Millainen on hyvä meppi?

| Julkaistu 17. 4. 2014 15:12

Hyvää pääsiäistä

 

Ensin täytyy kiittää aktiivisia kommentaattoreita. Suomen, EU:n ja Venäjän suhteista on käyty asiallinen ja monipuolinen keskustelu, jossa on tähän mennessä julkaistu 30 puheenvuoroa.  Pääsiäiseksi tarjoilen aiheeksi eurovaalien ehdokkaita, joista viimeiset nimettiin tiistaina juuri ennen ehdokasasetteluajan päättymistä. (Postauksen lopussa on perjantaiaamulta lisäys JK2.)

Lue koko artikkeli »

Pitäisikö Suomen vetää selvemmin omaa linjaa Venäjä-suhteissa?

| Julkaistu 11. 4. 2014 18:31

 

Hyvä viikonloppua

 

Pitkä päivä on vaihtumassa illaksi Sanomatalon kerroksissa, mutta silti t(yö)lamppu palaa ja tekstiä syntyy. Tällä kertaa aiheena on se, mitä Suomen pitäisi nyt – toisen kylmän sodan alkaessa – järjestää suhteensa Venäjään.

Lue koko artikkeli »

Kuka nousee Kataisen seuraajaksi?

| Julkaistu 5. 4. 2014 20:25

Hyvää Iltaa

Olipa merkillinen sattuma, että aloitin blogin juuri tänään lauantaina 5.huhtikuuta. Ja heti alkoi tapahtua Suomen politiikassa. Suurimman eduskuntapuolueen puheenjohtajan ja pääministerin lähtö on todellinen uutispommi, jonka seurauksia nyt lyhyesti arvioin.

Lue koko artikkeli »

Tuleeko maahanmuutosta iso vaalikysymys?

| Julkaistu 4. 4. 2014 18:52

Hyvää Päivää.

Kun lopetin Perässähiihtäjän lokakuussa 2012,  ajattelin,  että tämä on nyt tässä.

Lue koko artikkeli »

Viivy vielä hetki!

| Julkaistu 30. 10. 2012 8:11

Tiistai 30. lokakuuta ja 16. postaus.

Lainaan taas Jutta Urpilaisen mainiota lausetta: Aivan aluksi haluaisin kiittää. Ja minunkin kiitokseni tulee täydestä sydämestä, kiitos kuntavaaliehdokkaat, te kunniakansalaiset, ilman teidän ja tukijoittenne ponnistuksia meillä ei olisi ollut vaaleja.  Huima vaaliurakka on taas ohi. Mutta ennen blogin jäähyväisiä muutama sana vielä päivänpolitiikasta ja aivan postauksen lopussa paljastan vaaliveikkauksen voittajat. Kannattaa siis lukea – viivy vielä hetki! Lue koko artikkeli »

Miten tässä näin kävi?

| Julkaistu 28. 10. 2012 19:39

Sunnuntai 28. lokakuuta 2012 ja 15. postaus

Hyvää huomenta. Sanomataloa ympäröi pimeys.  Kello 23 ja vaalitulos alkaa olla niin valmis, että uskallan jo arvioida vaalitulosta vaaliyön ja maanantaiaamun keskustelua varten. Lue koko artikkeli »

Veikaten voitat!

| Julkaistu 27. 10. 2012 10:47

Lauantai 27. lokakuuta 2012 ja 14. postaus

Hyvää huomenta ja syksyistä vaaliviikonloppua täältä Pakilasta. Nyt on täyttynyt Perässähiihtäjän kaksi unelmaa: on vaalit ja on lunta maassa. Mitä voi ihminen enempää toivoa. Perinteiseen tapaan järjestetään Perässähiihtäjän vaaliveikkaus.  Tervetuloa mukaan. Kätevimmin se käy, jos jatkat tämän tekstin lukemista ja tutustut annettuihin ohjeisiin.

Lue koko artikkeli »

Mitä jäi vaalikampanjoista mieleen?

| Julkaistu 26. 10. 2012 0:00

Perjantai 26.  lokakuuta 2012 ja 13. postaus.

On torstain ja perjantain välinen sysimusta yö ja Ylen vaalitentti on juuri päättynyt. Toimittajat  Jan Andersson ja Katri Makkonen tekivät sen minkä pystyivät, mutta ei edes opettaja Andersson  saanut kaikissa vaiheissa kuria pysymään puheenjohtajaluokassa.  Ei siinä suuria vaurioita syntynyt. Lähes kahden tunnin keskustelusta käytettiin 1 tunti 20 minuuttia sosiaali-ja terveysasioihin ja vanhuspalvelulakiin, syksyn tuttuihin teemoihin. Loppuaika jäi sitten muuhun.

Lue koko artikkeli »

Kuka voitti, kuka hävisi?

| Julkaistu 24. 10. 2012 23:06

Torstai 25. lokakuuta 2012 ja 12. postaus.

No, niin, nyt katsomme porukalla ja arvioimme ensin MTV3:n tentin ja torstai-iltana Ylen TV1:n tentin. Ja siinä se sitten on, mitä näistä kuntavaaleista on ennen vaalipäivää enää sanomista. Maikkarin tentin asetelma oli lupaava, suorastaan kutkuttava: hallitus ei ollut pystynyt sopimaan sosiaali-ja terveyspuolen uudistuksen päälinjoista ja joutui menemään hajanaisena ja huonoin eväin keskiviikon välikysymyskeskusteluun opposition rökitettäväksi. Sen päälle piti tulla Pöllölaaksoon keskustelemaan pariksi tunniksi suorassa lähetyksessä, jota vetivät toimittajat Timo Haapala ja Matti Maunu sekä Mari Haavisto sosiaalisen median puolella.

Lue koko artikkeli »

Mikä vihreillä kiikastaa?

| Julkaistu 23. 10. 2012 7:17

Tiistai 23.lokakuuta 2012 ja 11. postaus

Aamun Helsingin Sanomat julkaisi sen pitkään, myös tämämblogin kommenttipalstalla, toivotun HS-Gallupin.  Se kertoo, että valtakunnallisessa ottelussa on syntynyt kolme tasavahvaa taisteluparia. Siksi on tarpeen vähän porukalla resoneerat yhtä näistä – tietenkään muita pareja unohtamatta.

Lue koko artikkeli »

HS in English