NHL-kesä alkaa

| Julkaistu 18. 6. 2012 17:41

Tervetuloa seuraamaan NHL-kesää tämän blogin kautta. Jääkiekkokausi on ohi, mutta kesästä on tulossa yksi kiireisimmistä. Seuraavaksi ohjelmassa NHL:n palkintogaala, varaustilaisuus ja vapaa-agenttikausi. Uusia sopimuksia, valmentajia ja pelaajakauppoja odotettavissa.

Ainakin 30 eri tarinaa. Aloitetaan niitten perkaaminen muutamalla tänään. Jääkiekkokauden kiireisimmät ja monen mielestä tärkeimmät kaksi viikkoa ovat alkamassa. Tämä on se aika, jolloin mestarijoukkueet rakennetaan. 

– – –

Los Angeles Kingsin juhlintaa lordi Stanleyn seurassa on ollut hauska seurata viime päivät. Mestarit ovat juhlansa ja ajoittaisen ryyppynsä ansainneet.

Hollywoodissa mestaruuden voittaneella jääkiekkojoukkueella on mahdollisuus päästä suosittujen TV-ohjelmien vieraaksi. Koko oluelta tuoksunut joukkue kävi Hollywood Boulevardilla nauhoitettavan Jimmy Kimmel Live-ohjelman vieraana viime tiistaina. Tässä osa 1 ja tässä osa 2.

Kapteeni Dustin Brown kävi “The Tonight Show”:n isäntä Jay Lenon vieraana samana iltana.

Onko pelipaitoihin pukeutuminen tyylikästä tällaisissa yhteyksissä? Mielestäni ei ole. Nämä miehet omistavat hienoja mittatilauspukuja, jotka olisivat näyttäneet hyvältä näissä TV-esiintymisissä. Beachillä odottavaan kapakkaan voi aina palata farkuissa ja pelipaidoissa.

Kingsin paraatia seurasi arvioiden mukaan yli 250.000 ihmistä torstaina. Paraati päättyi Staples Centeriin, jossa pidettiin vielä erityinen kansanjuhla.

Conn Smythe-voittaja Jonathan Quick on julkisuudessa hiljainen kaveri, joka hoitaa puheensa pelaamisellaan. Nopea-Jonnyn suu pestäneen saippualla hänen puhuttua täydelle hallille vihdoinkin ujoutensa voitettuaan.

– – –

Ei tarvitse katsoa LA Kingsiä pidemmälle ymmärtääkseen seuraavien kahden NHL-viikon tärkeyden. Kings voitti Stanley Cupin joukkueella, jonka tärkeimmistä pelaajista Jonathan Quick, Dustin Brown, Anze Kopitar ja Drew Doughty olivat seuran omia varauksia.

Kingsin GM Dean Lombardilla oli erittäin onnistuneen scouttaus- ja pelaajakehitystyön tuloksena antaa vaihdossa muitten seurojen haluamia valtteja saadakseen Jeff Carterin, Mike Richardsin, Matt Greenen ja Jarret Stollin kaltaisia tärkeitä miehiä pelaajakaupoissa Los Angelesiin.

– – –

New Jersey Devilsin kapteeni Zach Parise on NHL-kesän tavoitelluin vapaa agentti Nashville Predators-pakki Ryan Suterin kanssa. #9 on UFA eli hän voi heinäkuun ensimmäisen jälkeen vapaasti valita kaikista tarjouksista miellyttävimmän.

Erikoinen pieni asia, jonka Devilsiä seurannut media pani tarkasti merkille Devilsin pitäessä viimeisiä haastattelujaan ja hakiessa kamojaan Newarkissa viime keskiviikkona: Zach Parise ei ottanut istumapaikkansa päällä olevaa nimilaattaa mukaansa.

– – –

Devilsin juuri 44 vuotta täyttänyt valmentaja Peter DeBoer vahvisti Ilja Kovalchukin kärsineen playoffseissa selkävammasta. Hän jätti toisen Philadelphia Flyersia vastaan pelatun ottelun väliin, mutta pelasi kaikki muut ottelut koko pitkän playoffkevään läpi.

“Hän osoitti paljon sisua ja luonnetta”, sanoi DeBoer Devilsiä tarkasti seuraavan “The Record”:in Tom Gulittille. “Hän ei halunnut jäädä syrjään. Hänellä oli huomattava loukkaantuminen, hän olisi voinut helposti tulla pois kokoonpanosta. Pelaaminen oli aikamoinen osoitus hänen luonteestaan.”

“Kausi on ohi, se olisi huono tekosyy”, sanoi Ilja itse kieltäytyen tarjoamasta ilmiselvää loukkaantumista tekosyyksi. “En usko kenenkään pelaajan jäällä olleen täysin sataprosenttisen terveenä. Minun on pidettävä huolta itsestäni seuraavat pari kuukautta ja tultava valmiina ensi kaudelle.”

Kysyttäessä vaatiiko selkävamma lääketieteellisiä toimenpiteitä, Kovalchukin vastaus: “Toivottavasti ei.”

– – –

New York Postin mukaan NHL on lähellä ottaa rahavaikeuksissa olevan New Jersey Devilsin haltuunsa samalla tavalla kuin Phoenix Coyotes on ollut liigan omistuksessa jo muutaman kauden. Luulin omistaja Jeff Vanderbeekin löytäneen syvätaskuisen auttajan aikaisemmin, mutta ilmeisesti näin ei ole tapahtunut.

– – –

Columbus Blue Jacketsin Rick Nash on yksi kesän kohutuista nimistä siirtomarkkinoilla. Nash haluaa pois Ohiosta. Hänellä on vielä 6 vuotta sopimusta jäljellä hulppealla $7.8 miljoonan cap hitillä.

GM Scott Howson on ilmoittanut kuuntelevansa tarjouksia perjantaina pidettävän varaustilaisuuden kakkosvarauksesta.

Rick Nash on aivan eliittitason NHL-tähtipelaaja. Hän osoitti luonnettaan ja ammattiylpeyttään viime kauden lopussa pelaamalla todella hyvin, vaikka hänen halunsa pois oli yleisesti tiedossa. Paras keino nostaa omaa markkina-arvoa on pelata hyvin.

Vancouver? Toronto? New York Rangers? San Jose?

– – –

Pittsburgh Penguinsin kolmossentteri Jordan Staalin nimi liikkuu siirtohuhuissa. Pensin GM Ray Sherolla ei tiettävästi ole mitään kiirettä kaupata tätä pelaajaa, joka oli yksi hänen manageriuransa tärkeimpiä varauksia. Staalista tulee vuoden päästä UFA, sopimusta vielä yksi vuosi jäljellä.

Jordan Staal ei ole varsinaisesti pyytänyt siirtoa pois Burghistä, mutta hän sanoi kauden päätteeksi haluvansa enemmän vastuuta ja isomman mahdollisuuden pelata. Pensin on tehtävä isoja päätöksiä. Jos hänet laitetaan myyntiin, kiinnostuneita NHL-seuroja riittää varmasti paljon ja kaupassa saatava vastine tulee olemaan paljon. Myynti on parasta tehdä kesällä, jottei joukkuetta ravistella liikaa kauden aikana.

Pidän ajatuksesta, että Edmonton Oilersin pitäisi yrittää saada Jordan Staal vaikka vaihdossa ykkösvaraukseen.

Jordan Staal on ehkä vähän loukkaantumisaltis pelaaja. Hän on ollut loukkaantuneena aika ajoin, mutta pelatessaan hän on aina täyttä rautaa. Stanley Cup-joukkueissa on aina Staalin kaltainen pelaaja. LA Kingsin Mike Richards käy hyväksi esimerkiksi.

Jordan Staal voi seuraavassa sopimuksessaan saada arviolta 6 vuotta 6 miljoonan taalan vuosiansioilla. Hänen tilastonsa eivät ole kuuden miljoonan dollarin pelaajan luokassa, mutta on muistettava, ettei hän pelaa ylivoimia ykkösviisikossa.

Carolina Hurricanesilla on draftin 8. varaus. Varaustilaisuus pidetään Pittsburghissä ja Penguins haluaisi varmaankin järjestävänä seurana tehdä jonkinlaista ääntä ja hankkia top-10 varaus kannattajien riemuksi. Kannattajat eivät ehkä samalla riemastuisi Jordan Staalin menettämisestä.

Jordanin isoveli Eric on Canesin kapteeni. Carolina Hurricanes näyttäisi liiankin selvältä vaihtoehdolta jos Ray Shero haluaa kaupata Staalin. Rayllä on isoja päätöksiä tehtävänään. Sidney Crosby ja Evgeni Malkin tarvitsevat uudet sopimukset seuraavien 1-2 vuoden sisällä ja jossain vaiheessa palkkakatto tulee vastaan.

– – –

Tim Thomasin tapaus on mitä erikoisin.

Timmy on siirtänyt perheensä Coloradon osavaltioon. Olisiko Colorado Avalanche kiinnostunut? Hän saattaa ottaa vuoden kokonaan vapaaksi jääkiekosta, missä tapauksessa hänen sopimuksensa viimeisen vuoden viiden miljoonan dollarin cap hit jäisi kuitenkin rasittamaan Boston Bruinsin palkkakattoa.

Ilmeisesti valkoisen talon jupakka ja seurannut kohu ei pelota Timistä kiinnostuneita NHL-seuroja. TT on kova taistelija, joka on koko uransa ajan joka paikassa joutunut näyttämään ansaitsevansa pelipaikkansa. Iästään huolimatta Thomas olisi varmasti erittäin motivoitunut saadessaan uuden mahdollisuuden pelata toisessa NHL-joukkueessa.

Jos hän haluaa pelata.

– – –

Tim Thomasin sapattivuosi/siirto muualle on hieno mahdollisuus RFA Tuukka Raskille ottaa ansaittu paikka B:sin ykkösmaalivahtina.

Erikoinen sivujuoni tässä omituisessa maalivahtitarinassa on se, että sekä Thomasia että Raskia edustaa sama pelaaja-agentti.

– – –

Roberto Luongo ei halua jäädä Vancouveriin Cory Schneiderin luukkumieheksi eikä hänen pidäkään jäädä.

Roberto on pyytänyt pelaajakauppaa pois Vancouverista. Hän on kova urheilija ja ylpeä mies, joka voi vielä nousta takaisin aivan huippumaalivahtien vuoren ylimmälle huipulle jossain muualla. Ehkä Torontossa.

Vancouver on tunnettu maalivahtien hautausmaa. Kysykää Dan Cloutierilta. Vain muutama maalivahti on onnistunut pysymään kirotun NHL-seuran kannattajien suosiossa.

Läheinen suhde perhostyyliguru Francois Allaireen voi vaikuttaa Roberton haluun siirtyä Torontoon, jos Allaire jatkaa uraansa.

Markkinat Luongon tapauksessa ovat erittäin rajatut. Canucks ei voi mitenkään saada tämän pelaajan arvoista vastinetta suorassa pelaajakaupassa. GM Mike Gillisin tämän viikon tärkein tehtävä on saada selville, ketkä ovat kiinnostuneita ja mitä Robertosta voisi saada.

Mitä Robertosta voisi saada? Vancouver tarvitsee pakin, ison hyökkääjän. Ehkä prospekti ja varausoikeus päälle.

Vancouver ei ole tilanteessa, jossa se voi pyytää ykköskierroksen varauksia, huippuprospekteja ja 25-vuotiaan tähtipelaajan maalivahdistaan. Vaihtamalla Roberto Luongon Vancouver Canucks saa tilaa palkkakaton alle, se ei voi odottaa saavansa hyviä pelaajia ja korkeita varauksia tilalle.

Luongo ei halua olla  kehityksen esteenä. “Meillä on täällä kaveri, joka tulee olemaan superähti liigassa vielä seuraavat 10-15 vuoden ajan. Jos olen täällä tulevaisuudessa, se olisi hienoa. Jos en ole, sekin on hyvä, ” hän sanoi TSN:lle Canucksin pitäessä mustien jätesäkkien päivää pari kuukautta sitten.

Eliittitason maalivahteja nähdään äärimmäisen harvoin markkinoilla. Suurin kanto kaskessa on Roberto Luongon sopimus. Rahaa ja sopimusaikaa niin paljon, ettei sitä monen NHL-managerin pokka, vatsa eikä varsinkaan budjetti kestä. Rahassa Robertolle maksetaan $6.7M seuraavien kuuden kauden ajan. Cap hit pysyy koko sopimusajan samana, $5.3M siis per kausi vuoteen 2022 saakka.

Seitsemännellä kaudella palkka putoaa $3.4M tasolle ja viimeiset kolme ovat $1.6M, $1.0M ja $1.0M. Viimeiset 3-4 kautta heitetty etupainoitteiseen megasopimukseen vain cap hittiä pienentämään. Kukaan ei usko Roberton pelaavan kuin ehkä 6 kautta lisää sopimuksesta. Seitsemän vain jos hän on erittäin hyvä.

Toronto tarvitsee maalivahdin, joka pystyy rauhoittamaan maalitiltanteen 2-3 vuodeksi, alkaen ensi kaudesta. GM Brian Burkella ei ole aikaa ollenkaan. Playoffseissa on oltava ensi vuonna. Uudelleenrakennusta ei voida tehdä talon romahtaessa jo. Burke on aina ollut megasopimuksia vastaan, aina kieltäytynyt no trade-pykälistä luopumisien vaatimisesta. Nyt voimme nähdä kuinka BB bluffaa jälleen.

Luongo pystyy auttamaan hänet hankkivaa manageria pitämään oman työpaikkansa muutaman vuoden lisää. Hän pystyy voittamaan sellaiset 35 peliä kaudessa, hän voi viedä hyvän joukkueen playoffseihin.

Tampa Bay Lightning oli aikaisemmin mukana Luongo-spekuloinnissa, mutta jäänee nyt pois, Chicago voi olla kiinnostunut. New Jerseyssä Martin Brodeur jatkaa. Florida Panthers mainitaan tietenkin, mutta Jacob Markströmin tulevaisuus ja seuran finanssitilanne ei puhu tämän vaihtoehdon puolesta. Markströmiä pidetään tulevaisuuden pekkarinteenä Floridassa. Jose Theodorella on vielä vuosi sopimusta jäljellä ja Scott Clemmensenkin saanee jatkoa. En usko Florida-vaihtoehtoon.

Vancouver Canucks aloittaa ensi kauden muuttuneena joukkueena. Mitä nuo muutokset ovat, emme vielä tiedä, mutta muutoksia tulee.

– – –

Vähemmän huomiota saanut pelaajakauppa, joka kannattaa huomata oli Tampa Bay Lightningin maalivahtihankinta viime viikolla, joka toi Pekka Rinteen kakkosena pelanneen Anders Lindbäckin Tampaan.

– – –

LA Kings on varmaankin siirtämässä erittäin hyvää kakkosvahti Jonathan Bernieriä. Columbus Blue Jackets etsii ainakin maalivahtia vahvistaakseen joukkuettaan.

– – –

Edmonton Oilersilla on jo kolmannen kerran peräkkäin ykkösvaraus perjantain NHL draftissä. Edellisten vuosien tapaan huippuehdokkaita on lennätetty Edmontoniin ja heille on näytetty paikkoja. Nuorukaisten jokaista liikettä on seurattu tarkkaan ja kaikki on filmattu. Kuinka pitkään hän katsoi Oilers-legendojen kattoon vedettyjä numeroita? Oliko hän tosissaan vakuuttaessaan haluavansa pelata Edmontonissa?

En usko Öljyn kauppaavan varaustaan ennen perjantaita jos ollenkaan. Viimeisten vuosien tapaan päätös varattavasta pelaajasta tehdään vasta torstai-iltana/perjantaiaamuna kykyjenetsintäryhmän pidettyä viimeinen kokouksensa.

Kaupan tehdäkseen Edmontonin pitäisi saada vastakaupassa jotain todella arvokasta. Ykköskierroksen varaus, erittäin hyvä NHL-puolustaja ja prospekti.

– – –

Yleisesti uskotaan Oilersin ottavan OHL:n Sarniassa pelanneen Nail Yakupovin ykkösvarauksellaan. Lahjakkaan venäläispelaajan tapauksessa KHL-peikko on pakko ottaa huomioon varausta suunniteltaessa, vaikka pelaaja onkin pelannut A-junnu-uransa 16-vuotiaasta saakka Kanadassa.

Yakupovin agentti Igor Larionov ei antanut varmaa vakuutta asiakkaansa pysymisestä Pohjois-Amerikassa Edmontonin sporttiradiossa. Älykkäästi ja rehellisesti toimittu kunnioitetulta Igorilta, jonka mukaan Nail haluaa pelata NHL:ssä.

Jos olisin Oilersin varauksista päättävä henkilö, ottaisin puolustaja Ryan Murrayn. Murray pelasi kuusi peliä MM-kisoissa Hockey Canadan erityisluvalla. Kanadan maajoukkueen johtajana toimi Oilersin presidentti Kevin Lowe ja valmentajana mahdollinen Oilersin seuraava valmentaja Brent Sutter.

Puolustajapelaajien varaaminen ykkösenä ei yleensä aikaisempien opetusten perusteella ole järkevää, mutta tämän kesän sato ei ole vakuuttava muutenkaan. Näin Yakupovin alle 20-vuotiaitten MM-kisoissa, joissa hän ei sytyttänyt punaista lamppua kertaakaan. 9 syöttöä toki, mutta uusi Pavel Bure? Rauhallisesti nyt.

Tämän kesän draft-sato ei ole yhtä kova kuin kahtena tai kolmena aikaisempana kesänä. Kesän 2013 huippunimistä Seth Jones ja Nathan MacKinnon puhutaan jo nyt. Vuoden päästä ei puhuta ykkösvarauksen kauppaamisesta kuten nyt.

Erikoinen tilanne Columbus Blue Jacketsille, jos venäläispelaaja putoaa heidän syliinsä Oilersin joko kaupatessa ykkösvarauksensa tai varatessa jonkun muun. Uskaltaako Scott Howson varata Yakupovia muistaen seuran kokemukset Nikolai Zherdevin ja Nikolai Filatovin kanssa?

Nuo tapaukset tapahtuivat edellisen seurajohdon aikana, mutta silti.

Jännittyneinä odotamme, miten Helsingin Jokereitten Teuvo Teräväisen käy varaustilaisuudessa. Teuvo ei ole isokokoinen pelaaja, mikä voi haitata hänen varausnumeroaan. Hyökkäyspuolen potentiaalia on käsittääkseni paljon.

OHL:n London Knightsissa pelannut puolustaja Olli Määttä on NHL-pakilta näyttävä nuori pelaaja, joka voi olla ensimmäisen kierroksen varaus. Philadelphia Flyers?

– – –

Edmontonissa seurataan suurella mielenkiinnolla puolustaja Justin Schultzin tapausta. On epätavallista, että 22-vuotias jääkiekkoilija saa itse valita pelipaikkansa, mutta CBA-sääntöjen puitteissa tällä erittäin lahjakkaalla puolustajalla on siihen nyt mahdollisuus.

Schultz saa ottaa tarjouksia vastaan jo nyt ja hän saa tehdä sopimuksen heti heinäkuun ensimmäisenä.

Emme edes tiedä, miksei hän ole halunnut tehdä sopimusta varauksen tehneen Anaheim Ducksin kanssa.

New York Rangers, Philadelphia, Toronto, ja Edmonton ovat varmasti kiinnostuneita tästä NHL-valmiina pidetystä hyökkäävästä pakista.

Tässä huhtikuun 2. päivän postaukseen kirjoittamani Justin Schultzista:

“Yksi tulevan kesän erikoisimmista vapaa agentti-pelaajista on Ducksin kesällä 2008 2. kierroksella varaama puolustaja Justin Schulz. Schultzia pidetään täysin valmiina NHL-pelaajana hänen dominoituaan Pohjois-Amerikan kovinta yliopistokiekkoa WCHA:n Wisconsinissa. Schultz teki tällä kaudella 16 maalia ja 44 syöttöä 37 ottelussa viime kaudella 47 pistettä 41 ottelussa.

Nyt Winnipegissä hyvää kautta pelanneen Blake Wheelerin tapaus käy hyvänä ennakkotapauksena siitä, mitä voimme odottaa tapahtuvan Justin Schultzin kanssa. Wheeler oli alunperin Phoenix Coyotesin varaus, joka neljä vuotta myöhemmin kieltäytyi tekemästä sopimusta Yotesin kanssa valiten Boston Bruinsin tarjouksen.

Schultz on erittäin hyvä hyökkäävä puolustaja, loistava luistelija ja kiekonkäsittelijä. Hänellä on riittävästi kokoa. Hän pystyy johtamaan ylivoimapeliä siniviivalta. Jos hän ei kirjoita nimeään Ducksin sopimustarjoukseen ennen kesäkuun alkua, hänestä tulee UFA heinäkuun alussa.

Kesäkuusta tulee siis nuoren, Brittiläisen Kolumbian kauniista Kelownasta kotoisin olevan pakkilupauksen elämän hienoin. Siitä pitäisi oikeastaan tehdä tosi-tv ohjelma. NHL-seurat tulevat kutsumaan 21-vuotiaan kylään kosiakseen tätä joukkueisiinsa. Lopussa mies saa valita, kenelle ruusun antaa. Kyse ei siis ole rahasta, koska tulokaspelaajalle voidaan maksaa vain CBA:n sallima tulokassopimuskorvaus.

Kyse on siitä, mikä NHL-joukkue pystyy tarjoamaan parhaan mahdollisuuden ja suotuisimmat olosuhteet kehitykselle. Edmonton Oilersia on pakko pitää vahvana ehdokkaana. Oilers tarvitsee kipeästi hyökkäävää puolustajaa. Joukkueen ylivoimaa johtaa seuraavat vuodet Ryan Nugent-Hopkins laidan tuntumasta, aloituskaaren takaa, leftin syöttäjänä. Schultz ampuu rightin puolelta. Nugesta tulee todennäköisesti yksi NHL:n ihan parhaista halfboards-ylivoimapelaajista 2-3 vuoden sisällä.

Edmonton olisi erinomainen paikka Justin Schultzille. Länsi-Kanadasta kotoisin olevana hän saattaa hyvinkin valita Oilersin. Jonkin verran kuuluu huhuja siitä, että hän haluaa valita Vancouver Canucksin. Kelowna on Canucksin vaikutusaluetta. Kaikki miehen livenä nähneet sanovat, ettei hän pelaa koskaan AHL:ssä. NHL-valmis pelaaja.

Schultzin tapauksen taustalta löytyvät myös raportit siitä, että Toronto Maple Leafs halusi hänet mukaan marraskuussa tehtyyn isoon pelaajakauppaan, jossa Francois Beauchemin siirtyi takaisin Anaheimiin vaihdossa Joffrey LupuliinJake Gardineriin ja varausoikeuteen. Anaheim ei suostunut antamaan Schultzia, antaen Gardinerin, mikä tyydytti Brian Burkea.

Wisconsinin yliopisto on tuottanut hyviä NHL-pelaajia viime vuosina. Jake Gardiner pelasi samaan aikaan yliopistokiekkoa Justin Schultzin kanssa. New York Rangersin erinomainen vasta 21-vuotias sentteri Derek Stepan pelasi siellä. 22-vuotias Rangers-pakkiRyan McDonagh ja Ottawassa loistanut Kyle Turris pelasivat myös.  Florida Panthersissa pelaava Jack Skille (7. varaus kesällä 2005) oli Wisconsinin pelaaja.”

– – –

Perjantain varaustilaisuuden kolmosvarauksen omistaa uudella johtoryhmällä ensimmäistä kertaa esiintyvä Montreal Canadiens. Uusi GM Marc Bergevin on ilmoittanut varauksen olevan myynnissä sopivaa tarjousta vastaan. Habitantsin suurin puute on sentterin paikalla.

– – –

Tämän viikon päätapahtumat: NHL:n palkintogaala Las Vegasissa keskiviikkona. Varaustilaisuus eli draft Pittsburghissä perjantaina ja lauantaina. Tämän vuoden pelaajasatoa ei pidetä yhtenä vahvimmista, mutta silti – palkkakattosääntöjen puitteissa – paljon kauppoja odotettavissa.

Uusia pelaajasopimuksia sekä -kauppoja odotettavissa kaikkien 30 managerin kokoontuessa samassa kaupungissa ja samassa jääkiekkokaukalossa.

– – –

Täällä Jouni Nieminen, Edmonton.

Twitter: @OnsideWithJouni

Facebook

Jouninposti@shaw.ca

4 vastausta artikkeliin “NHL-kesä alkaa”

 1. kottoson kirjoittaa:

  Olisi mielenkiintoista kuulla lisää Justin Schultzin tapauksesta, miksi sopimus Anaheimin kanssa on vieläkin tekemättä, ilmeisen lahjakkaalta pelaajalta ?

 2. CHAOS kirjoittaa:

  Kävi sääliksi Johnny -parkaa kun hiprakassa piti puhe pitää. Toisaalta Quick:n olisi pitänyt hillitä juomista edellisessä paikassa tai matkalla. Hän tietää pitävänsä monta monta enemmän ja vähemmän turhalta tuntuvaa “kiitos ja tämä merkitsee niin paljon puhua teille täällä edessä” -puhetta tänä kesänä. Tämä yksi merkittävimmistä meni sitten näin…

  Zach on kertonut haluavansa pelata paholaisissa. Cap hit 6 milj. taalaa menneellä kaudella, joten kyllä hän joukkueessa pysyy. Aiemmin kaudella tein pahimman virheen eli uskoin laiskana miehenä sitä sontaa mitä muut väittivät – media ja kommentoijat. Zach on ja pysyy paholaisena sikäli kuin velkainen joukkue pysyy NJ:ssä.

  Muutoin paholaiset ovat puun ja kuoren välissä. nhlnumbers.com:n mukaan tilaa katon alla on 27 milj. Tästä ehkä 7 milj. Zachille, 5 milj. Martylle. 15 milj. cap hittiä per kausi jää jäljelle. Bryce Salvador halutaan varmasti pitää playoff -esitysten jälkeen. Edellisen sopimuksen cap hit 2,9 milj. per kausi. Loistava Martyn back up Johan Hedberg syö ainakin miljuunan. Ja palkankorotuksista haaveilevat Peter Harrold, Stephen Gionta, Steve Bernier, Ryan Carter, Mark Fayne ja Alexei Ponikarovsky. Poni ehkä heikoimmilla jäillä – ei pelannut tietään kaudella ja playoffeissa fanien sydämiin ainakaan kuin muut tuossa listalla.

  Jos Clarkson pelaa ensi kaudella lähellekään tämän kauden malliin, palkka nousee huimasti tuosta 3 milj. taalasta. Lisäksi ensi kauden jälkeen Adam Henrique vähintään ostaa nykypalkan 525k maksavan auton.

 3. Flame kirjoittaa:

  Olen eri mieltä tuosta Kingsin pelaajien vaatevalinnasta. Mielestäni tuo on hyvä tapa tuoda organisaatiota ja joukkuetta esiin Hollywoodin nurkilla. Ehkä joku nämä esiintymiset nähtyään jopa tunnistaa Kingsin logon! Ja onhan se komea paita, joten saattaapi joku ihan suunnata kauppaan ja hankkia paidan muistoksi hullusta keväästä enkelten kaupungissa.

  Tosiaan ikävästi Quick joutui puheensa pitämään pienessä laitamyötäisessä. No, onneksi tästä ei liene suurempaa vahinkoa päässyt syntymään.

  Olisi mielenkiintoista nähdä Luongo Torontossa – paikassa, jossa kai Felix-The-Kissan tai CuJon jälkeen ei ole maalivahdit kummemmin onnistuneet. Taikka pelanneet itseään fanien sydämiin. En ole kyllä tilannetta sen tarkemmin seurannut, joten joku Toronton veskarihistorian tunteva voi tähän tarttua.

 4. kottoson kirjoittaa:

  Tässäpä juttua Schultz:in tapauksesta sekä muista aiemmista tulokas sopimuksen “soveltamisesta” .http://thehockeywriters.com/overtime/justin-schultz-and-the-art-of-controlling-your-own-destiny/