Miksi jalkapallo on Suomen arvostetuin urheilulaji?

| Julkaistu 15. 4. 2014 12:31

Näin nimittäin Taloustutkimuksen mukaan ensimmäistä kertaa yhtiön tutkimushistoriassa on. Uutinen on puolitoista kuukautta vanha ja siinä ansiokkaasti kerrotaan miten asia on. Mutta pohtikaamme silti, miksi näin onnellisesti on käynyt. Lue koko artikkeli »

Englantilaista sielua etsimässä, osa 6

| Julkaistu 14. 4. 2014 16:32

Julkisessa liikennevälineessä

Olen reissannut Britanniassa matsien perässä pitkin ja poikin, junilla, paikallisjunilla, busseilla, lentokoneellakin. Olen pannut merkille joitain kiinnostavia rituaaleja ja käyttäytymismalleja. Lue koko artikkeli »

Tiedossa kaikkien aikojen bileet?

| Julkaistu 13. 4. 2014 20:01

Tyylikäs Kenny Dalglish, päättömiä vastaantuloja tehnyt Bruce Grobbelaar, Ian Rushin maalit ja nenä. Liverpoolin 1980-luvun alun kultakausi, joka päättyi Heyselin tuonenmustaan iltaan ja pitkään karkotukseen europeleistä. Kun uusi toivo alkoi sarastaa, koitti Hillsborough’n katsomokatastrofi, jonka poliitikot ja viranomaiset valheellisesti – kuten sittemmin on myönnetty – kaatoivat Livepoolin fanien syyksi. Lue koko artikkeli »

“Yes, kyllähän tästä finaaliin mennään, nyt kävi tuuri!”

| Julkaistu 11. 4. 2014 15:26

Tiedän monen Chelsean kannattajan suhtautuvan Mestarien liigaan semifinaaliarvontaan tuollaisella asenteella. Toki Atletico Madrid olisi mille tahansa seuralle mieluisampi vastustaja kuin Bayern München. Mutta Atleticon ja Real Madridin osalta kannattaa vilkaista sarjataulukkoa. Lue koko artikkeli »

Viisaus asuu vanhoissa miehissä

| Julkaistu 31. 3. 2014 11:23

Voitinpa eilen kymmenen euroa hassulla tavalla. Satuin maltalaiseen jalkapallopubiin juuri Liverpoolin ja Tottenhamin matsin alkuvihellyksen aikaan. Vieressä baaritiskillä istui matsia katsomassa mukava lontoolainen setä Spursin fanipaidassa. Totesin varttitunnin päästä, että häviätte tänään vähintään kolmella maalilla. Lue koko artikkeli »

Maltalainen huippuottelu

| Julkaistu 25. 3. 2014 13:11

Kävin (kuten ennakoin) katsomassa Maltan liigan hegemoniaottelun Birkirkara – Valletta. Kokemus oli hauska, kiehtova ja eksoottinen. Lue koko artikkeli »

Titaanien taistelu

| Julkaistu 23. 3. 2014 13:38

Sellaiseksi Birkirkara FC kutsuu tämän iltapäivän hegemoniaottelua Valletta FC:ta vastaan. Poimin näin eksoottisen aiheen, koska olen tänään menossa katsomaan tuota Maltan mestaruuden kannalta oleellista taistoa. Lue koko artikkeli »

Didier Drogba, Chelsean ensi kauden supervaihtomies?

| Julkaistu 18. 3. 2014 11:09

Tämän futispäivän isoa tarinaa ei tarvitse suuremmin etsiä. Didier Drogba palaa Stamford Bridgelle, kun Chelsea kohtaa Mestareiden liigassa Galatasarayn. Lue koko artikkeli »

Tahra Bayernin kilpeen

| Julkaistu 11. 3. 2014 21:52

Bayern Münchenin presidentti ja peliuraltaankin muistamani Uli Hoeness paljastui roistoksi. En tunne saksalaisten seurojen hierarkiaa, Bayernilla on puheenjohtaja, joten luontevin käännös presidentille olisi kai kunniapuheenjohtaja. Kuinka hyvänsä on kyseessä nolo tapaus. Jos kavaltaa verottajalta 18,5 miljoonaa euroa – minkä tekijä on myöntänyt -  ei ole mikään karkkivaras, ja syyttäjä vaatii seitsemän vuoden tuomiota. Lue koko artikkeli »

Manchester United kestää yhden hiisauskauden

| Julkaistu 8. 3. 2014 21:39

Pohjanmaalla puhutaan usein hiisailusta tai hiisaamisesta. Ilmaisu voi olla svetisismi eli ruotsista tullut, en tunne sen etymologista alkuperää. Oli kuinka hyvänsä, niin Manchester United hiisaa tällä kaudella itsensä Valioliigassa sijoille 5-8, jos ei ihmeitä tapahdu. Lue koko artikkeli »

HS in English