Verkko ja kahvi, välttämättömyys.

| Julkaistu 15. 6. 2010 9:28

Screen shot 2010-06-14 at 11.22.22 PMKolmas tila, työpaikan ja kodin välille. Sellaiseksi haluaa amerikkalainen kahvilaketju Starbucks, joka on kahviloiden McDonald’s: joka kylässä samaa kahvia samaan hintaan.

Starbucks yrittää saada asiakkaat pysyttelemään kahvin äärellä pidempään. Porkkana on ilmainen nettiyhteys. Surffailu on ilmaista kahviloissa heinäkuun alusta alkaen.

Tähän asti Starbucksissa ovat päässeet ilmaiseksi verkkoon Starbucks-kortin rekisteröityneet käyttäjät. Muille verkon käyttö on maksanut noin neljä dollaria kahdelta tunnilta.

Mutta ilmainen verkko ei ole tarpeeksi, että meluisista kahviloista tulisi kilpailukykyinen vaihtoehto kodin ja työpaikan välille. Siksi Starbucksin ilmaiseen verkkoon kirjautuja saa uuden yhteistyön ansiosta Yahoon kautta kohdennettua sisältöä, ilmaisen pääsyn esimerkiksi Wall Street Journaliin ja erikoisetuja Applen musiikkikaupassa iTunesista.

Ilmainen verkko imee puoleensa minun kaltaistani vaeltavaa läppärityöläisjoukkoa. He tulevat kansoittamaan Starbucksit. Mutta moni kahvila karsastaa juuri tätä läppärikansaa. Me istumme kauan mutta juomme vähän kahvia.

Starbucks kuitenkin uskoo, että ilmainen verkko houkuttelee ihmiset surffailemaan ja ostamaan esimerkiksi musiikkia iTunesista. Yhteistyökumppaneiden kautta siivu ostoksesta päätyy Starbucksin eduksi.

Kun Starbucks profiloituu nettiyhteydellä, osa kilpailijoista taas kulkee toiseen suuntaan. Kotikulmillani San Franciscossa pari kahvilaa on alkanut viime aikoina mainostaa iskulauseella “Wi-Fi Free Zone” eli alue ilman internetyhteyttä. Nämä kahvilat haluavat ihmisten seurustelevan keskenään, eivät tuijottavan tietokoneen ruutua.

Tags: , , ,

Yksi vastaus artikkeliin “Verkko ja kahvi, välttämättömyys.”

  1. Raimo Oja kirjoittaa:

    Verkko ja kahvi

    Minusta olisi mukavaa, jos kahvilan, ravintolan ovessa olisi selventävä kyltti mahdollisesta nettiyhteydestä, tai sitten “Wi-FI Free Zone” ilmoitus.
    Asiakas voi sitten valita kumpaa kahvilaa tai ravintolaa käyttää. Tuo Sturbucsin idea palvella asiakkaita on nykyaikaista verkottumista. Samalla kun käytät palveluitamme saat samalla nettiyhteyden ja vielä jotain muuta kaupan lisäksäi. Sanoisin ei huono