Flow: Kirkastuvaa, letkeää rytmittelyä

| Julkaistu 16. 8. 2009 16:53

Täällä taas ollaan, upean Flow-festivaalin viimeinen päivä on lähtenyt käyntiin.

Grace Jones oli eilen pelottava yöntumma amatsoninainen. Hieno, tunnelmallinen keikka. Ja ne reidet, joilla olisi voinut kuristaa kaltaisiani hinteliä miehiä.

The Juan Macleanin lähemmäs puolituntinen versio Happy Housesta oli komea.

Parhaillaan päälavalla soittavat letkeää ja älyttömän hyvältä kuulostavaa jatsiaan kotimaisen Ricky-Tick-yhtiön kantavat voimat. Aiemmin telttalavalla tunnelmoi kehuttu kotimainen Vuk, joka toi hieman mieleen seuraavaksi päälavalla esiintyvän Jenny Wilsonin, jos tämä olisi kotoisin Laatokan Karjalasta ja soittaisi polkuharmonia. Päälavan korkanneessa Jupiter Soul Revueessa kuultiin niin Tuomoa, Niko Ahvosta kuin Emma Salokoskea, joka esitti yhtyeen kanssa Quintessenceä. Jos joku vielä bändin muistaa, Salokoski kommentoi lavalla.

Sää oli eilen loistava, eikä tänäänkään voi valittaa. Oli nimittäin luvattu sadetta, mutta kun juttelin äsken festivaalin päämies Tuomas Kallion kanssa, hän hertoi, että iltaa kohti pitäisi kirkastua. Saamme siis toivottavasti hyppiä Lily Allenin tahtiin ilta-auringossa kylpien.

Juuri nyt aurinko porottaa lämpimästi. Pilvet näyttäisivät vähenevän.

Yöllä oli kuulemma myrskynnyt, ja Kallio oli käynyt omatoimisesti kiinnittelemässä paikoilleen tuulen irti repimiä päälavan ja portin banderolleja.

Festivaalipäällikkö oli samaa mieltä kuin minäkin. Kaikki on sujunut todella hyvin.

Sain myös kuulla uusia käänteitä huvittavasta suomalaisesta saagasta nimeltä kansallinen alkoholipolitiikka. Vaikka ikäraja Flow’hun on 18, alueella on kuulemma pakko olla kalja-aitauksia, jotta niitä karttavia ihmisiä voitaisiin varjella viinan kiroilta. Ihmeellistä tämä meininki. Toisaalta ravintola-alueet on suunniteltu täällä niin mukavan suuriksi ja lavalta toiselle jatkuviksi, että haittaa ei ole syntynyt meille oluen ystävillekään.

Saunapihaa hallinnoi tänään suosittu We Love Helsinki -kollektiivi. Äsken jaloviinapullot oli jo korkattu, ja ensimmäiset siellä jo tanssahtelivat. Olen aiemmin suhtautunut leirin pikkuvanhaan menoon hieman skeptisesti, mutta auringossa istuskelu ja rupattelu Annikki Tähden, Viktor Klimenkon ja Tapio Rautavaaran musiikin tahdissa oli ihan mahtavaa.

welovehki.jpg
We Love Helsinki -jengi hallinnoi sunnuntaina Saunapihan lavaa iskelmä (vai jaloviina) ohjenuoranaan. Kuva: Aleksi Kinnunen
sunnuntai.jpg
Sunnuntai alkoi letkeän rytmittelyn tahdissa.

Yksi vastaus artikkeliin “Flow: Kirkastuvaa, letkeää rytmittelyä”

  1. Aleksi Kinnunen kirjoittaa:

    Stop the press. Juuri kun pääsin mainitsemaan kirkastumisesta, tuli pari pisaraa vettä. Suomen kesä.

    Cats on Fire kuulostaa telttalavalla loistavalta. Kotimaan parhaita indieyhtyeitä.

    Jenny Wilson hyräilee soundcheckiä päälavalla.

Kommentoi