Pinseri Miska


Miska

Ovikellon soidessa sohvalta ponnistaa vieteriukon vauhdilla sutjakka Miska-koira, joka ryntää matot rullaten eteiseen ottamaan tulijat vastaan häntä vispaten ja pinserirodulle tyypillisesti haukahtaen. Miska on reilun vuodenikäinen terhakka, iloinen ja pohdiskelevainen koira, jonka touhuja ja touhotuksia tässä blogissa seurataan.

Miska ei ole mikään sohvaperuna, vaikka nauttiikin rennosta lekottelusta ja omistajan vieressä pää tyynyllä uinumisesta. Päiviin kuuluu pitkiä lenkkejä, Tokoinrannan koirapuistossa viilettämistä, koulutustuokioita ja muita yhtä hauskoja hetkiä, kuten pehmolelujen sisälmyksien möyhentämistä ja lihapullapiiloleikkejä.

Miska aloitti viime syksynä tottelevaisuuskoulutuksen (toko) pentukurssilta, jota seurasi joulun jälkeen toko1-kurssi. Tottelevaisuuskoulutus sujuu mallikkaasti, mutta se ei ole yhtä riemullisen vauhdikasta kuin agility, jonka saloihin Miska on päässyt tutustumaan Pinsereiden agilityjaoston koulutuksessa toukokuusta alkaen. Lempieste tähän mennessä sekä omistajalle että Miskalle on ehdottomasti putki, jonka läpi viimeksi mainittu ampaisee ohjuksen tavoin. Miskan harrastuksia ei kuitenkaan luonnehdi kilpailuvietti eikä kunnianhimo, vaan enemmänkin hauskuus ja huumorintaju. Omistajaltakaan ei voi etsiä pokaalin kuvia silmistä, sillä harrastusten tarkoitus on antaa koiralle – ja emännälle – hauskoja hetkiä ja reipasta toimintaa.

Miskan elämän aakkoset alkavat sanalla ’aktiivisuus’, joka joinakin päivinä ilmenee ilkikurisuutena. Miska saattaa kuljetella tomerana sukkia ja alusvaatteita ympäri asuntoa kiinnittääkseen huomion itseensä. Ulos lähdettäessä energisyys ilmenee usein lenkittäjänsä hoputtamisella: Miska piippaa ”iuuu, iuuu” ja hyörii edestakaisin kärsimättömänä, kunnes malttaa istahtaa pannan pujottamisen ajaksi.

Perusasenteet Miskan kanssa elellessä ovat ymmärtäminen, luottamus ja iloisuus. Koulutuskaan ei ole sotilaallista marssintaa, vaan koiran ehdoilla toimimista siten kuin Tuire Kaimio Pennun kasvatuksessa opastaa. Peruskäskyt ja hauskat temput opetellaan naksutin-menetelmää käyttäen.

Miskaa on sanottu niin Simpsonien koiran kuin myös Muumien Nipsun näköiseksi. Oli miten oli, Miskan jäntevän ketterä ulkomuoto yhdistettynä nokkelan veikeään luonteeseen saa aikaan mitä rakastettavimman paketin.

Tervetuloa seuraamaan Miskan koiruuksia!

Miskan elämästä kirjoittaa Sanna Karhu.

Lue Miskasta kertovat kirjoitukset.

Kommentoi