Dramaattinen ratkaisu Phoenixissä

| Julkaistu 23. 5. 2012 17:51

Los Angeles Kings selviytyi ensimmäisenä joukkueena toukokuun 30. New Yorkin alueella alkavaan Stanley Cup-finaaliin. Se on ollut ylivoimaisesti kevään paras joukkue läntisessä konferenssissa. Hyvin mahdollisesti viimeinen koskaan Phoenixissä pelattu NHL-ottelu päättyi dramaattisella tavalla tiistaina. Coyotes pelasi upeasti loppuun saakka luovuttamatta kaikesta huolimatta. Kojootit lähtivät jäältä vihaisina ja valittaen kuin huonot häviäjät.

Stanley Cup-jääkiekon hienointa hetkeä, pelisarjan jälkeistä joukkueitten kättelyä ei suoritettu rehdin urheiluhengen mukaisesti katkerien häviäjien takia. Jättivätkö tuomarit selvän jäähyn viheltämättä?

Tässä kommentteja.

– – –

Los Angeles Kings oli parempi joukkue läntisen konferenssin finaalisarjassa ja ansaitsi paikkansa isossa Showssa, jossa taistellaan loordi Stanleyn Kannusta. Parempi joukkue voitti, siitä ei kenelläkään ole yhtään mitään sanottavaa. Parempi, syvempi ja taitavampi joukkue lähtee kohti New Yorkia ensi maanantaina.

Coyotesilla oli tuuria olla ylipäätään vielä pelaamassa viidettä ottelua.

Tuo viides ottelu oli kaiken kaikkiaan yksi parhaista ja viihdyttävimmistä playoffotteluista koko keväänä, ensimmäinen kierros mukaanlukien. Maaleja nähtiin peräti seitsemän. Stanley Cup-finalisti selvisi vasta jatkoaikaerän lopulla.

Kojoottipelaajien ja – katsojien tunteet nousivat tappion hetkellä pintaan. Syynä tähän olivat jatkoajan viimeisillä minuuteilla pelatut kaksi vaihtoa, joista puhutaan ja kiistellään NHL:n ystävien keskuudessa varmasti tänään ja vielä vuosien päästä.

Peli oli tasan 3-3. Jatkoaikaa jäljellä kaksi ja puoli minuuttia. Phoenix Coyotesin puolustaja Michal Rozsival leikkasi kiekon kanssa keskelle hyökkäysalueen siniviivalla. Antoine Vermette ajautui siniviivan yli paitsioon. Tuomarin pilli soi.

Vastaanluistellut Los Angeles Kingsin Dustin Brown ajoi suoraan Rozsivalia päin. Ottelun päätuomareina luistelleet Kevin Pollack ja Brad Watson eivät reagoineet taklaukseen, joka välittömästi tuomittiin polvitaklaukseksi Coyotesin pelaajapenkiltä. Rozsival jäi jäähän makaamaan.

Coyotesin pelaajat olivat raivoissaan. Kapteeni Shane Doanin silmänvalkuaiset pyörivät kuin hullulla hänen yrittäessään hakea Kingsin kapteenia pelaajamassasta kostaakseen.

– – –

Välittömästi seuraavassa vaihdossa Yotesin pelaajien vielä raivotessa ja valittaessa kohtalostaan LA Kingsin ykkösketju lähti hyökkäykseen. Mike Richards voitti aloituksen taaksepäin Slava Voynoville. Voynov otti taklauksen vastaan laidalla tuodakseen kiekon ylös. Dustin Penner taisteli kiekon takaisin Kingsille ja antoi syötön rystypuolelta Jeff Carterille, joka yritti laukausta sivulta kohti Mike Smithiä.

Smith torjui kiekon eteensä. Radim Vrbata ei onnistunut siivoamaan kiekkoa alueelta. Dustin Penner oli nopeasti kiekossa ampuen sen Smithin taakse. Smith yritti raivoissaan lyödä Carteria maalivahdinmailallaan.

Lännen konferenssifinaali oli ratkennut. Sankarin roolissa Anaheimin nuorisoketjussa Ryan Getzlafin ja Corey Perryn kanssa viisi vuotta sitten Stanley Cupin voittanut komean playoffparran kasvattanut Penner.

Osa Coyotesin pelaajista ryntäsi vielä valittamaan tuomareille.

– – –

Seurasi historian epäurheilijamaisin pelisarjan jälkeinen kättely. Dustin Brown sai kuulla kunniansa useammalta pelaajalta.

Kanadassa lähes jumalan poikana palvottu Shane Doan käytti urheiluhengen näyttämiseen tarkoitetun tilanteen valittamalla vastustajan kapteenille. Siis sama Shane Doan, joka ei ymmärtänyt tuomareita kun hän itse tilttasi Dan Sextonia tai Jamie Benniä päähän lisärangaistusten arvoisesti.

Sama Shane Doan, joka ei ymmärtänyt NHL:n ratkaisua Raffi Torresin tiltattua Marian Hossa pois pelistä 25 ottelun pelikiellon arvoisesti.

Jobing.com Areenan katsojat buuasivat ja heittivät roskaa ja olutta jäälle. He jatkoivat buuaamista NHL:n varapomo Bill Dalyn saapuessa punaisella matolla luovuttamaan Clarence S. Campbell-palkinnon konferenssimestaruuden voittaneen joukkueen kapteenille.

Dustin Brown ei koskenut Clarenceen. Hän tyytyi vain ihailemaan hienoa vanhaa palkintoa katseellaan. Nyt ei pelata Campbell Cupin mestaruudesta. Vai onko taikausko aiheellista? En tiedä.

Emme tiedä, nähdäänkö NHL-jääkiekkoa tämän jälkeen enää koskaan Jobing.com areenalla. Kuka haluaa ostaa 20-25 miljoonaa dollaria vuosittain tappiota tekevän jääkiekkoseuran?

– – –

Brownin taklaus ei tullut myöhässä. Vihellys oli tullut jo, mutta vain puoli sekuntia aikaisemmin. Ehkä tuomarit olisivat voineet nähdä tilanteen siten, että Brown tuli taklaamaan liian myöhässä. Vai oliko hänellä aikaa enää muuttaa suuntaa?

Brown ei tahallaan heittänyt polveaan esiin polvitaklatakseen Rozsivalia. Hän ei muuttanut suuntaa. Hän ei muuttanut asentoa. Hän pysyi valitsemallaan luistinlinjalla leveässä asennossa alusta loppuun.

Brown otti kontaktia Rozsivaliin olkapäällään ja kyljellään. Siinäkään mielessä kyseessä ei ollut klassinen polvitaklaus.

Rozsival yritti edestä pois välttääkseen kokovartalotaklauksen, mikä useimmiten johtaa loukkaantumiseen. On parempi ottaa taklaus vastaan kropalla kuin yrittää alta pois.

Ikävä seuraus tilanteelle, mutta tämä ei mielestäni täyttänyt kunnon polvitaklauksen tai kunnon vastustajan tahallisen vahingoittamisen perusperiaatteita. Emme tiedä, miten pahasti Michal Rozsival on loukkaantunut. Coyotes ei ole tietääkseni vielä ilmoittanut.

– – –

Oliko tämä pahempi polvitaklaus, kuin esimerkiksi se, jolla Ryan Getzlaf joutui pois pelistä MM-kisoissa?

Mitä mieltä lukijat? Oliko Dustin Brownin taklaus jäähyn arvoinen? Minkä jäähyn ja minkä säännön perusteella? Jos pelikiellon arvoinen, miksi?

NHL tutkii tilanteen varmasti. Veikataan tässä, että se tulkitaan vartalotaklaukseksi, jossa pelaajien jalat osuivat toisiinsa. Ei muuta.

Tästä tilanteesta puhutaan vielä paljon ja pitkän aikaa. En ole ihan varma, puhutaanko tästä yhtä pitkään kuin silloin edellisen kerran kun LA Kings meni Stanley Cup-finaaliin vuonna 1993. Silloinkin Kingsin kapteeni ei saanut jäähyä tilanteesta, josta puhutaan vieläkin, 19 vuotta myöhemmin!

Kerry Fraser saa kuulla tilanteesta joka ikinen päivä vieläkin Toronto Maple Leafsin kannattajilta ja varmasti elämänsä loppuun saakka.

Tässä vielä NBC:n Mike Milbury ja Jeremy Roenick keskustelemassa tilanteesta. J.R. on suunnilleen samaa mieltä kuin allekirjoittanut. Mad Mike on eri mieltä.

Tässä kanadalaisen TSN:n studiopaneeli samasta aiheesta. Tässä Dustin Brownin kommentit pelin jälkeen. Brown jätti tyylikkäästi kommentoimasta Kojoottien katkeria sanoja kättelyjonossa.

– – –

Phoenix Coyotesin kapteeni Shane Doan valitti ottelun jälkeeen vuolaasti medialle pukukopissa. Hän sanoi purreensa kieltään koko pelisarjan läpi. Hän ei ollut ymmärtänyt yhtään itse saamistaan kolmesta jäähystä.

Hän ei sanonut mitään Martin Hanzalin selkätiltistä, jolla sama Dustin Brown lähetettiin pää edellä päin laitoja pelisarjan toisessa pelissä. Brown olisi voinut loukkaantua todella pahasti.

Maalivahti Mike Smith sanoi, että Brownin tulisi saada elinikäinen pelikielto jos kerran Raffi Torresille annettiin 25 ottelua.

Nitten, joitten mielestä Dustin Brown tarkoituksella polvitaklasi Rozsivalia on mielestäni mietittävä, tekisikö NHL-joukkueen kapteeni ihan tosissaan noin törkeää temppua ihan tahallaan kauden tärkeimmillä hetkillä, konferenssifinaalin ratkaisun ollessa ilmassa jatkoajalla ihan vain ilkeyttään? Miksi ihmeessä hän sen tekisi?

Shane Doanin ja Mike Smithin on tajuttava, ettei Coyotes kaatunut tuomaripeliin tai tähän yhteen taklaukseen. Tuomarit eivät vieneet finaalipaikkaa Phoenixiltä. Joukkue hävisi kolme ensimmäistä konferenssifinaalipeliä ihan itse. Itse kaivettu kuoppa oli lopussa liian syvä.

Me, jotka uskomme jääkiekkojumalien olemassaoloon vakavasti, näimme tässä vain miten jääkiekkojumalat tasoittivat tilit Shane Doanin ja Martin Hanzalin kanssa. Siksi Hanzal ei saanut myytyä haluamaansa korkea maila-jäähyä tuomareille.

Niin tapahtuu aina.

– – –

Mielenkiintoinen tilanne Winnipegistä lähtien samasssa organisaatiossa uskollisesti palvelleelle Shane Doanille. Asiasta ei ole puhuttu paljoa, mutta Doan on kauden jälkeen rajoittamaton vapaa agentti.

Hän on yksi NHL:n hienoimmista voimahyökkääjistä. Vielä nyt 35-vuotiaana varma kakkosketjun sentteri, joka pystyy tekemään 50-60 pistettä vuodessa pelaten sitä Kingsin tunnetuksi tekemää “heavy hockey”:a. NHL:ssä hän ei ennen tätä ollut koskaan päässyt playoffseissa ensimmäistä kierrosta pitemmälle.

Jos Shane Doan haluaa joukkueeseen, jolla on menestysmahdollisuudet, nyt hän voi sen tehdä. Phoenixiin jääminen lienee ykkösvaihtoehto, mutta joukkueen tulevaisuutta ei ole vielä varmistettu.

– – –

Kummalla on parempi mahdollisuus pudottaa Los Angeles Kings Stanley Cup-finaalisarjassa, New York Rangersillä vai New Jersey Devilsillä?

Olisin aikaisemmin sanonut, että Rangersillä. New Jersey on hallinnut idän finaalia sellaisella tavalla ja luistellut niin nopeasti, että itse uskon Devilsillä olevan paremman mahdollisuuden voittaa LA finaalisarjassa.

Toinen asia on se, että jos New York Rangers selvittää tiensä Stanley Cup-finaaliin, sillä on peliosarjojen välissä ollut ehkä neljä päivää lepoa. (Nopeasti arvioitu luku). LA Kingsillä on ollut 24.

Stanley Cup-finaali alkaa vasta viikon päästä idässä, todennäköisesti 30. päivänä keskiviikkona NHL:n tiistaina julkaiseman aikataulun mukaan. Kingsin oli hyvä pelata vielä viides ottelu Phoenixiä vastaan, nyt finaalia edeltävä tauko ei ole niin pitkä kuin se olisi muuten ollut.

Darryl Sutter antanee pelaajilleen pari päivää vapaata. Sitten aloitetaan harjoitukset. New Yorkiin lähdetään varmaankin maanantaina.

LA ei ole pelannut kaukana kolmen tunnin päässä omalta aikavyöhykkeeltään näissä playoffseissa vielä. Se on voittanut kaikki kahdeksan vieraissa pelaamaansa peliä, mutta nyt tilanne voi olla aikaeron vuoksi vaikeampi tai ainakin erilainen. Idän aikavyöhykkeellä pelaamista on etukäteen pidettävä Kingsin suurimpana ongelmana finaalissa.

Muuten on pidettävä Los Angeles Kingsiä mestarisuosikkina, tulee vastaan kumpi idän joukkue tahansa. Joukkue on voittanut 12 peliä playoffseissa häviten vain kaksi. Se pudotti kaikki lähtien suureen tanssiin kahdeksannesta ruudusta.

Kings voitti kaikki pelaamansa kahdeksan ottelua vieraissa ja lähtee finaaliin vieraskenttäedun turvin.

Stanley Cup ei ainakaan ole helposti ennustettavissa, mikä on hieno asia.

Nyt jäämme jännäämään pelejä idässä.

– – –

Täällä Jouni Nieminen, Edmonton.

Twitter: @OnsideWithJouni

Facebook

Jouninposti@shaw.ca

33 vastausta artikkeliin “Dramaattinen ratkaisu Phoenixissä”

 1. David Emma kirjoittaa:

  En tiedä, mitä siellä on Phoenix Coyotesia vastaan, mutta postaus tuntuu olevan vain Kojoottien mollaamista ja Dustin Brownin puolustelua.

  Taklaus ei varmasti ollut tahallinen polvitaklaus, mutta kyllä muu kontakti on todella minimaalista ja harvoin tahattomuutta on tavattu pitää lieventävänä asianhaarana jäähyjä tuomittaessa. Olen eri mieltä myös väitteestä, että Rozsival yritti väistää taklausta ollen siten muka osasyypää loukkaantumiseensa. Aika monta kertaa tuon tilanteen kelanneena sanoisin, että mies luisteli sinisen jälkeen koko ajan suurin piirtein samaan suuntaan, kunnes Brown pysäytti etenemisen.

  Jokainen, joka on jotain joukkueurheilua joskus pelannut, tietää että ottaa äärimmäisen koville hävitä tiukka ja tärkeä kamppailu ja vielä kovemmin se sattuu silloin kun tuntuu siltä, että se tappio tuli hyvin pian oman joukkueen kokeman epäoikeudenmukaisuuden jälkeen. Siinä vaiheessa, välittömästi tappion jälkeen, kukaan ei mieti, että jossain vaiheessa tätä ottelusarjaa jotkut vihellykset ja niiden puutteet ovat menneet myös meidän hyväksemme.

  Siinä mielessä itse näin Coyotesin kättelyt aivan päin vastoin, eli nimenomaan suuren urheiluhengen osoituksena. Doan varmasti sanoi Brownille jotain tilanteesta, mutta kätteli reilusti kuitenkin tämän kättä. Lisäksi mies näytti kehaisevan tulokas Dwight Kingiä hyvin menneistä pudotuspeleistä todellisen konkarin ja yhden liigan isähahmon tavoin ja muiden pelaajien tavoin näytti antavan myös Quickille erikseen tunnustuksen. Pitää pitää mielessä myös se, että näille kavereille nämä suurten panosten ja tunteiden pelit ja kättelyjonot eivät todellakaan ole jokavuotista herkkua.

  Samaa mieltä siitä, että fanien käytös oli typerää, mutta kuitenkin ymmärrettävää. Toisaalta mukava nähdä, että peli herättää aavikon keskelläkin tunteita. Suomessa tuossa vaiheessa olisi jo kisattu kovaa, kuka ehtii ensimmäisenä pois parkkipaikalta.

 2. Naama kirjoittaa:

  Hieman samankaltainen taklaus kuin Getzlafilla, mutta ei ihan kuitenkaan. Mikus olisi ehdottomasti ehtinyt väistämään Geztlafin alkuperäisen taklauksen, jolloin Getzlaf on pakotettu muuttamaan selkeästi suuntaa yrittäessään viedä taklauksensa loppuun.
  http://www.youtube.com/watch?v=y8WXGU2FqDU (0:58)

  Brown ei vaihda laisinkaan suuntaa, joten sikäli hänen taklauksensa on huomattavasti enemmän sääntöjen mukainen. Tosin ei hän myöskään tule “leveässä asennossa” tilanteeseen, vaan ihan selkeästi yrittäessään viedä taklauksen loppuun levittää asentoaan vasemmalle puolelleen.
  http://www.youtube.com/watch?v=CnMzHN_QzBE&feature=player_embedded (0:32)

  Molemmat tiltit varmasti vahinkoja, mutta kuitenkin polvitaklauksia. Getzlafin taklaus silti huomattavasti enemmän yliyrittämisestä johtunutta piittaamattomuutta.

 3. Jouni Nieminen kirjoittaa:

  Kiitos kommenteista,

  David Emma, minulla ei ole mitään Coyotesia vastaan, päinvastoin. Joukkue on ollut sympaattinen suosikki viime vuosina.

  Tämä kokoonpano oli täynnä henkilökohtaisia suosikkeja: Vermette, Whitney, jonka näin pelaavan jo yli 20 v sitten WHL:ssä, Lankow, jonka ensimmäinen Albertan kämppikseni suositteli WHL-seuralle, Pyatt, joka kärsi pahan menetyksen muutama vuosi sitten Vanissa, vanha kesäkiekkokaverini Chipchura, Oilersin hylkäämä Brule, Korpedo ja Biz Nasty. Esimerkiksi.

  Postauksessa arvostelen ankarasti joukkueen pelaajien käytöstä tappion hetkellä. Ehkä olen liian ankara, pelaajat ja katsojatkin ovat vain ihmisiä. Tunteita saa näyttää ja pitääkin.

  Kuten mainitsit, tällaisia tilanteita joissa on paljon panosta ja tunteita pelissä ei tule montaa pelaajien koko uralla. Maltin voi ihminen menettää pienemmästäkin.

  Mahtava saavutus joukkueelta päästä näinkin pitkälle.

  Hyvä huomio mainita, että Shane Doan kävi kättelemässä kaikki, vaikka saattoi samalla antaa jo uhkauksia ensi kauden varalle Mr. Brownille. Hän onnitteli Quickin ja Kingin sekä Sutterin, jolta löytyi häntä kohtaan ymmärrystä Trevor Lewisin taklaamisen jälkeen.

  Suttereilta löytyy aina ymmärrystä. Kerran Brian Sutter tilttasi Darrylilta kylkiluut rikki poikittaisella. Darryllin ainoa kommentti: “Olisin tehnyt itse samalla tavalla.”

 4. M#2 kirjoittaa:

  Hienoja kommentteja David Emma! Olen tismalleen samaa mieltä. Tuo jos mikä oli urheilua parhaimmillaan ja tunteiden paloa. Tätä lopetusta voi verrata jo kuningaslaji jalkapallossa koettuihin tunteisiin katsojatasolla.

 5. /mek kirjoittaa:

  Ensimmäistä kertaa taidan olla bloginpitäjän kanssa eri mieltä. Kyllä tuo minusta oli ihan selkeä polvitaklaus ja kakkosen paikka.

  Sarjan Kojootit olisivat hävinneet joka tapauksessa, mutta jos ei tuollainen tilanne saa pelaajia tai katsomoa hermostumaan niin koska sitten?

 6. 13.hyökkääjä kirjoittaa:

  Tässä Yotesin pelaajien käytöksessä kallistun kyllä David Emman kannalle. Nimenomaan Doan kuitenkin kätteli Brownin. Enkä usko, että kommentit jotka hän Brownille siinä antoi juonsivat juurensa pelkästään tästä Rozsvaliin osuneesta niitistä. Eiköhän siinä ollut takana muutakin.

  Ja tosiaan tuollaisen ratkaisun jälkeen kun häviät niin en yhtään ihmettele, että hermot on TODELLA kireällä. Kyllä Yotesin pelaajat sen parin päivän päästä ymmärtävät itsekin, että parempi tuosta sarjasta meni jatkoon ja piste. Mutta tuossa tilanteessa he pelasivat vain yhden ottelun voitosta ja sillä voitolla olisivat ansainneet taas yhden pelin lisää. Ja nyt he kokivat, että mahdollisuus siihen lisäpeliin heiltä riistettiin todella epäoikeudenmukaisesti pois.

  Korjaa jos olen väärässä mutta sinäkin Jouni olet muistaakseni kirjoittanut, että haluaisit nähdä joukkuiden kesken melkeinpä vihan tunteen kasvamista jotta saadaan kunnon taistelua ja pleijarimeininkiä peleihin. Mun mielestä oot nyt liian ankara Yotesia kohtaan. Tässä pelissä sait sitä vihan tunnetta loppuratkaisuun mukaan ja on melkoisen epärealistista ajatella pelaajat voisivat sen tunteen unohtaa minuutissa kun jo pitäisi hyvässä hengessä kätellä vastustajaa ja onnitella jatkoon pääsystä. Pelaajatkin ovat vain ihmisiä. Ainakin Doan näytti rehellisesti omat tunteensa.

 7. Kvesti kirjoittaa:

  LA Kings teki maalin liian nopeasti tuon tapauksen jälkeen. Pari vaihtoa tai jopa erätauko ennen maalia olisi painanut tämän unohduksiin. En usko, että Brownilla oli tarkoitus vahingoittaa. Syy miksi Brown vei taklauksen loppuun löytyy tilanteesta, jossa Smithin hanska lähti kädestä. Brown sai siinä tilanteessa aika paljon poikittaista niskaan.

  Täällä uskotaan vielä NY Rangersiin. Pelaavat tänä vuonna kaikki mahdolliset pelit ja viimeisessä pelissä MSG:n seitsemännen pelin taika ei vieläkään murru.

 8. 13.hyökkääjä kirjoittaa:

  Tuo Brownin taklaus niin nämä on vähän hankalia tilanteita tuomita. Tuossa kuitenkin selkeästi osuu myös olkapäät yhteen joten kallistun tässä Jounin kannalla ja olen sitä mieltä, että ei pelikiellon paikka. Ymmärrän kyllä myös miksi Yotesin pelaajat siitä malttinsa menettivät. Näytti ensi näkemältä vaaralliselta ja sitähän se tietenki olikin. Kyllähän ne jalat aika hyvin yhteen osuu. Mutta tämä ei tosiaan ollut selkeä polvitaklaus jossa vain jalat osuvat yhteen. Jos pelissä tuosta olisi 2min tullut niin ihan ok tuomio ois varmasti ollut sekin.

  Aina puhutaan siitä, että jos taklaaja “kurottaa” jalalla vaarallisesti mutta entäs jos taklattava tulee jalat leveällä? Rozsivalkin suht leveässä asennossa tuossa oli. Monestihan on myös niin että taklaaja tulee suoraa linjaa ja vastustajaan osuva jalka on pystysuunnassa samassa linjassa olkapään kanssa. Sitten kun vastustaja yrittää väistää ja ehtiikin saada yläkropan pois tieltä mutta kun ne jalat jää vielä vanhalle luistelulinjalle. Siinä sitten onkin todellinen vaaratilanne valmis. Onko kaikki vastuu taklaajalla? Täällä kotoisessa SM-liigassa tuollainen tilanne on selvä peli ja ulos lennät satavarmasti. Mutta mun mielestä näin ei pitäisi olla. Taklattavallakin pitää olla vastuu omasta turvallisuudestaan. Ei kaikkea voi laittaa taklaajan harteille.

  Tuomarien toiminnasta yleensä tuossa pelissä on kyllä sanottava, että melkolailla linjatonta toimintaa. Koko peliä en ole nähnyt, noin puolet kyllä, ja ihmettelin kovasti joitakin tuomioita. Mm. juuri se Brownin korkea maila Hanzalin kasvoihin/pleksiin. Mitä minä näin niin kyllä se maila naamaan osui joten ei pitäisi olla kahta puhetta onko kakkosen paikka vai ei. Ja sitten se kun Smithiltä lähti räpylä. Kertokaapa joku joka tietää säännöistä enemmän niin pitäisikö tuollaisessa tilanteessa viheltää peli poikki? Jos molarin maski lähtee niin sillonhan peli vihelletään poikki ellei kiekko ole heti välittömästi kaverilla maalipaikassa. Äkkiseltään kuvittelisin, että jos räpylä lähtee niin silloin peli poikki myös. Varsinkin kun se lähti Kingsin pelaajan takia.

  No, ei Yotes tätä sarjaa tuomareiden takia hävinny. Tässäkin pelissä oli kolmannessa erässä 5-3 yv jota eivät käyttäneet hyväkseen. Siitä limppu verkkoon niin ei tarvis jossitella tän pelin tuomariratkaisuiden kanssa. Eivät tehneet ja kesäloma alkoi. Parempi jatkaa ja sillä hyvä.

 9. #4 Bobby Orr kirjoittaa:

  Olisi Brown ansainnut kakkosen, jalkakamppi tai polvitaklaus. Mutta ei missään nimessä isoa rangaistusta tai pelikieltoa!

  En ihmettele yhtään Doanin reaktiota, kausi päättynyt, omasta mielestä vääryydellä ja tunteet on selvästi pinnassa. Varmaan hän toimisi eri tavalla, jos maali olisi tullut puoli minuuttia aikaisemmin.

  Parempi joukkue voitti, se on selvä!

 10. Allu kirjoittaa:

  Oli taklaus puhdas tai ei, kyseinen tilanne ei missään tapauksessa tule vähentämään keskustelua siitä kuinka NHL mukamas suosisi Kingsiä ja muutamaa muuta ison markkina-alueen seuraa. Varsinkin Leafsin kannattajat tuntuvat hyvinkin kärkkäästi syyttävän liigaa epäoikeudenmukaisuudesta, sattuneesta syystä. Nyt ‘Yotesin faneilla on aihetta yhtyä kuoroon. Sinänsä taklaus ei ollut räikeimmästä päästä, mutta uskon että runkosarjassa siitä olisi vihelletty vähintään kakkonen, ehkä jopa suihkun puolelle. Kontaktia tulee polveen mutta myös muualle. Pleijarit ovat kuitenkin oma maailmansa ja oma pelinsä ja hyvä niin. Huutava vääryys on sekin jos tuosta nyt jotain pelikieltoa annetaan. Brownista haluaisin nähdä näistä play-offeista jonkinlaisen videokollaasin, miehen menoa on ollut ilo seurata tänä keväänä!

 11. Juho kirjoittaa:

  Otappa jouni ne mustat lasit poies päästä.. Brownin taklaus oli selkeä rike josta 1-2 pelin pelikielto olis oikeutettu? Tuomareitten munattomuus pelissä oli ratkaisevassa osassa jo aikaisemmin jatkoajalla? Miten ihmeessä jumalauta annetaan hakata smithiä käsille mailalla ja sitten hanskaa lähtee kädestä ja peli jatkuu?Tuomarointi oli perseestä,mutta jouni ei kannattaisi kommentoida peliä jos et katso kuin pelkkiä vitun koosteita..

  Naurettavaa välillä nää sun artikkelit..

  Phoenix oli ekassa kolmessa täysin paska. 1pelistä ansaitsi voiton ja mahdollisesti 5 min olisi kolahtanut losin päässä,mutta se on vaan arvailua..

  Kings ollut vahva,mutta jos he joutuvat olla 2 peliä ilman brownia heidän pelinsä on sekaisin eikä cup oli enään kuin kaukainen haave! Jounille terkkuja katsoppas niitä pelejä etkä vain noita koosteita niin vois tulla tasoa noihin sun postauksiin!

 12. Karppa kirjoittaa:

  Tuo Brownin taklaus ei näytä edes osuvan polveen. Lähemmäksi nivusta kuin polvea. Joten puheet polvitaklauksesta ovat liioiteltuja. Oliko sitten jäähyn paikka tai ei, en osaa sanoa. mutta ei ainakaan pelikiellon paikka mielestäni.

  Pitkässä pelisarjassa viheltämättä jääneet tilanteet menee kuitenkin aina tasan ja tässäkin sarjassa on ollut monta räikeää ylilyöntiä Coyotesin puolelta joten mielestäni on turha itkeä tuosta tilanteesta sen enempää. Ja tämä siis ihan puhtaasti objektiivisesta näkökulmasta.

 13. Lass kirjoittaa:

  Sen verran paljon on tullut postauksia yhdestä tilanteeesta, joten pakkohan se on tulla keskusteluun mukaan. Nyt en tiedä, mikä on sääntökirjasta löytyvä määritelmä taklaukselle, mutta mielestäni tuossa Brown ei taklaa ainakaan kokonaan kropalla vaan kuten Naama kirjoittaa, levittää ylävartalon asentoa vasemmalle. Hänen polvensa ei kyllä muuta asentoa/suuntaa, joten polvitaklaus ei mielestäni olisi olllutkaan oikea tuomio. Ehkä tuosta nojaamisesta, jossa hänellä on kyynärpää ulkona ennen kontaktia voisi sitten antaa kakkosen vaikka kyynärpäätaklauksesta.

  Mitä tulee Yotesin poikien kiukustumiseen, niin ymmärrettäväähän se on, että hermo palaa. Toki ammattilaisten, jotka pelaavat tuomion ottelussa jatkoaikaa, luulisi osaavan pitää hermot kurissa. Harvoin se kiukkuisena pelaaminen onnistuu.

  Juho: Ensinnäkin, lopeta tuollainen typerä kiroilu. Se ei kuulu hyvään nettikirjoitteluun. Toiseksi: Miksi 1-2 ottelua? Perustele vähän.

 14. Jouni Nieminen kirjoittaa:

  Kiitos taas kommenteista,

  Juho, pieni varoitus: NHL-blogia lukevat lapset, vanhat rouvat ja pastorit. Seuraavalla kerralla kirosanoja sisältävä kommentti lentää nopeasti roskiin.

  NHL-sääntöjen mukaan peli vihelletään poikki jos maalivahti menettää maskinsa. Ei jos hän menettää hanskansa. Hän pelaa tilanteen kuten kuka tahansa muukin hanskansa pudottanut pelaaja.

  Pyysin perusteluja jos jonkun mielestä Brownin taklaus oli pelikiellon arvoinen. NHL-käytännön mukaan pelikieltoa ei tule, ei edes kuulustelua, koska Brown ei muuttanut suuntaa ja koska kontaktia tehtiin vartalolla.

  Juho, katsoin ihan koko pelin. Ensimmäisestä kiekon pudotuksesta loppukättelyyn ja haastatteluihin saakka. Aikaisemmin playoffseissa oli pelejä, joita en katsonut lähes ollenkaan. Florida vs. NJ-sarja. Kukaan ihminen ei ehdi katsoa jokaista minuuttia neljästä pelistä joka päivä. Mainitsin asiasta postauksissa.

  Tähän aikaan kaudesta ehdin katsoa jokaisen ottelun jokaikisen minuutin. Asiaton kommentti.

  Suosittelen NHL-jääkiekon sääntöihin tutustumista ennen törkeää kielenkäyttöä ja haukkuja sisältävää kommentointia.

  13. hyökkääjä: tarkoitin tervettä playoffvihaa vihellysten välissä. Pelin ja etenkin pelisarjan päätyttyä se jätetään kentälle.

 15. Tretjak20 kirjoittaa:

  Aika vahvaa tekstiä Juholta. Oletkos lukenut tätä blogia aiemminkin? Blogin pitäjällä on erittäin vankka tietämys ja ymmärrys kiekosta. Veikkaan että on katsottu vähän muutakin kuin koosteita. En lähtisi huutelemaan artikkeleja naurettaviksi jos ei ole sanojen takana muutakin kuin harmitus oman joukkueen putoamisesta.

  Nämä blogit ovat itse pelien seuraamisen ohella paras kontakti NHL:n mystiseen maailmaan, täältä pääsee kirjoittajan tietämyksen kautta kuulemaan niin paljon esiripun takaa. Kiitokset vaan näistä!

  Itse pelin ja jälkimaininkien tapahtumista oma 2c. Brownin taklaus meni mielestäni ns harmaalle alueelle. Tilanne tulee niin nopeasti että vaikea on ulkopuolisen sanoa mitä siinä haetaan. En jaksa uskoa että haki polvea. Tuo taklauksen väistöyritys ainakin vaikutti paljon tapahtuneeseen. Siitä seurannut vaihto taas oli huonoa johtajuuttta ja tunteiden kontrollointia Phoenixin leiristä. Ei ole pakko provosoitua. Osa kiekkoa on vastustajan pään sisään pääseminen. Phoenixin leiri päästi kaverin todellakin oman päänsä sisään, viimeisessä vaihdossa ei yritetty pelata kiekkoa vaan saada kosto raivopäissään. Kingsin pelaajat pelasivat kiekkoa ja saivat palkinnon asiasta.

  Se, että kättelyssä vielä huudellaan, on erittäin huonoa häviämistä. Tunteiden näyttäminen on hyvä asia, mutta kun taisto on ohi ja kätellään, pidetään mölyt mahassa. Doan meni omaan cry-baby listaani Sidneyn, Tomi Kallion ja Janne Niinimaan ohella.

  Hyvää viihdettä oli tuo peli, vielä kun Devils ottaa viimeisen tarvittavan voiton niin lienee loistavat finaalit luvassa.

 16. Keijo kirjoittaa:

  Oli Brownin taklaus rangaistava tai ei, hävisi Yotes ottelun keskittymisen loppumiseen. Ehkä turhautuminen oli merkki siitä kuinka viimeisilleen Phoenixin pelaajat olivat itsensä virittäneet, eivätkä enää “kestäneet” enempää. Noin pitkälle venyminen on joka tapauksessa erittäin hieno saavutus mielestäni.

  Monet ottelut on tänä vuonna ratkaistu sillä, kumman keskittyminen seuraavaan vaihtoon, ja oman joukkueen taktiikan noudattamiseen on ollut parempaa. Jokaisessa ottelusarjassa on varmasti nähty erilaisia vääryyksiä ja huonoa tuomarointia, mutta myös pelaajien virheitä, luonnollisesti. Virheiden ja vääryyksien nopea nollaus, johtuivat ne sitten kenestä tahansa, on avainasemassa keskittymiseen ja sitä kautta onnistumisiin. Esim. Devils noudatti sitä suhteellisen hyvin Phillyä vastaan.

 17. Kauko kirjoittaa:

  Brownin taklaus ei ollut jääkiekkoon kuuluva taklaus.
  Tuomarit tötöili ja puhaltelivat muniinsa.
  Nyt Kojootit saavat purkaa pahanolonsa tuomareihin.
  Ja ihan aiheesta.
  Hattunnosto kun kättelivät.
  Eipä tainnut olla noin suuri syy kun Phi-Ran jättivät kättelemättä
  Winterissä?
  Muuten tässä sarjassa Kuninkaitten vankkureissa köröteltiin.

 18. Iso-Eric kirjoittaa:

  Brownin taklauksessa ei ollut mitään vikaa. Esim. Morrisin polvitaklaus Browniin aiemmin sarjassa oli oikeasti ruma ja tarkoituksellinen. Hänhän sai siitä kakkosen, ei jälkiseuraamuksia. Siihen verrattuna vaikea ymmärtää miten tästä olisi voinut antaa edes sitä kakkosta.

  Hassua miten Doan, yksi NHL:n likaisimmista pelaajista, kehtaa mussuttaa asiasta. Sama koskee myös Smithiä, joka on sikaillut ja sukellellut pitkin pleijareita. Vaikka en symppaa Kingsiä, oli kuitenkin kiva nähdä näiden Phoenixin rottamaisempien pelaajien katkeruuden pelin loputtua. Siperia opettaa.

 19. Falfa kirjoittaa:

  Aiemman kirjoituksen kommentteihin pistin jo mielipiteeni taklauksesta. Kings meni jatkoon kuten toivoin mutta en olisi ollut katkera jos Kojootit olisi tilanteesta saanut ylivoiman. Jouni kun nyt otti puheekis Getzlafin MM-kisoissa tekemän polvitaklauksen niin voinkin viimein antaa mielipiteeni siitä tähän verraten.

  En pidä Getzlafista henkilönä. Vähän asennevammainen ja taitava mutta suorastaan pisti vihaksi katsoa suomalaisten selostajien (etenkin Antero Mertarannan tulkintaa slovakkilasien lävitse) tilanteesta ja tapaa lokeroida tilannetta taas yhdeksi luvuksi kanadalaista sikailukulttuuria. Nyt Rozsival ei tehnyt slovakkeja vaan pysyi kulkemallaan uralla. Luultavasti jälki olisi ollut rumaa jos Rozsival olisi yrittänyt väistää jolloin mitä todennäköisemmin isku olisi tullut Brownin jalan voimalla. Vastuu säilyy silti Brownin ja Getzlafin puolella, koska heillä on se vastuu myös siitä miten he auraavat jäällä menemään kuten myös taklauksen vastaanottajalla.

  Pettyneet veljet aukoivat Brownille kättelyssä mielipiteitään mitä en pidä sen ihmeellisempänä. Kaikki tapahtui hyvin lyhyessä ajassa joten tulee antaa ymmärrystä häviäjien pettymykselle ja olla ottamatta kaikkea liian vakavasti.

  Viime yön ottelu näytti viihdyttävältä ja jopa Rangers tuntui kummasti raikkaammalta kun joutui taistelemaan tappioasemassa. Olen pitänyt koko kauden peukkuja Rangersin puolesta mutta Devils on ollut yllättävän viihdyttävä ja täten vienyt osan sydämestäni Newarkiin. Lisäksi miellyttävä nähdä eurooppalaisia supertähtiä kuten Kovy tai Kingsistä Kopi hyvässä iskussa näin kauden ratkaisevilla hetkillä.

 20. SteveY19 kirjoittaa:

  Ensinnäkin, nyt Juho kävi niin, että sinun kommentoitisi oli täysin asiantuntematon ja naurettava itkupurkaus. Jo tuo Smithin hanskan pudotuskin kertoo kaiken. Ei millään pahalla.

  Olen tässä samoilla linjoilla kuin NHL, eli ei tuosta kuulu mitään pelikieltoa tulla. Jokainen voi miettiä ja etenkin Rozsival.. että kannattaako siinä vastustajan sinisellä alkaa leikkaamaan poikittain.. vielä pakkina. Huomatkaa, että siinä tilanteessa menee pelaaja (Phoenixin pelaaja venyttäen jalkaa, ettei tule paitsiota) ennenkin törmäystä välistä ->hetkittäinen näköyhteyden menetys. Muistakaa, että Brown näkee jään tasosta, ei mistään tv kamerakulmasta tai Youtube hidastuksesta. Yksi asia on myös selvä, Brown tulee koko ajan täysin raiteilla, ilman yhtään liikkeen muutosta tuossa. Rozsivalilta tyhmä liike pakkina valita hyökkäyssinisellä tuollaisia linjoja.

  Ottaisiko muuten Brown oikeasti riskiä polvitaklauksesta, jossa voisi mennä oma jalkakin pahasti solmuun, ? puhumattakaan joukkueen edusta? jos hakisi jotain ulosajoa itselleen.. eihän mitään tuollaista järkitarvetta edes löydy puoltamaan mitään rangaistavaa tuolle. Ehkä Roszival vain ensi kaudella dumppaa kiekon kulmaan, eikä lähde kuskaamaan vastaavaa reittiä. Case closed.

 21. Päiviö kirjoittaa:

  Pakko se on itselläkin kantaa ottaa, koska sen verran vilkas ja yhtä kahta poikkeusta lukuunottamatta korkea tasoinen väittely on kehkeytynyt.
  Brownin taklaus ei ollut törkeä, mutta en kyllä ikinä lähtisi väittämään että tuo taklaus olisi sääntöjen mukainen. Ihan säännön 50 mukaan tuo taklaus on polvitaklaus josta mielestäni olisi pitänyt tuomita 2min rangaistus. Tai jos tuo “olkapää” jonka Jounikin mainitsi oli kylläkin korkealla oleva kyynerpää joten jos ei sääntöä 50 niin sitten säännön 45 mukaan 2minuutin rangaistus. Toisaalta molempien pelaajien linjat eivät mielestäni muutu ratkaisevasti vaan itse tulkitsin tapauksen että Brown oletti Roszival luistelevan suoraviivaisemmin päätyyn, joka taas olisi loogista koska silloin olisi paitsiolta ehkäpä vältytty.
  En näe taklauksessa minkäänlaista vahingoittamis hakuisuutta, mutta mistä lähtien kuten jo aikaisemminkin kommenteissa on esitetty, rangaistuksen perusteeksi on asetettu tarkoituksellisuus? En usko että monikaan mailaan kaatuminen tai muu huolimattomuudesta johtunut korkeamaila on tarkoituksella haettua. Harva NHL joukkueen pelaaja(näitäkin tietysti valitettavasti löytyy) hakee playoff jatkoajalla tarkoituksellisesti vahingoittamista.
  SteveY19 olet oikeassa että Brown pelaa jääntasolla ja näkee tilanteet jääntasolla mutta kuten hidastuksista näkee niin katsekontakti ei kyllä häiriinny tuosta pelaajan välistä luisteluun koska myös Brown oli selvästi korkeammalla. Tai tämä tietenkin on vain minun tulkintani, koska katse pysyy samassa kohdassa ja mielestäni linja ei säry kokonaan missään vaiheessa.
  Vaikka mielestäni taklaus oli sääntöjen vastainen, en näe mitään mieltä että tuosta taklauksesta annettaisiin lisärangaistuksia. Eikä tämä tilanne ratkaissut tätä sarjaa, joka oli menossa Kingseille 99,99% varmuudella. Parempi joukkue pelillisesti voitti tämän sarjan, eikä tuomareiden inhimillinen virhe vaikuttanut siihen kuin yhden tilanteen. Josta Phoenix ei osannut nousta, vaan sortui seuraavassa vaihdossa.
  Pelaajien reaktoista sen verran, että se kuuluu peliin ja osoittaa sen tunteenpalon jonka he kokevat pelatessaan. Tunteet kuuluvat jääkiekkoon ja myöskin virheet pelaajille että tuomareille.

 22. Love Guru kirjoittaa:

  Shane Doanilla ei pitäisi olla mitään puhumista rumista taklauksista, äijä itse rottailee joka ikisessä pleijarisarjassa.
  Shane Doanilla on kontollaan kymmeniä sikataklauksia viimeisen muutaman vuoden aljalta
  Captain Canada? Säälittävä rotta.

  Phoenix oli ihan pelillisesti tuossa sarjassa selvästi huonompi, mitään nokan koputtamisia ei pitäisi erämaarotilla olla.

  Todella säälittävää itkemistä tappion hetkellä.

  Learn to lose!

 23. Barry kirjoittaa:

  Syvästi uskovainen Shane Doan veti täysin raamatun oppien mukaisesti, eli silmä silmästä, hammas hampaasta ja… polvi polvesta!

  Oliko tuo taklaus jäähyn tai pelikiellon arvoinen? Menee makuasian puolelle, sillä rajoilla liikuttiin.

  Polvitaklaus ei suinkaan tarkoita osuuko se polveen, vaan tehdäänkö se ensikosketuksella polvella. Näin epäselvä tilanne ilman hidastuksia johtaa automaattisesti siihen, että Phoenixin pelaajat ajattelevat pahinta.

  Ei pelissä ole mukana hidastuksia. Pelaajat näkevät ja kokevat tässä ja nyt, joten en näe mitään ongelmaa Phoenixin pelaajien suuttumisessa muuta kuin siinä mielessä, että heidän fokus katosi tärkeimmällä hetkellä ja pian kausi sitten olikin ohi, kun pannukakkujen syönnistä saadusta selkävammasta toipunut (Dustin The Second) Penner teki maalin.

  Doan mainitsi kohteliaasti matsin jälkeen, että tekee vaikeaksi kritisoida näin voimakkaasti, sillä se vie fokusta pois Kingsin ansaitusta sarjavoitosta. Siis äärimmäisen vastustajan saavutusta kunnioittava kommentti.

  “It’s hard because you don’t want to take anything away from L.A. They played unbelieveable and give them all the credit.” Näin siis hieno pelaaja Shane Doan totesi seeproja ripittäessään.

  Ottamatta kantaa seeprojen toimintaan sen enempää, niin pakko nostaa hattua sille, että Drew Doughty selvisi ilman käytöskakkosta tai -kymppiä kaikkien aikojen raivaristaan vihelletyn jäähyn jälkeen!!!

  SM-liigasta tuosta protestoinnista olisi saanut 2+2+5+10+20+30min jollain erikoispykälällä, sillä Doughty heilui kuin halkopinolla ja käytti 32 kertaa sanaa, joka kuullostaa sanalta “puck”. Hienoa toimintaa tuomarilta, vaikka hänellä olikin LA Kingsin värit paidassaan. :)

  Hyvänä uutisena mainittakoon, että Mike Richards tuntuu menestyvän keksityistä puutteistaan huolimatta kaikkialla. Terveisiä Homerille Phillyyn.

  Kyllä on Gary Bettman potkinut NHL-tulokkaat aika kontalleen, kun miettii sitä, että Aki Berg teki 1995 tulokaspalkkakaton rajojen sisällä sopimuksen, missä oli 1.5 miljoonan dollarin allekirjoitusbonus ja nyt Mikael Granlund sai allekirjoitusbonuksena 270.000 dollaria.

  Syksyllä alkavan työsulun seurauksena seuraavassa CBA:ssa ehtona lienee jo se, että tulokas joutuu maksamaan Bettmanille saadakseen oikeuden hänen liigassaan pelata.

 24. #45 kirjoittaa:

  Ymmärrän Kojoottien tunnekuohun pelin lopussa. :) Pelissä, jossa on suuret panokset ja häviö tulee äkkikuolematyylillä kyllä varmasti v*****aa, kuin pientä oravaa, jolla on käpy jäässä. Mutta kyllähän isot miehet ja ammattilaiset (Juho ei kuulu tähän porukkaan) varmasti asiaan osaavat suhtauta eri tavalla parin päivän päästä, eikä tässä kuitenkaan (kuten moni sanoi jo aikaisemmin) ollut epäselvyyttä siitä, kuka tämän sarjan tulee viemään.. Arvostan tuollaista tunnekuohua urheilutapahtumissa, koska se kertoo mielestäni siitä, että nämäkin miehet todella haluavat pelata ja voittaa. Vaikka kyse onkin oikeasti työstä/busineksestä, niin uskallan väittää, että lähes jokainen pelaaja olisi valmis jättämään palkkanauhan pöydälle, jos toisena vaihtoehtona olisi juhlia mestaruutta tälläisessä liigassa.

  Lopuksi vielä finaalia odotellessa: Kings vs. Devils olisi kyllä huima. :) Ei taidettu kumpaakaan povata finaaleihin kauden alussa saatikka playoffien alkaessa!

 25. Vladek kirjoittaa:

  Heitetään nyt vielä lisää bensaa liekkeihin. Brownin taklaus ei missään nimessä ole polvitaklaus – eihän polvi edes osu vastustajaan vaan ennemminkin reisi osuu Rozsivalia reiteen ja jos nyt jostain haluaa jäähyä kalastella niin olkoon sitten kyynärpäätaklaus, mutta polvitaklaus – ehei.
  Rozsival kyllä suorastaan kerjäsi ikävyyksiä vetämällä siniviivaa poikittain … muistuu mieleen Don Cherryn kuuluisa lause: “How many times I have to tell you kids … don’t go to the railroad tracks !!”

  Ja Doanilta ynnä muilta turhaa vikinää.

 26. Viksu kirjoittaa:

  Asian vierestä: Saikohan tuo Granlund vähän liian hyvän sopimuksen? Oli meinaan MM-kisoissakin ihan hukassa, kun tuli isompia ja voimakkaampia vastaan. Toki toivon, että pärjää.

 27. Capsfani kirjoittaa:

  Löytyisiköhän tuosta Doughtyn raivokohtauksesta jotain pätkää jostakin?

 28. vinopurenta kirjoittaa:

  Kuulin huhun, että Shane Doan kirjoittelee Niemisen nhl-blogille suomeksi nimimerkillä “Juho”…

  Tosta Brownin taklauksesta olen monen muun ja nhl:n kanssa samoilla linjoilla. Ehkä kakkonen tilanteesta, mutta ei todellakaan pelikieltoa.

  Taklattavallakin on vastuunsa ja Brownin läsnäolo jäällä täytyisi tiedostaa , koska mahdollinen pommi voi tipahtaa milloin vaan.

 29. Juho kirjoittaa:

  Okei myönnettäköön,että edellinen kommentointini oli hieman asiaton(=pahoittelut siitä),mutta myönnäthän jouni,että välillä kirjoittelustasi paistaa tiettyjen “suosikki” seurojesi pienen pieni ylistäminen! :)

  Asiasta toiseen:
  Nyt kun seurannut kaikkien jengien otteluja poffeissa ja kaudella täytyy myöntää,että pelillisesti tällä hetkellä monta joukkuetta olivat rangersia edellä. Tuomareiden tulkinnat ovat menneet rangersin puolelle ratkaisevasti.. (=Ottawa,Washington) sarjoissa raitapaidat viheltelivät välillä niin räikeästi rangersin eduksi jäähyjä..
  Eilenkin sama kaava jatkui(`=selviä jäähyjä jäi viheltämättä esim callahanin 2+2 korkeasta mailasta),mutta onneksi Devils on astetta kovemmalla intesiteetillä varustettu jengi.
  Joka ei sorru samanlaisiin ylilöynteihin kun rangersin rotta osasto johon voi samasta jengistä nimetä monta pelaajaa..
  Vielä yksi voitto niin huimat finaalit tulossa. Kaksi tämän hetken kovinta viisikko jengiä olisivat finaalissa.

  Kumpi vie vaikea sanoa,mutta oma kantani on devilsin puolella.
  Devilsin+ :
  YV toimii
  + viisikkopeli uskamattomalla tasolla.
  ? Brodeur pelannut huimalla tasolla,mutta myös useampi helppo maali on mennyt sisään.

  Losilla + taasen viisikko peli on nojannut pleijjareissa Brownin kopitarin johdattamaan kenttään joka on toiminut loistavasti.
  +Muutkin kentät ovat toimineet kohtalaisesti esim “king ja penner” joita ei olisi uskonut saavan mitään aikaan runkosarjan jälkeen.

  ?Quickin työskentelyä ylistetty koko kauden,mutta useamman quickin pelin nähneenä) hänen olemuksestaan paistaa tietty epävarmuus joka näkyy ylipelaamisessa josta esim phoenix sai vähäiset maalinsa tehtyä.

  Mutta toivotaan,että finaaleista tulee tasokkaat!

  Keskustelua?
  Mitäs mieltä jouni olisit tulevasta sarjasta joissa olisivat Devils VS Kings.. :)

 30. ollijokinen kirjoittaa:

  Itse olen katsonut tähän mennessä kaikki Rangersien pelit Capitals -sarjasta lähtien ja katsoin myös kaikki Kings VS Coyotes -sarjan pelit. Rangersia tai Kingsiä ei ole todellakaan suosittu mitenkään räikeästi tuomarien toimesta toisin kuin “JUHO” väittää. Kaikilta joukkueilta on jäänyt jonkin verran selkeitä jäähyjä viheltämättä. Edellisessä pelissä toki jäi Juhon mainitsema selkeä Callahanin 2+2 korkeasta mailasta viheltämättä kolmannessa erässä. Pelin alussa taas Stephen Giontan tehdessä maalin hän oli juuri muutamaa sekuntia ennen huitaissut korkealla mailalla Derek Stepania kasvoihin ja pääsi tämän takia livahtamaan yksin Rangersin maalille.
  http://www.youtube.com/watch?v=JHdldnfb2uI

  Rangersien ja Devilsin 3:sta pelistä Prust sai yhden ottelun pelikiellon “headhuntingista” taklattuaan Volchenkovia kyynerpäällään. Samassa ottelussa oli kuitenkin muutama samankaltainen tilanne Devilsien puolelta, joista ei vihelletty ollenkaan jäähyä eikä kuulunut mitään “Shanabannilta”.

  Tässä puheideni vahvitukseksi hieman liikkuvaa kuvamateriaalia: Parisen lähes identtinen temppu Del Zottolle
  http://www.youtube.com/watch?v=ZstONoxOwTo

  Ja tässä Zubrus levittää selvästi kyynerpäänsä kohti Stralmania
  http://www.youtube.com/watch?v=IvAGXls09WI

  Toistan vielä, että kummastakaan ei vihelletty edes kahden minuutin jäähyä. On tietysti erittäin ikävää, että näin tärkeissä peleissä jää viheltämättä paljon selviä rikkeitä, mutta loppuen lopuksi ne menevät usei aika tasan molempia joukkueita kohtaan. Kaikkein tärkeintä olisi antaa tuomareiden tehdä hommansa ja koittaa itse keskittyä pelaamiseen vääristä tuomioista huolimatta. Tiukoissa ottelusarjoissa juuri se, kuinka keskittyminen pysyy pelissä tuomareista huolimatta, saattaa ratkaista sarjan jommalle kummalle. Oiva esimerkki tästä oli Brownin taklauksen jälkeinen vaihto, jossa Coyotesin pelaajat olivat edelleen täysin tunnekuohun vallassa. Tämän tuloksena heidän kesälomansa alkoikin erittäin nopeasti.

 31. TOT kirjoittaa:

  Minustakaan Brown ei tuosta mitään elinkautista ansaitsisi, mutta on pakko olla samaa mieltä tämän kommentin kanssa:

  “Olen eri mieltä myös väitteestä, että Rozsival yritti väistää taklausta ollen siten muka osasyypää loukkaantumiseensa. Aika monta kertaa tuon tilanteen kelanneena sanoisin, että mies luisteli sinisen jälkeen koko ajan suurin piirtein samaan suuntaan, kunnes Brown pysäytti etenemisen.”

  Minäkään en näe mitään Rozsivalin väistöliikkeitä. Sitä vastoin Brown kyllä vetää jalka aika leveällä juuri tuossa kohtaa, heti vihellyksen jälkeen. Minusta kakkonen olisi ollut ihan oikein. Ei nyt sen ihmeempiä varmaankaan, eikä olisi kannattanut Yotesin menettää hermojaan, mutta toki, jos Brown olisi kakkosen saanut, olisi tuo yksi ottelu ollut aivan eri tilanteessa. Eipä sen puoleen, tottahan se on, että Coyotes hävisi sarjan niissä kahdessa ensimmäisessä kotipelissään.

  Vielä yksi pointti: Brad Richards todella on tärkeiden tilanteiden mies, jälleen yksi ratkaiseva maali sarjan 5. ottelussa, ja millä tavalla!

 32. TOT kirjoittaa:

  Äh, mitä ihmettä minä oikein kirjoitan!? Eihän Richards sentään maalia tehnyt. Tarkoitin… äh, kyllä te tiedätte, kaikki lienevät nähneet hänen hienon MELKEIN omaan maaliin menneen purkuyrityksensä, ja sen jälkeisen mailankatkaisun polveen. Hän melkein ratkaisi, miettikää: 3-3 tilanne, ja jos Lundqvist ei olisi torjunut sitä… En ole nähnyt kuin highlightit, ja tuo oli niistä ehdoton suosikkini. Hervottomin tilanne koko pelissä. Ei ihme, että Richards oli hermostunut sen jälkeen.

 33. Petter kirjoittaa:

  Aika hauska oli toi Juhon kommentti. Taisi nähdä asiat läpi halpojen, jo ehkä myytyjenkin, lasien läpi.

  Omasta mielestä Brownin taklauksessa ei ollut mitään vikaa; polvet ei osunnut yhteen, eikä millään olisi kerennyt muuttaa enää suuntaa tai pysähtymään. Turhaan Kojootti-leirissä valitetaan siitä taklauksesta, varsinkin kun miettii millasia taklauksia ite ovat antaneet.

  Itsellä ei ole enää suosikkeja Flyersin tiputtua, mutta jos Kings jatkaa samaa peliä, niin kyllä mestaruuden ansaitsevat.

  Todella hyvää tekstiä Jouni, kuten aina!