Parmesanilla ja persiljalla ryyditettyä chorizoa, kesäkurpitsaa ja papuja

| Julkaistu 12. 9. 2012 14:55

Tänään olisi tarjolla taas sellainen ruoka, joka syntyi vahingossa, kun tutkin, mitä kaapeista löytyy.

Kokonaisuus oli kuitenkin yhdessä sen verran toimiva, että tätä olisi voinut kuvitella jopa tarkoitukselliseksi. Saatan tehdä toistekin, ihan vaikka joutuisi ostamaan aineksetkin.

kesakurpitsa_chorizo (10 of 1)

Siispä seuraa ohje parmesanilla ja persiljalla ryyditetylle, kesäkurpitsa-papu-chorizo… ruualle.

En tiedä mikä tämä on. Ei se ole pasta, kun ei siinä ole pastaa. Ei se ole kai paistoskaan, kun se tehtiin liedellä. Wokki se nyt ei ainakaan ole, ellei sitten Kiinassa ole yhtäkkiä ryhdytty chorizonsyöjiksi.

Tyydytään siis toteamaan, että kyseessä on jokin ruoka, ja oikein maukas sellainen.

(ohje kahdelle)

1 keskikokoinen kesäkurpitsa

2-3 valkosipulinkynttä

50-100 g chorizomakkaraa

1-2 rkl extra virgin-oliiviöljyä

kuivattuja chililastuja (tai chiliä muussa muodossa)

1 tlk isoja valkoisia papuja (voipapuja)

suolaa

mustapippuria

nippu persiljaa

kourallinen raastettua parmesania

Leikkaa kesäkurpitsasta ohuita, pitkiä siivuja esim. perunankuorimaveitsellä tai juustohöylällä.

Viipaloi valkosipuli ja chorizo. Kuumenna isolla paistinpannulla öljy ja lisää chorizo, chililastut ja valkosipuli. Paista muutama minuutti, kunnes chorizon rasva alkaa irrota (varo käräyttämästä valkosipulia, eli pidä pannu keskilämmöllä). Lisää sen jälkeen pannulle kesäkurpitsat (onnistuu helpoiten parissa erässä) ja kuullota niitä n. 10 minuuttia, kunnes kesäkurpitsa on sopivan pehmeää ja pannulta on haihtunut suurin osa kesäkurpitsasta irtoavasta nesteestä. Lisää joukkoon pavut, mausta suolalla ja pippurilla ja paista vielä muutama minuutti, jotta pavutkin lämpiävät. Lisää lopuksi joukkoon silputtu persilja ja raastettu parmesan ja sekoita. Tarjoile heti.

Avainsanat: , , ,

12 vastausta artikkeliin “Parmesanilla ja persiljalla ryyditettyä chorizoa, kesäkurpitsaa ja papuja”

  1. Hillo kirjoittaa:

    Kuulostaa hyvältä. Mutta eikö kesäkurpitsasiivut kannattaisi suolata ja antaa vähän veden vähentyä ennekuin ottaa ylimääräiset suolat pois ja heittää vasta sitten pannulle?

  2. Eeva kirjoittaa:

    Hillo, riippuu keneltä kysyy :) Itse en ikinä itketä munakoisoja tai kesäkurpitsoja. Jos sinusta se kannattaa tehdä ja on vaivan arvoista, niin tee toki niin!

  3. Anna kirjoittaa:

    Mikä sattuma, juuri kaavailin chorizon ja munakoison yhdistämistä! Parmesan ja pavut on oiva lisä.

    Ehdin jo hetken ajatella, että tää ois mystinen “höystö”, mutta sitten internet muistutti, että se onkin muhennosta se…

  4. Anna kirjoittaa:

    Apua tarkotin siis kesäkurpitsaa, en munakoisoa :D Jäin vaan lueskelemaan kommentteja eka…

  5. Elina kirjoittaa:

    Lähetin päivällä miehelleni linkin tähän reseptiin. Hänen kommenttinsa oli, että tehdään tätä illalla. Ja niin teimme. Erittäin hyvää!

  6. mama kirjoittaa:

    Ruoka näyttää tosi hyvältä kuvassa ja menee meilläkin taatusti kokeiluun :)

  7. Arroios kirjoittaa:

    Miksi valkosipulia pitää pilaamaan jokainen ruoka? Se ei kuulu Suomeen eikä olisi pitänyt koskaan tänne kuljettaakaan.

  8. Eeva kirjoittaa:

    Arroios, hehheh! Aika yksipuolisella dieetillä saataisiin olla, jos syötäisiin vaan “Suomeen kuuluvia” raaka-aineita.

  9. manteli kirjoittaa:

    Valkoliekkisivuston mukaan 1600-luvulta on valkosipulia suomessa kasvatettu, eli aika monta vuotta se on jo täällä ollut. Taisi ehtiä jo ennen perunaakin ;)

  10. Lentävä Koala kirjoittaa:

    Mahtava resepti kokeilin tätä tänään.

    En ole mikään suuri papujen ystävä. Tämä oli ensimmäinen kokeilemani resepti, johon pavut tuntuivat jopa sopivan. Tästä tulee makaronilaatikon lisäksi uusi vakioruoka :)

  11. Nina kirjoittaa:

    Testattu! Ja oikein maistuuva oli! :)

  12. Aliisia kirjoittaa:

    Tästä on tullut yksi meidän suosikkisapuskoista, sipulia ollaan laitettu mukaan myös. Nam!