Paahdetut paprikat: Paljon enemmän kuin osiensa summa

| Julkaistu 22. 6. 2012 12:58

Eilen illallisellä pohdiskelimme, että kesällä saa kyllä olla aika onneton kokki, jotta epäonnistuu ruuanlaitossa. Kun kaikki tuore on kasvanut auringon alla, se on niin täynnä makua, ettei ruuasta oikeastaan voi saada mautonta. (Siis olettaen, että käyttää niitä tuoreita raaka-aineita, jotka juuri nyt ovat parhaimmillaan.)

Keskustelun kimmokkeena toimivat juurikin nämä tomaatilla täytetyt paahdetut paprikat. Voisi kuvitella, että yhdistämällä paprikan, tomaatin ja oliiviöljyn saisi paprikan, tomaatin ja oliiviöljyn, mutta tämä ruoka oli niin paljon enemmän kuin osiensa summa!

paahdetut_paprikat

Kun käyttää herkullisia kesävihanneksia ja hyvää oliiviöljyä ja antaa koko setin muhia pitkään uunissa, saa aikaiseksi jotakin, jonka maku on paitsi tietysti herkullinen, myös yllättävän intensiivinen.

Ohje on alunperin Delia Smithin, tosin alkuperäisessä ohjeessa täytteeseen laitetaan myös sardelleja. Meillä ei niitä ollut, joten teimme ilman, mutta voisin kuvitella, että liemestä tulee vielä maukkaampi sardelleilla (jätä silloin suola pois). Lisäksi alkuperäisessä ohjeessa tomaatit kaltattiin, mutta (nyt saa huutaa) en ikinä, koskaan, milloinkaan jaksa kaltata tomaatteja. Olen mutkat suoriksi -kokki, ja totta puhuen en ole vielä ikinä elämässäni joutunut tilanteeseen, jossa tomaatinkuoret olisivat häirinneet.

Kokeile kummin vain, mutta kokeile!

Tomaatilla ja valkosipulilla täytetyt paahdetut paprikat (2-4 annosta)

2 punaista paprikaa
2 tomaattia
2 kynttä valkosipulia
muutama ruokalusikallinen oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria

kourallinen basilikanlehtiä

Halkaise paprikat kahtia pituussuunnassa. Poista siemenet, mutta jätä kannat – ne auttavat pitämään paprikan kasassa (ja näyttävät näteiltä). Sipaise hieman oliiviöljyä matalaan paistovuokaan – käyttämällä matalaa vuokaa paprikat paahtuvat kauniimmin.

Leikkaa tomaatit neljään osaan ja leikkaa valkosipuli ohuiksi siivuiksi. Jaa tomaatit ja valkosipulit paprikanpuolikkaisiin ja lorauta jokaiseen vajaa ruokalusikallinen oliiviöljyä. Mausta suolalla ja pippurilla.

Paahda paprikoita 175-asteisen uunin ylätasolla n. 45 minuuttia. Ota pois uunista ja revi päälle basilikanlehtiä. Tarjoillessasi paprikat muista hyödyntää paistoastian pohjalle ja paprikanpuolikkaiden sisälle kertynyt liemi – se on koko jutun paras osa!

Avainsanat: ,

8 vastausta artikkeliin “Paahdetut paprikat: Paljon enemmän kuin osiensa summa”

  1. Pipsa kirjoittaa:

    Tässä voisi varmaan todeta, että simply the best (vaikka eihän kyseinen lausahdus taida ihan tarkoittaakaan, että yksinkertainen on parasta, mikä on siis viestini). Minäkään en ole monimutkaisen ystävä, joten tällaiset yksinkertaiset ja mutkat suoriksi -reseptit kelpaavat kyllä. Hyvää juhannusta!

  2. albiceleste kirjoittaa:

    Loistava resepti. Tätä täytyy kokeilla. :)

  3. Maija kirjoittaa:

    Terveiset Englannista. Olen seurannut blogiasi muutaman kuukauden ja kokeillut paria ohjetta. Mysliäsi teen joka viikko hieman muuntaen, se sopii niin maidon kuin jugurtin kanssa nautittavaksi ja on todella hyvää. Kokeilisin enempikin (ne vietnamilaiset kevätrullat) mutta ei tunnu olevan aikaa! Kiitos mielenkiintoisista ohjeista ja ihanista kuvista.
    Tämä ohje on niiiiiin hyvä, on ilman muuta yksi lemmikkiruoistamme. Mieheni, joka söis lihaa joka päivä syö tätä mukisematta ja nauttien. Lisäämme joskus chorizoa pieninä palasina josta sitten lähtee ihania makuja sinne oliiviöljyn sekaan. Ja se liemi on parasta, leipää pitää ehdottomasti olla ja paljon. Ja kun olemme ahneita, joskus laitamme 3 paprikaa kahdelle. Vihreät paprika eivät käy ollenkaan, punaiset on parhaita. Enjoy!

  4. Laura kirjoittaa:

    Ihan mahtavaa! Juuri kokeilin, ja kokeilen takuulla uudelleen. Samaan uunivuokaan heitin mukaan myös parsakaalia, sipulia, tofua ja uusia perunoita. Mmm-mm.

  5. Tusla kirjoittaa:

    Voi että tällaiset ihanat, simppelit reseptit sykähdyttävät. Enpä olisi itse hoksannut laittaa tomaatteja paprikan sisälle. Mutta nyt sen teen! :)

  6. Tommi kirjoittaa:

    Mustapippuri oli yllättäen loppu, joten käytin suolaa ja persiljaa mausteena, mutta hiukan potkua olisi saanut olla enemmän ainakin omaan makuun. Ensi kerralla musta- ja valkopippuria. Todella hyvä resepti kyllä, tämä muistetaan!

  7. Emilia kirjoittaa:

    Illalliseksi näitä ihania täytettyjä paprikoita, mustekalarenkaita, itse tehtyä hummusta. Järjettömän hyvää! Suosittelen!

  8. Leena kirjoittaa:

    Aluksi; upea blogi, kiitos hyvistä ideoista Eeva!
    Olen tehnyt Delian reseptiä jo monet vuodet. Jos sardelleja ei ole ollut, olen lorauttanut tilkan balsamicoa mikä terästää kivasti lopputulosta. Ensi viikonloppuna kokeilen maailman parasta tomaattikeittoasi!

Kommentoi