Uhkaako perussuomalaisia joukkopako?

| Julkaistu 4. 11. 2014 12:55

Uhkaako perussuomalaisia joukkopako? Äsken tuli Aamulehden uutinen, jonka mukaan perussuomalaisten tamperlainen kansanedustaja Laila Koskela loikkaa Suomen keskustaan. Koskela on uutisen mukaan eronnut perussuomalaisista eilen maanantaina ja tänään liittyy keskustan eduskuntaryhmään. Opposition sisällä voimasuhteet ovat nyt lähes tasan ja sillä on jo merkitystä.

Lue koko artikkeli »

Vaikuttavatko ydinvoimakannat puoluekannatukseen?

| Julkaistu 24. 10. 2014 11:22

Toivotan hyvää YK-päivää kaikille. Oli hienoa kävellä töihin Musiikkitalon ohitse, kun yhdellä vilkaisulla näki kaksi komeaa siniristilippua ja niiden vieressä syvänsiniset YK-liput. Toinen pari liehuu eduskunnan salossa ja toinen on Sanomatalon katolla. YK on viimeinen turvamme tässä rauhattomassa maailmassa. Toivottavasti tämä perälauta pitää.

  Lue koko artikkeli »

Mitä hallitus voi puolessa vuodessa tehdä?

| Julkaistu 13. 10. 2014 16:04

Aleksis Kiven päivä 10.10. 2014 jää aikakirjoihin. koska silloin päättyi yksi ajanjakso Suomen taloushistoriassa. Luottoluokituslaitos Standard & Poor’s laski Suomen luottoluokitusta korkeimmasta mahdollisesta AAA-luokasta toiseksi korkeimpaan mahdolliseen AA+ luokkaan. Suomi ennätti olla S&P:n luokituksessa AAA-kerhossa ennätyksellisen pitkään,  lähes 13 vuotta.

  Lue koko artikkeli »

Onko UM:n Nato-linjaus kohdallaan?

| Julkaistu 1. 10. 2014 0:11

MTV:n uutiset julkisti tiistai-iltana tiedon ulkoministeriön virkamiesten tekemästä muistiosta, jossa pohdiskeltiin Suomen ulkopoliittista asemaa ja tulevaisuutta. Valtiosihteeri Peter Stenlundin johdolla tehdyssä muistiossa suositeltiin Suomen Nato-jäsenyyttä. Ulkoministeri Erkki Tuomioja (sd) kiirehti oitis harmittelemaan moista muistiota. Se oli kuulemma harkitsemattomasti tehty.

Lue koko artikkeli »

Menikö eläkeratkaisu oikein?

| Julkaistu 26. 9. 2014 11:23

Työmarkkinajärjestöt SAK, STTK ja EK pääsivät torstai-iltana sopuun eläkeuudistuksen pääsisällöstä. Akava jättäytyi siitä sivuun, mutta se ei vaikuta ratkaisuun. On hyvin todennäköistä, että uudistus toteutetaan eilen sovitulla tavalla. Tämä on erittäin merkittävä sopimus,  kuluvan vuosikymmenen kauaskantoisin eläkeratkaisu. Täytyy onnitella työmarkkinajärjestöjä ratkaisun syntymisestä. On tietysti kiinnostavaa nähdä, toteuttavatko ensi vuonna valittava eduskunta ja hallitus järjestöjen sopimukseen pilkulleen. Eiköhän se niin mene.

Lue koko artikkeli »

Järjestetäänkö jouluvaalit?

| Julkaistu 18. 9. 2014 14:53

Tänään se sitten tapahtui. Vihreiden johto ilmoitti juuri äsken, että puolue jää pois hallituksesta. Se on surullinen juttu, sillä vihreitä olisi tarvittu hallituksessa. Vallitsevissa oloissa vihreiden olisi kuitenkin ollut mahdotonta jatkaa hallituksessa. Fennovoiman ydinvoimalaluvasta tuli heille kynnyskysymys.

Lue koko artikkeli »

Seuraako Suomi Ruotsin perässä?

| Julkaistu 15. 9. 2014 7:53

Ruotsalaiset naapurimme äänestivät sunnuntaina. Heitä käy kateeksi, sillä ruotsalaiset ovat todellisia demokraatteja:  aktiivisesti osallistuvia kansalaisa. Meillä suomalaisilla olisi paljon oppimista. Äänestysprosentti nousi edellisistä vuonna 2010 pidetyistä vaaleista. Peräti 83,3 prosenttia ruotsalaisista äänioikeutetuista kävi uurnilla. Me jäämme heistä kauas jälkeen. Tämä maaottelu on hävitty murskaluvuin. Grattis Sverige!

Lue koko artikkeli »

Miten pakotekierre saataisiin poikki?

| Julkaistu 12. 9. 2014 20:14

Euroopan unionin Venäjää vastaan asettamat pakotteet tulivat voimaan tänään perjantaina. Emme vielä tiedä, mitä Venäjä vastaa, mutta tähän tämä ei jää. Uudessa Talouselämä-lehdessä on aiheesta kiinnostava haastattelu, jonka on antanut saksalainen poliitikko Norbert Röttgen. Hänen nimensä ei sano meille suomalaisille mitään, mutta Saksassa hän on merkittävä vaikuttaja, liittokansleri Angela Merkelin läheinen puolue- ja työtoveri.

Lue koko artikkeli »

Pitääkö rakentaa lisää ydinvoimaa?

| Julkaistu 5. 9. 2014 15:02

Pitkähköksi venähtänyt kesätauko on nyt ohi. Aikomus on kirjoittaa noin kerran viikossa lyhyt postaus ensi kevään eduskuntavaaleihin asti. Katsotaan sitten vaalien  jälkeen, jatketaanko. Keskustelusäännöt ovat samat kuin aina ennenkin Perässähiihtäjän kommenttipalstalla. Vain omalla nimellä kirjoitetut ja asialliset kommentit julkaistaan. Minä luen ja hyväksyn tai hylkään kommentit. Tervetuloa mukaan!

Lue koko artikkeli »

Mitä odotamme uudelta hallitukselta?

| Julkaistu 24. 6. 2014 15:23

Hyvää Jussin päivää!

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö nimitti aamupäivällä pääministeri Alexander Stubbin viiden puolueen hallituksen. Uusi ja vanha hallitus olivat äsken Mäntyniemessä Niinistön luona, ja presidentti piti molemmille puheen. Ne eivät olleet korupuheita.

Lue koko artikkeli »