Pietarsaaressa taistellaan, kuva kertoo

| Julkaistu 26. 3. 2012 0:42

Eli tämä kuva, otin sen perjantaiaamuna vanhempieni talon yläkerran ikkunasta.

Jaron areenan eli Keskuskentän parissa on viikkojen ajan työskennellyt tukku kaupungin työntekijöitä, liiga-avaus kun koittaa jo 15. huhtikuuta.

Kenttälämmityksen suhteuttaminen säätilaan ja lämmityksen käytön synkronoiminen pressunkäyttöön, käytännön kentänhoidon vaatima työvoima, taistelu Euroopan koilliskolkan ankaria sääoloja vastaan. Kuvaa ottaessani puhalsi luita ja lihaksia liskova pohjoistuuli, pakkasta oli pari astetta. Englanti kylpee helteessä, omenapuut kohta kukkivat. Eurooppa on suuri.

Pietarsaaren-vierailu jäi tällä kertaa yhdeksän tunnin mittaiseksi, joten alkavasta veikkausliigakaudesta ei sen enempää. Suomesta jalkapallomaana voi tuon yhdeksän tunnin ja sen aikana otetun yhden rakeisen kuvan perusteella kuitenkin sanoa jotain.

Eli on se. Siis jalkapallomaa. Kuusi kunnan työntekijää – eli miehiä jotka ovat kuntalaisilla töissä – painii kentällä päivästä päivään, jotta Jaro ja Pietarsaari eivät joutuisi häpeään 15. huhtikuuta.

Silloin Veikkausliiga alkaa, Jaro kohtaa kotonaan Interin.

Niin siinä kävi, että Swindon hävisi maalipyttycupin finaalin 0-2. Wembleylle matkanneiden noin 30 000 swindonilaisen joukossa oli paljon kavereitani, muttei heitä suuremmin harmita. Tärkeintä on sarjanousu ja se näyttää melkein varmalta.

Minulta jäi finaali väliin, koska olen yhä Suomessa. Hitusen harmittaa, mutta taistellaanpa kentällä juuri nyt Pietarsaaressakin. Tuosta suomifutiksen realiteetteja kuvaavasta taistelusta ei kuvamateriaalia blogimme ulkopuolelta löytyne.

13 vastausta artikkeliin “Pietarsaaressa taistellaan, kuva kertoo”

 1. somebody think of the children! kirjoittaa:

  Onneksi tulee kesä ja futis. Nämä talvet käy joka vuosi pitemmiksi ja mustemmiksi. Ehkä asuin aikoinaan ulkomailla liian monta vuotta.

  Esimerkiksi Lontoo keväällä on ihan parhaimmillaan.

 2. Pohjoinen Ulottuvuus kirjoittaa:

  Jyväskylässä ollaan jo vähän pidemmällä, ainakin näin kuvien perusteella. Tässä tämänpäiväinen:

  https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/527123_10150694365668050_46538233049_9450253_926920118_n.jpg

  Eurooppaliigaa varten hankitut cup-istuimetkin ovat jo tulossa Italiasta täysperävaunurekan kyydissä. Ne lähtivät perjantaina ja tänään kai saapuvat. JJK:n liigakauden kotiavaus on torstaina 19.4., joten asennusaikaa riittää.

  Kaikin puolin hyvällä mallilla tämä kevät! Toivottavasti vielä entistäkin useampi löytää kesällä matseihin.

 3. Jukkis kirjoittaa:

  Onneksi en asu Pietarsaaressa…..

 4. Petteri kirjoittaa:

  “Tuosta suomifutiksen realiteetteja kuvaavasta taistelusta ei kuvamateriaalia blogimme ulkopuolelta löytyne.”

  Kiiinnitän nyt huomiota pieneen seikkaan, mutta teenpä sen silti.

  Yllä esitetyn kaltainen oman hännän nostelu on blogissasi paitsi tarpeetonta myös jotenkin ärsyttävää. Se jopa jossain määrin pilaa muuten hyvän blogisi. Se voi olla bloggaajalle tärkeää, tuskin kuitenkaan yhdellekään lukijalle. Eikä yllä oleva ole räikein esimerkeistä, vain yksi niistä.

  Pientä filtteriä siis pyytäisin.

  Ja pyydän kauniisti.

  Räyh. Jatkakaa.

 5. Kristian kirjoittaa:

  Petteri:

  Yritin – luultavasti epäonnistuneesti – olla itseironinen. Lienee nimittäin selvää, että kukaan muu ei ota kuvia Pietarsaaren kentänhoidosta jostain kenttän vierellä sijaitsevan talon yläkerran ikkunasta käsin. Yhtä selvää on, että Pietarsaaren tilanne sinänsä ei laajoja kansalaisryhmiä kiinnosta.

  Kohta Apoel – Realin pariin, katson matsin Yleltä mökkiolosuhteissa. :)

 6. Petri kirjoittaa:

  Toivottavasti mökillä on hyvä porukka koossa. Itselläni parhaat tv-futisfiilikset ovat tulleet mökillä kaveriporukassa vanhan 21¨ putkitv:n ympärillä. Teräväpiirrosta tietoakaan…

  Lähes yhtä makeeta on ollut katsoa Etelä-Euroopassa kahvilassa/baarissa paikallismatsia samanlaisesta toosasta paikallisten kanssa.

  Oho, matsi alkoi!

 7. Jasso kirjoittaa:

  Tällaisia kuvauksia on aina ilo lukea!

  Kentänhoitajille ja kaikille jalkapallon eteen niska limassa töitä paiskiville pitäisi antaa enemmän tunnustusta silloin kun sen ansaitsevat. Toivotaan, että kentät saadaan hoidettua kuntoon ajoissa niin Pietarsaaressa kuin muuallakin.

  Yhteisöllisyys. Me-henki. Paikallisuus. Jaron ja Pietarsaaren kunnia. Jalkapallokulttuuri. Siinä avainsanat, se mihin kaikki pohjautuu.

 8. Tizkov (kenraali) kirjoittaa:

  Kappas vaan, Pietarsaaressakin löydetty vihdoista viimein se lämmitysjärjestelmän ON-nappi. Kehitys kehittyy. 😀

 9. Kuukuna kirjoittaa:

  Ilmeisesti jalkapallo on siis termi läpeensä mädälle julkisen palvelun ja yksityisen seuran kähminnälle. Onhan se kivaa muiden rahoilla saadaan taas asioita tehtyä. Olisiko liikaa vaadittu että jotkut aktiivit tai jopa Jaron omilla rahoilla palkatut tekisi näitä hommia.

  Toinen kysymys on sitten mitä järkeä on aloittaa liigan pelaaminen näin aikaisin. Muutenkin on resurssit tiukoilla niin pitää vielä luontoakin vastaan tapella. Eikö touko-syyskuu riitä siihen pallon potkimiselle?

 10. Petri kirjoittaa:

  Taistelu valitettavasti sitten hävittiin:
  http://www.hs.fi/urheilu/Jaron+kotikentt%C3%A4+pelikelvoton++kauden+avaus+siirtyy/a1305559689116

 11. Lasse kirjoittaa:

  Veikkausliiga(=seurat) tekevät sen aivan itse.
  Ei haluta varakenttäjärjestelmää ja ottelun peruuntumiseen riittää pelkästään kunnan työntekijän sana kun sen pitäisi olla liigan edustajilla ja viime kädessä ottelun tuomarilla.

 12. Kristian kirjoittaa:

  Futiksen synnyinmaassa pitkään asuneena en osaa suuremmin kauhistella yksittäistä ottelusiirtoa, onpa itseltänikin kerran jäänyt jopa Chelsea – ManU väliin kun matsia edeltävänä päivänä satoi muutama sentti lunta.

  Veikkausliigassa ei yksikään (?) seura omista kotikenttäänsä ja maailmassa tahtoo olla niin, että omistaja määrää. Eli liigan tai Palloliiton keskustoimisto pääsee päättämään näistä asioista, kunhan on rakennuttanut seuroille stadionit. Norjassahan muuten ovat seurat saaneet keskusjärjestöltä valtaisasti tukea olosuhteiden parantamiseen.

 13. Isävalkku kirjoittaa:

  Voi kuvitella mitä” tuki” Suomessa on: lähetetään iso pino pelikenttä- ja tv-tuotantoon liittyviä vaatimuksia ja sitten tarkastajat käy kerran vuodessa kuraamassa kenkänsä.

  Junoripuolen olosuhteet on saanut paljon huomiota, mutta maksavan puolen ei juurikaan. Varmasti paikallisesti tarvittaisiin monenlaista tukea: suunnittelutukea, esimerkkejä hyvistä toteutuksista, lobbaustukea, rahoitusmalleja, ehkä jopa
  erillisen investointirahaston perustamista, jossa kunnat ja valtio mukana. Kaikkiaan siis aktiivisuutta.

Kommentoi

You must be logged in to post a comment.