Onko meillä varaa veroelvytykseen?

| Julkaistu 26. 2. 2015 11:27

Elinkeinoelämän keskusliitto, joka arkikielessä tunnetaan lempinimellä EK, julkisti tänään torstaina kello 10 oman vaaliohjelmansa. EK ei ole puolueiden tavoin ehdolla  eduskuntavaaleissa, eikä sen edustajia todennäköisesti valita vaalien jälkeen ministereiksi. Tästä huolimatta EK:n tavoitteita ei kannata sivuuttaa olankohautuksella. EK on merkittävä etujärjestö, jonka sanaa kuunnellaan niin vaaleissa kuin hallitusneuvotteluissakin.

Lue koko artikkeli »

Mitä mieltä Benin listasta?

| Julkaistu 23. 2. 2015 13:51

Tätä kirjoittaessani eduskunnassa pidetään tiedotustilaisuutta, jossa kokoomuksen kansanedustaja Ben Zyskowicz esittelee oman vaaliohjelmansa. Siinä on mukana myös BZ:n yksityiskohtainen ehdotus valtiontalouden sopeutustoimiksi seuraavalla vaalikaudella.  Siihen voi tutustua tämän postauksen lopussa.

Lue koko artikkeli »

Pitääkö Suomen pyrkiä puolustusliittoon?

| Julkaistu 17. 2. 2015 20:59

Hyvää laskiaistiistaita ja terveiset Paloheinän jäisiltä laduilta. Kiitos kaikille keskusteluihin osallistuneille aktiivisille kommentaattoreille. Tämä päivä 17. helmikuuta kannattaa painaa mieleen. Tänään illalla julkistettiin Tukholmassa Suomen ja Ruotsin puolustusvoimien yhteinen esitys yhteistyön tiivistämisestä. Historian siivet havisivat?

Lue koko artikkeli »

Pettikö keskustan kantti?

| Julkaistu 11. 2. 2015 8:09

Maanantaina kirjoitin postauksen, jossa pyysin kommentteja keskustan ja kokoomuksen strategisiin hallitusohjelmiin ja panin postaukseen mukaan linkin keskustan vaaliohjelmaan, joka oli julkistettu sunnuntaina. Silmäilin keskustan vaaliohjelmaa, mutta tein sen huolimattomasti. Jäi huomaamatta, että ohjelmaan oli kätketty uutispommi: keskusta haluaa keskioluen pois kaupoista ja takaisin Alkoon.  Mutta toimittajakollegat Stara.fi:ssä olivat olleet minua tarkempia. He hoksasivat tämän kohdan ja nostivat uutisen esiin. Seurasi keskiolutsota.

 

Lue koko artikkeli »

Millainen olisi porvarihallituksen ohjelma?

| Julkaistu 9. 2. 2015 13:24

Keskusta ja kokoomus ovat julkistaneet omat linjapaperinsa, joita nimitetään hienolta kalskahtavalla tittelillä “strateginen hallitusohjelma”. Keskusta toi paperinsa julki jo toissa viikolla (28.1.), ja kokoomus julkisti omansa viime perjantaina (6.2.). Keskusta julkisti viime viikonvaihteessa vielä lisäksi oman vaaliohjelmansa.

Lue koko artikkeli »

Mitä media voisi tehdä vaalien hyväksi?

| Julkaistu 4. 2. 2015 12:09

Kiitos maahanmuuttokeskustelusta. Tämä on tärkeä aihe, jossa riittää vielä paljon pohtimista. Otetaan tämän viikon keskusteluteemaksi media ja vaalit. Aiheen sain keskviikkoillan Yleisradion tv-uutisista, joissa kerrottiin, että Yle aikoo tehdä neljän minuutin haastattelun kaikista kansanedustajaehdokkaista.

Lue koko artikkeli »

Lisätäänkö maahanmuuttoa?

| Julkaistu 30. 1. 2015 11:35

Kiitän Kreikka-keskustelun osallistujia. Se oli taas niin monipuolinen ja laaja keskustelu, että vaikea keksiä, mikä oleellinen asia olisi jäänyt käsittelemättä. On kuitenkin todennäköistä, että palaamme Kreikkaan vielä ennen vaaleja. Ensi keskiviikkona aihetta käsitellään myös eduskunnassa, sillä hallitus vastaa Perussuomalaisten välikysymykseen. Mutta pohditaan sitä ennen maahanmuuttoa.

Lue koko artikkeli »

Onko Kreikasta vaalitäkyksi?

| Julkaistu 26. 1. 2015 12:58

 

Kreikkalaiset äänestivät eilen sunnuntaina, ja nyt vaalitulos on valmis: vasemmistolainen Syriza sai vaaleissa murskavoiton, mutta ei saanut parlamenttiin enemmistöä Nyt Syriza etsii hallituskumppaneita, ja todennäköisesti se löytää kumppaneita pienistä puolueista. Niin se pystyisi muodostamaan hallitukseen. Tämä merkitsisi suurta muutosta Kreikan sisäpolitiikassa, jota on yli 40 vuotta hallinnut vuorotellen joko sosialistinen Pasok tai keskustaoikeistolainen Uusi demokratia.

Lue koko artikkeli »

Kirkastuuko ay-liikkeen kuva?

| Julkaistu 16. 1. 2015 15:15

Kävin tänään tuulisella ja räntäisellä Katajanokalla, jonne ei mielellään talvisaikaan lähde. Piti siis olla hyvä syy. Minulla oli. Kävin nimittäin ammattiyhdistysliikkeen tiedotustilaisuudessa kuulostelemassa, mitä sinne päin kuuluu. Ja kuuluihan sinne.

Lue koko artikkeli »

Pitäisikö Suomen Venäjä-linjaa tarkistaa?

| Julkaistu 14. 1. 2015 11:29

Eduskunta keskustelee tänään keskiviikkona Suomen suhteista Venäjään. Ajankohtaiskeskustelun avaa pääministeri Alexander Stubb (kok). Alustajina toimivat myös ulkoministeri Erkki Tuomioja (sd) ja ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Timo Soini (ps). Keskustelussa käytetään myös ryhmäpuheenvuorot. Keskustelu alkaa kello 14, ja aikaa Venäjä-keskusteluun on varattu kolme tuntia.

Lue koko artikkeli »