Musta joulu Helsinkiin

| Julkaistu 22. 12. 2011 19:11

Kahtena edellisenä jouluna on Helsingissä päästy nauttimaan valkoisesta, “kunnon” joulusta. Kyseistä herkkua ei tilastojen valossa pitäisi kuitenkaan kestää montaa vuotta peräkkäin. Ennusteiden perusteella tällä kertaa onkin jälleen vuorossa musta joulu.

Tilastollista ensilunta odotellaan vielä Helsingissä (Kaisaniemen mittauspisteessä). Viimeisen sadan vuoden aikana on vain kahdesti saatu odottaa tilastoitua ensilunta myöhempään, vuosina 1953 (29.12.) ja 2000 (25.12.).

Tämä joulu ollaan viettämässä Helsingissä ilman lunta. Kuinka usein näin käy? Katsotaanpa Helsingin Kaisaniemen joulupyhien lumihistoriaa viimeisten 100 vuoden ajalta.

lumensyvyys_joulu_hki_460pxTiedot: Ilmatieteen laitos

Moni ei varmaan enää muista, että kahta edellistä lumista joulua edelsi kolme mustaa joulua peräkkäin. Sadan vuoden ajanjaksolla Helsingissä on ollut 24 täysin lumetonta joulua eli karkeasti ottaen joka neljäs joulu on keskimäärin musta.

Tästäkin huolimatta toivotan kaikille hyvää joulua – oli lunta maassa tai ei.

Kommentoi