LA tarinoita

| Julkaistu 4. 6. 2012 7:37

Stanley Cup-finaalijoukkueet saapuivat Los Angelesiin varhain sunnuntaina. Tänään maanantaina kaksi vähämaalista ottelua hävinnut New Jersey Devils on kovan paikan edessä. Sen on pakko voittaa. Joukkue ja sen valmentaja ovat luottavaisia.

Tässä muutamia aiheita ja kommentteja Kaliforniasta.

– – –

Valmistautuminen

Stanley Cupista taistelevat finaalijoukkueet valmistautuvat eri tavoilla maanantain kolmanteen otteluun.

Los Angeles Kingsin ollessa ilmassa matkalla Newarkista takaisin Kaliforniaan Darryl Sutter kysyi pelaajiltaan, haluavatko he harjoitella vai ottaa päivän vapaata. Pelaajat valitsivat lepopäivän.

“Lentomatka oli hyvä”, sanoi Sutter sunnuntaina. “Yritimme päästä lähtemään puolilta öin ja ilmaan yhden aikaan. Kaikki pääsivät nukkumaan puoli viittä ennen.”

Kingsillä oli suunnitelma siltä varalta jos lauantain peli olisi venynyt vaikka toiselle jatkoajalle. Joukkueelle oli varattu huoneet lentokenttähotellista, kotimatkalle oltaisiin lähdetty aikaisin aamulla.

Neljä pelaajaa, kapteeni Dustin Brown, Michael Richards, Jeff Carter ja Matt Greene tulivat kesken vapaapäivänsä Kingsin harjoitushallille El Segundoon tekemään haastatteluja. Muut saivat jäädä kotiin/hotelliin.

Kings luistelee seuraavan kerran aamujäille LA:n keskustassa sijaitsevassa Staples Centerissä tänään maanantaina, pelipäivän aamuna.

– – –

New Jersey Devils taas piti lyhyet, alle 30 minuutin jääharjoitukset LA Kingsin harjoitushallilla El Segundossa. Kaikki pelaajat olivat jäällä kaikkien valmentajien kanssa. Henki näytti hyvältä. Vieläkin mietin, että Ilja Kovalchukin luistelusta puuttuu jokin. Hän voi olla pahemmin loukkaantunut kuin mitä annetaan ymmärtää.

Kings on järjestänyt asiansa hyvin tällaisessa jättikaupungissa. Joukkueelle tärkeä LAX-lentokenttä sijaitsee noin 15 minuutin päässä harjoitushallilta, ehkä 45 minuutin päässä pelipaikka Staples Centeristä. Useimmat pelaajat asuvat Manhattan Beachillä, joka on ehkä 20 minuutin päässä harjoitushallilta. Kaikki on järjestetty sopivan lähelle.

Devilsin ketjut ja pakkiparit harjoituksissa näyttivät samoilta, joilla joukkue pelasi viimeksi lauantain pelin loppuun. Parise-Zajac-Kovalchuk, Elias-Henrique-Zubrus, Ponikarovsky-Josefson-Clarkson, Carter-Gionta-Bernier.

Stephen Gionta näyttää kaukalon laidalta katsottuna vielä pienemmältä kuin televisiossa. Pienikokoiset junnut: älkää ikinä kuunnelko, jos joku sanoo ettei kokoa ole tarpeeksi. Viime kesän finaalin jälkeen Vancouverissa ihmettelin miten pikkuinen Brad Marchand oli hänen seistessään täydessä peliasussa edessäni. Gionta on paljon pienempi vielä kuin B:sin Little Ball of Hate.

Petr Sykora luisteli ketjussa mustiin ässiin lukeutuvien Eric Boultonin ja Cam Janssenin kanssa. Pakkipareina Greene-Fayne, Salvador-Zidlicky, Volchenkov-Harrold ja Tallinder-Larsson.

En usko ruotsalaisten pukevan kolmanteen otteluun.

Devils ei aio pitää aamujäitä maanantaina. Voisi kuvitella joukkueen haluavan päästä pelipaikan jäälle jo etukäteen, mutta ehkä tällä ei ole niin paljoa merkitystä.

– – –

Aikavyöhykkeet ja matkustus

Julkisuudessa on puhuttu siitä, että New Jersey Devils ei idän joukkueena ole tottunut kovaan matkusteluun eikä sillä ole kovasta playoffmatkustamisesta hajuakaan. Devils ei ole ollut lentokoneessa palattuaan Floridasta seitsemännen pelin jälkeen huhtikuun 26. Devils ei ole käynyt itäisen aikavyöhykkeen ulkopuolella pelaamassa sitten Winnipegin reissun tammikuun puolessa välissä.

Ja niin edelleen.

Samalla annetaan ymmärtää, että läntisessä konferenssissa paljon matkustaneella Los Angeles Kingsillä olisi etu matkustuskokemuksen vuoksi.

Mielestäni tämä keskustelu on lähes turhaa. Darryl Sutter jäi virallisen mediatilaisuutensa jälkeen juttelemaan median edustajien kanssa sunnuntaina ainakin 20 minuutiksi. Sutterkin sanoi, ettei asialla ole kovin paljoa merkitystä.

“Vancouverissa käydessämme pelaajat olivat kotona jo heti puolen yön jälkeen”, sanoi Sutter. “St. Louis oli vain parin tunnin lentomatkan päässä, Phoenix tunnin.”

LA Kingskään ei viimeisen kahden kuukauden aikana ole joutunut käymään mitään hurjaa ja kovettavaa matkustusruljanssia, joka olisi tehnyt pelaajista kovia ja karaistuneita miehiä. He pääsivät yksityiskoneen leveiltä nahkapenkeiltä omien autojensa vastaaviin aina hyvissä ajoin ja kotiin omalle jääkaapille ennen myöhäisillan uutisia.

– – –

Onko Devils mahdottoman vuoren edessä?

Martin Brodeur muisteli El Segundossa tänään NHL-uransa ensimmäisiä Stanley Cup-finaaleja keväällä 1995. Silloin Devils kaatoi kovan Detroit Red Wingsin suoraan neljässä. “Emme halunneet antaa heille nuuhkaisuakaan toivosta. Siksi voitimme suoraan neljässä. Pelkäsimme heitä niin paljon.”

Nyt LA Kings on samassa tilanteessa. Parempi olla antamatta vastustajalle yhtään toivoa tai valoa.

Los Angeles Kings – jos joku ei ole vielä huomannut – on pelaamassa unelmaplayoffseja. 10 voittoa vieraissa. 14 voittoa ja vain kaksi tappiota pudotuspeleissä. Joukkue voi olla matkalla kohti vielä historiallisempia lukuja. Wayne Gretzkyn viimeisellä kaudella Edmontonissa 1987-88 Oilers voitti Stanley Cupin voittamalla 16 ja häviämällä vain kaksi.

Tuo Oilers-joukkue oli täynnä 80-luvun supertähtiä.

Anaheim Ducks voitti keväällä 2007 16 ja hävisi vain viisi. Vuoden 1997 Detroit Red Wings voitti 16, häviten vain neljä.

Koko joukkue yhdessä ja jokainen pelaaja erikseen on onnistunut nostamaan pelitasoaan juuri oikeaan aikaan vuodesta. Joukkue on iskenyt kiekon vastustajan maaliin 45 kertaa 16 pelaamassaan ottelussa ja päästänyt vain 24. Jonathan Quickillä on tietysti oma vaikutuksensa tähän voittokulkuun, hänen torjuntaprosenttinsa on huikea 94.7%.

– – –

Devilsin ylivoimapeli

Ilja Kovalchuk herätti lauantaina heti pelin jälkeen huomiota kommenteillaan joukkueensa ylivoimapelistä. Ilja kutsui sitä nöyryyttäväksi. Devilsillä oli neljä ylivoimaa lauantaina ja kaksi jo sitä ennen Game 1:ssä, joista ei ainuttakaan maalia.

Vaaleanruskeaan kesäpukuun ja krokotiilibuutseihin pukeutunut Kovalchuk sanoi harjoitusten jälkeen, että ylivoimapelissä on yritetty liian monimutkaisia. “Mielestäni meidän pitää pelata yksinkertaisemmin”, hän sanoi. “Tähän aikaan vuodesta, ylivoiman pitää olla yksi syöttö, laukaus ja maski. Sillä tavalla tehdyt laukaukset menevät sisään.”

“Olemme yrittäneet liian hienoja; yhden kosketuksen syöttöjä, lättyjä keskelle, sellainen ei toimi. Puhuimme asiasta tänään ja olen varma, että pelaamme eri tavalla huomenna.”

Devilsin pelissä on muitakin osa-alueita, joissa joukkue voi parantaa. Dainius Zubrus puhui El Segundossa vastakarvasta. Sitä voidaan parantaa. Kapteeni Zach Parise puhui kiekonkuljettajan tukemisesta

Jos Devils pitää ylivoiman tehottomuutta pahimpana ongelmanaan, Kings ei ole yhtään parempi. Ylivoiman tehoprosentti 7.8% playoffseissa. Viimeiset viisi peliä ilman ylivoimamaalia. Finaaleissa kolme ylivoimamahdollisuutta, ei osumia.

Playoffseissa samat joukkueet pelaavat toisiaan niin monta kertaa peräkkäin pitkissä pelisarjoissa, että niitten erikoistilanteita pelaavat ryhmät ja valmentajat tuntevat toisensa kujeet liian hyvin. Ehkä siinä on syy huonoihin ylivoimatehoihin playoffseissa.

“Ensimmäinen syy on teknologiassa”, sanoi Darryl Sutter. “Vastustajan ylivoimakuviot scoutataan etukäteen tuuman tarkkuudella. Joskus siinä mennään liian pitkälle. Puolustuspeliä korostetaan valmennusryhmien taholta. Mitään salaisuuksia ei koskaan ole. Jos haluat tehdä jotain erilaista, sitä on harjoiteltava…ja harjoituksiin pääsy on vapaata nykyisin.”

Kapteeni Zach Parise tarjosi toista syytä: “Minusta tuntuu, etteivät tuomarit vihellä niin paljon nyt kuin ensimmäisillä parilla kierroksella. Nyt ei nähdä viittä, kuutta tai seitsemää ylivoimaa ottelussa.”

Vuosi sitten Boston Bruins voitti Montreal Canadiensin seitsemän ottelun pelisarjassa tekemättä ainoatakaan ylivoimamaalia, ensimmäisenä NHL:n historiassa. Devilsin pelaajat uskovat, että jos ylivoimapeli saadaan kuntoon ja maaleja tulee, momentum voidaan ottaa jäljelläolevissa peleissä itselle.

Oikeastaan voidaan todeta, että juuri ylivoimapeli voi ratkaista koko Stanley Cupin vielä. Se, joka saa omansa kuntoon, vie kannun.

“Uskon, että se joukkue näistä kahdesta, joka pystyy saamaan momentumia ylivoimastaan menee pitkälle”, sanoi Parise. “Toivottavasti niin käy meille. Kahdessa viime pelissä meillä oli mahdollisuutemme pelien aluissa, mutta emme käyttäneet niitä hyväksi.”

LA Kingsin alivoimaryhmien työskentely on kyllä silmiä hivelevää katsottavaa. Pakit ja hyökkääjät toimivat kuin yhtenä, vastustajan pelaajia jahdataan ankarasti, omalle alueelle ei päästetä helposti,  puolustuksesta siirrytään hyökkäykseen nopeasti. Kolme päästettyä maalia (ja viisi tehtyä) 63 alivoimatilanteesta toistaiseksi.  92.1% tehot. Vakuuttavia numeroita.

“Heidän alivoimansa on todella kova”, sanoi Zach Parisekin. “He painostavat oikeilla hetkillä. He lukevat peliä hyvin kun kiekko pomppii ja iskevät katkaisemaan nopeasti. On vaikeaa päästä heidän alueelleen kiekon kanssa. Usein kiekkoa ei saada kuljettamalla alueelle ja silloin se on lyötävä päätyyn ja haettava takaisin.”

“He luottavat alivoimaansa todella paljon. He haastavat ja yrittävät tehdä maaleja vajaalla.”

– – –

Valmentajien ammattikunta

Ennen pelisarjan alkua puhuttiin paljon vastakkain pelaavien joukkueitten pelaajien ja valmentajien kytköksistä toisiinsa. Kingsin Mike Richards oli Peter DeBoerin luottopelaaja ja kapteeni junnuissa, sekä seurajoukkueessa että maajoukkueessa. Devilsin apulaisvalmentaja Dave Barr valmensi Drew Doughtya junnuissa. Junnuvalmentajan ja NHL-pelaajan suhde on useimmiten läheinen, koska pelaaja on juuri tältä valmentajalta saanut eväät ammattilaisuralleen.

Ystävyyssuhteet unohdetaan kun pelataan Stanley Cupista ja kaikki tieto kaverista yritetään käyttää oman joukkueen hyväksi. Pelien päätyttyä voidaan taas olla kavereita uudelleen. Yksi parhaista finaalien tulisanotuista tuli DeBoerilta tämän sanottua, että “Mike Richards ajaisi ylitsesi autolla Stanley Cupin voittaakseen ja hän tulisi ensimmäisenä sairaalaan tapaamaan sinua jälkeenpäin.”

Darryl Sutterilta kysyttiin sunnuntaina, oliko hän finaaleihin valmistautuessaan kysynyt vastustajan pelaajista omilta apulaisvalmentajiltaan tai perheenjäseniltään. Nuorempi veli Brent valmensi Devilsiä 2007-09. Nyt Kingsin apulaisvalmentajana toimiva John Stevens valmensi Philadelphia Flyersin organisaatiossa 13 kauden ajan, vuosien 2006-09 välissä NHL-joukkueen päävalmentajana.

Stevensillä oli varmasti paljon hyödyllistä tietoa Kingsin hankkimista entisistä Flyers-tähdistä ja kuivan saaren sankareista Jeff Carterista ja Mike Richardista. Nuorempi Sutter taas valmensi suurinta osaa nykyisen Devilsin pelaajista.

Sutter sanoi luottaneensa tiedonlähteisiinsä paljon. “Paljon. Paljon,” sanoi Darryl. “Brentillä oli myös Colin Fraser (WHL:n Red Deer Rebelsissä). Hänellä oli valmennettavanaan paljon nyt vastassamme pelaavan joukkueen pojista. Eli vastaus on: paljon. Kaikki mahdollinen tieto, minkä voit saada kasaan.”

Darryl Sutter tuli antaneeksi aika mielenkiintoisen näkökulman yhteen osaan jääkiekkovalmentajan työstä.

“Valmentajien ammattikunta on hyvin läheinen toisilleen. Voit saada paljon tietoa joiltakin ihmisiltä. Minulle Johnny on ollut tärkeä ja Brentin kokemus myös.”

“Kuinka paljon taktista etua siitä voi olla?”, nauroi Devilsin Peter DeBoer vastassa olevan valmentajan kytköksistä kysyttäessä. “Olen työskennellyt Brentin kanssa. (Kanadan junnumaajoukkueessa) Brent on huippumies. Me olemme valmentajia, me luotamme niin moneen hyvään valmentajaan kuin voimme tällaisissa tilanteissa. Fiksut ihmiset luottavat niin moneen ihmiseen kuin voivat. Tuo ei ollut yllätys minulle. Olen varma, että Brent on erinomainen tiedonlähde Darrylille.”

DeBoer sanoi itse saaneensa paljon neuvoja oman joukkueensa suhteen entiseltä Devils-valmentaja Jacques Lemairelta eli mieheltä, jolta hän joukkueen oikeastaan peri. Jacques tuli harjoitusleirille auttamaan. Lemaire loi joukkueen puolustuspelin perustan, mikä DeBoerin mielestä mahdollisti menestyksekkään pelaamisen NY Rangersin ja Kingsin kaltaisia joukkueita vastaan vähämaalisissa peleissä.

“Luotin häneen paljon kauden alussa ja vieläkin käymme säännöllisiä puhelinkeskusteluja, viimeisin niistä vain viikko sitten.”

– – –

“Syyt siihen, miksi nämä kaksi joukkuetta ovat täällä, ovat pelisysteemi, kurinalaisuus ja huomion kiinnittäminen yksityiskohtiin,” sanoi Darryl Sutter kysyttäessä, miten peli voi parantua kahdesta ensimmäisestä pelistä.

“On odotettavissa lisää pelisysteemiä, kurinalaisuutta ja yksityiskohtia. On odotettavissa, että parhaat pelaajat aina yrittävät parantaa peliään, löytää parhaan pelinsä.”

– – –

New Jersey Devilsin valmentaja Peter DeBoerin sunnuntaisista kommenteista on vaikea lukea, aikooko hän muuttaa kokoonpanoja maanantaiksi.

Adam Larsson, Petr Sykora ja Henrik Tallinder ovat pelaajia, joista voisi olla apua joukkueen kipeästi avun tarpeessa olevalle hyökkäyspelille. Tallinder ei ole pelannut tammikuun puolen välin jälkeen. Hän sai lääkäreiltä vihreää valoa vasta viime viikolla. Ruotsalaisen on vain kärsivällisesti harjoiteltava ja odoteltava vuoroaan.

Harjoituksissa pelanneitten parien ja ketjujen perusteella ei näytä siltä, että muutoksia tulee. “Me emme tee muutoksia perustuen tappiotilanteeseemme”, sanoi DeBoer.

“Teemme muutoksen jos tunnemme, että joku voi tehdä kokoonpanostamme paremman huomisiltana.”

“Katsomme jokaista vaihtoehtoa, voitamme tai häviämme”, sanoi DeBoer. “Haluamme laittaa parhaan kokoonpanon jäälle. Kaikkia noita kavereita mietitään jokaisen ottelun jälkeen.”

DeBoer kutsui joukkueensa esitystä lauantain pelissä 50 prosenttia paremmaksi kuin ensimmäisessä. Devils on ollut tappioasemassa aikaisemminkin, Floridaa, Philadelphiaa ja Rangersia vastaan.

“Tiedämme, että pystymme pelaamaan heitä vastaan ja tunnemme, että voimme parantaa peliämme toiselle tasolle. Kings on vakuuttavan hyvä joukkue. Heidän saavutuksensa ovat vakuuttavia.”

“Mutta tämä sarja ei ole vielä lähelläkään loppua.”

Devilsin on pakko voittaa tänään maanantaina Los Angelesissa. Devilsin on löydettävä avaimet Kingsin kovan vastakarvan selvittämiseksi. Jos joku playoffjoukkueista pystyy ottamaan Kingsin oman pelin itselleen ja tarjoilemaan sen heille takaisin, se on New Jersey Devils. Kapteeni Dustin Brown kutsui Devilsin vastakarvapeliä kovimmaksi, minkä Kings on kohdannut playoffseissa.

Zach Parise sanoi, ettei Devils ole onnistunut kontrolloimaan peliä Kingsiä vastaan kuten aikaisemmissa sarjoissa. Rangersiä vastaan esimerkiksi Devils vietti suurimman osan peliajasta New Yorkin puolustusalueella. Sama ei ole onnistunut finaalissa.

“Kingsiä vastaan pelaaminen on vaikeampaa. Heidän puolustajansa liikuttavat kiekkoa ja tekevät avauksia todella hyvin. He pitävät eron hyökkääjiin pienenä. Hyökkääjät tulevat kovaa alas puolustuksen apuun. Meidän on pelattava paremmin. Meidän on tuettava kiekon kuljettajaa paremmin.”

Kolme laukausta finaaleissa merkkauttanut Ilja Kovalchuk lupaa olla itsekkäämpi. “Ehkä minun olisi pitänyt ampua pari kertaa viime pelissä. Syötin, halusimme saada kiekon puolustajillemme, luoda hässäkkää maalille.”

“Joskus on oltava itsekkäämpi ja ammuttava itse.”

“Tiedän, että pystymme parempaan. Seuraavalla kerralla, me olemme.”

Devilsin on pakko voittaa.

Muuten loordi Stanley tulee paikalle jo keskiviikkona.

– – –

Täällä Jouni Nieminen, El Segundo.

Twitter: @OnsideWithJouni

Facebook

Jouninposti@shaw.ca

19 vastausta artikkeliin “LA tarinoita”

 1. Voimahyökkääjä kirjoittaa:

  Nuo pelaajien pituudet ovat jääkiekossakin niin ja näin…B. Marchandille ilmoitetaan 175 cm, vaikka mies taitaa olla kyllä lähempänä sitä 170 cm mitä Giontalle ilmoitetaan…Sama pätee pelaajien painolukemiin, eli Gionta ilmoitetulla 170 cm / 83 kg olisi aika jötkäle, koska paino ei muodostu rasvasta…

 2. Pablo kirjoittaa:

  Ihanaa, liki reaaliaikaista raportointia!

  Luulisi Sykoran kolme playoffsien jatkoaikamaalia kiinnostavan jonkun verran DeBoeria tässä tilanteessa…

  Kovalchuk pelaa ehkä 25 %:n tehoilla normaalista. Quick on niin hyvä, että Devils ei uskalla laukoa hyvistäkään paikoista, vaan hakee syöttöä takatolpalle tai pakille kuten Kovalchuk sanoi. Herra Nopea on pahasti Devilsien korvien välissä.

  Devils vie seuraavan, koska sen on pakko. Zubrus ohjaa voittomaalin.

 3. JussiK kirjoittaa:

  Liittyen edellisen viestin kommenttiin, jossa haukutaan pelin tasoa ja tässäkin mainittu systeemi avaintekijänä, oli hauska kuunnella TSN:n paneelia 4 vs 4 pelistä.

  Ainoat joita tuo ei kiinnosta on NHLPA, työpaikkojen vähentymisen johdosta, mutta muut tuntuu olevan avoinna idealle.

  Tämä ei ole uusi idea, mutta onko tätä missään välissä otettu todesta Kanadassa? Joskushan niitä pelaajia oli 7 puolellansa, että ei tuo ihan mullistava olisi…

  Hienoa että olet päässyt paikalle. Onnea siitä. NHL paikkakuntana aika mukavan näköistä seutua, kun inserteissä näytetään ensin surffausta rannalla ja sitten siirretään jäähallin eteen. Perhana, mutta mä haluasin kanssa sinne!

 4. JussiK kirjoittaa:

  Piti vielä kysymäni Thomasin tilanteesta, onko tää vain pakottamista treidiin omilla ehdoilla vai oikeasti huilausta?

  Jos se jäisi oikeasti huilaamaan, niin sehän kannattaisi myydä johonkin palkkalattiajoukkueeseen, joka saisi 5 mil caphittiä maksamatta mitään.

  Mutta kyllä tuo kuulostaa jotenkin siltä, että se ei haluaisi Bostonissa pelata. Aiheuttiko hän jo liikaa häiriötä vai mitä ihmettä tässä on tapahtunut? ihme homma.

 5. Barry kirjoittaa:

  Tim-ME Thomas on seonnut politiikkaan ja uskontoon. Fanaatikot ovat joskus vaarallisia muille, usein itselleen. Hänellä on oikeus toimia vakaumuksiensa pohjalta, vaikka joku sanoisikin hänellä olevan jotain velvollisuuksia Boston Bruinsin suuntaan, koska hänen sopimuksensa kuitenkin seuran käsiä palkkakaton kautta sitoo.

  Mutta on aivan naurettavaa alkaa selittämään, että hän alkaa valmistautumaan olympiakisoihin, joihin Tim-MEä tuskin edes valitaan. Vuoden tauon jälkeen melkein nelikymppisenä on vaikea uskoa hänen ohittavan Quickin, Millerin ja Howardin.

  Tästä eteenpäin K-18:

  Mitä finaaleihin tulee, niin Mike “Kramer” Richards kävi kakkospelissä ilmoittamassa David Clarksonille, että hänen filmaamisensa oli naurettavaa. Richards ja Clarkson voittivat yhdessä Memorial Cupin Kitchenerissä pelatessaan ja ovat hyviä ystäviä. Tuo oli juuri sitä, mistä Kitcheneriä tuolloin valmentanut DeBoer tarkoitti sanoessaan Richardsin ajavan sinun yli vaikka autolla, mikäli se auttaisi voittamaan Stanley Cupin.

  Ole valmis tekemään mitä tahansa voiton eteen. Kysymyksessä ei ole mikään moraalikisa vaan hockey ja Stanley Cup! New Jerseyn pitää pelata paljon lähempänä sitä rajaa, mitä ei periaatteessa saisi ylittää, mutta pitää välillä ehdottomasti ylittää.

  Devils pelaa aivan liian söpöä kiekkoa. Seuran nimi on Devils eikä Angels. Boston tajusi asian Vancouveria vastaan saatuaan ensin kaksi kertaa pataan. Koutsi Claude Julien ymmärsi laittaa hiekkapaperia Shawn Thortonin muodossa kentälle ja loppu on historiaa.

  Enkeleillä on oma “Thortoninsa” odottamassa kentälle pääsyä. Herra Cam Janssen mukaan ja muutama vaihto Dustin Brownia vastaan, niin ehkä Brown ei enää jaksakaan teloa Devilsin mikkipakkeja? Mielummin Janssen ja Eric Boulton yhdessä, minkä jälkeen sarja voisi vielä saada uuden ilmeen.

  Tätä menoa Kingsin 95-kiloinen hyökkäys vie pokaalin kuin tikkarin lapselta. Devilsillä ei enää ole Scott Stevensiä, Ken Danyekoa, Claude Lemieuxia ja Bobby Holikia vastustajaa teurastamassa, joten Janssen ja Boulton mukaan. Söpöliini Petr Sykoran mukaan saaminen olisi tervetullutta Kings-pelaajille…

  http://www.youtube.com/watch?v=aYQf9cxzJFg (Scott Stevens näyttää 1995 finaalissa mallia, miten Devils pelasi ennen)

 6. kottoson kirjoittaa:

  Kun pysäyttää Barryn “taktiikka” videon kohtaan 0.44 niin näkee kuinka Stevens ajaa Koslovia suoraan päähän. En välttämättä jaa näkemystä että tämän kaltainen kovuus olisi voiton avain. Devilsin tarvitsisi pelata etenkin erien alut intensiivisemmin ,Kings on määrännyt pelin rakenteen täysin vaikka on ollut vierasjoukkue.

 7. Bart kirjoittaa:

  Tim on tehnyt pitkän reissun ja saanut kaiken. Noilla kilometreillä ja Stanley Cupilla, what’s left?

  Oikea kysymys kuuluu miksi Bostonin johto ei treidannut häntä silloin kun hän vielä nosteli kannua jäällä? Nyt arvo lähetyy asymptoottisesti nollaa.

 8. Jouni Nieminen kirjoittaa:

  Kiitos kaikille kommenteista,

  Barryn idea voisi olla yksi keinoista, joita Devils voisi yrittää. Se on käynyt itselläkin mielessä.

  Devilsin on pakko tehdä jotain. Illan ottelu on ihan pakko voittaa.

  Kaksi asiaa kuitenkin itseäni mietityttää jos ajatellaan lihaksen lisäämistä kokoonpanoon.

  1) Jos Mr. Janssen ja Mr.Boulton laitetaan kehiin, kuka jää pois?

  Todennäköisesti silloin pitäisi ottaa joku pois nelosketjusta, joka on pelannut niin hyvin energialla ja tehnyt 10 maalia, useimmiten aikoina, jolloin niitä tarvittiin myös.

  Carter pois? Gionta pois? Bernier pois?

  Ja jos Janssen ja Boulton laitetaan peliin, pystyvätkö he pelaamaan miten monta minuuttia? Kuka korvaa ne minuutit?

  2) Horjuuko kivikovan LA Kingsin keskittyminen yhtään kovista otteista?

  Dustin Brown ottaa yhtä mielellään kuin antaa. Kings ei ole Vancouver Canucks, lähempänä kovuusosastolla Boston Bruinsin kovuutta, mutta kurinalaisemmin. Tuomareitten ei ole tarvinnut katsella muualle kuten vuosi sitten.

  Muuten olen samaa mieltä. Devils tarvitsee kovuutta, jolla eristettäisiin esimerkiksi mainittu puolustajien torppaaminen joka vaihdossa. Taktiikan muutoksillakaan siihen ei oikein päästä, vaikka Parise puhui eilen useamman miehen käyttämisestä kulmakahakoissa kuten Kings tekee jne.

  Hyviä ajatuksia. Haluaisin nähdä käytännössä, mutta en usko, että näemme. Ehkä Devils pystyy voittamaan ottamalla enemmän laukauksia.

 9. Flame kirjoittaa:

  Bart: what’s left? Vuosi sopimusta on se mitä on jäljellä. Nyt Thomas naurettavasti sotkee Bruinsin tulevan kauden salary capin viiden miljoonan cap hitillään. Ja kuten joku mainitsikin, niin Olympialaisselitys on naurettava, koska Thomasilla ei pitäisi olla mitään saumaa olla pelaava veskari niissä kisoissa, jos ylipäätään mahtuu joukkueeseen (mitä en usko tapahtuvan missään tapauksessa).

  Thomasin NTC on voimassa heinäkuun 1. päivään asti, joten häntä ei ole voitu treidata ennen tätä kesää.

 10. CHAOS kirjoittaa:

  Is it right to lose your faith if your team doesn’t have any? Sen verran säälittävästi paholaiset ovat pelanneet että myötähäpeän silmät päästäni ja tungen pääni pensaaseen. Puolustajat yhtä lukuun ottamatta ottavat niittiä eivätkä anna. Varsinkin game 2:ssa puolustusalueella ylipelattiin tilanteet jolloin Kings olisi voittanut 5-0 ilman #30:ä maalilla. Hyökkäyksessä kiekko polttaa kaikkien lavassa ja joka toinen paholainen yrittää olla Raipe Helminen.

  Näkemäni perusteella finaaleissa on ollut neljä paholaista: Brodeur, Gionta, Carter ja Volchenkov. Parise ja Kovalchuk ajoittain. Janssenin JA Boultonin lisääminen Josefsonin ja Ponikarovskyn tilalle toisi kaivatun uuden ilmeen ja sitä kautta toivottavaa energiaa “Enkeleitten” joukkueeseen.

 11. miesmaskintakaa kirjoittaa:

  3-0 ja kohta käydään jokapuolella läpi ne 3 joukkuetta jotka ovat sillasta nousseet.

  Devilsistä ei tule neljättä.

  Parhaat eivät ole olleet parhaita Paholaisten paidassa.

  Brodeur ei mielestäni ole pelannut tarpeeksi hyvin.
  Kings koittaa saada laukaukset mailakäden puolelle ja alas.
  Tuntuu, että Marty jopa vähän varastaa etukulman kustannuksella peittääkseen mailakäden puolta paremmin.

  Harvemmin tietysti jääkiekko-ottelua voittaa tekemättä maaliakaan tai yhdellä tehdyllä.

 12. Mäkki kirjoittaa:

  Kyllähän tämä finaali sarja on nyt taputeltu :) Ei nouse Devils 3-0 suosta enään. Enemmin kuin kovuutta Devils tarvitsisi oakit jotka osaavat/uskaltavat tehdä kiekon kanssa muutakin kuin chipata sen vastustajan päähän ja luistella vaihtoon sen jälkeen. Omien hyökkääjien olisi huomattavasti helpompi pelata, kun omilta pakeilta tulisi avaus syöttö lapaan eikä vastustajan ristikulmaan.

 13. Mäkki kirjoittaa:

  Nii ja tietty, onhan tuo kuninkaitten Joonas Nopee ollut älytön näissäkin peleissä. MVP

 14. Kille kirjoittaa:

  Taitaa mennä kuninkaille suoraan neljässä… joko Pazzo suunnittelee matkaa Arkadianmäelle? 😀

  Pazzo kirjoittaa 30. toukokuuta 2012 kello 22.26:
  “Se joka väittää, että tää sarja menee 4:ssä ottelussa poikki ei selvästi tajua kiekosta mitään. Jos olen väärässä, kutsun blogin seuraajat todistamaan, kun syön Lidströmin käykällä varustellun iistonin eduskuntatalon portailla.”

 15. ollijokinen kirjoittaa:

  Haha hyvä Kille!! :DD:D:DD:D

  Aloinkin jo innolla odottaa kutsuani Arkadian mäelle…

 16. 13.hyökkääjä kirjoittaa:

  Ei sitten oma veikkaus pitäny paikkaansa ollenkaan. Luotin että Devs pystyy nostamaan omaa tasoaan finaalin vaatimalle tasolle. Eipä ole pystynyt. Kings on ollu kyllä rautaa mutta se että sarja on jo 3-0 niin siitä Devs saa kyllä syyttää itseäänkin. Quick on todellakin päässyt pelaajien pään sisään. Jos vastassa on molari joka pelaa todella hyvin jään kautta niin perhanan vähän esim. tossa kolmannessa pelissä Devs laukoi ylös. Miksi ihmeessä ne ylänurkat ei oo koko ajan kohteena!? Lisäksi nyt yhtäkkiä Devs ei meinaa viivasta löytää kiekon mentävää väylää maalille millään. Pelaaja odottaa maskia maalille ja samalla odotetaan se blokkaaja siihen linjalle ja sen jälkeen ei kiekkoa enää maalille asti saada. Ei hyvä. Ylivoimassakin suoraan syötöstä laukaukset on todellisia harvinaisuuksia. Kingsin av on todella hyvää mutta ei se nyt noin hyvää oo että Devs yv:llä tässä sarjassa nollille jäis. Kyllä se vaatii jo ihan omiaki “ansoita”.

  Ja se Kovyn liike… Kaveri on kyllä todella romuna. Ei oikeastaan mitään käyttöä kolmannessa pelissä. Luistelu on todella hankalan näköstä. Ja kun ei putki kulje niin hankala siinä on itselle niitä laukaisulinjoja hakea. Mun mielestä vois hyvin laittaa vaikka katsomoon neljänteen matsiin. Janssen kehiin alempiin ketjuihin ja parille muulle ukolle jakaa Kovyn minuutit. Toinen vois olla vaikka Carter joka on tässäkin sarjassa ollut Devsin parhaita. Mies ois lisäminuuttinsa ansainnut. DeBoerin on nyt sama yrittää vetää kaneja hatusta että saisivat ansaittua edes yhden lisäpelin.

  Pitää kyllä kehua myös Kingsia. Tällä hetkellä Conn Smythe on menossa mun mielestä Quickille. Todella kovaa jälkeä. Ja Kopitar… kerrassaan loistava pelaaja. Aivan huippuäijä ollu! Se Brown-Kopitar-Williams kolmikon väsäämä toinen maali viime pelissä, omista lähtöineen kaikkineen, TODELLA komea kaappi.

 17. miesmaskintakaa kirjoittaa:

  Losia käsiteltiin omalla blogikirjoituksellaan joulukuussa 2009
  http://blogit.hs.fi/nieminen/2009/12/18/kaikki-kuninkaan-miehet/
  ja spekuloitiin mm. kiinnostuksesta Kovalchukiin.

  Jounín kommenteissa luki mm. seuraavaa: Aika nappiin meni!

  “Jouni Nieminen kirjoittaa:

  22. joulukuuta 2009 kello 21.01

  Tsere, Los Angeles Kings on mielestäni ehkä 2-3 vuoden päässä jos kehitys jatkuu samanlaisena ja sama ryhmä pysyy koossa.”

 18. Jouni Nieminen kirjoittaa:

  Kiitos kaikille kommenteista.

  Laittakaa minullekin kuvia Pazzosta Lidaksen Eastonin kanssa eduskuntatalon portailta. Jos Kings voittaa tänään, voimme julkaista niitä blogilla.

  Pelimiehen rohkeutta Pazzolta laittaa itsensä peliin tuollaisella tavalla, hymyilin alkuperäisen kommentin nähdessäni.

  Jos Kings voittaa tänään, on aika olla mies ja pitää lupaus.

  miesmaskintakaa, muistan hyvin kun tein tuon linkittämäsi postauksen. Sitä on hyvä lukea tänään muistin virkistämiseksi. Dustin Brown ja Matt Greene ajelivat Iljaa ympäri kaupunkia näyttäen paikkoja seuraavana kesänä, mutta Kovy valitsi Jerseyn. Yksi näitten päivien sivujuonista.

  Itseäni harmittaa, että postauksessa mainitsemani entisen junnujoukkueeni huoltaja Corey ei ole enää LA Kingsin palveluksessa. Hän muutti pari vuotta sitten lähemmäksi kotia ja on nyt Calgary Flamesin huoltaja.

 19. Pazzo kirjoittaa:

  No mutta hyvää huomenta..!

  Tai ei tässä tilanteessa vielä mitään hyvää Devils-fanin kannalta ole, muuta kuin se että pelit jatkuu..

  Hätäisimmät (LA:n miehet?) täällä näköjään jo kaivoivat tikareita takataskusta, mutta kuinkas sitten kävikään 😀

  Jos näitä vanhempia kommentteja joku vielä lukee, niin laitetaan uusi ja maltillisempi veikkaus vielä vetämään. Devils voittaa kotonaan seuraavan.

  Ja jos ei voita niin lupaa ajaa kesätukan mallia Lamoriello.. Kotonani, yksinään.