Jäällä

| Julkaistu 20. 2. 2011 12:18

Misk_jaalla7

Eilen puimme monta vaatekerrosta päälle ja lähdimme uhmaamaan kylmyyttä (pakkasta -18) aurinkoiselle jäälle Tokoinrantaan. Mukaan lähti myös Miskan koirakaveri Vilma omistajansa kanssa. Jäältä löytyi kaikkea kiinnostavaa. Kuvia linkin takana!

Misk_jaa

Jäällä oli “elämysalue” eli jonkinlaista tilataidetta, johon kuului muun muassa pöytä, jolla oli kirjoja ja leluja, joita sai vaihtoperiaatteella viedä mukaansa.

Misk_jaalla3

Misk_jaalla4

Vilma & Miska

Misk_jaalla5

“Elämysalue”

IMG_0486

Misk_jaalla6

Miskan & Vilman elämys eli operaatio “Kadonneet namit”.

Misk_jaalla8

Namit piilottelivat oudosti myös lumeen hautautuneessa veneessä…

19 vastausta artikkeliin “Jäällä”

 1. annepa kirjoittaa:

  Näyttää kivalta, mut ymmärsinkö kuvista nyt oikein että pidät koiria irti kaupungissa?

 2. Vilijonka kirjoittaa:

  Onpa kiva näyttely pistetty jäälle.
  Kuluu koiranomistajienkin aika ihmetellessä tilataidetta.
  Nämä sessut näyttävät niin hyvin kasvatetuilta,
  että ihan varmasti tottelevat omistajia, vaikka eivät ole
  koko ajan narun päässä. Tilannekin on rauhallinen eikä muita ihmisiä näy lähitienoilla.

 3. siggan kirjoittaa:

  Älähän vielä innostu !
  Koiran tulee olla kytkettynä tai muuten välittömästi hallittavissa.

 4. petroa kirjoittaa:

  Miska näyttää ihan meidän Lunalta.Ollaankin ajateltu, että siinä olisi pinseriä.Hienoja kuvia.

 5. Hannak kirjoittaa:

  Miksi ei voisi pitää vapaana kun koirat tottelee ja näyttää rauhalliselta.

 6. Mirkku ja Siiri kirjoittaa:

  No jos nyt jäällä päästää irti, ja kyseessä on tottelevainen koira, niin onko tuo nyt niin kamalaa vaikka laitonta onkin…
  Täällä itä-Helsingissä koirat juoksentelevat vapaana jäällä, eikä toistaiseksi ole mitään ongelmia ollut.
  Menepä Britteihin tai vaikka Saksaan käymään, niin harvemmin siellä koirat missään hihnassa on, ja homma toimii. Joskus tuntuu, että koiran ainainen pakottaminen hihnaan jopa edesauttaa sen ‘vihaisuutta’ ja reviiritietoisuutta, koska se ei opi olemaan vapaana rauhallisesti.

 7. hanna kirjoittaa:

  ihanaa nahda koirien kirmaavan vapaana jaalla. kaupungissa tai ei. tietaakseni kukaan ei ole veden paalla koirien vapaana pitamisen kieltanyt ;)

 8. Mila, Aida, Nina Kiuru kirjoittaa:

  Jos mitään positiivista pitää talvesta ja kylmästä löytää, on se juuri tämä, että jäällä on sen verran tyhjää ja lääniä, että koirat voi aika surutta päästä sinne juoksentelemaan. Ja jos joku tulee vastaan, sen ainakin näkee jo kaukaa ja koirat voi kytkeä tarvittaessa.

 9. Ledi kirjoittaa:

  Kyllä meilläkin koira saa olla vapaana jäällä, mutta tottakai sielläkin käyttäydytään. Kysytään lupa saako tulla tervehtimään jos tulee muita koiria vastaan ja otetaan oma koira vierelle, jos on tarvetta. Koira on pieni ja ns. kaikkien kaveri ja tuntuu vain synnyttävän hyväntuulisuutta tepastellessaan ja touhutessaan talvimanttelissaan ulkona. Meistä on kiva, jos tapaamme toisia koiria joiden kanssa voi leikkiä, mutta emme automaattisesti oleta, että kaikkien kanssa voi. Päätöksen siitä menemmekö tervehtimään, teen minä, ei koira.

  Jos koira on koulutettu ja hallinnassa, en näe mitään syytä miksei se voisi touhuta jäällä vapaana, ilman hihnaa. Ja Miska & Vilma tuntuivat olevan ihan hallinnassa.

  Ei kaikkeen tarvitse suhtautua niin tiukkapipoisesti. Suomi on täynnä sääntöjä ja rajoituksia, varsinkin eläimiin liittyen, ei täällä kukaan pääse rellestämään, vaikka nämä kaikkien sääntöjen tiukkaa noudattamista vahtivat korttelipoliisit vähän hellittäisivätkin.

  Itselläni on ollut koiria 23 vuotta ja kaikille on opetettu peruskäyttäytymissäännöt, luoksetulot sun muut. Kannatan lämpimästi ajatusta koirien ajokortista, koirakohtaisesta, sellaisen suorittaneelle voitaisiin sitten suoda vähän enemmän vapauksia, kun on testattu, että yhteistyö toimii.

 10. Miska, Sanna Karhu kirjoittaa:

  Kiitos kommenteista!

  Oli laitonta tai ei – jäällä olen pitänyt Miskaa aina vapaana. Tämä ei ole mitenkään poikkeava käytäntö vaan verraten yleinen. Melkein kaikki pitävät koiriaan vapaana jäällä.

  Jos kukaan ei noudata lakia, laissa täytyy olla jotain vikaa. ;)

 11. MVH kirjoittaa:

  Komppaan Mirkkua ja Siiriä. Asun Ruotsissa ison kaupungin keskustan tuntumassa, ja enemmistö kadulla vastaan tulevista koirista ei ole kytkettynä, enkä koskaan ole törmännyt ongelmiin. Järjen käyttö on sallittua meille kaikille kulkijoille, ettei tarvisi aina olla narisemassa jostain epäkohdista.

 12. Mytty ja Ali kirjoittaa:

  Puoltoääni tulee täältäkin, stadissa on sen verran vähän lääniä missä pystyy koiraa vapaana pitämään (en siis laske postimerkin kokoisia koirapuistoja) että kun vesialueet jäätyy ne pitää kaksi- ja nelijalkaisten hyödyntää täysin. Ja eiköhän jokainen fiksu koiranomistaja itse osaa arvioida pystyykö pitämään luffensa hihnatta tuollaisissa olosuhteissa – kaupungin kaduillahan asia on sitten eri ja hyvin yksiselitteinen.

 13. ile kirjoittaa:

  Kylla minunkin muistini mukaan jaalla koirien vapaana pitaminen on ollut maan tapa – ja tovottavasti tulee olemaankin. Taalla keskieuroopassahan koirat nyt ovat muutenkin vapaana puistoissa ym ja tulevat mukaan ravintoloihin, kahviloihin jne. Kasittaakseni ihmiset ovat taalla vahintaan yhta terveita kuin siella Suomessa eika allergisiakaan tunnu olevan laheskaan yhta paljon. Olisiko niin, etta jo olisi jopa parempi jos olisimme enemman yhdessa elainten kanssa?

 14. Mirkku ja Siiri kirjoittaa:

  ile, Olen miettinyt samaa. Toki on heitä, jotka ovat todella allergisia (enkä vähättele tätä lainkaan), mutta toistaiseksi eläinkiellot ovat ruokaturvallisuuteen liittyviä. Edes kaljakuppilaan ei saa lain mukaan tuoda koiraa, koska hanaolut on “elintarvike”… Hihnapakko taas varmaan johtuu jostain vanhanaikaisesta metsäläisyydestä; ajatuksesta, että eläimet eivät kuulu kaupunkiin. No, on olemassa villieläimiä, ja sitten on myös citykoiria, kuten Miska ;).
  Olisi ihanaa mennä Siirin kanssa oikeasti kaupungille, istua sen kanssa kahvilassa tai ruokaravintolassa – se on säyseä ja kävisi luultavasti jalkojeni juureen nukkumaan samalla kun nauttisin kahvin tai aterian. Mutta ei. Edes ulkoilmaterasseille ei saa ottaa koiraa mukaan, mikä on melestäni elintarviketurvallisuuden hätävarjelun totaalista liioittelua!

 15. ile & kamut kirjoittaa:

  Taallapain tosiaan ei ole yleensa mitaan ongelmaa vieda koiraa ravintoloihin tms paikkoihin. Viimeisen 10 vuoden aikana ainoastaan kerran on toinen asiakas valittanut – ja kas kummaa sattui olemaan suomalainen.

  Taalla tuodaan automaattisesti koirille vesikuppi ja joskus jopa pienta purtavaa. Muutaman kerran olemme tilanneet heillekin ruokaa, ja onhan se hauskaa, kun hienossa ravintolassa karvakuonoille tehtiin oma kattaus, poytaliinoilla ja posliinilautasilla. Kylla siina kelpasi heidankin mutustaa valipalaa ja ilmeisesti arvostivat kun jopa vihanneksetkin katosivat ilman valitusta. Hovimestari tuli viela kysymaan etta maistuihan varmasti :-) Kylla maistui, ilmeisesti paremmalta kuin kotona :-))

 16. Koiran elämää - Blogit - HS.fi kirjoittaa:

  [...] aiemmassa postauksessani valokuvat vapaana olevista koirista herätti runsaasti keskustelua siitä, onko vapaana pito [...]

 17. annepa kirjoittaa:

  “Jos kukaan ei noudata lakia, laissa täytyy olla jotain vikaa.”

  No niivvarmaa mutta kannattaisko sitä lakia sitten muuttaa sen sijaan että sitä rikkoo? Mihin se raja vedetään että koska lakia pitää noudattaa ja koska ei? Kyse ei ole harmittomasta koiran irti pitämisestä vaan isommasta periaatteesta. Jos ryhmä x on sitä mieltä että laki y on huono eikä sitä tarvitse noudattaa, niin mihin vedetään raja? Esim. ryhmä “koiraihmiset” on sitä mieltä että “sesset irti vaan jos käyttäytymisessä löytyy”, viis laista. Entä kun ryhmä “poromiehet” on sitä mieltä että kaikki suurpedot pitää hävittää, viis laista? Entä jos ryhmä “viinaan menevät autoilijat” on sitä mieltä että kännissä rattiin vaan, viis laista? Laki on joko tai, ei ole semmoista vaihtoehtoa että tänään noudatan lakia tältä osin ja huomenna tuolta osin.

  Jos laki on huono, se pitää muuttaa.

 18. Koiran elämää - Blogit - HS.fi kirjoittaa:

  [...] Täällä blogissa on jo aiemmin käyty keskustelua siitä, saako koiraa pitää auki jäällä. Kovin yleistä se ainakin tuntuu olevan. Edessä avautuva jäämaisema + ei ihmisiä missään = varsin oivallinen kirmailupaikka. [...]

 19. Keijo kirjoittaa:

  Olen jo muutaman vuoden ajan pitänyt koiraani aina vapaana, kaupungissa ja metsässä. Tulee komennosta viereeni kävelemään. Näin ohitamme vastaantulijat, jonka jälkeen koira saa luvan jatkaa omaa viipottamistaan. Kertaakaan kolmen vuoden aikana ei ole kukaan valittanut.
  Nyt minulla on myös toinen koira (7kk), jonka koulutan samalla periaatteella kulkemaan yhtä vapaana kuin toinenkin.
  Haters gonna hate!