Kun Don Rogers kyykytti Arsenalia

| Julkaistu 27. 2. 2012 14:37

En ole koskaan suuremmin innostunut Englannin liigacupista tai Carling-cupista, kuten sponsorinimi kuuluu. Eilen kuitenkin telkun ääressä pänni, että Cardiff City lopulta hävisi. Voitto olisi tehnyt Cityn pelaajista legendoja, ratkaisevan pilkun ampuja olisi ollut Cardiffin oma Don Rogers. Niin Don kuka?

Don Rogersin nimeen törmää täällä Swindonissa säännöllisesti. Kävellessäni kaupungin keskustaan tulee vastaan Don Rogers Sports & Trophies -niminen urheiluliike. Swindon Townin County Groundilla on toinen pitkän sivun katsomo nimetty Don Rogers Standiksi.

Pubien seiniltä löytyy Rogersin kehystettyjä kuvia, jotka hän on lennokkaasti signeerannut. Rogersin omaelämäkerta on monille työväenluokkaisille swindonilaismiehelle ainoa kirja, joka on tässä elämässä tullut ostettua.

Kaikki tämä siksi, että Rogers iski kaksi ratkaisevaa maalia, kun Swindon vuoden 1969 liigacupin finaalissa kaatoi Arsenalin 3-1. Nuo maalit tekivät Swindonissa yhteensä 412 sarjaottelua pelanneen ja niissä huikeat 149 maalia tehneestä Rogersista kuolemattoman. Toki mainituilla tilastoilla olisi isoin kirjaimin jäänyt seuran historiaan muutenkin, mutta juuri Wembleyn osumien vuoksi tietävät 2010-luvunkin lapset kuka on Don Rogers.

Tuo 43 vuoden takainen finaali on jäänyt swindonilaisten kollektiiviseen muistiin. Se televisioitiin, joten ne joilla ei ollut varaa matkustaa tai joille ei riittänyt lippuja kokoontuivat pubeihin pienten mustavalkoruutujen ympärille. Wembleyllä oli viikkoa aiemmin järjestetty hevosnäyttely ja konit olivat myllertäneet nurmen mutalammikoksi.

Don Rogers kyykyttää Arsenalia Wembleyn rapavellissä.

”Onneksi pallo ei [kuljetuksen aikana] jäänyt kiinni lätäkköön”, muistelee Rogers Swindonin lauantaisen Accrington Stanley -matsin käsiohjelmassa. Jotkut asiat eivät muutu; jo tuolloin Arsenalin manageri (Bertie Mee) marisi, että Gunnersin taitopeli ei pääse oikeuksiinsa huonolla alustalla!

Täällä Swindonissa tehdään myös uutta historiaa. Olin lauantaina County Groundilla katsomassa, kuinka Paolo Di Canion joukkue historiallisesti otti yhdeksännen perättäisen sarjaotteluvoittonsa.

Näyttää, että Swindon jyrää kohti suoraa nousua. Di Caniolla näyttävät pysyvän jalat maassa, sillä hän päätti haukkua pelaajansa toisen jakson löysäilystä. Swindon voitti turvallisesti 2-0 eikä vierailla ollut yhtään vetoa kohti maalia, mutta se ei ole peruste hiisailulle ainakaan Di Canion maailmassa.

Joku muu olisi pienen viime hetkien löysäilyn antaa anteeksi. Swindon pelaa huomenna tiistaina kauden 42. virallisen ottelunsa, kauden kokonaismääräksi tulee 57-60. Eurocupeihin osallistumattomat valioliigaseurat pelaavat kauden aikana noin 44 virallista matsia (minimi 40 eli 38 sarjaottelua ja kaksi peliä cupeissa) ja loput sitten cup-menestyksen mukaan.

Hurjaa touhua näissä alemmissa sarjoissa.

23 vastausta artikkeliin “Kun Don Rogers kyykytti Arsenalia”

 1. TOT kirjoittaa:

  Juuri tänään olisin kyllä odottanut saavani lukea jotakin positiivisempaa Arsenalista.

 2. Kristian kirjoittaa:

  Höh!

  Arsenalin esitys oli suorastaan huikea, ja siitä aioinkin ensin kirjoittaa. En kuitenkaan löytänyt siitä mitään persoonallista sanottava hehkuttamisen oheen. Niinpä päädyin käsittelemään liigacupia Don Rogersin (jonka olen tavannutkin, ei se vaadi muuta kuin visiitin hänen liikeeseensä jossa mies yhä välillä asiakkaita palvelee!) kautta.

 3. TOT kirjoittaa:

  Ok, eikä siinä mitään, hyvä ja ajankohtainen aihe, ja enemmän uutta ja kiinnostavaa luettavaa minulle ja varmaan useimmille meistä kuin missään Arsenal-postauksessa olisi ollut. Kun nyt kuitenkin olet herkutellut Arsenalin rämpimisellä koko kauden, niin jotenkin tuntui vähän yliammunnalta upean Spurs-voiton jälkeen lukea otsikko Arsenalin kyykyttämisestä. Ymmärrän hyvän yhteyden, mutta silti en odottanut Arsenalia kyykytettävän otsikoissa juuri nyt.

 4. Työmatkapyöräilijä kirjoittaa:

  Hauska nähdä ja kuulla, että Arsenalkin voi olla näin ehjä. :-) Mutta totuuden toinen puoli on se, että Spurs “poistui” pelistä kokonaan 10 minuutin kohdalla lukuunottamatta sitä rankkarimaalia.

 5. Kristian kirjoittaa:

  TOT ja Työmatkapyöräilijä:

  Onpa siinä tuo ulottuvuus, Arsenal toki joutui otsikon uhriksi täysin sattumalta oltuaan häviäjänä silloin -69. 😀

  Eilisen jälkeen näyttää kyllä aivan realistiselta, että Gunners voi vielä päätyä kolmanneksi lopputaulukossa. Syöttökombinaatiot ja rytmi osuivat viimeinen kohdalleen, hienoa katsottavaa.

 6. Työmatkapyöräilijä kirjoittaa:

  @Kristian: oletko muuten ajatellut jossain vaiheessa kirjoittaa FFP:n todellisista vaikutuksista Valioliigaan, kun siellä paikan päällä olet. Itse jäin pohtimaan Lehmä, Torres ja Vitsi -jutun kohdalla sen (FFP:n, en blogin) vaikutusta esim. AVB:n tilanteeseen. Toisaalta se ei näytä hyvältä, mutta toisaalta näiden jalkapallomesenaattien omistamien seurojen pitää kuitenkin ottaa FFP jollain tavalla huomioon. Ja jos AVB saa kenkää, se ei ainakaan vähennä Chelsean tuloksen miinusmerkkisyyttä.

  Tosin olin lukevinani jostain, että UEFA olisi jo ennakkoon ottanut hiukan lievemmän kannan esim. Cityn asian, ja jossain puhuttiin, että selviäisivät pelkällä sakolla. Mikä taas tekisi säännöstä ihan pelkän vitsin. Arsuhan juuri julkaisi viime vuoden tuloksensa: + 50 000 000 £ ennen veroja, mikäli ymmärsin oikein.

 7. Kaitsu kirjoittaa:

  @Kristian: Odotin blogia Tottenhamin henkisestä romahtamisesta.. Petyin.
  @työmatkapyöräilijä: Arsenalin yli £50 milj. voittohan oli 6 kk ajalta viime vuoden Marraskuun loppuun mennessä.

  FFP:tä varmaan höllättään + sitten kierrettään näillä Cityn Etihad-tyyppisillä sponsorisopimuksilla. Mutta katsotaan mikä pokeri UEFAn miehillä on. Toivottavasti edes jotain saisivat aikaan.

 8. TOT kirjoittaa:

  Tässä olisi kuitenkin puheenaihe Arsenal-Tottenham -matsiin liittyen:

  http://www.101greatgoals.com/gvideos/did-referee-mike-dean-celebrate-louis-sahas-tottenham-goal-v-arsenal/

 9. Arsun miäs kirjoittaa:

  @TOT Loistava videopätkä! En käsitä mitä tuomari tuossa tilanteessa tekee, onko kyseessä vain joku hallitsematon reaktio vai mikä, mutta erittäin huvittavalta se näyttää. Jos peli olisi päättynyt toisin, olisi tästä videosta kenties myös enemmän puhetta twitterissä ja blogeissa. Kuten myös Balen filmaamasta pilkusta.

  Oli todella hienoa nähdä Tomas Rosickyn huippupeli keskikentällä. Mies on kärsinyt paljon loukkaantumisista, eikä ole saanut pelata todella ehjää kautta kertaakaan Arsenalin uransa aikana. Kenties se on yksi syistä, minkä takia hän ei ole pystynyt täyttämään suuria odotuksia, mitä hänellä Borussia Dortmundista siirtyessään oli. Hänhän oli tavallaan Robert Piresin, edellisen #7:n korvaaja, eikä hän ole odotettuun tasoon pystynyt kuin yksittäisissä otteluissa.

  Valitettavasti Rosickyn, kuten koko Arsenalinkin, täydellinen onnistuminen kerran kaudessa ei riitä, näitä pelejä pitäisi koko joukkueelta tulla jatkuvalla syötöllä kun potentiaalia pinnan alla on. Taso on heitellyt valtavasti, 3-4 sijat Valioliigassa tulevat menemään joukkueille jotka pitävät tasonsa parhaiten loppukauden ajan. Jopa Newcastlella on saumat yllättää.

 10. Työmatkapyöräilijä kirjoittaa:

  @Kaitsu: joo, totta, luin huolimattomasti sen uutisen, mutta näinhän se oli. No, aina vaan parempi. Mitä tuohon FFP:hen tulee, niin kiinnostaisi vain tietää, mitä siitä Britanniassa tällä hetkellä ajatellaan. Otaksun itse, että homma vesittyy tavalla tai toisella.

  @TOT: kallistun siihen, että Miken porkkana-annos vain oli ollut liian suuri, kuten joku kommentoija arveli 😀

 11. Kristian kirjoittaa:

  Hulvattoman hauska poiminta TOT:lta!

  Luulisinpa, että Dean tuossa arpoo, onko pallo jo maalissa vai ei ja on jo tuomita tilanteen maaliksi “etukäteen”. Eli hän on jo singahtamassa keskiympyrän suuntaan (olisi mukava tietää, tuliko vihellys ennen kuin pallo ylitti viivan) mutta päätyy sitten tepputtelemaan huvittavalla tavalla.

  FFP:stä on täällä puhuttu yllättävän vähän, aika moni kai ajattelee, että mallista tulee lopulta sellainen seula ettei sillä juuri ole merkitystä.

  Mitä Arsenalin liikevoittoon tulee, niin melko kipeitä pelaajamyyntejä tuohon lukemaan pääseminen toki edellytti. Toisaalta Gunners on yhä täysin rinnoin mukana taistelemassa CL-paikasta, joka lienee tämän kauden eräänlaisen välikausiluonteen (Arsenalin osalta siis) huomioiden parasta, mitä fanien enemmistö syyskuussa uskalsi odottaa.

 12. TOT kirjoittaa:

  Minusta näyttää siltä, että Deania pistää ampiainen hanuriin, sattumalta vain samaan aikaan Saha myös tekee maalin.

  Joku ehdotti videon kommenteissa selitykseksi sitä, että Dean hyppii nähdäkseen meneekö pallo maaliin. Lieneekö sitten niin. Todella epäilyttävän näköistä, oli oikea syy hyppelehtimiseen mikä tahansa.

 13. Työmatkapyöräilijä kirjoittaa:

  @Kristian: Britanniassa on aina suhtauduttu varauksella kaikkiin mannermaisiin hömpötyksiin, jollaiseksi FFP kai sitten luetaan. On totta, että rahaa tuli myös kipeistä lähdöistä, mutta samaan aikaan kuitenkin käytettiin 75 milliä uusiin pelaajiin ja jatkosopimuksiin, mikä sinänsä on aika kunnioitettava summa, varsinkin kun se ei sisältänyt ylihintaisia hankintoja tyyliin Carroll. Mutta kun ja jos tällaista keskustelua alkaa syntyä, siitä olisi mukava kuulla.

  Jostain syystä uskon Cescin jälkeiseen Arsenaliin (noin pitkällä tähtäimellä) enemmän kuin siihen, jossa joka pallo kierrätettiin hänen kauttaan. Erityisesti, jos RVP päättää jäädä.

 14. Työmatkapyöräilijä kirjoittaa:

  Pahoittelen ajatusvirtani aiheuttamaa sotkua :-D. Piti mennä näin:

  Britanniassa on aina suhtauduttu varauksella kaikkiin mannermaisiin hömpötyksiin, jollaiseksi FFP kai sitten luetaan. Mutta kun ja jos tällaista keskustelua (FFP:n vaikutuksista)alkaa syntyä, siitä olisi mukava kuulla.

  On totta, että (Arsulle) rahaa tuli myös kipeistä lähdöistä, mutta samaan aikaan kuitenkin käytettiin 75 milliä uusiin pelaajiin ja jatkosopimuksiin, mikä sinänsä on aika kunnioitettava summa, varsinkin kun se ei sisältänyt ylihintaisia hankintoja tyyliin Carroll.

  Jostain syystä uskon Cescin jälkeiseen Arsenaliin (noin pitkällä tähtäimellä) enemmän kuin siihen, jossa joka pallo kierrätettiin hänen kauttaan. Erityisesti, jos RVP päättää jäädä.

  Että silleen…

 15. Gooner kirjoittaa:

  Kristian,

  Arsenalin tulos oli paalta pain hyva, mutta clubin surkeat commerical sopparit (£46m per kausi) ovat jattamassa seuran jaamattomasti b-sarjaan rahataulukossa, Euroopassa on jo nyt parikymmenta seuraa jolla on suuremmat tulot kun Arsenalilla. Vertaavat luvut ovat Englannissa ykkosijaa pitava Man United (£103m) ja Espanijassa Real Madrid (£156m).

  llman pelaajakauppoja ja Champions Leaguea, Arsenalin tulos olisi raskaasti tappiollinen – kiitos Arsenalin jarjettoman palkkasoppareiden kautta mika maksaa seuralle £124m per kausi. Bendtner/Denilson/Arshavin/Squillaci/Diaby/Vela/Almunia/Djorou/Gibbs/Manneone/Rosicky/Walcott etc kaikki ovat £2-4m per vuosi ja Walcottia ja Rosickya lukuunottamatta miesten hyodyllisyys ja peliaika on lahes nolla.

  Champions Leaguesta tippuminen tarkoittaa noin £45m tuoton menetyksen, mika vetaisi Arsenalin noin £40m(EUR 47m) per kausi tappiolle – mika juuri ja juuri UEFAN Financial Fair Playn kynnys.

 16. Gooner kirjoittaa:

  Asiaa pahentaa viela etta Arsenal on jo saavuttanut tuloksen katon – sponsorisopparit vanhentuvat vasta 2020/21 kaudella ja klubin property development busineksen tuloja ei lasketa UEFAN financial fair play saantoihin. Tama tarkoittaa etta Kroenkella tai Usimanovilla ei ole mahdollista uudelleenrakentaa tiimia equity-rahoituksella.

  Arsenal ja Arsene Wenger rakensivat seuran tulevaisuuden UEFAN FFPn ja 2006-2011 youth teamin varaan – joista molemmat strategiat ovat osoittautuneet haviajiksi.

  Arsenalin best case scenario on myyda huippupelaaja tai kaksi per kausi , yrittaa loytaa halvempaa pelaajamateriaalia ja odottaa Emirates stadionin velkojen takaisinmaksua 2030.

  Jos 7 vuoden odotus pokaalille ei maistu niin milta 25 vuotta tuntuu….

 17. TOT kirjoittaa:

  @Gooner: Ei tilanne ihan noin paha ole, itseasiassa se on suhteellisen hyvä.

  Arsenal sentään tekee voittoa. Ainakin vielä vuosi sitten lähes kaikki EPL-seurat tekivät tappiota, useimmat kymmeniä miljoonia puntia, jotkin reilusti yli satamiljoonaa. Arsenal teki enemmän voittoa 2010 kuin muut voittoa tehneet EPL-seurat yhteensä, näitä tosin oli vain kolme: WBA, B’ham ja olisiko ollut Wolves. Kaikki muut olivat raskaasti tappiollisia.

  Palkkabudjetti on raskas ja sitä pitää uusia, mutta se ei ole toivoton eikä Englannin kallein (kaikki muut suuret seurat maksavat enemmän, paitsi ehkä Pool, mutta onko se enää suuri?). Samalla Arsenal itseasiassa tuottaa vuosittain enemmän kuin Chelsea, Pool ja City huolimatta näiden isoista sponsorisopimuksista.

  Arsenalin paita ja kit-sponsorisopimukset (mikä on “kit” suomeksi?) katkeavat jo vuonna 2014, vuosikausia aiemmin kuin muilla suurseuroilla, joten (viimeistään) tuona vuonna heidän on mahdollista nokittaa muita joukkueita pitkäksi aikaa näissä soppareissa.

  Arsenalilla ei ole enää kuin pitkä aikaista matalakorkoista velkaa, joka on ns. hyvää velkaa. Sen maksamisella ei ole kiire.

  Arsenalilla on aikaa myydä ne loputkin asunnot ennen kuin FFP astuu voimaan. Eli niitä rahoja voidaan hyödyntää ongelmitta.

  Ei Euroopassa todellisuudessa ole kuin muutama Arsenalia varakkaampi ja tuottoisampi seura. Olisiko Bayern, ManU, Real ja Barcelona, ja noistakin Real ja Barcelona elävät järjettömän velkataakan alla.

 18. Arsun miäs kirjoittaa:

  @Gooner

  Arsenalin paita- ja varustesopimukset ovat tosiaan katkolla 2014, kuten TOT mainitsi. Nykyiset sopimukset tehtiin Niken ja Emiratesin kanssa stadionin rakentamisen aiheuttamien kustannusten korvaamiseksi.

  Sopimukset olivat etupainotteisia, millä taattiin rahan riittäminen stadionin rakentamiseen, mutta nyt vuosien kuluttua sopimukset ovat jääneet kauas muiden seurojen sopimussummista. Esim. Liverpolin sopimukset Standard Charteredin ja Warrior Sportsin kanssa ovat paljon suuremmat.

  Arsenal tulee tekemään paljon suuremmat sopimukset 2014, onhan Liverpoolkin onnistunut tekemään tuottoisat diilit vaikka seura ei ole vuosiin menestynyt sen paremmin kuin Arsenal. Liverpoolin brändi on toki vahvempi maailmalla kuin Arsenalilla, mutta Arsenalin tilanne ei ole niin huono kuin mitä annat ymmärtää.

  Esimerkiksi pelipäivänä Arsenal takoo huimia summia rahaa uuden isomman stadioninsa ansiosta. Pelkät Club-tason liput tuottavat saman verran kuin koko Highburyn tuotto oli yhdeltä pelipäivältä. Toki tässä kääntöpuolena fanien puolesta ovat maan kalleimmat lipun hinnat.

  Mitä tulee tuohon financial fair playn aiheuttamiin rajoituksiin, Arsenalilla ei tule olemaan niiden kanssa ongelmia. Loistava, tarkempi analyysi Arsenalin taloustilanteesta löytyy täältä:

  http://swissramble.blogspot.com/2012/02/arsenals-mystery-dance.html

  On totta, että Arsenal maksaa liikaa rahaa “reservipelaajilleen”, mikä on näkynyt mm. siinä, ettei Bendtneriä ja Denilsonia saatu viime kesänä myytyä, vaan miehet pistettiin lainalle. Tämä palkkauspolitiikka on mahdollisesti tulossa tiensä päähän, ainakin mikäli joukkue haluaa pitää Robin van Persien Lontoossa ensi kesän jälkeenkin. Huipuille ei tällä hetkellä makseta Arsenalissa niin paljon kuin kilpailijoissa.

  Nuorille pelaajille on annettu isot sopimukset siinä toivossa, että lupauksista tulee tähtiä eikä muut seurat pääse ryöstämään heitä halvalla. Näitä tähtiä on kuitenkin tullut liian harvoin, ja useammin on käynyt kuten nyt esim. Denilsonille, Diabylle tai Djouroulle, herrat kuittaavat isoa palkkaa ilman sen suurempia näyttöjä.

  Jälkikäteen on helppo kritisoida, mutta toisaalta moni on tyytyväinen että Alex Songin kanssa oltiin kärsivällisiä, nyt hän on huippuluokan pelaaja. Mathieu Flamini taas pääsi ilmaiseksi karkuun, toki rahan perässähän hänkin lähti. Tilanteita on usein vaikea ennustaa 18-vuotiaan pelaajan kanssa. Viime kesänä suuri osa faneista kritisoi Alex Oxlade-Chamberlainin ostoa. “Taas yksi 17-vuotias junnu, missä isot nimet?”. Nyt samat fanit buuaavat Wengerille, kun hän otti Chamberlainin vaihtoon. Kenties taas yksi Wengerin löytämä helmi?

 19. Työmatkapyöräilijä kirjoittaa:

  Kiitokset Arsun miähelle tuosta linkistä. Hieno analyysi. Täytyy lukea oikein ajatuksen kanssa. Ivan Gazidis korosti kommentoidessaan Arsun 6 kuukauden tulosta, että tärkeintä on se, mitä kentällä tapahtuu, ja että taloudellinen tasapaino ja vakaus ovat paras tae nousulle takaisin huipulle. Hänen lausumisistaan muuten nappasin tuon 75 milliä pelaajahankintoihin ja sopimuksiin.

  Kun verrataan tilannetta Manuun, jolla on mm. isomman stadionin vuoksi enemmän tuloja, niin pitää muistaa, että sitä seuraa omistetaan tällä hetkellä raskaalla velalla, mikä väistämättä kaventaa toimintamahdollisuuksia. Tämä halpojen korkojen aika voi muuttua nopeastikin, ja silloin isojen lainojen hallitseminen voi muuttua hankalaksi, erityisesti jollekin Barcalle, kun muistetaan, mikä taloudellinen kurimus Espanjassa tällä hetkellä vallitsee.

  City ja Chelsea ovat sitten luku erikseen. Niiden toimintaan eivät päde mitkään talouden lainalaisuudet.

 20. Gooner kirjoittaa:

  Jaahas, te ette taalla taida osata lukea balance sheettia ja income statementia oikein. Satun olemaan Cityssa duunissa ja meikalisen pankki oli yksi lead managerista alkuperaisessa Arsenalin securitisationissa, joten doccarit on selvilla suht. koht hyvin. 2 x dealia: £210m fixed 5.1481 amortisation bondi joka eraantyy 2029 ja £50m FRN libor+22 joka eraantyy 2031.

  En voisi edes huumorilla kutsua 2029 vanhentuvaa fixed 5.1481% BBB asset backed bondia “hyvaksi velaksi”. Ehka ja vain ehka jos verrataan Man Unitedin PIK velkaan.

  Tiedan Swiss Ramblerin hyvin, mies puhuu asiaa mutta teidan nakokulma on valitettavasti vaara. Arsenalin breakeven rippuu pelajaa-trading budjetista : Emiratesin revenue katto on saavutettu, commerical revenuesta vain paitasoppari on katkolla 2014. Palkat on fixattu noin 4 vuodeksi eteenpain ja trendi on ylospain. Seura on tappiollinen – mutta emo Arsenal Holdings PLC on voitollinen koska property development puoli tuo voittoa. Huom : property development EI koske UEFAN Financial Fair Play saantoja ja kuten Arsenal Supporters Trust tasta mainitsi viikolla : ilman pelaajatradingia ja Champions Leagueta Arsenalin tulos olisi FFPn saantoja vastaan. Swiss Ramblen arguementti on etta ilman Champions Leagueta seuran korkeapalkkaiset pelaajat lahtevat poist ja vahentavat wage billia, mutta tama ei ole varmaa.

  Arsenalin tulos vuodelle 2011/12 riippuu seuraavan kesan pelaaja trading aktiviteetista.

  Paras optio Arsenalille olisi tehda equity injection ja maksaa velat ja nykyiset sponsorisopparit pois – Lazards suositteli tata jo pari vuotta sitten kun Usamonov oli ostamassa klubia.

 21. albiceleste kirjoittaa:

  Jesus H. Cristo, Gooner.

  Mulla oli kerran Lontoossa pari City-tyyppiä hyvinä kavereina ja kun kuunteli niitten juttuja (toinen oli Solomon Brothersilla, toinen en muista missä) oli se kuin en olis paikalla ollutkaan, niin vähän oli mulla pubiparlamentissa lisättävää. Sitten kolmas frendi oli credit analyst Barclay’silla. Siinä oli humanisti futisfani helisemässä.

  Voisit kirjoittaa ihan shaibaa, eikä kukaan paitsi asialle vihkiytynyt voisi sanoa mitään vastaan. Sanotko saman suomeksi, por favor.

  Sivumennen sanoen: hieno Argentiinan matsi viime yönä. :)

 22. Työmatkapyöräilijä kirjoittaa:

  @Gooner: en lähde haastamaan sinua tuossa bisnesjargonissa, mutta perusperiaate kai on se, että seuran talous on kunnossa, jos se tuottaa voittoa ja on tehnyt sitä jo monet vuodet huolimatta isosta stadionprojektista.

  Vai oletko kenties sitä mieltä, että Chelsean ja Cityn talous on kunnossa, kun niihin pumpataan jatkuvasti ylimääräistä rahaa sadoin miljoonin, ja varsinainen tulos on jatkuvasti miinuksella?

  Minä voin puhua asiasta vain maalaisjärjellä, koska en ole Cityssä töissä, mutta oma järkeni sanoo, että raha-asiat ovat kunnossa, jos voi maksaa laskunsa ja investoida uusiin asioihin. As simple as that.

 23. Työmatkapyöräilijä kirjoittaa:

  @gooner: vielä se, että ei ole vuottakaan siitä, kun HS julkaisi brittiläiseen jalkapalloon erikoistuneen taloustieteilijän (en muista nimeä) analyysin brittiseurojen taloudellisesta tilasta, ja totesi suurin piirtein niin, että Arsu on ainoa valioliigaseuraseura, jolla talous on terveellä pohjalla.

  Mutta kaipa se sitten on väärällä tavalla plussalla, kun pelitkin voivat olla väärin voitettuja 😀

Kommentoi

You must be logged in to post a comment.