Los Angeles Kings voitti Stanley Cupin

| Julkaistu 12. 6. 2012 11:52

Los Angeles Kingsin kapteeni Dustin Brown nosti 119 vuotta vanhan Stanley Cupin vahvoille käsivarsilleen Staples Centerissä. Sitten hän antoi sen 35-vuotiaalle veteraanipakki Willie Mitchellille helpottuneen ja iloisen kansan hurratessa. LA Kings on vihdoinkin voittanut Stanley Cupin.

45 vuoden odotus on ohi.

– – –

Kaikki vanhat tarinat vuoden 1942 Toronto Maple Leafsistä voidaan taas laittaa kirjahyllyyn odottamaan seuraavaa kertaa kun Stanley Cupista taistelevat joukkueet luistelevat uudelleen historian lehdille. Näkemisiin Happy Day ja Metzin veljekset.

Los Angeles Kings antoi New Jersey Devilsin päästä kaksi voittoa lähemmäksi oltuaan jo viime viikon keskiviikkona valmiina juhlimaan Stanley Cup-mestaruutta LA:n keskustassa sijaitsevassa hulppeassa Staples Center-kotihallissaan. Se hävisi neljännen pelin ja matkusti lauantai-illaksi Newarkiin häviämään uudelleen.

Sitä lähemmäksi New Jersey Devils ei päässyt. LA Kings päätti Devilsin kauden ja tämän kevään huipputasaisen ja vähämaalisen Stanley Cup-finaalisarjan yllättävän ylivoimaisella tavalla voittamalla kuudennen pelin tylyin numeroin 6-1.

– – –

Ensimmäisen maalin tehnyt joukkue voitti, kuten odotimmekin. Ylivoimansa kuntoon saanut joukkue voitti, niinkuin pitääkin. Valitettavasti ottelun ensimmäisen erän 10. minuutin kohdalla tullut 5 plus 10 plus ottelurangaistus tuli ja tulee aina antamaan ison varjonsa kaikelle tästä historiallisesta ottelusta käytävälle keskustelulle.

Devilsin nelosketjun laituri Steve Bernier taklasi Kingsin puolustaja Rob Scuderin maalin takana kovaa selästä laitaan. Scuderi löi kasvonsa päätypleksiin ja jäi verissään jäähän makaamaan.

Hetkeä tilannetta ennen Kingsin Jarret Stoll oli tönäissyt Stephen Giontaa selästä pelaajapenkkien välissä. Devilsin joukkue valmentajineen valitti tästä viheltämättä jättämisestä ja oli raivoissaan nähdessään Bernierin lentävän suihkuun.

Bernier/Scuderi ei ollut helppo tilanne tuomareille. Joku voi nähdä, että Scuderi kääntyi viime hetkellä kiekon syötettyään eikä Bernierillä ollut enää aikaa pysähtyä eikä muuttaa suuntaa.

Oma mielipiteeni on se, että tuomarit tuomitsivat nykysääntöjen mukaan oikein. Vahinko, että tämä viitonen ratkaisi koko ottelun ja Stanley Cup-mestaruuden, mutta se ei ole tuomareitten vika. Bernier ei edes yrittänyt pelata kiekkoa. Taklaamisen tarkoituksena on yhä erottaa kiekkoa kuljettava pelaaja kiekosta. Hän ajoi suoraan Scuderin selkänumeroihin ja taklasi myöhässä.

– – –

Vain kolme maalia finaalisarjassa tehnyt, koko playoffseissa tätä ennen 9 kertaa 85 mahdollisuudestan onnistunut Kingsin ylivoimapeli ryhtyi töihin.

9 ottelun läpi ilman maalia pelannut Dustin Brown ajoi maalille ja ohjasi Drew Doughtyn laukauksen Martin Brodeurin jalkojen välistä maaliin. 1-0 Kingsille. Se tärkeä ja paljon puhuttu ensimmäinen maali. Ensimmäisen maalin tehnyt joukkue voitti jokaisen finaaliottelun.

Jeff Carter ohjasi vähän myöhemmin Dustin Brownin laukauksen yli Brodeurin. 2-0 Kingsille.

Darryl Sutter lähetti pitkän ylivoiman aikana kaikki neljä hyökkäysketjuaan jäälle. Hieno tapa saada jokainen ketju tuntemaan itsensä osalliseksi pelistä. Kolmosketjun Trevor Lewis kiitti luottamuksesta tekemällä ylivoimamaalin aivan maalin edestä. 3-0 Kingsille.

Martin Brodeur ei saanut tavaramerkkitorjuntaansa heittämällä mailansa väliin Dwight Kingin tullessa sivulta.

Toisen erän alussa Jeff Carter teki jo toisen maalinsa Dustin Brownin hienosta syötöstä. Devils oli tyrmätty. Brown on aliarvostettu pelintekijänä, maltilla tehty hieno syöttö. Jeff Carter ei ehkä aina tuo täyttä intensiteettiä peliin, mutta hän osaa tehdä maaleja.

Tilannetta edelsi linjamies Pierre Racicotn törmäys Devils-pakki Anton Volchenkovin kanssa. Volchenkovin ajaessa seeprapaidan yli hänen mailansa osui tämän suuhun. Samanaikaisesti Brown pääsi käyttämään auenneen tilanteen hyväkseen ja viemään  kiekon kohti maalia.

Tämä oli huonoa onnea Devilsille, jonka valmentajat ja osa pelaajista menettivät jo hermonsa. Adam Oates ja Peter DeBoer käyttivät paljon energiaa tuomareihin valituksillaan. Ryan Carter otti käytöskympin kakkosen saatuaan. Jo ennen Dustin Brownin maalia tälle ilkkunut ja pelaajapenkiltä tätä mailalla tökännyt David Clarkson soitti suutaan ottaen käytöskympin. CBC näytti kuinka Brown maalin tehtyään luisteli ohi Clarksonin katsoen tätä kohti ja puistaen hitaasti päätään..

New Jersey Devilsin kasetti levisi ja energiaa hukattiin turhautumiseen, vaikka peliä olisi ollut paljon jäljellä.

Kings meni ylivoimaisesti ohi ja meni lopussa nopeasti hoitamaan kättelyn pois, jotta vieraat pääsisivät pois alkavien juhlallisuuksien alta.

LA Kings ei enää missannut kolmatta mahdollisuuttaan voittaa mestaruutta. Kruunajaiset alkoivat.

– – –

“Uskomatonta”, sanoi uransa ensimmäisen Stanley Cupin viimein voittanut valmentaja Darryl Sutter CBC:n haastattelussa. “Sanoin pelaajille ennen peliä, että syy siihen miksi pelaamme tänään on se, että voitimme ensimmäisen pelin vieraissa.”

Uskomaton joukkue. Kings teki playoffseissa selvää jälkeä. 16 voittoa ja neljä tappiota. Maaliero 57-30. 30 päästettyä maalia siis 20 ottelussa. Pittsburgh  Penguins päästi 30 maalia 6 playoffottelussa ensimmäisellä kierroksella. 10 vierasvoiton putki, NHL-ennätys, jonka Devils pysäytti vasta finaalin viidennessä pelissä. Neljä kertaa jatkoajalla playoffseissa ja voitto jokaisesta.

Kings löi läntisen konferenssin ja samalla NHL:n runkosarjaykkösjoukkue Vancouver Canucksin ensimmäisellä kierroksella viidessä pelissä, lännen toiseksi rankatun St. Louis Bluesin toisella kierroksella suoraan neljässä ja lännen kolmannen Phoenix Coytoesin konferenssifinaalissa viidessä.

Ensimmäinen Stanley Cupin voittanut kahdeksannesta lähtöruudusta lähtenyt joukkue. Kings joutui aloittamaan jokaisen neljän pelisarjan kaksi ensimmäistä peliä vieraissa voittaen ne kaikki. LA oli koko NHL:n runkosarjan 13. paras joukkue.

Tämä Darryl Sutterin valmentama joukkue pelasi kovaa vastakarvaa, luisteli lujaa ja pelasi armotonta fyysistä taklauskiekkoa vihellyksestä vihellykseen. Erittäin kurinalainen joukkue, joka osasi välttää jäähyaition. Kings selvitti tiensä läpi Stanley Cup-maratonin lähes täysin terveenä, pahemmilta loukkaantumisilta säästyen.

Tämän kauden mestarijoukkue kävi päälle ihan pientä poikkeusta lukuunottamatta jokaisen pelin alusta loppuun neljällä ketjulla. 17 joukkueen paidassa pelanneista 21 kenttäpelaajasta teki ainakin yhden playoffmaalin. Dustin Brown, Anze Kopitar ja Jeff Carter olivat playoffsien maalipörssin jaetulla ykkössijalla neljän muun pelaajan kanssa 8 maalillaan.

Devilsin Ilja Kovalchuk ja Zach Parise tekivät myös 8.

Sutterin joukkueille tyypillinen kova alivoimapeli suojeli Kingsiä läpi playoffsien, päästäen vain 6 maalia 76 vastustajan ylivoimamahdollisuudesta. Samalla alivoima teki viisi maalia.

Kingsin kolme ylivoimamaalia ensimmäisessä erässä kolmen minuutin ja 58 sekunnin sisällä olivat toiseksi nopeimmat kolme ylivoimamaalia Stanley Cupin finaalihistoriassa. Ennätys on huikea 56 sekuntia vuodelta 1954. Montreal Canadiens teki nuo kolme maalia Detroitin Gordie Howen ja Tony Leswickin istuessa kakkosia.

Gordie pääsi kahden ensimmäisen maalin jälkeen pois jäähyaitiosta kakkosensa kärsittyään. Vasta kaksi vuotta myöhemmin NHL-kaukaloihin tuotiin sääntö, joka salli maalin päästäneen joukkueen pelaajan pääsemisen takaisin jäälle.

Rocket Richard teki kaksi noista Canadiensin kolmesta maalista.

Hieno ilta myös amerikkalaiselle jääkiekolle. Jonathan Quickista tuli kolmas amerikkalainen Conn Smythe-voittaja. Brian Leetch vuonna 1994 ja Tim Thomas tulivat häntä ennen. Dustin Brown on toinen amerikkalainen Stanley Cupin voittanut kapteeni. Derian Hatcher voitti Dallas Starsin kapteenina vuonna 1999.

Jonathan Quickin torjuntaprosentti kuudessa finaalipelissä oli huikea 94.7%. Hän päästi vain 7 maalia 6 ottelussa.

“Tämä tuntuu todella hyvältä. Ei pelkästään minulle, mutta kaikille muille, jotka nyt saavat tuntea miltä sen, jonka minä jo aikaisemmin saavutin, tuntuu, ” kertoi toisen Stanley Cupin kalifornialaisessa NHL-joukkueessa voittanut Dustin Penner CBC:lle.

“Darryl tuli ja muutti joukkueen identiteetin. Satuin olemaan yksi näistä kavereista. Kun täytät 35, alat ajattelemaan mahdollisuuksia, jotka vielä ovat jäljellä. Vaikea tilanne tuomareille. Meillä oli tuuria tänään, saimme joitakin maaleja,” sanoi Willie Mitchell CBC:lle.

LA Kings on hyvin rakennettu voittajajoukkue. Suurimmat tähdet Doughty, Quick, Kopitar ja Brown ovat kaikki omia varauksia.

– – –

Paletin hajoamisesta huolimatta New Jersey Devils ansaitsee kunniaa loistavasta playoffkeväästä. Devils pudotti kaksi divisioonamestaria ja itäisen konferenssin ykkösjoukkueen marssillaan kohti Stanley Cup-finaalia.

Devilsin valmentaja Peter DeBoer käyttäytyi tyylikkäästi mestaruuden hävinneen valmentajan lehdistötilaisuudessa:

“Tämä ilta on LA:n. Meidän on annettava heidän juhlia. Jos haluat kysyä minulta asiasta noin viikon päästä, annan rehellisen mielipiteeni siitä.”

“Olen ylpeä ryhmästämme. Ryhmä miehiä kootaan yhteen ja pelataan 110 peliä, jäällä joka päivä, en voisi olla enemmän ylpeä heistä joukkueena.”

Devils-luotsi tunsi sympatiaa Steve Bernieriä kohtaan.

“Hän joutui ikävään paikkaan. Kaikki tietävät, että Bernien sydän on kohdallaan. Hän ei ole syypää tapahtuneeseen.”

Sääliksi kävi ja käy Steve Bernieriä, paljon loukkaantumisista urallaan kärsinyttä pelaajaa. Tämä tilanne tulee vainoamaan häntä loppuelämän ajan. Bernier oli alunperin korkealle rankattu San Jose Sharksin ensimmäisen kierroksen varaus, joka oli löytänyt itselleen hyvän roolin Devilsin nelosketjussa.

Miehen on täytynyt tuntea olonsa todella yksinäiseksi istuessaan pukukopissa Kingsin latoessa maaleja.

“En halunnut pilata joukkueeni mahdollisuuksia. Halusin auttaa joukkuettani”, sanoi miehekkäästi toimittajia ottelun jälkeen pukukopissa odottanut Bernier Vancouver Sunin mukaan. “Tunnen oloni tosi pahaksi, mutta peli on nopeaa ja tilanne muuttui huonoksi. Siitä tilanteesta ei totisesti toivoisi viiden minuutin rangaistusta. Toivoisin pystyväni tekemään sen tekemättömäksi.”

– – –

Dustin Brown antoi vanhan Queen-hitin “We are The Champions”:in soidessa Stanley Cupin ensimmäisenä Willie Mitchellille. Mitchell antoi sen vasta finaalissa pelaamaan päässeelle Simon Gagnelle. Gagne Anze Kopitarille. Myöhemmin vuosi sitten Philadelphiasta häädetyt Mike Richards ja Jeff Carter poseerasivat yhdessä Stanleyn kanssa.

Drew Doughty, joka oli pikkupojasta saakka Kings-fani, juhli mestaruutta iloisena. Sopimuskiistan vuoksi myöhässä alkaneen kauden päätteessä nuori tähtipuolustaja oli taas ottanut paikkansa NHL:n ehdottomasti parhaitten puolustajien eturivissä. Finaalisarjan paras pistemies 6 pisteellä. Playoffseissa pelanneitten puolustajien pistepörssin kärki 16 pisteellä ja plus 14:a plusmiinus-tilastossa.

Kingsin fanituotemyymälässä luottokorttini kanssa riehuessani näin kaikista eniten Drew Doughtyn nimeä kantavia tuotteita.

Gagne kävi kiittämässä valmentaja Darryl Sutteria, joka vihdoinkin hymyili paljon ja pitkään. Mies, joka välillä jätti jääkiekon pienestä pojastaan huolehtiakseen. Darryl saa nimensä kolmantena Sutterina Stanley Cupin kylkeen. Edellisestä oli kulunut jo 28 vuotta.

Dog ja Brent saivat nimensä siihen kuusi kertaa”, sanoi Sutter New York Islandersissa 80-luvun alussa pelanneista veljistään. “Toivoisin, että jokainen veljeni olisi saanut nimensä sinne. On yritettävä uudelleen. Se on seuraavaksi listalla.”

Staplesin yleisö hurrasi Luc Robitaillen tullessa jäälle pukuun ja mestaruuslippikseen pukeutuneena nostamaan Kannua. Ron Hextall saa myös nyt nimensä Stanley Cupiin, jossa isoisä Bryanin nimi jo on.

Mestaruus oli jo toinen veriselle ja tikatulle Rob Scuderille, jonka lempinimi “The Piece” sai alkunsa kevään 2009 finaalisarjassa. Hän oli tärkeä osa tätäkin mestariryhmää. Nelosketjun Colin Fraser pelasi tällä kertaa täysiä vaihtoja mestaruusjoukkueessa. Kaksi vuotta sitten Philadelphiassa hän tuli jäälle kamat päällä juhlimaan Chicagon mestaruutta, mutta ei päässyt pukemaan itse otteluun.

Syyskuun 11, 2001 LA Kingsin harjoitusleirille matkalla olleet Ace Bailey ja Mark Bavis hymyilivät jossain.

Stanley Cup-juhlat jatkuvat koko pitkän kesän.

19 vuotta sen jälkeen kun LA Kings menetti mahdollisuutensa voittaa Stanley Cup Marty McSorleyn epäonnisen mailanmittauksen vuoksi Montreal Canadiensia vastaan pelatun finaalisarjan toisessa pelissä, jääkiekkojumalat päättivät puuttua taas tapahtumien kulkuun järjestämällä uuden jäähytilanteen, joka ratkaisi ottelun ja tällä kertaa vielä mestaruuden ratkaisevassa pelissä Kingsille.

Toivon, että tätä kirjoittaessani Marty istuu aamun sarastaessa Hermosa Beachillä ja hymyilee vanhan puumailansa kärventyessä hiileksi rantanuotiossa.

Veikkaajan NHL-kirjeenvaihtaja Juha Hiitelä ilmoitti twitterissä Los Angelesin poliisin eli televisiosta tutun LAPD:n konstaapelien pelkäävän Staples Centerin ulkopuolella juhlivan railakkaan väkijoukon rikkovan Wayne Gretzkyn näköispatsaan. Toivottavasti maailman toiseksi hienoin Väinö-patsas seisoo paikallaan aamulla Leninin kohtalon välttäen.

Gretzkyn vuosia ei enää tarvitse muistella LA:n kiekosta puhuttaessa vanhoina hyvinä aikoina.

Los Angeles Kingsin seurahistoriassa on nyt käännetty uusi lehti ja siirrytty nykyaikaan.

“Ensimmäinen asia, jota valmentajana ajattelin oli se, että nämä kaverit ovat tarpeeksi nuoria”, sanoi Darryl Sutter ottelun viimeisistä hetkistä. “Heidän on yritettävä uudelleen.”

“Heti kun pääsemme tästä huoneesta ulos, aiomme nauttia tästä. Nämä kaverit, maaliskuun 1. päivän jälkeen he hävisivät kuusi peliä. Heitä on arvosteltu paljon julkisesti negatiivisin tavoin. Katsokaa mitä he ovat juuri tehneet. Aika hienoa. Se osoittaa, millaisia pelaajia he ovat.”

Seuraavaksi Darryl Sutterin hymyä nähdään torstaina Kingsin paraatissa. Joukkueen kokoonpanossa ei pelannut yhtään suomalaista pelaajaa, mutta onnittelut Stanley Cup-mestaruudesta Kingsin Euroopan scouttina toimivalle Christian Ruutulle, jonka sormusta voidaan ihailla ensi syksynä joskus.

Koskaan en olisi uskonut näkeväni tätä. Los Angeles Kings on Stanley Cup mestari.

Long live the Kings.

– – –

Täällä Jouni Nieminen, Edmonton.

Twitter: @OnsideWithJouni

Facebook

Jouninposti@shaw.ca

22 vastausta artikkeliin “Los Angeles Kings voitti Stanley Cupin”

 1. Tuplabasa kirjoittaa:

  Kiitos Jouni hienoista teksteistä. Toivottavasti kirjoitukset jatkuvat kesälläkin.

 2. Welho kirjoittaa:

  Hieno päätös kaudelle ja kiitokset Jounille hyvistä tarinoista aktiivikauden aikana.

  NHL:ssä ei ole tylsiä kesiä, joten kirjoitettavaa olisi.

  Pakko laittaa vielä hauska pätkä, joka sattui silmiini aamulla mahdollisia Kings mestaruuspätkiä etsiessäni, video postattu toukokuunlopulla: http://www.youtube.com/watch?v=XfXkpgbc9-Y Jotakuin noinhan se meni. :)

 3. Kille kirjoittaa:

  Kiitos Jounille huippukaudesta! Hyvää kesälomaa (?) toivottavasti jaksat kesällä vähän muistaa meitä täällä lätäkön toisella puolella :)

 4. CHAOS kirjoittaa:

  Kausi on ohi ja kiitos Jounille hienoista kirjoituksista kauden aikana.
  Jätän tarpeettoman vuodatuksen pois. Jokainen tietää tuomareiden ratkaisseen ottelun. Toivon hartaasti, että Dan O’Rourke:n ja Volchenkovin eteen luistelleen Pierre Racicot:n playoffit on vihelletty muutamaksi vuodeksi näistä rookie -tason tuomarivirheistä. Kings teki osansa Cupin voittaakseen.

 5. Ahonen kirjoittaa:

  Kiitos taas hyvästä kaudesta blogin parissa.
  Ja toivon mukaan hs löytää ensi kaudeksikin rahaa palkkakaton alle jotta saamme nauttia ja lukea tätä blogia vielä lisää.

 6. Steve Larmerin purkka kirjoittaa:

  Näihin kuviin ja tunnelmiin on hyvä päättää tämä kausi:
  http://cache.daylife.com/imageserve/05wB2OT7xz91X/x610.jpg

  Loordi Stanley hyvissä ja oikeissa käsissä.

 7. Stallone kirjoittaa:

  Oli taas matsi. Devilsin epäonneksi vaihtoaitioiden välissä ei ole lasia joten gionta ei voinut esittää loukkaantunutta. Kamalaa tuomaripeliä muissakin tilanteissä. En valita että Kings voitti, uskoin heidän voittavan ilman että tuomarit varastavat shown. Vähän tietty harmittaa että sen matsin aikana jolloin mestaruus ratkeaa alkaa itse miettiä josko menisi takaisin nukkumaan…

  Kohta varmasti pääsemme nauttimaan siitä näystä kun Cup valuu hitaasti karnevaalitunnelmissa Hollywood Boulevardia pitkin. Kuka ohjaa hockymentaryn?

  Kiitos Jounille ja muille asiantuntijoille kaudesta.

 8. heikkik kirjoittaa:

  Losilla ihmeellinen kausi. Runkosarjassa lähes kaikki pelaajat Quickia lukuunottamatta tuntuivat alisuorittavan enemmän tai vähemmän, kun taas pudotuspeleissä kaikki tuntuivat ylisuorittavan! Loppuvaiheessa jopa kiekkojumalatkin käänsivät hymyilevät kasvonsa Kalifornian suuntaan ja pyllistivät kohden itää.

  Saa nähdä miten joukkue uudistuu kesän aikana. Kolmelta tulevalta UFA-mieheltä – Stollilta, Penneriltä ja Fraserilta – vahvat playoffsit, joten ehkä haluavat mittauttaa markkina-arvonsa. Vaikka he lähtisivätkin, niin jäljelle jäävä runko on riittävän hyvä toiseenkin pitkään kevääseen. Mistään dynastiasta on turha puhua, koska nyky-NHL:ssä sellaisen rakentaminen on likipitäen mahdotonta, mutta LA Kings on vakavasti otettava “cup conteder” seuraavan neljän-viiden vuoden ajan.

 9. Rudolf kirjoittaa:

  Kiitos Jounille tästä kaudesta. Huikeaa settiä jälleen kerran. Matseja ei aikaerosta johtuen paljoa jaksa katsella kauden aikana paitsi viikonloppuisin mutta blogi pitää hyvin ajantasalla. Postaile nyt kesälläkin jotain vaikka oletkin lomasi ansainnut.

 10. Barry kirjoittaa:

  Mike Richards ja Darryl Sutter. Piste.

 11. Flame kirjoittaa:

  Kiitokset Jounille ansiokkaasta kaudesta! Ja samaten kiitokset kommentoijille – on ollut ilo lueskella asiantuntevia kommentteja läpi kauden. Mielenkiintoinen kiekkokesä taas tulossa, joten Jounin kesäisiä postauksia odotellessa…

  Itse finaalisarjasta vielä sen verran, että parempi voitti. Vaikka Devils-kannattajat kokevat tulleensa ryöstetyksi viimeisessä pelissä, niin kyllä se Cup hävittiin jo paljon aikaisemmin. Erityisen hienoa Kingsin mestaruudesta tekee se, että Darryl sai vihdoin hyvityksen 2004 keväälle.

 12. Northern Georgia Country Boy kirjoittaa:

  Kiitos Jouni jälleen hienosta kaudesta. HS:lle vetoomus:

  Toivottavasti teette parhaanne, että Jouni jatkaa ensi kaudellakin ja pysytte NHL:n ykkös kanavana myös jatkossa!

 13. cusca kirjoittaa:

  Jälkeen päin mietittynä aika tylsä finaalisarja. Voittaja joukkueelta vaikuttaa se joukkue, joka onnistuu tekemään mahdollisimman halpoja sopimuksia hyvin pelaajien kanssa.

  Losi sai hyvien siirtojen ansiosta Richardsin ja Carterin joista kummankin cap hit kuuluisi (suoritusten mukaan) olla korkeampi. Kaiken kukkuraksi joukkueiden max. cap hit ja pelaajien palkat ovat nousseet vuosittain. Tämä saattaa saada Philly kaksikon sopimukset näyttämään riistoilta 5 vuoden päästä. Suolana Quickin lähes ilmainen cap hit 1,8 milj tarjosivat losille mahdollisuuden kerätä dream teamin, jolla mestaruus lopulta irtosi.
  Se miten koota joukkue, joka pystyy voittamaan cupin esim. 5 vuoden sisään uudestaan on eri juttu. King, Williams, Michell ja Scuderi ovat nyt kuumaa tavaraa siirtomarkkinoilla. Korkeat varausvuorot tekisivät Kingsistä potentiaalisen mestarin 5 vuoden sisään. Samoilla pelaajilla se ei onnistu.

  p.s. Miksi sähköpostia kysytään?

 14. Bart kirjoittaa:

  Minunkin puolesta Jounille kiitos menneestä kaudesta ja hyvää kesää.

 15. #4 Bobby Orr kirjoittaa:

  Hyvä Kings! Loistavaa Jouni! Taklaus tuli suoraa selkään, kahden minuutin jäähy olisi kuitenkin ollut riittävä. Kings kuitenkin ansaitsi voiton ja mestaruuden! Ensi vuonna sitten on taas Bruinsin vuoro..

 16. Marty33 kirjoittaa:

  Cuscan kirjoitukseen cap hiteistä pakko sanoa sananen. Richards ja Carter toki 5 millin miehinä “halpoja”, mutta sopimukset ovat joukkueen velvoitteena tuonne 2020 asti. Quickin 1.8 millinen sopimus on tehty ennen lopullista läpimurtoa, Bernieriä kuitenkin ajateltu ennen tätä kautta the maalivahdiksi.
  Tottakai nämä sopimukset auttoivat Kingsiä kokoamaan joukkueen, mutta kyllä se mestaruus kuitenkin pelaamalla tuli unohtamatta erittäin tärkeitä alakenttien miehiä.
  King, Williams, Mitchell ja Scuderi jatkavat joukkueessa, nyt ei todellakaan ole mitään järkeä aloittaa jotain uudelleenrakennusvaihetta, kuten Cusca ehdottaa.
  Kings on contender seuraavat 4-5 vuotta ilman suuriakaan viilauksia.

  Kiitos Jouni hienosta blogista. GO KINGS GO!!!

 17. Eemeli kirjoittaa:

  Kiitos Jounille tästä kaudesta, loistavia postauksia läpi kauden!

 18. Jouni Nieminen kirjoittaa:

  Kiitos kaikille kommenteista ja lämpimistä sanoista.

  NHL-blogi jatkuu läpi kesän kolmen edellisen kesän tavoin kolme kertaa viikossa. Myös ensi kausi näyttää hyvältä. Pidän pienet lomat elokuun puolenvälin jälkeen.

  Palataan huomenna asiaan.

 19. miesmaskintakaa kirjoittaa:

  Mahtavaa, että blogi painaa läpi kesän ja ensi kauden osalta näyttää hyvältä.

  Kiitos Jounille kaudesta ja myös todella hyville kommenteille kuuluu kehut.
  Aivan muutamaa poikkeusta lukuunottamatta kommentit täydentävät blogia loistavasti.

  Deboeria mukaillen viimeisen finaalin tapahtumien kommentointi jätetään Juhannuksen jälkeiseen aikaan.

  En malta kuitenkaan olla toteamatta, että toivottavasti Marty ymmärtää lopettaa huipulla.

 20. Kings kirjoittaa:

  Kiitos Jouni!

  Luulen että minunlaisia lukijoita on erittäin paljon, eli luen blogia, mutta en paljoa kommentoi tai kirjoittele. Tahdon kiittää itseni ja kaikkien puolesta tästä hienosta vuodesta! Hyvää kesän jatkoa kaikille ja muistakaa lukea näitä juttuja kesälläkin!

 21. moukarimies kirjoittaa:

  Kiitos Jouni kuluneesta kaudesta!

  Vesi kielellä odotellu jo kesän siirtokuvioita ja draftin tuloksia. Omasta mielestäni yksi mielenkiintoisimmista ja arvaamattomista vaiheista NHL:ssä, kun tulevia mestaruusjoukkueita rakennetaan. Analyysiä draftista ja kesän siirtokuvioista pukkaa jo varmaan kohta..

 22. moukarimies kirjoittaa:

  Löytyykö jotain virallista päivitettyä waivers-listaa jostakin? Ihan vaan mietin kun en löytänyt