New York Rangers sai (super)tähti Rick Nashin

| Julkaistu 24. 7. 2012 6:57

Jo tammikuussa alkanut spekulointi Rick Nashin myynnistä pois Columbus Blue Jacketsistä sai vihdoinkin päätöksensä maanantaina Jacketsin vaihtaessa kapteeninsa New York Rangersiin. Toisinpäin Manhattanilta Ohioon joutuvat hyökkääjät Brandon Dubinsky, Artem Anisimov, puolustaja Tim Erixon sekä ykköskierroksen varausoikeus ensi kesän NHL-draftissä. Nashin kanssa New Yorkiin tuli myös farmipakki Steven Delisle ja 3. kierroksen varausoikeus.

Onko 28-vuotias Rick Nash todellinen NHL-supertähti vai vain tavallinen tähti? Onko vain neljä playoffpeliä urallaan pelannut Nash niin hyvä kuin moni uskoo? Kuka voitti tämän pelaajakaupan ja miksi?

– – –

Ensimmäinen ajatus Rick Nashin päädyttyä Manhattanille on se, että tämä kauppa olisi ainakin julkisuuteen päässeitten tietojen perusteella voitu tehdä jo helmikuun lopun siirtotakarajalla samoilla tai ainakin samantyyppisillä pelaajilla. Jos tämä on paras mahdollinen korvaus, jonka 9 kautta NHL:ssä pelanneesta, 289 maalia ja 547 pistettä 674 ottelussa tehneestä hyökkääjätähdestä voidaan saada, miksi ihmeessä kauppa tehtiin vasta nyt?

Toinen ajatus on se, miksi Columbuksen GM Scott Howson vaihtaisi ykkösketjunsa laiturin, hyvin 40-maalia kaudessa tekemään pystyvän pelaajan 2-3 ketjun hyökkääjiin ja puolustajaan, joka ei ole vakiinnuttanut paikkaansa NHL:ssä? Paperilla tämä näyttää siltä, kuin Rangersin vanha GM Glen Sather taas kerran olisi näyttänyt tyhmemmilleen. Slats ei luopunut yhdestäkään tärkeästä runkopelaajastaan ja sai silti tilalle pelaajakaupassa yhden NHL:n parhaista isoista laitureista.

“Tämä oli mielestäni reilu kauppa molemmille osapuolille”, murahti Sather maanantain konferenssipuhelussaan median edustajille. Pudottamatta kuubalaista huuliensa välistä, vaikka hymyn on täytynyt olla leveä.

Sather pureskelee sikaariaan jossain Manhattanin pilvenpiirtäjässä tai näin kesällä Albertan Banffin jylhissä maisemissa myhäillen. Vanha osaa vielä. $13 miljoonaa tilaa jäljellä palkkakaton alla ja Shane Doan vapailla markkinoilla. Doan kävi viime viikolla tutustumassa Rangersin harjoitushalliin.

Kaikkien aikojen parhaan NHL-manageri Sam Pollockin klassiseksi tullut sanonta siitä, että parhaan pelaajan saanut joukkue aina voittaa pelaajakaupan pitää paikkansa taas kerran. Sather oli Good Trader Samin Montreal Canadiens-joukkueen pelaaja, joka kuunteli tarkasti.

Dubinsky ei ollut valmentaja John Tortorellan suosikkeja Manhattanilla. Maalitehot putosivat 24:stä 10:een viime kaudella. Kovaa yrittävä ja hanakasti taklaava karvaava sentteri, hyvä aloituksissa. Pelaaja, josta on helppoa pitää. Anisimov on iso hujoppi, joka teki ok tehot puolustuspeliä painottaneessa joukkueessa. Kummastakin Jacketsin saamasta hyökkääjästä voi olla apua keskikentällä.

Tim Erixon oli Calgary Flamesin ykkösvaraus, joka pakotti Flamesin myymään oikeutensa Manhattanille. Entisen Rangers-pelaaja Jan Erixonin poika, joka vietti ison osan viime kaudesta sukkuloimalla Shown ja AHL:n Connecticutin Valaan väliä. Nyt moni hymyilee Etelä-Albertassa cowboy-hattunsa alta, karma puraisi ruotsalaista kunnolla takapuoleen. Manhattanin valot vaihtuivat osavaltioon, jonka jännittävin osa omalla vierailullani oli valtion hyvin ylläpitämät huoltoasemat.

Ryan McDonagh, Derek Stepan, Chris Kreider – kaikki pelaavat ensi kaudella Broadwayn sinipaidoissa. Heitä Sather ei suostunut sisältämään kauppaan ja silti sai tahtonsa läpi. Tästä kaupasta spekuloitiin jo aiemmin julkisuudessa ja prosessi näytti pysähtyneen näihin pelaajiin. Huomionarvoista on myös se, että puolustaja Tim Erixon siirrettiin. Ei puolustaja Michael Del Zottoa, joka on vain vähän vanhempi kuin Erixon, mutta paljon kokeneempi NHL:ssä.

Pelaajaa, jonka sopimuksen vuoksi palkkakaton alle tuleva cap hit on $7.8 miljoonaa vielä kuuden vuoden ajan ei ole helppoa myydä, etenkään tilanteessa, jossa vallitsee epätietous uuden työehtosopimuksen vaikutuksista palkkakattoon.

Tiedetään Nashin antaneen listan kuudesta joukkueesta, joihin hän suostuisi siirtymään. Boston, Detroit, Rangers, Philadelphia, Pittsburgh ja San Jose. Tämäkin rajoitti Howsonin mahdollisuuksia. Ei yhtään kanadalaista joukkuetta listalla, mitä tällä puolen rajaa monet pitivät heikkouden osoituksena. Miksei Ontariosta kotoisin oleva Nash halunnut mennä pelaamaan Toronto Maple Leafsiin ja palata kotiin?

Rangers ja Flyers tuntuivat alusta saakka olevan suosikkeja. San Jose myös joukkueena, jonka voittamisikkuna on sulkeutumassa.

Oliko tämä nyt ihan varmasti paras tarjous, joka Howsonille tuli Rick Nashistä? Tuntuu uskomattomalta ajatella, ettei Rick Nashistä siis saatu parempaa vastinetta listalla olleilta joukkueilta? Aikaa meni lähes kuusi kuukautta, eikö siinä ajassa pelaajan päätä voitu kääntää muillakin tarjouksilla?

Nash ei tehnyt palvelusta vanhalle seuralleen rajoittamalla joukkueitten määrää. Palveluksia hän on toki jo tehnyt tarpeeksi.

Siirtotakaraja meni, playoffsit menivät, draft meni, heinäkuun ensimmäinen meni. Ja diili tulee vasta nyt, heinäkuun 23. päivä. Olisiko ollut parempi odottaa parempaa tarjousta?

Ihan alussa viime talvena näytti siltä, ettei Scott Howsonilla ollut paljoa mahdollisuuksia käsissään. Ei sen jälkeen kun hän heitti seuran parhaan pelaajan bussin alle ilmoittamalla julkisuuteen tämän pyytäneen siirtoa pois joukkueesta. Samalla Howson tuli laittaneeksi itsensä huonoimpaan mahdolliseen asemaan neuvottelupöydässä möläytettyään kaikille pelaajan haluavan itse pois. Ajan kuluessa vaikutti jo siltä, että odottaminen kannattaisi. Parempia tarjouksia oli pakko olla tulossa. Ilmeisesti joukkueet eivät halunneet luopua hyvistä prospekteistaan eikä Nashin iso sopimuskaan näyttänyt houkuttelevalta.

Jokainen yhtään NHL-jääkiekkoa seuraava haluaisi Scott Howsonin tuolilla istuessaan saada kaupassa mieluummin 1-2 tähtiluokan pelaajaa tai edes lupaavia prospekteja, ei vain määrällisesti useampaa jo todistetusti tasonsa näyttänyttä keskitason pelaajaa. Tässä kaupassa ei Jacketsin puolelta ole yhtään ainoaa keskipistettä, yhtään ainoaa tärkeää osaa, jonka varaan rakentaa. Tämä erikoinen luovutus ei anna ainakaan allekirjoittaneelle kuvaa siitä, että Scott Howsonilla olisi minkäänlaista hajuakaan tulevaisuuden visiosta Columbus Blue Jacketsille.

Yleensä jääkiekkojoukkueita rakentaessa voidaan erottaa selvä punainen lanka. Tässä ei sellaisesta ole tietoakaan. Howson ei voi sanoa, että myimme Rick Nashin, mutta toisinpäin tuli sentään jotain tärkeää tai tarpeellista. Ei merkkejä johdonmukaisesta jälleenrakennuksesta. Kuten Sports Illustrated kirjoitti, tässä annettiin hittisingle vaihdossa b-puolen lauluihin.

Oli odotettua, että Columbus Blue Jacketsin GM Scott Howson yrittäisi kaupassa hankkia vastineeksi hyökkäysvoittoisia palasia kokoonpanoonsa. Tällä kaupalla sellaisia tuli kakkos- ja kolmosketjuihin. Tai 2-3 ketjun tasoisia hyvässä joukkueessa. Brandon Dubinsky ja Artem Anisimov ovat hyviä ja monipuolisia 2-3 ketjun hyökkääjiä. Jacketsin hyökkäyksen puolustuspeli parani. Tim Erixon on lupaava prospekti siniviivalle.

– – –

Oliko Howsonilla muita tarjouksia harkittavanaan? Ulkopuolisina emme saa ehkä koskaan tietää varmuudella, millaisia mahdollisuuksia Jacketsin toimitusjohtajalla oli käytettävissään joukkueensa parantamiseksi Rick Nash-kaupalla. Tiedetään Detroit Red Wingsin olleen yhden vaihtoehdon. Johan Franzenin ja Valtteri Filppulan sisältäneet huhut eivät ilmeisesti pitäneet paikkaansa.

Scott Howson oli tilanteessa, josta ei helposti selviydytä voittajana Rick Nashiä myydessään, mutta silti tämä on hänen oma vikansa. Howson on NHL:n huonoimman joukkueen manageri syystä. Hän on hoitanut työnsä huonosti. Tällä palstalla ei ymmärretty, miksi hänet alunperin palkattiin tehtävään. Tulokset todistavat ihmettelyn olleen aiheellista.

Hyökkäys on tämänkin jälkeen todella ohut Columbuksessa. Maaleja ei tehdä paljoa vieläkään nyt kun selvästi paras maalintekijäkin on myyty pois. Ykkösketjussa pelannevat ehkä R.J. Umberger, Derick Brassard ja Brandon Dubinsky. Yksikään heistä ei pelaisi ykkösessä hyvässä NHL-joukkueessa. Joukkueessa oli vain kaksi pelaajaa, jotka ovat tehneet 20 maalia yhdellä NHL-kaudella ennen tätä kauppaa. Miten NHL-joukkue voi voittaa pelejä ilman hyviä hyökkääjiä? Vinny Prospal?

Lupaavasta Ryan Johansenista tulee vielä hyvä NHL-pelaaja, mutta hän on vasta 19-vu0tias.

Puolustus on ok, eikä prospektipelaajaksi ehkä laskettavan Erixonin lisääminen haittaa. James Wisniewski, Fedor Tutin, Jack Johnson. Ryan Murray voi mahtua joukkueeseen jo tulevalla kaudella. Hän on liian hyvä junnusarjaan, liian nuori AHL-peleihin. Tutin ja Nikita Nikitin ovat hyviä aliarvostettuja NHL-pakkeja. Jacketsin puolustus on tasoltaan NHL:n parhaan kolmanneksen luokassa. Kokenut Adrian Aucoin ja entinen ykkösvaraus John Moore tulevat pakkaan vielä mukaan jotenkin.

Maalinteon vaikeutta ei auta todella onneton tilanne tolppien välissä. Kaksi huonosti pelannutta maalivahtia. Sergei Bobrovsky pelasi huonosti Philadelphiassa vaikeassa tilanteessa ja tuotiin sen jälkeen Columbukseen. Moni ei ymmärtänyt miksi. Steve Masonin ura on todellisessa tienhaarassa. Entisen huipputulokkaan kolme viimeistä kautta ovat menneet jo penkin alle. Ehkä hänen on päästävä vaihtamaan maisemia, ennenkuin ura pääsee takaisin oikeisiin uomiinsa.

On käsittämätöntä, miten huonosti jääkiekkoseuran jääkiekkopuoli on hoidettu Columbuksessa. Hyvän joukkueen rakennus aloitetaan palkkaamalla mahdollisimman pätevä manageri, joka tuo mukanaan mahdollisimman kovan pelaajatarkkailu- ja pelaajakehityshenkilöstön. Sitä ei ole tehty.

Koko Rick Nash-saagasta tuli näytelmä, joka symbolisoi Columbus Blue Jacketsin toiminnan huonoutta. Se ei auttanut seuraa lippuluukulla eikä missään vaiheessa antanut uskoa tulevaisuuteen.

Vaikka Jackets sai Nashin hulppean $7.8 miljoonan cap hitin pois budjetistaan, Anisimovin, Dubinskyn ja Erixonin palkat yhteensä maksavat seuralle enemmän, $7.825m.

– – –

Kuinka hyvä Rick Nash sitten on? On vähän vaikeaa antaa kunnon arviota NHL-pelaajana miehestä, joka on 9 NHL-kauden aikana pelannut vain 4 playoffottelua. Nash on pelannut viisi kertaa All Star-pelissä ja neljä kertaa Stanley Cupin playoffseissa, mikä on erikoistakin erikoisempi tilasto. Keväällä 2009 Jackets pääsi suureen tanssiin pudoten heti ensimmäisellä kierroksella suoraan neljässä pelissä Detroit Red Wingsille pelisarjassa, jossa Wings ei kertaakaan päästänyt vastustajaansa edes maalin johtoon. Nash teki kolme pistettä neljässä pelissä.

Kansainvälisissä turnauksissa, neljä kertaa MM-kisoissa ja Vancouverin olympialaisissa pelannut Nash on loistanut. MM-kisoja ei pidetä kovin korkeassa arvossa tällä puolen vettä.

Tilastojensa perusteella Nash ei kuulu ihan NHL:n supertähtien joukkoon, mutta häntä voidaan silti kutsua helposti tähtipelaajaksi. Hän ei kuulu liigan 15-parhaan supertähden joukkoon Sidney Crosbyn, Evgeni Malkinin, Steven Stamkosin ja kumppaneitten vierelle. Aikaisemmin hän oli lähempänä kärkikaartia, viimeisten parin kauden aikana ehkä jatkuva merkityksettömien pelien pelaaminen alkoi syödä ja turhauttaa miestä ja näkyä peliesityksissä.

Voidaan hyvällä syyllä kysyä, että jos Rick Nash tosiaan on loistava pelaaja ja monen mielestä supertähtiluokkaa, miksei hän ole johtanut joukkuettaan tanssiin kuin kerran?

Hän vaikuttaa kaverilta, jota huomio ei haittaa, mutta joka silti mieluummin tekee työnsä kauempana suurimmasta huomion keskipisteestä. Ehkä siksi listalla ei ollut kanadalaisia joukkueita.

Nash on isokokoinen hyökkääjä, joka on todella taitava kiekon kanssa. Hän tuo kiekkoa ylös ja aiheuttaa painetta vastustajan puolustajille. Erittäin vaarallinen pelaaja. #61 luistelee erikoisessa etukumarassa todella kovaa huippunopeuden saavutettuaan. Vaikuttaa joskus menettävän vauhtia nopeissa käännöksissä. Jättimäinen siipienväli lähes kaksimetrisellä miehellä ja uskomattoman nopeat kädet mailan kanssa. Kiekko pysyy lavassa yhdellä yhtä vastaan hänen puskiessa itsepäisesti läpi puolustajien.

Tunnettu pelaajana, joka tekee maaleja erien lopuissa ja ratkaisevilla hetkillä. Kaudella 2010-11 16 Nashin tekemistä 32 maalista tuli viiden viimeisen minuutin aikana joko ensimmäisessä, toisessa tai kolmannessa erässä.

– – –
Miten Rick Nash pelaa New Yorkissa? Uskon, että Nash voi löytää sinipaidoissa parhaan vireensä päästessään pelaamaan tärkeitä otteluja todella hyvien pelaajien kanssa hyvässä joukkueessa. Valmentaja John Tortorella tulee pelästyttämään hänet pahanpäiväisesti heti kättelyssä ja muistuttamaan siitä, kuinka kovaa huipulla pelaaminen on.

Pelatessaan niin hyvin kuin hän potentiaalisesti pystyy, Rick Nash voi ratkaista NHL-otteluja yksinään. Hän on niin kova pelaaja fyysisesti ja henkisesti. Uskon hänestä New Yorkissa tulevan yli 40-maalin miehen, aivan supertähtiluokan alle menevän tähtipelaajan. Nash on niin taitava kiekon kanssa, niin hyvä pelinrakentaja, että on hieman vaikeaa suunnitella, millaisten pelaajien kanssa hän parhaiten pääsee edukseen ketjussa.

Ehkä hän muuttaa myös omaa pelityyliään New Yorkissa, koska kovaa joukkuetta ei tulla muuttamaan hänelle sopivaksi. Saamme vihdoinkin nähdä, miten Rick Nash menestyy kun on pelattava tärkeitä pelejä jatkuvasti. Jos jatkuvasti merkityksettömiä pelejä pelaamaan joutuminen on alkanut rasittaa ja turhauttaa miestä, nyt tulee isommalla näyttämöllä mahdollisuus näyttää.

Mielestäni tämä oli erinomainen pelaajakauppa New York Rangersille. Sinipaidat ovat yhä huipulla ensi kaudellakin. Kokoonpano näyttää todella kovalta. Miltä kuulostaisi ketju Marian Gaborik, Brad Richards ja Rick Nash?

Tämän jälkeen huomiomme kiinnittyy länsirannikolle. Vancouver Canucksin GM Mike Gillis yrittää myydä Roberto Luongoa. Anaheim Ducksin Bobby Ryan on yhä kaupan.

– – –

Täällä Jouni Nieminen, Edmonton.

Twitter: @OnsideWithJouni

Facebook

Jouninposti@shaw.ca

13 vastausta artikkeliin “New York Rangers sai (super)tähti Rick Nashin”

 1. Kukkahattuinentäti kirjoittaa:

  Dodiin tulihan se kauppa viimein! Aamuleivät menivät kyllä pahasti väärään kurkkuun kun katsoin ensimmäisen kerran Rangersiin siirtyneitä pelaajia.
  Dubinskyn sisällyttämisen siirtoon nyt jotenkin käsittää mutta niin kuin Jouni jo mainitsikin oliko tämä todella paras tarjottu paketti???
  Todennäköisesti tuo varausvuorokin tulee keikkumaan draftin viimeisillä sijoilla Rangersin viedessä runkosarjan+kannun.

  Pakko vielä antaa Satherille hatunnosto itse olin jo reilut 3-4vuotta sitten varma että ikä on tullut patulle vastaan kun ei voittavaa joukkuetta Manhattanille koottu, nyt näyttää kyllä lupaavalta!

 2. Janne kirjoittaa:

  Halvalla meni Nash, täytyy sanoa. Atlantin divisioonasta on tulossa melko kova, varsinkin jos Flyers saa napattua Weberin itselleen. Nyt tarkkailemaan mitä tekevät Doan ja Semin. Veikkaan, että jompi kumpi menee Penguinsiin. En usko, että Mario & co katsovat hiljaa vierestä kun oman divisioonan kovimmat kilpakumppanit vahvistuvat.

 3. Bart kirjoittaa:

  Slats teki kaupat sittenkin, hienoa. Niinkuin aina niin onnistumisen näkee myöhemmin, mutta ainakin aluksi näyttäisi siltä että Rangers ei joutunut luopumaan kenestäkään ydinpelaajasta. Dubinsky varmasti voi parantaa ja Erixon voi olla “late bloomer” mutta Anisimov on kykynsä näyttänyt -sarjajyrä kolmosketjuun. Columbuksessa tosin ehkä enemmän vastuuta.

  Mitä Gaborikiin tulee, niin olisin hämmästynyt jos häntä enää nähdään ykköskentässä. Kaveri on loukkaantusmisherkkä ja on myös taipuvainen pelaamaan koko ajan vähän pelin ulkopuolella, mistä on joutunut napit vastakkain Tortsin kanssa. En olisi yhtään hämmästynyt vaikka hänet kaupattaisiin eteenpäin ensi kaudella, varsinkin jos Doan vielä tulee. Joka tapauksessa uskoisin että Richarsin ja Nashin kanssa pelaa joku kolmikosta Kreider, Callahan ja Hagelin. Viimeksi mainittu on jostain syystä Tortorellan suosiossa, ehkä +21 on siihen syynä? Joka tapauksessa Gaborik tuntuu katoavan ratkaisuvauheissa, mikä ei taatusti saa Tortsilta paljon hyväksyntää.

  Itse pelkäsin että Del Zotto on osa Nash-kauppaa, onneksi näin ei käynyt, sillä mielestäni hän on 1-2 pakki vaikka yleinen käsitys on että hänen rankkaus on 4. Pelinumero on ainakin 4 mikä on Del Zotton kunnianosoitus idolilleen Bobby Orrille, ja Bobbyn tapaan Del Zotto on aivan ylivoimainen Rangerspakki hyökkäyspäässä. Sellaista kaveria tarvitaan jos halutaan mennä päätyyn asti. Brian Leetchin paita on jo katossa.

  Sen verran Noo Yawkin media kuitenkin on toivonut isoa, rumaa, rightin pakkia oikealle puolelle, että jotain on taatusti ollut suunnitelmissa.Kuulemma Weberiä yritettiin kovastikin. Lisäkauppoja nähtäneen vielä. Voisiko Staal olla kaupan?

 4. Neloskentän kädetön luiskaotsa kirjoittaa:

  Hullo Jouni!

  Rangers on kova tulevalla kaudella. Ensimmäinen ajatus yhdistelmästä Nash + Tortorella oli, että Torts testaa ja Nash
  toteuttaa. Jotenkin tuntuu, että Nashin kaltainen pelaaja (mikäli pelaa luotettavasti ja nöyrästi systeemiä toteuttaen, niin kuin uskon että tekee) on se missing link. Way to go Slats!

  Toisaalta tuli myös mieleeni (myös Folignon kommenteista), että onko ensi kaudella Blue Jackets yllätysjoukkue vastaavasti kuin Ottawa viime vuonna… Ainakin Jackets on nyt inhottavampi joukkue pelata vastaan.

  Elämme mielenkiintoisia aikoja…

 5. Dallas Stars kirjoittaa:

  Kyllähän näitä lukiessa päivät kuluu! :)
  Hyvää tekstiä.

 6. Eemeli kirjoittaa:

  Vettä sataa ja NHL:ssä pyörii siirtoruletti kuumana, taitaa olla kesä.

  Rick Nash on kyllä niin John Tortorellan näköinen pelaaja, kuin voi olla. Nash & Richards kuulostaa melko myrkylliseltä parilta siinä vaiheessa kun pitäisi alkaa tekemään ottelun ratkaisumaalia.

  Toiseen suuntaan menneistä pelaajista henkilökohtainen mielenkiintoni kohdistuu Artem Ansimoviin. Uskon, että heikommassa joukkueessa ja isommalla vastuulla Artemista saattaa tulla pinna per peli pelaaja. Ei tässä kaupassa kyllä ollut Columbuksen osalta sitä Jounin mainitsemaa punaista lankaa. Ilmeisesti jonkun kaupan oli vain tapahduttava, eikä Howsonilla ollut enää aikaa odottaa.

 7. Fan#66 kirjoittaa:

  Janne,

  Semin on jo Pitsböökin miehiä. Ikävä kyllä…
  Toivottavasti Malkin kertoo äidinkielellään, että alahan poika tekemään töitä.

 8. Tristan kirjoittaa:

  Moni on julistanut Ragsin voittaneen treidin aivan ylivoimaisesti. Itse en ole samaa mieltä. Nash ei ole kertaakaan urallaan tehnyt yli piste per matsi keskiarvolla nhl:ssä. Nash on hyvä pelaaja, mutta samalla hiukan ylihypetetty. Ei ole mitenkään varmaan, että hän tulee Ragsissa takomaan yli 80 pinnaa kaudessa. Hän sai kuitenkin Columbuksessa rajattomasti jääaikaa ja vastuuta.

  Sopimuksen viimeisenä vuotena hän on 34-vuotias, 7,8 millin cap hitillä. Pidemmällä tähtäimellä kauppa voi hyvinkin kääntyä Columbuksen voitoksi. Anisimov ja Dubinsky saavat suuremman roolin, Erixon voi tehdä lopullisen läpimurron nhl:ssä. Lyhyellä tähtäimellä Nash voi auttaa ja tehdä tärkeitä maaleja pleijareissa. Pidemmällä tähtäimellä kauppa auttaa myös Columbusta.

  Pitää muistaa, että seuroilla oli myös eri tarpeet. Columbus tarvitsi vahvistusta ohueeseen hyökkäyspäähän. Imagollisesti seuran parhaan pelaajan myynti on vain aina huono juttu. Columbuksen helmasynti on ollut huono draftaus ja pelaajien kasvattaminen. Toivottavasti Bob onnistuu maalissa ettei khl-peikko tule väijymään seuraa.

 9. ap kirjoittaa:

  Olen aivan varma, että Nash tekee Richardsin rinnalla kovat pisteet. Rangersin pelitapa nyt ei varsinaisesti hyökkäyksen juhlaa ole, mutta 40+ maalia on helposti haarukassa, sekä Nashin että tarjoilijan säilyessä ehjänä jopa 50. Nashillä on kaikkea, mitä maalintekijä tarvitsee: kokoa, nopeutta, röyhkeyttä ja käsiä, Columbuksessa puuttui tarjoilu, mutta nyt ei pitäisi jäädä siitä kiinni.

 10. Barry kirjoittaa:

  Rick Nash tulee tekemään tästä kaupasta yhden kaikkien aikojen vitseistä ja viimeisen naulan Howsonin arkkuun!

  Itse Scotty Bowman sanoi aikoinaan, että Wayne Gretzky voittaa pistepörssejä, mutta ei mestaruuksia. Sitten Ysiysi voitti sekä pörssejä että mestaruuksia ja Bowman olikin eri mieltä.

  Rick Nash ei ole mikään Gretzky tai Crosby, mutta kyllä hän on maailman kaikkeuden parhaita voimahyökkääjiä. Kun Columbusin GM:n tontilla on ollut kaksi idioottia, niin vie siinä sitten joukkue yksin playoffseihin.

  Kyllä hyvät pelaajat tarvitsevat hyviä pelaajia ympärilleen saadakseen kaiken itsestään irti. En tiedä löytyykö Rangersista hänelle sopivaa sentteriä, koska Brad Richards ei ole mikään maaginen jakelija ja pihtikinttuna korkeintaan kohtalainen luistelija, mutta hyvä joukkue auttaa kokonaisuutena aina.

  Ymmärrän hyvin, ettei Nash halunnut Kanadaan, sillä vain vasemman rannikon Vancouver on hyvä joukkue, mutta oikeasti Vancouver on Kanadassa vain maantieteellisesti. Hong Kong 2. Sateenvarjo mukaan…

  Nashville poimi odotetusti Shea “Grilli” Weberin diilin pois kuleksimasta. Ei liigan parasta pakkia voi päästää pois vain sen takia, että joku toinen seura tarjoaa 14 vuoden aikana vain 10 miljoonaa enemmän kuin hinta, jonka tiesit hänen maksavan joka tapauksessa.

  Ryan Suter sai 98 miljoonaa ja mies ei ole lähelläkään Weberin tasoa. Sen tulee jokainen näkemään nyt kun häneltä odotetaan ykköspakin suorituksia eikä vain Weberin avustamista.

  Weber tekee 15-20 maalia, 40-50 pinnaa ja pelottaa vastustajia ottamatta jäähyjä. Täydellinen paketti. Ja Homer Holmgrenin avulla nyt hiton rikas. :)

 11. KK kirjoittaa:

  Tristan, vilkaisepa Columbuksen rostereita vaikka viimeisen viiden vuoden ajalta ja arvioi sitten uudestaan. Ei se rajaton jääaika auta yhtään mitään jos ympärillä on pelkkää skeidaa. Rangers voitti kaupan ylivoimaisesti sekä lyhyellä että pitkällä tähtäimellä.

 12. #45 kirjoittaa:

  Komppaan Barryn kommenttia Weberistä, MUTTA jos kuitenkin salaliittoteoriat ja kaikki muut Jounin kuulemat juorut pitäisivät paikkansa ja tässä haettaisiinkin vain parempaa asemaa vaihtokauppoihin, olisi se tulikuumaa kamaa näin tulikuumaan nhl-kesään :)

  Onko niin, että Semin on nyt sitten tehnyt sopimuksen tosiaan “Pitsböökin” kanssa? Jos näin on, niin voisiko joku olla niin ystävällinen ja laittaa jotain inffoja kommentteihin (pituus, hinta, milloin tämä kauppa tapahtui yms.).

  Kiitos Jounille hyvästä raapustuksesta taas kerran ja plussat kommentoijille myös! :)

 13. Leikkikalu kirjoittaa:

  Todennäköisesti olen vasta toinen, joka tiedottaa, että Semin vetäisi melkoisen jokerin takataskusta ja menee Carolinaan yhden vuoden ja 7 miljoonan sopparilla.