Järjestetäänkö jouluvaalit?

| Julkaistu 18. 9. 2014 14:53

Tänään se sitten tapahtui. Vihreiden johto ilmoitti juuri äsken, että puolue jää pois hallituksesta. Se on surullinen juttu, sillä vihreitä olisi tarvittu hallituksessa. Vallitsevissa oloissa vihreiden olisi kuitenkin ollut mahdotonta jatkaa hallituksessa. Fennovoiman ydinvoimalaluvasta tuli heille kynnyskysymys.

Lue koko artikkeli »

Seuraako Suomi Ruotsin perässä?

| Julkaistu 15. 9. 2014 7:53

Ruotsalaiset naapurimme äänestivät sunnuntaina. Heitä käy kateeksi, sillä ruotsalaiset ovat todellisia demokraatteja:  aktiivisesti osallistuvia kansalaisa. Meillä suomalaisilla olisi paljon oppimista. Äänestysprosentti nousi edellisistä vuonna 2010 pidetyistä vaaleista. Peräti 83,3 prosenttia ruotsalaisista äänioikeutetuista kävi uurnilla. Me jäämme heistä kauas jälkeen. Tämä maaottelu on hävitty murskaluvuin. Grattis Sverige!

Lue koko artikkeli »

Miten pakotekierre saataisiin poikki?

| Julkaistu 12. 9. 2014 20:14

Euroopan unionin Venäjää vastaan asettamat pakotteet tulivat voimaan tänään perjantaina. Emme vielä tiedä, mitä Venäjä vastaa, mutta tähän tämä ei jää. Uudessa Talouselämä-lehdessä on aiheesta kiinnostava haastattelu, jonka on antanut saksalainen poliitikko Norbert Röttgen. Hänen nimensä ei sano meille suomalaisille mitään, mutta Saksassa hän on merkittävä vaikuttaja, liittokansleri Angela Merkelin läheinen puolue- ja työtoveri.

Lue koko artikkeli »

Pitääkö rakentaa lisää ydinvoimaa?

| Julkaistu 5. 9. 2014 15:02

Pitkähköksi venähtänyt kesätauko on nyt ohi. Aikomus on kirjoittaa noin kerran viikossa lyhyt postaus ensi kevään eduskuntavaaleihin asti. Katsotaan sitten vaalien  jälkeen, jatketaanko. Keskustelusäännöt ovat samat kuin aina ennenkin Perässähiihtäjän kommenttipalstalla. Vain omalla nimellä kirjoitetut ja asialliset kommentit julkaistaan. Minä luen ja hyväksyn tai hylkään kommentit. Tervetuloa mukaan!

Lue koko artikkeli »

Mitä odotamme uudelta hallitukselta?

| Julkaistu 24. 6. 2014 15:23

Hyvää Jussin päivää!

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö nimitti aamupäivällä pääministeri Alexander Stubbin viiden puolueen hallituksen. Uusi ja vanha hallitus olivat äsken Mäntyniemessä Niinistön luona, ja presidentti piti molemmille puheen. Ne eivät olleet korupuheita.

Lue koko artikkeli »

Mitä mieltä uusista ministereistä?

| Julkaistu 23. 6. 2014 10:53

Hyvää kesäkuun viimeistä viikkoa!

Viiden hallituspuolueen puolue-elimet ovat parasta aikaa koolla käsittelemässä minihallitusneuvottelujen tulosta ja valitsemassa uusia ministereitä. Kokoomuksesta kuuluu kummia: hallitusryhmässä tehdään suurremontti.

  Lue koko artikkeli »

Onko minineuvottelujen tulos minimaalinen?

| Julkaistu 19. 6. 2014 20:07

Alexander Stubbista tulee ensi viikolla pääministeri ja viiden puolueen hallitus jatkaa ensi vuoden keväällä pidettäviin eduskuntavaaleihin asti. Se on tärkein tulos illansuussa päättyneissä minihallitusneuvotteluissa.  Stubb toimi viisaasti, kun hän korosti hallitusneuvottelujen miniluonnetta. Neuvottelujen tulos jäi sisältöpuolelta vähäiseksi mutta poliittisesti se on toki tärkeä.

Lue koko artikkeli »

Mitä minineuvotteluissa pitäisi tehdä?

| Julkaistu 16. 6. 2014 10:44

Pääministeri Jyrki Katainen (kok) kävi äsken tasavallan presidentti Sauli Niinistön puheilla Kultarannassa ja pyysi hallituksensa puolesta eroa tehtävistään. Niinistö hyväksyi eronpyynnön ja pyysi Kataisen hallitusta jatkamaan toimitusministeristönä toistaiseksi. Tänään alkaa uuden hallituksen muodostaminen.

Lue koko artikkeli »

Minne menet kokoomus?

| Julkaistu 14. 6. 2014 12:58

 

“Alexille ei voi mitään. Se tekee niin hurjasti töitä, että se tulee vaikka seinästä läpi”, totesi vanha kaveri pari päivää sitten, kun kysyin, miten vaalissa käy. Arvostin hänen huomiotaan, sillä hän itse oli Vapaavuoren kannattaja. Arvio osui oikeaan. Alexander Stubb sai 500 ääntä ja Paula Risikko 349 ääntä. Stubbista tulee puheenjohtaja ja todennäköisesti myös seuraava pääministeri. Mutta kuka oli se, joka pisti tämän Stubb-pallon likkeelle? Lue koko artikkeli »

Vyöryykö keskusta etelään?

| Julkaistu 9. 6. 2014 8:06

Hyvää puoluekokousviikkoa

 

Keskustalaiselta ystävältä tuli kiukkuinen viesti. Hänen mielestään keskustan ensi viikon lopulla pidettävä puoluekokous on suotta jäänyt kokoomuksen puoluekokouksen varjoon. Ystävä näki tässä mediapelin oireita.  Voi, voi. Riennetään korjaamaan virhe, ettei enempiä epäilyksiä syntyisi.

Lue koko artikkeli »

HS in English