iPadin viisi parasta

| Julkaistu 30. 11. 2010 8:11

Nyt sitä saa, viimeinkin – iPadia Suomesta. Tässä viisi sovellusta, jotka olen todennut iPadia käyttäessäni hyväksi. Sovellukset ovat niitä apureita, joita ladataan App Storesta, joko ilmaiseksi tai maksusta.

Instapaper. Sovellus, joka tallentaa artikkelit niin, että niitä voi lukea myös silloin, kun kone ei ole yhteydessä verkkoon. Artikkeleita voi järjestellä kansioon, ja niistä tulee ajan myötä oma sähköinen arkistoni.

Zinio. Virtuaalinen lehtikoju. Ostan täältä National Geographicin, the Economist-lehden ja Harvard Business Reviewin iPadilleni. Ostokset eivät mene App Storen kautta, vaan Ziniossa pitää luoda itselleen erillinen tili. Se on vähän kömpelöä, mutta kerran kun sen tekee, ostaminen käy kätevästi.

Amazon Kindle. Ostan sähköiset kirjat Kindle-sovellukselle iPadille. Sovellus on synkattu Kindlen Whispersyncin kanssa niin, että voin lukea samaa kirjaa tietokoneeltani. Kirja avautuu aina siitä kohdasta, mihin olen viimeksi jäänyt. Luen paljon opintoja varten, ja alleviivaan sekä teen paljon merkintöjä kirjoihin. Merkinnät näkyvät yhdellä klikkauksella kätevänä listana kirjassa.

Penultimate. Muistikirja, johon voi kirjoittaa ja piirtää ilman näppäimistöä. Hahmotan usein tekstejä ja suuria kokonaisuuksia kuvioin. Aiemmin tein sen paperille, nyt sähköiseen muistikirjaan.

Safari. Mikään ei vedä vertoja vapaalle surffaamiselle. Siihen iPad on juuri hyvä. Safari-internetselain on iPadissa valmiina, ei tarvitse hakea App Storesta.

Mikä on sinun Top 5 sovelluslistasi, joko iPadilla tai muilla tablet-laitteilla?

Tags: , , , , , ,

12 vastausta artikkeliin “iPadin viisi parasta”

 1. Tweets that mention Mitä uutta Piilaaksossa? - Blogit - HS.fi -- Topsy.com kirjoittaa:

  […] This post was mentioned on Twitter by Saukon Taivaspaikka, Tanja Aitamurto. Tanja Aitamurto said: iPadin viisi suosikkisovellustani. Mikä on sinun suosikkilistasi? http://bit.ly/hRgzGm #ipadviimeinkinsuomessa […]

 2. Kyösti Virtanen kirjoittaa:

  Tablettri nielaistaan kurkusta alas. Mikä on tablet-laite? Miksi minun pitäisi olla kiinnostunut toimittajan valitsemista viidestä sovelluksesta? Kyllä tämä niin sanottu journalismin taso on huononeen koko ajan.

 3. Mika L kirjoittaa:

  Mielenkiintoinen päivä ja täysin oikeutetusti uutisissa meille taviksille myös erilaisia näkökulmia iPadiin. Mielestäni täysin perusteltua toimittajalta kommentoida suosikkisovelluksia, jos Jenkeissä laite ollut käytössä jo reilut puoli vuotta.

  Kyllä Kyösti Virtasen päivä on nyt pilattu ja tämä todella indikoi heikentyvää journalismin tasoa. Voi kauheeta!

 4. Mika L kirjoittaa:

  Ihan perusteltu kirjoitus toimittajalta. Kiva kuulla mihin iPadia voi käyttää ja saada vinkkejä muutamista sovelluksista. Kaikki kun eivät Applea tunne. Ja tätä laitetta Jenkeissä käytetty jo puoli vuotta.

  Kyösti Virtasen marinoista tulee vain mieleen, että on se hienoa että meillä on internet missä voi purkaa huonoa oloaan. Viittausta journalismin tasoon en kyllä ymmärtänyt.

 5. dreamindly kirjoittaa:

  Ihme nillitystä yllä.

  Erinomainen sovellus on Brushes. Voi piirtää sormella kuin piirtopöydällä konsanaan. Luovuus kukoistaa junamatkoilla aivan uusissa sfääreissä.

 6. Tanja Aitamurto kirjoittaa:

  Kiitos vinkeista! Kokoan lukijoiden sovellusvinkeista uuden postauksen. Joten laittakaa vaan lisaa!

 7. lavonardo kirjoittaa:

  Evernote – muistiinpanovälineiden aatelia, synkronoi sisällön nätisti verkkoon.

  Google Earth – kaunis karttasovellus on isolla kosketusnäytöllä parhaimmillaan.

  Wired / New Yorker / Sports Illustrated / … – ulkomaiset lehdet ajoissa ja halvemmalla kuin kaupasta.

  Angry Birds HD.

 8. Tomi kirjoittaa:

  Eniten käyttämäni RSS-lukija on ehdottomasti Flipboard. http://www.flipboard.com/ – Sitä kautta voi lukea myös Twitter-feedejä ja facebookia. Todella hienosti toteutettu lukija – Kuin sanomalehteä lukisi.

 9. Pasi S kirjoittaa:

  AirVideo = srtiimaa video-faileja suoraan pöytäkoneelta vaikka toiselle puolelle maapalloa. Toimii 3G:n kautta, mutta paras kuva saadaan hyvällä WiFi-yhteydellä

  Pulp = paras RRS-feedien lukuappi. Muistuttaa ulkoasultaan sanomalehteä ja taiton voi muokata itse.

  DropCopy = Tiedeostojen ja tekstipätkien näppärään siirtoon pöytäkoneelta (Mac) iPadille, ja toisinpäin, langattomasti sisäverkossa…web-osoitteet, puhelinnumerot, osoitteet jne. sähköpostien lähettely omaan tideonsiirtoon on vanhanaikaista

  Evernote & Dropbox = Online Storage & Desktop Sync, pakollinen jos tarvetta pitää useampaa pöytäkonetta (Mac & PC) ja iPadiä synkkassa (miksei myös iPhone). Tiedostojen siirron tarve USB:n kautta vähenee.

  …pistetään jokerina Filer, jolla reissussa voi ladata mielenkiintoisimmat jutut talteen iPädille ja siirtää kotona pöytäkoneelle.

 10. olli manninen kirjoittaa:

  Tämä on oikein hyödyllinen juttu tuoreelle iPad-käyttäjälle. Olen trimmannut laitteesta nyt mainion työkoneen kun hankin Pagesin ja Numbersin sekä tuon Tanjan suositteleman Penultimaten, joka vie työskentelyni aivan uudelle tasolle! Kiitos vinkistä! iTalk Pron avulla voi tehdä nauhoituksia samalla kun multitaskaa ja iBooksiin löytyy jopa Sakari Topeliuksen Lukemisia lapsille.

 11. Toivo Lammikko kirjoittaa:

  Evernote, DropBox, Remote, AirVideo, Angry Birds…

 12. Mitä uutta Piilaaksossa? - Blogit - HS.fi kirjoittaa:

  […] tekee yhteistyötä yhden lempisovellukseni, Instapaperin kanssa: voin lähettää Instapaperissa tallentamani jutut Readabilityyn ja siten lisätä julkaisuja, […]