Paavilla on uusi pomo

| Julkaistu 2. 5. 2012 17:36

Paavilla on uusi pomo. Hän ottaa tehtävänsä vastaan tänään Montrealissa. NHL:n kuuluisin kepposmestari on nimetty sen tarunhohtoisimman seuran manageriksi. New Jersey Devils voitti ilman Iljaa. Philadelphia Flyersin Ilja pelasi hyvin, mutta muu joukkue ei pelannut parasta kontrolloitua kaaospeliään. Nashville Predators lähtee kolmanteen otteluun ilman kahta parasta pistemiestään.

– – –

Kun uusi pelaaja liittyy jääkiekkojoukkueeseen kesken kauden, etenkin sen loppupuolella, hänen on yritettävä tehdä kaikkensa sopiakseen muuhun, koko kauden yhdessä kaiken kokeneeseen ryhmään. Hänen on harjoiteltava lujasti, pelattava pelottomasti ja kuunneltava valmentajan jokaista sanaa. Hänen on parempi olla kuuntelevana osapuolena pukukopissa ja pelaajapenkillä.

Ennen sunnuntain Phoenixissa pelattua Coyotesin ja vierailleen Nashville Predatorsin välistä Game 2:a, kaksi Predatorsin pelaajaa oli nähty Arizonan Scottsdalessa sijaitsevassa baarissa aamuneljältä. Kojoottien majapaikka oli noin tunnin automatkan päässä Glendalessa. Kiekko pudotettiin Game 2:n ensimmäiseen aloitukseen jo iltapäivällä viideltä paikallista aikaa seuraavana päivänä.

Siis nämä pelaajat eivät olleet rentoutumassa pelin jälkeen. He syyllistyivät lasitöihin tärkeää peliä ennen.

Tiistaina Nashville Predators ilmoitti hyllyttäneensä Alexander Radulovin ja Andrei Kostitsynin keskiviikkona pelattavasta kolmannesta ottelusta.

“Nashville Predatorsilla on joitakin yksinkertaisia sääntöjä siitä, miten asioita tehdään”, ilmoitti GM David Poile tiedotteessaan. “Olemme aina toimineet joukkue-ensin mentaliteetilla ja filosofialla. Joukkueen sääntöjen rikkominen ei ole reilua joukkuettamme eikä heidän joukkuekavereitaan kohtaan.”

Poile oli erittäin pettynyt tapahtuneeseen sanoen, ettei tällaista ollut koskaan tapahtunut hänen manageriurallaan.

Nashville Predatorsilla on tietty tapa tehdä asioita. Joukkueella on tietty identiteetti jäällä pelatessa, pelaajia valmennettaessa ja kehitettäessä. Joukkue tulee aina ensin. Tuota identiteettiä sai katsomalla hakea kahdessa Phoenix-tappiossa. Ikäänkuin Preds olisi pelannut eri tavalla jättäen kuuluisan kovasti töitä tekevän identiteettinsä ajatellen, että me olemme tässä se taitavampi joukkue tai jotain sellaista.

Andrei Kostitsyn pelasi välillä tosi hyvin Montrealissa, mutta hänen huono maineensa kaukalon ulkopuolella saapui jo häntä ennen Nashvilleen. Entinen KHL-joukkueen GM ja Washington Capitalsin apulaisGM Shawn Simpson kutsui häntä mustaksi pilveksi, jota hän ei kuuna päivänä toisi lähellekään jääkiekkojoukkuettaan. Simpson sanoi entisestä pelaajastaan, että “hän ei ole koskaan harjoitellut päivääkään koko elämässään. Hänen suussaan ei näkynyt tupakkaa vain silloin kun hänellä oli kaljapullo kädessään.”

Jotenkin vaikuttaa siltä, että aikaisemmin Nashvilleen saapunut nuorempi veli Sergei Kostitsyn on parantanut tapansa.

Nashvillen kausi on vaakalaudalla tänään. Kaksi parhaisiin kuuluvaa hyökkääjää jätettin kylmästi sivuun. Eikö seura olisi voinut odottaa, että saadaan hoidettua pelit ensin ennenkuin sisäiset asiat siivotaan?

David Poile sanoi päätöstä helpoksi. En tiedä, onko tuollainen päätös helppoa tehdä, mutta se oli oikea päätös.

Nämä kaksi pelaajaa eivät ole olleet joukkueen kanssa sen rakentaessa nykyistä asemaansa yhtenä lännen parhaista joukkueista. Joukkue on tärkeämpi kuin yksilö tai pari yksilöä.

Itseäni haittaa se, kuka tekee tällaista kesken playoffsien? NHL-pelaajat ovat tavallisia ihmisiä. Hekin rentoutuvat joskus rankan työrupeaman jälkeen perinteisin menetelmin. Paras aika tuohon rentoutumiseen on kesä, jonka pelaajat saavat viettää kokonaan vapaana seurasitoumuksista.

NBC:n Jeremy Roenick syytti venäläispelaajia näitten halusta päästä edustamaan mieluummin maataan MM-kisoihin. Tämä tapaus saa katsomaan edellisessä postauksessa mainitun Radulovin haukkumisen toisella tavalla.

En usko venäläispelaajia (valkovenäläiset mukaanlaskien) kohtaan tunnettuun epäilemiseen ja ennakkoluuloisuuteen, joka on tämän tapauksen jälkeen nostanut taas kerran rumaa päätään, mutta tämä ei todellakaan auta. Ymmärrän NHL-organisaatioita, jotka tämän jälkeen pelaavat mieluummin varman päälle ja varaavat/hankkivat pelaajan, jonka taustan he tuntevat paremmin.

Kaiken takana on vielä KHL-peikko. Edmontonissa ollaan oikeasti huolestuneita siitä, että tämän kesän NHL-varaustilaisuuden selkeä ykkönen on venäläinen pelaaja Nail Yakupov. Itse en tiedä näistä asioista yhtikäs mitään, mutta kaikki vanhan Neuvostoliiton kansalaisuudet eivät ole samanlaisia, heitä ei voida mustamaalata yhdessä. Yakupovkin on käsittääkseni tataari.

Raimo “Höyry” Häyrinen aina muisti muistuttaa kuuntelijoita erittäin hienoissa jääkiekkoselostuksissaan siitä, kuka CCCP:n pelaaja oli mistäkin taustasta peräisin. Höyry kertoi aina, miksi joku saattoi käyttäytyä hieman eri tavalla kuin muut tähän perustuen.

Venäläiset tai valkovenäläiset NHL-pelaajat eivät ole ensimmäisiä ennen tärkeää NHL-ottelua väärään paikkaan ja väärään aikaan väärällä tavalla rentoutumaan menneet.

Täällä Edmontonissa puhutaan vieläkin surullisenkuuluisasta 1988 playoffseissa tapahtuneesta “Goose Loonies”-tapauksesta. Päivää ennen tärkeää playoffottelua seitsemän Detroit Red Wingsin pelaajaa ja huoltaja löydettiin paikallisesta baarista. Wings hävisi seuraavana päivänä Oilersille. Tapaus jäi mustaksi pilveksi Red Wingsin seurahistorian onnettomaan aikaan.

NHL on muuttunut vakavammaksi businekseksi sitten vuoden 1988. Paljon enemmän rahaa on nyt pöydällä.

NHL-seura on kuin perhe. Joskus perheen sisällä on pakko pitää kuria yllä yhteisen edun nimissä. Lyhyellä tähtäimellä Preds ottaa riskin hyllyttäessään kaksi playoffsien parasta pistemiestään. Alexander Radulovilla on 6 pistettä 7 ottelussa (1 maali, 5 syöttöpistettä), Andrei Kostitsynillä kolme maalia ja yksi syöttöpiste. Pitkällä tähtäimellä tämä on parasta.

Poile ja valmentaja Barry Trotz keskustelivat asiasta johtavien pelaajiensa (kapteeni Shea Weber, Ryan Suter) kanssa ennenkuin tämä helppo päätös tehtiin. En haluaisi olla kaveri, joka joutuu katsomaan jotain Shea Weberiä silmiin joka päivä kopissa tällaisen jälkeen.

Itseäni tässä tapauksessa harmittaa myös se, että Nashville Predators on tunnetusti seura, joka kohtelee pelaajiaan todella hyvin. David Poile tunnetaan hienoimpana herrasmiehenä, jonka jääkiekossa voi tavata. Hän pysyi upeasti Radulovin tukena ja aina sanoi ainoastaan hyviä sanoja tämän loikattua Venäjälle. Hän otti miehen hienosti takaisin. Moni NHL-manageri olisi toiminut ja sanonut ihan toisella tavalla.

Barry Trotz on pelaajiensa todella pitämä valmentaja, aina hieno ja ystävällinen mies. Tällekin pienelle harrastuspalstalle paljon aikaansa antanut huippuvalmentaja.

Poilen organisaatio on kohdellut ongelmaisia pelaajia hienosti aikaisemmin, Jere Karalahdesta ja Jordin Tootoosta alkaen. On helppo epäillä, että hyllytyksen taustalla on jotain muutakin kuin tämä yksi yhden yön seikkailu.

Näitten miesten henkilökohtaisen luottamuksen pettäminen tuntuu ikävältä ja raukkamaiselta teolta. Jokaisella NHL-pelaajalla on syytä kunnioittaa Poilen ja Trotzin kaltaisia miehiä ja olla onnellisia, että saavat olla heidän kanssaan tekemisissä.

Nashville Predators voittaa tänään. Sen on pakko.

Ehkä tänään on Jordin Tootoon mahdollisuus pelata. Muina mahdollisuuksina on mainittu Matt Halischuk ja Craig Smith. Jos ja kun Preds voittaa tänään, mielenkiintoista seurata, pelaavatko seuran hyllyttämät miehet neljännessä pelissä ja miten he pelaavat.

Mitä mieltä lukijat? Olisiko seuran pitänyt mieluummin antaa Raduloville ja Kostitsynille vaikka sakot kuin hyllyttää ennen kauden tärkeintä peliä? Oliko tämä oikein?

Jos Shea Weber ja Ryan Suter olisi löydetty baarista aamuneljältä Pekka Rinteen kanssa, olisiko seura tehnyt samalla tavalla?

– – –

No Ilja, no Problem. New Jersey Devils saapui Philadelphiaan tiistaina ilman parasta pelaajaansa Ilja Kovalchukia. Se pelasi aggressiivisesti kaikissa tilanteissa, etenkin kahdessa viimeisessä erässä. Alivoimapeli toimi täydellisesti. Pete DeBoerin aggressiivinen neljän ketjun peli puri. Parhaat pelaajat pelasivat parhaiten.

Peter Harrold laitettiin puolustajasta laidalle korvaamaan Kovalchukia. Tietenkään kaikkea mitä Ilja pystyy tekemään ei voida korvata mitenkään. Nopea Zach Parise pelasi erinomaisesti. Vierelle pelaamaan päässyt David Clarkson on NHL:n tehokkaimpia kolmosketjun miehiä.

Philadelphia Flyersin toiminta ihmetytti tässä ottelussa. He vain seisoivat ja katselivat sivusta omalla puolustusalueellaan New Jersey Devilsin viedessä kiekkoa. Tämä ei ollut Broad Streetin tuttua kaaoskiekkoa. Flyers näytti väsyneeltä. Vain kaksi laukausta toisessa erässä, vaikka Flyers painosti pitkin ensimmäistä.

Ilja Bryzgalov pelasi mielestäni hyvin, etenkin ottelun alussa huipputorjunnoilla. Hän piti joukkueensa mukana pelissä. Vahinko, että muu joukkue pettää kun Bryz kerrankin pelaa varman pelin.

Pidin erikoisena juttuna sitä, että yksi kauden parhaista tulokkaista sai istua tähän otteluun saakka pressboxissa. NHL ei ole helppo paikka teini-ikäiselle puolustajalle, oli hän kuinka lahjakas tahansa. Ei etenkään pudotuspeleissä. Larry Robinsonin erikoisvalmentama Adam Larsson ei pelannut virheettömästi, mutta hän ei pelännyt kovassa playoffpelissä. Hän teki heti hienon maalin ampumalla kiekon ylös hanskapuolelta.

Jos Devils jatkaa pelaamista tällä tavalla, myös Philadelphia Flyersin kausi päättyy lyhyeen. Sitten on viimeinenkin NHL:n “hyvistä” joukkueista pudonnut playoffseista. Flyers pelaa parhaimmillaan kun pelataan kaaospeliä, kontrolloitua sellaista. Sitä ei nähty tiistaina.

– – –

The “Berg”:istä Montreal Canadiensin uusi manageri! Stan Bowmanin apulaisena Chicago Blackhawksin sikariportaassa vuoden ja sitä ennen seuran pääscouttina toiminut entinen NHL-puolustaja Marc Bergevin nimetään tänään Montreal Canadiensin uudeksi toimitusjohtajaksi. Bergevinillä on myös apulaisvalmentajakokemusta NHL:ssä Joel Quennevillen valmennusryhmässä.

Uutisen ilmoitti ensimmäisenä Chicago Tribunen Chris Kuc.

Vahvasti katolisessa Quebecin provinssissa ja Montrealin kaupungissa sanotaan tänään, että paavilla on uusi pomo. Tämä sanonta antaa pienen viitteen siitä, miten tärkeästä ja korkeaprofiilisesta tehtävästä tässä on kyse. Mihinkään muuhun jääkiekkotyöpaikkaan maailmassa ei suhtauduta niin suurella kiinnostuksella ja intohimolla kuin tähän.

Chicago Blackhawksin organisaatio on toiminut jonkinlaisena manageritehtaana viime vuosina. Winnipeg Jetsin GM Kevin Cheveldayoff hankki ammattikokemusta sieltä ja oli mukana voittamassa Stanley Cupia. Florida Panthersinä tunnetun palkkasoturiarmeijan playoffseihin koonnnut Dale Tallon toimi siellä vuosia ja oli tärkeä mies mestarijoukkueen rakennuksen takana. Kuten tietenkin myös Rick Dudley.

Marc Bergevin on aivan varmasti hyvä kommunikoija ja mies, josta on helppoa pitää. Hänet tunnettiin pitkän peliuran aikana paljon siitä, että hän on yksi Mario Lemieuxn lapsuudenystävä poikavuosien kiekosta ja tuo ystävyys on jatkunut näihin päiviin saakka. Parhaiten hänet tunnettiin kuitenkin hauskana keppostentekijänä ja miehenä, joka teki kerran oman maalin playoffseissa heittämällä kiekon omiin!

Marc oli huippusuosittu pelaajana kaikkien keskuudessa. Fanien, muitten pelaajien, valmentajien, managereitten, median. Pittsburgh Penguinskin treidasi hänet pois kahdesti, mutta hankki hänet kahdesti takaisin. Hänellä on hyvä suhde Scotty Bowmanin kanssa. Hän oli käsittääkseni Dale Tallonin suosittelema tähän tehtävään. Arvostelijat sanovat, että vanha Canadiensia työhönottoprosessissa auttanut Serge Savard ja omistajaperheen edustaja Geoff Molson toimivat liikaa kuuluisien neuvonantajiensa antamien suositusten perusteella.

Jääkiekossa työpaikkoja jaettaessa joskus on hyötyä kuuluisista suosittajista. Toisaalta, kuka ei kuuntelisi kun Mario Lemieux tai Scotty Bowman ovat langan päässä?

Bergevinin edeltäjän Pierre Gauthierin luoma synkkä ilmapiiri ainakin poistuu tämän palkkauksen jälkeen. Gauthierin touhu vaikutti siltä, kuin hän epäili jokaisen suunnittelevan jotain hänen päänsä menoksi. Hän vaati seurasta kesken ottelun kaupatulta pelaajalta rahaa kun tämä pyysi pelipaitaa muistoksi Montrealista lähtiessään. Ilmapiiri Montreal Canadiensin ympärillä on varmasti rentoutuneempi ja hauskempi.

Näen Marc Bergevinin saapumisen Montreal Canadiensin toimitusjohtajaksi tuulahduksena raikasta ilmaa. Hänellä on pitkän jääkiekkouran ansiosta paljon hyviä suhteita jääkiekkomaailmassa. Miinuksena pidetään lyhyttä kokemusta ylimmistä johtotehtävistä ja koulupätevyyden puuttumista. Bergevin ei ole suorittanut yliopistotutkintoja, hänen koulunkäyntinsä päättyi jo lukiossa junnujääkiekon viedessä kaiken ajan.

Kannattaa lukea Jonathan Willisin arvio Edmonton Journalista.

Hänen palkkauksensa oli varmasti yllätys monelle, vaikka hänen nimensä oli pakko laskea alusta saakka ehdokkaitten listalle. Hän on toiminut NHL:ssä pelaajana, ollut joukkueitten mukana muita joukkueita seuraavana pro scouttina ja kykyjenetsijöitten päällikkönä. Chicago Blackhawksin joukkueenrakennus ja scouttaustoiminta oli erittäin vahvaa hänen aikakaudellaan, tuloksena ensimmäinen Stanley Cup-mestaruus 49 vuoteen.

Montreal Canadiens järjestää tänään lehdistötilaisuuden, jossa Marc Bergevin ottaa seuran johtamisen haltuunsa.

Osaako hän tehdä pelaajakauppoja, palkata henkilökuntaa, pitää huolta palkkakatosta? Jatkuuko kaaos Montrealissa? Osaako uusi “Directeur General” tehdä muuta kuin iloisen ympäristön? Osaako hän tehdä lujasti tarvittavaa muutosta?

The Berg ainakin osaa ranskaa sujuvasti kaksikielisenä, hän on Montrealista alunperin kotoisin.

Bergevin ainakin tuo jotain uutta Montrealiin. Uuden iloisemman lähestymistavan. Jäämme suurella mielenkiinnolla odottamaan, mitä muuta hän tuo jääkiekon tarunhohtoisimpaan seuraan. Onnittelut ja onnentoivotukset miehelle, joka pitää todellä tyylikkäitä silmälaseja.

Alkaen Scott Gomezin sopimuksesta. Kannattaako hänen sopimuksensa ostaa ulos? Taloudellisesti edullisempaa upottaa Alaskan mies kylmästi farmiin ja pyyhkiä koko sopimus sillä tavalla palkkakaton alta. Tietenkin ensin odotellaan uutta CBA:tä.

– – –

Kirjoitin Marc Bergevinistä marraskuun 6. päivän postauksessa vuonna 2009. Tässä ote:

“NHL:n hauskin mies. Torstaina vierellä istui mies, joka on ehkä kaikkein tunnetuin NHL-pelaaja koskaan huumoristaan. Huvittavien kepposten legndaarinen mestari. Chicago Blackhawksin palveluksessa scouttien pomona eli “Director of Player Personnel”-tittelillä nykyisin toimiva Marc Bergevin.

Bergevin on kaikkien aikojen pelattujen NHL-ottelujen tilastossa 70.tilalla tasoissa Gilbert Perreaultin kanssa 1191 ottelullaan. Hän aloitti NHL-puolustajana jo syksyllä 1984 Chicagossa vasta 19-vuotiaana.

Marc Bergevin oli puolustava puolustaja, jolla oli kokoa ja voimaa ja erityistaitoa pitää oma pää puhtaana. Hän pelasi vuoteen 2004 saakka todellisena selviytyjänä. Väliin mahtui pelejä kahdeksassa eri NHL-paidassa, pari kautta farmiliigassa ja uran loppupuolella pahoja loukkaantumisia.

Bergevin oli todellinen ammattilainen, joka onnistui selviytymään vuosien ajan olemalla aina huippukunnossa, aina valmiina pelaamaan. Hän pitkitti uraansa olemalla pelaaja, jonka asenne pysyi rautaisena, vaikka hän ei päässyt edes aina pelaamaan. Vähän kuin Jason Strudwick.

Ja hän piti tunnelmaa yllä huumorillaan. Nyt rooli Chicagon organisaatiossa on vakavampi.

Antti Niemi pelasi hyvin meille toisessa ottelussa Helsingissä, ottaen nollapelin”, kertoi Bergevin Hawksin suomalaisnimestä. “Hän on tehnyt hyvää työtä aina kun häntä on tarvittu. Huet on tietenkin ykkösmaalivahtimme, mutta Niemi on aivan hänen perässään ovea kolkuttamassa.”

Hauskat kepposet ovat aina olleet osa NHL-jääkiekkoa. Pelaaja herää lennolla kravatti katkaistuna, työntää jalkansa kenkiinsä ja huomaa niitten olevan täytetyt partavaahdolla jne. Edmonton Oilersin pelaajat varastivat kerran lentokoneessa nukahtaneen nuoren Wayne Gretzkyn kengät – Väinö joutui kävelemään seuraavan lentokentän läpi sukissaan.

Suuret rahat, mediaseuranta ja suuret paineet ovat ehkä tehneet kepposten tekemisestä harvinaisemman taiteen kuin aikaisemmin.

Marc Bergevinillä on legendaarinen maine kaikkien aikojen keppos-mestarina NHL:ssä. Kuuluisin tarina lienee tapaus kerran St. Louis Bluesin pelatessa Dallas Starsia vastaan playoffseissa.

Bluesin joukkuebussi oli lähdössä hallilta Dallasissa, kun joukkuetta saattavien fanien joukossa näkyi erikoinen näky: Grant Fuhrin paita päällä, iso afroperuukki päässä seisoi jotenkin tutun näköinen hahmo.

Bluesin pelaajat ihmettelivät näkyä bussinsa ikkunasta. Huomattuaan, kuka tuo Fuhr-fani oli, he putosivat naurusta. “Fuhrsiella oli hyvä huumorintaju”, sanoi Bergevin. “Hän piti tempaustani huvittavana ja nauroi eniten. Olin syrjässä vatsaleikkauksen vuoksi, mutta halusin pitää joukkueen henkeä yllä. On pidettävä hauskaa.”

Edmontonissa Bergevinin vesihiihto eräänä aamuna jääkoneen perässä muistetaan hyvin. Suksineen kaikkineen. “Vesihiihdin täällä Zambonin perässä”, hymyili Bergevin.

Kerran St.Louisissa Bergevin teki kepposen seuran manageri Larry Pleaulle. Bergevin suostutteli paikallisen sanomalehden kiekkokirjoittajan mukaan juoneen. Pleau oli aikaisemmin tehnyt kepposen Bergevinille ja nyt oli koston aika.

Journalisti kirjoitti tekaistun artikkelin, jossa Pleauta haukuttiin suorin sanoin. Artikkelista otettiin kopiot ja se liitettiin virallisen näköisesti mukaan joka päivä mediatilojen pöydältä löydettävään päivän artikkelinivaskaan.

Larry Pleaulla oli tapana ottaa pöydältä juttunivaska ja lukea sitä katsomossa harjoituksia seuratessaan.

Bluesin pelaajat katsoivat jäältä, miten GM:n ilmeet muuttuivat ihmetyksestä vihaisiksi tämän lukiessa juttua. Lopulta hän suuttui ja lähti nousemaan portaita ylös kohti jutun tekijää. Saavutettuaan kiekkokirjoittajan Pleau antoi tämän kuulla kunniansa kovaäänisesti.

Jutun kirjoittaja pyysi Pleauta kääntymään ja katsomaan jäälle. Siellä, kaukalon keskiympyrässä seisoi koko St. Louis Bluesin joukkue nauramassa. “Got you back, Larry!”, huusi Marc Bergevin.

“Tarinoita on niin paljon. Sinun kannattaa kysyä Kelly Chaseltä kun St. Louis Blues saapuu tänne, hän voi kertoa paljon tarinoita”, sanoi Bergevin vaatimattomasti. Pitää kysyä Bluesin radioselostajana toimivalta “Chaseriltä”.

St.Louisissa Bergevin jäi historiaan myös yhdestä kuuluisasta mokasta.

2000 playoffseissa St.Louis Bluesia edustanut Marc Bergevin heitti kerran kiekon omaan maaliin hölmistyneen maalivahti Roman Turekin yllätykseksi.

Viimeisen tarinan “The Berg”:istä löysin netistä: keväällä 2004, siirtotakarajan lähestyessä, Pittsburgh Penguinsin puolustajana pelannut Marc Bergevin teki pienen kepposen joukkueen nuorille pelaajille.

Hän meni Mellon areenan pukukoppiin ja pakkasi muutaman nuoren pelaajan kamat kiekkokasseihin ja jätti ne keskelle kopin lattiaa. Kun pelaajat saapuivat hallille, he löysivät kamansa pakattuina ja tietenkin luulivat tulleensa kaupatuksi.

Mutta Bergevinin kepponen meni lopulta hieman pieleen.

Jonkin aikaa myöhemmin Penguinsin johto ilmoitti muutamasta pelaajakaupasta. Nuoret pelaajat saivat jäädä “Burgh”:iin. Bergevin sai itse pakata tavaransa, sillä hänet treidattiin Vancouver Canucksiin!”

– – –

Huumorintajusta on varmasti hyötyä ehkä korkeaprofiilisimmassa kanadanranskalaisessa johtotehtävässä, jonka “The Berg” on nyt ottanut vastaan. Ajan kanssa Montreal Canadiensin kannattajat oppivat vielä, että Marc Bergevin on vakavasti ja tunnollisesti työnsä tekevä ahkera jääkiekkomies.

Ei koskaan kannata aliarvoida ammattilaista siksi, että tämä sattuu omistamaan hyvän huumorintajun.

Pierre McGuire sanoi Ottawan sporttiradiossa tänään saaneensa puhelinsoiton aamulla kello 7.15 Geoff Molsonilta. Molson ilmoitti Pierren olleen työhönottoprosessin kakkonen. Tämä oli jo neljäs GM-paikka, johon McGuire haki jääden kakkoseksi. Hänen aikansa tulee aivan varmasti vielä.

– – –

Kuulin, ettei Montrealin paikka lopulta kiinnostanut Patrick Royta. Roy jää mieluummin odottamaan Quebec Cityn NHL-joukkuetta.

– – –

Täällä Jouni Nieminen, Edmonton.

Twitter: @OnsideWithJouni

Facebook

Jouninposti@shaw.ca

22 vastausta artikkeliin “Paavilla on uusi pomo”

 1. Tarmo Manni kirjoittaa:

  Adam Larsson tykitti hienon ylamummun viime yonä PHI-NJD ottelussa, upeaa seurata näiden 90-luvulla syntyneiden ruotsalaisten pakkien otteita. Uskomatonta etta Ruotsilla pelaa NHL:ssä näitä 90-luvulla syntyneitä nuoria pakkeja enemman kuin suomipakkeja yhteensa! No onneksi Suomen kiekkoilun huippuseminaarin tuloksena Erkka Westerlund toi suomen valmennussysteemiin 30 minuutin juoksutestin, ei se kyllakaan auta ainuttakaan suomijunnua saavuttamaan NHL-tasoa mutta yleisurheilun vuosittaisessa Landskamppenissa Finland-Sverige 5km tai 10km juoksukisassa Erkan neronleimauksesta voi olla viela jonain syksynä apua!

 2. Falfa kirjoittaa:

  Case Radulovissa tuntuu huomion ehkä enemmän saavan herra KHL vaikka oma mielenkiinto on ollut enemmän valkovenäjän Kostitsynissä. Ärsyttää näin jälkikäteen ilman aiempia kirjoituksia näin väittää, mutta siirtorajan umpeutuessa tehty diili säi jo epäilykseni heräämään. En ole veljesten kehitystä seurannut tarkasti mutta etenkin Montrealin ajasta jäi se käsitys että herroista ei ollut Sedin-veljesten tapaiseksi duoksi. Lisäksi parin eroaminen ja Sergein siirtyminen Nääsvilleen näytti jopa sopivan nuorimmaiselle Kostitsynille. Andrein otteet taas tuntui jatkuneen juuri ailahtelevilta kuin Jouni kertoo.

  Tämän takia Andrein saapuminen Sergein rinnalle oli ehkä päiväunissa hyvä ratkaisu mutta vain joukkueenjohto voi tietää miten ratkaisuun päädyttiin.

 3. 13.hyökkääjä kirjoittaa:

  Tuosta Radulovin ja vanhemman Kostitsynin casesta. Aivan oikein laittaa kaverit hyllylle. Jos sopalla on oltu peliä edeltävänä iltana niin ehdottomasti. Kopissa kaikki katsoo varmasti noita jätkiä melko tuimasti ja jos tuosta olisi selvinnyt ilman selvää rangaistusta niin se olisi tuhonnut joukkueen. Tuo oli ainoa oikea ratkaisu. Ja jos/kun Preds voittaa tänään niin sehän on selvä että voittavaa kokoonpanoa ei vaihdeta. Veikkaan, että vähintään pari peliä menee hyllyllä ja jos voittoja tulee edelleen niin takaisin ei ole asiaa ilman loukkaantumisia. Smith, Tootoo ja Halischuk on mitat täyttäviä paikkaajia Predsin pelisysteemissä. Ja veikkaanpa tässä samantien toiselle paikkaajalle, oli se kuka noista kolmesta hyvänsä, tänään voittomaalia.

  Mutta tosiaan entäs jos se ois ollu Weber, Suter tai Rinne joka ois ollu kaljalla…? Ei varmasti ois pressiboksi kutsunu. Mutta näinhän se on. Tasan ei mee nallekarkit.

 4. jol kirjoittaa:

  “Itseäni haittaa se, kuka tekee tällaista kesken playoffsien? NHL-pelaajat ovat tavallisia ihmisiä. Hekin rentoutuvat joskus rankan työrupeaman jälkeen perinteisin menetelmin. Paras aika tuohon rentoutumiseen on kesä, jonka pelaajat saavat viettää kokonaan vapaana seurasitoumuksista.”

  No, tehdaan sita isommissakin ympyroissa, kuten Obaman henkivartijat (Secret Service) Kolombian Cartagena:ssa.

  JOL

 5. Sisko suomalainen kirjoittaa:

  Erinomainen kirjoitus jälleen ja mielenkiintoista pohdiskelua. Mielestäni Predators teki ainoan mahdollisen ja täysin oikean tempun hyllyttäessään venäläisen ja valkovenäläisen veijarin. Päätös parantaa joukkueen peliesitystä kolmannessa pelissä, koska joukkue on yhtenäisempi.

  >Itse en tiedä näistä asioista yhtikäs mitään, >mutta kaikki vanhan Neuvostoliiton >kansalaisuudet eivät ole samanlaisia, heitä ei >voida mustamaalata yhdessä. Yakupovkin on >käsittääkseni tataari.

  Neuvostoliiton asukkailla oli sekä kansalaisuus että kansallisuus. He olivat kaikki Neuvostoliiton kansalaisia, mutta kansallisuudeltaan venäläisiä, tataareja, ukrainalaisia, valkovenäläisiä, virolaisia jne.

  Minä en lähtisi tyypittelemään ihmisiä kansalaisuutensa perusteella. Sen sijaan tiettyä yhtäläisyyttä pystyi vetämään entisen Neuvostoliiton alueelta tulleista pelaajista (kansalaisuudesta riippumatta) heti Neuvostoliiton hajottua. Koska he olivat pienestä pitäen kasvatettu kovassa kurissa ja eläneet elämää, jossa edes urheilueliitin etuoikeudet omaavat henkilöt eivät pystyneet tekemään niin paljon itsenäisiä valintoja jääkiekon ulkopuolella kuin länsimaissa kasvaneet pelitoverinsa, oli tapauksia, joissa neuvostoliittolaisen järjestelmän kasvattamat pelaajat eivät pystyneet elämään valinnanvapauden keskellä. Osalla se ilmeni päihteiden käyttönä, osana huippu-urheilijan ruokavalion noudattamatta jättämisenä (Krutov) jne. (Sinä voisit kirjoittaa varmasti samalla kertaa hauskan ja surullisen NHL-kolumnin näitä esimerkkejä kaivelemalla.)

  Tämä selitys ei kuitenkaan sovellu näiden kahden Predatorsin pelaajan tapaukseen. Andrei Kostitsyn oli 6-vuotias ja Alexander Radulov 5-vuotias, kun Neuvostoliitto hajosi. He lienevät kummatkin saaneet elää jo “vapaamman” lapsuuden.

 6. Keijo kirjoittaa:

  Kuultuani uutiset Nashvillestä tuli samantien fiilis, että tässä meni konferenssifinaali sivuun. Ja vain siitä syystä että mikään ei saisi häiritä joukkueen keskittymistä tässä vaiheessa. Toivon todella että Preds hoitaa homman. Nähtäväksi jää.

 7. Teukka Pepperoni kirjoittaa:

  Nashvillen kysymys on kyllä paha. En osaa sanoa, mitä pitäisi tehdä. Tilanne on sellainen, että joukkue häviää tässä jupakassa kaikissa vaihtoehdoissa. Minun mielestäni voi osoittaa jopa pukukopin sisäisen johtajuuden puutetta, jos asiaa ei voida selvittää todella kovalla nuhtelulla ja äijät sen perään lootaan. En tiedä oikeastaan mitään Weberin persoonasta, mutta snadisti tämä langettaa kysymysmerkin Shean johtamiskykyjen päälle. Meinaan, että Mark Messierin johtamassa jengissä A) tällaista ei olisi tapahtunut ja B) seurajohto uskaltaisi antaa Messiaan ratkaista keissi…tai C) olen täysin väärässä.

  Ehkä taustalla on jotain, mikä pidetään julkisuudesta visusti salassa.

 8. Caps kirjoittaa:

  “Jos Shea Weber ja Ryan Suter olisi löydetty baarista aamuneljältä Pekka Rinteen kanssa, olisiko seura tehnyt samalla tavalla?”
  Eihän noin nyt voi käydä hyvänen aika 😀

  Kyllähän se vaa kylmä fakta on että Itä-Euroopan jässikät on yleensä niitä kovimpia viinamäen miehiä. Näköjään NHL jääkiekkoilijat ei eroa tässä suhteessa. Kyseessä on varmaan ihan kulttuurierojakin. Venäjällä on tavallista (en tiedä jääkiekkoseuroista mutta yleisesti) että votkanapsuja saatetaan kiskoa keskellä päivää ennen ruokailua ja niiden aikana ja töissäkin. Ehkä venäläis- ja valkovenäläispelaajilla ei nuoruudessakaan ole ollut niin tarkkaa rajoitusta tällaisten asioiden kanssa, kuin Amerikassa. En tiedä.

  Mutta onhan tuo nyt hulluutta minun mielestä että kaksi pisteiden valossa kovinta pelaajaa poistetaan kokoonpanosta ennen sarjan ehkä tärkeintä peliä. Mikäli Phoenix voittaa seuraavan pelin on sillä lähes saavuttamaton 3-0 johto mutta Nashvillen voittaessa tilanne ois vasta 2-1 ja kaikki auki. Mun mielestä tuossa ois voinu keksiä sellaisen ratkaisun että koko joukkue ei joutus kärsimään kahden sankarin takia vaan ehkä just sakot ois ollu hyvä homma, kuhan ei mitään Shanabanin 2500$ hiluja. Ja pojat ois voinu pelata ainakin erittäin tärkeän seuraavan pelin ja sen jälkeen vasta poistaa kokoonpanosta.

  Jouni: Seuraatko itse alkavia MM-kisoja ja seurataanko niitä kuinka paljon siellä päin? Onko totta kuulemani väite että jos Kanadalaisia tiimejä ei oo enää NHL playoffseissa mukana, kasvaa kanadalaisten mielenkiinto MM-kisoihin?

 9. Penkinlämmitin kirjoittaa:

  Lahjattomat treenaa sanoi Räty. Kansallisuus mahdollistaa tälläisen pelleilyn, meni pelit miten tahansa niin KHL maksaa kavereille miljoonia samasta, vieläpä kotimaassa. Ilmeisesti pelipaikan puolesta ei tarvitse pelätä, eikä ole koskaan tarvinnut.

 10. R. kirjoittaa:

  Nämä toisinaan laiskan puoleisesti höntsäilevät entisen Neuvostoliito alueella syntyneet pelaajat tuntuvat joutuvan yksinkertaisesti herkemmin suurennuslasin alle surffailuistaan. Jotkut jeff carterit, alxander daiglet ja dustin pennerit (vetää nyt tosin hyvää playoff-kevättä) tuntuvat pääsevän vähän helpommalla median käsittelystä.

  Kuinka usein muuten kovaa töitä työtä tekeviä slaavilaissyntyisiä pelaajia ylistetään heidän tekemästään raa’asta työstä? Näiden seminien, zherdevien ja radulovien lisäksi liigassa pelaa pitkä lista fedotenkoja, volchenkoveja, kulemineja, grabovskeja ja datsyukeja jotka tekevät duunia kaukalossa kuin kunnon kanadalaiset pikkukaupunkien pojat konsanaan.

 11. Antti kirjoittaa:

  Ihan oikea teko Nashvillessä jättää nämä “yönsankarit” sivuun. Mieluummin kaukaloon sellaiset kaverit jotka hinkuvat pelata ja osaavat sitä arvostaa. Baariin ehtii muulloinkin, ei tarvi kesken playoffien mennä sekoittamaan joukkueen toimintaa. Mielestäni nämä kaverit voisi istuttaa ainakin koko Phoenix sarjan popcorniosastolla ja sen jälkeen arvioida tilannetta uudestaan jos pelit jatkuvat.

  CAPS: Joukkue olisi nimenomaan kärsinyt vielä enemmän jos ei näitä kahta olisi laitettu sivuun. Ei kai kukaaan usko että jotkut muutaman tuhannen taalan sakot tuntuu näiden rahasieppojen psyykessä? Se että istuu muutaman pelin voi jotain vaikuttaakin.

 12. TOT kirjoittaa:

  Mielestäni Nashvillelta hyvin hoidettu. Ei kai kavereita voi krapulassa peliinkään laittaa? Vaikka Radulovin vastauksista päätellen, kyse oli lähinnä siitä, että he olivat palanneet hotellille liian myöhään, ei siitä, että he olivat kännissä. En tiedä, mutta joka tapauksessa, yksi peli sivussa ja sitten takaisin motivoituneempina, vai?

  En ole pystynyt erityisen tarkasti pelejä seuraamaan, mutta minua ihmetyttää ihan tähän tapaukseen liittymättä Radulovin syyttäminen joukkueen “ongelmista”. Hän näyttää kentällä yrittävän tosissaan, varmasti vahvistaa joukkuetta, enkä ihan ymmärrä mitä ne ongelmat ylipäänsä ovat. En ole huomannut, että Preds olisi muuttunut jotenkin huonommaksi joukkueeksi Radulovin paluun jälkeen, päinvastoin, vastahan se kaatoi Wingsin. Lyhyt on jääkiekkotoimittajien muisti.

  Yakupovista: hänellä tätä viinaanmenemisongelmaa sitten tuskin on, jos hän on tataari. Tataarit nääs on muslimeja. No joo, hän saattaa tietenkin olla etninen maallistunut tataari, eikä se, että joku on muslimi tietenkään takaa, ettei hän voisi olla ongelmallinen henkilö tai läträtä viinankin kanssa. Silti todella hyvä pointti Jounilta, että näitä yleistyksiä pitäisi välttää. Yakupovin persoonaa pitää arvioida hänen henkilökohtaisen historiansa eikä kansalaisuutensa perusteella. Itse en ole kuullut hänestä mitään huonoa. Noin hyväksi ei tulla harjoittelematta.

  Uskon myös Kostitsynin harjoitelleen aikanaan ankarasti, eivätkös hänen farmiliigakaverinsa jopa kehuneet häntä uutteraksi treenaajaksi? Vai oliko se velipoika, jota kehuttiin? Kuitenkin, Yakupov on ilmiömäinen pelaaja, hänen pelinsä todistaa kovasta harjoittelusta, se todistaa taas ainakin tähän asti hyvin pitäneestä työmoraalista.

 13. Jouni Nieminen kirjoittaa:

  Kiitos kaikille kommenteista,

  TOT, Nashville laittoi kaverit peliin jo kertaalleen yöseikkailun jälkeen. He pelasivat sunnuntaina ja Radulov oli täysin surkea. Siksi hän sai NBC:n kommentaattoreina toimivat entiset NHL-pelaajat kimppuunsa, koska hän luisteli laiskasti, krapulaisen näköisenä.

  Tuosta toimittajien lyhyestä muistista, Predators hävisi kaksi ensimmäistä ottelua Phoenix-sarjassa, mikä playofftilanteessa on ikuisuus. Ihan tarpeeksi aikaa puhua ongelmista, koska seuraava tappio olisi merkinnyt aika varmaa kauden loppua – 3-0 tilanteesta ei tulla helposti takaisin.

  Teukka Pepperonilta erittäin hyvä kommentti. Monessa muussa NHL-joukkueessa kukaan ei olisi uskaltanut tehdä tuollaista, koska joku joukkueen johtohenkilöistä olisi ottanut puhutteluun, mikä on paljon pelottavampi juttu kuin mikään hyllytys.

  Mielenkiintoisesti Hockey Night in Canadan Don Cherry sanoi puheenvuorossaan eilen, ettei hän olisi kesken playoffsien antanut parivaljakolle hyllytystä. Cherryn mielestä on olemassa niin monta muuta keinoa antaa kurinpalautusta pelaajille tekemättä siitä mahdollisesti joukkuetta haittaavaa julkista juttua.

  Predators palasi ja pelasi tuttua Preds-kiekkoa keskiviikkona ottaen sen voiton. Pekka Rinne ei vuotanut.

  Saa nähdä, otetaanko parivaljakko mukaan seuraavissa peleissä vai ei. Trotz sanoi etukäteen ettei voittavaa kokoonpanoa yleensä muuteta.

  R, olet mielestäni oikeassa siinä, että ihan tarpeeksi on muitakin kuin slaavilaispelaajia, jotka ovat tuhlanneet NHL-uransa vaikka millä keinoin.
  Ihan suoraan sanottuna playoffsien ulkopuolelle jäi ihan liian hyviä joukkueita, joitten pohjoisamerikkalaisten johtohenkilöpelaajien elintavoista kukaan ei puhu, vaikka kausi saattoi mennä täysin persiilleen juuri sen takia.

  Slaavilaispelaajien huono maine on kuitenkin itse hankittu.

  Caps, MM-kisat kiinnostavat ainakin edmontonilaisia tavallista enemmän, koska osa Oilersin kultakimpaleista on mukana. Paikalle on lähetetty mm. Edmonton Sunin legendaarinen HHOF toimittaja Terry Jones. Terryn raportit ilmestyvät toki koko maassa kaikissa Sun-lehdissä.

  En itse seuraa MM-kisoja juuri lainkaan. Ei siksi, ettei kiinnostaisi. Stanley Cup ja muut asiat vievät kaiken ajan ja huomion.

  Kukaan ei ole kommentoinut Montreal Canadiensin asioita.

 14. TOT kirjoittaa:

  Jouni, kiitos korjauksesta. Olen tosiaan viime päivät muiden kiireiden takia seurannut pinnallisesti, lähinnä tämän blogin kautta. Ihmettelen, miksei Radulovia hyllytetty suoraan tuosta pelistä, minusta krapulainen kaveri olisi kannattanut jo ihan pelikunnon takia pitää poissa pelistä. Siitä matsista tai ei mistään. Cherry on varmaankin oikeassa. Katsoin coach’s cornerin, paljon hyviä pointteja ja vakuutti minut ainakin.

  Viittasin muistin lyhyydellä juuri siihen, että 2 ottelua on “ikuisuus”. 2 ottelua ei ole ikuisuus. Nashville selvitti juuri ensimmäisen kierroksen Wingsiä vastaan. Eivätkä välttämättä olisi selvittäneet ilman Radulovia.

 15. Teukka Pepperoni kirjoittaa:

  En tunne Montikkaa tai manageerausta tarpeeksi hyvin (enhän ole voittanut edes fantasialiigaa koskaan), mutta voihan noista uuden GM:n suhteista jotain kehkeytyäkin. Pingviinien kanssa voisi treidailla yhtä Subbania mausteilla Letangiin ja Hawkseista tuoda yhden kappaleen lepsuilevaa Patrick Kanea vaihdossa…niin no vaikka tähän tanskalaiseen sentteriin ja kasaan muita tuulenpitäviä ukkoja.

  Jos multa kysytään, en kyllä kumpaakaan Canadiensiin myisi. Mut sitähän sää kysyit :) Joka tapauksessa tuo jengi kaipaa ankarasti kunnon starahyökkääjiä.

 16. Caps kirjoittaa:

  Saakeli kun on pitänyt lueskella näitä juttuja muutamia päiviä myöhässä kun en ole Facebookista huomannu että ois tullu uutta tekstiä. Miksei sinne enää tule mainintaa uusista kirjoituksista?

 17. vejjo kirjoittaa:

  itselleni tulee viinalla uransa pilanneista aina ekana mieleen Jesse Niinimäki. Kaveri pyöri pari vuotta putkeen kännissä Tampereella vaikka oli jo NHL varauskin…

 18. TOT kirjoittaa:

  @Teukka: Vai Subban pitäisi kaupata muualle? Eikö huonojen kauppojen aika voisi viimein olla ohi?

  Yleisesti ottaen Bergevin on varmaankin hyvä valinta. Vältettiin ainakin sekopäät ja liian suuret egot. Hyvät suhteet kertovat sosiaalisista taidoista sekä todellisesta kyvykkyydestä. Roy varmaankin odottaa, että hänet kruunataan Québecin kuninkaaksi. Ehkä niin myös jonain päivänä tehdään. Hän vaikuttaa sen verran epästabiililta, etten tiedä olisiko hän ollut oikea mies tehtävään. Toisaalta hänellä on auktoriteettia ja vähän äkkipikainenkin tyyppi voisi myös olla tarpeen nyt, kun muutoksia pitää ajaa läpi väkisin.

  Toivottavasti Habs alkaa nyt tehdä parempia varauksia ja kauppoja. Franchise sentteri saataneen ensi kesänä, kun Oliers ja Jackets varaavat luultavasti Murrayn ja Yakupovin, jolloin Grigorenko olisi luonnollinen varaus Quebecin omasta sarjasta. Jos vastaisin varaamisesta Montréalissa, ottaisin Grigorenkon varmaankin vaikka saisin 1. varausvuoron.

  Muuten, Cherry antoi myös suorastaan kiistattoman selityksen Ovien vähiselle peliajalle. Ehkä se toimii noin, hän vetää itsensä piippuun 13-15 minuutissa ja kykenee siinä ajassa kääntämään momentumia tarpeeksi Capsille, mutta ehkä Cherry on oikeassa ja Ovechkinista olisi enemmän hyötyä, jos hän taklaisi ja säntäilisi vähemmän ja menisi kentälle pelaamaan samaa kiekkoa kuin muutkin ja tekemään niitä maaleja.

 19. Andy kirjoittaa:

  Olen Teukka Pepperonin kanssa samoilla linjoilla, että Montrealilta puuttuu ja on puuttunut jo pitemmän aikaa kunnon stara. Vaikka kuinka tarkalla suurennuslasilla nykyistä rosteria tutkii, niin en löydä staran puolikastakaan. Ehkä Corey Price yrittää tunkea tähän kategoriaan, mutta nyt kaivataan ykkösluokan hyökkääjää, joka laittaa verkot tötterölle Stamkosin tyyliin. Tarpeeksi siis tuohta pöytään, että muutama isokala liikahtaa (Nash Columbuksesta ja vaikka Thornton San Josesta, tosin Joen sopimustilanteesta ei minulla ole mitään hajua) tämän lisäksi isommalla tuurilla varausbingosta
  muutaman vuoden odottelulla kunnon ykkösluokan peluri (esim. TOT:n mainitsema Grigorenko). Näin rookie pääsisi samalla kunnon NHL sniperin ja sentterin kouluun…. Kylläpäs tämä GM:n homma on helppoa 😉

  Näin sinivalkoisten linssien läpi katsoen tuntuu siltä, kun S. Koivu liittyi joukkueeseen aikoinaan, niin kaupunki todella uskoi Habsien tulevaisuuteen. Johtihan Saku eräänä syksyisenä iltana jopa NHL:n pistepörssiä. Jotain vastaavanlaista uskoa paremmasta GM:n pitäisi pystyä luomaan ja ehkä NHL jumalat ovat suosiollisia tällä kertaa.

 20. Hyppösenesa kirjoittaa:

  TOTille

  Trotz ainakin väitti, ettei Radulovin ja A. Kostitsynin seikkailuista tiedetty vielä ennen sunnuntain peliä, ja siksi heitä ei siitä hyllytetty:

  “There’s a lot of speculation, and I’ll throw this out because it’s been asked on a lot of shows — we did not know before Game 2 [that Radulov and Kostitsyn broke curfew], we found out after Game 2, and hell would’ve had to freeze over if they would’ve played in Game 2…if I knew before.”

  http://sports.yahoo.com/blogs/nhl-puck-daddy/barry-trotz-busted-alex-radulov-andrei-kostitsyn-curfew-211331012.html

 21. TOT kirjoittaa:

  @Hyppösenesa: se selittääkin.

  @Andy: no no, ovathan Subban, Markov, Gionta, Plekanec ja Pacioretty nyt vähintään staran puolikkaita, jos eivät kokonaisia staroja. Pacioretty pisti verkot tötterölle aika monesti, ja Subban kun vähän kypsyy, niin hänestä tulee suuri tähti. Kyllä tuossa joukkueessa sitä runkoa on, nyt vain varaamaan Grigorenko ja rakentamaan joukkuetta hänen ympärilleen. Ei mitään hätäisiä ratkaisuja, joilla hankitaan taas yksi liian kallis sopimus, mistä ei päästä millään eroon, kun tähti floppaa totaalisesti ja joukkue rämpii sarjanhännillä samalla, kun joku toinen joukkue käyttää niitä huippu varausvuoroja, mitä tästä starasta maksettiin. Ennen kaikkea nyt täytyy pysyä siellä liigan pohjalla pari kautta ja käyttää ne varausvuorot hiton hyvin samalla, kun suuresta osasta nykyistä joukkuetta eroon.

 22. Andy kirjoittaa:

  @TOT, joo ehkä millin liian kriittisesti laitoin tekstiä, mutta edelleen starat osastolla on hiljaista. Pelkään, että Subbanin kasetti ei kestä ja kaveri jää sarjaan ikuiset lupaukset… jäädään siis odottelemaan ja toivotaan samalla, että Markov on parsittu kuntoon ja ottaa puolustusosaston haltuun. Pacioretty oli piristävä poikkeus varsinkin, kun ajattelee mitkä lähtökohdat kaverilla oli tähän kauteen. Viittaat ilmeisesti Gomeziin tuolla floppauksella. Nashin floppaamiseen en jaksaisi uskoa, jos Habseihin kesän päätteeksi päätyisi.

  Vaikka mainitsemani Joe ei nyt ole ihan tavallinen Joe maalamassa latoa (http://blogit.hs.fi/nieminen/2012/03/03/tavallinen-joe-maalaamassa-latoa/), niin kunhan ammuin nimen esille. Saas nähdä mitä korjausliikkeitä San Jose tekee, kun ei viime vuoden korjaukset toimineet.