NHL-blogin osoite vaihtuu

| Julkaistu 31. 10. 2013 16:46

Tiedoksi lukijoille: NHL-blogin osoite vaihtuu. Uusi osoite on http://www.hs.fi/blogi/jouniniemisenkausinhlssa/

Blogin vanhat postaukset jäävät arkistoon tänne vanhan osoitteen puolelle.

Samalla uusi blogi on maksumuurin takana eli vaatii lukuoikeuden Helsingin

Sanomien verkkosivuille, kuten kaikkien muittenkin blogien kohdalla.

Myös kommentointi vaatii rekisteröitymisen.

Ystävällisin Halloween-terveisin

 

Jouni Nieminen, Edmonton

Twitter: @OnsideWithJouni

Jouninposti@shaw.ca

 

Huono voittaja

| Julkaistu 24. 10. 2013 16:38

Edmonton Oilersin uusi päävalmentaja Dallas Eakins missasi hienon tilaisuuden esiintyä tyylikkäänä voittajana Montrealissa tiistaina. Buffalo Sabresin John Scott on pulassa. Saku Koivu tekee toisen paluun Montrealiin.

Tässä muutamia kommentteja.

Lue koko artikkeli »

Päätösten aika käsillä

| Julkaistu 22. 10. 2013 15:23

Päätöksenteon aika on käsillä. NHL-seurojen on pian päätettävä, pitääkö alaikäisiä pelaajia joukkueessa vai lähettääkö heidät kehittymään muualle kun 9 ottelua on pelattu. Kolme pelaajaa kannettiin paareilla jäältä viikon aikana. Missä NHL-pelaajien kunnioitus toisiaan kohtaan?

Potkaistaan taas uusi NHL-viikko liikkeelle pienellä kokoelmalla muistiinpanoja.

Lue koko artikkeli »

Muistiinpanoja NHL:stä

| Julkaistu 14. 10. 2013 18:40

NHL:n tulokasvuosikerta on vahvempi kuin pitkiin aikoihin. Patrick Roy on vienyt kausiennakoissa heittopussiksi arvioidun Colorado Avalanchen viiten peräkkäiseen voittoon. Tomas Hertlin tapaus muistutti taas siitä, ettei NHL:ssä saa tuulettaa. Joe Thornton puhui tuhmia.

Tässä tuttuun tapaan sekalainen kokoelma muistiinpanoja joistakin viimeisen viikon NHL-tapahtumista.

Lue koko artikkeli »

Toinen viikko, ei pidä innostua liikaa

| Julkaistu 8. 10. 2013 23:13

NHL-runkosarjan toinen viikko on täydessä vauhdissa. Onko innostuttava tai masennuttava muutaman ottelun jälkeen? Ensimmäinen valmentaja sai potkut vain kolmen ottelun jälkeen Philadelphiassa. Spinnorama-harhautus puhutti taas.

Tässä sekalanen kokoelma kommentteja ja huomioita.

Lue koko artikkeli »

NHL alkoi

| Julkaistu 5. 10. 2013 17:28

Runkosarjan alku on aina jännittävää aikaa NHL-kaudella. Hyvä kakkonen playoffien alun jälkeen. Kiekko putosi Montrealin Bell Centren jäälle tiistaina ensimmäisen ottelun merkiksi.

Paljon maaleja, värikkäitä tapahtumia ja vanha kunnon tappelukeskustelu. Patrick Royn paluu, tällä kertaa valmentajana. Uusia suomalaispelaajia.

Kaiken lisäksi taas pelataan olympiavuotta. Peliohjelma on Sotshin talvikisojen vuoksi tiiviimpi ja raskaampi pelaajille. Paljon otteluja peräkkäisinä iltoina. Kakkosmaalivahtien talvi tulossa ja todella pitkä Venäjän matka keskellä NHL-kautta odotettavissa.

Tässä sekalaisia havaintoja, kommentteja ja tarinoita kauden alettua. Lopussa perinteiset runkosarjaveikkaukset.

Lue koko artikkeli »

Bowman

| Julkaistu 27. 9. 2013 15:18

NHL-historian menestynein valmentaja Scotty Bowman erottuu täysin muista uskomattoman pitkällä ja menestyksekkäällä urallaan jääkiekossa. Yhdeksän Stanley Cup-mestaruutta valmentajana. Neljä lisää johtoryhmien jäsenenä. NHL-ennätykset 1,244 voittoa runkosarjassa, 223 voittoa pudotuspeleissä.

Bowman valmensi joukkueita Stanley Cupin finaalisarjoissa 13 kertaa. Ensimmäisen kerran vuonna 1968 ja viimeisen vuonna 2002.

Scotty Bowmania pidetään yhtenä kaikkien aikojen valmentajista urheilussa.

Tässä joitakin kertomuksia viime viikolla 80-vuotispäiväänsä jälleen kerran hallitsevana Stanley Cup-mestarina juhlineesta William Scott Bowmanista.

Lue koko artikkeli »

Harjoitusleiriottelut ovat niin tylsiä

| Julkaistu 23. 9. 2013 16:28

NHL:n loputtoman pitkät harjoitusleirit ja niitten aikana pelattavat näytösottelut ovat niin tylsiä. Mitään kiinnostavaa tai värikästä ei koskaan tapahdu.

Mr.Goalie Glenn Hall oli oikeilla jäljillä. Hän jäi aina kotiin odottamaan parempaa tarjousta harjoitusleirin ajaksi. Kun Chicago Black Hawksilta tuli puhelinsoitto, Hall pyysi vaimoaan ilmoittamaan, että hän on maalamassa latoaan.

Tässä muutamia kommentteja viime päivien tylsistä harjoitusotteluista.

Lue koko artikkeli »

Vanhat kuvat seiniltä, paidat housuista

| Julkaistu 17. 9. 2013 16:56

Kolme päivää on nyt pelattu NHL:n pääleirien harjoitusotteluja. Yhteensä kymmenen peliä pelattiin lauantaina ja sunnuntaina. Maanantaina pelattiin kymmenen lisää.

On aika antaa jokavuotinen varoitus.

Ei kannata välittää liikaa harjoitusleiripeleistä. Kukaan ei välitä siitä, kuka nämä pelit voittaa tai häviää. Harjoitusottelut ovat harjoitusotteluja. Harjoituksia, joissa pelataan. Pelejä, joissa harjoitellaan. Pelaajat hakevat pelituntumaa, valmentajat ajavat sisään systeemejään.

Lue koko artikkeli »

Kahdeksan uutta kapteenia

| Julkaistu 14. 9. 2013 17:47

Kapteenin C NHL-pelaajan paidassa on useimmiten kunniatehtävä. Kapteenin ei tarvitse olla joukkueensa paras pelaaja. NHL:ssä sanotaan usein tuon kirjaimen tarkoittavan sanaa “Character”. Se symbolisoi luonteen lujuutta. Pelaajaa, joka on esimerkiksi muille.

Lue koko artikkeli »