76,000 sivua finansseja

| Julkaistu 3. 8. 2012 17:59

Ovatko NHL-omistajien ja pelaajayhdistyksen välisten työehtoneuvottelujen tärkeimmät kysymykset asioita, jotka tulisi sopia omistajien kesken? Shane Doan pysyy lojaalina Kojooteille. Mitä Montreal Canadiens tarkoittaa tekemällään sopimustarjouksella P.K. Subbanille? Tässä muutamia NHL- kommentteja olympiahumun keskelle.

– – –

NHL-kesä on ollut hieman erilainen kuin aikaisemmat siinä, että ne seurat, jotka yleensä ovat tottuneet saamaan haluamansa pelaajat kesäisin, eivät ole siinä tällä kertaa onnistuneet. Detroit Red Wings ei ole onnistunut saamaan isoa nimeä. Philadelphia Flyers on yrittänyt kovasti onnistumatta. Sama tilanne Pittsburghissä.

New York Rangers onnistui hankkimaan Rick Nashin, mutta muuten mielestäni on aika hienoa, että halutut pelaajat päätyvät Minnesota Wildiin, Tampaan, jäävät Nashvilleen tai päättävät mennä pieneen kanadalaiseen kaupunkiin, kuten 26 joukkueen toivelistalla ollut Justin Schultz.

– – –

New York Rangersin kaiken kokenut GM Glen Sather onnistui sekä hankkimaan Rick Nashin Brodwaylle, että pienentämään pelaajabudjettiaan samalla. Slats siirsi hyökkääjä Brandon Dubinskyn sopimuksen viimeiset kolme vuotta Columbuksen maksettavaksi. Cap hit $4.2 miljoonaa kaudessa. Olen iso Dubinskyn kannattaja. Rahkeet eivät ehkä riitä vakituiseen ykkössentterinä pelaamiseen.

Mielestäni Columbuksen kannalta huonossa pelaajakaupassa Ohioon matkaavista on edes vaikea sanoa, kuka heistä on paras pelaaja. Kaupassa olisi pitänyt saada edes yksi todella hyvä pelaaja. En vieläkään käsitä, miksi Scott Howsonin oli tehtävä tämä kauppa heinäkuussa jos sitä ei tehty viime talvena.  Dubinskyn viime kausi ei ollut hyvä. 10 maalia ja 34 pistettä. Playoffseissa kaksi pistettä 9 ottelussa ennen loukkaantumista. Artem Anisimov teki 40 pistettä runkosarjassa ja kolme maalia pelaamissaan 20 playoffottelussa.

Jackets GM Scott Howsonin puuhastelun puolustelijat huomauttavat, että seuralla on ensi kesän draftissä peräti kolme ykköskierroksen varausoikeutta; oma, LA Kingsiltä Jeff Carterista saatu ja nyt New Yorkista saatu.

Pieni trivia-kysymys Rick Nashiin liittyen: aloittaessaan NHL-uransa 18-vuotiaana ykkösvarauksena kaudella 2002-03 Nash pelasi Blue Jacketsin nelosketjussa kovaotteisen suomalaispelaajan vierellä. Kuka tuo pelaaja oli? Muistan hyvin, miten tämä sympaattinen kaveri kehui nuorta ketjukaveriaan Edmontonissa käydessään, sanoen, että Nashistä tulee vielä kova pelimies kunhan hän kehittyy fyysisesti.

– – –

Torontossa Brian Burke ei ole James Van Riemsdyk-kauppaa lukuunottamatta onnistunut saamaan haluamiaan pelaajia tänä kesänä. Burkea on syytetty toimettomuudesta Leafsin jäätyä pistesijoille Ryan Suterin, Rick Nashin ja Zach Parisen tapauksissa.

– – –

CBC raportoi Zach Parisen saaneen heinäkuun alun UFA-hullutuksessa useampia sadan miljoonan dollarin sopimustarjouksia. Philadelphia Flyersin uskotaan tehneen suurimman tarjouksen. Buffalo Sabresin uskotaan olleen myös kisassa mukana, vaikka GM Darcy Regier kohteliaasti kieltäytyy kommentoimasta.

Parisen uskotaan harkinneen ainakin yhdeksän joukkueen tarjouksia vakavasti. New Jersey, Los Angeles, Philadelphia, Minnesota, Pittsburgh, Buffalo, Boston, Detroit ja Chicago. Hän ei halunnut mennä itäiseen konferenssiin välttääkseen usein tulevaa kilpailutilannetta vanhan joukkueensa Devilsin kanssa.

Koko Parise/Suter hullutuksen lopussa Zach Parise oli se, joka piti ohjaksia käsissään. Hän pyysi tarjoajia muuttamaan tarjouksiaan sellaisiksi, että niissä olisi tilaa myös Ryan Suterille. Lopussa Parise otti vähemmän päästäkseen samaan joukkueeseen Suterin kanssa.

Hullu kesäinen NHL-tarina, joka päättyi yllättävällä tavalla. Minnesotassa kausikortteja myytiin heti pari tuhatta lisää ja odotukset nousivat huomattavasti. Uudet sankarit esiteltiin medialle varakapteenin A:t paidoissaan. Mielenkiintoinen ilmiö paitamyynnin kannalta: myös Carolinassa Jordan Staal tuli heti esille A paidassaan. Helpompaa myydä paitoja heti aluksi näin, kannattajien ei tarvitse ommella kirjaimia myöhemmin.

– – –

Vancouver Canucksin GM Mike Gillis tuntuu maalaavan itseään nurkkaan Roberto Luongon kanssa vähän samalla tavalla kuin Columbuksen GM Scott Howson teki Rick Nash-saagan edetessä. Alussa pyyntö oli todella kovaa luokkaa. Sitten osoittautui, ettei kiinnostuneitten välille onnistuttu aikaansaamaan kunnon tarjouskilpaa.

Florida ja GM Dale Tallon on kiinnostunut, mutta kuten Glen Sather ovelasti huomasi Nashiä tavoitellessaan, ei ole ketään muuta kenen tarjouksen kanssa olisi kilpailtava.

Paras keino saada Roberto liikkumaan ja välttämään hankala tilanne, jossa kaksi maalivahtia ilmestyy Canucksin harjoitusleirille olisi saada pelaajaa laajentamaan niitten seurojen listaa, joihin hän suostuu muuttamaan. Taas yksi esimerkki siitä, miten NT- ja NM-pykälistä ei ole mitään hyötyä NHL-seuroille, vain pelaajille.

– – –

Aika yksinkertaistettu käsitys syystä Vancouver Canucksin tappioon vuoden takaisessa Stanley Cup-finaalisarjassa tuli Mikael Samuelssonilta ruotsinkielisessä, hockeysverige.se sivuston Ronnie Johanssonin tekemässä haastattelussa. Detroitiin Floridan kautta palannut Samuelsson sanoi, että Canucks hävisi Stanley Cupin, koska Alexandre Burrows puraisi Patrice Bergeronia sormeen Vancouverissa pelatussa Game 1:ssä. Samuelssonin mielestä tämä tapaus herätti nukkuneen karhun.

En ole Samuelssonin kanssa samaa mieltä, vaikka hän näki tapahtumat yhtä hyvin omalta paikaltaan pressboxista kuin minä omaltani. Boston Bruins voitti pelisarjan vasta seitsemännessä pelissä. Burrows kunnostautui pian myöhemmin tekemällä tärkeitä pisteitä ja voittomaalin heti Game 2:n jatkoajalla.

Canucksin tappioon oli mielestäni selvempiä syitä kuin puremisjupakka. Boston oli syvempi joukkue, joka ei päästänyt Canucksin ylivoimapeliä toimimaan koko sarjassa. Jos joku asia sai karhun heräämään, se oli Aaron Romen taklaus, joka vei Nathan Hortonin pois pelistä. Roberto Luongon kasetti levisi Bostonissa pelatuissa peleissä pahasti. Sedinit eivät olleet joukkueensa parhaita pelaajia. Ryan Kesler pelasi loukkaantuneena.

– – –

Onko NHL-manageri koskaan joutunut perustelemaan tekemäänsä sopimusta niin paljon kuin Carolina Hurricanesin GM Jim Rutherford on viime viikkoina joutunut tekemään annettuaan 21 maalia tehneelle Alexander Seminille 7 miljoonan dollarin sopimuksen?

Washington Capitals ei ole tehnyt paljoa kesällä. Mike Ribeiro hankittiin kakkosketjun sentteriksi ja Wojtek Wolskille annetaan ilmeisesti uusi mahdollisuus uudessa seurassa. Jos Carolina Hurricanes rankataan korkeammalle kuin aikaisemmin uuden kauden ennakoissa, olisiko syytä rankata Caps alemmaksi?

– – –

Dallas Stars vanhentuu. GM Joe Nieuwendyk on kesän aikana hankkinut NHL:n 41-vuotiaat ihmemiehet Jaromir Jagrin ja Ray Whitneyn. Whitney ei saanut muilta seuroilta kahden vuoden tarjouksia ja siksi valitsi Dallasin.

– – –

CBC:n mukaan tämä hauska Teemu Selänteen paluuvideo (134 tuhatta katsojakertaa jo You Tubessa) kuvattiin valmiiksi jo toukokuussa. Jos Teemu olisi päättänyt toisin, filmi olisi tuhottu.

– – –

Kris Versteeg vai Jacub Voracek? Florida Panthersin Kris Versteeg sai sopimuksensa välimieskäsittelyn jälkeen. Cap hit $4.4M neljäksi vuodeksi. Hyvin vertailukelpoinen mielestäni Philadelphia Flyersin sopimuksen tehneen Jacub Voracekin kanssa. Voracek sai neljä vuotta $4.25M cap hitillä.

Tällaiset ovat palkkamarkkinat 20 maalin ja 50 pisteen miehelle NHL:ssä.

NHL-jääkiekko näyttää todella hyvältä Floridassa. Vaikka joukkue on kerätty hullunnäköisesti vapaa-agentti palkkasoturimarkkinoilta, sen prospektit ja varaustoiminta on samalla hoidettu erittäin taitavasti. GM Dale Tallon uskaltaa tuoda parhaat saatavilla olevat pelaajat joukkueeseensa. Hän on tunnettu ns. toisen mahdollisuuden antajana, pelaajan aikaisempi maine ei merkitse hänelle mitään. Tallon uskoo pystyvänsä tekemään ns. pahasta pojasta kunnon ammattilaisen omassa organisaatiossaan.

Kris Versteegille tehtiin lonkkaleikkaus viime kauden lopussa. Toipumisaika on noin neljä kuukautta.

– – –

Pelaajayhdistys NHLPA:n ja NHL:n työehtosopimusneuvottelut jatkuvat. Tuntuu siltä, että neuvotteluissa on parempi henki ja positiivisempi ilmapiiri molemmin puolin kuin edellisellä kerralla. Omistajat antoivat pelaajayhdistyksen tutkittavaksi peräti 76,000 sivua tietoja seurojen taloudesta ja lisää on tulossa. Pelaajayhdistys pyysi tietoja ja niitä tuli laatikkokaupalla. Tässä kuva. Jotkut lakimiehet innostuvat tuon nähdessään, jokainen sivu merkitsee lisää rahaa! Käsittääkseni NHLPA:n palveluksessa toimivat ovat vuosipalkkaisia kuitenkin. Yrittikö omistajapuoli upottaa pelaajat paperikasoihin ja samalla pitkittää neuvotteluja?

En usko. Mielestäni liiga vain yrittää olle rehellinen. Tietenkin numeroja voidaan aina vääntää monin eri tavoin.

Pelaajayhdistyksen vastausta omistajien tekemään viiden kohdan pelinavaukseen odotellaan vieläkin. Tässä kohtaa on hyvä tietää, ettei pelaajayhdistystä kohtava Donald Fehr toimi odotetuilla tavoilla. Vastausta ei ole tullut eikä tule niin nopeasti kuin useimmat odottivat. Fehr saattaa vastata täysin omalla tavallaan, tekemällä tarjouksen aivan uusista tavoista toimia liigan ja pelaajien välillä.

Pidän Donald Fehrin tavasta toimia. Hänen tullessaan NHLPA:n johtoon hän vaati, että jokaisen pelaajan tuli olla yhtä mieltä nimityksestä. Vasta sitten hän tulisi mukaan. Hän tapasi jokaikisen pelaajan ennen nimitystään. Hän on erittäin rauhallinen toimissaan. Hän tutkii jokaikisen asian ja pyytää lisätietoja tarvitessaan. Baseballin pelaajayhdistys ei koskaan hävinnyt Fehrin aikana neuvotteluissa. Nyt jääkiekkoilijat seisovat hänen takanaan yhtenä, rauhallisena ja kärsivällisenä rintamana.

Fehrin luoma toimintatapa näkyy pelaajissa. NHLPA:n toimintakulttuuri on täysin muuttunut. Kulttuurin on syytäkin muuttua organisaatiossa, jota ensimmäiseksi johti jääkiekon historian suurin konna Alan Eagleson. Ennätysmäärä pelaajia on nyt mukana kokouksissa. Enää ei tule tunteilla annettuja kommentteja. Edes omistajien hurjaan pelinavaukseen ei annettu hätäistä vastausta tunteisiin perustuen. Hullut koko yön kestäneet neuvottelut ja äänestykset ovat historiaa NHLPA:ssa. Edellisellä kerralla pelaajapuoli hävisi selvästi ja teki huonon sopimuksen, jonka epämääräistä sisältöä tuli selville vuosia myöhemmin esimerkiksi Ilja Kovalchukin sopimuksen käsittelyssä.

Jos omistajien vaatimukset tuntuivat kaukaa haetuilta, Donald Fehrin oma pelinavaus saattaa yllättää kaikki. Se ei välttämättä sisällä koko palkkakattoa. Fehrin tausta baseballissa on hyvä muistaa. Häntä ei pelota ehdottaa muuttaa koko strategiaa täysin toisenlaiseksi. Hänen on tärkeintä pystyä uskottelemaan omistajapuolelle, että lajin suosiota ja businesstä voidaan kasvattaa yhdessä. Fehrin voi odottaa painottavan liiganlaajuisen tulojenjaon tärkeyttä.

NHL:ssä on noin yhdeksän seuraa 30:stä, jotka menestyvät todella hyvin ja jotka edellisen, vuonna 2005 tulleen CBA:n jälkeen saivat lyhentää kulujaan ja kasvattaa tulojaan suurimääräisesti. Toronto, New York, Chicago, Detroit, Montreal, Philadelphia, Boston ja niin edelleen.

Hyvä esimerkki onnistuneesta tulonjaosta on amerikkalaisen jalkapallon NFL. Jokaisen NFL-ottelun pääsylipputuloista 60 prosenttia menee kotijoukkueelle ja 40 prosenttia vieraille. Tämä 60/40 sääntö on ollut voimassa jo 1960-luvun alusta saakka. NFL:ssä ymmärrettiin jo aikaisin, että ainoa keino koko liigan kasvaa ja menestyä yhdessä on jakaa tulot.

Hyvin vaikea sanoa, mitä mieltä joku Ed Snider, Jeremy Jacobs, Mark Chipman tai Daryl Katz ovat tästä ajattelutavasta. Tai kommunikaatiojätti Bell, joka maksoi $1.3 miljardia Toronto Maple Leafsistä. Iso yhtiö haluaa mieluiten saada hyvän tuoton isolle sijoitukselleen. St. Louis Bluesin, Nashvillen, Phoenixin ja Floridan omistajat näkevät asian toisella tavalla.

Eli taistelevatko tässä pelaajat/omistajat taisteluparin sijasta sittenkin omistajat vastaan toiset omistajat?

Kuten todettua, osa omistajista menestyy todella hyvin ja osa ei. Siksi tulojenjako seurojen välillä saattaa olla koko neuvottelun tärkein asia. Ongelma voi olla sellainenkin, ettei hyvin jääkiekossa menestyvä omistaja halua luovuttaa jääkiekkotulojaan huonommin menestyvän jääkiekkoseuran omistajalle, koska tämä on jääkiekon ulkopuolisten afääriensä ansiosta paljon rikkaampi osapuoli. NHL-omistajat eivät ole tehneet omaisuuksiaan yleensä jääkiekosta.

NHL-omistajat ovat erittäin älykkäitä liikealan ihmisiä. Pääoma on tullut lääkeyrityksistä, öljystä ja kaasusta, media-alalta, urheilutapahtumissa myytävistä naposteltavista ja niin edelleen. Jääkiekkojoukkue on heille vain rikkaan miehen lelu, keino näkyä paikkakunnalla positiivisesti. Tämä on syy siihen, miksi mahdollisessa työsulkutilanteessa omistajat ovat aina vahvoilla.

Muuten mielestäni puheet työsulusta ovat ennenaikaisia. Suhtaudun tähän syksyn suureen NHL-aiheeseen positiivisesti.

– – –

Onko kukaan huomannut, kuinka CBA-neuvotteluihin osallistuvista 31 NHL-pelaajasta epäsuhteellisen suuri osa edustaa New York Islandersia? Matt Moulson, John Tavares ja Rick DiPietro ovat paikalla. Joku vitsaili, etteivät he istu aktiivisesti kokouksissa neuvotellakseen vaan oppiakseen tarpeeksi työehtosopimuksesta, jotta he voisivat keksiä keinon päästä helkuttiin Islandersista.

– – –

Veteraanipelaajien, kuten Teemu Selänteen ja Daniel Alfredssonin jatkaminen on mielestäni hieno asia NHL-jääkiekon ystäville. Ottawa Senators ilmoitti kapteeninsa jatkosta modernisti ensimmäiseksi twitterissä.

– – –

Ranskankielinen RDS raportoi Montreal Canadiensin RFA-puolustaja P.K. Subbanin saaneen kahden vuoden jatkosopimustarjouksen, kokonaisarvoltaan $5.5 miljoonaa. Siis ei per vuosi. Tämä tarjous herätti huomiota, koska se on vähemmän kuin tuon tasoiselle nuorelle puolustajalle maksetaan ympäri NHL:n. Onko tämä merkki siitä, ettei klassinen NHL-organisaatio arvosta värikästä ja keskustelua tekemisillään usein herättävää 23-vuotiasta tämän korkeammalle? P.K. on nähty harjoituksissa hämmentämässä muitten kanssa ja milloin mitäkin. Ilmiselvästä lahjakkuudesta huolimatta hänen pelinsä ei ole vielä löytänyt sitä oikeaa tietä. Suuri syy tähän on nuoren miehen luonne.

Subban on elämää suurempi persoona ja Montrealissa pelaajien jokaista tekemistä seurataan tarkasti. Onko tästä luettavissa, että hänen aikansa Montrealissa on tulossa kohti loppuaan? Onko P.K:n persoonasta tullut liian paljon joukkuetta rasittava tekijä?

Subbanin agentti Mark Guy kommentoi asiakkaansa hakevan pitempiaikaista diiliä ja neuvottelujen kestävän vielä aikansa. On otaksuttava, että juuri ensimmäisen pelisopimuksensa loppuun pelannut P.K. yrittää saada paljon suurempaa ja pitempää paperia. Tämän tapaus tuo mieleen omistajien ehdotuksen viiden vuoden tulokassopimuksista. Siinä mielessä Canadiens muitten omistajien tekemisistä poiketen ainakin pysyy linjassa.

Toisaalta ei ole järkeä upottaa toisen NHL-sopimuksen myötä lupaavaa puolustajaa rahoihin, kuten Darryl Sutter teki Dion Phaneufin kanssa Calgaryssä tai kuten Dean Lombardi teki Drew Doughtyn kanssa Los Angelesissa. Siksi Doughty istui harjoituskauden kotonaan; seura ei halunnut vielä maksaa tulokassopimuksensa päättäneelle huippupakille todella isoja rahoja. Nyt Doughtyllä on Stanley Cup-mestaruus osoituksena sopimuksen oikeutukseksi.

Montrealissa Subbanin tapaus on uuden GM Marc Bergevinin mahdollisuus näyttää oma linjansa ja oma tapansa tehdä asioita. Millainen manageri The Berg oikein on? Onko hän hyvää rahaa pelaajilleen antava GM vai toimiiko hän kuin Lou Lamoriello on toiminut New Jerseyssä jo vuosikymmenet? Lou toimii aina pelaajaneuvotteluissa kuin maksettava raha tulisi hänen omasta lompakostaan. Itse Scott Niedermayer joutui jättämään joukkueen tämän takia.

RFA-tarjouksia Subbanille ei ole näkynyt. Huhuissa häntä tarjottiin jopa Edmontoniin draftin aikaan, mikä tuntui oudolta. Montreal Canadiens tarvitsee hyviä nuoria puolustajia, miksi se myisi potentiaaliltaan parhaan nuoren pakkinsa pois?

Itse en ole koskaan kuulunut P.K. Subbanin kannattajiin. En näe lähelläkään samanlaista potentiaalia kuin esimerkiksi Doughtyllä. Fyysisesti pulska P.K. on kaukana NHL-huippupelaajasta, puolustajana virheitä tulee jäällä vielä paljon. Värikäs luonne kaukalon ulkopuolella voi toimia hyvänä asiana kannattajien viihdyttämiseksi, minä en haluaisi sellaista päivittäistä häiriötekijää joukkueeseeni.

Toiset pitävät P.K. Subbania harvinaislaatuisena kykynä, Montreal Canadiensin toiseksi tärkeimpänä pelaajana, jota tulisi kohdella paremmin. Hän on taitava pelaaja. NHL:ssä ei ole montaa puolustajaa, joka osaa luistella yhtä hyvin. Onko P.K. pelaaja, jollaisia ei ole helppo löytää? Pelaako The Berg tulella tässä? Ei minun mielestäni. Järkevää manageritoimintaa.

– – –

Shane Doan tuntuu olevan viimeiseen saakka lojaali Phoenix Coyotesille. Hänen päätöstään tulevaisuudesta odotetaan yhä. Kaikista paras Kojootti kautta aikojen, joka ei ole seuralle mitään velkaa. Nyt 35-vuotiaana hänellä on oikeus katsoa muualle, ottaa rahakas sopimus ja yrittää voittaa Stanley Cup. Spekulaatio siitä, että hän vaatii $30 miljoonaa neljästä vuodesta kuulostaa silti hullulta. Tässä vaiheessa Doanin voisi arvioida ehkä ansaitsevan puolet tuosta jos rehellisiä ollaan.

Yrittääkö kojoottikapteeni luoda oman offer sheetinsä ja siten karkoittaa seuroja pois kimpustaan tällaisella vaatimuksella? Doan ja hänen uusi agenttinsa Terry Bross tietävät joittenkin NHL-joukkueitten (Detroit, Pittsburgh) jääneen kesän pelaajamarkkinoilla vaille haluamaansa isokokoista, maalintekoon pystyvää laituria. Neljä vuotta tuntuu todella pitkältä sopimukselta tälle pelaajalle, jonka mittarissa on jo aika paljon rankkoja pelikilometrejä. Kolme vuotta olisi mielestäni parempi, jos siis olisin seuramanagerin pallilla.

Shane Doanin on raportoitu käyneen tutustumassa Philadelphiaan, New Yorkiin, Montrealiin ja viimeiseksi Vancouveriin sopimustarjouksia harkitessaan. Pitäisin Vancouveria todella hyvänä vaihtoehtona molemmin puolin. Canucks tarvitsee todella juuri Doanin kaltaista pelaajaa. Hän on joukkueen sydän ja sielu-tyyppinen pelaaja, vaikea vastustaja. Canucksissa mahdollisuus voittaa Stanley Cup voisi olla paras.

Vancouverin top-4 hyökkääjistö on vankalla pohjalla. Sedinit, Burrows, Kesler. Sivuosien esittäjät tämän ryhmän ulkopuolella ovat vaihtuneet jatkuvasti, koska sopivia roolin täyttäjiä ei ole löytynyt. David Booth, Jannik Hansen, Mayson Raymond. Canucksilla olisi todella käyttöä Shane Doanin kaltaiselle pelaajalle. On harvinaista, että tuon tason pelaaja ja mies on saatavilla kesämarkkinoilla, jos on.

Olisi todella hienoa, jos Doan jäisi Phoenixiin, asiat saataisiin kuntoon ja hänestä tulisi koko uransa samassa seurassa pelannut pelaaja. Siinä olisi jotain spesiaalia ja hienoa. Pitkäaikaisen tähtipelaajan koko ura samassa seurassa tuo mieleen muutaman nimen. Daniel Alfredsson. Jarome Iginla Calgaryssä. Mike Modano, joka voitti Stanley Cupinsa Dallasissa, mutta päätti uransa Detroitissa oli vähän erilainen tapaus, koska Mike ei saanut tarjousta enää Starsilta. Ray Bourque muistetaan aina Boston Bruinsin pelaajana, mutta hänkin joutui voittamaan Kannunsa muualla.

Muualla voitettu Stanley Cup-mestaruus nostaisi Doanin HHOF-luokkaan tai ainakin lähemmäksi sitä.

Koko uran pelaaminen samassa paidassa on hienoa, mutta mestaruuden voittaminen on kuitenkin parhaille pelaajille kaikkein tärkeintä. Itse ihmettelen hieman, miksi joku John Tavares teki pitkän sopimuksen ikuisen häviäjäseura New York Islandersin tai joku Rick Nash yhtä onnettoman Columbus Blue Jacketsin kanssa.

Mitä mieltä lukijat? Jos olisit hyvä NHL-pelaaja, haluaisitko pelata koko uran samassa seurassa ja olla arvostettu ja kunnioitettu siitä vai haluaisitko pelata playoffseissa joka vuosi ja voittaa mestaruuden mieluummin?

Joe Sakic ja Steve Yzerman olivat pelaajia, jotka aloittivat onnettomissa joukkueissa, mutta pelasivat niin pitkään, että niistä tuli voittajia. He tekivät lopuksi molemmat.

Kojoottien tilanne tuntuu omituiselta. Greg Jamisonin sanotaan saaneen seuran ostoon tarvittavista varoista suurimman osan kokoon, mutta 20 miljoonaa dollaria puuttuu vielä. Jamison menetti raporttien mukaan yhden henkilön investoijaryhmästään. Glendalen kaupunki on antanut kuukauden lisäaikaa sopimukselleen NHL:n kanssa. Miksi ihmeessä hirmuisia summia joka vuosi menettävä seura halutaan myydä miehelle, jolla on vaikeuksia saada edes ostosummaa kokoon?

Jokainen muu potentiaalinen investoija, jolla olisi varaa ostaa seura, on päättänyt olla sijoittamatta rahojaan pahasti tappiolliseen Coyotesiin.

$170 miljoonan hinta täysin konkurssikypsästä jääkiekkoseurasta tuntuu uskomattomalta. Miksi Jamison haluaisi maksaa tuollaisen summan? Winnipeg Jetsin omistajat maksoivat saman verran uudesta Jetsistä, liput myytiin loppuun kuudessa minuutissa ja ainoa ongelma on se, ettei Winnipegin halli ole ihan tarpeeksi suuri NHL-jääkiekolle. Onko tämä summa, jonka Gary Bettman on luvannut muille NHL-omistajille jaettavaksi kiitokseksi ja korvaukseksi kahden kauden tukemisesta?

Näyttää siltä, että Shane Doan joutuu tekemään oman päätöksensä ennenkuin Jamison saa omat asiansa kuntoon. Todella vaikea ratkaisu neljän kouluikäisen lapsen isälle.

NHL-jääkiekkoa pelataan ensi kaudellakin Phoenixissä. Ehkä Los Angeles olisi hyvä paikka Doanille, koska se on todella lähellä Phoenixiä. Kings ei ehkä ole seura, joka lähtee tarjoamaan 3-4 vuoden mittaista sopimusta. Kings ei lähde tarjouskilpailuun pelaajasta.

– – –

Olympialaisten doping-tapauksia seuratessa olen miettinyt sitä, miten naisurheilijat näyttävät syyllistyvän fuskaamiseen jo enemmän kuin miehet. On voitettava keinolla millä hyvänsä. Olympialaisten huumepoliisit toimivat aktiivisesti, he löytävät aina uusia huumeita. Fuskaajat ovat aina askeleen edellä, mutta huumepoliisi onnistuu silti aina saamaan uusia kiinni.

NHL:llä on myös huumepoliisi, mutta kukaan ei koskaan jää kiinni. Kaikki 750 pelaajaa toimivat siis puhtaan urheilun menetelmillä!

Onko rohkeampaa käyttää steroideja voittaakseen vai hävitä tahallaan?

Olympialaisten tapahtumat ovat tuoneet keskusteluun mukaan taas surullisenkuuluisat NHL-tapaukset, kuten Pittsburgh Penguinsin onnettoman pelaamisen Mario Lemieuxin varausta edeltäneellä kaudella. Emme pysty todistamaan tietenkään mitään. Mielenkiintoinen aihe silti.

Jos NHL-suosikkijoukkueesi pelaisi kauden viimeistä ottelua ja voisi häviämällä saada ykkösvarauksen, haluaisitko sen häviävän?

Minä haluan aina ja joka tilanteessa nähdä urheilijoitten yrittävän parhaansa.  Olympiavalan mukaisesti, vaikka pelataankin rahasta. Elän siis omalla saarellani, kaukana todellisuudesta.

– – –

Täällä Jouni Nieminen, Edmonton.

Twitter: @OnsideWithJouni

Facebook

Jouninposti@shaw.ca

36 vastausta artikkeliin “76,000 sivua finansseja”

 1. cusca kirjoittaa:

  Janne LaukkaneN?

 2. Tenho2003 kirjoittaa:

  Rick Nashin tulokaskauden suomalaisketjukaveri voisi olla Hannes Hyvönen???

 3. Slap_Shot_ kirjoittaa:

  Lasse Pirjetä?

 4. maple leaf kirjoittaa:

  Kyllä taas piristi sadepäivää, kun uutta postausta oli tullut blogiin. Triviakysymyksen vastaukseksi ehdottaisin Lasse Pirjetää?

 5. KK kirjoittaa:

  Lasse Pirjetä.

  Noin muuten taisit Jouni vastata omaan kysymykseesi pelaajien seurauskollisuudesta. Doanilla on neljä alle kouluikäistä lasta, farmi ja koko elämä Arizonassa. Rahaakin on kertynyt hyvin. Seurauskollisus ei siis aina ole seurauskollisuutta vaan uskollisuutta omalle itselle ja omille arvoille. Veikkaan että Parisin ja Suterinkin sopimuksissa painavat tällaiset tekijät, mistä taas saadaan aasinsilta siihen miten perinteisesti seksikkäimmät seurat eivät tänä kesänä ole olleetkaan niin seksikkäitä. Pelaajien markkinat, kuitenkin.

  Muuten taas hieno ja pitkä postaus, täytynee palata muihin asioihin myöhemmin.

 6. Vanha imuri kirjoittaa:

  “Pieni trivia-kysymys Rick Nashiin liittyen: aloittaessaan NHL-uransa 18-vuotiaana ykkösvarauksena kaudella 2002-03 Nash pelasi Blue Jacketsin nelosketjussa kovaotteisen suomalaispelaajan vierellä. Kuka tuo pelaaja oli?”

  Kyseisen pelaajan on olla Lasse Pirjetä, ellen ihan väärin muista.

 7. Vaihtopenkin Vakkari kirjoittaa:

  Pitää ottaa kiinni tuohon pieneen kappaleeseen Torontosta. Pidän itseäni kohtuullisena asiantuntijana, mitä tulee Toronton asioihin. Blogin ylläpitäjää pidän erinomaisena(Suomen parhaana) NHL asiantuntijana, mutta tällä hetkellä vain välttävänä Toronto asiantuntijana. Mikä on ymmärrettävää joukkueita on kuitenkin 30.

  Toronto ei ole vielä tänä kesänä siinä tilanteessa, että noiden edellä mainittujen nimien perään kannattaisi haikailla. Parise niin loistava pelaaja kuin onkin, on valitettavasti väärän tyyppinen pelaaja Torontolle. Mies on paljon kokoaan suurempi pelaaja, mutta Toronto tarvitsee nyt oikeasti isoja pelaajia, ei vain kokoisekseen isoja. JVR tuo koko, nopeutta ja taitoa. Ei kovuutta, mutta silti fyysisyyttä tuohon hentoiseen hyökkäykseen. Parise ei ole nyt sitä mitä Toronto tarvitsee. Rick Nash ehkä pelaajana olisi sellainen, jolle olisi käyttöä, mutta tuolla albatrossi sopimuksella en miehen perään haikaile. Toisekseen mies ei halunnut Torontoon tulla, joten Nashilla on sen puolesta turha spekuloida. Hinta/laatu suhde on niin pahasti pielessä, että hirvittää. Toki Nash voi todistaa arvonsa ensi kaudella, mutta en usko että olisi ainakaan Torontossa pystynyt pelaamaan sopimuksensa vaatimalla tasolla. Ryan Suter mahtuisi tällä hetkellä mihin tahansa NHL joukkueeseen, myös Torontoon, mutta tuskin mies haluisi mahtua Torontoon. Ilmoitti hyvissä ajoin, ettei aio muuttaa Kanadaan. Tuokin nimi oli epärealistista yhdistää Torontoon, valitettavasti.

  Viimeisimpänä muttei vähäisimpänä seikkana täytyy ottaa huomioon Burken inho capin kierto sopimuksia kohtaan. Uusi CBA ratkaisee noiden kohtalon ja mikäli ne katsotaan yleiseksi tavaksi toimia. On tuon politiikan muututtava myös Torontossa, mutta sitä ennen Burke ei tule noita sopimuksia tekemään. Toinen kysymys onkin se, että tekeekö mies siltikään niitä vaikka ne hyväksyttäisiin. Tällä hetkellä Torontossa ei ole yhtään pelaajaa joille antaisin tuon tyyppisen sopimuksen. Pääsääntöisesti muutamaa hullua poikkeusta lukuun ottamatta pelaajan taso on laskenut sopimuksen allekirjoittamisen jälkeen. Surullisia esimerkkejä löytyy Yashinista alkaen. Oikeastaan Henrik Zetterberg on ensimmäinen todellinen tasonsa säilyttänyt huippumies. Noista sopimuksista tulee vielä isoja riippakiviä. Saa nähdä tulevaisuudessa saavatko GM:t ne yhtä helposti kaupattua kuin vanha kettu Sather tai hurjapää Holmgren.

  Ensi vuoden FA listalalla on muuan Ryan Getzlaf jonka kohdalla kaksi kertaa miettisin että haluaisinko tarjota herrasmiehelle 100 miljoonaa 13 kauden pelaamisesta. Todennäköisesti sääntöjen salliessa joku sen tekee. Siinä olisi pelaaja jollaiselle olisi käyttöä Torontossa, mutta kyseenalainen asenne asettaa isoja kysymysmerkkejä pään yläpuolelle. Voidaan vaan miettiä motivaatiota ja kunnianhimoa sen jälkeen, kun on rahaa ostaa kaikki maailman hiussiirrännäiset.

  Todettakoon loppukaneettina, että tänä kesänä signatut Parise, Suter ja Weber rahansa ansaitsivat ja pystyvät pelaamaan sopimuksen vaatimalla tasolla. Ainakin lähitulevaisuudessa.

 8. KK kirjoittaa:

  Tulipa kirjoitettua selkeästi tuo edellinen viesti. Tarkoituksena oli siis sanoa että arvostan ehdottomasti seurauskollisia pelaajia enemmän kuin lyhytnäköisiä menestyksen perässä juoksijoita, mutta koen myös toisaalta seurauskollisuutta arvostettavan joskus liikaakin. Jääkiekkoilijat ovat etuoikeutetussa asemassa koska heidän ammattiinsa kuuluu mahdollisuus nähdä erilaisia paikkoja. Siksi ymmärrän että kaikki eivät tahdo pelata vain yhdessä seurassa.

  Toki tämä näkökulma on porilainen. Ei kenellekään voi olla hyväksi asua koko elämänäänsä Porissa.

 9. vinopurenta kirjoittaa:

  Taisi olla columbuksessa kolme suomalaishyökkääjää silloin. Pakko sen on olla hullu hannes, koska Kallio ja Pirjetä ovat täysin kovaotteisen vastakohtia.

 10. Northern Georgia Country Boy kirjoittaa:

  Kommentoin vielä edellisen postauksen kielitoimistokeskustelua. En tiedä Jouni kuinka pitkään olet Kanukeissa asunut, mutta ymmärtääkseni pitkään. Arki kuluu paikallisella murteella ja suomea varmaan lähinnä kirjoittaessa ja pelaajia tavatessa?

  Parinkymmenen vuoden jälkeen ei ole helppoa pitää kaikkia suomen koukeroita hallussa ja tekstistä pasitaakin hauskoja suoraan suomennettuja käännöksiä lätkä-englannista.

  Tämä on mielestäni enemmän viihdyttävää ja varmasti suurinosa lukijoista on samaa mieltä kanssani siitä, että luemme erittäin mielellämme syvällistä analyysiäsi pienistä kielipuutteista huolimatta.

  Itse kolmea kieltä melkein äidinkielenä puhuvana tiedän, että kirjoittaessa kaikkiin ilmestyy virheitä ja hassuja käännöksiä. Tsemppiä ja kiitokset!

 11. erkki nieminen kirjoittaa:

  Et kai vakavissasi väitä että NHL olisi lähes dopingiton vyöhyke?

  Pelaajat eivät jää kiinni siksi että douppaus lienee NHL:n ohjelmoimaa toimintaa; väittäisin että liigan pelaajista dopingia käyttää pikemminkin kaikki kuin ei kukaan. Sikäli tämä on tietysti ihan reilua että pelisäännöt on kaikille pelaajille samat.
  Toki uskottavuuden säilyttämiseksi on palkattu muutama lumetestaaja.
  Muistaakseni Vancouverin talviolympialaisten aikaan oli mediassa juttua että NHL on sopinut muun muassa olympialiikkeen kanssa muista lajeista poikkeavat testaussäännöt, jotka tekevät siis olympialiikkeen häpeäksi jääkiekosta käytännössä vapaan dopingvyöhykkeen.

  Kyllähän sen maallikkokin näkee että jätkillä muuttuu naama laatikon muotoiseksi siinä vaiheessa kun lähtevät rapakon taakse pelaamaan.

  Ja mitä tuohon tahallaan häviämiseen tulee; silloin on lajin säännöissä vikaa, jos pelaajan kannalta on fiksumpaa hävitä. Nämä pelaajat ovat maailman huipulla juuri siksi että he ymmärtävät ottaa itsestään kaiken irti vasta taktisesti oikeaan saumaan.

  NHL on ensisijaisesti bisnestä, toissijaisesti viihdettä ja vasta kolmanneksi urheilua.

 12. Barry kirjoittaa:

  Joo joo joo, kaikki NHL-pelaajat on doupattuja, minkä takia heidän tasonsa romahtikin Vancouverin olympiakisoissa. Joutuivat kyllä olemaan WADA:n testausohjelmassa ihan samalla tavalla kuin kaikki urheilijat.

  Kaikkihan muistaa mm. Kanadan ja USA:n surkeatempoisen finaalin, joten…

  PK Subban ei tule mitään 2v./5.5M sopimusta ikipäivänä allekirjoittamaan. Veikkaan sopimuksen olevan joko yksi- tai monivuotisen. Yksivuotisessa voidaan mennä noinkin halvalla, mutta pitkässä puhutaan 5-6 miljoonasta per vuosi.

  Ellei kaverin agenttina ole sitten Pauli Nevala, joka tarinan mukaan halusi tarjotun 1/4-osan lipputuotosta sijaan kokonaista 1/5-osaa!!! :)

  Työsulku on ollut saletti juttu siitä alkaen, kun NBA sai pelaajat siltaan. Jokainen tietää Bettmanin historian NBA:aan ja sen pomoon David Sterniin.

  Nyt julkinen loan heittäminen on ollut vielä minimissään, mutta Bettmanin viimeiset kommentit olivat jo tappeluun haastamista. Kun NHL saa jonain päivänä NHLPA:n ensimmäisen tarjouksen, niin jokaiselle avautuu totuus: eroa ehdotuksissa on uskomattoman paljon!

  NHL haluaa pienentää ja NHLPA suurentaa sitä aluetta, mikä putoaa hockey related revenue-kategoriaan. Tämä on siis satojen miljoonien juttu. Vasta tämän jälkeen keskustellaan HRR:n jakokulmasta, mikä on toinen satojen miljoonien juttu.

  Ja jos joku luulee sarjan alkavan esim. jouluna vain sen takia, että Winter Classic on niin tuottoisa, niin unohtaa tämän pienen faktan: miljardööreillä on varaa odottaa, minkä lisäksi heidän pääbisneksensä pyörii aivan normaalisti. NHL on heille harrastus.

  Bolt vai Blake?

 13. Jussi kirjoittaa:

  @erkki nieminen. Kyseessä taitaa olla sarkasmia ja naurua NHL:n testaukselle =)

 14. Juuso kirjoittaa:

  Kaudella 2002-2003 Blue Jacketsissa pelasi jopa kolme suomalaista; Lasse PIrjetä, Hannes Hyvönen ja Tomi Kallio. Jos nyt oikein tuota Wikipediaa tulkitsin.

  http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Columbus_Blue_Jackets_players

  Meikäläisen paras veikkaus on myös Lasse Pirjetä.

 15. EVC kirjoittaa:

  Nyt menee palaute vähän tuonne kielipoliisiosastolle, mutta pakko silti mainita tästä. On vaan niin ärsyttävää kun käytät tuota joku se ja se fraasia lähes joka blogissa tyyliin “joku John Tavares teki pitkän sopimuksen jne”. Kun me kaikki tiedämme, että kyseessä on se yksi ja tietty John Tavares, tuo Saareilijoiden ykkösjäbä. Ymmärrän toki huumoriarvon, jos tuota fraasia haluaa käyttää vaikka Gretzkystä puhuttaessa, koska jokaisen lukijan voi olettaa tietävän kyseisen pelaajan merkityksen lajille ja silloin kyseessä on tietynlainen sisäpiiriläppä. Mutta se toimii vain todellisten legendojen kohdalla. Muuten blogisi on hyvin kirjoitettu ja siinä on juuri oikeassa suhteessa asiantuntevaa analyysia ja urasi varrella kertyneitä tarinoita.

 16. Jere kirjoittaa:

  Juha Lind bloggasi taannoin dopingista jääkiekossa:

  http://yle.fi/urheilu/tirauta_tikkuun_vol_1/3043482

  http://yle.fi/urheilu/tirauta_tikkuun_vol_2/5459427

 17. Nimenkivijalka kirjoittaa:

  Hienoa, että on henkilöitä jotka tutkivat näin laajalti NHL:ää. Olen silti sitä mieltä, että kirjoitukset ovat aivan liian pitkiä. Referaattia ja rönsyjen karsimista kiitos.

 18. Sami kirjoittaa:

  Erittäin hienoa, että ovat nimenomaan pitkiä ja perinpohjaisia kirjoituksia.

  Paljon paljon kiitoksia Jounille :)

 19. Salkin kirjoittaa:

  Tuossa kun mainitset noita yhden seuran uskollisia, niin minne katosi Nicklas Lindström?

 20. Saapas kirjoittaa:

  En ymmärrä tätä hälyä ja valituksen määrää mikä nousi kieliasu asiasta. Itselläni ei ole kertaakaan ollut ongelmia lukea tai ymmärtää tekstiäsi. Ottaen huomioon että suuri osa kommenteista ei edes ole millään tavalla rakentavaa palautetta vaan toteamuksia kielioppi virheiden olemassaolosta.
  Mielestäni on ihan ymmärrettävää että kun on vuosikausia asunut P-Amerikassa niin ei se suomeksi puhuminen tai kirjoittaminen enää suju kuin aiemmin, tästä esimerkkinä Kari Lehtosen haastattelu MM-kotikisoissa. Jatkahan Jouni samaan malliin!

  @Nimenkivijalka
  Jos kaipaat lyhyitä tekstejä ja referaatteja niin voit sitten varmasti lukea vastedes iltapäivälehtien jääkiekko-uutisia, luulisi ainakin olevan tarpeeksi suppeita ja lyhyitä. Itse ainakin tykkään blogia lukea juurikin sen vuoksi että tietoa saa enemmän kuin jonkun iltapäivälehden sivuilta.

 21. #45 kirjoittaa:

  Yhdyn Saappaaseen..eikun..mitensemenikäänkieliopillisesti?? :)

 22. TweetyLeaf kirjoittaa:

  Eiköhän tästä kieliopista voi mennä keskustelemaan vaikkapa lukion äidinkielen opettajan kanssa. Tai sitten HFBoardsille takaisin provoilemaan.

  Mitä tulee Jounin tekstiin, niin “hands off” varoitusta antaisin ainakin tältä suunnalta mahdollisiin supistamisiin tai rönsyilyn vähentämiseen.

  Sen lisäksi että luen täältä uusimmat uutiset, tahdon lukea noita mukavia rönsyileviä tarinoita jääkiekosta rapakon toisella puolen.

 23. tössy kirjoittaa:

  mitäs täälä jostain niin epäolennaisista asioista puhutaan kuin oikei kirjotuksesta. Tässä o blogi mikä hipoo täydellisyyttä kiitos jounille siitä.

 24. kuhmon poppamies kirjoittaa:

  rönsyt on rautaa

 25. YoMomma kirjoittaa:

  Nashville ja Minnesota osotti boolssei ku sorvas yli kymmenen vuoden sopimuksia :D.
  Sopimusten aikana voi esim tulla 2 uutta taantumaa, ehkä 3
  – Mut who cares?
  Parasta on, että Weber saa palkkansa, vaikka lakko estäisi änäripelit.

  Jospa Jutta ja Jyrki ovat auttaneet soppareiden teossa ..

 26. YoMomma kirjoittaa:

  Onko kukaan miettiny miksi lätkässä maksetaan yleisesti huippuhyökkääjille enemmän rahaa kuin huippupuolustajille/maalivahdeille.

  Joukkueen muhkeimman tilin(cap hit) kuittasi

  21/30 hyökkääjä
  9/30 puolustaja
  0/30 maalivahti

  1Hyökkääjät pelaavat n. 18-20min/peli
  1Puolustajat pelaavat n. 25-30min/peli
  1Maalivahdit pelaavat n. 60 min/peli

  Pelit voitetaan maalivahdeilla, sitten puolustuksella ja lopuksi hyökkäyksellä.

 27. Neloskentän kädetön luiskaotsa kirjoittaa:

  Hullo, pari kommenttia.

  Subban: Tässä on mies, jonka pää joka tapauksessa kestää Montrealissa (á la Roy, tai ei oikeasti lähellekään, mutta sinne suuntaan). Saa todennäköisesti yhden tai kolmen vuoden sopparin, mikä olis minun mielestäni ihan ok. Max. 4 M/kausi.

  Doan: Seurauskollisuus on ihan ok, mutta jos olisin Shane, lähtisin ehdottomasti hakemaan kannua. Ja jos olisin uskollinen, seura olisi joku muu kuin Coyotes (Jets ehkä, muttei Coyotes).

  Sopupeli: No, never.

  Kieliopista jo mainitsinkin edellisen postauksen yhteydessä, mutta Jouni, älä vaan tiivistä äläkä lyhennä! :)

 28. moukarimies kirjoittaa:

  Maalivahdit on joukkueen weirdoja ja parhaat shutdown-pakit ei vaan oo kiinnostavia vaikka hyvää duunia tekeekin. Maalit myy ja niitä tekee hyökkääjät eniten. Simple as that. Reilulla lapasella yleistettynä :)

 29. KK kirjoittaa:

  “Pelit voitetaan maalivahdeilla, sitten puolustuksella ja lopuksi hyökkäyksellä.”

  Hyökkääjät ovat kuitenkin niitä joiden maaleja yleisö tulee ensisijaisesti katsomaan.

 30. Antti kirjoittaa:

  Jounin kaikki blogi kirjoitukset onside with Jouni:sta alkaen kerran ja jotkut useampaan kertaan lukeneena, ei ole ikinä haitannut tai häirinnyt kielioppi virheet.
  Olen ollut enemmän kuin tyytyväinen Jounin kirjoituksiin. Jatka samaan malliin!

 31. Eemeli kirjoittaa:

  Kesä ja ei pelejä, kielioppikeskustelu käy kuumana.
  Pelottava ajatella mihin sfääreihin kommenttien taso tulee nousemaan, jos ja kun edessä on pidempi työsulkutaistelu. Mielelläni esim. luen lukijoiden top 10-listat kuumimmista lätkävaimoista, eikä haittaa vaikka listoihin olisi eksynyt kirjoitus- tai kielioppivirheitä.

  Onko tänä kesänä tehty enemmän tulokassopimuksia, kuin normaalisti, vai tuntuuko se vain siltä? Jos vastaus on kyllä, niin mitä seurojen toimitusjohtajat tietävät tai pelkäävät?

 32. Bob Saget kirjoittaa:

  ”• Antti kirjoittaa:
  7. elokuuta 2012 kello 19.49
  Jounin kaikki blogi kirjoitukset onside with Jouni:sta alkaen kerran ja jotkut useampaan kertaan lukeneena, ei ole ikinä haitannut tai häirinnyt kielioppi virheet.
  Olen ollut enemmän kuin tyytyväinen Jounin kirjoituksiin. Jatka samaan malliin!”

  Samaa mieltä viimeisestä.
  En vaan tajua näitä viestejä: ”ei ole ikinä haitannut kielioppi_virheet” Virheiden haittaaminen ja havaitseminen ovat kaksi eri asiaa. Jos et havaitse virhettä, silloin sitä ei ole. Omasta mielestäsi.

  ”Älkää kommentoiko sen kieliopista, tää on laadukkainta mitä tiedän!”

  Ei ole, tai sitten asut tynnyrissä ja luet vain akuankkaa. Jounille(kuten muillekin) tulee kielioppivirheitä, ei siinä mitään, blogin asiasisältö kuitenkin voittaa kielioppivirheet. Aiheet ovat mielenkiintoiset.

  Joskus pari vuotta sitten kommentoin palstalle erästä virhettä, johon Jouni ystävällisesti vastasi sähköpostilla ja kiitti virheen huomaamisesta. Vastasin hänelle, että bloginsa on hyvää, eikä virhe ollut välttämättä edes noteeraamisen arvioinen. Suoraan sanottuna nolotti, että valitin pienestä virheestä.

  Nostan hänelle hattua tästä vastaamisesta negatiiviseen palautteeseeni, vaikuttaa fiksulta mieheltä, joka kykenee vastaanottamaan kritiikkiä, aiheellista tai aiheetonta. Tykkäsi lukija tästä tai ei.

  Kiitos ja anteeksi. Haters: bring it on.

 33. Neloskentän kädetön luiskaotsa kirjoittaa:

  Eemeli, mielenkiintoinen huomio. Siltä tosiaan tuntuu. Salaliittoko…? :)

 34. TweetyLeaf kirjoittaa:

  Eemeli: Jos tänä vuonna on tehty enemmän entry level sopimuksia (mistä itse en kyllä olisi varma) ja tämä johtuisi siitä että GM:t/omistaja puoli pelkäisi jonkun säännön muuttuvan, niin mitään muuta kun ns. entry level slide sääntöä ja siihen liittyvää 9 NHL pelin sääntöä ei tule mieleen.
  Maksimi palkat (ja bonukset) varaus numeron mukaan voivat tietysti myös muuttua.

  Tämä kommentti on siis täysin ilman mitään taustatutkimusta heitetty, eli ns. arvaus.

 35. Antti kirjoittaa:

  Bob Saget, asian on minun kohdalla niin kuin sanoin, en puhunut mitään siitä ettenkö olisi löytänyt virheitä, vaan siitä että virheet eivät ole ole haitanneet tai häirinneet minua.

 36. Jouni Nieminen kirjoittaa:

  Kiitos kaikille hyvistä kommenteista

  Hannes Hyvönen on oikea vastaus triviakysymykseen. En ollut mainittua Edmonton-peliä ennen koskaan nähnyt Hanneksen pelaavan livenä ja jäin hänelle illallisen velkaa. Hyvä mies.

  Vaihtopenkin vakkari, pidän Brian Burkea suuressa arvossa, mutta ei kannata uskoa kaikkea, mitä isopää irlantilainen medialle sanoo. Hän bluffaa paljon eikä ole niin periaatteen mies kuin antaa ymmärtää.
  Toronto ei ole enää suosittu kohde pelaajille, vaikka sen tavallaan pitäisi olla. Se ei ole Burkien vika, mutta hänen työnsä ei ole onnistunut odotetusti. Pitää palata asiaan.

  Niemisen Erkki, kommenttini NHL:n huumepoliisista oli sarkastiseksi vitsiksi tarkoitettu. Huumori on vaikea laji tai sitten olet tosikko tai itse vitsailet.
  En tiedä suoraan sanottuna mitään NHL-pelaajien kiellettyjen aineitten käytöstä. En usko steroidien käytön olevan niin yleistä kuin jotkut uskovat, mutta monen sadan miehen joukkoon mahtuu monta tarinaa.

  EVC, tarkoitin siis sitä, etten ymmärrä miksi John Tavaresin kaltainen nuori pelaaja sitoisi itsensä vuosikausiksi organisaatioon, joka ei ole kovin hyvä. Sen olisi toki voinut sanoa toisella tavalla.

  Mitä blogikirjoitusten pituuteen, kielioppiin, lukemisen raskauteen jne. tulee, tämän blogin tarkoitus ei ole antaa helppoja ja kevyitä NHL-uutisia lyhyesti.

  Tässä mennään tarkoituksella pintaa syvemmälle lähes joka kerta. Tarkoituksena on antaa NHL:n ystäville ja HS:lle rahan vastinetta kunnolla. Paljon helpommalla pääsisin jos huvittaisi.

  Olen pahoillani kielioppi- ja muista virheistä.

  NHL-blogin lukijamäärät ovat läpi kesän olleet erittäin kovat, mikä todistaa sen, että NHL kiinnostaa suomalaisiakin kesällä. Tai ehkä ihmiset tulevat ihmettelemään huonoa suomea ja virheitä!

  Eemelin ehdotus Top-10 listasta kuumimmista lätkävaimoista on hieno. En kirjoittaisi tuosta aiheesta, mutta todella mielelläni katselisin kuvia jos joku muu tekee sen..