Puolustajien päivä

| Julkaistu 23. 6. 2012 17:37

NHL-draftin ensimmäinen kierros oli odotetusti puolustajien juhlaa. 13 pakkia varattiin, ennätykselliset kahdeksan ensimmäisten 10 varatun joukossa. Edmonton Oilers käytti ykkösvarauksen Nail Yakupoviin. Järjestävä seura Pittsburgh Penguins varasti shown tekemällä suuren luokan pelaajakaupan kesken varaustilaisuuden. Suomalaisvaraukset pääsivät hyviin seuroihin. Tässä muutama kommentti.

– – –

Jordan Staalin raportoitiin olleen omissa kesähäissään perjantai-iltana Ontarion Thunder Bayssä, odottelemassa bestmanin puhetta, kun Pittsburghistä tuli tieto. Penguins vaihtoi päivää ennen häitään 10 vuoden ja $50 miljoonan sopimustarjouksen hylänneen kolmossentterinsä Carolina Hurricanesiin. Vaihdossa Penguins sai Carolinan ykkösvarauksen (8.), sentteri Brandon Sutterin sekä puolustaja Brian Dumoulinin.

Staalin veljesten toiseksi nuorin ei koskaan unohda hääpäiväänsä. Paikalla häissä oli ryhmä joukkuekavereita Pittsburgh Penguinsistä – #87 mukaanlukien, unohtakaamme ilkeät huhut – joista hetkessä tuli entisiä joukkuekavereita.

Seuratessani Pittsburghin Consol Energy Centeristä tullutta varaustilaisuutta television välityksellä oli outoa seurata Penguinsin kannattajien reaktioita Gary Bettmanin ilmoittaessa pelaajakaupasta juuri ennen tuota 8. varausta. Ensin pettyneen oloista mölinää – Jordan Staal pelasi Steeltownissa kuusi vuotta, oli tärkeä pelaaja, Stanley Cup-voittaja, suosittu urheilija – sitten positiivisempaa taputtelua ja lopuksi mahtavat suosionosoitukset koko yleisön noustessa seisaalleen.

Staal pääsee tällä siirrolla haluamaansa isompaan pelirooliin ja samaan joukkueeseen isoveljensä Canesin kapteeni Ericin kanssa. Carolinan AHL-joukkueessa pelaa vielä nuorin veljes Jared. Toiseksi vanhin Marc on New York Rangersin puolustaja. Myös Eric on sentteri. Tämä siirto antaa valmentaja Kirk Mullerille hyviä uusia mahdollisuuksia käyttää kokoonpanoaan.

Pelaajakaupoissa voittava osapuoli on aina se, joka saa parhaan pelaajan. Siksi Canesin GM Jim Rutherfordia on selkeästi pidettävä tämän diilin voittajana. Pensin GM Ray Sherolle tämä ei varmasti ollut helppo kauppa tehdä. Kesän 2006 draftin kakkosena varattu Staal oli juuri kuukautta aiemmin Pittsburghin toimitusjohtajaksi Craig Patrickin jättämiin kenkiin astuneen nuoren toisen polven jääkiekkomiehen ensimmäinen tärkeä varaus. Siirto on nähtävä myös kiitoksena ja hienosti annettuna mahdollisuutena jatkaa kehittymistä NHL-pelaajana Jordan Staalille.

Shero ja Rutherford sanoivat tehneensä diilin valmiiksi kello 18.45 paikallista aikaa, varttia ennen varaustilaisuuden alkua.

Penguinsin saamista pelaajista Brian Dumoulin on erittäin paljon NHL-pelaajia tuottavan Boston Collegen pelaaja, potentiaalinen kakkos- tai kolmosparin NHL-pakki tulevaisuudessa. Tunnen Brandon Sutterin parhaiten tämän päivistä WHL:ssä, jossa hän pelasi isänsä Brentin omistamassa Red Deer Rebelsissä. Brandon on sentteri, joka pystyy saamaan nimensä ottelun kolmen tähden joukkoon tekemättä yhtään pistettä tai maalia. Kapteeniainesta jokaisessa joukkueessaan, todellinen Sutter.

Canesilta saamallaan 8. varauksella Pittburgh varasi WHL-pakki Derrick Puoliotin Portland Winterhaksista.

– – –

WHL, Western Hockey League eli kavereitten kesken “The Dub” on tunnettu sarja kovien ja taitavien puolustajien tuottajana. Puoliotia ennen perjantaina NHL-seurat varasivat neljä muuta WHL-pakkia. Viisi puolustajaa samasta junnusarjasta siis ensimmäisten kahdeksan NHL-varauksen joukossa.

Columbus Blue Jackets otti Everett Silvertipsin Ryan Murrayn kakkosena. New York Islanders Edmonton Oil Kingsin Griffin Reinhartin neljäntenä. Toronto Maple Leafsin GM Brian Burke sanoi Moose Jaw Warriorsin Morgan Riellyn olleen Leafsin oman varauslistan kärjessä. “En sanoisi sitä ellei se olisi totta, en vain voidakseni hypettää ykkösvaraustamme”, sanoi Burke medialle.

Minnesota Wild nappasi Red Deer Rebelsin Mathew Dumban seitsemäntenä ennen Puoliotia.

– – –
Kaiken kaikkiaan 13 pakkia varattiin lopulta. OHL:n London Knightsin Olli Määttä sai kunnian tulla varatuksi kotijoukkue Pittsburgh Penguinsin hallissa 22. vuorolla.

Suomalaiset varattiin ehkä vähän isommilla numeroilla kuin ennakkospekulaatioitten perusteella olisi voinut odottaa, mutta sekä Määttä että Chicago Blackhawksin haaviin 18. varausvuorolla päätynyt Teuvo Teräväinen pääsivät hyviin organisaatioihin, mikä on tulevaisuudessa paljon tärkeämpää.

Blackhawks pyysi hienosti Pittsburghistä kotoisin olevan viime kesän toisen kierroksen varauksen Brandon Saadin kuuluttamaan Teräväisen nimen.

– – –

Edmonton Oilers otti Nail Yakupovin lopulta, ei joukkueen kipeästi tarvitsevaa puolustajaa puolustajien päivänä. Useimpien scouttien papereissa ykkösenä pidetty pelaaja vaikuttaa varmalta valinnalta ja riskiltä samanaikaisesti. Oilers-fanien ensireaktioista päätellen valintaa pidetään onnistuneena, sillä 29. sijalle sarjataulukossa sijoittunut joukkue ei taitavista hyökkääjistään ja erittäin kovasta ylivoimaviisikostaan huolimatta tee tarpeeksi maaleja. Yakupovista voi tulla 30-maalin mies NHL:ssä, jokainen joukkue tarvitsee sellaisen.

Edmonton on aina ollut ystävällinen NHL-kaupunki venäläispelaajille kaupungin huomattavasta ukrainalaisväestöstä johtuen. Venäläispelaajia ei ole koskaan kohdeltu täällä muukalaisina, päinvastoin. Muutaman venäläispelaajan katoamiset pelikiertueillakin ovat tarinoita, joita muistellaan lämmöllä.  “Russian Factor” ei sovi ihan termin varsinaisessa merkityksessä Yakupoviin, joka on haastatteluissa selvittänyt olevansa tataari, jonka uskonnollinen tausta ei vaikuta hänen jääkiekkoiluunsa.

Nail Yakupovista tulee ensimmäinen tähtiluokan venäläinen Oilers-pelaaja. Andrei Kovalenko, Boris Mironov, Alexander Selivanov ja Igor Ulanov esimerkiksi olivat suosittuja Oilers-pelaajia, mutta kukaan heistä ei ollut tähtipelaaja. Itse kaukalossa Oilers ei kipeästi tarvitse lisää pienikokoisia laitureita, mutta tämän pelaajan taidot ja dynaaminen pelitapa menevät ohi kaiken muun. Tulokasta ei yleensä pyydetä vaihtamaan laitaa, joten on mahdollista, että joku kokeneempi pelaaja Öljyn kokoonpanossa – esimerkiksi Ales Hemsky – vaihtaa toiseen paikkaan, jotta tulokas saa pelata oikealla.

Puolustajan valinta draftin ykkösenä tai kakkosena ei ole historiallisesti koskaan kannattanut. St. Louis Blues valitsi Erik Johnsonin ennen Jordan Staalia, Nicklas Bäckströmiä ja Jonathan Toewsia vuonna 2006. Chris Phillips, Bryan Bedard, Ed Jovanovski ja Roman Hamrlik olivat kaikki ykkösvarauksia. Hyviä pitkän uran pelanneita NHL-pelaajia, mutta kukaan heistä ei koskaan noussut ylimpään tähtiluokkaan kuten heidän jälkeensä varatut hyökkääjät.

Boston Bruins valitsi jo vuonna 1982 Gord Kluzakin ykkösenä, mutta lahjakkaan pakin NHL-uran katkaisivat pahat polvivammat. Kaikkien aikojen parhaan draftin 1979 ykkösvaraus Rob Ramagekin oli puolustaja, mutta jälkiviisaana katsottuna ei edes oman varausvuotensa paras sellainen. Ray Bourque oli. Ei ole helppoa varata 18-vuotiaita puolustajia.

Nyt Edmontonissa jäädään innostunein mielin odottamaan uusinta kultakimpaletta ensin prospektileirille, tulokasleirille ja sitten pääleirille. Yakupov haluaa ottaa paikan NHL-joukkueesta heti syksyllä.

Aika näyttää, kannattiko Edmonton Oilersin varata pienikokoinen ja dynaaminen venäläistähti puolustajan sijasta. Oilersilla on lupaavia puolustajaprospekteja ylempänä “öljyputkessaan” kuten täälläpäin sanotaan; Oscar Klefbom, David Musil ja Martin Gernat esimerkiksi. Ja Edmonton on vielä mukana Justin Schultzin kosioryhmässä.

– – –

Joitakin huvittavia hetkiä koettiin ensimmäisen kierroksen lähestyessä loppuaan. Boston Bruinsin 24. varausvuoron lähestyessä vitsiniekat ehtivät jo miettimään, varaisiko Cam Neelyn johtama organisaatio Ulf Samuelssonin pojan, Edmonton Oil Kingsin laituri Henrik Samuelssonin. Pittsburgh Penguinsin pakkina kevään 1991 konferenssifinaaleissa pelannut Tuffe Uffe aiheutti Neelylle törkeällä polvitaklauksella pahan loukkaantumisen, josta Neely ei koskaan täysin selvinnyt ja ura päättyi nuorena.

Pittsburghissä syntynyt Henrik päätyi kuitenkin 27. vuorolla toiseen entiseen kotikaupunkiinsa Phoenixiin.

Boston Bruins taas käytti 24. vuoron todella mielenkiintoisesti. B:s otti ensimmäisen kierroksen toisen maalivahdin Malcolm Subbanin OHL:n Belleville Bullsista. Tämä johtaa tulevaisuudessa huikeaan tilanteeseen isoveli P.K:n Montreal Canadiensin ja Bostonin välisissä otteluissa. Montreal ja Boston ovat olleet ilmiriidassa jääkiekossa ainakin 1920-luvulta saakka.

Tällaista ei ole NHL:ssä nähty sitten Espositon veljesten päivien Philin ollessa Bruinsin tähti 1970-luvun alussa Tonyn vartioidessa Chicago Black Hawksin maalia.

Malcolmin sanotaan olevan niin nopean maalivahdin, että hän ehtii yleensä tehdä kolme torjuntaa ennenkuin kiekko on edes lähtenyt ampujan mailanlavasta.

– – –

Juuri päättyneitten Stanley Cupin playoffsien loppupuolella puhuttiin paljon keväällä 1994 pelatusta seitsemänteen otteluun ratkenneesta konferenssifinaalisarjasta New York Rangersin ja New Jersey Devilsin välillä. Mark Messierin lupaus, Hudsonin klassikko ja Rangers-laituri Stephane Matteaun kaksi jatkoaikamaalia.

Stephane Matteau muistetaan NHL:ssä parhaiten noista kahdesta maalista New Jersey Devilsiä vastaan. Ensimmäinen tuli Game 3:ssa. Toinen seitsemännen pelin toisella jatkoajalla ajassa 4:24. Tuo maali oli viimeinen naula New Jersey Devilsin arkkuun. Madison Square Garden juhli. Rangers-selostaja Howie Rosen kuolematon huuto “MATTEAU!!! MATTEAU!!!” jäi ikuisesti elämään.

Stephane Matteau oli Mike Keenanin suurimpia suosikkeja. Iron Mike hankki suosikkilaiturinsa peräti neljä kertaa joukkueisiinsa. Ensin Chicagoon, sitten New Yorkiin, St Louisiin ja vielä Floridaan.

New Jersey Devilsin organisaatiossa ei muistella historian katkeria hetkiä. Lou Lamoriello valitsi Matteaun pojan, hyökkääjä Stefan Matteaun Devilsin pelaajaksi 29. vuorolla.

– – –

Ja vielä, Montreal Canadiensin GM Marc Bergevinin ensimmäinen draft-valinta voi joskus osoittautua todella hyväksi. Viime kauden pääasiassa loukkaantuneena viettänyt Alex Galcheniuk on nyt Les Habitantsin omaisuutta.

Mikhail Grigorenko päätyi 14. varauksella Buffaloon ja Filip Forsberg 11. Washingtoniin. Molempien pelaajien odotettiin ehkä tulevan varatuiksi aikaisemmin.

Jo kolmannen kerran varauskelpoisena ollut junnujen MM-kisoissa hyvin pelannut Tanner Pearson pääsi vihdoinkin NHL-seuran kirjoihin Los Angeles Kingsin varattua hänet ensimmäisen kierroksen viimeisellä 30. varausvuorolla. Yritys ja peräänantamattomuus kannatti.

– – –

Täällä Jouni Nieminen, Edmonton.

Twitter: @OnsideWithJouni

Facebook

Jouninposti@shaw.ca

11 vastausta artikkeliin “Puolustajien päivä”

 1. LAKuningas kirjoittaa:

  Kingsit varasivat Tanner Pearsonin, johon itse ehkä hiukan petyin. Tosin Kingseillä on heikohko prospektipuoli vasemmassa laidassa, joten sinällään varauksen ymmärtää.
  Petyin myös Teräväisen ja Määttän melko myöhäisiin numeroihin. Teräväisestä odotin top-10 pelaajaa, Määtästä top-15. Tärkeää kuitenkin, kuten sanoit, että pääsivät hyviin organisaatioihin!

 2. Barry kirjoittaa:

  Kovinkaan usein ei ikäluokkansa 10. parhaaksi valittu pakki pääse ekalle kierrokselle, mutta tämä oli sellainen vuosi ja Olli Määttä on nyt ensimmäisen kierroksen varaus. Nimikaima Tero Määttä oli 12 vuotta sitten 11. valittu pakki ja meni odotetusti vasta kakkoskierroksella.

  Pittsburghissa on paljon pakkilupauksia jonossa, mutta NHL:ssä tehdään kyllä tilaa treideillä, mikäli kaveri on valmis NHL-kaukaloihin. Määtällä on paljon mahdollisuuksia kehittyä, sillä NHL Combinessa hänen tuloksensa oli kautta linjan alle keskitason vaikka hän maanmiehet Pokan, Lindellin ja Vainosen taaksensa jättikin.

  Draftin suurin “yllätys” on maalinteko-ongelmista kärsivän Suomi Hockey Oy:n saldo: vain yksi (1) hyökkääjä varattiin! Teuvo Teräväinen on kyllä laatukamaa, mutta v-a-i-n y-k-s-i???

  Vuoden kuluttua Sasha Barkov menee viiden ensimmäisen joukossa ja Artturi Lehkonen jossain 2-4 kierroksella, mutta mitään maaliruiskua Suomen kiekkoiluun ei olla saamassa.

  Pakeissa sen sijaan näyttää hieman parammalta, sillä ensi kesänä Rasmus Ristolainen varataan ekan kierroksen kärkisijoilla. Hänen takanaan tulevat nyt varatut Määttä, Pokka jne., joten Timosen, Salon ja Lydmanin lähestyville eläkevuosille voidaan lähteä ilman totaalista katastrofia.

  Sami Vatanen tulee olemaan mielenkiintoinen tapaus. Kaikki on mahdollista NHL-tähteyden, jatkuvien loukkaantumisten ja KHL:n välillä. Ehkä Vatanen tekee timoset?

  Kärppien Joonas Donskoi sai kokea uudelleen Draftiin menemisen seurauset. Nyt hänen ei tarvitse miettiä NHL-sopimuksia hetkeen ja voi keskittyä täysillä Kärppiin. Itse olisin hänen paikallaan kyllä valinnut Florida Panthersin tarjouksen vaikka se olikin mitoitettu neloskierroksen varaukselle, mutta kyllä hän varmasti tiesi seuraukset.

 3. Canucks kirjoittaa:

  Ihmettelen kommenttiasi, että treidissä paremman pelaajan saanut on treidin voittaja. Eikö se kuitenkin ollut aika selvää, että Staal ei ollut halukas jatkamaan Pittsburgissa sopimuksen päätyttyä? Näin ollen melestäni paras ratkaisu Ray Sherolle oli treidata Staal ennen draftia ja kaupasta mielestäni on turha etsiä voittajaa (ts. win-win-treidi). Carolina sai todella pätevän kakkossentterin ja Pittsburg sai itselleen kolmossentterin joka hinta-laatu-suhteeltaan sopii rooliin paremmin kuin Staal ja lisäksi pingviinit saivat kaksi tulevaisuuden puolustajaprospektia (+ Määttä). Mielestäni tämä vaihtoehto oli Pittsburgille paljon parempi vaihtoehto kuin se, että Staal olisi ensi kesänä siirtynyt vapaana agenttina veljiensä seuraan Carolinaan.

  Kiitos kuitenkin taas loistavasta blogista.

 4. TOT kirjoittaa:

  Ihmettelen kovasti miksei Habs ottanut oman liigan poikaa Grigorenkoa. Selvästi huippulahjakkuus, valmiiksi Québecilainen vielä, iso ja taitava sentteri, juuri sellainen pelaaja, jonka ympärille on hyvä rakentaa joukkuetta, ja juuri sellainen mitä Habs tarvitsisi – ja varmempi valinta kuin loukkaantumisista kärsinyt Galcheniuk. Ei ei ei! Tämä kidutus ei näemmä lopu koskaan.

  No, toivottavasti olen väärässä ja Galcheniukista tulee ykkösrivin tähti, mutta pahoin pelkään, että parin vuoden kuluttua Habs on yhä pohjamudissa, Galchenyuk rivisentteri, ja Grigorenko johtaa Sabresin nuoren joukkueen taistelemaan Stanley Cupista.

 5. Keijo kirjoittaa:

  Staal-kauppa on niin huono Pensin kannalta, että hakevat varmasti Parisea tai Suteria. Miksei Seminkin voisi tulla kyseeseen jos eivät muita saa.
  Ihmettelen Jouni samaa asiaa, miten Bobby Ryan voi olla koko ajan huhujen kohteena. Jo viime kaudella koko asia tuntui järjettömältä. Mene ja tiedä.
  Anaheimin puolustus vain heikkenee jatkuvasti. Toivottavasti saavat edes jotain parannusta kesällä aikaan.
  Paljon mielenkiintoisia allekirjoituksia ja kauppoja luvassa ennen syksyä ja hyvä niin.

 6. TOT kirjoittaa:

  @Barry: ennakoit siis, että ensi vuonna draftataan aivan ensimmäisen kierroksen kärkisijoilla kaksi suomalaista? Barkov 5 ensimmäisen joukossa ja jos kärkisijoja ovat, sanotaanko ensimmäinen viidennes, niin Ristolainenkin viimeistään kuudentena. En seuraa suomalaista kiekkoilua lainkaan, mutta vaikka Barkov tekikin vaikutuksen junnukisoissa ja on todella korkealle rankattu tässä vaiheessa, niin aika rohkealta tuo ennustus kuulostaa, varsinkin kun kumpikaan ei pelaa Kanadassa. Voisin melkeinpä summassa lyödä vetoa tuota veikkausta vastaan, mutta jos olet oikeassa, niin 2013 lienee paras draft-vuosi suomalaisille sitten vuoden 2002.

 7. Barry kirjoittaa:

  Sam Pollock oli varmasti oikeassa, mutta Carolinan ja Pittsburghin kaupassa on myös muutama “kuoppa montussa” (Tikkaselta lainattu).

  1)Brandon Sutter on kolmossentterinä ja jäähyntappajana jonkinlainen salaisuus. Hän on todella hyvä.

  2)Brian Dumoulin on ollut monen joukkueen tavoitteena erilaisissa treidiskenarioissa. Iso offensiivinen pakki.

  3)Derrick Pouliot teki viime kaudella 59 pinnaa pakin paikalta ja ensi kaudella voidaan jo odottaa pinna-per-peli tasoa WHL:ssä, joten lupaavasta kaverista on kysymys.

  4)Jordan Staal on treidin paras pelaaja, mutta pystyykö hän nousemaan hänelle suunnitellun roolin tasoiseen tuotantoon? Hän teki viime kaudella 50 pinnaa vain 62 matsissa, joten se lupaa paljon.

  Mutta hän pelasi jo viime kaudella paljon kahdessa ekassa ketjussa, koska Sidney Crosby missasi 60 matsia. Lisäksi pitää huomioida, ettei hän A-junnuissakaan pääsyt yli pisteen per peli.

  Tehojen nouseminen ei siis ole aivan yksinkertaista matematiikkaa. Lisäksi hän tulee kohtaamaan teoriassa “Kleinin ja Laakson” sijaan joka pelissä “Weberin ja Suterin”, mikäli Jim Rutherfordin idea veljesten peluuttamisesta samassa ketjussa toteutuu.

  Kun Staal meni Pensin kanssa Bostoniin, niin hän ei pelannut vaihtoakaan Charaa vastaan. Kun hän menee sinne Carolinan paidassa, niin hän pelaa jokaisen vaihdon Charaa vastaan. Tämä on se iso ero. Pikajuoksussa rata ja tuuli vaikuttaa, mutta se on kaikille sama. Hokissa olosuhteet on erilaiset eri pelaajille pelin sisälläkin – jotkut kohtaa betonia ja jotkut pumpulia.

  Mutta kaiken kaikkiaan erittäin hyvältä vaikuttava treidi molemmille. Aika näyttää sitten totuuden.

  Käy muuten hieman sääliksi Riku Nashia siinä mielessä, että jokainen kynnelle kykenevä kertoo Twitterissään, miten hänet varmaan treidataan vasta Zach Parisen suunnitelmien selvitessä.

  Onko Parise tosiaan näin paljon Nashia parempi? Jos Parise pelaisi Columbusissa ja Nash New Jerseyssä, niin olisiko tilanne sama? Kuka sen tietää.

  Mutta epäilen Nashin (jos treidi vain tapahtuu) olevan ensi kaudella (jos sarjaa pelataan) yksi positiivisista yllätyksistä. Mies tarvitsee paremman ympäristön, uuden alun ja C-kirjaimen pois painolastina.

  Ja pystyykö Parise kantamaan Pekka Saravoa läpiajon selässään? :)

  Parise on todella hyvä, mutta jotenkin Nashia taidetaan painaa vähän liikaa. MM- ja olympiakisoissakin kaveri on pysynyt ihan kivasti mukana, joten SaiPan jättäminen voi keventää oloa?

  Keskiviikkona on CHL:n europelaajien varaustilaisuus, joten kiva nähdä minne Mikko Vainonen päätyy.

 8. Bart kirjoittaa:

  Kun katsoo suomalaisia varauksia parilta viime vuodelta ja Barryn mainitsemia Barkovia ja Ristolaista, niin Suomihan saa todella mielenkiintoisen joukkueen Sotshiin. Jos valmentajalla on yhtään uskallusta ja pojat kehittyvät odotetusti. Vai mennäänkö Sakulla, teemulla ja Villellä edelleen? No, tuskinpa, ja kun muut maat ovat oppineet Suomen pelin voisi alkaa katsoa uusia kykyjä valmennuspuolellekin.

  Taitaa tulla aktiivinen kesä pelaajakauppojen suhteen, siellä on monta mielenkiintoista nimeä liikkeellä spekulaatioissa ja moni organisaatio etsimässä sopivia palasia seuraavalle askeleelle. Senhän palkkakatto on tuonut mukanaan, ettei liigaa dominoi vain muutama dynastia kerrallaan.

 9. TOT kirjoittaa:

  Hyviä pohdintoja tuosta Staal-treidistä Barrylta. Itsekin olen taipuvainen ajattelemaan, että näissä vaihdoissa, joissa valmis pelaaja vaihdetaan joukkoon lupauksia, ei voittajasta voi olla selvyyttä vaihtoa tehtäessä.

 10. TOT kirjoittaa:

  Seuraavia nuorukaisia lykästi:

  Martin Frk (49. varaus)
  Jake Paterson (80.)
  Andreas Athanasiou (110.)
  Michael McKee (140.)
  James De Haas (170.)
  Rasmus Bodin (200.)

  Eliteprospectsin kuvaus 7. kierroksella varatusta, lähes kaksimetrisestä ja 95-kiloisesta, minulle ennestään täysin tuntemattomasta 18-vuotiaasta ruotsalaissentteri Rasmus Bodinista:

  “A huge player with great strength and reach. Has a cannon of a shot. Works hard. Surprisingly mobile for a player of his great stature. Very raw. Project.”

  Are we spotting a pattern here?

 11. Bart kirjoittaa:

  Ai niin, puolustajista puheen ollen: kannattanee seurata ensi kaudella numerolla 176 varattua Petteri Lindbohmia joka meni St. Lousiin. Trading on inside information? Taitaa olla ns diamond in the rough.