Pannaanko verorahat oikeisiin kohteisiin?

| Julkaistu 22. 9. 2016 13:06

Kiitos Kreikan tie-keskusteluun osallistuneille. Ehkä se on hyvä päättää toiveeseen, jonka Pekka Turunen kirjoitti eilisen illan kommenttinsa lopussa: “Toivottavasti maamme päättäjillä on kaikesta huolimatta viisautta välttää Kreikan tie.” Jatketaan kuitenkin keskustelua taloudesta. Luin nimittäin viime viikolla valtiovarainministeriön valtiosihteerin Martti Hetemäen syntymäpäivähaastattelun Aamulehdestä (STT:n haastattelu/60 vuotta), jossa Hetemäki kertoi olevansa ylpeä uudesta nettisivustosta, joka avautuisi myöhemmin. Heti kiinnostuin.

Lue koko artikkeli »

Olemmeko Kreikan tiellä?

| Julkaistu 15. 9. 2016 11:20

Huomenta Sanomatalosta. Helsingin syksy jatkuu edelleen lämpimänä ja osin jopa aurinkoisena. Ei tämä vielä tunnu syksyltä, vaikka tietty haikeus täyttää mielen. Mutta ei puhuta siitä sen enempää. Pöydälläni on nimittäin kirje pankista, oikein Tukholman pankista.

Lue koko artikkeli »

Miten budjettivalta palautetaan eduskunnalle?

| Julkaistu 5. 9. 2016 11:51

Terveisiä Sanomatalosta, josta katselen Eduskuntatalon suuntaan. Talo on muovihupun alla, ja remontti jatkuu vielä vuoden. Kansanedustajat pääsevät omaan taloonsa vasta syksyllä 2017, jos remontti sujuu kaavaillun aikataulun mukaisesti. Huputetussa Eduskuntatalossa on jotain merkillisen symbolista.

Lue koko artikkeli »

Onko Suomi alisuoriutuja?

| Julkaistu 29. 8. 2016 14:14

Kiitos paljon arvoisille kommentaattoreille kahden viikon mittaisesta toimittajat/poliitikot –keskustelusta. Sitä ennen keskustelimme koko kesän Suomen taloudellisesta ja vähän muustakin tilanteesta, mutta haluaisin vielä palata tähän kesän teemaan.

Lue koko artikkeli »

Onko median ja politiikan työnjako kohdallaan?

| Julkaistu 16. 8. 2016 16:04

Hyvää iltapäivää Sanomatalosta. Hieman ylipitkä kesälomani on nyt ohitse, ja olen taas takaisin toimituksen touhussa. Blogin kommentaattorit ovat tosin pitäneet minut hieman työn syrjässä kiinni, sillä olen kesän aikana lukenut ja julkaissut 201, siis 201, kommenttia Perässähiihtäjän keskustelupalstalla teemasta: Kääntyykö Suomi vihdoin kasvuun?

Lue koko artikkeli »

Kääntyykö Suomi vihdoin kasvuun?

| Julkaistu 9. 6. 2016 11:48

Suomen Pankki julkaisi äsken arvion Suomen talouden tilasto. Arvion sävy on “varovaisen toiveikas”, kuten ennusteiden sävy on viime aikoina ollut. Joko vihdoin näkyisi valoa vuosikausien taaperruksen jälkeen?

Lue koko artikkeli »

Miten pelastamme puolueet?

| Julkaistu 1. 6. 2016 10:49

Huomenta ja hyvää kesäkuuta. Ajellessani kohti Sanomataloa mietin ikätoverini Lauri Lylyn tilannetta. Käykö tässä nyt niin, että Lylyn pitkä, hieno ura ammattiyhdistysliikkeen palveluksessa päättyy kahteen tappioon? SAK:n ja STTK:n yhdistämishanke ns. UK kaatui tosiasiassa jo muutama viikko sitten ja tänään mukana olleet liitot totesivat projektin päättyneen tuloksettomana. Tällä viikolla voi käydä niin, että kilpailukykysopimus menee nurin syistä, joita emme ihan tarkalleen tunne. Lylylle se olisi kova isku.

Lue koko artikkeli »

Missä on vihreiden pihvi?

| Julkaistu 20. 5. 2016 8:40

Vihreiden puoluekokous pidetään huomenna ja ylihuomenna Lahdessa, Sibelius-talossa. Puoluekokouksen aineistoon voi tutustua tämän linkin takaa. Kokous on  asiapitoinen välikokous, sillä uuden puheenjohtajan valinta on vasta ensi vuonna, jolloin Ville Niinistön vuonna 2011 alkanut johtokausi päättyy.  Niinistö johdatti ensi töikseen puolueensa Jyrki Kataisen (kok) kuuden puolueen hallitukseen ja nousi itse ympäristöministeriksi.

Lue koko artikkeli »

Olisiko virkakarenssi paikallaan?

| Julkaistu 12. 5. 2016 14:04

Olin juuri valmistelemassa uutta postausta ja toista keskustelunaihetta, kun työtoverini Marko Junkkari (sit) tuli juttelemaan ja kertoi uutisen Helsingin apulaiskaupunginjohtajan, ex- sosiaali- ja terveysministeri Laura Rädyn (kok) siirtymisestä yhtäkkiä ns. vastapuolelle yksityisen terveysfirman johtajaksi. ( Uutiseen voi tutustua tämän linkin takaa.) Ihmettelimme ja päivittelimme hetkisen uutista, ja sitten Marko lähti omiin töihinsä. Asia jäi vaivaamaan minua niin paljon, että päätin ottaa asian esille täällä blogissa ja siirtää toisen aiheen tuonnemmaksi.

Lue koko artikkeli »

Kenestä tulee kokoomuksen puheenjohtaja?

| Julkaistu 4. 5. 2016 14:12

Sisäministeri Petteri Orpo ilmoitti äsken twitterissä lähtevänsä ehdolle kokoomuksen puheenjohtajaksi, joka valitaan kuukauden päästä, 10-12. kesäkuuta, pidettävässä puoluekokouksessa. Orpon lähtö ei ollut enää yllätys, sillä hän ilmoitti viime viikolla harkitsevansa ehdokkaaksi asettumista.

Lue koko artikkeli »