Verkko on sodassa: Mitä tekee Obama?

| Julkaistu 20. 1. 2012 7:48

Screen shot 2012-01-19 at 4.10.25 PMSota internetissä jatkuu: Tänään torstaina Piilaakson aikaa Yhdysvaltain oikeusministeriön verkkosivut menivät pimeäksi, samoin FBI:n.  Samoin musiikkiyhtiö Universal Music Groupin ja EMIn sivut. Ja Yhdysvaltain tekijänoikeusviraston sivut.

Hyökkäyksien tekijäksi ilmoittautui Anonymous, anarkistiseksi luonnehdittu hakkeriryhmä. Ryhmä on aiemmin taistellut muun muassa skientologia-uskontoa vastaan. Toiminnan luonteeseen kuuluvat dramaattiset julistukset, kuten esimerkiksi tämä skientologeja vastaan julkaistu, lähes viisi miljoonaa katselua kerännyt (pelottava!) video.

Ryhmä tiettävästi kimmastui tiedostojen jakopalveluun Megaupload-yrityksen liittyvästä oikeuskeissistä, joka on johtanut MegaUpLoadin perustajan ja muiden yrityksen johtohahmojen pidätykseen.  Yhdysvaltain oikeusministeriön ja FBI:n tutkimassa keississä MegaUpLoadia syytetään tekijänoikeuksien loukkaamisesta.

Ryhmä ilmoittaa vastanneensa tähän DDOS-hyökkäyksillä useille viranomaisten ja piratismia vastaan taistelevien tahojen sivuille.

Tilannetta voi seurata Twitterissä hashtagilla #anonymous.

Taistelu liittyy Yhdysvalloissa parhaillaan käsittelyssä oleviin lakeihin, joilla yritetään hillitä piratismia lisäämällä internetin valvontaa, muun muassa estämällä pääsyä MegaUpLoadin kaltaisille sivustoille.

Wikipedian lakko on saanut poliitikkojen puhelimet kuumaksi internetin vapautta puolustavilta, ja kongressissa lakien kannatus heikkenee, uutisjulkaisu ProPublica raportoi.
Samaan aikaan Hollywoodin voimahahmo Christopher Dodd, Motion Picture Associationin johtaja, kutsuu Piilaakson teknologiayhtiöitä ja Valkoisen Talon yhteiseen kokoukseen tilanteen selvittämiseksi.

Haa, tämä taistelu on äärimmäisen jännittävä! Minua kiinnostaa, millaiselle kannalle presidentti Obama päätyy tilanteessa. Obamalle on virranut kampanjarahaa niin Hollywoodista kuin Piilaakson libertarianisteilta. Kummalle kannalle vaaka kallistuu?

Tags: , , , ,

2 vastausta artikkeliin “Verkko on sodassa: Mitä tekee Obama?”

  1. Mitä uutta Piilaaksossa? - Blogit - HS.fi kirjoittaa:

    […] Blogit « Verkko on sodassa: Mitä tekee Obama? […]

  2. palataan keskiaikaan koko säköinentidonsiirto pimeäsi kirjoittaa:

    lopetetaan kakikki säköinentidonsiirto kokomaailmasta ei tule pirattia.. eikä tavitse titää mistään mitään titysti myös kirjat .täytysi ,oppikijat niissäkin esiintyy piraattia tietysti tv pitää lopettaa ja myös radiö ja koko koululaitos nehä kopio ,kijojen sivuja ilman kijallista lupaa .siis palataan keskiaikaan