Onko punavihreä vaihtoehto mahdollinen?

| Julkaistu 26. 10. 2016 14:55

Huomenta Sanomatalosta. On tyypillinen helsinkiläinen syyspäivä: pimeää, sateista, tuulista ja kylmää. Kesän lämmöstä ja valosta on kulunut aikaa ja lumen kimmellys on tulossa vasta viikkojen päästä, jos sittenkään. Yhteisen blogimme keskustelu käy kuitenkin vilkkaana. Clinton vai Trump – pohdinta on jatkunut viikkoja ja kestänee vielä lisää ainakin kaksi viikkoa tiistaihin 8. marraskuuta vaalipäivään asti. Kiitos keskustelijoille, jotka tekevät puolestamme kampanjoiden seurantatyötä.

Lue koko artikkeli »

Pitäisikö Sdp:n hyväksyä Kiljusen eläkealoite?

| Julkaistu 17. 10. 2016 17:54

Hyvää Iltaa Sanomatalosta. Tänä maanantaiaamuna ajoin sysipimeän Helsingin läpi Länsi-Pasilaan Yleisradion toimitaloon, jossa osallistuin kello 8 jälkeen Ykkösaamun radiokeskusteluun. Päivi Neitiniemi veti keskustelua, ja Riikka Uosukainen, Matti Virtanen ja minä pohdiskelimme ajankohtaisia politiikan kysymyksiä.

Lue koko artikkeli »

Uudistuuko nimityskulttuuri?

| Julkaistu 6. 10. 2016 11:50

Huomenna perjantaina tasavallan presidentti Sauli Niinistö nimittää Kansaneläkelaitoksen Kelan pääjohtajaksi tohtori Elli Aaltosen. Näin uskon tapahtuvan, sillä tuskinpa presidentti rohkenee uhmata Kelan valtuutettujen kantaa, vaikka valtuutettujen äänestyksessä äänet menivät tasan 6-6 ja rouva Fortuna ratkaisi vaalin Aaltosen eduksi.

Lue koko artikkeli »

Clinton vai Trump?

| Julkaistu 26. 9. 2016 14:15

Viime helmikuussa, tarkemmin 10.2. 2016, tämän blogin Päivän Hyvä Kysymys kuului: “Voisiko se olla Trump?”. Kävimme siitä vilkkaan keskustelun, johon voi kertaamismielessä tutustua tämän linkin takaa.  Nyt on ajankohtaista ja viisasta palata tähän samaan teemaan, koska Donald Trumpista tuli presidenttiehdokas ja Yhdysvaltain presidentinvaaleihin on aikaa enää 44 vuorokautta. Vaalipäivä on tiistai 8. marraskuuta 2016.

Lue koko artikkeli »

Pannaanko verorahat oikeisiin kohteisiin?

| Julkaistu 22. 9. 2016 13:06

Kiitos Kreikan tie-keskusteluun osallistuneille. Ehkä se on hyvä päättää toiveeseen, jonka Pekka Turunen kirjoitti eilisen illan kommenttinsa lopussa: “Toivottavasti maamme päättäjillä on kaikesta huolimatta viisautta välttää Kreikan tie.” Jatketaan kuitenkin keskustelua taloudesta. Luin nimittäin viime viikolla valtiovarainministeriön valtiosihteerin Martti Hetemäen syntymäpäivähaastattelun Aamulehdestä (STT:n haastattelu/60 vuotta), jossa Hetemäki kertoi olevansa ylpeä uudesta nettisivustosta, joka avautuisi myöhemmin. Heti kiinnostuin.

Lue koko artikkeli »

Olemmeko Kreikan tiellä?

| Julkaistu 15. 9. 2016 11:20

Huomenta Sanomatalosta. Helsingin syksy jatkuu edelleen lämpimänä ja osin jopa aurinkoisena. Ei tämä vielä tunnu syksyltä, vaikka tietty haikeus täyttää mielen. Mutta ei puhuta siitä sen enempää. Pöydälläni on nimittäin kirje pankista, oikein Tukholman pankista.

Lue koko artikkeli »

Miten budjettivalta palautetaan eduskunnalle?

| Julkaistu 5. 9. 2016 11:51

Terveisiä Sanomatalosta, josta katselen Eduskuntatalon suuntaan. Talo on muovihupun alla, ja remontti jatkuu vielä vuoden. Kansanedustajat pääsevät omaan taloonsa vasta syksyllä 2017, jos remontti sujuu kaavaillun aikataulun mukaisesti. Huputetussa Eduskuntatalossa on jotain merkillisen symbolista.

Lue koko artikkeli »

Onko Suomi alisuoriutuja?

| Julkaistu 29. 8. 2016 14:14

Kiitos paljon arvoisille kommentaattoreille kahden viikon mittaisesta toimittajat/poliitikot –keskustelusta. Sitä ennen keskustelimme koko kesän Suomen taloudellisesta ja vähän muustakin tilanteesta, mutta haluaisin vielä palata tähän kesän teemaan.

Lue koko artikkeli »

Onko median ja politiikan työnjako kohdallaan?

| Julkaistu 16. 8. 2016 16:04

Hyvää iltapäivää Sanomatalosta. Hieman ylipitkä kesälomani on nyt ohitse, ja olen taas takaisin toimituksen touhussa. Blogin kommentaattorit ovat tosin pitäneet minut hieman työn syrjässä kiinni, sillä olen kesän aikana lukenut ja julkaissut 201, siis 201, kommenttia Perässähiihtäjän keskustelupalstalla teemasta: Kääntyykö Suomi vihdoin kasvuun?

Lue koko artikkeli »

Kääntyykö Suomi vihdoin kasvuun?

| Julkaistu 9. 6. 2016 11:48

Suomen Pankki julkaisi äsken arvion Suomen talouden tilasto. Arvion sävy on “varovaisen toiveikas”, kuten ennusteiden sävy on viime aikoina ollut. Joko vihdoin näkyisi valoa vuosikausien taaperruksen jälkeen?

Lue koko artikkeli »