Parhaat lelut

| Julkaistu 6. 6. 2012 10:03

Jos Lenny osaisi puhua, koiraparka ei ainakaan voisi kehuskella hienoilla leluillaan. Alkuhössötyksen jälkeen meillä on ostettu äärimmäisen vähän leikkikaluja koiralle. Yleensä kävi näin: Lennyn saatua uuden lelun hampaisiinsa meni muutamasta sekunnista muutamaan minuuttiin, kun leikkikalu oli tuhansina palasina. Palasia keräiltiin ympäri olohuonetta ja pahimmassa tapauksessa niitä tongittiin koiran suusta. Lelun jämät heitettiin roskakoriin ja todettiin, että kankkulan kaivoon menivät taas nuokin eurot.

Onneksi Lenny on tyytyväinen kotikutoisiin, vaatimattomiin leikkikaluihin. Nämä alla listatut Lennyn lempilelut eivät ole välttämättä hammasystävällisiä, mutta eipä koira niillä päivittäin leiki. Lenny ei ole kovin innokas ylipäänsä leikkimään leluilla, ehkä se on terrieriurokselle hieman liian lapsellista touhua, mutta toki Lennyäkin välillä lapsettaa :)

Sandaali. Mieluisa erityisesti sen takia, että Lenny luulee sen olevan kielletty lelu.

Sandaali2

Sandaali

Kumisaappaan varsi. Vartta on mahtava riepotella, koska se pistää sopivasti hanttiin. Varteen on myös tosi kiva työntää kuono.

Kumisaapas

Sukka. Lenny on ollut pienestä saakka sukkafriikki. Se ei kuitenkaan tuhoa sukkia, pelkästään mutustelee suussa ja hypistelee tassuillaan niitä. Parasta Lennyn mielestä on napata sukka kielletystä paikasta kuten vaikkapa vaatekaapista ja hiippailla vaivihkaa sukka suussa toiseen huoneeseen. Lenny on myös aina valmis sukkakoppeiluun tai sukanvetoon.

Sukka

Pallo. Lennyn kanssa on turha yrittää leikkiä palloleikkiä kuten vaikkapa noutajan kanssa – saatuaan pallon hampaisiinsa terrieriuros säntää voitonriemuisena niin kauas kuin mahdollista ja on turha toivoa, että se palauttaisi pallon heittäjälle.

Pallon vaanimisleikki on tarkkuutta ja aikaa vaativaa hommaa. Alla olevassa kuvassa kyttäyskaverina Leo (joka myös – ihme kyllä – on säilynyt ehjänä).

Kyttäysleikki

Lippis. Lenny saattaa mennä hullunhölkkää pihalla lippiksen lippa hampaissa ja toinen etukäpälä lippiksen sisällä. Eli tavallaan se juoksee kolmella jalalla lippa suussa. Sisätiloissa Lenny haluaa lippisleikkiin haastetta ja ottaa lisävälineeksi pallon. Lippis on hampaissa ja käpälät huiskivat palloa kuin flipperipelissä. Toisinaan sekä lippis että pallo ovat yhtä aikaa suussa. Lippis-pallo-kombinaation koira on keksinyt ihan itse ja se saattaa viihtyä tämän leikin parissa pitkänkin tovin.

Lippis ja pallo

Lennyllä on ensi kuussa 4v. synttärit. Luulen, että sankari saa lahjaksi paketin, josta löytyy käytetyt urheilusukat, vanha lippis ja mehukas luu :)

8 vastausta artikkeliin “Parhaat lelut”

 1. Eitsu kirjoittaa:

  Hei! Voi että nauratti taas ! :) Aivan ihania kuvia ja kertomuksia. Varsinkin tuo lippispallo-yhdistelmä.

 2. nyysky kirjoittaa:

  kiitos lenny piristyksestä=) meillä lapsille suunatut lelut ovat kestäneet, kun taas koirille suunatut menevät hetkessä rikki. ihan vaan ideana…

 3. Riitta kirjoittaa:

  Kiitos vinkistä! Saappaanvarsi kuulostaa siltä, että koiralle kelpais…

 4. maria&rescue Papu kirjoittaa:

  Kuten Lennyn niin Papunkin lempparilelut pallon lisäksi muutama puoliksi tapettu ja äänetön pehmopossu, joka myös toimii tyynynä. Suosittelen myös heittokeppiä, myydään lemmikkikaupoissa tennarin kera, nykyään myös lyhyempi kepakko, säästää aikuisen nikamia ja lentää UPEASTI!!!
  Synttärivinkki Lennylle Papulta:
  Suosikkipallo on sisäleikeissä läpinäkyvä pulma-pallo, pehmeämpi, kiihottavampi ja halvempi kuin se kuminen. Vaikka sitä on raadeltu jo puoli vuotta, ei ole saatu revittyä. Sen kanssa Papu jaksaa ahertaa ja “kärsivällisyys kasvaa” joskus todella kovaäänisenäkin. Väreinä turkoosi, aniliinin puna ja sitruunan kelta ja sinne sisään muutama pätkä Pedigreen Rodeota, niin siinä se!

 5. Lui kirjoittaa:

  Meillä on suosittu ollut sellainen joustavasta kumista valmistettu “verkkomainen” pallo, saa ainakin siitä lemmikkieläinkauppaketjusta, jonka logossa on kissa ja koira. Terrienkestotakuu, ja lisäksi pallo ei riko sisälläkään mitään, on sen verran kevyt.

 6. upu kirjoittaa:

  Täällä mäykyllä on sellainen lelu, et laitoin tennispallon neulesormikkaan sisään. Tämä on suosikkien joukossa, kun siitä saa monesta kohtaa hampailla kiinni ja sitä kiva retuuttaa.

  Ostan myös monesti kirppareilta eurolla taikka parilla vanhoja nalleja ja ne ajaa saman asian kuin koiran pehmolelut mutta tulee vaan hivenen halvemmaksi ostajalle. Etenkin kun tän neidin käsittelyssä pehmolelu on hyvin pian entinen..
  Minunkin koiralle on annettu vanhoja lastenleluja ja ne ovat kestäneet paremmin kuin koirille suunnatut.

 7. Heidi kirjoittaa:

  Meidän suosikki on variaatio tuosta upun lelusta: tennispallo tennissukaan ja solmulla kiinni. Lentää kauas ja kestää retuutuksen.

 8. henni kirjoittaa:

  Meillä on kanssa todettu et ostoleluissa menee eurot hukkaan. Lempileluihin kuuluvat mm. hitsaushanska, lippalakin lippa, tennispallo josta kuori syöty pois ja kaikenlaiset kepukat. Nyt on ihme kyllä yksi 0,5 eur maksanut pehmolelu kestänyt ehjänä jo kuukausia… Oon päätynyt siihen, että koira saa lasten leluja kirppikseltä yllämainittuun hintaan :D Superkestävä lateksipossu tapettiin viikossa…