Kausi päättyy, kausi alkaa

| Julkaistu 30. 6. 2012 17:11

NHL-kausi 2011-12 päättyy tänään lauantaina. Uusi NHL-kausi 2012-13 alkaa heti huomenna sunnuntaina, Suomen aikaa kello 19 UFA-kauden alkaessa. Rajoittamattomien vapaitten agenttien markkinat ovat huonoimmat ainakin 4-5 vuoteen. Silti NHL-seurojen managerit ovat shekkivihkojensa kanssa valmiina tekemään hullujakin hullumpia sopimuksia heti markkinoitten auettua.

Tässä joitakin kommentteja viikon tapahtumista sunnuntaita odotellessa.

– – –

Justin Schulzin erikoinen tapaus. En muista koskaan näkeneeni mitään vastaavaa kuin Wisconsinin yliopistossa pelanneen puolustaja Justin Schultzin saama huomio viime päivinä. 22-vuotias pakki saa vapaasti valita NHL-seuransa ja sai neuvotella halukkaitten kansssa ennen sunnuntaita jolloin hän saa tehdä sopimuksen.

Kiinnostuneita seuroja oli raporttien mukaan 26. Heistä tehtiin nopeasti 17 joukkueen “lyhyt” lista. Viime päivien aikana NHL-seurat ovat käyneet pitämässä myyntipuheensa Schultzia edustavan Newport Sports agentuurin pääkonttorilla Torontossa. Alunperin minkäänlaista lupausta esittelyjen pitämiseen ei edes annettu, silti useammat NHL-seurat lähettivät miehensä Torontoon odottelemaan. Nuorta puolustajaa kosiskeltiin koko torstain ja perjantain ajan.

NHL-seurat haluavat kuulla päätöksen viimeistään lauantaina, koska niitten on tiedettävä sunnuntaina alkavan UFA-kauden vuoksi tilanteensa. Vancouveria, Edmontonia, New York Rangersia ja Torontoa pidetään seuroina, jotka saattava olla vahvoilla. Minnesota ja Ottawa ovat tehneet esityksensä, Tampa myös.

New York Rangersin myyntiesittelyssä olivat New York Postin mukaan mukana John Tortorella ja Wisconsinissa Schultzin joukkuekaverina pelannut Ryan McDonagh. Toronto Maple Leafs taas käytti Schultzin entistä pakkiparia Jake Gardineria puolestapuhujanaan.

Edmonton Oilers toi Taylor Hallin puhumaan Schultzille henkilökohtaisesti ja järjesti puhelinsoitot seuran kahdelta ikonilta, Wayne Gretzkyltä ja Paul Coffeylta osana kosiokampanjaansa. Kova juttu Oilersille saada apua Wayneltä uusia pelaajia kosittaessa. Yleisesti tiedetään omistaja Darryl Katzin tarjonneen Väinölle työpaikkaa Oilersista heti seuran ostettuaan. Coffeyn raportoidaan antaneen hyvin vakuuttavan puheenvuoron Oilersin puolesta.

Justin Schultzin erikoisessa tapauksessa ei siis ole kysymys rahasta. Uutena pelaajana hän voi tehdä ns. “entry level”-sopimuksen kahdeksi vuodeksi, tulokasmaksimilla $925,0000. Hän tekee sopimuksen vapaana agenttina. Jos hän tekisi sen kesän 2008 varauksena, maksimi olisi $875,000. Hänelle voidaan maksaa allekirjoitusbonus $92,500 sekä bonuksia pelaamisesta $2,85m arvosta, kokonaissopimuksen cap hitin on pysyttävä alle $3,775m:n.

Schultzin odotetaan siis ilmoittavan päätöksensä tänään lauantaina. Yksi joukkue voittaa ja muut jäävät nuolemaan näppejään. Kaikki tämä kohu ja vaiva pelaajasta, joka ei ole pelannut vaihtoakaan NHL:ssä?!! Millaiset ovatkaan nuoren puolustajan paineet ensimmäisellä NHL-kaudellaan kaiken tämän jälkeen?

Edmontonin näkökulmasta katsoen tuntuu oudolta se, että luvataanko myyntiesittelyssä heti paikka kokoonpanosta tulokkaalle? Taylor Hallille ei luvattu mitään tämän tullessa ensimmäiselle leirilleen Edmontoniin. Jordan Eberle lähetettiin takaisin WHL:n Regina Patsiin vielä 2009 leiriltä, vaikka pelaaja oli täysin valmis NHL-peleihin jo silloin. Pitkällä tähtäimellä hyvä ratkaisu pelaajan kehityksen kannalta. Ryan Nugent-Hopkins oli merkattu junnuhin palautettavien pelaajien listalle vuosi sitten, mutta hän otti NHL-paikan loistavilla peleillään.

Justin Schultz ampuu oikealta ja on aika paljon kypsempi pelaajana kuin esimerkiksi viime viikonloppuna Pittsburghissä varatut nuoret puolustajat. Wisconsinissa häntä valmentanut Mike Eaves sanoi Edmontonin sporttiradiossa Justinin olevan samantyyppinen puolustaja kuin Toronton Jake Gardiner, mutta parempi kiekon kanssa. Ilmeisesti Schultz pystyy ottamaan Top-4 paikan NHL-joukkueesta välittömästi. Silti tässä yritetään saada pelaaja potentiaaliin luottaen.

Edmonton Oilersilla on pahin pula juuri puolustajista ja ylivoimapeli tarvitsee rightin pakin. Ehkä voidaan ajatella myös siten, että riski Schultzin täydellisesti flopatessa ei ole kuin vähän yli $900,000 palkkabudjetista parin kauden ajaksi. Jos hän saavuttaa bonuksensa, hänen palkkaamistaan on pidettävä onnistuneena.

Tämä ei ole hullu tapaus, kuten joku Fabian Brunnströmin kosiskelu muutama vuosi sitten. Tämä tapaus ei tule yhtä kaukaa puun takaa kuin joku Calgary Flamesin viime aikojen neronleimauksista, Mark Jankowskin pitäminen draftin parhaana pelaajina tai ns. “one-tool defenceman” Dennis Widemanin palkkaaminen hurjalla sopimuksella.

Silti erikoinen tapaus. Mielenkiintoista seurata mitä jatkossa tapahtuu. TV:n urheilukanavat ovat viime päivinä näyttäneet koko ajan huippumaaleja ja syöttöjä Schultzin yliopistopeleistä. Hienoja tilanteita, mutta vastus on ihan eri luokkaa ensi kaudella.

Haluaako Schultz mennä joukkueeseen, jossa pelaa tuttuja kavereita? Haluaako hän tulla Edmontoniin, jossa on mahdollisuus pelata paljon heti? Haluaako hän läheltä Vancouveria kotoisin olevana miehenä pelata Canucksissa, jossa on voittamisen mahdollisuus? Miehen vanhempien sanotaan olevan Canucksin kausikorttien omistajia jo valmiiksi.

Veikataan tässä Justin Schultzin päätyvän Vancouver Canucksiin.

Kanadalaisilla joukkueilla on tarjota pelaajalle ja tätä edustavalle agentuurille mahdollisuuksia pelisopimuksen lisäksi. Kanadalaisessa kaupungissa suosittu pelaaja pystyy helposti hankkimaan sponsorisopimuksia vaikkapa paikallisen autoliikkeen kanssa. Muutama esiintyminen vuodessa muutaman isomman sponsorin nimissä, nopeasti päästään yli sadan tuhannen taalan ansioihin kaukalon ulkopuolella vuodessa.

Agentille tämä on erityisen houkuttelevaa, sillä tavanomaisen kolmen prosentin sopimussiivun sijasta agentti saa tällaisista diileistä 20 prosenttia. Eli muutamassa kaudessa sata tuhatta taalaa ylimääräistä tuloa yhdestä pelaajasta.

Tällaisia mahdollisuuksia ei jossain Tampassa jääkiekkoilijalle tule.

Tämä on outoa, mutta tätä oikealta ampuvaa yliopistopakkia on pakko pitää UFA-markkinoitten kolmanneksi parhaana pelaajana Ryan Suterin ja Zach Parisen jälkeen.

– – –

Uusi palkkakatto, jonka NHL ja NHLPA torstaina ilmoittivat  on noussut $70.2 miljoonaan per joukkue. Tämä on se numero, jota seurat käyttävät kesän ajan. Kukaan ei tiedä, mihin lopullinen palkkakatto asettuu uuden CBA-sopimuksen tultua. Kesällä seuroilla on lupa toimia 10 prosenttia katon yläpuolella väliaikaisesti, eli kesäkatto on noin $77,22m.

NHL-joukkueitten budjetteja ja pelaajasopimusten yksityiskohtia voi seurata parhaiten capgeek.comin sivuilta.

Torstaina tehtiin yli $190 miljoonan edestä pelisopimuksia. Kaudella 2013-14 voimaan astuvat jatkosopimukset voidaan virallisesti allekirjoittaa vasta sunnuntaina UFA-kauden alettua. Capgeek.com-sivuston mukaan NHL-seurat ovat viime elokuun jälkeen tehneet $583 miljoonan edestä pelaajasopimuksia pitääkseen tämän kesän UFA-pelaajat palkkalistoillaan.

– – –

Calgary Flames hankki Dennis Widemanin. Yksi eniten ihmetystä herättäneistä sopimuksista tehtiin Calgary Flamesin toimesta sen hankittua puolustaja Dennis Wideman Washingtonista. 29-vuotias, New York Rangersia vastaan pelatussa playoffsarjassa Capsin kolmosparissa pelannut pakki sai huimalta kuulostavan viiden vuoden, $26,250,000 sopimuksen Flamesilta. Sopimus sisältää täyden NMC-pykälän eli pelaajaa ei voida kaupata muualle eikä siirtää farmiin.

Calgary Flamesillä on kymmenisen pelaajaa, joilla on pelaajasiirrot kieltävä pykälä sopimuksissaan. Wideman on hyvä ensimmäisen syötön tekevä pakki ja ilmeisen pidetty joukkuekaveri. Kauden loppuvaiheissa ja playoffseissa tuntui siltä, että näimme hänet useimmiten maalikimaroissa pakkina, jonka virheen vuoksi vastustaja pääsi maalipaikkoihin. Pari vuotta sitten tullut ilkeä loukkaantuminen on hidastanut luistelua. Uskomattomalta tuntuva sopimus Flamesiltä.

– – –

Edmonton Oilersin palkattua Ralph Gruegerin valmentajakseen viime viikolla huhut siitä, että Öljy yrittäisi Sveitsi-suhteitaan käyttäen nyt hankkia Mark Streitin New York Islandersista lähtivät liikkeelle. Islesin GM Garth Snow ilmoitti, ettei seuralla ole mitään aikomuksia luopua Streitista.

Paras kuulemani huhu oli Sam Gagner ja Ales Hemsky Islandersiin, Streit ja Josh Bailey Edmontoniin.

– – –

Pittsburgh Penguins teki jatkosopimuksen Sidney Crosbyn kanssa. 24-vuotias Sidney Crosby on jo nyt saavuttanut Hockey Hall of Fame-tason jääkiekkourallaan. Hän on suurin syy siihen, miksi Pittsburgh Penguins sai uuden hienon jäähallin, kiistatta NHL:n suurin tähti. Penguins pelaa loppuunmyytyjen katsomojen edessä, sillä on hyvä TV-sopimus ja rahakkaita sponsoreita.

Uusi 12 vuoden, $104,4 miljoonan jatkosopimus esitetään NHL:lle sunnuntaina rekisteröitäväksi. Sidin omituinen taikausko numeron 87 kanssa jatkuu, sillä sopimuksen cap hit on “vain” $8.7m per kausi. Eli sama cap hit kuin edellisessä sopimuksessakin.  Tässä on pelaaja, joka olisi helposti voinut tehdä suurimman sallitun sopimuksen, eli 20 prosenttia sallitusta $70.2m palkkakatosta, eli $14.2 per kausi. Sid sai itse asiassa suuria kehuja osakseen tyytyessään seuran yhteisen edun nimissä näin pieneen sopimukseen. Se oli ikäänkuin lahja joukkueelle kapteeniltaan.

Jatkosopimuksen, joka siis astuu voimaan kauden 2013-14 alusta, tultua julkisuuteen Toronto Maple Leafsin Joffrey Lupul twiittasi, että Sidin pitäisi viedä jokainen NHL-pelaaja illalliselle rahoillaan. Mielestäni Joffrey ymmärtää asian täysin väärin. Sidney Crosby tuo rahaa jokaisen NHL-pelaajan taskuun. Kukaan ei osta lippua NHL-otteluun nähdäkseen Joffrey Lupulin lähimpiä sukulaisia lukuunottamatta. Sidney Crosbyn pelatessa hallit ovat täynnä, jopa paikoissa joissa hänestä ei pidetä.

Muitten NHL-pelaajien tulisi ostaa illallinen tai vähintään piffata cokikset Sidille aina tämän nähdessään.

Crosby on NHL:n suurin tähti, mutta palkkioissa hän ei ole edes kuuden eniten ansaitsevan joukossa. Tulevalla kaudella peräti 15 NHL-pelaajalle maksetaan enemmän.

Megapitkän sopimuksen tekeminen pahoja aivotärähdyksiä kärsineen pelaajan kanssa voi olla suuri riski. Hän pelasi vain 22 runkosarjapeliä viime kaudella, vain 41 sitä edellisellä. Penguinsin GM Ray Shero ei kommentoi asiaa, mutta Penguins ei pysty vakuuttamaan sopimusta, sillä aivotärähdykset tapahtuivat ennen sen tekemistä. Pittsburg Tribune-Reviewn mukaan Crosby tulee saamaan joka pennin sopimuksestaan, vaikka ura päättyisi jo seuraavassa ottelussa saatuun päätilttiin, mutta Penguins joutuisi maksamaan palkat ilman vakuutusyhtiön apua.

Tämä on suuri riski seuralta.

Sidin agentti Pat Brisson sanoi radiohaastattelussa sopimuksen tekemiseen menneen noin kuukauden. Brissonin mielestä Sid ansaitsee sopimuksensa. Hänkään ei kommentoinut vakuutusasiaa.

Penguins teki ison numeron Sidin sopimuksesta varmasti myös näyttääkseen liigan UFA-pelaajille ennen sunnuntaita, että joukkue on tosissaan.

– – –

Pittsburgh Penguins jättää palkkakattonsa alle vielä tilaa Evgeni Malkinin isolle sopimukselle (jopa $9.5m cap hit raporttien mukaan) ja Pensin odotetaan esiintyvän suuressa roolissa sunnuntain koittaessa.

– – –

Martin Brodeur palkkasi saman Montrealista alunperin kotoisin olevan, Los Angelesissa konttoriaan pitävän superagentti Pat Brissonin avukseen. Brodeur ei ole saanut sopimustarjousta New Jersey Devilsiltä ja kokeilee sunnuntaina ensimmäistä kertaa pitkällä urallaan vapaita markkinoita. Marty on pelannut koko pitkän NHL-uransa ilman agentin apua. Hän on aina pelannut alennushinnalla auttaakseen seuraansa pysymään kilpailukykyisenä.

Brodeur on pelaava legenda, joka ei olisi enempää voinut Devilsille tehdä. Ja nyt hän saa etsiä työpaikkaa kesäkuumilla. 18 vuotta kotiseutualennuksilla pelannut mies saa nyt odotella mitä on jäljellä kun Zach Parisen sopimus saadaan ensin tehtyä. Devilsillä on toki paljon taloudellisia ongelmia, tässä ei välttämättä ole kyse tulevan Hall of Famerin kohtelemisesta epäkunnioittavasti. Pankin sanotaan pitäneen koiransa kurissa ainakin sen ajan, että Devils saa playoffkassansa laskettua.

On täysin mahdotonta edes kuvitella Brodeuria jonkin muun NHL-seuran paidassa. TSN:n mukaan Florida, Tampa ja Chicago saattavat olla kiinnostuneita. Toronto varmaankin kyselee, mutta hyvä muistaa kuinka kauan Marty kesti Leafsin maalivahtivalmentaja Francois Allairen maalivahtikoulussa junnuikäisenä. Kaksi päivää.

En pitäisi ihmeenä, jos Brodeur siirtyisi Chicagoon. Sen jälkeen puolustaja Nicklas Hjalmarsson on kaupan edullisin ehdoin.

Voi olla, että Devils heittää tarjouksen pöytään viime hetkellä.

– – –

Conn Smythe-voittaja Jonathan Quick sai Los Angeles Kingsiltä 10 vuoden jatkosopimuksen, joka myös astuu voimaan kauden 2013-14 alusta. 10 vuotta, kokonaisarvo $58 miljoonaa, $5.8m cap hitillä kauden 2022-23 loppuun saakka.

Jonathan Quick on loistava maalivahti. Silti, voisi kuvitella NHL:ssä opitun jotain maalivahdeille annettujen megasopimusten kannattavuudesta. Ilja Bryzgalov teki juuri viime kesänä 9 vuoden, $51 miljoonan sopimuksen Phildelphia Flyersin kanssa, jota Phillyssä kaduttiin aika nopeasti. New York Islanders antoi Rick DiPietrolle vuonna 2006 peräti 15 vuoden sopimuksen, eikä ole juuri tervettä päivää sen jälkeen nähnyt.

Vancouver Canucks yrittää päästä eroon luukkumieheksi pudonneen Roberto Luongon 12 vuoden, $64 miljoonan sopimuksesta. Juuri tällä hetkellä Florida Panthers näyttää ainoalta seuralta, johon Roberto haluaa lähteä.

Quick on ainoa näistä maalivahdeista, joka on voittanut Stanley Cupin ja Conn Smythen ennen sopimuksensa tekemistä ja mestarit ovat aina rahansa ansainneet mielestäni. Pelottavan pitkä sopimus silti.

– – –

NHL:n ei uskota pitävän megapitkistä sopimuksista ja on odotettavissa, että liiga haluaa kieltää yli 7-8 vuoden mittaiset sopimukset seuraavassa CBA:ssä. Siksi seurat yrittävät nyt lukita parhaita pelaajiaan ennen kuin uusi työehtosopimus tulee voimaan ja siksi pelaajat haluavat tehdä näitä sopimuksia vielä kun niihin on mahdollisuus.

Zach Parisen ja Ryan Suterin odotetaan tämän vuoksi tekevän todella pitkiä sopimuksia sunnuntaina, joihin kuuluu työsululta suojaava iso allekirjoitusbonus heti ensimmäiseksi kaudeksi. En pidä Parisea miehenä, joka välttämättä lähtee suurimman rahan perään. Hän on New Jersey Devilsin kapteeni ja varmasti antaa Devilsille kaikki mahdollisuudet ensimmäisenä.

Yksi suurimmista riskeistä halutuille UFA-pelaajille on ottaa pitkä sopimus paikkakunnalle, jossa ei ole ennen pelannut.

– – –

Suurimmat pelaajabudjetit sunnuntaihin tultaessa ovat capgeek.com-sivuston mukaan seuraavilla NHL-joukkueilla:

1) Boston Bruins $69,9m

2) Chicago Blackhawks $62,1m

3) Calgary Flames $61,9m

4) San Jose Sharks $61,8m

5) Vancouver Canucks $59,7m

– – –

Kauimpana palkkalattian alapuolella ovat seuraavat NHL-seurat, lähde siis capgeek.com. Nämä luvut tarkoittavat sitä, kuinka kaukana seurat ovat määrätyn, $54,2 miljoonan palkkalattian alapuolella:

1) Nashville Predators $19,3m

2) Phoenix Coyotes $16,2m

3) Anaheim Ducks $14.9m

4) Dallas Stars $14.6m

5) Colorado Avalanche $13.6m

Vuosi sitten Florida Panthersin GM Dale Tallon riehui hullunnäköisellä tavalla omistajansa shekkivihon kanssa UFA-markkinoitten auettua päästäkseen lähemmäksi palkkalattiaa. Tuloksena hän onnistui rakentamaan aika hyvän kauden pelanneen palkkasoturiarmeijan. Samanlaisia tilipäiviä voi olla tulossa nyt pelaajille, Pantherskin on $13,5m palkkalattian alapuolella.

Pidän Coloradoa mielenkiintoisena seurana sunnuntaina. Avs ei koskaan pidä suurta ääntä tekemisistään, mutta seuralla on paljon varaa tehdä jotain.

– – –

Tärkeä luku seurata on myös kokoonpanossa olevien pelaajien määrä. Joukkueessa saa olla 23 NHL-sopimuksen tehnyttä pelaajaa kerrallaan. Esimerkiksi Detroit Red Wingsillä on vbasin 19 pelaajaa kokoonpanossaan, neljä vapaata paikkaa, ja $24 miljoonaa tilaa palkkakaton alla.

Toisinpäin tarkasteltaessa esimerkiksi Phoenix Coyotesin on löydettävä vielä 6 pelaajaa ja päästävä näitten avulla läpi palkkalattian, johon on siis $16.2 miljoonaa matkaa.

– – –

UFA-maalivahteja sunnuntaihin tultaessa ovat vielä ainakin Martin Brodeur, Jonas Gustavsson, Jonas Hedberg, Scott Clemmensen, Dwayne Roloson, Curtis Sanford, Al Montoya, Chris Mason, Brent Johnson, Andrew Raycroft, Alex Auld, Dan Ellis, Marty Turco, Curtis McElhinney ja Justin Peeters.

– – –

UFA-puolustajia ovat ainakin Ryan Suter, Jason Garrison, Filip Kuba, Matt Carle, Sheldon Souray, Sami Salo, Scott Hannan, Adrian Aucoin, Bryce Salvador ja Pavel Kubina. Tässä täydellinen lista.

Ei hyvät markkinat puolustajia etsiville NHL-seuroille. Jason Garrison ilmeisesti lyö rahoiksi viime kauden 16 maalin kautensa. Matt Carle on hyvä valinta ikänsä puolesta, ampuu vasemmalta.

– – –

UFA-hyökkääjistä suurimmat nimet lienevät Zach Parise, Shane Doan, Ryan Smyth, Olli Jokinen, P-A Parenteau, Ray Whitney, Jochen Hecht, Alexander Semin, Daniel Winnik, Jaromir Jagr, Jiri Hudler, Dustin Penner ja Jordin Tootoo.

– – –

Montreal Canadiens vei markkinoilta pois yhden parhaista kolmosketjun vasemmista laitureista tehdessään peräti neljän vuoden sopimuksen Travis Moenin kanssa $1,85m cap hitillä. Tässä sopimuksessa oli yksi vuosi hyvän miehen lisää, mitä ei normaalisti nähdä.

Kolmosketjun pelaajia vielä vapaana sunnuntain koittaessa: Taylor Pyatt, Brandon Prust, Paul Gaustad, Jay McClement, Daniel Winnik, Torrey Mitchell sekä paljon matkustanut Dominic Moore.

– – –

Nashville Predatorsin puolustaja Ryan Suter saa sunnuntaina valita joukkueen ja veikataan tässä sen olevan Detroit Red Wings. En usko Zach Parisen päätyvän Pittsburghiin tai Detroitiin. Jos Ken Holland onnistuu sunnuntaina hankkimaan sekä Alexander Seminin, Ryan Suterin että Zach Parisen punasiipipaitaan, häntä on pidettävä yhä NHL:n parhaana managerina. Semin pelasi MM-kisoissa hyvin Pavel Datsyukin kanssa.

Mitä jos Pittsburgh Penguins onnistuu nappaamaan sekä Suterin että Parisen? Mitä jos Minnesota Wild onnistuu ottamaan molemmat? Nuo olisivat isoja juttuja sunnuntaina. Ei täysin mahdotonta.

En yllättyisi jos Anaheim Ducks siirtää Bobby Ryanin jotenkin Philadelphiaan jo sunnuntaina. Rick Nash jää Columbukseen vielä sunnuntain jälkeenkin, pyyntö on liian kova.

Hyvää hullua UFA-kauden alkua kaikille lukijoille!

– – –

Täällä Jouni Nieminen, Edmonton.

Twitter: @OnsideWithJouni

Facebook

Jouninposti@shaw.ca

11 vastausta artikkeliin “Kausi päättyy, kausi alkaa”

 1. ToinenJussi kirjoittaa:

  Terve Jouni,

  kiitos edellisestä kaudesta ja maailman parhaasta blogista. Oikein hyvää tulevaa kautta. Toivottavasti uuden CBAn neuvottelut ei pilaa sen alkua ja toivottavasti HS:kin löytää palkkakaton alta tilaa blogin jatkon takaamiseksi.

 2. TOT kirjoittaa:

  Omat asiantuntemattomat veikkaukseni:

  Schultz -> Oilers
  Brodeur -> Devils
  Parise -> Wings
  Suter -> Wings
  Semin -> Pens
  kuka ikinä floppaakaan ensi kaudella pahiten -> Habs, $10 miljoonan cap hitillä.

  Ajatus on, että Wings todella tarvitsee nuo kaksi pelaajaa: tähtilaiturin Datsyukille, ja Lidströmin korvaajan. Heillä on $10 miljoonaa enemmän käytettävissä kuin Penguinsilla, ja suurempi tarve. He saattavat hyvin lämäistä kaksi jättisopimusta ekana päivänä.

  Pahin kilpailija Parisesta on mielestäni Penguins, mutta veikkaan nyt siis Parisen menevän Wingsiin. Jos ei, niin sitten luultavasti Semin Wingsiin.

  Pensilla on kuitenkin tämä kahden tähtisentterin järjestelmä, molemmat saavat $8.7M/vuosi, Malkinille varmasti tarjotaan tätä samaa jatkosoppariin. Parise saattaa haluta jopa enemmän kuin tämän, enkä usko, että Pens ihan hierarkian takia antaa Pariselle edes samaa kuin nuorille tähdilleen, joiden ympärille joukkuetta rakennetaan pitkällä tähtäimellä. Semin allekirjoittaa takuulla halvemman sopimuksen, kunhan saa sille vähän pituutta. Vaikkei Penguinsia hänen yhteydessään mainitakaan, olen jo vuosien ajan ajatellut, että Semin olisi ratkaisu heille.

 3. TOT kirjoittaa:

  Tarkoitin siis, että molemmilla tähdillä on $8.7 miljoonan caphitti, ja Malkin varmaankin saa tuon saman $8.7M palkan kaudesta 2014-2015 eteenpäin.

  Aiempaan pitkistä soppareista käytyyn väittelyyn on palattava. Caphit nousee jälleen, ja pakko sanoa: mitä minä sanoin. Nyt nähdään entistä suurempia sopimuksia free agenteille ja tähtensä pitkäksi ajaksi joukkueeseen sitoneet seurat ovaat tyytyväisiä.

  Puhuttiin myös motivaatiosta pitkällä ja lyhyellä sopparilla. Katsokaa Ovechkinia ja Seminiä. Pitkien sopimusten vastustajien teorian mukaisesti lyhyillä sopimuksilla pelaavat pelaajat ovat motivoituneempia näyttämään. Ovechkinilla on pitkä soppari ja hän teki viime kaudella hulluna töitä mestaruuden eteen. Seminillä oli yhden kauden soppari eikä häntä olisi voinut vähempää kiinnostaa.

  Ja se kolmaskin pointti: oltiin Seminin tasosta mitä mieltä tahansa, yhden vuoden sopimus johti hänen kävelemiseensä joukkueesta ilmaiseksi nyt. Mikä tahansa olisi ollut parempi vaihtoehto, vaikkapa hänen kauppaamisensa muualle viime kaudella, tai päästäminen pois RFA:na vuosi sitten.

 4. Canucks kirjoittaa:

  Sanokaahan mielipiteenne siitä, olisiko Rick Nashin kohdalla mahdoton idea, että mies siirtyisi Pittsburgiin? Ja mitä Pittsburgilla olisi tarjota takaisin, vaarantamatta Malkinin tulevaa jatkosopimusta? Mielestäni Nash ja Crosby samassa ketjussa olisi sellainen yhdistelmä, johon muut seurat eivät kykene millään. Nashin taidot, Columbuksesta pelaamisesta huolimatta tiedetään mm. Olympialaisista. Taitaa kuitenkin Penguensin osalta tehdä tuo Nashin cap hit treidin mahdottomaksi, kun ajatellaan Malkinin tulevaa sopparia.

 5. müller kirjoittaa:

  Schultz Oilersiin. Hyvä juttu omasta mielestä, kunhan ei käy mattgilroyt, niin sanotusti. Hyvää tekstiä kuten aina, Jouni!

 6. Joonas kirjoittaa:

  Tätä kirjoittaessa Schultz allekirjoittanut Öljyn kanssa.

 7. Tonicom kirjoittaa:

  Malkinin caphitin arvellaan olevan jopa 9.5 miljoonaa vuodessa, eli enemmän kuin Crosbyn etupainotteinen sopimus 8.7 caphitillä. Columbus on vaatinut Nashistä hurjaa korvausta, Pingviineillä ei ehkä ole tarjota sellaista pakettia mitä he hakevat (valmis hyvän tason pelaaja 1-2 ketjuun, huippu prospekti (varmaan pakistosta joku kelpaisi) + varausoikeuksia jne). Vaikka Nash olisi hienoa nähdä Crosbyn vierellä, niin en usko Columbuksen suostuvan mihinkään mitä Pens voisi tarjota. Nashvillen huhuillaan olevan kiinnostunut Paul Martinista, eikä Predators ilmeisesti ole sillä listalla, mihin hän ei suostu siirtymään.

 8. #45 kirjoittaa:

  Surullista Nashin kannalta, että on joskus mennyt raapustamaan puumerkkinsä tuollaiseen paperiin. Miestä ei saada kaupaksi minnekään, kun hinta on niin tolkuttoman kova. Sääli, että oikeasti hyvä pelaaja joutuu tuolla tavalla kitumaan joukkueessa, jossa ei tosiaan ole mitään mahdollisuuksia voittaa mitään muuta kuin aitiopaikat varauslottoon..

 9. TOT kirjoittaa:

  Hah, ehdinpä veikata Schultzin siirtyvän Öljyyn ennen kuin diili julkistettiin. Yksi oikein, 5 ratkaisematta.

  Nash Pittsburghiin $8.7M caphitillä voisi olla mahdollisuus. Mietin vain, että Nash ei ole minkään sortin vapaa agentti vaan hänestä pitää vääntää jotain kauppaa. Mitä Pens antaisi vaihdossa? Ehkä hirmuisen läjän varausoikeuksia? Ihan mahdollista, eivät he niitä nyt niin tarvitse, ja ne ovat kuitenkin huonoilta vuoroilta. Nash Pensiin ja neljän seuraavan vuoden ensimmäisen kierroksen varaukset Jacketsiin? Voisi se tapahtua, Nash on kuitenkin ykkösvaraus, Pensin varaukset ovat sijoilta 25-30.

  Jacketsin kannalta huono diili silti, se on jo nähty mitä he saavat kehitettyä nuorista lupauksistaan. Heidän organisaatiossaan on tilaa yhdelle nuorelle tähdelle ja loput lahjakkuudet hukataan täysin. Heidän kannattaisi mieluummin vaihtaa noita hyviä varausvuorojaan kokeneisiin tähtipelaajiin. Voi olla, että viiden vuoden kuluttua harva uskoo, että Murray oli tämän vuoden paras puolustusprospekti.

 10. Capsfani kirjoittaa:

  Hyvä että että Schultz valitsi Oilersin. Nashista riittää juttua itse veikkaan että mies menee Philadelphiaan. Saa nähdä mihin Suter, Parise ja Semin menevät. Sääli Capsejen kannalta että Semin päästetään ilmaiseksi menemään, jos nyt ei ihmeitä tapahdu ja mies päättää jäädä pääkaupunkiin.

 11. Vaahteranlehti kirjoittaa:

  Jo kolme kautta oon lukenu sun blogias maailman parhaasta jääkiekko liigasta ja edelleen yhtä innoissani odotan uusia julkaisuja siis kiitos. No mikä saiminut uskaltamaan kirjoittamaan nyt ensimmäisen kommentin on Jokisen siirto Winnipegiin. Toivottavasti nyt tulee SE kausi vaikka olihan Jokisella hyviä kausia Floridassa ja Galgaryssä. Ja sitten toivoisin jos vain jaksat kirjoittaa legendoista ja juniorikiekosta Kanadasta kuten varmaan ymmärrät meillä täällä Suomessa ei kovin paljoa tietoa saa omalla äidinkielellä ja vaikka olenkin hyvä ymmärtämään englantia niin jotkut sanonnat ja kielikuvat jäävät hämärään. Mutta jos saan suunnitelmiani toteumaan niin ehkä jonain vuonna tapaamme jossain Kanadan lukuisista jääkiekkohalleista, toivossa on hyvä elää jos on tahtoa. Ja edelleen Kiitos kirjoituksistasi!!! Ja kiitos hyville kommentoijille.
  Ja kiitos pelaajille ja tausta yhteisöille koska viihteen tekemiseen tarvitaan paljon työtä, hikeä ja vettä.