Wallenius vaihtaa autoa

| Julkaistu 6. 3. 2012 18:00

Suojeluskuntien ylipäällikkö Lauri Malmberg viettää sunnuntain vastaisen yön Tuusulan päällystökoululla, samoin everstiluutnantti Elja Rihtiniemi, joka oli presidentin lähettiläänä neuvotellut mäntsäläläisten kanssa. Lopullinen sopu antautumisen ehdoista syntyy sunnuntaina iltapäivällä. Rihtniemi lähtee tämän jälkeen Mäntsälään hakemaan vangittaviksi julistettuja kapinajohtajia sekä Mäntsälään vielä jääneitä joukkoja.

Malmberg lupaa tulla kolonnaa vastaan Kellokoskella. Hän on saanut presidentiltä erityistehtävän. Malmbergin on määrä pidättää toinen kenraalin arvoinen mies, lapuanliikkeen pääsihteeri Kurt Wallenius.

Malmbergin auto kohtaa kolonnan Kellokosken pohjoispuolella. Auto ja kolonna pysähtyvät, minkä jälkeen kapinajohtaja Wallenius siirtyy sopuisasti Malmbergin autoon.

Malmberg ja Wallenius, Mala ja Walle, ovat molemmat jääkärikenraalimajureita. He tuntevat toisensa vuosien takaa.

Tags: ,