Pitäisikö Winnipegin yleisön vain kannustaa omiaan?

| Julkaistu 19. 3. 2012 19:09

Pittsburgh Penguinsin 11 ottelun voittoputki NHL katkesi verivihollisen kynsiin. Winnipegin yleisön käytös jakaa tunteita. Hyökkääjäkin voi loukkaantua hybridipitkällä pelattaessa, muistuttaa kanadalainen jääkiekko-ikoni. Ainakin yksi NHL-manageri on iloinen Alexander Radulovin paluusta. Potkaistaan NHL-viikko liikkeelle muutamalla kommentilla.

– – –

Pittsburgh Penguinsin mahtava 11 ottelun mittainen voittoputki päättyi sunnuntaina Philadelphiassa. Scott Hartnell, tuo värikäs Albertan mies, jonka rahoja paikalliset parturiliikkeet eivät ole koskaan nähneet, teki kaksi maalia. Pystyykö Hartnell tekemään 40 tällä kaudella? Hän on jo osunut 35 kertaa ja pelejä on 10 jäljellä.

Hartnell on tottakai hyötynyt kahden maailmanluokan ketjukaverin avusta. Jaromir Jagrin ja Claude Girouxn kanssa on hyvä pelata, kiekko tulee lapaan hyvissä paikoissa. Tässä Hartnellin voittomaali Marc Andre Fleuryn taakse, jatkoaikaa oli vain 0.9 sekuntia jäljellä.

Sitä ennen hän sai Chris Kunitzilta rumasti kyynärvartta päähän painitilanteessa. Kunitz röyhi Hartnellin naamaa jäätä vasten. Ilkeää.

– – –

“JORDANS `S BETTER!!” Winnipegin MTS Centren hurjan yleisön käytös jakaa mielipiteitä. Joulukuussa yleisö buuasi aina Anaheim Ducksin pelaajien koskiessa kiekkoon, mutta hurrasi Teemu Selänteen tehdessä saman. Pitkään ilman NHL-kiekkoa kärsineen kaupungin innostus oli jotain uskomatonta. Jokainen Jetsin kotihallissa käynyt joukkue raportoi uskomattomasta tunnelmasta.

Sitten Buffalo Sabresin maalivahti Ryan Miller sai kuulla muistutuksen olympiamitalinsa väristä, “SILVER MEDAL!”. Sitten Alexander Ovechkinille tuli “CROSBY`S BETTER!”. Sunnuntaina Carolina Hurricanesin supertähti Eric Staal, peräti nelipäisen veljessarjan vanhin, sai kuulla seuraavan veljen olevan parempi: “JORDAN`S BETTER!”. Eric teki kaksi maalia voitossa.

Onko Winnipegin innostunut yleisö menossa liian pitkälle? Olisiko parempi, että se toimisi seitsemäntenä pelaajana ja auttaisi omia kannustamalla vain heitä? Jetsillä on mahtavasti mukanaelävässä yleisössään voimavara, jota on käytettävä hyväksi oikealla tavalla.

Jetsin Tanner Glass antoi lauantaina seuraavan lausunnon Winnipeg Free Pressille: “En pidä siitä. Minusta tuossa ei ole mitään järkeä. Kannusta pelaajaa tai häntä vastaan, mutta tuo on vähän liikaa. Minä en huutaisi tuollaista, jos olisin katsomossa. Se näyttää hauskalta ja on erikoista, mutta silti.”

“Pelaajana saattaisin käydä kuiskaamassa saman Ovechkinin korvaan, mutta koko rakennuksessa olevan yleisön ei tarvitse sitä tehdä.”

Mitä mieltä lukijat? Omat tunteeni tässä asiassa ovat ristiriitaiset. Olen aina nauttinut ilkeistä yleisöistä, kuten Philadelphiassa – jossa joulupukillekin buuattiin – tai New Yorkissa, jossa huudettiin Winnipegin tapaan “CROSBY SUCKS!” Sidin ensimmäisellä kaudella, kun mies oli vasta 18-vuotias. Uskon vastustajillekin olevan hyvää haastetta kun tuollaisen yleisön alle luistelee.

Samalla uskon, että Winnipeg voisi olla parempi apu Jetsille kannustaessaan enemmän omiaan vastustajan pilkkaamisen sijasta.

– – –

Ovien hieno harhautus. Upea harhautus ohi Duncan Keithin ja hieno maali Alexander Ovechkinilta Chicagossa.

– – –

Hyökkääjätkin voivat loukkaantua hybridipitkässä. Hockey Night in Canadan Don Cherry muistutti suositussa lauantaiohjelmassaan, että managereitten suosittelema hybridipitkäkiekkosääntö ei ole täydellinen ratkaisu. Sitten hän näytti tilanteita, joissa hyökkääjäpelaaja jää lanattavaksi pitkäkiekkotilanteissa.

On olemassa epäilyksiä siitä, ettei NHL:n kilpailukomitea edes hyväksy hybridipitkään siirtymisehdotusta, koska sen vaatimia toimintatapoja ei ole noudatettu. Puhdasta politikointia siis, ei jääkiekkosyy.

Skottilaista alkuperää oleva Cherry esiintyi pukeutuneena upeaan vihreään mittatilauksena räätälöityyn takkiin ja neliapila-kravattiin pyhän Patrikin päivän kunniaksi.

Boston Bruinsin loukkaantuneena oleva Tuukka Rask kävi perjantaina ilahduttamassa lapsia bostonilaisessa lastensairaalassa irlantilaishengessä. Tässä kuvia, jos joku ei ole vielä nähnyt.

– – –

Nuoret tähdet tulilinjalla. Juuri kun edellisessä postauksessa varoitettiin Edmonton Oilersin vastustajien saavan pitää Öljyn nuoria tähtiä metsästysriistanaan, koska minkäänlaista riistanvalvojaa ei jäällä näy, Phoenix Coyotes tuli kaupunkiin. Taylor Hall loukkaantui perjantaina Calgaryä vastaan heti ensimmäisessä vaihdossa.

Sunnuntaina Coyotesin Rostislav Klesla torppasi heti pelin alussa Jordan Eberleä takaapäin. Tilanteen voi saada näyttämään jääkiekkotilanteelta, koska kiekko oli lähellä, mutta useimmat näkevät syvemmälle. Eberle näytti ensin vakavasti loukkaantuneelta, mutta olikin ok ja pystyi pelaamaan pelin loppuun. Hän oli selkeästi Coyotesin taktiikan kohde.

En pidä tällaisen näkemisestä jääkiekossa, mutta niin kauan kuin se sallitaan, jokaikinen joukkue sen tekee tarkoituksella. Seuraavaksi vuorossa on varmaankin Ryan Nugent-Hopkins. Heti pelin alusta, suoraan päähän. Eikä mitään muuta tarvitse pelätä kuin ehkä tuomarin vihellystä.

Jääkiekko on kova fyysinen peli ja pelaajat asettavat itsensä vapaaehtoisesti jatkuvasti vaaratilanteisiin. Taylor Hall itse pelaa rämäpäisellä tyylillä, on aina pelannut. Kovaa pelaavat vastustajat pelaavat kovaa kaikkia vastaan. He eivät muuta pelityyliään etenkin katsottuaan palkkatiliään. Joku Rusty Klesla tietää, että joku voi tulla laittamaan tilille, mutta tässä tapauksessa ei. Hän pelaisi tilanteen samalla tavallla kuitenkin.

Kannatan kuitenkin old school-käytäntöä tässä asiassa, vaikka Cory Sarich tai Rostislav Klesla kuinka ovat veteraaneja. Tämä ei ole oikein. Wayne Gretzkyn tai Jari Kurrin pelatessa Oilersissa, jokainen heitä päin edes vilkaissut sai varoituksen jokaiselta joukkueen pelaajalta. Koskeminen ei tullut kysymykseenkään. Mielestäni se oli parempi tapa kuin tiltata tähtipelaajia aivotärähdyshuoneeseen ilta illan jälkeen jos muuta vaihtoehtoa ei ole.

Mitä mieltä lukijat?

Taylor Hall näyttää hyvinvoivalta pari päivää oman loukkaantumisensa jälkeen, mutta aivotärähdysten vakavuutta tai kestoa on todella vaikea määritellä.

– – –

Calgary Flames lähetti viime kesän ykkösvaraus Sven Bärtschin takaisin junnusarja WHL:n Portlandiin Edmonton-ottelun jälkeen. A-junnu pelasi todella hyvin tehden kolme maalia viidessä ottelussa “emergency call-up”-statuksella. Lee Stempniakin toivuttua loukkaantumisestaan tarpeeksi Flames GM Jay Feaster oli velvoitettu palauttamaan Bäertschi takaisin junnujoukkueeseen.

CBC:n raportin mukaan samasta playoffpaikasta Calgaryn kanssa taistelevien joukkueitten sikariportaissa epäiltiin sitä, että Flamesin loukkaantuneitten pelaajien toipumisaikoja tahallisesti venytettiin, jotta erinomaisesti pelannutta Bärtschiä voitaisiin pitää vielä pari peliä lisää kokoonpanossa.

Flames menetti huipputärkeitä pisteitä viikonloppuna häviämällä liigan huonoimmille joukkueille kahdessa peräkkäisessä ottelussa. Perjantaina Flames kävi häviämässä Edmontonissa ja sunnuntaina tuli tappio rankkarikisan kautta Columbuksen vieraillessa Cowtownissa. Molemmissa otteluissa Flames onnistui tekemään vain yhden maalin. Nykypäivän NHL on tasainen sarja, ilmeisesti.

Flames taistelee kynsin ja hampain pudotuspelipaikasta. Playofftoiveensa menettäneet joukkueet voivat tähän aikaan vuodesta olla kaikista vaarallisimpia vastustajia, kuten Calgary sai viikonloppuna tietää. Flames on vain kahden pisteen päässä silti ja sillä on tiebreaker-etu tarvittaessa Coloradoa vastaan. Flamesillä on myös yksi peli enemmän pelattavana kuin Avsillä.

Isompi ongelma Calgary Flamesin playofftoiveille juuri nyt on se, että sen edellä yhdeksäntenä ja kymmenentenä ovat San Jose ja Los Angeles. Sharks on pelannut kolme peliä vähemmän kuin Colorado, Kings kaksi peliä vähemmän. Flamesillä siis vain yksi vähemmän. Calgary pelaa Coloradoa vastaan vielä Denverissä ja toisen kerran Saddledomessa.

Flamesillä on vielä mahdollisuuksia päästä playoffseihin, mutta se ei enää hallitse itse omaa kohtaloaan. San Jose ja LA pelaavat toisiaan vastaan vielä peräti kolme kertaa ennen runkosarjan päättymistä. Kalifornian paikalliskohtaamiset voivat johtaa kolmen pisteen peleihin, mikä pahentaa Flamesin mahdollisuuksia. Calgaryllä ei ollut varaa hävitä Edmontonille ja Columbukselle tällaisessa tilanteessa.

– – –

Pitäisikö Andrei Markovin pelata MM-kisoissa? Venäjän MM-kisajoukkue ei raporttien mukaan edes harkinnut vielä pitkään syrjässä olleen ja vielä puolikuntoisen puolustajan valitsemista kisajoukkueeseen. Silti asiasta on spekuloitu Pohjois-Amerikassa.

Ehkä lepo ja koko kesän kestävä kuntoutus olisi parempi. En tiedä.

– – –

Valmentaja- ja GM-tilanne Edmontonissa. Hockey Night in Canadan “Hotstove”-paneeli keskusteli lauantaina Edmonton Oilersin tilanteesta. Valmentaja Tom Renneyn ja GM Steve Tambellinin sopimukset päättyvät tähän kauteen eikä seura ainakaan vielä ole tarjonnut kummallekaan jatkoa. Tambellinille ollaan huhujen mukaan tarjoamassa pari vuotta lisää.

Calgary Sunin toimittaja Eric Francis heitti ilmoille ajatuksen siitä, että Oilers palkkaisi Calgary Flamesia vielä valmentavan Brent Sutterin. Myös Brent valmentaa kolmen vuoden sopimuksensa viimeistä kuukautta. Jos Flames ei pääse pudotuspeleihin, jatkoa ei todennäköisesti tarjota.

Tämä on mielenkiintoinen ajatus. Edmontonin läheltä kotoisin olevia Sutterin veljeksiä ei tunnetusti koskaan ollut Oilersin palveluksessa pelaajina, valmentajina tai muissa tehtävissä ennenkuin Duane Sutter palkattiin pro scoutiksi Steve Tambellinin toimesta viime elokuussa.

Oilers tulee saamaan joko ykkös- tai kakkosvarauksen kesän draftissä. Steve Tambellini on julkisesti myöntänyt, että varaus voi olla kaupan sopivaa pelaajakauppaa vastaan. Veikataan tässä Oilersin hakevan ykkös- tai kakkospuolustajaa.

– – –

Vain David Poile on tyytyväinen – muut 29 NHL-manageria eivät – KHL:n keksittyä luova ratkaisu Alexander Radulovin päästämiseksi takaisin Nashville Predatorsiin. Jokainen heistä tekisi tietenkin aivan samalla tavalla jos olisivat samassa tilanteessa, vaikka nyt se on heidän mielestään jotenkin väärin. Eniten he ovat käärmeissään siitä, miten Radulov jätti NHL:n alunperin kesken sopimuksensa.

Predsin valmentaja Barry Trotz antoi hyvän lausunnon asiasta sanoen, ettei nuorta miestä voida arvostella siitä, että hän otti kotimaastaan tulleen huomattavasti paremmin palkatun tarjouksen vastaan. Kukapa ei olisi?

Radulov on siis palaamassa lähipäivinä. Hyvin harvinaista, että yksittäinen pelaaja tällä tavalla, täysin CBA:n mukaisesti, näennäisesti ainakin käyttää systeemiä hyväkseen.

Nashville Predatorsin ylivoimapeli on jo ennen lahjakkaan venäläishyökkääjän liittymistä joukkueeseen NHL:n tehokkain. (21.6% yhdessä Vancouver Canucksin kanssa) Nyt joukkue saa lisätä Top-6 hyökkääjän kun runkosarjaa on kymmenisen peliä jäljellä.

Suuri kysymys on se, miten uuden pelaajan liittyminen joukkoon tähän aikaan kaudesta vaikuttaa kaiken yhdessä kokeneen ryhmän yhteiskemiaan. Todella mielenkiintoinen kysymys. Radulov tunnetaan vahvana persoonana, joka ei epäröi sanoa mielipidettään tai toimia oman halunsa mukaisesti. Luulisi hänen olevan sen luokan ammattilainen, että hän tekee kaikkensa sopeutuakseen jo ennalta kovahenkiseen ryhmään.

– – –

Satunnainen tappelija. Hanskojen pudottaminen jääkiekossa ei ole helppoa sellaiselle, joka ei henkisesti ja fyysisesti valmistaudu jääkiekkoiluun ilman hanskoja ja mailaa. Tappelut kuuluvat enemmän toisten pelaajien repertuaariin kuin toisten.

Joskus otteluissa tulee tilanteita, joissa jopa NHL:n paras maalintekijä katsoo, että pelitilanne vaatii fyysisen osallistumisen. Kuten tässä viime torstain ottelussa Torontoa vastaan.

Ottawa Senatorsin puolustaja Sergei Gonchar oli viimeisen 10-15 vuoden parhaita ellei paras hyökkäävä puolustaja NHL:ssä. Kun Gonch pudotti hanskansa lauantaina Toronton Clarke MacArthurin kanssa, tilanne oli hämmentävä. Jäähyaitiossa häntä itseäänkin huvitti koko tilanne. Erik Karlsson oli iloissaan.

Goncharin tilastoista löytyi vain yksi tappelu tätä ennen. Se tuli 13 vuotta aikaisemmin kaudella 1998-99 Dallasin Guy Carbonneaun kanssa. Pistevoitto Gonchille uran ensimmäisestä tiltistä, en ole niin varma toisesta.

Myös NHL-uransa toisen tappelun otti sunnuntaina Edmontonin Lennart Petrell. Heti ottelun alussa Phoenixin Keith Yandle haastoi IFK:n miehen, mikä pelillisesti johti Oilersin mieluusti hyväksymään vaihtokauppaan. Yandle on yksi NHL:n parhaista pakeista. Itse Bobby Orr juuri kehui häntä Ottawa Sunin haastattelussa viikonloppuna. Petrell sanoi tsekanneensa vastustajan pelinumeron kutsun tullessa aloituksessa.

– – –

Tampa Bay Lightningin valmentaja Guy Boucher teki erikoisen siirron mainitussa viime torstain Toronto-pelissä. Toisen erän puolen välin tienoilla Boucher soitti suutaan tuomarille ottaen koko joukkueelleen käytöskakkosen. Seuranneessa ylivoimapelissä Leafsin Jake Gardiner teki maalin.

Boucher otti tässä tilanteessa maalivahti Dustin Tokarskin pois maaliltaan ja korvasi tämän Dwayne Rolosonilla. Hän siis teki tämän ikäänkuin maali olisi ollut maalivahdin syytä, vaikka se oli täysin hänen omaa ansiotaan. Klassinen tapaus, jossa valmentaja heitti pelaajansa bussin alle.

Guy Boucheria on pidetty innovaattorina ja hienona uuden aallon valmentajana, mutta tämä ei vakuuttanut.

– – –

Andy McDonaldin loukkaantuminen. Torstain Carolina-ottelussa tapahtunut huippunopean McDonaldin menetys olkapäävamman vuoksi on paha menetys NHL:n ykkösjoukkue St. Louis Bluesille. Andy saattaa olla syrjässä playoffseihin saakka. Hän pelasi todella hyvin 18 ottelussa palattuaan peräti 51 ottelun mittaiselta sairaslomaltaan (aivotärähdys).

Tässä paljon keskustelua aiheuttanut tilanne, jossa McDonald loukkasi olkapäänsä. Andy itse oli katkera tilanteesta jälkeenpäin valittaen Tuomo Ruudun iskeneen ensin mailaan, sitten tönäisseen hänet vasten laitaa pää edellä. “Olisi kai voinut käydä huonomminkin”, hän sanoi. “Se on hyvä, mutta voisin vieläkin pelata ellei hän olisi kampannut minua ja työntänyt vasten laitoja. Olen pettynyt.”

“En pitänyt taklauksesta”, sanoi Bluesin valmentaja Ken Hitchcock Stltodaylle. “Mielestäni tilanne oli varmasti jäähyn arvoinen, mutta kuka tietää, onko syytä pelikieltoon?”.

“Mutta mikä meidän pelissämme on vikana? Pelaaja oli huonossa asennossa. Kaveri löi mailaan saadakseen hänet pois tasapainosta ja sitten työnsi hänet kovaa vasten laitaa.”

TSN:llä erittäin hyvää tuomarikolumnia pitävä Kerry Fraser omisti kokonaisen artikkelin tilanteelle. Fraser ehdotti Tuomolle kakkosta joko huitomisesta tai estämisestä.

En ole suuri sääntöjen enkä varsinkaan sääntötulkintojen asiantuntija ammattilaistasolla, mutta mielestäni kakkosen paikka. Andy McDonaldilla oli huonoa tuuria vasemman luistimen juuduttua jäähän ja tasapainon mennessä ikävin seurauksin. Ei niin väkivaltainen tai vaarallinen teko, että on syytä pelikieltoon.

– – –

Rakkautta ilmassa. Ja vielä, romanttinen kosinta kesken Toronton ja Ottawan välisen ottelun erätauon lauantaina.

Hän vastasi myöntävästi!

Olen nähnyt kosintoja urheilutapahtumissa aikaisemmin ja kerran morsian halusi vielä miettiä. Sen on täytynyt olla kova paikka kosijalle, mutta pitikö järjestää tämä niin julkisella tavalla?

Minä kun luulin, etteivät Senatorsin ja Maple Leafsin kannattajat tule toimeen keskenään.

Ja he elivät onnellisina elämänsä loppuun saakka.

NHL toimii suvaitsevaisuuden tulenkantajana pohjoisamerikkalaisessa ammattilaisurheilussa. Kanadassa on täysin laillista solmia avioliitto samaa sukupuolta olevan henkilön kanssa. Onnea!

– – –

Täällä Jouni Nieminen, Edmonton.

Twitter: @OnsideWithJouni

Jouninposti@shaw.ca

13 vastausta artikkeliin “Pitäisikö Winnipegin yleisön vain kannustaa omiaan?”

 1. CHAOS kirjoittaa:

  Jaan Jounin näkemyksen old time hockey:n tavasta hoitaa tähtipelaajia ja muita kohtaan sikailut. Samalla hieman ihmettelen että vastahan kausi, kaksi takaperin joukkueilla oli kovasti tappelijoita. Have goons left the building? Naurettavaahan se on että jos kerran tuomareilta ja kurinpidolta ei yksinkertaisesti tule ratkaisuja niin pelaajatkaan eivät asiaan puutu.

 2. TOT kirjoittaa:

  Siinä edellisten 15 vuoden paras hyökkäävä pakki sai seuraavien 15 vuoden parhaan hymyilemään tappelemalla. :) Tämä kannattaa laittaa talteen.

 3. Mäkki kirjoittaa:

  Mielestäni tuossa Winnipegin yleisön huutelussa ei ole mitään pahaa jos se tapahtuu kerran ehkä kaksi pelissä. Enkä nyt jaksa uskoa että iso 8 tai Ericin nyt ottavan itseensä moisista huuteluista :) Toisaalta jossain tiukassa playoff pelissää joku vastustajan pelaajista saattaa turhautua ja ottaa tyhmän jäähyn ja peli ratkeaa siihen. Who knows :)

  Olen tässä muutaman kauden ajan sovitellut itselleni kuuluisaaa kukkahattuapäähän ja melko syvällä se onkin jo päässä. Tuollaisisssa tilanteissa kuin tekstissä mainittu Hall tai Eberle hattuni lentää kuitenkin pois, ei oman joukkueen parhaita pelaajia voi antaa kohdella tuolla tavoin!

  Pidän Stamkosista tuon Toronto ottelun otteiden jälkeen vieläkin enemmän pelaajana! Huikea pelaaja ja vuosia aikaa kehittyä vieläkin paremmaksi!

 4. miesmaskintakaa kirjoittaa:

  Joo, kyllä Edmonton tarvitsee uuden Semenkon.
  Ilman muuta kannatan old schoolia, jotta joukkue voi hoitaa kohtaamansa sikailut.

  Silver medal, Crosby’s better Jordan’s better… aika kilttiä kieltä ja ainakin kaksi pitää paikkansa. Siitä vaan, maksava katsoja saa huutaa samalla kun litkii kympin Molsoneita.

  Toivotaan todella, että L.Petrellin NHL ura saa jatkoa.

 5. Juha kirjoittaa:

  En näe Winnipegin yleisön käytöksessä mitään väärää. Yleisö ei huuda rasistisia,henkilökohtaisia tai muuten solvaavaavia lauseita. Huutojen asiasisältö pysyy jääkiekossa. Ja jos ammattiurheilija ei kestä pientä ‘vinoilua’ yleisöltä, niin hän on väärän ammatin valinnut.

  Sitä paitsi Jetsin fanit ovat pyhiä neitsyitä verrattuna moniin jalkapalloseurojen faniryhmiin.

 6. Leikkikalu kirjoittaa:

  Jos aloitetaan tuosta vastustajan “kannustamisesta”, niin minusta tässä Winnipegin tavassa ei ole mitään tuomittavaa, niin kauan kunnes mennään liian henkilökohtaisuuksiin. Jos jossain vaiheessa aletaan huutelemaan vaikka Wayne Simmondsin ihonväristä, niin ollaan menty liian pitkälle. Olen itsekkin osallistunut koko matsin kestävään vihellyskonserttiin (tosin jalkapallon puolella). Sen sijaan Vancouverin vihreistä miehistä en piittaa. Minusta se on vääränlaista psyykkausta, vaikka osa pelaajista ottaakin heidän kohkaamisensa rangaistusaition vieressä vastaan hyvällä huumorilla.

  Jääkiekko on maalintekopeli. Tappelut eivät varsinaisesti edistä maalintekoa, mitä nyt vievät parhaimmassa tapauksessa jonkun puukäden pois kokoonpanosta viideksi minuutiksi. En siis kannata hanskat tiputtamista missään tilanteessa. Jos jokin pelaaja suostuu taktiikkaan, jossa tahallaan pyritään vahingoittamaan vastustajan pelaajaa, hänen ei tulisi pelata jääkiekkoa. Sama koskee valmentajia, jotka ehdottavat tälläista pelaajilleen. Tämä nyt toisaalta on romanttista toiveajattelua ja myönnän, että tuomareilla ja Shanahanin joukoilla on äärettömän vaikea puuttua tällaiseen toimintaan. Minusta tappelun tullessa tulisi toimia kuten muinaisessa Neuvostoliitossa ja kääntää tv-kamerat kohti yleisöä tai näyttää nauhalta, kun pikkutyttö syö jäätelöä 😀

  Mitä hybridipitkään tulee, niin en ole varaukseton fani, kuten jo aikaisemmin olen ilmaissut. Puolustajelle riittää, että hän luistelee kohti sitä kuvitteellista linjaa, jossa hänen pitää olla sen puolipotkua edellä. Hyökkääjän pitää olla ensin linjalla(tai alle puolipotkua perässä) ja sitten vielä kiekossa. Hybridipitkä pelaa siis jossain määrin enemmän puolustajan pussiin. En ole varma onko tämä puolustajan suosiminen tarkoituksen mukaista, vaikka puolustajia ja jossain määrin hyökkääjiäkin pyritään suojelemaan. Lisäksi se lisää tulkinnanvaraisia tilanteia, enkä ole varma onko tämäkään hyväksi lajille. Kosketuspitkä ja eurooppalainen pitkä ovat tässä suhteessa neutraaleja sääntöjä, ja kannatan näiden välillä valitsemista.

 7. Eemeli kirjoittaa:

  V:mäisen kotiyleisön edessä on v:mäistä pelata vierasjoukkueen paidassa. Torontossa tosin on kovin usein v:mäistä pelata kotijoukkueenkin paidassa.

  Radulovin hankkiminen oli mielestäni valtaisa riski, itse olisin sen jättänyt tekemättä tälle kaudelle. Silti on pakko ihailla Nashvillen hankintoja Hall Gill, Paul Gaustaud, Andrei Kostitsyn ja Radulov. Todella kova joukkue playoffeissa, jos Radulov ei hämmennä pakkaa sekaisin.

  Toisen epäonni on toisen onni. Tuo Mcdonaldin loukkaantuminen, avasi tilaisuuden Jaden Schwartzille tavoitella paikkaansa auringosta jo tällä kaudella.

 8. /mek kirjoittaa:

  Tuomo mielestäni huitoo selvästi, vaan eipä näitä ole kauheasti aikaisemminkaan vihelletty. Siinä mielessä meni ihan normaalisti.

  Se että kaverilta meni olkapää oli sitten vain pelkkää huonoa tuuria, eikä siitä pitäisi pelikieltoja jaella.

 9. JussiK kirjoittaa:

  Winnipegin yleisö huutelee minunkin mielestäni aika kilttejä ja hauskoja juttuja. Mä oon ok tuon asian kanssa.

  Ja olen kaatumassa sille kannalle, että jonkinlainen kovanaama pitäisi jokkueessa olla. Olin jo erimieltä tässä taannoin, mutta tuntuu, että tuomareiden puuttuminen ei tälläisissä tapauksissa riitä. Kun ollaan siinä sääntöjen rajamailla nämä saattaa jäädä viheltämättä.

  Samaan hengenvetoon haluan myös sitä, että näiden kovanaamojen ei tarvitsisi tapella toisiaan vastaan jonkun näyttämisen tai viihteen takia. Vaan laittamaan vastuuseen (kostaminen tuntui niin ikävältä sanalta) tähti/nuorten pelaajien telomisien aiheuttajat. Jos tähän päästäisiin, niin pelote olisi oikea.

  Oli muuten hyvä huomio tuosta hybridipitkästä, että hyökkääjä on tässä yhäkin hurjassa vaarassa. Jos kompastuukin kamppailussa 3m ennen päätyseinää, niin huh huh. Toinen automaattisen pitkän etu on se, että se on automaattinen, eikä siihen kuulu tuomarin arpomista. Tuosta tulee olemaan monta tapausta josta tulee purnaamista.

 10. Iso-Eric kirjoittaa:

  Mielestäni Winnipegin yleisön “Jordan’s better” ym. -huutelemisissa ei ole mitään väärää, mutta noloa se on. Yksi kerta vielä meni läpi, mutta jos vastaava alkaa muodostumaan tavaksi niin ollaan aika mickey mouse -osastolla.

  Itseäni ainakin hävettäisi olla katsomossa, jossa muut huutaisivat innoissaan toisten joukkueiden pelaajien nimiä – edes provosointimielessä.

 11. JH kirjoittaa:

  Vielä noista isoista taklauksista.

  NFL:ssä on tullut esiin joukkueen sisäinen bonusjärjestelmä, joka palkitsee kovista taklauksista. Puolustusta pelaava henkilö tienaa tonnin, jos vastustajan pelaaja joutuu taklauksen seurauksena sivuun hetkeksi. Jos taklattu pelaaja ei palaa kentälle pelin aikana, taklausbonus on 1500 dollaria.

  Lajit ja niihin liittyvät traditiot ovat tietysti erilaisia ja miljonääreille summat on ns. pähkinöitä. Kuitenkin vastaavan bonusjärjestelmän olemassa olo saattaisi selittää joitain tälläkin kaudella taklauksia.

  Mitä mieltä Jouni olet, onko NHL:ssä jollain joukkueella vastaava bonusjärjestelmä?

  Linkki vielä lähteeseen:
  http://www.nytimes.com/2012/03/03/sports/football/nfl-says-saints-had-bounty-program-to-injure-opponents.html

 12. Jouni Nieminen kirjoittaa:

  Kiitos kaikille kommenteista.

  JH, en usko, että NHL:ssä on nykyisin mitään salaisia bonusjärjestelmiä, joilla palkitaan vastustajan tahallisesta vahingoittamisesta. Toki, ei kukaan uskonut NFL:ssäkään sellaista olleen.

  Edmontonin tapauksessa uskon kyseessä olevan vain vastustajan selkeän taktiikan pitää nuoria tähtiä kovan taklauspelin kohteena.

  Palkkakattosysteemissä virallisetkin bonukset jäävät pienempään rooliin.

  Joku 1500 dollaria on näille urheilijoille raha,jonka he maksavat pullollisesta viiniä illallisella, joten sen motivoiva vaikutus ei tunnu ihmeelliseltä.

  Näistä “Bounty”-järjestelyistä kuulee tarinoita ja huhuja aika ajoin.

  Kuuluisin tapaus on tietenkin valmentaja Marc Crawfordin, Todd Bertuzzin ja Vancouver Canucksin tapaus, joka johti Steve Mooren uran päättymiseen 10 vuotta sitten. Tuon tapahtuman aiheuttama oikeudenkäynti alkaa myöhemmin tänä vuonna ja yksi suurimmista teemoista on varmaankin juuri se, että pelaajille luvattiin/heiltä vaadittiin jotain Mooren vahingoittamisesta.

 13. 13. hyökkääjä kirjoittaa:

  Hartnellista sen verran, että se tasoitusmaali sunnuntain pelissä Pensiä vastaan… oliko viimeisen päälle stammermainen viimeistely! Kiekko pienestä kulmasta ja suoraan syötöstä kylmän viileästi ylähyllylle. Todella komea maali!

  Tuosta Jets fanien huutelusta. Samaa mieltä kuin monet muut, tuollainen on täysin ok. Kun pääsylipun ostaa niin siihen hintaan saa huutaa. Totta kai kotijoukkueen katsojat yrittävät omalla “möykkäämisellään” hankkia etua kotijoukkueelle, joskus se on omien kannustamista ja joskus vastustajan haukkumista. Suomessa huutelu on suurimmaksi osaksi tuomareiden haukkumista. Valitettavasti. Ovie ja Miller ei varmasti ole noista huudoista alkaneet pillittämään. Kuten tuossa joku taisi jo kommentoidakin niin jos tuollainen ammattilaisurheilijaa haittaa niin sitten ei muuta kuin alan vaihto. Jos yleisön huudot menevät rasistisiksi tai niissä haukutaan pelaajien perheenjäseniä niin sitten mennään liian pitkälle ja sellainen ei ole hyväksyttävää. Mutta nuo huudot mistä nyt puhutaan niin ovat vain hauskoja ja täysin ok.

  Mä en ole oikein koskaan hyväksynyt sitä, että puhtaasta taklauksesta joutuu tilille ja nyrkkihippasille. En vaikka taklaus kohdistuisi kuinka tähtipelaajaan. Tai jos tulee tuollainen vahinko mikä kävi tuossa Sarichin osumassa Halliin. Hall menetti tasapainon ja siksi osuma tuli päähän. Ikävä tilanne mutta näitä sattuu. Mun mielestä Sarichilta oikein kun ei vastannut “tanssiin kutsuun”. Miksi olisi?? Eihän hän tehny mitään väärää. Mutta, jos taklataan tarkoituksella rumasti tai muuten kohdellaan tähtiä törkeästi niin se on jo täysin eri asia. Silloin kaveri tilille teoistaan heti ja välittömästä. En nimittäin ole koskaan ymmärtänyt sitäkään, että “raskaansarjan” kaveri saa ottaa matsia vain toista saman “painoluokan” kaveria vastaan. Ei siinä ole mitään järkeä! Mikä hemmetin pelote se on. Käyt lanaamassa vaikka nyt Eberlen poikittaisella pää edellä laitaan niin sun joukkueen tappelija joutuu ottamaan matsin. Toista se olis jos se olisit sinä itse kuka joutuu vastaamaan tempusta sitä heavyweightia vastaan. Saattas olla, että se poikkari ois hieman varovaisempi.