Mitä odotamme uudelta hallitukselta?

| Julkaistu 24. 6. 2014 15:23

Hyvää Jussin päivää!

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö nimitti aamupäivällä pääministeri Alexander Stubbin viiden puolueen hallituksen. Uusi ja vanha hallitus olivat äsken Mäntyniemessä Niinistön luona, ja presidentti piti molemmille puheen. Ne eivät olleet korupuheita.

Lue koko artikkeli »

Mitä mieltä uusista ministereistä?

| Julkaistu 23. 6. 2014 10:53

Hyvää kesäkuun viimeistä viikkoa!

Viiden hallituspuolueen puolue-elimet ovat parasta aikaa koolla käsittelemässä minihallitusneuvottelujen tulosta ja valitsemassa uusia ministereitä. Kokoomuksesta kuuluu kummia: hallitusryhmässä tehdään suurremontti.

  Lue koko artikkeli »

Onko minineuvottelujen tulos minimaalinen?

| Julkaistu 19. 6. 2014 20:07

Alexander Stubbista tulee ensi viikolla pääministeri ja viiden puolueen hallitus jatkaa ensi vuoden keväällä pidettäviin eduskuntavaaleihin asti. Se on tärkein tulos illansuussa päättyneissä minihallitusneuvotteluissa.  Stubb toimi viisaasti, kun hän korosti hallitusneuvottelujen miniluonnetta. Neuvottelujen tulos jäi sisältöpuolelta vähäiseksi mutta poliittisesti se on toki tärkeä.

Lue koko artikkeli »

Mitä minineuvotteluissa pitäisi tehdä?

| Julkaistu 16. 6. 2014 10:44

Pääministeri Jyrki Katainen (kok) kävi äsken tasavallan presidentti Sauli Niinistön puheilla Kultarannassa ja pyysi hallituksensa puolesta eroa tehtävistään. Niinistö hyväksyi eronpyynnön ja pyysi Kataisen hallitusta jatkamaan toimitusministeristönä toistaiseksi. Tänään alkaa uuden hallituksen muodostaminen.

Lue koko artikkeli »

Minne menet kokoomus?

| Julkaistu 14. 6. 2014 12:58

 

“Alexille ei voi mitään. Se tekee niin hurjasti töitä, että se tulee vaikka seinästä läpi”, totesi vanha kaveri pari päivää sitten, kun kysyin, miten vaalissa käy. Arvostin hänen huomiotaan, sillä hän itse oli Vapaavuoren kannattaja. Arvio osui oikeaan. Alexander Stubb sai 500 ääntä ja Paula Risikko 349 ääntä. Stubbista tulee puheenjohtaja ja todennäköisesti myös seuraava pääministeri. Mutta kuka oli se, joka pisti tämän Stubb-pallon likkeelle? Lue koko artikkeli »

Vyöryykö keskusta etelään?

| Julkaistu 9. 6. 2014 8:06

Hyvää puoluekokousviikkoa

 

Keskustalaiselta ystävältä tuli kiukkuinen viesti. Hänen mielestään keskustan ensi viikon lopulla pidettävä puoluekokous on suotta jäänyt kokoomuksen puoluekokouksen varjoon. Ystävä näki tässä mediapelin oireita.  Voi, voi. Riennetään korjaamaan virhe, ettei enempiä epäilyksiä syntyisi.

Lue koko artikkeli »

Kenestä seuraava pääministeri?

| Julkaistu 5. 6. 2014 7:40

Hyvää kesän alkua!

 

Kesä on kauneimmillaan, mutta politiikassa sattuu ja tapahtuu koko ajan. Huomenna perjantaina vaihtuu valtiovarainministeri: kiitämme Jutta Urpilaista ja toivotamme Antti Rinteen tervetulleeksi.  Runsaan viikon päästä lauantaina 14. kesäkuuta 850 kokoomuksen puoluekokousedustajaa valitsee uuden puheenjohtajan. Jyrki Katainen lähtee, ja seuraajaksi nousee…

Lue koko artikkeli »

Tekikö Sdp viisaan ratkaisun?

| Julkaistu 28. 5. 2014 12:57

Sdp:n toverit ovat vastikään päättäneet, että puheenjohtaja Antti Rinteestä tulee uusi valtiovarainministeri Jutta Urpilaisen jälkeen. Näin on Sdp:n puoluevaltuustossa äsken sovittu.

 

Lue koko artikkeli »

Miten tässä näin kävi?

| Julkaistu 25. 5. 2014 23:28

Kello on hieman yli 23 sunnuntai-iltana Sanomatalossa. Suomen EU-vaalien tulos alkaa olla valmis, mutta muualta Euroopasta on saatu vasta alustavia tuloksia. Kokonaiskuva eurovaaleista saadaan vasta huomenna maanantaina. Joten puhutaan nyt aluksi Suomesta. (Maanantaiaamuna on tehty lisäys, jossa on vaaliveikkauksen voittajat.) Lue koko artikkeli »

Veikaten voitat!

| Julkaistu 24. 5. 2014 6:42

Hyvää vaaliviikonloppua!

Nyt ei ole jäljellä ennen vaaleja muuta kuin se yksi asia. Aktiivisten kommentaattoriemme ja muiden valistuneiden kansalaisten pyynnöstä järjestän avoimen vaaliveikkauksen.  Siihen pääsee mukaan seuraavasti.

Lue koko artikkeli »

HS in English