“Pidän sen huoneessa”

| Julkaistu 17. 5. 2012 17:35

Taistelu Hudsonista siirtyy joen itäpuolelle tasatilanteessa New Jersey Devilsin onnistuttua voittamaan keskiviikkona. New York Rangersin valmentaja John Tortorella piti taas töykeän mediatilaisuuden. Lännessä Los Angeles Kingsin menoa ei näytä pysäyttävän enää mikään.

Tässä sekalaisia kommentteja.

– – –

New York Rangersin ja New Jersey Devilsin toinen ottelu oli parempi kuin ensimmäinen, ihan katsomisen arvoinen. Huono jää ei haitannut tällä kertaa joukkueita kuten ensimmäisessä ottelussa maanantaina.

Iso voitto New Jersey Devilsille, joka otti kotikenttäedun. En usko, että Devils olisi ollut liian pahassa kuopassa jos se olisi hävinnyt, mutta on parempi siirtyä Hudson-joen toiselle puolelle seuraavaa kahta peliä varten tasatilanteessa.

Sanon vieläkin, että Rangersin on voitettava 5 ottelussa voittaakseen, koska joukkueen pelaamat pelit alkavat painaa jossain vaiheessa. Joka toinen päivä pelaamisen rytmi näytti iskevän New Yorkin isoja minuutteja pelaaviin. Mitä pitemmälle tämä pelisarja etenee, sitä suurempi etu Devilsillä. Pelisarjaa on pelattu nyt kuusi erää. Devils on dominoinut niistä neljää, vaikka Rangers voitti ensimmäisen pelin.

Nyt joukkueilla on kaksi päivää vapaata, sarja jatkuu vasta lauantaina iltapäivällä Jerseyssä.

– – –

Devilsin valmentaja Pete DeBoer sekoitti pakkaa vähän samalla tavalla kuin lännessä Phoenixin valmentaja Dave Tippett teki päivää aikaisemmin herättääkseen joukkuettaan. Deboerin tapauksessa se onnistui. Game 1:ssä maalittomaksi jäänyt joukkue sai hyökkäyspelinsä kuntoon.

Hän laittoi vanhan ykkösketjun Zach Parise – Travis Zajac – Ilja Kovalchuk takaisin yhteen, teki kakkosen kolmikosta Petr Sykora – Patrik Elias – Dainius Zubrus, kolmoseksi Alexei Ponikarovsky – Adam Henrique -David Clarkson. Vain nelonen Ryan Carter – Stephen Gionta – Steve Bernier pysyi samana.

Henrique on toisella ammattilaiskaudellaan yksi valmentajan luottomiehiä. Ottamassa aloitusta kun peliä oli 16 sekuntia jäljellä. Ampumassa kiekkoa tärkeässä maalissa, jonka David Clarkson ohjasi sisään.

Joukkueen kolmen parhaan hyökkääjäpelaajan yhdistäminen taas ykkösketjuksi oli onnistunut siirto DeBoerilta. Puolustuksessa hän otti 19-vuotiaan Adam Larssonin pois ja laittoi Peter Harroldin tilalle. DeBoer kutsui puolustajavaihdosta vaikeaksi ratkaisuksi. Harrold on parempi kiekon kanssa ja antaa Devilsin ylivoimapelille aseen siniviivapelillään.

Devils peluutti neljän ketjun peliä, omistaen pelin laidoilla. Devilsin peli oli kaikilla kaukalon kolmella alueella parempaa kuin Game 1:ssä. Vastakarvapeli toimi heti alusta. Pete DeBoer ja hänen apulaisensa Adam Oates ja Larry Robinson kehoittavat koko ajan penkin takaa pelaajiaan karvaamaan kovaa. Mielestäni hyvä valmennus vei Devilsin voittoon tässä ottelussa.

Devils pääsi johtoon Ilja Kovalchukin tehtyä ensimmäinen maali ylivoimalla ensimmäisessä erässä. Martin Brodeurin pelatessa varmaa peliä Devilsin vastakarvapeli saattoi johtotilanteessa pelata rohkeammin vastustajan päässä.

Tortorella peluuttaa lyhyttä penkkiä, kahta ja puolta ketjua samaan tapaan kuin aikoinaan Tampassa. Tällä kertaa tuo ei ehkä enää toimi.

Playoffseissa tarvitaan kaikkia ketjuja. Tässä ottelussa Devilsin nelosketju nousi tärkeään osaan. Se pelasi tuttuun tapaansa aiheuttaen hämmennystä, luoden momentumia, taklaten, karvaten ja teki päälle ratkaisevan maalin. Kova vastakarva puri kuten Philadelphia-sarjassakin.

Devils sai valmentajan vaatimaa liikennettä Henrik Lundqvistin maalin eteen. Ryan Carterin 2-2 tasoitusmaali ja David Clarksonin voittomaali tulivat molemmat ohjauksista maalin edestä. Liikenne maalin edessä antoi lisää tilaa siniviivalaukauksille.

Devils pääsi tässä ottelussa tekemään ensimmäisen maalin, jäi sitten taakse Rangersin mentyä johtoon toisessa erässä, mutta onnistui vielä tasoittamaan ja voittamaan. New Jersey osoitti taas olevansa joukkue, joka pystyy pelaamaan hyvin kun selkä on seinää vasten.

Puolustaja Bryce Salvador on nousemassa yhdeksi playofftarinoista. Runkosarjassa 9 pistettä 82 ottelussa tehnyt pakki on nyt tehnyt 8 pistettä 14 playoffottelussa.

Muistaako kukaan muu aikaa, jolloin Tom Koivisto pelasi lyhyen aikaa Bryce Salvadorin pakkiparina St. Louisissa?

Martin Brodeur teki tärkeitä torjuntoja kun niitä tarvittiin, etenkin kolmannessa erässä Rangersin hyökätessä tasoitusta hakien. Brodeur on vieläkin maineensa veroinen suurten ottelujen maalivahti. Vihamielisen Madison Square Gardenin buuatessa hän otti taas voiton. Mielenkiintoinen tilasto: Marty Brodeur on hävinnyt Game 1:n urallaan 16 kertaa. 11 kertaa hän on voittanut seuranneen Game 2:n.

– – –

New York Rangersin on lauantaina pystyttävä avaamaan peliä paineitten alaisena, ehkä hyökkääjien on tultava vähän alemmaksi.

Marian Gaborik ei saanut kiekkoa ulos omalta alueelta ja tuloksena tuli Devilsin toinen maali. Valmentaja John Tortorellan tapa lähettää pelaajalle viesti virheestä oli istuttaa tämä penkin päähän lähes koko kolmanneksi eräksi. Joku toinen valmentaja olisi laittanut kallispalkkaisen maalintekijänsä jäälle, jotta tämä saa korjata virheensä omilla vahvuuksillaan. Viestin olisi voinut lähettää perille silläkin tavalla.

(En tässä yritä valmentaa, Torts, vain esittää toisenlaisen ajatuksen)

Erikoinen tilanne pelissä Dainius Zubruksen heitettyä kiekko pitkäksi ottelun loppupuolella. Tortorella päätti pyytää aikalisän, vaikka Devilsin pelaajat olivat varmaankin väsyneempiä ja Rangers oli hyökkäämässä. Onko tärkeämpää olla levänneenä hyökkäyspäässä vai puolustuspäässä?

Erikoinen tilasto, joka kertoo jotain New Yorkissa pelatusta game 2:sta: Devils ampui 62 laukausta kohti Henrik Lundqvistin maalia. Rangersin kenttäpelaajat blokkasivat niistä 16. Ensimmäisessä pelissä sinipaidat blokkasivat 26 laukausta 59:stä.

– – –

Huvittava tilanne ottelussa Travis Zajacin yrittäessä päästä jäähyaitioon. Ovi ei auennnut. Lopulta Zajac joutui hetkeksi istumaan Rangersin jäähyaitioon. Dainius Zubrus sanoi tuomareitten kertoneen, että jos Rangersin pelaaja olisi saanut jäähyn Zajacin istuessa omaansa, yksi tuomareista olisi mennyt istumaan miesten väliin.

Pieni pala NHL-historiaa: NHL:n ensimmäisten 46 kauden ajan molempien joukkueitten pelaajat istuivat samassa jäähyaitiossa. Huvittavaa katsoa jotain vanhaa filmiä, jossa hanskansa pudottaneet pelaajat istuutuvat kiltisti vierekkäin jäähyaitioon viitosiaan kärsimään. Tässä Detroitin Al Arbour ja Toronton Pete Conacher vuonna 1957.

Kaudella 1963-64 Montreal Canadiensin kovaluinen pakki Terry Harper ja Toronto Maple Leafsin hyökkääjä Bob Pulford tappelivat Maple Leaf Gardenin ahtaassa jäähyaitiossa niin, että liiga päätti tehdä muutoksen. Vain viikkoa myöhemmin MLG:ssa oli kaksi jäähypenkkiä.

– – –

“Im going to keep it in the room, Stan”. Ottelun jälkeen John Tortorella piti taas tylyn, tällä kertaa 36 sanan mediatilaisuuden. Tuossa koko tilaisuus paperilla.

Stan on vuonna 1932 syntynyt veteraanikiekkojournalisti ja kirjailija Stan Fischler. Hän on kirjoittanut 90 kirjaa jääkiekosta.

Useimmat alkavat väsyä Tortorellan käytökseen. Kun urheilussa pääsee konferenssifinaalin tasolle, kaikki seuraavat joukkueesi pelejä. Ei ole hyvä, että kaikki puhuvat John Tortorellasta, eivätkä New York Rangersistä. Voi olla, että se on niukkasanaisen ja töykeän valmentajan tarkoituskin. NHL antaa sakot jos valmentaja ei saavu paikalle. Tämä mies tulee paikalle ja sitten kieltäytyy puhumasta.

Hän kieltäytyy kertomasta, miksi Marian Gaborik ei päässyt kolmannessa enää paljoa kentälle. Tässä tilanteessa median edustajat ovat edustamassa Gaborikin kalliin sopimuksen maksavia katsojia. Ei ole kyse siitä, että journalistit olisivat tärkeitä ja että heille pitäisi olla ystävällinen. Media, kuten aikaisemmin todettu, edustaa koko shown maksavaa katsojaa.

HHOF-journalisti, Calgaryn Eric Duhatschek ehdotti twitterissä, että kiekkokirjoittajat voivat osoittaa mieltänsä ja Rangers-valmentajan saavuttua joukolla poistua lehdistötilaisuudesta mielenosoitukseksi. Tortorella toimi itse median riveissä parin vuoden ajan TSN:llä ollessaan työtön valmentaja. Nyt jopa hänen entiset kollegansa arvostelevat häntä jyrkästi twitterissä.

Toimittajien ei pitäisi mielestäni antaa Tortorellalle kahta sekuntia aikaa lähteä. Jos kukaan ei nopeasti tee kysymyksiä, hän poistuu Manhattanin yöhön. Voi olla, että Tortorellan käytös on tarkoituksellinen esitys, jolla hän vie huomion pois hävinneestä joukkueestaan. Siis nerokasta mediapeliä.

Onko NHL:n aika pitää puhuttelu valmentaja Tortsille? Nämä ottelut ja tämä huomio on tärkeää liigan markkinoinnille. NHL on jo antanut Tortorellalle $30.000 edestä sakkoja tällä kaudella. MSG Network ilmoittaa, että valmentajan haastattelut ovat yksi katsotuimpia ohjelmia heidän kiekkolähetyksissään, koska koskaan ei tiedä, mitä valmentaja keksii seuraavaksi.

Onko tämä sittenkin vain hyvää viihdettä?

Huvittavaa ajatella, että Stanley Cup-finaalissa viihdyttävämpi ja puheliaampi valmentaja voi olla Darryl Sutter. Jos New York ja LA kohtaavat finaalisarjassa.

– – –

Erikoinen huomio, mikä jotenkin kiusaa itseäni Hudsonin taistelussa: en näe ilmassa todellista kovan ja väkivaltaisen Stanley Cup-playoffsarjan makua. Joukkueet eivät pelaa kuin ne vihaisivat toisiaan. Rangersin joukkue on varmasti väsynyt, mustelmilla kaikista laukausten blokkaamisista ja ehkä kaksi lepopäivää auttaa kasvattamaan edes jonkinlaista tervettä jääkiekkovihaa.

Ilmassa ei ole sellaista lähes vaarallista meininkiä kuin Rangersin ja Ottawa Senatorsin pelisarjassa. Nyt pelissä on sentään paikka Suureen Tanssiin, Stanley Cup-finaalisarjaan. Peli on toki kovaa, mutta en tunne samanlaista vihaa ilmassa kuin edes runkosarjassa.

– – –

Los Angeles Kings on parempi kuin sen olisi edes pitänyt olla näissä playoffseissa. Vain yksi tappio, voitot kaikista vierasotteluista. Phoenix Coyotesin pakka on hajoamassa, itseluottamus rapisemassa.

Dave Tippett sekoitti omaa hyökkäyspakkaansa ennen tiistain Game 2:sta. Siirrot onnistuivat siinä mielessä, että Boyd Gordonin ketju (Korpikoski, Boedker) onnistui pitämään Kingsin ykkösen.

Kingsin ykkösen jouduttua onnistuneen vastakkainpeluutuksen uhriksi kakkosketju pääsi vapaaksi. Jeff Carter pääsi esiin tehden hattutempun. Oli vain ajan kysymys, koska entinen 40-maalin mies saa ketsuppipullon auki.

– – –

Pari tiistain ottelussa tapahtunutta tilannetta herätti huomiota.

Shane Doan otti viitosen ja lensi suihkuun taklattuaan Trevor Lewisin laitaan takaapäin.  Lewis kääntyi viime hetkellä suojellakseen kiekkoa. Shane Doan oli tulossa taklaamaan eikä pysähtynyt.

Doan on rikoksenuusija NHL:n silmissä, koska hän on käyttänyt kyynärpäätään aikaisemmin pelikiellon arvoisesti. NHL ei antanut tästä lisärangaistusta.

Dustin Brownin saama jäähy Mike Smithin iskettyä ronhextallmaisesti taipeeseen oli jotain, mitä en ymmärtänyt ollenkaan.

Martin Hanzalin tiltti Dustin Brownin selkään oli mielestäni törkeä ja raukkamainen pelkuriteko. Mielestäni tuosta olisi voitu antaa enemmän kuin yhden ottelun pelikieltoa.

– – –

Phoenix Coyotesin paketti on hajoamassa. Joukkue on päässyt tähän saakka huomatakseen, ettei sillä ole enää mitään asiaa ylemmäksi. Vastustaja on yhtäkkiä niin paljon kovempi, että seinä tuli vastaan. Henkinen ja fyysinen tankki on tyhjä eikä riitä. Näyttää siltä, ettei Kojooteilla ole mitään asiaa kentälle samaan aikaan kuin LA Kings, ihan eri sarjan joukkueita.

Mike Smith antoi epäsuoran epäluottamuslauseen omilleen rehelliseen tapaan tiistain pelin jälkeen. Ei ehkä paras tapa motivoida omia kun ollaan 2-0 tappiolla ja siirrytään täysin ylivoimaisen vastustajan kotikaukaloon seuraavaan kahteen peliin.

Kings ei ole joutunut pelaamaan tappioasemassa paljoakaan eikä se ole kohdannut todellisia vastoinkäymisiä koko playoffseissa. Sen alivoimapeli on pyyhkinyt 28 vastustajan ylivoimaa peräkkäin, edellinen ylivoimamaali meni maaliin Canucks-sarjan viidennessä pelissä.

Alivoima on yksi Darryl Sutterin valmennuksen vahvuuksista. Jokainen jääkiekkovalmentaja on todella hyvä jollain alueella. Alivoimapeli on aina ollut Darrylin joukkueitten vahvuus. Sama asia Calgaryssä, San Josessa ja Chicagossa jo.

Coyotesin on saatava ensimmäinen maali jotenkin. Kun edes ylivoimapelin varaan ei enää voi laskea, tilanne tuntuu toivottomalta. En usko Kojoottien mahdollisuuksiin enää ollenkaan. Los Angeles Kings määrää tahdin täydellisesti. Liian ylivoimainen joukkue. Iso, vahva ja nälkäinen.

Kovimpien NHL-joukkueitten malliin keskikenttä on vahva ja syvä: Anze Kopitar, Mike Richards, Jarrett Stoll ja henkilökohtaisista syistä tiistain pelistä syrjässä ollut Stanley Cup-voittaja Colin Fraser päälle nelosketjun sentterinä. Kuin sivu Pittsburgh Penguinsin Stanley Cup-mestarijoukkueen reseptikirjasta.

Pidän todella paljon Stollin roolittamisesta kolmossentteriksi. Edmontonissa hänestä yritettiin tehdä kakkosta. Kolmosena juuri oikeassa paikassa. Voittaa aloituksia, osaa ampua, monipuolinen pelaaja.

Jokaikinen Kingsin puolustaja osaa pelata kiekkoa. Sivu Detroit Red Wingsin reseptiä. Drew Doughtyn ja Slava Voynovin johdolla. Päälle kovuutta Willie Mitchellin ja Matt Greenen tuomana. Greene on yksi parhaita alivoimapakkeja missään. Taas pelaaja roolitettuna oikein.

Dwight King, entinen WHL-pelaaja, on noussut esiin playoffseissa. Isokokoinen, hyvä laidoissa, aggressiivinen maalin edessä. Oikea valmentaja hänelle Darryl Sutterissa, Sutter tuntee WHL-pelaajat hyvin.

Kingsin joukkue on täynnä pelaajia oikeissa rooleissa, mikä on nerokkaista nerokkaimpaa.

Alisuorittanut joukkue oli jo paikallaan Darryl Sutterin saapuessa paikalle. Hän muutti pelityylin Terry Murrayn ideologiaa peilanneesta passiivisesta puolustuspelistä nyt nähtävään Sutterin aggressiiviseen puolustuspeliin. Tuollaista pelityylin muutosta ei tehdä päivässä tai viikossa. Se alkoi tuoda tulosta ja kunnolla toimia vasta parin kuukauden jälkeen.

NykyNHL:ssä passiiviset joukkueet a la Jacques Martin eivät enää menesty.

Yksi asia, mikä Phoenixin on muutettava, on raukkamaiset taklaukset vastustajan selkään. Mikä tahansa tiistaina nähdyistä selkätilteistä olisi voinut johtaa vakavaan loukkaantumiseen. En pidä paljon tapetilla olleista päätilteistä, vastustajan ajamisista pää edellä päin kovaa laitaa selästä raukkamaisesti työntäen pidä vielä vähemmän.

NHL ei tunnu antavan kunnon pelikieltoja jos naapuri ei loukkaannu vakavammin.

Mitä Dustin Brown on tehnyt saadakseen Kojoottien pelaajat yrittämään hänen vahingoittamistaan pelkurimaisin tavoin? Brown on ollut playoffsien paras kenttäpelaaja pelaamalla kovaa, mutta rehellisesti.

Läntisen konferenssin finaali jatkuu tänään Los Angelesissa. Filmitähtiä odotettavissa Staples Centerin lehtereillä.

– – –

Täällä Jouni Nieminen, Edmonton.

Twitter: @OnsideWithJouni

Facebook

Jouninposti@shaw.ca

10 vastausta artikkeliin ““Pidän sen huoneessa””

 1. Pave407 kirjoittaa:

  Devils-fanin huomioita: Devils on pystynyt pelaamaan omaa peliä Rangersin, miten sen nyt nätisti sanoisi, vitkuttelua vastaan. (Kiekkoa päätyyn, heittäydytään jokaisen laukauksen yleismääritelmän täyttävien tapahtumien eteen jne.)

  Tuntuu siltä kuin Tortorella yrittäisi pelata samanlaista väsytystaktiikkaa kuin Homer Simpson nyrkkeillessään, jolloin Homer saattoi antaa vastustajan hakata omaa, erityisen hyvin iskuja kestävää päätään niin kauan, kunnes vastustaja oli aivan piipussa, jolloin pelkkä tönäisy, 1-0-maali, riitti voittoon. Harmi vain, että Rangers ei ole tässä pelisarjassa se levänneempi joukkue. Mikäli Lundqvist ei olisi maailman paras maalivahti, ja etenkin sitä aina Devilsiä vastaan, nämä pelit saattaisivat saada ilkeitäkin lopputuloksia, Rangersin kannalta.

  Pelisarjassa fyysisyys on ollut viihdyttävää. Kovia taklauksia koko ajan, jokaisesta kiekosta taistellaan. Tuomarointi oli ainakin game 2:ssa aivan käsittämätöntä – varsinkin Zajacin ottama jäähy, jonka aikana Rangers teki 2-1-maalinsa, oli hermoja kiristävä, sillä häntähän rikottiin aivan selvästi ennen sitä. Television meinasin sulkea jo muutenkin siinä vaiheessa, kun kiekot menevät jo päätypleksienkin kautta sisään Rangersille. Jos Rangersilta loppuu onni ja tuuri kesken, esim Lundqvist tai päätypleksit pettävät, tulevat he saamaan Devilsiltä tai sitten Kingseiltä pahasti selkäänsä.

  Game 3:seen ja sitä seuraaviin peleihin seuraavia pointteja:
  – Koska alkaa Rangersin uhrautuva laukausten blokkaaminen vaikuttamaan pelaajiin? Game 2:ssa ainakin 3 pelaajaa nilkutti jossain vaiheessa kun saivat kovan pommin jalkoihin. Loputtomiin ei ihmisruumis kestä tuollaista höykystystä.

  – Rangersin puolustajat blokkaavat paljon ja sen lisäksi Tortorella peluuttaa ns. 4,5 puolustajaa. Kuka uskoo, että tällä tavalla voitetaan mestaruus? Tai sitten pelisarja Parisen ja Kovaltsukin kaltaisia luistelijoita vastaan?

  – Devilsin päässä puolustus on pelannut erinomaisesti, mutta kuinka luotettavia ovat Zidlicky, Fayne, Harrold ja etenkin Volchenkov? Välillä nämä sankarit saavat DeBoerinkin sydämen pakahtamaan.

  – Pystyykö Tortorella valmentamaan paremmin kuin DeBoer? Jounikin sen mainitsi, että DeBoer ja kumppanit olivat parempia valmentajia Flyers-sarjassa, ja alkaa vaikuttaa siltä, että Rangers-sarjassakin Devils on paremmin valmennettu joukkue, jonka pelityyli pystyy mukautuun paremmin. Rangers määrää pelityylin, Devils pyrkii mukautumaan siihen. Tuntuu tässä vaiheessa siltä, että DeBoer, Robinson ja Oates ovat ajan tasalla ja löytävät ratkaisut Tortorellan temppuihin. Tortotellan harteilla on suuri vastuu Rangersin menestyksestä, varsinkin jos peluuttaa lähinnä neljää pakkia ja kahta hyökkäysketjua.

  – Vaikka Devils on altavastaaja tässä sarjassa, on selvää, että Rangers kaivoi itselleen syvän kuopan temppuillessaan Ottawan ja Washingtonin kanssa 7 pelin sarjat.

  – Devilsin suurin päänvaiva on “Padqvist”, mies joka torjuu erinomaisesti asettumalla vain kiekon eteen. Pelistä toiseen tuntuu siltä, että tämän herran kaataminen on sekä fyysisesti (heh heh, Poni) että psyykkisesti Devilsille yksi suurimpia esteitä. Jos Lundqvist alkaa murtumaan, murtuu siinä samalla koko Rangersin puolustuksen perusta.

  Ei muuta kuin Game 3:seen! Se tuleekin parhaaseen mahdolliseen aikaan meille eurooppalaisille, hyvää kiekkoa tarjolla, varmasti paremmalla jäällä, plekseillä ja laidoilla kuin MSG:ssä, kuten Brodeurkin asiasta ystävällisesti presserissä huomauttikin.

 2. Pave407 kirjoittaa:

  Tässä pari kuvaa, jotka havainnoivat Padqvist-käsitettä:

  Brodeur:
  http://www.goaliestore.com/board/attachments/equipment-forum/18530d1245349176-brodeur-nabokov-chest-protector-brodeur5zh.jpg

  Padqvist:
  http://i1087.photobucket.com/albums/j479/dudeee4/January800_2.jpg

  Toisen taito on napata kiekko reflekseillä, toisen on vain asettua kiekon eteen ja toivoa parasta.

  NHL:n säännöt tietääkseni ainakin toistaiseksi sanovat maalivahdin suojuksista, että ne ovat vain maalivahdin tarpeellista suojaamista varten, eivätkä maalin peittämistä varten. Muutamat veskarit, esim. Miller, Hiller, Quick, ovat samaa kaliiberia. Jääkiekosta mitään tietämätönkin näkee eron Brodeurin ja Lundqvistin torjuntatyyleistä, kumpi on luonnonlahjakkuus, kumpi on poikittain tolpalta tolpalle liikkuva muuri.

 3. Tristan kirjoittaa:

  Jouni, tuli sellainen asia mieleen, pitäisikö Twitterissä muille jääkiekkojournalisteille ehdottaa seuraavaa: Ron Wilson menettää tittelinsä ja arvonimensä… eli jääkiekon keksijä. Pitäisikö se “antaa” Tortsille? Eikös tälläisella käytöksellä nimenomaan sen “arvonimen” ansaitse? 😀

 4. Vladek kirjoittaa:

  Kingsit jo voiton päässä finaaleista … Kojooteilla viimeinen oljenkorsi käytössä lauantaina.

 5. Flame kirjoittaa:

  Oletko Pave varmasti Devils-fani? Noista kommenteista jäi vähän epäselväksi… 😀

  Asiaan; 2. pelin jälkeen Devils näyttää kyllä vahvemmalta, mutta en usko että Rangers on vielä niin väsynyt, että Devils voisi vain kävellä heidän yli. Itse uskon (ja toivon), että Rangers jaksaa kyllä nykyiselläkin peluutuksella hoitaa tämän sarjan, vaikka se menisikin sinne 6. tai 7. peliin. Lahjaton Lundqvist voittaa suojuksettoman Brodeurin heidän kamppailussaan.

  Tortsin lehdistötilaisuuksista sen verran, että onhan se ihan naurettavaa jos NHL alkaa “vaatimaan” Tortsilta pidempiä ja laadukkaampia vastauksia kysymyksiin. “Sun vastaus oli 6 sanaa liian lyhyt, $10,000 sakkoa!” Ymmärrän sen, että paikalla pitää olla, mutta että vastaustenkin pitäisi olla tietynlaisia…

  Vaikka media kuinka edustaisi meitä kaikkia, itse koen suurimman osan näistä pelin jälkeisistä löpinöistä olevan turhia kliseitä ja muuta peruskauraa, jolla ei juuri ole merkitystä. Ja jos Duhatschekin protesti toteutuisikin, olisi Torts luultavasti vain tyytyväinen, joten ei silläkään saavutettaisi mitään.

  Having said that, kyseessä on kuitenkin luultavasti Tortsin mediapeli, jolla yritetään pitää joukkue keskittyneenä ja valokeila valmentajassa. Ja eikös juuri tällainen “skandaali” ole omiaan lisäämään lajin kiinnostavuutta Ameriikan markkinoilla…

 6. heikkik kirjoittaa:

  Jarrett Stollin johtama “kolmosketju” on ollut erinomainen Phoenix-sarjassa, minusta jopa parempi kuin St. Louis-sarjassa edukseen esiintynyt Mike Richardsin johtama “kakkosketju”. Kolmannessa Coyotes-ottelussa Stoll sai Sutterilta enemmän jääaikaa Richards – hyvä osoitus Sutterin reagoinnista Stollin ketjun mainioon peliotteeseen. Ja luulen, että se oli myös ensimmäinen kerta playoffseissa kun Stollin jääaika oli isompi kuin Richardsilla.

  Saa nähdä mitä Sutter tekee nelosketjun kanssa seuravassa kotiottelussa. Colin Fraser on ilmeisesti palannut takaisin kotiseudultaan ja valmis palamaan pelaavaan kokoonpanoon. Hankala tilanne Sutterin, loukkaantumisen jälkeen sujuvasti kaukaloon palanneen Cliffordin ja kesällä UFA:ksi tulevan Fraserin kannalta. Yksi vaihtoehto olisi laittaa Brad Richardson lehdistökatsomoon, mutta toisaalta hänen luisteluvoimansa on tarpeen Phoenixin kaltaista nopeaa joukkuetta vastaan. Mutta vanhan toituuden mukaan ei ole mitään syytä vaihtaa voittavaa kokoonpanoa… .

  Tippett veti kolmannen perättäisen tappion jälkeen todellisen valttikortin: Tuomarit suosivat Kingsiä, koska haluavat Los Angelesin pääsevän loppuotteluun.

  Joo, niinhän se on, että kun joukkue on tehnyt kolmessa ottelussa kolme maalia, niin se on tuomareiden vika, ettei joukkue ole voittanut pelejä!

 7. Hoboken kirjoittaa:

  “Dustin Brownin saama jäähy Mike Smithin iskettyä ronhextallmaisesti taipeeseen oli jotain, mitä en ymmärtänyt ollenkaan.”

  No, hyvä etten ollut ainut. Mielestäni Brown ei edes koskenut maalivahtiin saatikka ollut alueella.

 8. vejjo kirjoittaa:

  Hoboken ei näköjään ymmärrä englantiakaan kun Brown sai sen jäähyn sukeltamisesta aka filmaamisesta.

 9. kinti kirjoittaa:

  Pave407, nyt pakko alkaa pätee ja kysyy et seuraatko jääkiekkoo oikeesti vai katotko vaan netistä tulokset ja katot “highlightit”

  http://goaliemonkey.com/srgoalchestprotectors.html

  Brodeur on ainut veskari NHL:läs joka pelaa oldschool tyylil ja käyttää vanhoja kamoja. Kaikki nykyajan veskareilla on kunnon suojukset ja tietenki koittaa peittää mah. paljon. Se et väität Lundqvistii lahjattomaks nii väität samal et NHL:llään pääsee ihan kuka vaa, kuhan on iso

  ps. Lundqvist ei oo läheskää NHL:llän isoin tai levein veskari

 10. miesmaskintakaa kirjoittaa:

  Lundqvist osaa kyllä olla erinomaisen isona ja sijoittuu erittäin hyvin.
  Pelaa paljon sinisellä, joten on syytäkin olla hyvin sijoittuneena.

  Eikös hartiasuojienkin koko ole nykyisin määritelty?

  Martylla ei kuitenkaan enää taida olla Pave407 linkkaaman kuvan mukaiset HEatonit käytössä.
  http://www.iltasanomat.fi/nhl/nhln-tahtivahti-torjuu-suomalaisvahdin-varusteilla/art-1288468008457.html