Vehnäterrieri Lenny

Lenny tuli perheeseemme 10 viikon ikäisenä lokakuussa 2008. Opettelimme ahkerasti pienen vehnänvärisen koiran kanssa yhteiseloa, hyviä käytöstapoja ja sisäsiisteyttä. Pissat lirahtivat melko pian oikeaoppisesti sanomalehdelle, mutta eihän pikkukoira voinut tietää, että lammikon läpi tepastelu ja läpimärän lehden riepottelu eivät kuulu asiaan.

Tuntuu kuin tuosta syksystä olisi ikuisuus ja nyt nuo märät muistot naurattavat. Lennystä on kasvanut hurmaava nuoriherra, jonka motto voisi hyvin olla ”aina valmis”. Sanan ”mennäänkö” kuullessaan Lenny on jo ovella eikä mikään voisi olla hauskempaa kuin juoksulenkki tai metsäretki laumanjäsenten kanssa.

 

Lenny1_468

Lennyn luonne on mielenkiintoinen sekoitus hyvinkin erilaisia ja vastakkaisia piirteitä. Lenny on kiltti, iloinen ja hyväntahtoinen höppänä, mutta terrierin tapaan myös voimakastahtoinen ja sinnikäs. Toisinaan Lenny on kovakorvainen ja toisinaan herkkänahkainen – perheenjäsen, joka vaatii selkeät rajat ja rajattomasti rakkautta. Tuo rohkea ja urhea uros rakastaa ihmisiä yli kaiken eikä säästele pusujaan – niistä saavat osansa sekä oma lauma että tuntemattomat ihmiset. Lennyn mielestä ihmisen syli on paras paikka, johon voi itsensä tunkea. 

Tuo verraton, ei enää niin pieni vehnänvärinen koira ilostuttaa, yllättää ja herkistää laumanjäsenensä päivittäin.

Lennyn elämästä kertoo vapaa kirjoittaja Virpi Rautiainen.

Yksi vastaus artikkeliin “Vehnäterrieri Lenny”

  1. Koiran elämää - Blogit - HS.fi kirjoittaa:

    [...] Vehnäterrieri Lenny [...]

Kommentoi