Gloria, gloria, gloria!

| Julkaistu 14. 7. 2014 18:08

Viisi vuotta, 19 maata, 744 keskustelunavausta ja 11 317 hyväksymääni kommenttia. Se jää Helsingin Sanomien Brittifutista Sundqvistin mitalla -blogin saldoksi ja samalla osaksi suomalaista mediahistoriaa. Lue koko artikkeli »

Jotain uutta ja jotain vanhaa

| Julkaistu 13. 7. 2014 16:50

Nämä MM-kisat eivät ole nostaneet pintaan yhtä aivan ehdotonta tähteä. Mikäli järjestettäisiin yleisöäänestys suurimman vaikutuksen tehneestä pelaajasta, niin äänet jakautuisivat voimakkaasti. Lue koko artikkeli »

Onko parempi vihata vai rakastaa?

| Julkaistu 9. 7. 2014 18:25

”Joskus toivoisin, etten tekisi kumpaakaan.”  Lainaukset ovat nuoruusaikojeni tähdenlentonbändin Puolikuun biisistä. Eilen Brasilian kannattajat ensin rakastivat ja sitten vihasivat joukkuettaan. Lue koko artikkeli »

Sielu, sydän, tunne

| Julkaistu 7. 7. 2014 23:52

Kävin sunnuntaina katsomassa Jaron ja VPS:n liigaottelun. Kokemus oli jälleen kerran varsin henkilökohtainen, tunnen stadionin jokaisen kolkan ja ne kantavat roppakaupalla muistoja. Äitini asuma paritalo sijaitsee 20 metrin päässä stadionia reunustavasta aidasta ja talon etuseinää koristivat VPS-ottelun alla kolme punavalkohuvia ja kaksi pelipaitaa. Lue koko artikkeli »

Menkää papat pois

| Julkaistu 2. 7. 2014 15:39

Suomen Palloliiton puheenjohtajalle Pertti Alajalle on myönnetty vuoden 2013 John Vikström -liikuttajapalkinto. Käytännössä samanaikaisesti Palloliitto nimitti Vikströmin kunniajäsenekseen. Vikström on aiemmin saanut mm. liiton ”kultaisen ansiolevykkeen” ja ”kultaisen ansiomerkin”. Ihan oikeasti papat, mitä seuraavaksi? Lue koko artikkeli »

Kaikkien aikojen kisat?

| Julkaistu 30. 6. 2014 16:27

Otsikko on jo tuhannesti käytetty ja puhki kulunut. Silti se on blogissammekin syytä käyttää ja vaihtaa kysymysmerkki huutomerkkiin: Kaikkien aikojen kisat ainakin meille suomalaisille! Pohditaan, että miksi. Lue koko artikkeli »

Alkukantaista väkivaltaa?

| Julkaistu 24. 6. 2014 22:22

Jalkapallon jälkeen lienee rakkain urheilulajini nyrkkeily. Tuossa lajissa on merkittävin fanitettavani ollut Mike Tyson; uskomaton kovanyrkki. Hänen kohtalokseen jäänee päätyä historiaan samasta syystä kuin Luis Suarez, kova poika pureksimaan vastustajia. Lue koko artikkeli »

Mitä tapahtuu todella ja voi Afrikkaa

| Julkaistu 19. 6. 2014 12:17

Mitä tarkoittaa, kun kisoissa tehdään näin valtavasti maaleja? Merkitseekö Espanjan totaalinen romahdus monia jo ärsyttäneen tikutaku-futiksen lopullista kuolemaa? Onko Afrikka todellakin taantunut? Lue koko artikkeli »

Minne unohtui pelaajien suojelu?

| Julkaistu 16. 6. 2014 16:12

Lueskelin kerran eräältä verkkosivulta listauksia maailman halvimmista asuinpaikoista. Etelä-Amerikan ykköseksi nousi Honduras, jonne ei maan tolkuttoman väkivaltaisuuden vuoksi ole tunkua. Asia muistui mieleen eilen Hondurasin ja Ranskan ottelua katsellessa. Lue koko artikkeli »

Manaus ja Litin brittihuumoria

| Julkaistu 14. 6. 2014 22:05

Kaupunki syvällä tropiikissa, kuumaa, kosteaa hikistä ja kuulemma hyvinkin epäilyttävässä kunnossa oleva kenttä. Italian kohtaaminen heti avausottelussa on Roy Hodgsonin ajan Englannin suurin yksittäinen matsi. Lue koko artikkeli »