Nämä kansanedustajat muuttivat mieltään tasa-arvoisesta avioliittolaista

| Julkaistu 8. 2. 2012 16:35

Tänään kansanedustaja Lasse Männistö (kok.) ja kumppanit jättivät aloitteensa tasa-arvoisesta avioliittolaista. Laki antaisi homoille ja heteroille saman oikeuden mennä naimisiin kaikkine velvollisuuksineen ja oikeuksineen. 76 kansanedustajaa on allekirjoittanut lakialoitteen.

Yleisradion eduskuntavaalien 2011 vaalikoneessa kysyttiin kansanedustajilta näin: “Rekisteröityneille homopareille pitää kuulua kaikki samat oikeudet kuin avioliiton solmineille heteropareille?”

Tässä listassa on lueteltu kansanedustajat, jotka vastasivat myöntävästi Ylen vaalikoneessa, mutta eivät allekirjoittaneet tasa-arvoista avioliittolakia.

[iframe: src=”https://docs.google.com/spreadsheet/pub?hl=en_US&hl=en_US&key=0AjQc06lkm17CdFBKVEUxR0FRdEUtWXZyaE5menpxQUE&single=true&gid=0&output=html&widget=true” width=”450″ height=”450″ frameborder=”0″]

Linkki Google docs -dataan täällä.

Lähteet: Yle uutisten vaalikonedata avoimena tietona.  Ylen lisenssi on CC Nimeä-epäkaupallinen-tarttuva 3.0

8 vastausta artikkeliin “Nämä kansanedustajat muuttivat mieltään tasa-arvoisesta avioliittolaista”

 1. Jari Hildén kirjoittaa:

  Kriittisyyttä!

  Edustajaehdokashan vastaa näihin vaalikonekysymyksiin siten kun olettaa mahdollisten äänestäjiensä heidän toivovan vastaavan.

  Muistakaa tämä syksylä!

 2. tera kirjoittaa:

  Eikö kyse ole eri asioista?
  1. Sallitteko samat oikeudet?
  2. Sallitteko avioliiton samaa sukupuolta oleville?

 3. Tapsa T kirjoittaa:

  Onneksi ei tarvitse kuunnella yhdenkään noista henkilöistä selityksiä, menisi viimeinenkin usko politiikkaan.

 4. Eeva kirjoittaa:

  Tera:

  Ehdotuksen nykymuodossa kyse on kahdesta eri asiasta, mutta periaatteessa ei, koska rekisteröidyllä parisuhteella on tällä hetkellä vähemmän oikeuksia.

 5. Mikko kirjoittaa:

  Ovat vaan tulleet järkiinsä. :)

 6. Pekka Raukko kirjoittaa:

  Jos tasa-arvoinen avioliittolaki ei etene, niin tasa-arvoinen rekisteröityä parisuhdetta koskeva laki johtaisi kohti samaa päämäärää.
  Minä ole luvannut emännälle, että heti rekisteröimme tämän meidän susiparimme, kun parisuhteen rekisteröinti tulee mahdolliseksi myös eri sukupuolta oleville.

 7. IP kirjoittaa:

  Kyllä tera on kaverit oikeassa. Vaalikoneessa vastattiin kysymykseen homoparien huonommista oikeuksista suhteessa heteropareihin. Lakialoite taas koskee pari tuhatta vuotta vanhan käsitteen uudelleenmäärittelyä. Mulle ihan sama, mutta esimerkiksi kirkon vihkimisoikeudesta päättäville kavereille välttämättä ei.

 8. S.Lindqvist kirjoittaa:

  Todellinen tasaarvoinen avioliittolaki ei katso sukupuoleen, uskontoon tai muuhun.

  Avioliittolain sisältö on oltava järkevä ja säädettävä tasapuolisesti puolisoiden oikeudet ja velvollisuudet, katsomatta sukupuoleen.

  Avioliittolaki on uudistuksen tarpeessa. Laki on vanha ja perustuu vanhoillisiin näkemyksiin. Yhteiskunta ja ihmiset ovat tänään erilaisia ja ihmisten ajatusmaailma on muuttunut paljon. Mielestäni moni asia avioliittilaissa on vanhoillinen eikä sovi tähän vuosisataan.

  Avioliittoinstituutti sellaisenaan on kyseenalainen, vanhoillinen, ja olisi muutoksen tarpeessa. Avioliitto voisi esim. olla sopimus/rekisteröity tilanne, kahden yksilön välillä. Laissa säädettäisiin sitten oikeudet ja velvollisuudet koskien taloudellisia asioita, yhteiset/erilliset, yhteiset/erilliset lapset, mitä tapahtuu jos toinen kuolee, tai tulee ero.

  Mielestäni yhteiskunnan velvollisuus on säätää ajanmukaisia lakia jotka soveltuvat nykyelämään.

  S.Lindqvist