Joulukuulumisia

| Julkaistu 30. 12. 2008 10:41

Meidän laumamme joulu sujui paikoitellen aika vauhdikkaastikin.
runne ja arvi
Runne ja Arvi harrastamassa viestileikkiä. Kuva: Ilkka Väätänen

Kävimme aattona koko perheen voimin metsäretkellä Espoossa. Käppäilimme muutaman kilometrin lenkin, teimme laavulla tulet ja paistelimme makkarat pipareiden ja kaakaon seuraksi. Koirat eivät ilmeisesti paljoa piitanneet joulun kiltteyssäännöistä, ne kerjäsivät ihan surutta kärtsämakkaraa.

makkarapummit
Mä silmät luon ylös makkaraan….

6 kilometrin lenkki on koirille aika vähän, joten juoksutimme niitä hetken mäessä viestileikin yhteydessä. Tämä leikki on Arvin suosikkeja, se jaksaisi juosta kahden namilla varustetun ihmisen väliä loputtomiin. Runnekin on jo oppinut leikin idean ja se päästeli mäkeä edestakaisin jo miltei yhtä lujaa kuin Arvi.

lenkillä
Kun jäin jälkeen ottaakseni koko porukasta kuvia, Pessi jäi tapansa mukaan odottelemaan minua. Muilla koirilla näyttäisi olevan joku painijuttu meneillään.

Lenkin jälkeen vuorossa oli perinteiset joulukuviot ruokineen ja saunomisineen. Koiraväki otti illan rennosti. Edes lahjojen avaaminen ei saanut niin isoa härdelliä aikaiseksi kuin aikaisempina vuosina. Ilmeisesti Aihkin ja Riskan puuttuminen joukosta rauhoittaa porukkaa. Edesmenneillä koirilla lahjojen availu alkoi mennä jo vähän hölmöilyksi. Aihki saattoi tonkia toivorikkaana koko illan tyhjiä papereita ja Ripa yritti parhaansa mukaan pölliä kaikkien muidenkin lahjat. Viime jouluna se melkein onnistui varastamaan liköörikonvehtirasian…

runne
Runne jouluaattona. Sen valtava turkki on tummunut jo hurjasti.

Lappalaislauma jää nyt pienelle päivitystauolle. Aiomme nimittäin viettää viikon lomamme Sodankylän maisemissa!
Mukavaa uutta vuotta!

8 vastausta artikkeliin “Joulukuulumisia”

 1. Helinä kirjoittaa:

  Mukavaa uutta vuotta koko poppoollenne ja paljon rapsutuksia reippaille koirillenne. Minulla jäi muuten koko jouluksi soimaan päähän se “Hei, pieni Arvi…”:D

 2. Hanna kirjoittaa:

  missä päin espoota kävitte ulkoilemassa? minne sitä voi jättää auton?

  hyvää uutta vuotta!

 3. Pessi, Arvi ja Uula, Anna-Leena Väätänen kirjoittaa:

  Kävimme Pirttimäessä, joka sijaitsee Kehä 3:n ja Turun motarin risteyksen lähistöllä, Oittaalta hiukan matkaa “poispäin”. Autot saa jätettyä Pirttimäen ulkoilumajan parkkikselle. Väkeä oli todella vähän liikkeellä, näimme vain pari muuta ihmistä ja jokusen hevosen.

 4. Henna kirjoittaa:

  Mukavaa lapinreissua! Ja tietysti Hyvää Uutta Vuotta teidän porukalle!

  Minäkin lauleskelin päässäni “Hei pieni Arvi…” koko joulun ajan :D

 5. Maria kirjoittaa:

  Mukavaa reissua mun kotimaisemiin!!! Tiiä vaikka törmättäisiin Sodankylän suunnilla tämän mun pienemmän lappalaislauman kanssa. :D

 6. Marjukka kirjoittaa:

  Onpa sitä täälläkin lauleskeltu “Hei pieni Arvi…”, ääneenkin.
  Upea kuva Runnesta ja Arvista. Onko Runne jo Arvin kokoinen vai hämääkö reilu karvapeite?
  Hyvää uutta vuotta ja mukavaa lapinreissua teille kaikille.

 7. Pessi, Arvi ja Uula, Anna-Leena Väätänen kirjoittaa:

  Kyllä Runne alkaa olla jo Arvin kokoinen, ellei jopa isompi. Tassut sillä on olleet jo pitkään suuremmat kuin Arvilla. Runnesta kasvaa luultavasti korkeutensa puolesta keskikokoinen lapinkoira. Kropaltaan se onkin sitten vähän semmoinen vankan “sumopainijan”-mallinen, ainakin jos vertaa meidän muihin rimppakinttuihin. Alkuun jo luulin, että Runnesta kasvaa Riskan kokoinen valtava jässikkä, mutta tuskin Runne ihan Riskan mittoihin tulee yltämään.

 8. Elli kirjoittaa:

  Ihanan hyväntuulisia kuvia lappalaislaumasta! Oikein hyvä uutta vuotta koiranpojille :).