Internet on niin suuri ja täynnä tavaraa. Yhden noista Messi näemmä pisti reboundista sisään, se on vain puoliksi epännistuminen. Jotkut sanovatt, että Messi vetää pilkut, koska joukkue haluaa nostaa hänen maalilukemaansa. Voi olla, ja se onkin ihan ok silloin kun tulos ei ratkaise, mutta minusta tärkeät pilkut pitäisi vetää parhaan vetäjän. Vähän niin kuin siinä Lampard-Drogba -jupakassa Chelseassa.

  @vanhailves:

  hauska kuvaus sat1:sta, tai siis suomalaisista futislähetyksistä sat1:n varjolla. Tai nauratti se ainakin minua, mutta minä olenkin samaa mieltä suomalaisesta futis-selostuksesta.

 41. albiceleste kirjoittaa:

  Muutama hieno sitaatti toisilta valmentajilta Pep Guardiolan lähtöön liittyen, aiheesta kiinnostuneille.

  “Pep, the idealist, the innovator, stops. Many won’t understand in a world where all is valued based upon money and success.” – Arrigo Sacchi.

  “If I see him, I will say thank you. That’s the best think that we can say to him. Thank you very much, Pep. Come back soon. Each game promised happiness. Every match of Guardiola’s Barça made our dreams come true.” – Angel Cappa.

Kommentoi

You must be logged in to post a comment.