Teräsmiehen apulainen?

| Julkaistu 2. 2. 2012 16:15

Olemme ulkoilleet urheasti Lennyn kanssa tulipalopakkasista huolimatta. Tänään mittari näytti miinusasteita niin paljon, että laitoin Lennylle tossut ja liivin. Huvittava lopputulos on nähtävissä alla.

Liivi on ostettu Lennyn pentuaikana ja koira on niin sanotusti kasvanut ulos tästä vaatteesta.

1

“Naamiaisiinko olemme menossa?”

Jätimmekin kinttanan liivin, tai paremminkin Teräsmies-viitan, suosiolla kotiin, mutta tossut pidettiin jalassa. Ja ihme kyllä, tossut pysyivät käpälissä koko vauhdikkaan lenkin ajan. Normaalisti ne lentävät jaloista ensimmäisen sadan metrin aikana, sillä tarranauhat ovat pahasti rispaantuneet ja muutenkin tossut ovat parhaat päivänsä nähneet. Viimeistään ensi talveksi Lennylle on hankittava kunnon jalkineet. Hyviä tossu- ja takkivinkkejä otetaan kiitollisuudella vastaan :)

3

4

Lenny taisi innostua Teräsmies-teemasta, sen verran lennokasta ja ilmavaa meno oli.

11 vastausta artikkeliin “Teräsmiehen apulainen?”

 1. Päivi kirjoittaa:

  Upeat kuvat taas kerran Lennysta. Hän on ihan supersankarin näköinen. Uusi takki saattaisi olla paikallaan, että masukin pysyisi lämpimänä.Kyllä on fiksu koira kun ymmärtää pitää tossut jalassa sitä eivät kaikki ymmärrä. Toivotaan loivempia pakkasia Lennylle ja kaikille muillekin ihanille karvakuonoille.
  Terveisin koiraton fani Espanjasta

 2. maria&resgue Papu kirjoittaa:

  Tässä muutama vinkki Lennyn : Janutex, Tmi Hurmurit ja Zarola.fi
  Toivottavasti näistä jokin uusi lennokas talvivaate
  löytyy.

 3. tsikos kirjoittaa:

  Kylläpä näyttää riemukkaalta vehniksen meno! :) Hyviä takkeja saa ainakin Janutexilta, eivätkä ainakaan minun mielestä ole hinnalla pilattuja. Sieltä saa myös mittojen mukaan tilattua takin, jos oma koira ei olekaan “standardi”-kokoinen (jolloin esim. Hurtan valikoimasta ei välttämättä löydy sopivaa kokoa).

 4. Cita kirjoittaa:

  Kauniita talvikuvia! Koirallani oli samanlaiset tossut aikaisemmin kuten Lennyllä kuvassa, mutta ne tosiaan eivät pysyneet kovin hyvin reippaalla hihnalenkilläkään jalassa. Ostin pari viikkoa sitten M&M:n kuvastossa olleet mustat koiran bootsit, eli niissä on kunnon kumipohja – näyttävät aivan pikkulapset kengiltä :) Kun ne laittaa tiukalle, niin ne on pysyneet hyvin jalassa ja ei ole neidin menoa haitannut. Tosin olen pitänyt niitä vain hihnalenkeillä, että minun ei tarvitsisi lähteä niitä etsimään metsän uumenista.. osa edellisistä tossuista kun katosi metsään leikin lomassa. Näitä uusia kenkiä neiti ekalla lenkillä vierasti, eli vähän hassusti nosteli etenkin takajalkoja, mutta seuraavalla kerralla jo hyväksyi tossut – nyt ei enää voi kävellä ilman tossuja ulkona kun on liian kylmä. Tietenkin meillä on käytössä vielä kaksiosainen koirien toppapuku, joka hyvin joustaa juostessa! Eli etuosa ja takaosa ovat erikseen ja ne kiinnitetään toisiin joustavilla puvussa olevilla kuminauhoilla/napeilla.

 5. Nessu kirjoittaa:

  Ne, ketkä uutta takkia etsivät voisivat tutustua myös POMPPA -koiranvaatemallistoon! Meillä on kotona sadetakki ja perusPomppa, kummatkin ovat erinomaiset. Takin malli on paras tähän asti kokeilemistamme, se peittää mukavasti myös olkia ja reisiä ja takin muoto on sellainen, ettei inhottavia kuminauhanyörejä tarvi kiskoa nivusiin. Suosittelen tutustumaan! Meillä on myös yksi Hurtta-takki, mutta se jättää mielestäni isoja aukkoja eikä peitä tarpeeksi, eikä siinä ole reikää valjaille, mikä taas Pompassa on. Kaiken tämän lisäksi takit tehdään Suomessa! Ja miten ihastuttavat nettisivut!

 6. Allu kirjoittaa:

  Hankin muutama talvi sitten omalle terrierilleni kotimaisen Pompan valmistaman toppaPompan – suosittelen! Ehdottomasti laadukkain ja parhaiten istuva takki joka koirallani on. Suojaa hyvin myös vatsan puolelta; takissa on lisäksi hieman pidennetty helma joka suojaa jalkoja, mutta ei haittaa koiran liikkumista. Materiaali on pitänyt kuosinsa, vaikka viime talven pakkasilla takkia tuli käytettyä todella paljon. Ehdottomasti hintansa arvoinen!!!

 7. maria&resgue Papu kirjoittaa:

  Lisäisin vielä Lennylle yhden, joka valmistaa myös hepoille vaateita eli http://www.hooks.fi
  Vihkon loppuosassa on paljon kivaa koissuille, eikä ole hinnalla åilattu 22.2. saa vielä ilmaisen kuljetuksen jos ostaa 22 eu´lla!

 8. Mila, Aida, Nina Kiuru kirjoittaa:

  Parhaimmat ja kestävimmät koiratossut mitä tiedän on Ruffwear merkkiset “kengät”. Milalla on Skyliner-malliset popot jotka pysyy hyvin päällä ja ovat kyllä niin kestävät, etten usko että toisia tarvitsee koko koiran elinaikana. Ruffwearin tarvikeita voi ostaa esim. näistä verkkokaupoista: http://www.dogyello.fi/ http://www.petenkoiratarvike.com/ruff_wear_mf_120.html

 9. Lenny, Virpi Rautiainen kirjoittaa:

  Oi kiitos kaikille hyvistä vinkeistä! Olisi ehkä varminta käydä paikan päällä sovittamassa takkeja ja tossuja, mutta kuinkahan terrierin kärsivällisyys kestää sen? ;)

 10. Kisu kirjoittaa:

  Minäkin suosittelen Pompan takkeja. Itäkeskuksen vieressä olevassa Mustissa ja Mirrissä oli hyvät valikoimat ja paljon tilaa sovitella vaatteita tarvittaessa. Tosin sielä ei Pomppa-takkeja saa. Mutta Pompan voi tarvittaessa sovittaa kotona ja vaihtaa, jos koko on väärä. Näin ei terroristi-terrierilläkään mene hermot shoppaillessa :)

 11. Kirppu kirjoittaa:

  Pakkanen kiusaa pieniä terriereitä myös eteläisessä Suomessa. Mikäli omistajalla pysyvät puikot kädessä suosittelen neulomaan villaiset tossut jotka vielä huovutetaan tiiviiksi pesukoneessa. Itse tein tällaiset, laitoin tarranauhat nilkan ympärille ja pohjiin joidenkin lankakauppojen myymää liukuestesilikonia. Oma piski vihaa näitä tossuja vähemmän kuin edellisiä ostotossuja, epäilen syyksi sitä että vanhojen tossujen sisällä olevat paksut saumat painoivat herkkiä pikku tassuja…