Aikakauslehdet iPadiin – se alkaa nyt.

| Julkaistu 13. 2. 2010 11:59

Nyt se alkaa. Lehtien ilmaantuminen Applen nettilautaan eli kosketusta tottelevaan iPadiin.

Ensimmäisten lehtien joukossa on – tietenkin – Wired, teknologiaintoisten aikakauslehti. Wiredin päätoimittaja esitteli juuri lehtensä iPad-version.

Lukija ohjaa lehteä iPadissa kosketuksellaan, vetää ja zoomaa sisältöä haluamallaan tavalla. Mikä kiinnostavinta: kun lukija lukee tuotearvioita, koskettaa tuotteen kuvaa, hän päätyy tuotetta esittelevään videoon. Myös mainokset ovat interaktiivisia.

Tämä tarjoaa uusia tapoja tehdä interaktiivista aikakauslehteä sekä mainostamismahdollisuuksia – ja sitähän talouskriisissä tahmova mediabisnes tarvitsee.

iPad-Wiredin hinnasta päätoimittaja ei puhunut. Mutta arvio on, että hinta on halvempi kuin Wiredin paperiversion tilaus, joka maksaa Yhdysvalloissa 40 dollaria vuodessa.

Sähköisten kirjanlukijoiden markkinoita johtava Amazon Kindlellään ei tykkää tästä.

Tässä on demo Wiredista iPadissa, tosin ajalta ennen kuin iPad julkistettiin, ajalta kun laitteesta puhuttiin vielä iTabletina. Pahoittelen taustalla jytisevää teknoa.

iPad-Wiredin julkistus tapahtui TED:issä Etelä-Kaliforniassa. TED on avantgarde-eliitin vuosittainen konferenssi.

Tags: , , , , , ,

Yksi vastaus artikkeliin “Aikakauslehdet iPadiin – se alkaa nyt.”

  1. Mitä uutta Piilaaksossa? - Blogit - HS.fi kirjoittaa:

    […] Tykkään tästä: Myönteinen, innostunut asenne muutokseen. Aihe: Wired-lehti menee kosketusnäyttöisiin, kuten aiemmin kirjoitin. […]