Balsamico-marinoitu kesäkurpitsa-fetasalaatti

| Julkaistu 11. 6. 2012 12:51

 

Heips arvon lukijat,

pieni ilmoitusluontoinen asia: remonttimme on taas ottanut pientä takapakkia, joten uusi keittiö on edelleen haave vain. Blogin päivitystahti tulee siis jatkumaan vielä jonkin aikaa varsin verkkaisena, mutta jos mitään katastrofaalista ei tapahdu, niin heinäkuussa kokkailen jo uudessa keittiössäni ja sen myötä myös bloggailen jälleen uudella innolla!

kesakurpitsasalaatti (1 of 2)

 

Mutta kivempiin aiheisiin, nimittäin kesäkurpitsaan. Sitähän riittää nyt jokaiselle halukkaalle.

Itse riehaannun kesäkurpitsasta joka kesä, koska se on niin edullista ja hyvää. Ja ennen kaikkea siksi, koska sitä on niin paljon. Tunnen suorastaan velvollisuudekseni keksiä sille mahdollisimman monta käyttötapaa ja saada sitä tuhottua mahdollisimman monta kiloa. Jos kesäni olisi tietokonepeli, pelaaja ohjailisi valtavaa suuta ja pyrkisi nappaamaan siihen taivaalta putoilevia kesäkurpitsoja. Lisäpisteitä saisi niiden luovasta käytöstä.

Tässä nyt siis tämän kesän ensimmäinen – toivottavasti ei viimeinen – idea siihen, mitä muuta tuosta mainiosta vihanneksesta voisi tehdä kuin iskeä sen grillivartaaseen.

kesakurpitsasalaatti (2 of 2)

 

Tämä salaatti on yksinkertainen ja maistuva, se sopii lisukkeeksi niin grilliruualle kuin vaikka pannulla paistetulle kalallekin. Salaatti kannattaa tehdä melko hyvissä ajoin, jotta vihannekset ehtivät marinoitua kunnolla – näin sipulistakin tulee ihanan pehmeää ja makeaa.


Balsamico-marinoitu kesäkurpitsa-fetasalaatti
(neljälle)

2 kesäkurpitsaa
1 pieni punasipuli
1/2 dl ekstraneitsytoliiviöljyä
1/2 dl punaista balsamicoa
2 tl hunajaa (tai maun mukaan)
suolaa
mustapippuria
100 g fetajuustoa

Leikkaa kesäkurpitsa siivuiksi pituussuunnassa esim. juustohöylää käyttäen. Voit myös leikata kesäkurpitsan pyöreiksi siivuiksi poikittaissuunnassa, mutta pyri tekemään siivuista mahdollisimman ohuita.

Leikkaa punasipuli suikaleeksi. Sekoita keskenään oliiviöljy, balsamico, hunaja, suola ja mustapippuri. Sekoita kastike kesäkurpitsaan ja punasipuliin. Anna tekeytyä ainakin puoli tuntia, mieluummin pidempäänkin. Murustele lopuksi päälle fetajuusto.

Avainsanat: , ,

9 vastausta artikkeliin “Balsamico-marinoitu kesäkurpitsa-fetasalaatti”

  1. jenni kirjoittaa:

    Tätä syödään mökillä juhannuksena! Taidan laittaa jo kaupungissa vihannekset marinadiin, mökillä lisään sitten fetan. Jos säästyis vähän tiskiltä…

  2. Hosuli kirjoittaa:

    Kuulostaapa mainiolta yhdistelmältä!

  3. manteli kirjoittaa:

    Kiitos vinkistä, tälle on varmasti käyttöä kun kesäkurpitsakasvustoni alkavat lykkäämään kurpitsaa. Viimeistään loppukesästä olen kokeillut jo kaikki mahdolliset tietämäni reseptit ja niiden muunnelmat. Yritän malttaa vielä mieleni ja jätän ulkolaiset kurpat kaupan tiskiin, koska kohta sitä herkkua saa syödä vaikka aamupalaksikin :)

  4. Vasen käsi kirjoittaa:

    Nyt olen kokeillut kahta reseptiäsi: voi-balsamicoporkkanoita ja tätä. Hyvää on ollut, mutta molemmissa heräsi sama kysymys: mikä ihme on punainen balsamico? Yritin etsiä kaupastakin, mutta ei löytynyt, ellei kyseessä ole sittenkin punaviinietikka? Olen käyttänyt nyt ihan tavallista balsamicoa. Tätä salaattia käytin lisukkeena pannulla käytetylle haukifileelle, ja avokki raapi salaatinrippeet minunkin lautaselta, oli kuulemma niin hyvää :)

  5. Jupen keittiössä kirjoittaa:

    Kiitokset reseptistä. Tätä testattiin juuri Ranskan lomalla ja hyvin maistui koko perheelle.

  6. Eeva kirjoittaa:

    Heippa kaikki, ihanaa että tykkäsitte ohjeesta! :)

    Vasen käsi, punaisista rypäleistä tehty balsamico on ehdottomasti yleisempää ja sitä perinteistä, mutta balsamicoa tehdään sekä punaisena että valkoisena (puna- ja valkoviinirypäleistä). “Tavallinen” balsamico on siis punaista balsamicoa :) Yleensähän ohjeissa mainitaan tuota tarkoitettaessa vain balsamico, mutta koska tiedän että Suomessa yleisistä kaupoista esim. Lidl myy valkoista balsamicoa, haluan tarkentaa, kummasta on kyse.

  7. Pipsa kirjoittaa:

    Tein tätä tänään ja oli todella, todella hyvää! Taas kerran se tuli todistettu: yksinkertainen on parasta. Itse en ole syönyt raakaa kesäkurpitsaa sitten päiväkodin, jossa sitä pakotettiin syömään vaikka inhosin sitä, mutta nyt on sitten sekin päivä koittanut, kun voin myöntää pitäväni (tällä tavalla valmistetusta) raa’asta kesäkurpitsasta. Laitoin salaatin marinoitumaan jääkaappiin folion alle jo aamupäivästä, niin päivällisaikaan salaatti oli todella hyvää. Kiitos ihanasta reseptistä ja raaka kesäkurpitsa -syndroomani poistosta :)

  8. annemi kirjoittaa:

    Ai nam, kaikki balsamicossa marinoitu on minun herkkuani. Laitanpa reseptin talteen :)

  9. Emma kirjoittaa:

    Toimii aivan älyttömän hyvin myös kun paistaa kesäkurpitsat ja sipulit pannulla ja maustaa tämän jälkeen. Suosittelen!