Toinen kierros

| Julkaistu 28. 4. 2012 17:35

Stanley Cupin toinen kierros pääsi jo alkamaan erikoiselta näyttäneellä ottelulla Arizonan erämaassa. NHL jakautuu lentokone- ja linja-autokonferensseihin toisen kierroksen alkaessa. Hyökkäävien joukkueitten pudottua joudummeko katsomaan vähämaalisia pelejä ensimmäisen kierroksen ilotulitusten sijaan?

Tässä muutamia kommentteja viime päivien tapahtumista Stanley Cupissa ja lyhyet ennustukset toiselle kierrokselle.

– – –

Winnipegin kirous? Taas yksi NHL:n kuuluisista kirouksista – jos joku uskoo niihin – rikottiin viime viikolla Arizonan erämaahan muuttaneen ja Phoenix Coyotesiksi muuttuneen vanhan Winnipeg Jetsin päästessä ensimmäistä kertaa Stanley Cupin playoffsien toiselle kierrokselle sitten kauden 1987. Samana vuonna kun Jets syntyi uudelleen Manitobassa vielä. Shane Doan on ainoa jäljelläoleva pelaaja Jetsin ajoista vielä Kojooteissa.

Phoenix Coyotes ja Nashville Predators aloittivat toisen kierroksen ottelusarjansa perjantaina Arizonan Glendalessa pelaamalla omituisennäköisen ottelun Winnipegistä tuttuun tapaan valkoisiin pukeutuneen yli 17-tuhatpäisen yleisön edessä.

Uuvuttavan tarkasta puolustuspelistään, liian hyvistä valmentajistaan ja muurimaisista maalivahdeistaan tunnetut joukkueet tekivät virheitä, jättivät miehensä pitämättä eivätkä maalivahdit Pekka Rinne ja Mike Smith parannelleet playofftilastojaan Coyotesin voitettua lopulta viikon päästä 40-vuotispäiväänsä viettävän ihmemies Ray Whitneyn jatkoaikamaalilla, kun ylimääräistä aikaa oli pelattu 14:04.

“The Wizard” sanoi tuossa heti maalin jälkeen tehdyssä haastattelussa, ettei tuo maali ollut etukäteen harjoitellun kuvion tulosta. Martin Hanzal voitti aloituksen ja antoi rystypuolelta kiekon kohti maalia Whitneylle.

Jatkoajalla pelaaminen on tullut tutuksi näille Kojooteille tänä keväänä. Tämä oli jo kuudes jatkoajalle venynyt peli Phoenixiltä näissä playoffseissa. Joukkue on pelannut vain seitsemän kertaa. Jobing.com Areenan katsomossa olin näkevinäni Kojootti-paitoja, joissa luki “Phoenix Coyotes, Hockey The Hard Way”. Se on osuvista osuvin tunnuslause Phoenix Coyotesin kiekolle tänä keväänä. Joukkue ei osaa pitää kolmannen erän tai muitakaan johtotilanteitaan 60 minuuttiin saakka. Perjantaina Yotes oli johdossa kolme kertaa lopulta 4-3 päättyneessä pelissä. Ensimmäisellä kierroksella Chicago Blackhawksia vastaan se päästi Hawksit tasoihin neljästi kolmannessa erässä.

Runkosarjassa Coyotes kaatoi itseään taitavampia joukkueita jatkuvasti sulkemalla oven kiinni kolmannessa. Se hävisi vain yhden ainoan ottelun oltuaan johdossa kahden erän jälkeen runkosarjassa. Se voitti samasta tilanteesta kaikki loput 33.

Nashville voitti kolmannen erän laukaukset 16-1 ja oli mielestäni niskan päällä myös jatkoajalla. Kotijoukkue otti kolme kakkosta kolmannessa, joista viimeisestä Martin Erat tasoitti kun vajaat viisi minuuttia oli jäljellä Boyd Gordonin istuessa kakkosta saman Eratin mailan pitämisestä. Sitä ennen Kojoottien kova alivoima oli pelannut läpi 18 kakkosen playoffseissa päästämättä maaliakaan.

Predatorsin ylivoimapeli oli runkosarjassa NHL:n tehokkain. Se teki 54 maalia 250 mahdollisuudesta, onnistumisprosentti 21.6%. Eratin maali oli vasta Nashvillen ylivoiman kolmas osuma playoffseissa tulleista 27 yrityksestä. Predsin ylivoiman onnistumisprosentti kuuden playoffpelin jälkeen nyt 11.1%. Sanotaan erikoistilannepelin olevan ratkaisevassa asemassa tiukoissa pudotuspeleissä. Näin varmaankin on, jos se toimii.

Pitkästä pelaamattomuudesta johtuneet ruosteet painoivat vielä Predatorsin pelaajien luistimissa ottelussa, jonka sen olisi mielestäni pitänyt voittaa. Tätä on outoa sanoa joukkueesta, joka voitti kolmannen erän laukaukset 16-1. Laukaukset koko ottelussa 42-24.  Joukkue sai pitää kokonaisen viikon lepoa ja harjoituksia pudotettuaan Detroit Red Wingsin jo viikko sitten perjantaina viidennessä pelissä.

Valmentaja Dave Tippett ei hyvänä päivänäkään ole turhannauraja. Vaikka hän ensimmäisen kierroksen jälkeen puhui siitä, miten jääkiekkojumalat olivat hymyilleet Kojooteille, Moosominin mies itse on viimeksi nähty hymyilemässä keväällä 1982 kun hän kapteenina johti Pohjois-Dakotan taistelevat Sioux-intiaanit yliopistomestaruuteen. Hän ei näyttänyt edes tyytyväiseltä vietyään Kojootit ensimmäistä kertaa seurahistoriassa toisen kierroksen pelin voittajaksi.

Barry Trotz toisella puolella on luottavainen joukkueeseensa, joka sai koko ensimmäisen kierroksen alavartalovamman vuoksi missanneeen Hal Gillin takaisin. Trotz uskoo ja tietää Predsillä olevan vielä toinen pelitaso takataskussaan jonne nousta.

Pekka Rinne otti kauden ensimmäisen kakkosensa kolmannen erän alussa. Estäminen Rinteen tönäistyä hieman Ray Whitneyä maalin takana isomman miehen oikeudella. Sitä ennen 78 ottelua tällä kaudella ilman tuollaisia törkeyksiä.

Maalivahtien kaksintaistelun ensimmäisen erän voitti perjantaina Mike Smith.

Kukaan ei odota sunnuntaina Glendalessa jatkuvasta pelisarjasta isomaalista. Maalivahdit ovat tosi hyviä, kun kaikki pitävät 4-3 päättynyttä ottelua runsasmaalisena. Normaaliin päiväjärjestykseen palattaneen Game 2:ssa.

Läntisen konferenssin toisesta kierroksesta voi tulla tylsä puolustusjääkiekon, maalivahtipelin ja hyvän valmennuksen riemujuhla. Perjantaina ylivoimamaalin hienosti Pekka Rinteen olkapään yli tehnyt Phoenixin Radim Vrbata on lännen ainoa runkosarjassa yli 30 maalia tehnyt vielä pudotuspeleissä mukana oleva pelaaja.

On coolia nähdä Phoenix Coytoes/vanha Winnipeg Jets Stanley Cupin playoffsien toisella kierroksella. Vahinko, ettei Jukka Nieminen päässyt näkemään tätä. En varmasti ole ainoa, jolle tämä ajatus on tullut mieleen viime päivinä.

– – –

Ennustukset Stanley Cupin playoffsien toiselle kierrokselle:

Läntinen konferenssi:

#2. St. Louis Blues vs. #8. Los Angeles Kings

Tästä ei ole tulossa maalijuhlaa. Yhdellä maalilla ratkaistavia pelejä. Vastakkain maalivahdit Jonathan Quick ja Brian Elliott. Quickillä oli vain kolme ottelua pelanneen Cory Schneiderin (96.0%) jälkeen toiseksi paras torjuntaprosentti ensimmäisellä kierroksella 95.3%:lla. Elliott oli heti kolmantena neljällä ottelulla ja 94.7:%.

Penkkien takana kaksi miestä Albertasta, molempien pelitaktiikka lähtee puolustuksesta. Kingsillä etu hyökkäystehossa. Kapteeni Dustin Brown on ollut joukkueensa tehokkain hyökkääjä kaikessa toistaiseksi. Ketjukaverit Anze Kopitar ja Justin Williams eivät vielä ole pelanneet parhaita pelejään tänä keväänä. Philadelphian vanhan kuivan saaren janoiset miehet Mike Richards ja ilmeisesti nilkkavammasta huolimatta playoffseissa pelaava Jeff Richards eivät olleet tehokkaimmillaan Vancouveria vastaan Richardsin loistavaa ensimmäistä peliä lukuunottamatta.

Darryl Sutter osaa pelaajiensa mukaan painella oikeita nappeja (lue: huutaa ja pelotella niin, että tekisi mieli juosta ulos navetasta) ja saada heistä paras irti. Olympialaisten paras puolustaja Drew Doughty tarvitsee Darryllin puhuttelun. Tämän miehen pitäisi olla supertähti tässä vaiheessa.

Mielenkiintoista nähdä, millaisella taktiikalla Ken Hitchcock lähtee pysäyttämään Kingsin hyökkääjiä. Hitchillä on erittäin kova joukkue, joka pystyy pelaamaan koko ajan neljän ketjun peliä. Hänen ykkössentterinsä, Selke-ehdokas David Backes on samalla hänen kovin puolustava hyökkääjänsä.

Myös Hitchillä on puolustuksessa nuori supertähti, tai sellaiseksi nouseva Alex Pietrangelo. Jos Pietrangelo ei ole vielä tuttu yhtenä NHL:n parhaista pakeista, tämän sarjan jälkeen on. Erittäin jännittävä vastakkainasettelu Drew Doughtyn pelatessa vastapuolella. Kumpikin pakki pystyy pelaamaan sellaiset 26 minuuttia ottelussa.

En usko Bluesin kokemattomuuden haittaavan. Johtajapelaajissa on kokemusta ja suunnannäyttäjää. Kakkosketjun Andy McDonald ja Patrik Berglund ovat toistaiseksi olleet joukkueen tehokkaimmat hyökkääjät, mutta muita nimiä voi helposti nousta pisteille. Kakkosketjujen vastakkainpeluutus on etukäteen yksi jännittävistä sivujuonista. San Jose Sharksilla ei ollut vastata McDonaldin, Berglundin ja Alex Steenin kakkoselle ensimmäisellä kierroksella. Nyt vastaan tulee Mike Richardsin johtama Kingsin kakkonen.

Tästä tulee kova sarja. Kaksi ankaran kovaa, isokokoista fyysistä joukkuetta, jotka on rakennettu samalla tavalla. Kummatkin lähettävät isot hyökkääjänsä maalille, vastustajan vahdin on vaikea nähdä kiekkoa. Erittäin mielenkiintoisia vastakkainpeluutuksia tulossa. Molempien odotetaan asettavan parhaan sentterinsä toista vastaan.

Odotan yhden maalin Sharksia vastaan tehneeltä David Perronilta nousua tähdeksi.

Erikoistilannepelissä etu Bluesin. Sen ylivoimapeli toimi erinomaisesti San Jose Sharksia vastaan, tehden 6 maalia 18 mahdollisuudesta. Kingsillä huomattavia vaikeuksia tehdä maaleja ylivoimista ja muutenkin, tässä voi olla yksi sarjan ratkaisutekijöistä. Kumpikaan joukkue ei päästä paljoa maaleja viidellä-viittä vastaan pelissä.

Lähes mahdotonta nimetä ennakkosuosikkia. Veikataan tässä, että St. Louisin nuottipaidat tekevät viimeisen maalin. Blues in seven.

– – –

#3. Phoenix Coyotes vs. #4. Nashville Predators

Ensimmäinen ottelu oli varsinaista maalijuhlaa 7 tehdyllä maalilla. Sunnuntaina palataan 1-0 ja 2-1 tasolle. Vezina-ehdokas Pekka Rinne ja ensimmäisellä kierroksella 6 ottelussa vain 12 maalia taakseen päästänyt Mike Smith maalivahteina.

Nimeä kuusi hyökkääjää kummastakin joukkueesta. Ei ole helppoa. Tämä pelisarja ei tuo NHL:n hyökkääjätähtiä ihailtavaksemme. Nashvillellä hienohko etu hyökkäyspäässä mielestäni joukkueen hankittua Andrei Kostitsyn, Paul Gaustad ja vielä Alexander Radulov kevään aikana.

Predators pudotti Detroitin ensimmäisellä kierroksella aika tylysti vain viidessä pelissä, vaikka Pekka Rinne sai paljon laukauksia torjuttavakseen. Predsin puolustus on yksi NHL:n kovimmista. Se pakotti Red Wingsin taitavat hyökkääjät jatkuvasti tekemään laukauksensa vaarallisten alueitten ulkopuolelta.

Tässä pelisarjassa vastakkain kaksi taitavaa valmentajaa. Dave Tippett ja Barry Trotz ovat kumpikin valmentajia, jotka pystyvät saamaan paljon irti kokoonpanoistaan. Molemmat tunnettuja hyvinä kommunikoijina pelaajille. Vastakkainpeluutukset ja ketjukoostumusten vaihdot tässä pelisarjassa ansaitsevat huomiota.

Mielenkiintoista nähdä, mitä salamannopea tanskalainen Mikkel Boedker tekee tässä pelisarjassa. Hän ratkaisi kaksi Chicago-peliä jatkoaikamaaleillaan. Peli muuttuu kovemmaksi toisella kierroksella. Boedker oli ensimmäisen kierroksen varaus, jonka valmentaja nimeltään Wayne Gretzky laittoi tuleen heti tämän ensimmäisellä pelikaudella NHL:ssä. Dave Tippett lähetti ensi töikseen nuorukaisen oppimaan ammattilaispelaamista farmiin, mutta piti tämän NHL:ssä tällä kaudella.

Veikkaan, että Nashville seisoo lopussa voittajana paremman puolustusosastonsa ansiosta. Hal Gillin paluu auttaa. Joukkue on myös vähän tehokkaampi hyökkäyspäässä. Pekka Rinteen runsas peluuttaminen (73 runkosarjassa) voi alkaa painaa, mutta ei vielä. Music City in seven.

– – –

Itäinen konferenssi:

#1. New York Rangers vs. #7. Washington Capitals

Capsin 22-vuotias maalivahti Braden Holtby on suurin syy siihen, miksi uudennäköinen Washingtonin joukkue ylipäätään nähdään toisella kierroksella. Kylmän rauhallisen Holtbyn torjuntaprosentti ensimmäisellä kierroksella 94.0%.

Toisessa päässä maalilla pelaa 94.5% torjuntaprosentin Henrik Lundqvist, joka on ehdolla sekä Hart- että Vezina-palkintoihin. Henrik on parantamassa mainettaan playoffpelaajana. Hän oli loistava kun Ottawa-sarjan ratkaisuhetkiä pelattiin 7. pelissä, Ottawan painostaessa vimmatusti. On huomattavaa, miten hänen erinomainen pelinsä peittää paljon epätäydellisyyksiä Rangersin pelissä. New Yorkilla on hyvä puolustus, joka blokkaa tunnetusti paljon laukauksia. Se auttaa maalivahtia, joka on hyvä ensimmäisen laukauksen torjunnassa. Puolustus korjaa irtokiekot maalin edestä nopeasti.

Vanha NHL-sanonta “Your best players have to be your best players” ei ihan pitänyt paikkaansa Rangersin pelisarjassa Ottawaa vastaan. Koska New York voitti ja koska Henrik pelasi niin hyvin, etenkin lopussa, kukaan ei näytä kyseenalaistavan Marian Gaborikin tai Brandon Dubinskyn peliesityksiä. Kukaan ei kysele, missä olivat Artem Anisimov ja hyvänä playoffpelaajana tunnettu Ruslan Fedotenko. Derek Stepania ei näkynyt neljässä ensimmäisessä pelissä paljoakaan.

Ottawa vs. Rangers-sarjassa kaksi ensimmäistä ketjua neutralisoivat toisensa. Lopussa New Yorkin ratkaisumaalit tulivat Marc Staalin ja Dan Girardin mailoista. Valmennus on niin hyvää NHL:ssä nykyisin, että huippupelaajien on hankalaa nousta esiin playofftilanteissa.

Tässä vastakkain kaksi joukkuetta, jotka tuntevat toisensa playoffseista. Onko Caps valmis kaatamaan myös Rangersin?

New York Rangersia on pakko pitää vahvempana joukkueena kaikilla pelin osa-alueilla. Se pystyi kaatamaan Ottawan pääasiassa jalkaväen miehillään. Marian Gaborikia odotellaan vielä. Brian Boyle oli tärkeä pelaaja Senatorsia vastaan kunnes Chris Neil tilttasi hänet ulos. Aivotärähdyksen jälkeen paluu vielä epävarmaa, vaikka mies harjoitteli joukkueen kanssa jäällä perjantaina.

Sarjan musta hevonen on mielestäni Alexander Ovechkin. Ovien runkosarja ei ollut hyökkäyspelin juhlaa hänen jäädessään vasemmalla laidalla pelaavien listalla 13. sijalle 65 pisteellä. Hänellä oli vaikeuksia koko kauden ajan. Valmentaja Dale Hunter on peluuttanut hyvin vähän toistaiseksi. Ovechkinin taidot ovat silti vielä tallella, hänellä on jotain annettavaa ja parannettavaa mielestäni enemmän kuin kenelläkään muulla näissä playoffseissa vielä pelaavalla.

Capitals on pelannut ihailtavalla tavalla toistaiseksi. Se on pelannut koko kentän kiekkoa, uhrautuen puolustuksessa. Se on saanut tärkeitä maaleja sivuosien esittäjiltä, kuten Matt Hendricksiltä ja Joel Wardilta.

Dale Hunteria pidettiin huonona taktikkona. Junnukoutsina, joka ei ole koskaan valmentanut NHL:ssä. Hän on kuitenkin tehnyt kaiken omalla tavallaan. On ihailtava miestä, joka ei pelkää suututtaa Ovechkinia ja Mike Knublen kaltaista veteraania joukkueen edun nimissä. Nyt katsomme täysin joukkuepelaamiselle omistautunutta Washington Capitalsia. Pelaajat eivät enää johda tätä laivaa, kapteenina on valmentaja Dale Hunter.

Hunter on saanut joukkueen uskomaan omaan tyyliinsä. Hän ei toivo, että tähdet tulevat ja ratkaisevat pelin. Hän ohjailee tapahtumia toisella tavalla. Ei kannata aliarvioida Dale Hunteria.

En usko Capitalsin puolustavan pelityylin riittävän pitemmälle. Joku sanoi, että jos pystyy kaatamaan Boston Bruinsin, pystyy kaatamaan minkä joukkueen tahansa. Siksi ei kannata aliarvoida Capitalsiakaan. Se kaatoi Stanley Cup-mestarin sen omalla pelillä. Brad Richards nousee taas esiin kun häntä tarvitaan, nyt saatuaan ketjun taas kokoon Carl Hägelinin ja Marian Gaborikin kanssa.

Blueshirts in six.

– – –

#5. Philadelphia Flyers vs. #6. New Jersey Devils

Toiselle kierrokselle valmistautuessaan NHL-joukkueet joutuvat nollaamaan tilanteen ja opettelemaan uudet taktiikat seuraavan vastustajan nujertamiseksi. Flyers kaatoi juuri Pittsburghin yhdessä ilkeimmistä ja erikoisimmista pelisarjataistoista miesmuistiin. Miten joukkue pystyy kokoamaan itsensä henkisesti selviydyttään voittajana vihantäyteisestä osavaltion mestaruuskisasta?

Molemmat tämän pelisarjan valmentajat, New Jersey Devilsin Pete DeBoer ja Philadelphia Flyersin Peter Laviolette kuvaavat omia joukkueitaan sisukkaiksi. Ne pystyvät nousemaan hankalista tilanteista ja keksivät keinot voittaa aina lopussa.

New Jersey Devils oli ensimmäisellä kierroksella kolme kertaa kahden maalin johdossa, menettäen johtonsa, mutta nousten kuitenkin vielä voittajaksi. Näistä kaksi tuli otteluissa 6 ja 7 Florida-sarjassa.

Flyers taas keksi keinot päästä Pittsburgh Penguinsin ihon alle ja osasi vastata Pensin tulivoimaan ensimmäisellä kierroksella.

Maalivahtipeli on täysi arvoitus. Ilja Bryzgalov voi pelata taas loistavasti, juuri tarpeeksi hyvin tai romahtaa täysin, jolloin Flyers on pahoissa vaikeuksissa. Jos Ilja pelaa kuten hän pelasi maaliskuun alussa runkosarjassa, Flyersilla ei ole vaikeuksia. Penguins-sarjassa hän löysi parhaan pelinsä kuudennessä pelissä. Bryz voitti kaikki runkosarjassa pelaamaansa kolme ottelua Devilsiä vastaan.

Playoffennakoita mietittäessä on parempi tutkia keskinäisiä kohtaamisia kuin sarjataulukkoa. Joskus niilläkään ei ole mitään merkitystä pudotuspelitilanteessa.

40-vuotiskahveja pian tarjoileva Martin Brodeur toisella puolella on pelaava legenda, jonka päivät NHL:ssä ovat käymässä vähiin. Ehkä katsomme liikaa hänen virheitään tässä vaiheessa.

Maailman paras pelaaja Claude Giroux on playoffsien pistepörssin ykkösenä 14 pisteellä. 2.3 pistettä per peli-vauhdissa. Pystyykö hän jatkamaan tehtailua? Ensimmäisellä kierroksella Flyers teki maaleja yli puolista ylivoimatilanteistaan. Sama tahti ei voi jatkua tässä sarjassa.

Devilsin Ilja Kovalchuk pelasi nälkäisennäköisesti ensimmäisellä kierroksella. Ilja pelaa hurjia minuutteja (25:42 keskinmäärin) pelitason pysyessä korkeana. Devilsin hyökkäystehoa ei kannata aliarvioida. Zach Parise, Travis Zajac ja huippunopea ratkaisijasankari Adam Henrique eivät ehkä pääse toista kierrosta pitemmälle, mutta heillä on vielä annettavaa.

Mielenkiintoisesti molemmat valmentajat luottavat paljon keltanokkiin kokoonpanoissaan. Flyersilla on kuusi ensimmäisen vuoden NHL-pelaajaa playoffseissa. Seuraamisen arvoinen vastakkainpeluutus on ensimmäisellä kierroksella Evgeni Malkinin varjoonsa jättäneen nuoren Sean Couturierin peluuttaminen Devilsin ykköstä vastaan tässä pelisarjassa.

Philadelphia Flyersin pitää pystyä voittamaan tässä, mutta en usko sen olevan niin helppoa kuin voisi luulla. Ei ollenkaan helppoa. Flyersilla on loukkaantumishuolia puolustuksessa. Braydon Coburnin parina tärkeässä shutdown-parissa pelanneen Nicklas Grossmannin paluu sunnuntaiksi ei vielä ole varmaa. Puolustaja Marc-Andre Bourdon on yhä syrjässä.

Flyers menetti jo aikaisemmin Chris Prongerin ja Andrej Meszarosin pitkäaikaisesti. Playofftilanteissa puolustajia ei ole koskaan liikaa, taas yksi hyvä esimerkki.

Vanha kunnon Patrick-divisioonan tiltti, jossa voimme nähdä ilkeyksiäkin.  Flyers on levännyt viime sunnuntaista lähtien ja saattaa joutua pelaamaan pahimpia ruosteita luistimista alussa. Broad Street in Six.

– – –

Veikkaukseni toiselle kierrokselle siis:

Blues in Seven.

Predators in Seven.

Rangers in Six.

Flyers in Six.

Mitkä ovat lukijoitten ennustukset? Koska pelit ovat jo alkaneet, ennustuksia voi tehdä vielä “myöhässä”. Lopputuloksia mielenkiintoisempaa on spekuloida, miksi ja miten niin tulee käymään.

– – –

Täällä Jouni Nieminen, Edmonton.

Twitter: @OnsideWithJouni

Facebook

Jouninposti@shaw.ca

19 vastausta artikkeliin “Toinen kierros”

 1. Tristan kirjoittaa:

  Tuli ihan sellanen asia mieleen tuosta Phoenixin menestyksestä pleijareissa. Palkanmaksu pelaajille loppuu runkosarjaan ja muistaakseni Jounikin on maininnut, että pleijareissa seurat tekevät todella kovaa tulosta taloudellisesti per matsi, puhutaan miljoonista dollareista. Glendalen kaupunki kuittaa Coyotesin tappiot kaudelta, muistaakseni n. 25$ milliä per kausi parilta viime kaudelta(?)

  Nyt kun Phoenix on päässyt toiselle pleijarikierrokselle ja mahdollisesti jos pääsisi vielä tästäkin jatkoon, olisiko mahdollista että seura tekisi taloudellisesti voitollisen tuloksen tältä kaudelta jopa?

 2. Keijo kirjoittaa:

  Uskomattoman kovaa vääntöä luvassa. Miten ihmeessä noita voi ennustaa :)
  Niin moni maalivahti pelasi niin loistavasti ensimmäisellä kierroksella, että on todella mielenkiintoista nähdä kenen kantti kestää parhaiten jatkossa.

  http://keepingscore.blogs.time.com/2012/04/27/nhl-hockey-teams-who-wear-black-are-called-for-more-penalties/

  Tuossa tutkimustulos paitojen värin vaikutuksesta joukkueiden saamiin jäähyihin. Kyse on agressiivisesta pelaamisesta vihellettyjen jäähyjen määrä (to get penalized for aggressive fouls).
  Tutkimuksen mukaan yksi kakkonen per peli enemmän tummissa pelaavalle joukkueelle.
  Statseina yli 52 000 peliä kolmelta vuosikymmeneltä. Kotijoukkueiden paidat vaihtuivat 2003 vaaleista tummiin, mikä eliminoi kotona pelaamisen merkityksen tässä asiassa.

 3. Mr.Grandi kirjoittaa:

  Tällä kaudella omat veikkaukset osuivat melko oikeaan jopa 5 mukana! :)

  Blues in six. Tästä sarjasta ei ole mielipidettä, kun ei tullut kummankaan matseja kateltua.

  Predators in six. Phoenix ei jaksa enää, Smith varastaa vielä yhden matsin.

  Capitals in seven. Ovie herää kunnolla liekkeihin.

  Flyers in five. “Maailmanparas” vie voittoon. Brodeur ei enää vakuuta.

 4. Zr4l kirjoittaa:

  Kun tähänkin asti olen näitä rivejä jakanut, niin ohessa perävalotakuulla seuraava:

  Preds in 7
  Kings in 6
  Caps in 7
  Njd in 6

  Konsultinvastuun kannan tästäkin, muut vastatkoon rahoillaan, jos näillä vetoa lyö.

 5. SteveY19 kirjoittaa:

  Muutama ottelupari on kyllä sellaisia, että tuntuu mahdottomalta veikata etukäteen, mutta yritetään.

  St.Louis – LA Kings: Kings in seven. Vaikka järki sanoo, että St.Louis menee tästä tiukasta sarjasta jatkoon, jo runkosarjankin perusteella.. uskon silti, että tässä sarjassa se kokemus, jota Kingseillä löytyy kuitenkin enemmän, ratkaisee tämän sarjan Losille.

  Philadelphia – New Jersey: Philly in five. Kovaltchuk ei ole ollut ihan parhaimmillaan, jotkut huhuilevat nivusvaivoja.. samapa se, kaikilla on jotain. Mutta ilman Kovaltchukin nousemista supertasolle tässä sarjassa, uskon että Philly jyrää jatkoon nopeasti. Bryzlagovilla oli peräti 2 nollapeliä New Jerseytä vastaan, tämä voi merkitä jotain herran itseluottamukselle.. ja ehkä NJ sopii muutenkin hyvin sitten.

  Phoenix – Nashville: Nashville in six. Näin uskon, vaikka ensimmäinen meni kotijoukkueelle. Nashvillen olisi jo pitänyt pelitapahtumien perusteella voittaa ensimmäinen ja luulen että vain parantavat. Levänneempi joukkue menee sarjan edetessä tästä jatkoon. Smith on myös vain ihminen. Vai onko..?!

  NY Rangers – Washington: Washington in six. Yllätysveikkausta tähän.. Holtby nousee tämän pudotuspelisarjan hahmoksi. Tässä veskassa taitaa olla jotain erikoista.. Washington vie niukkoja jatkoaikavoittoja Ovetchkinin noustessa parrasvaloihin ratkaisijana. Jotenkin tuntuu kuitenkin, että Rangersin pelityyli perustuu liikaa yritykseen.. oli jo vaikeuksissa Ottawan kanssa. Samaa on tiedossa Washingtonia vastaan, joka ei antanut Bruinsin pelata ehjiä pelejä kokonaisuudessaan oikein missään vaiheessa.

  Finaalipariksi ennustan tässä vaiheessa jo Philadelphia – Los Angeles Kings.

  Kaksi treidejä kesällä tehnyttä joukkuetta kohtaavat finaaleissa.. olisi todella mielenkiintoinen finaalipari.

 6. 13.hyökkääjä kirjoittaa:

  Ekalta kierrokselta taisin saada 1/8 oikein. Tuo Devs-Panthers -sarjan. Ei ihan lapaan menny.

  Tuossa heitin jo eilen oman ennustuksen Yotes-Preds sarjaan. Veikkasin että Preds in 6. Vaikka ekassa tulikin kuokkaan niin mielipide ei tuosta ottelusarjasta ole muuttunut. Preds vie seuraavan ja sitten molemmat kotipelit. Yotes vie viidennen taas kotonaan ja sitten kuudennessa Preds lyö sarjan kämpillä poikki. Perussetti.

  Blues-Kings
  Tulee kyllä tiukka sarja. En antanu ekalla kierroksella kokemattomalle Bluesille saumoja omaa suosikkia vastaan mutta pahasti olin väärässä. Neljä voittoa putkeen eikä epäilystäkään kumpi oli parempi. Sharksista ei ollut Bluesia haastamaan. Mutta Kingsistä on. Kings kaatoi ekalla kierroksella selkeästi kovemman vastuksen yhtä selkeästi. Bluesilla on kotietu ja se on kova kotijengi mutta uskon Kingsin kyllä pystyvän haastamaan myös vieraspeleissä. Maalivahtipeli kallistuu Kingsille. Quick on ollu pirun hyvä. Maalejahan tässä sarjassa ei juurikaan tehdä. Pelataan täydet seitsemän peliä ja maaleja tehdään varmaan se 5. Ratkaisevaan osaan nousee Kingsin hieman taitavampi hyökkäys (edellinen sarja oli Brownin, tämä on Kopitarin). Sekä edelleen se Bluesin kokematon puolustus. Nyt se kokemattomuus alkaa näkyä. Kings in 7.

  Rangers-Caps
  Niin se Holtby sitten voitti Thomasin. Vastus ei juurikaan heikkene. Jos edellisellä kierroksella piti olla parempi ku hallitseva Conn Smythe- ja Vezina-voittaja niin nyt pitäis olla parempi ku Hart- ja Vezina-ehdokas. Siinäpä sitä haastetta nuorelle pojalle. :) Capsissa näyttäis nyt olevan pleijarimeininkiä. Altavastaajan rooli selkeästi sopii. Ovie johtaa joukkoja edestä vaikka tehot jäikin Bruins sarjassa vähäisiksi. Sen mitä olen nähnyt koosteita ja yhden pelin kokonaan (jossa Ovie oli muuten kiikaritehoista huolimatta pirun hyvä!!) niin joukkue vaikuttaisi ostaneen Hunterin pelitavan. Caps on tehnyt vähän maaleja mutta Ovien hyökkäystehot ovat oikeastaan vielä kokonaan käyttämättä. Ja enää ei tarvi painia joka vaihdossa Charaa vastaan. Capsilla on erittäin hyvä bottom six ja hyvä tasapainoinen pakisto. Ja jos vaan Holtbylla koppi tarttuu niin kuka tietää mihin tää joukkue voi yltää. Rangers oli itselle ehdottomasti pettymys. Piti painia kaikki seitsemän peliä Sensiä vastaan. Herääkö Gaborik ja Richards?? Nyt pitää herätä jos jatkoon haluaa. King Henrik ei voi maaleja tehdä. En uskonut Capsiin ennen ekaa kierrosta mutta mieli on muuttunut ja näkemäni perusteella veikkaan, että Caps yllättää edelleen. Holtby romahtaa yhdessä pelissä mutta siihen ei sarja kaadu. Poika nousee siitä. Ratkaiseva merkitys on sillä, että nyt Oviella tosiaan ei ole Chara vastassa. Onhan Rangersilla Girardi, McDonagh, Staal jne. mutta kukaan heistä ei ole lähelläkään Charan tasoa. Jos Ovie vaan painaa samalla vimmalla kuin Charaa vastaan niin nyt tilaa tulee enemmän ja se näkyy taululla. Kotiedulle en laske kovinkaan paljoa merkitystä. Caps in 7.

  Philly-Devs.
  Niin, mites se Bryz… tarttuuko koppi vai eikö tartu?? Missä asennossa on universumi ja löytyykö katsomosta karhuja?? Uskotaan, että koppi tarttuu tarpeeksi hyvin. Giroux’n tehot tippuu inhimilliselle 1,5 pinnaa per peli tasolle. Pari peliä ratkotaan jatkojen kautta ja muutenkin suurin osa on maalin pelejä. Tuo Phillyn pakiston tilanne kyllä arveluttaa. Enää ei kärsi yhdenkään ukon tippua pois. Devsilla on kyllä aseet jolla väsynyt puolustus käytetään hyväksi. Siitä huolimatta Phillyn peli oli Pens sarjassa niin kovalla tasolla, että en voi millään veikata tässä heitä vastaan. Devs kyllä haastaa mutta ei riitä. Flyers in 6.

  Sanotaan vielä sen verran, että oma veikkaus finaalijoukkueiksi ennen ekaa kierrosta oli Sharks ja Rangers. Toinen tippu ja toista veikkaan nyt ulos. Näin se takki kääntyy…

 7. Niko kirjoittaa:

  Caps on valmis voittamaan Rangersin. Parin viime playoffkohtaamisen perusteella väittäisin, että Capsilla on henkinen yliote Rangersia vastaan, ja molemmille joukkueille toiselta kierrokselta eteenpäin pääseminen on iso asia mikä ratkennee lopulta muutaman jatkoajan jälkeen game 7:ssa.

  Ja puhtaasti hatusta vedettynä omat arviot (värilaseilla varustettuna):

  Music City in Five

  Kings in Seven

  Caps in Seven

  Devils in Six

 8. Teukka Pepperoni kirjoittaa:

  NYR > WSH (5)
  Richards ja Lundqvist + tuhottomasti hyviä pakkeja. Se riittää.

  PHI > NJD (5)
  NJD:n materiaali ei vaan riitä. PHI:n rookiet on kaikki kovia pelimiehiä.

  STL > LAK (6)
  Ks. lopusta.

  NSH > PHX (7)
  Liigan kovin puolustus ja viime vuoden pleikkakokemus vievät voiton Phoenixista.

  Sitten

  STL > NSH (6)
  Ks. lopusta.

  NYR > PHI (6)
  Nyki on liian kova joukkue Phillyn lanattavaksi. Rangerien syvyys vie voiton, ja maalivahtipeli sinetöi sarjan.

  Ja finaalissa

  STL > NYR (7)

  Bluesilla on maailmanluokan moket, tuleva Norris-pakki ja muutama sormus hyökkäämässä. Backes on kova jätkä. Syvyys riittää kaatamaan kaikki ja ripaus kovuuttaa päälle antaa itsevarmuutta. Rangerien potku ei aivan riitä, vaikka pienen epävarmuustekijän tekee 7. pelin Garden Faithfull. Tulee jännä peli seiska stanley cupin voitosta. Pietrangelon heitto maalille McD’n pöksyistä Lundqvistin ohi ratkaisee 1. jatkoajalla ja Backes nostaa kattilaa MSG:ssä 😀

 9. JT kirjoittaa:

  Omat veikkaukset:

  LA in 6
  Nashville in 6
  Rangers in 7
  Philly in 6

  Eilisen PHX-NSH pelin perusteella veikkaan Predsin menevän päätyyn asti. Nashville hallitsi jopa vieraissa niin selvästi 3. erää ja jatkoaikaa. Vaikka hieman tuosta huonommallakin pelillä ilman eilisen kaltaisia (pelitauosta johtuvia?) virheitä läntinen konferenssi on taputeltu. Ja lisäksi Red Wings-sarjassakaan Preds ei muutamaa lyhyttä jaksoa lukuun ottamatta ollut suuremmissa vaikeuksissa. Mutta veikkaukseni perustuu lopulta pitkälti siihen että Radulov alkaa viimein löytää omaa peliään KHL:ää kovemmassa tempossa. Miehessä on ainesta loppukauden parhaaksi hyökkääjäksi yhdessä Giroux:n kanssa.

 10. 13.hyökkääjä kirjoittaa:

  Caps oli kyllä itselle ekassa pettymys. Vaikka tulos oli pitkään tasainen niin kyllä Rangers oli pelillisesti kuskin paikalla. Ei Caps 5 vs 5 -pelissä hirveästi saanut aikaan. Ylivoimalla jotain ja sitten lopussa oli kuitenki riittävästi paikkoja tasoittaa vaikka olivat 2 maalia takana. Tais olla kiekko pelissä 3 kertaa raudoissakin. No, tällä kertaa se oli tolppa ulos. Parantaa pitää jos meinaavat seuraavan voittaa ja uskon että eiköhän näin myös käy.

  Ja puolustuspään virheitä pois. Rangersin eka menee Holtbyn ja jokin verran huono tuurin piikkiin, toinen täysin Greenin piikkiin ja kolmas oli Chimeralta karmea virhe. Ja Hamrlik vaikutti kyllä olevan vaikeuksissa läpi koko ottelun.

 11. #4 Bobby Orr kirjoittaa:

  Blueshirts in seven.
  Tiukka ja pitkä sarja luvassa, Henke on viimeinen lukko joka kääntää sarjan Rangersille.

  Flyers in five.
  Bryz nostaa tasoaan huonosta keskinkertaiseksi ja Flyersin hyökkäys lähettää Devilsit lomille.

  Kings in six.
  Jonathan Quick, Dustin Brown, siinä perustelut.

  Predators in six.
  Smith on pelannut loistavasti, mutta nyt Predatorsin parempi pelaaja materiaali hoitaa homman.

 12. Teukka Pepperoni kirjoittaa:

  “Voi taikkeri sentään”, kuten edesmennyt mummoni sanoisi. Tuomarivirheet pelin ratkaisijoina laskevat fiiliksiä kotikatsomossa. LAK @ STL -pelissä King vetäisi klassisen 5min jäähyn edestä Pietrangelon laitaan, ja seuranneessa hämmennyksessä vain 2min annetusta rangaistuksesta Kingsien AV ratkaisi ottelun.

 13. nhl-jäbä kirjoittaa:

  philly-devils 1-4
  ny rangers-caps 4-2
  stl. blues-kings 4-2
  preds-yotes 4-1

  ps.nää veikattu ennenku yhtäkään tokan kiekan pelii oli takana…vastoin monien nickien ennakointeja..uskon jerseyn valtaisaan playoff kokemukseen ja jäykähkön kankeaan mv-peliin..vain voitot lasketaan ja flyersin veskaripeli ei vakuuta tippaakaan

 14. Carl kirjoittaa:

  Kuka muuten nostaa ensimmäisenä Stanley Cupin jos Philadelphia voittaa, kun Pronger ei pelaa?

 15. Peter kirjoittaa:

  Nashville vie leveämmän materiaalin turvin. Rinne nostaa tasoaan vielä entisestään.
  Kings päihittää Bluesin, St.Louis ei nuorehkona ja kokemattomana joukkueena vielä yllä pidemmälle, ehkä ensi vuonna?
  Capitals voittaa, koska nälkä ei ikinä ole ollut suurempi. Ovie ja Semin rei´ittävät Lundqvistin vielä.
  Philly menee jatkoon, eikä perusteluja edes tarvita, tämä on selvää pässin lihaa. Brodeur oli silloin joskus jotain. Ei ole enää.

 16. Peter kirjoittaa:

  Niin, ja finaalissa ovat sitten vastakkain Nashville ja Washington.

 17. Eemeli kirjoittaa:

  “Kuka muuten nostaa ensimmäisenä Stanley Cupin jos Philadelphia voittaa, kun Pronger ei pelaa?”

  Pronger.

 18. 13.hyökkääjä kirjoittaa:

  Kingsilläkö maalinteko-ongelmia?? Ne ongelmat tuntuu tällä hetkellä lähinnä vitsiltä. Vastustajan kannalta huonolta sellaiselta. Mutta eikös se niin mennyt, että ne ongelmat loppu Carterin hankintaan? Sen jälkeen Kings oli tehnyt enemmän maaleja per peli kuin esim. Nucks. Muistelen tällaisen statsin lukeneeni jostain. Täältä blogista tai nhl:n sivuilta. Joten pleijareiden alkaessa nuo ongelmat näkyivät ainoastaan jos katsoi koko kauden statseja.

  Nyt Kings on tikissä. 4-0 eka erä kovaa kotijengiä vastaan. Jyrkkä on ylämäki Bluesin pojilla. Ja uskallan väittää, että ylös asti eivät kiipeä. Tuo Carter-Richards-Penner -ketju vaikuttais toimivalta nipulta. Tosin en peliä katsonut, joten en tiedä miltä heidän peli näytti läpi koko 60min mutta statseja kun katsoo niin aika näkyvä ketju oli.

 19. jol kirjoittaa:

  “Kuka muuten nostaa ensimmäisenä Stanley Cupin jos Philadelphia voittaa, kun Pronger ei pelaa?”

  Jos Phoenix voittaa Stanley Cupin, kenelle Bettman antaa kannun (omistaja), itselleen?

  JOL