NHL:n hullut päivät siirtyvät ja jatkuvat

| Julkaistu 4. 7. 2012 18:17

Yksityiskoneita, järjettömiä rahoja, kärsimätöntä mediaseurantaa. Uusia sopimuksia, uusia seuroja, uudennäköisiä joukkueita, ketjuja ja pakkipareja.

Tässä muutama kommentti NHL-kesän hullujen päivien venyttyä heinäkuun neljänteen saakka.

– – –

Montreal Canadiens näyttää toimivan uuden valmentajansa Michel Therrienin näköisesti uuden GM Marc Bergevinin tehdessä ensimmäisiä pelaajahankintojaan. Les Habitantsista tehdään vaihkeampi ja ikävämpi vastustaja uusilla hankinnoilla, kuten esimerkiksi Brandon Prustin neljän vuoden, $10 miljoonan sopimuksella. Kovaotteisen, viisi maalia viime kaudella tehneen Prustin palkka nousee Montrealissa yli kolminkertaiseksi New Yorkin sopimuksesta. Neljä vuotta on enemmän turvallisuutta kuin Bottom-6 pelaajille yleensä annetaan.

Canadiens hankki myös Therrienin joukkueessa Pittsburghissä pelanneen Colby Armstrongin Toronto Maple Leafsin ostettua aivotärähdyksistä kärsineen pelaajan sopimuksen ulos.

– – –

Bergevin vei tarkoituksella maalivahti Carey Pricen sopimuskiistan välimiesoikeuteen pari viikkoa sitten pitääkseen NHL:n parhaimpiin lukeutuvan vahtinsa mahdollisten RFA-tarjousten tavoittamattomissa.

Maanantaina Pricesta tuli NHL:n kolmanneksi parhaiten palkattu maalivahti hänen kirjoitettuaan nimensä uuteen, 6 vuoden, $39M sopimukseen. Keskinmäärin siis $6.6M per kausi. Pekka Rinne ($7M) ja Henrik Lundqvist ($6.875M) ansaitsevat enemmän per kausi.

– – –

Martin Brodeur sai raporttien mukaan kahden vuoden tarjouksia ainakin Toronto Maple Leafsiltä ja Chicago Blackhawksilta, mutta teki lopulta kahden vuoden, $9M sopimuksen tutun ja turvallisen New Jersey Devilsin kanssa. Toinen tarjottu vuosi oli tärkeä Martylle mahdollisen työsulkuvuoden varalta. Hänhän sanoi Los Angelesissa, ettei työsulku pelota kuntoharjoittelun puolesta. “Olen maalivahti”, hymyili Brodeur kuin leppoisa harrastelijasarjan maalivahti.

Devilsillä saattaa olla NHL-historian vanhin (lue: kokenein) maalivahtikaksikko Johan Hedbergin saatua myös kaksivuotinen, $1.4M per kausi sopimus. Hedbergiä pidetään tärkeänä miehenä Devilsin pukukopissa, erittäin arvokkaana miehenä joukkueen nuorille ruotsalaispelaajille.

– – –

Oli odotettavissa, että viime kaudella 61 pistettä tehnyt sentteri Olli Jokinen saisi vapailta markkinoilta kolmen vuoden sopimustarjouksen, $4 – $4.5M per kausi, vaikka Calgary Flames ei halunnut pelaajaansa pitää. Winnipeg Jets hankki 33-vuotiaan kuopiolaisen kahden vuoden, $9 miljoonan sopimuksella.

Jokinen tuo kokemusta ja hyökkäysvoimaa Jetsiin, jossa hänestä tulee joukkueen ykkössentteri. OJ vaikuttaa jääkiekkohahmolta, joka jakaa mielipiteet suunnilleen kahtia. Toiset epäilevät, millaista veteraanijohtamista ja voittamisen kulttuuria vain kuusi playoffottelua NHL:ssä pelannut pelaaja voi uudelle joukkueelle tuoda.

Itse uskon, että Jokisesta voi tulla Jetsille arvokas “go-to kalakukko”, jolla on vielä bensaa tankissa ja halua pelata huipulla.

– – –

Calgary Flames taas jatkaa valitsemallaan tiellä hankkimalla Jiri Hudlerin Detroitista neljän vuoden, $16M sopimuksella. Wingsissä pienikokoinen Hudler teki 25 maalia, joista 23 viidellä viittä-vastaan. 50 pistettä vain 15:40 keskinmääräisellä jääajalla on todella hyvä suoritus. Peli kävi ketjussa Valtteri Filppulan ja Henrik Zetterbergin kanssa.

Pienikokoisen hyökkääjän lisääminen Flamesiin on omituinen siirto, koska Hudlerin kanssa ensi kaudella pelaavat myös Mike Cammalleri ja Lee Stempniak, jotka myös ovat pienikokoisia. Roman Cervenka ja junnuista tuleva erittäin lahjakas Sven Bärtschi ovat myös pienikokoisia. Flames oli vielä vähän aikaa sitten iso ja pelottava joukkue.

Vieläkin odotellaan, että Flamesin GM Jay Feaster kauppaa puolustaja Jay Bouwmeesterin. St. Louis Bluesin uskotaan olevan erittäin kiinnostuneen, vaikka Bouwmeesterin vuosipalkka on hulppea $6.8M. Flamesillä on 9 pakkia yhdensuuntaisilla sopimuksilla kokoonpanossaan.

– – –

Toinen UFA-markkinoitten suomalaisnimi, Vancouver Canucksin puolustaja Sami Salo päätyi Tampa Bay Lightningiin kahden vuoden, $7M sopimuksella. Ilmeisesti Canucks joutui luopumaan sitkeästä suomalaissoturistaan, koska yritykset vaihtaa puolustaja Keith Ballardin sopimusta muualle epäonnistuivat.

On outoa nähdä Canucks ensi kaudella ilman 37-vuotiasta Saloa, joka pelasi seurassa kauemmin kuin kukaan nykyjoukkueen pelaajista Sedinejä lukuunottamatta. Tampassa Steven Stamkosin johtama ylivoimapeli saa uuden tykin siniviivalle, todella mielenkiintoista seurata.

– – –

Vancouver hankki yhden kauden ihmemies Jason “Boom Boom” Garrisonin Salon lämärin tilanne antamalle Vancouverin alueelta kotoisin olevalle viime kaudella 16 maalia siniviivalta tykittäneelle puolustajalle huikean, 6 vuoden, $27.6M sopimuksen. Onko kukaan koskaan onnistunut hyödyntämään yhden kauden tällaisella sopimuksella?

– – –

Shane Doan on täällä Edmontonissa seuraamassa junnuturnausta. Coyotesin kapteeni odottelee UFA:na ilmoituksensa mukaan heinäkuun 9. päivään saakka, jolloin seuran omistusasiat saattavat ratketa Greg Jamisonin hyväksi. Doan on varmasti saanut paljon tarjouksia hyviltä NHL-seuroilta, mutta jää mieluiten Phoenixiin.

Los Angeles Kingsin uskotaan olevan kiinnostunut.

– – –

Mikä on Anaheim Ducksin taktiikka? Yksi seura, jonka ajatuksia en ymmärrä on Anaheim Ducks ja GM Bob Murray. Ensin erinomainen hyökkäävä puolustaja Lubomir Visnovsky päästetään menemään lähes ilmaiseksi (vaihdossa 2013 darftin toisen kierroksen varausoikeuteen) New York Islandersiin. Islesin ylivoimassa siniviivalla pelaa yhtäkkiä Mark Streit ja Visnovsky. Sitten tilalle hankitaan hidastunut Sheldon Souray ja Bryan Allen ylihintaan?

Souray pelasi viime kauden $1.6M sopimuksella Dallasissa, tehden vain 21 pistettä. Stars ei käyttänyt hänen kovaa siniviivalaukaustaan paljoa ylivoimissa. Nyt Ducksilta kolmen vuoden, $11 miljoonan diili 36-vuotiaalle puolustajalle.

– – –

Texasissa kaikki on suurempaa. Jaromir Jagr on ansainnut NHL:ssä yli $101 miljoonaa uransa aikana. (KHL-vuosia ei laskettu mukaan). Nyt Dallas Starsin GM Joe Nieuwendykin onnistuttua suostuttelemaan #68 Dallas Starsiin yhden vuoden, $4.55M sopimuksella.

Jagr saattaa pelata Starsin ykkösketjussa Jamie Bennin ja Loui Erikssonin kanssa. Tai ehkä kakkossentteri Derek Royn ja Michael Ryderin keskellä. J.J. todisti mielestäni viime kaudella Philadelphiassa epäilijöilleen olevansa yhä hyvä NHL-pelaaja tekemällä 19 maalia ja 35 syöttöä 73 ottelussa. Hänen pelinsä hiipui hieman kauden loppupuolella, mutta hän on ansainnut $4.55M yhden vuoden sopimuksensa.

Paras eurooppalainen NHL-pelaaja koskaan?

Jagrin hankkiminen on nähtävä myös uuden omistajan Tom Gaglardin haluna saada huomiota ison nimen hankinnalla. Ihmetyttää vähän, että #68 haluaa pelata läntisessä konferenssissa ja istua pitkiä pelimatkoja lentokoneissa vielä vanhoilla päivillään.

– – –

Stars palkkasi aikaisemmin toisenkin nelikymppisen ihmemiehen Ray Whitneyn saatua kahden vuoden, $9M sopimuksen sunnuntaina. Sopimukseen kuuluu $500,000 allekirjoitusbonus molemmille kausille. Uskomaton palkankorotus nelikymppiselle pelaajalle, joka viime kaudella Phoenixissa ansaitsi kolme miljoonaa. 77 pisteen kausi, 1,000 pisteen ylitys uralla, kakkos All Star-viisikkovalinta. Kova harjoittelu ja terveet elämäntavat ovat tämän pelaajan pitkän peliuran ei niin salaiset salaisuudet.

Dallasin paras pistemies viime kaudella oli Loui Eriksson 71 pisteellä.

On pakko pitää Whitneyn sopimusta esimerkkinä Teemu Selänteen tulevalle sopimukselle Anaheimissa.

Huvittava kommentti pienikokoiselta Ray Whitneyltä tämän sanottua, että 18 ensimmäisen vuoden ajan häntä kutsuttiin liian pieneksi ja sen jälkeen liian vanhaksi. Nyt häntä voidaan kutsua myös liian rikkaaksi. Edmonton Oilers laittoi entisen mailapoikansa waiver-listalle vuonna 1997. Sen päivän jälkeen “The Wizard” on tehnyt 878 NHL-pistettä ja ansainnut uusi sopimus mukaanlaskien 41 mijoonaa dollaria NHL-pelaajana.

Huvittavaa, miten kevään 2001 playoffseissa Starsin kolmosketjuna pelasi “Grumpy Old Men”-ketju, jonka kaikki kolme jäsentä olivat vähintään viisi vuotta nuorempia kuin Jagr ja Whitney ovat nyt. Mike Keane, Kirk Muller ja John MacLean olivat silloin yhteisiältään 105-vuotta.

“Keane is grumpy and MacLean is old”, hihkui Muller silloin Edmontonissa. “I`m the man”.

Tuossa vielä legendaarisen Dallas Stars-ketjun parhaita hetkiä niille, jotka ovat unohtaneet.

Hieman outoa toimintaa Starsilta hankkia näitä ikämiehiä, ottaen huomioon seuran nuoret prospektit, kuten Matt Fraserin ja Reilly Smithin.

– – –

Dallas Stars vaihtoi kakkossentteri Mike Ribeiron Washingtoniin jo ennen draft-viikonloppua. Stars teki Buffalo Sabresin kanssa pelaajakaupat hankkien Derek Royn tilalle ja antaen Steve Ottin ja puolustaja Adam Pardyn Sabresille.

Roy on kärsinyt loukkaantumisista eikä ole pelannut vanhalla tasollaan. Ehkä Texasissa kaikki muuttuu.

Ott on yksi NHL:n parhaista ärsyttäjäpelaajista, joka osaa tehdä pisteitä ja voittaa aloituksia. Vancouver Canucks oli kiinnostunut siirtotakarajalla.

– – –

Playoffseissa toiseksi eniten pisteitä puolustajan paikalta yllättäen tehnyt Bryce Salvador halusi jäädä New Jersey Devilsiin ja teki kolmen vuoden, $9.5M sopimuksen tiistaina. 36-vuotias hyvänä puolustavana pakkina tunnettu Salvador teki 4 maalia ja 14 pistettä pudotuspeleissä. Lojaalisuutta takaisinpäin GM Lou Lamoriellolta tarjota kolmas vuosi pelaajalle, joka pelasi kolme ensimmäistä ammattilaiskauttaan AHL:ssä.

– – –

Ei ollut suuri yllätys kenellekään nähdä Alexander Radulovin palaavan KHL:ään. Moskovan ZSKA tarjosi raporttien mukaan $9.2M vuosipalkan Raduloville. Sergei Fedorov toimii seuran uutena managerina.

– – –

TSN:n analyytikot Pierre McGuire ja Marc Crawford antoivat tylyn arvion Washington Capitalsin entisen laituri Alexander Seminin luonteesta maanantaina. McGuire käytti termi’ “the ultimate coach-killer”, Crawford meni vieläkin pitemmälle kuvaillen Seminiä sanoin “a total loser”.

Viiden miljoonan taalan sopimusta pelaajalleen hakeva Seminin agentti ei ollut asiasta mielissään. Hänen mielestään Semin sai haukkuja vain sen takia, koska hän on venäläinen.

Henkilökohtainen mielipiteeni on se, ettei agentin – kutsutaan häntä tässä vaikka “Rutinoff“:iksi, en tiedä oikeaa nimeä – vetämä kansalaisuuskortti ole oikeutettu. Jokainen tekee oman maineensa. En vietä aikaa Washington Capitalsin kanssa voidakseni sanoa yhtään mitään Alexander Seministä, mutta tämä ei ole ensimmäinen kerta kun NHL-Insiderit tai pelaajat sanovat tuon suuntaista tästä taitavasta pelaajasta.

– – –

Colorado Avalancheen St. Louisista tullut entinen ykkösvarauspakki Erik Johnson sai Avsiltä 4 vuoden, $15 miljoonan sopimuksen. Johnsonia on pidetty yleisesti pettymyksenä NHL:ssä varaukseensa nähden, mutta hän on oman joukkueensa ykköspakki.

– – –

Edmonton Oilersille viikko on ollut todella hyvä. Niin hyvä, että joskus jälkeenpäin voidaan ehkä sanoa tämän olleen sen viikon, jolloin seuran kehitys todella otti ison askeleen eteenpäin.

Öljyn uusi valmentaja Ralph Krueger ei ole suuri nimi NHL-jääkiekossa. On aika ja syytä tutustua tähän odotettua kovempisärmäiseen, Keski-Euroopassa suurimman osan kiekkourastaan viettäneeseen jääkiekkomieheen. Pelaajien mielestä Ralph Krueger on erittäin hyvä kommunikoija ja motivoija. Hän tietää tarkasti jokaiselle pelaajalleen haluamansa roolin.

Erittäin mielenkiintoinen tieto oli se, että yliopistopuolustaja Justin Schultz sanoi juuri Kruegerin puheitten vaikuttaneen eniten siihen, että hän päätti valita Edmonton Oilersin 26 kiinnostuneen NHL-seuran joukosta. Schultz kertoi kylmien väreitten kulkeneen selässä 53-vuotiaan ensimmäisen NHL-ykköspaikkansa saaneen valmentajan puhuessa jääkiekosta. Ja tämä tapahtui jo ennen kuin paljon mainostetut puhelinsoitot Paul Coffeylta ja Wayne Gretzkyltä tulivat.

Juuri Schultzin saaminen Oilersiin oli todella tärkeä asia Edmonton Oilersille. Hänelle ei luvattu pelipaikkaa etukäteen, mikä oli hyvä kuulla.

Oilersin prospektileiri päättyi maanantaina peleihin Millennium Place-pikkuhallin täyttäneen yleisön edessä. Ykkösvaraus Nail Yakupov herätti paljon innostunutta huomiota koko viikon ajan Edmontonissa. Yakupovilla on ovechkinmainen innostus maalintekoon ja dynaaminen persoonallisuus. Valmentaja Krueger kehui myös hänen puolustuspeliään ja taitojaan pelinrakentajana. Yakupovilla on paljon kikkoja taskussaan, hieno tyyli suojata kiekkoa ja tehdä yllättäviä syöttöjä ja ratkaisuja. Laukaus lähtee todella nopeasti ja vihaisesti. Fyysisesti vahvan näköinen, vaikkakin lyhyt mies.

On pakko olettaa, että tämä raketinomainen pelaaja ottaa top-6 paikan NHL-joukkueesta heti syksyllä. Ennen Oilersin leiriä Nail tulee osallistumaan Venäjän U-20 maajoukkueessa pelisarjaan Kanadaa vastaan.

Hieman näillä seuduilla ihmetellään sitä, ettei Nailin kanssa ole tehty sopimusta vielä. Taylor Hall teki sopimuksen kaksi vuotta sitten heinäkuun viidentenä, Ryan Nugent-Hopkins vuosi sitten heinäkuun toisena.

– – –

Justin Schultz oli Anaheim Ducksin 2. kierroksen varaus (43.) kesän 2008 NHL draftissä. Hän ei itse halunnut tai osannut odottaa tapauksensa saamaa mediahuomiota. Olin todella yllättynyt siitä, miten ainakin twitter-toteamusten perusteella kokeneet NHL-toimittajat antoivat myrkyllisiä ja katkeria lausuntoja 22-vuotiaan nuorukaisen tehtyä ratkaisunsa. Tällaisia tuli yllättäen esimerkiksi Ottawan toimittajilta.

Fanien pettymyksen ymmärtäisin hyvin, toimittajien ei pitäisi olla tunteellisesti sidoksissa joukkueisiinsa.

On syytä huomata, miten kovia puolustajia tuo kesän 2008 NHL draft sisälsi. Justin Schultzin luokkatovereihin lukeutuivat esimerkiksi Drew Doughty, Zach Bogosian, Luke Schenn, Tyler Myers, Erik Karlsson, Jake Gardiner, Luca Sbisa, Michael Del Zotto, John Carlson ja Slava Voynov. Tämän kesän puolustajakaarti voi olla lähes yhtä kova.

– – –

Heinäkuun alkupäivät ovat olleet erityisen mielenkiintoisia Nashville Predatorsin puolustaja Ryan Suterin ja New Jersey Devilsin kapteeni Zach Parisen tapausten vuoksi. Media seuraa miesten liikkeitä tarkasti. Suter on toistaiseksi pysytellyt maatilallaan Wisconsinin Madisonissa ja antanut agenttinsa Neil Sheehyn vastaanottaa tarjoukset ja hoitaa puhumiset julkisuuteen. Aluksi hän ei vastaanottanut vierailijoita.

Tiistaina Detroit News ja Minnesotan Star Tribune raportoivat, että sekä Red Wingsin että Wildin sikariporras oli lentänyt yksityiskoneillaan Madisoniin puolustajaa ja tämän agenttia tapaamaan. Kumpikaan seuroista ei varmista tietoa julkisesti. Star Tribunen valpas toimittaja Michael Russo väijyi Minneapolisin lentokentällä odottelemassa koko tiistain nauhuri ja lehtiö kädessään saaden lopulta tämän haastattelun todella kärsivällisen oloiselta Devils-kapteenilta.

Tässä myös Josh Rimerin haastattelu Parisen kanssa tiistailta.

Minnesota Wild, Detroit Red Wings ja varmaankin vielä Nashville Predators ovat ilmeisen vahvoilla Ryan Suter-kisassa. Detroitin huhutaan tarjonneen 13 vuoden, $90 miljoonan paperia. Jääkiekkomielessä Red Wingsiä on pidettävä parhaimpana vaihtoehtona Suterille mielestäni.

Parise taas palasi kotiseuduilleen Minnesotaan keskustelemaan omasta päätöksestään kihlatun morsiamensa ja isänsä J.P. Parisen kanssa. Hän piti paljon odotetun mediatilaisuuden maanantaina, koko NHL-maailman pysähtyessä kuuntelemaan, mihin hän on päättänyt mennä. Hän oli päättänyt mennä kotiin miettimään asiaa lisää.

Jääkiekkomielessä pitäisin Pittsburgh Penguinsia tosi hyvänä vaihtoehtona vasemmalla laidalla pelaavalle nuorelle tähdelle. Parisen huhutaan saavan pelkästään allekirjoitusbonuksina $12 miljoonaa per vuosi tulevan sopimuksensa kahdelle ensimmäiselle kaudelle, ensimmäinen varmistukseksi mahdollisen työsulun varalta. En tiedä, miten raporttien mukaan 70 miljoonaa dollaria pankille velkaa oleva New Jersey Devils pystyy pitämään kapteeninsa.

On suuri ja tärkeä asia päättää, missä pelata seuraavat 10 vuotta ansaitakseen seuraavat sata miljoonaa dollariaan. Ei ihme, että nuorten amerikkalaistähtien päätöstä odotellaan yhä. NHL-seurat taas odottavat ratkaisua voidakseen siirtyä eteenpäin, etenkin jos Suter ja Parise menevät muualle, toteuttaakseen varasuunnitelmansa.

Rick Nashin ja Alexander Seminin tapaukset esimerkiksi voivat viimeinkin siirtyä eteenpäin Zach Parisen tapauksen ratkettua. New York Rangers ja Carolina Hurricanes lienevät kiinnostuneita Nashistä edelleen. Columbuksen GM Scott Howson ei uskalla vaihtaa Nashiä ennenkuin tieto Parisen määränpäästä tulee.

Voidaan tietenkin ajatella, että Parisen ja Suterin on täytynyt ajatella vaihtoehtojaan jo kuukausien ajan. Heidän on täytynyt tietää jo etukäteen suunnilleen, mitkä seurat ovat kiinnostuneita jos kerran me kaikki muutkin tiesimme. Rahasummat ovat joka tapauksessa suunnilleen samanlaiset. Sata miljoonaa ja kymmenen vuotta per mies.

Ehkä Parise ja Suter hyvinä kavereina suunnittelevat jonkinlaista yhteispakettia keskenään ja tekstailevat toisilleen. Philadelphiaan, Detroitiin tai vaikka Pittsburghiin. Tai Minnesotaan. Wildin ainoa keino nousta kilpailukykyisten joukkueitten seuraan epäonnistuneen varaus-ja pelaajakehitystoiminnan jälkeen on hankkia pelaajia UFA-markkinoilta.

Erikoista kaikessa tässä kohussa on myös se, etteivät Amerikan takametsistä kotoisin olevat vaatimattomat pojat Zach Parise ja Ryan Suter todellakaan ole julkisuutta hakevia linssiluteita. He eivät itse uskoneet eivätkä halunneet tästä tulevan niin suuren näytelmän kuin tästä on tullut. Heidän tarkoituksensa ei ollut tehdä koripallon esimerkin mukaan suurta mediatapahtumaa sopimuspäätöksistään.

Minnesotassa huhuillaan että hienon uuden sopimuksen saanut maalivahti Josh Harding saisi ykkösen paikan diilinsä toisena vuonna. En tiedä, mitä mieltä Niklas Bäckström on asiasta.

Yleisesti uskotaan omistajien haluavan alkavissa CBA-neuvotteluissa kieltää mahdollisuuden tehdä megapitkiä ja rahakkaita sopimuksia pelaajien kanssa. Pittsburgh Penguins teki Sidney Crosbyn kanssa 10 vuoden etupainoitteisen sopimuksen, jonka kolme viimeistä kautta Sid pelaa $3 miljoonan vuosipalkalla, jotta palkkakaton alle jäisi vielä tilaa hankkia Suter tai Sidin hyvä ystävä Parise joukkueeseen.

Jos omistajat vastustavat ylipitkiä sopimuksia, miksi yli 40 pelaajalla 19 joukkueessa on seitsemän vuoden mittaisia tai pitempiä sopimuksia? Omituista.

Jos ylipitkät sopimukset kaikesta huolimatta kielletään, nyt olisi Edmonton Oilersin aika heittää Nashville Predatorsin Shea Weberille vanha kunnon RFA-tarjous. Saataisiin jännitystä ja väriä NHL-kesään.

Hullut päivät jatkuvat.

– – –

Täällä Jouni Nieminen, Edmonton.

Twitter: @OnsideWithJouni

Facebook

Jouninposti@shaw.ca

17 vastausta artikkeliin “NHL:n hullut päivät siirtyvät ja jatkuvat”

 1. Marko kirjoittaa:

  Toinen joukkue, jonka toimintaa en ymmärrä, on Florida Panthers. Joukkue ostaa ulos Matt Bradleyn, joka on täyttänyt ruutunsa hyvin ja osoittanut kykynsä pelata myös jääkiekkoa. Hänet korvataan George Parrosilla, jonka kiekolliset taidot ovat varsin olemattomat. Puolustusosastolla loistavan kauden pelannut Jason Garrison siirtyy pois ja tilalle tulee Filip Kuba, jonka ei missään tapauksessa voi sanoa olevan Garrisonia parempi.

 2. kottoson kirjoittaa:

  Sutter ja Parise ,Ilmaveivi pojan seurakaveriksi.

 3. Antti kirjoittaa:

  “Wildin ainoa keino nousta kilpailukykyisten joukkueitten seuraan epäonnistuneen varaus-ja pelaajakehitystoiminnan jälkeen on hankkia pelaajia UFA-markkinoilta.”

  Eikös Wildillä ole paljon hyviä lupauksia? Granlund, Coyle ja Zucker ovat monen asiantuntijan mielestä kovia prospekteja.

 4. Capsfani kirjoittaa:

  Nyt se on sitten selvää Suter ja Parise menevät Minnesota Wildiin.

 5. Jouni Nieminen kirjoittaa:

  Kiitos kommenteista,

  ehdin mennä paikalliseen uimahalliin postauksen laitettuani ja nousta altaasta kun uutinen Minnesota Wildin hurjista kesäsopimuksista tuli!

  Antti, mainitsemasi pelaajat edustavat toivottavasti Mikael Granlundin kanssa parempaa tulevaisuutta Wildille. Charlie Coyle oli alunperin San Jose Sharksin 1. kierroksen varaus. Jason Zuckerin näimme täällä Edmontonissa junnujen MM-kisoissa, hyvä pelaaja. Sai pelata muutaman pelin NHL:ssä jo.

  Tarkoitin lähinnä Wildin johdon virheitä, jotka tulivat jo ennen nykyistä joukkueenjohtoa.

  GM Chuck Fletcherin pahin ongelma on hänen edeltäjiensä virheet, joita on lähes mahdotonta korjata.

  Ainoa Doug Risebroughn aikakauden varaus, josta tuli todella hyvä pelaaja oli San Jose Sharksiin kaupattu Brent Burns. Muuten ykköskierrosten varaukset olivat monen vuoden ajan pahoja harhalaukauksia. Benoit Pouliot?

  2003-2009 ykkösvarauksista Wildin kokoonpanossa pelasi viime kaudella vain Colton Gillies, joka hänkään ei ole tarpeeksi hyvä pelamaan vakituisesti Showssa.

 6. müller kirjoittaa:

  Kyllähän tuo Parisen ja Suterin “kaappaus” mieltä lämmittää, ja enemmänkin. Ja Jouni on oikeassa pieleen menneen scouttauksen suhteen (ja muiden asioiden), mikä siis tapahtui ennen kuin Fletcher astui ruoriin. Eihän tässä malta odottaa seuraavaa kautta! Hyvää tekstiä taas kerran, Jouni.

 7. Barry kirjoittaa:

  Winnipeg Jets sopii Päällikölle paljon paremmin, kun samassa joukkueessa ei ole Jarome Iginlan ja Miikka Kiprusoffin kaltaisia supertähtiä. Päällikkö oli parhaimmillaan The Päällikkönä.

  Atlantassa, uups, Winnipegissä ei ole yhtään tähteä. Pari tuikkua. Playoff-ottelujen määrä ei kyllä kasva, mutta pitkistä lomista on hyötyä kropan huoltamisessa. Voi antaa palaa 82 matsin ajan, kun saa kuuden kuukauden loman sen jälkeen.

  98 miljoonaa erinomaiselle puolustavalle puolustajalle ja kerran urallaan 40 maalia tehneelle hyökkääjälle kertoo ajoituksen merkityksestä? Timing is everything.

  Oli hauskaa seurata, miten mukamas maltillisen joukkueen rakentamisen malliorganisaatio Red Wings juoksi, tai tarkemmin lensi omalla jetillä, näiden kahden perässä valmiina upottamaan 200 miljoonaa vihreää seteliä heidän saamiseksi. :)

  Calgary Flames on käyttänyt jo yli 65 miljoonaa joukkueeseen, joka vaikuttaa aika fiaskolta??? Kaupungin cowboyt heittävät varmaan stetsonia ilmaan, kun saivat mattonaula Hudlerin 16 miljoonalla neljäksi vuodeksi omakseen. Jiihaa!

 8. blaalaa kirjoittaa:

  Ducksin toiminta tuntuu kanssa aika mystiseltä meikäläiselle. Ei oikein mitään peliliikkeitä, joukkue ei pelaa hyvin, kiukuttelee, vanhenee, prospektejakaan ei ole liikaa kulman takana. Gezlafin ja Ryanin ongelmat. Sääliksi käy Selännettä.

 9. Phantom kirjoittaa:

  Jouni, tuossa Seminin lyttäämisessä on mielestäni ongelma ennemminkin NHL kulttuurin kanssa, kuin sillä minkälainen pelaaja Semin on. NHL:n analyysit pelaajista vuosien saatossa ovat alkaneet muistuttaa Forecan sääennusteita eli yltiöoptimistisia. Yleensä tuodaan vain ne hyvät puolet esiin ja junnuista puhutaan aina miten muistuttavat idoliaan tai jotain vastaavaa. Vaikka agentin vetämä kansalaisuukortti olikin ylilyöntiä niin se oli myös reagointia pahempaan asiaan eli siihen mikseivät kommentaattorit voineet pitää yllä tasaista ja kohteliasta linjaansa mikä nyt tuntuu olevan sisäänrakennettua urheilussa ylipäätään. Tiivistettynä: Jos mollataan niin kai sen täytyisi koskea kaikkia. Kiitos kuitenkin että otit asian puheeksi ja toit esiin näkemyksesi

 10. KomentajaKoo kirjoittaa:

  Minnesotasta tuli tosiaan erittäin mielenkiintoinen jengi. Ei ainoastaan näiden uusien supertähtien takia, vaan miten nuoret ja prospektit ja koko muu jengi tulee pelaamaan ensi kaudella. Maalivahtitilanne on myös mielenkiintoinen tämän kauden päätyttyä. En ehkä ole hirveän iloinen näistä megasopimuksista, mutta kokonaisuudessaan kahden tähtipelaajan siirtyminen jengiin, joka ei ole neljään vuoteen pelannut pleijareissa; siinä vaan on jotain jännittävää ja mielenkiintoista.
  Detroitin tilanne ei vaikuta mitenkään kadehdittavalta. Muutama hyvä vuosi vielä edessä, mutta pitkän aikavälin tulevaisuus ei juuri nyt vaikuta mielestäni kovin lupaavalta. Nashville ei myöskään ole mitenkään parantunut tai muuttunut kesän aikana. Weberille varmasti rustaillaan aikamoista lappua tälläkin hetkellä…

 11. Bart kirjoittaa:

  NHL:n painopiste näyttäisi siirtyvän enenevässä määrin länteen, sillä idän joukkueet eivät oikein ole osanneet tehdä ratkaisevia liikkeitä. Boston on näköjään pelottanut Montrealin ja Buffalon palkkaamaan nyrkkejä, kun taas Rangers on toistaiseksi van seurannut sivusta tapahtumia (poislukien Pyatt) vaikka joukkue tarvitsisi kipeästi hyökkäysvoimaa jos mielii ottaa seuraavan askeleen.

  Doan tai Nash? Vai molemmat? Sather ja Torts eivät oikein halua antaa pois mitään, vaikka pakkipuolella olisi kyllä myytävääkin. Myös Dubinsky on haluttu vaikka viime kausi meni penkin alle.

  Devils on yhä varmempi “flash-in-the-pan” kun Parise lähti. Joukkue meni vähän tuurillakin pitkälle ja on erittäin epätodennäköistä että Brodeur pelaa toista samanlaista kautta enää. Itse asiassa hän oli jo muutaman vuosi sitten selvästi eri mies kun huippuaikoinaan. Sekään ei voi olla vaikuttamatta organisaatio on suurissa taloudellisissa vaikeuksissa.

 12. TOT kirjoittaa:

  En voi uskoa, että Parise ja Suter menivät Wildiin. Ei hitto vie, ei voi olla todellista. Wildiin?

  Meni kyllä vähän yli ymmärrykseni sekin, että Jagr siirtyi Starsiin. Eikö Flyers tarjonnut uutta sopparia?

  Semin on nyt markkinoiden arvokkain vapaa pelaaja, jos on. Hänen on todellakin aika näyttää kykynsä. Tai näyttihän hän niitä jo Washingtonissa, mutta jossain pitäisi nyt tulla enemmän ja tasaisemmin tulosta.

 13. #45 kirjoittaa:

  Pakko myöntää, että Wild tulee varmasti olemaan mielenkiintoinen joukkue, kun kiekkoa seuraavan kerran kaukalossa tiputellaan. Jospa nyt olisikin Wildin vuoro mennä pleyoffeihin ja jopa pärjätä siellä? :) Viimekaudellakin alku oli huikea yllätys koko joukkueen osalta ja nyt sinne saatiin vielä muutama kova pelimies vahvistukseksi.

  Odottelua vielä Nash, Doan & Semin osastolta, että missä miehet pelaavat ensikaudella vai pelaavatko ollenkaan (Semin).

 14. Vipp3 kirjoittaa:

  Wildista ponnahti kertarysäyksellä todella mielenkiintoinen haastaja läntiseen konferenssiin ensi kaudeksi ja myös tulevaisuudessa ellei prospektien kanssa ryssitä tai tehdä jotain kohtalokasta virhettä seurajohdon toimesta.

  Olen lukenut paljon kommentteja ympäri internettiä tästä Parisen ja Suterin menemisestä Wildiin; suurin osa tuntuu hämmästelevän tätä kavereiden päätöstä siirtyä Wildin nuttuun eikä esimerkiksi jonkun “huippujoukkueen” kuten Detroitin tai Pittsburghin riveihin. Mitä tähän oikein voi todeta? No esimerkiksi sen, että joskus näissä valinnoissa vaikuttavat muutkin elämän asiat (kotikaupunki, perhe, raha yms.) kuin pelkästään Crosbyn saaminen ketjukaveriksi. Itse olen vilpittömän onnellinen Wildin puolesta.

  Mainittakoon vielä lopuksi: Matt Carle solmi Tampan kanssa kuuden vuoden sopimuksen, joten hän on myös markkinoilta poissa.

 15. LoneStar kirjoittaa:

  Dallasin hankintoja ei voi kutsua “nuorennusleikkkaukseksi” mutta on selvaa jos joukkue ei neljaan vuoteen ole edennyt pleijareihin niin radikaaleja muutoksia taytyy tehda (Ribeiro, Ott, Morrow ?). Itse olen erittain tyytyvainen uusiin hankintoihin ja erityisesti Derek Roy deal oli selva “ryosto”, Ott ei ole top6 ja Pardy on AHL tasoa.

  JN tietaa kylla pelaajien terveystilanteen ja uskon etta Roy paasee huipputasolleen Michael Ryder:n ja Whitney:n ketjussa. Pari vuotta sitten JN otti tietoisen riskin Karppa Lehtosen kanssa ja nyt jokainen luottaa lujasti alimpaan lukkoon. Uskon etta tuleva kausi tulee olemaan suuri menestys Karpalle (joka on muuten RFA ensi kauden jalkeen). Whitney:a voi verrata Selanteeseen tyomoraaliltaan eli siina mittakaavaa. Jagrin hankinta oli kuin aikainen joululahja, han tulee olemaan mahtava tuki Loui Erikson:n ja Jamie Benn:n ketjussa.

  Brenden Morrow on iso kysymysmerkki, pahat loukkaantumiset ovat syoneet markkina-arvoa mutta Dallasin pakisto tarvitsee viela vahvistusta eli pari siirtoa on viela edessa.

  Erittain mielenkiintoinen NHL-kausi vm.12-13 tulossa.

 16. JussiK kirjoittaa:

  Philadelphia jäi odottelemaan Parise, Suter päätöksiä ennen kuin tekee Jagr:lle tarjousta.

  Jagr taas ei halunnut odotella, kun hyvää oli tarjolla. Mukavampi viettää kesää, kun tietää mitä varten treenaa ja keitä tulee olemaan kavereina. Mun mielestä hyvä veto Starsilta ja myy varmasti joitakin lippujakin, mitä muut vielä UFA markkinoilla olevat ei tee.

  Kuten Parise ja Suter on lisännyt kausikortimyyntiä tuhannella kappaleella. Aika yllättävä juttu, mutta loppu viimeksi ihan ymmärrettävä veto pojilta.

 17. Waco kirjoittaa:

  Aikamoisia soppareita on jotkut veijarit saanut…Prust 4 vuotta 10milj., Carle 6 v. 33milj., Boom Boom pääsi ryöstämään ehkä eniten tähän mennessä.

  Flamesin touhu ihmetyttää. GM Feaster haluaa ilmeisesti tehdä joukkueesta nopean ja pienikokoisen, kun menestystä ei tullut ilkeällä ja fyysisellä joukkueella. Myös Ducksin toiminta ihmetyttää. Ensi kauden jälkeen joukkue on pakko “räjäyttää”, jos tuloksena on taas pannukakkukausi. Ensimmäisenä tekona voisi repiä C:n Getzyn paidasta pois…Kokoonpano vaikuttaa hitaalta ja vanhalta, vähän käy sääliksi Teemua jolle soisi vielä yhdet poffit..