Kultainennoutaja Minttu

Kun idea pennusta on mieleen juolahtanut, sitä on lähes mahdoton kitkeä. Se versoaa ja versoaa, kunnes lopulta huomaa ostaneensa jo valmiiksi kupit, pannat ja lelut. Sitä tajuaa lukeneensa yötä päivää koirafoorumeita ja katsoneensa kaikki mahdolliset television koulutusohjelmat. Koirattomat ystävät ovat ajautuneet hulluuden partaalle kuunnellessaan jatkuvia jorinoita erilaisista ruokintamahdollisuuksista – Facebook-päivityksistä nyt puhumattakaan. On ravattu ympäri Suomea etsimässä sitä oikeaa pentua ja etenkin kasvattajaa, jonka kanssa synkkaa.

Alusta asti oli selvää, että tuleva pentuni tulisi olemaan kultainennoutaja. Juuri se keskiluokkainen kultaharja ja mainosten kiiltokuvahauva, joka noutaa lentävän sanomalehden heiluttaen iloisesti häntää postinjakajalle. Kultaisennoutajan stereotypia tavanomaisena ja vähän elitistisenäkin perhekoirana istuu vahvassa. Kertoessani suunnitelmistani kultaisten parissa, kuuluu vastaus monesta suusta: ”Eikös se ole vähän tylsä rotu?” Edellisen väitteen aiomme todistaa vielä vääräksi.

Oikeastaan mikään harrastuslaji ei ole kultaisen kanssa poissuljettu, ja erityisesti itse odotan innolla noutajien metsästyskokeita. Metsässä rämpiminen ja pakastevaristen heittely on jossain todella kaukana omalta mukavuusalueeltani, mutta miten hienoa onkaan nähdä koira tekemässä sille tarkoitettua työtä ja nauttivan siitä.

Upouuteen Winter Road -kenneliin oli syntynyt kolme kultaista pentua 12.1.2011. Lukuisten sähköpostittelujen jälkeen saavuin vihdoin Järvenpäähän pentujen ollessa 5,5 viikon ikäisiä. Minut vastaanotti kolme pientä vipeltävää möykkyä. Tuntien tutustumisen jälkeen lähdin odottavissa tunnelmissa takaisin Turkuun, mielessäni vain uninen pieni prinsessa punaisessa pannassaan. Olikohan tämä vihdoin tässä?

Kennelissä tuota punapantaista neitokaista kutsuttiin Mintuksi. Minttu löytyi myös omalta nimilistaltani, sillä halusin nimen liittyvän luontoon. Näiden kohtalon tuulien puhaltaessa Minttu-nimi sai jäädä, kun kennelistä seuraavana päivänä soitettiin tomeran pikkuneidin tulevan minulle sijoitukseen.

Puitteet on rakennettu, ja enää puuttuu vain esityksen tähti: Winter Road Absolutely Fabulous eli Minttu.

5,5vk:n ikäinen noutajanalku herätettynä kauneusuniltaan
5,5vk:n ikäinen noutajanalku herätettynä kauneusuniltaan.

Blogissa tullaan seuraamaan miten pennun koulutus ja koiraharrastus yhdistyvät opiskelijan arkeen. Kirjoittaja on 21-vuotias turkulainen yliopisto-opiskelija.

Yksi vastaus artikkeliin “Kultainennoutaja Minttu”

  1. Tiina kirjoittaa:

    Hei! Googletin kultsu-aiheisia blogeja ja päädyin tänne :) Odotan innolla jatkoa!!! Toivotan sydämeni pohjasta onnea Mintun kanssa. Itselläni on 10kk kultsutyttö Bella ja odotan syntyväksi myös erästä pentuetta, josta olisi tarkoitus hankkia Bellalle kaveri elokuulla, kultainen tietenkin! :)

Kommentoi